Συνελήφθησαν στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί με 74 κιλά κάνναβης και πάνω από 2 κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Συνελήφθησαν χθες (18-10-2018), στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών & Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος του οχήματος, (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων καθώς και (19) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων. 
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παραλήπτης των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην Κυψέλη Αττικής.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων,
κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί με 74 κιλά κάνναβης και πάνω από 2 κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα» Συνελήφθησαν στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί με 74 κιλά κάνναβης και πάνω από 2 κιλά κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου η υπόθεση του θανάτου στην γέννα, της 39χρονης Αγγέλας από την Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Read More »
Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου η υπόθεση του θανάτου στην γέννα, της 39χρονης Αγγέλας από την Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου η υπόθεση του θανάτου στην γέννα, της 39χρονης Αγγέλας από την Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ: Όραμά του η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Ο Γιώργος Μαλαμίδης, που έχει σπουδάσει στο μαθηματικό τμήμα Ιωαννίνων με ειδίκευση στην πληροφορική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ένας σημαντικός παράγοντας της ανάδειξης του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσπρωτία και κυρίως του φυσιολατρικού. 
Εκτός από το ότι ο ταξιδιωτικός οδηγός www.thesprotia3d.gr, που ίδρυσε, παρέχει πλούτο πληροφοριών για τα μνημεία και τα τοπία της Θεσπρωτίας, συνεργάζεται με πολλούς tour operator (Δανούς, Άγγλους, Γερμανούς), επιχειρηματίες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, εταιρίες, αρχαιολογίες, δήμους κ.α. σε μεγάλα project προβολής και οργανώνει εκδρομές δανέζικου γραφείου στη Θεσπρωτία, το σπουδαίο είναι πως όλες του οι δραστηριότητες είναι δομημένες στις δυνατότητες της λογικότητας. 
Με σοβαρότητα, με προσπάθεια, με ελπίδα είναι πρσανατολισμένος προς την κατεύθυνση ότι η κάθε ευκαιρία είναι αξιοποιήσιμη. 
Η χωρίς τέλος αναζήτησή του, η προσήλωσή του στο σκοπό της εξερεύνησης , με μέσο όχι μόνο τον επαγγελματισμό, αλλά τη συνείδησή του, αποκαλύπτει ολόκληρη την κλίμακα των αξιών του και δημιουργεί μια πυκνότητα προϋποθέσων για την υλοποίηση των προθέσεων. Read More »
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ: Όραμά του η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσπρωτία  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ: Όραμά του η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Δήμο, υποσχέθηκε ένας ακόμη αρμόδιος υπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή.

Πρόκειται για τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο οποίο ανακοίνωσε ότι θα τους αποδοθούν τα αναδρομικά που τους οφείλονται μέχρι το τέλος του έτους ενώ εξήρε το έργο που επιτελεί το Λιμενικό στην φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή για τα έργα που υλοποιούνται στο λιμάνι και κυρίως για τις υπολειπόμενες εργασίες της Β φάσης, που εκτελεί η ΟΛΗΓ ΑΕ, για τις διαδικασίες υλοποίησης του εμπορευματικού κέντρου, την ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρόμων και άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός, αλλά και για τη λειτουργία των μαρίνων στα πρώην αλιευτικά καταφύγια που μετετράπησαν σε τουριστικά.

Ταυτόχρονα ο κ. Νταής ενημέρωσε τον Υπουργό για την οικονομική κατάσταση της ΟΛΗΓ ΑΕ. Όπως ανέφερε οργανισμός το 2016 και το 2017 είχε κέρδη της τάξεως του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εκτιμήσεις είναι το 2018 να ξεπεράσει τα 1,7 εκατομμύρια και ίσως να αγγίξει τα 2, ενώ ο προϋπολογισμός του οργανισμού υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας οφείλονται στην ανάγκη επανακαθορισμού του αιγιαλού και παραλίας, τόνισε όμως ότι είναι δέσμευση της Κυβέρνησης η παραχώρηση και σημείωσε κατηγορηματικά ότι η χερσαία ζώνη που δεν είναι απαραίτητη για λιμενικές εργασίες δεν συμπεριλαμβάνεται στην οποιαδήποτε υπό παραχώρηση δραστηριότητα σε ιδιώτες, που θα γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης έθεσε θέμα ανταπόδοσης από το λιμάνι προς την πόλη που το φιλοξενεί και την επιβαρύνει, με τον Υπουργό να σημειώνει ότι δίκαιη ανάπτυξη είναι μέλημα της Κυβέρνησης.

Τον Υπουργό συνόδευε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν για την υλοποίηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσπρωτίας σημειώνοντας ότι το έργο αυτό δεν πρέπει να κληρονομήσει τα προβλήματα του ΒΙΟΠΑΘΕ στα όρια του οποίο εντάσσεται. Ο κ. Κάτσης έθεσε επίσης το θέμα της κατασκευής της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα σημειώνοντας πως αυτή θα μπορούσε να γίνει μέσω σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ως ανταποδοτικό έργο από τους επενδυτές που θα πάρουν της υπό παραχώρηση δραστηριότητες του λιμανιού.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η παραχώρηση δραστηριοτήτων δεν θα δημιουργήσει εργασιακά προβλήματα και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

H επίσκεψη του κ. Κουβέλη και του Αρχηγού του ΛΣ Σταμάτη Ράπτη ολοκληρώθηκε με συνάντησεις με τη Διοίκηση και το προσωπικό της Γ' Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας και του Λιμενικού Τμήματος Συβότων.


 
Read More »
Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη Κουβέλης από Ηγουμενίτσα: Στο Δήμο η χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Κινητοποιήσεις στα περιφερειακά λιμάνια για τη μη υπογραφή ΣΣΕ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Προβλήματα για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας - Ραφήνας), καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά ξεκινούν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό τους σωματείο Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) την Κυριακή 21 Οκτωβρίου απέχουν από την εργασία τους, ενώ αποχή διαρκείας ξεκινούν για όλα τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27-28/10/2018 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.

Δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ότι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα λιμάνια στο να λειτουργούν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες. Καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να μη βάλει λουκέτο στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε το καλοκαίρι, όταν το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, αρνήθηκε να εγκρίνει βασικά σημεία της ΣΣΕ, παρά το γεγονός ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και εργαζομένων συμφώνησαν από τον Μάρτιο του 2018 για την ανανέωση της ΣΣΕ του 2017 με τους ίδιους όρους για το 2018, με την έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην ΟΜΥΛΕ στις 27/8/2018 δηλαδή μετά τη λήξη των μνημονίων, κατά δήλωση της κυβέρνησης, γεγονός το οποίο με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να σημαίνει τη χειροτέρευση των όρων των ΣΣΕ, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές.


 
Read More »
Κινητοποιήσεις στα περιφερειακά λιμάνια για τη μη υπογραφή ΣΣΕ Κινητοποιήσεις στα περιφερειακά λιμάνια για τη μη υπογραφή ΣΣΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η έρευνα, κατασχέθηκαν υπολογιστές

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Ηγουμενίτσας την υπόθεση που έχει ως πρωταγωνιστή αθλητικό παράγοντα της περιοχής, ο οποίος φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος ανήλικου παιδιού. 
Η καταγγελία έγινε από την μητέρα του οκτάχρονου και σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι το παιδί δεχόταν παρενόχληση τον τελευταίο, ένα χρόνο. Πρόκειται για μία καταγγελία που έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς από την αθλητική ακαδημία έχουν περάσει εκατοντάδες παιδιά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διερευνά την υπόθεση, κάλεσε για κατάθεση τον καταγγελλόμενο.

Παράλληλα προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα και σε κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατείχε.

Οι υπολογιστές έχουν σταλεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ερευνηθούν εξονυχιστικά.

Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα , απ’ όπου αναμένεται η απόφαση για το αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του καταγγελλόμενου ή όχι.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η έρευνα, κατασχέθηκαν υπολογιστές Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η έρευνα, κατασχέθηκαν υπολογιστές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Επιστημονική ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ.,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΣΕΛΕΥΚΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, επιστημονική ημερίδα με εισηγήσεις επί επίκαιρων θεμάτων, που προκύπτουν από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Εισηγητές θα είναι οι:
- Σπυρίδων ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)
- Βασιλόγιαννης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Επίκουρος Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.)
- Ελίνα ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Διδάκτορας Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρεθείτε.

Ο Πρόεδρος 
Νικόλαος ΜΠΕΖΑΣ


 
Read More »
Επιστημονική ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Επιστημονική ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Παραμένει επί πενήντα χρόνια ανολοκλήρωτος ο ναός των "εν Ηπείρω Αγίων"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018
 
Παραμένει επί πενήντα ολόκληρα χρόνια ανολοκλήρωτος ο ναός των "εν Ηπείρω Αγίων", που χτίζεται στο "λόφο Φρόντζου" στα Ιωάννινα. 
Τα τελευταία έτη δεν προχώρησαν τα έργα, λόγω έλλειψης χρημάτων. 
Οι έως τώρα εργασίες συντελέσθηκαν αποκλειστικά με δαπάνες της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, αφού ο ναός αυτός ήταν ένα όραμα του ιδρυτή της και επί πολλά χρόνια προέδρου της αείμνηστου Κώστα Φρόντζου. 
Ο σημερινός δραστήριος πρόεδρος της Ε.Η.Μ. Κώστας Βλάχος, αφού παραδέχεται ότι η "η εικόνα, που παρουσιάζει ο ναός, επί μισό περίπου αιώνα, ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε κανένα", διαβεβαιώνει ότι "θα συνεχίσουμε, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, τις προσπάθειες για αποπεράτωση του ναού, ελπίζοντας στη συνδρομή τοπικών φορέων και του φιλοχρίστου κοινού, έτσι ώστε τον προσεχή Ιούνιο να μπορέσουμε να τιμήσουμε λειτουργικώς τη μνήμη των Αγίων μας".
 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η Ήπειρος ανέδειξε πολλούς μάρτυρες, κυρίως την εποχή των μεγάλων διωγμών, που επέβαλαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες Νέρων (54-63), Βεσπασιανός (69-79), Αντώνιος Πίος (138-161), Μάρκος Αυρήλιος (161-180), Σεπτίμος Σεβήρος ( 193-211), Δέκιος (249-251) κ.ά. Για την ιστορική ακρίβεια να σημειωθεί ότι η Παλαιά Ήπειρος ήταν επαρχία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και γεωγραφικά μπορεί να εντοπιστεί στα όρια της σημερινής ελληνικής Ηπείρου, τμήματος της Βορείου Ηπείρου και τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας με πρωτεύουσα την Νικόπολη. Ο όρος χρησιμοποιούνταν σε αντιδιαστολή προς τη Νέα Ήπειρο (Ιλλυρία), η οποία περιελάμβανε τμήμα της τωρινής Αλβανίας. Γνωστοί άγιοι μάρτυρες της Εκκλησίας της Ηπείρου κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους είναι οι: Αστείος, Ελευθέριος, Έρασμος, Ανθία, Δονάτος, Θερινός, Δάναξ, Ίσαυρος, Βασίλειος, Ιννοκέντιος, Φήλιξ, Ερμείας, Περεγρίνος, Τρύφων της Σεκίστης, Σαράντα μάρτυρες Β.Ηπείρου, Παρασκευή.

ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
Πατέρες και διδάσκαλοι, που σχετίζονται με την Εκκλησία της Ηπείρου, είναι οι: Άγιος Δονάτος, Επίσκοπος Ευροίας της Παλαιάς Ηπείρου. Άγιος Διάδοχος, Επίσκοπος Φωτικής. Άγιοι Πατέρες της Νικοπόλεως Ηλιόδωρος, Δονάτος, Αττικός, Αναστάσιος. Άγιος Αλκίσων, Επίσκοπος Νικοπόλεως.
 
ΟΣΙΟΙ
Οι εν Αγίω Όρει ασκήσαντες, που σχετίζονται με την Εκκλησία της Ηπείρου, είναι οι: Όσιος Ιωάννης Κουκουζέλης. Όσιος Νείλος ο Εριχιώτης. Όσιος Διονύσιος ο Κορυτσαίος. Όσιος Νήφων ο Χειμαριώτης. Όσιοι Θεοφάνης και Νεκτάριος Αψαράδες. Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης. Όσιος Μάξιμος ο Γραικός. Οσιομάρτυς Νικόδημος. Ο ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός. Όσιος Σωφρόνιος Αγιαννανίτης. Όσιος Νικήτας ο Αρβανίτης. Οσιομάρτυρας Παύλος ο Κωνσταμονίτης. Όσιος Αρσένιος ο εν τη νήσω Πάρω ασκήσας. Άλλοι όσιοι σχετιζόμενοι με την Ήπειρο είναι οι: Οσία Θεοδώρα η βασίλισσα της Άρτας. Όσιος Ανδρέας ο ερημίτης. Όσιος Σάββας ο πνευματικός. Όσιοι αυτάδελφοι Μάξιμος και Ιωάσαφ. Όσιος Σοφιανός, Επίσκοπος Δρυινουπόλεως. Όσιοι αυτάδελφοι Θεοχάρης και Απόστολος. Αγία Κόρη του Ολύμπου. Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία. Όσιος Αρσένιος της μονής Βέλιανης.
 
ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ
Νεομάρτυρες- Ιερομάρτυρες- Οσιομάρτυρες, που σχετίζονται με την Εκκλησία της Ηπείρου, είναι οι: Ιωάννης ο εξ Ιωαννίνων. Νικόλαος ο εκ Μετσόβου. Νικόλαος ο εξ Τερόβου. Χρήστος ο εκ Πρεβέζης. Αυξέντιος ο εκ Βελλάς. Νικόδημος ο εξ Ελβασάν. Χρήστος ο Κηπουρός ή Αρβανίτης. Αναστάσιος ο εκ Παραμυθίας. Παναγιώτης ο εκ Δελβενακίου. Ζαχαρίας ο εξ Άρτης. Ανώνυμος Αρτινός νεομάρτυρας. Ιωάννης ο εκ Κονίτσης. Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις. Ιερομάρτυρας Αναστάσιος ο Γουναράς. Ιερομάρτυρας Παρθένιος, επίσκοπος Ραδοβυζίου Άρτας. Οσιομάρτυρας Νικήτας ο Αρβανίτης. Οσιομάρτυς Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης.
 
ΚΑΤΑΤΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
1) Μητρόπολη Άρτας: Αγία Θεοδώρα βασίλισσα Άρτης. Άγιος Μάξιμος ο Γραικός. Άγιος Ιερομάρτυς Παρθένιος, Επίσκοπος Ραδοβυζίου. Άγιος Νεομάρτυς Ζαχαρίας. Όσιοι Θεοχάρης και Απόστολος. Ανώνυμος Αρτινός ιερομάρτυρας. 2) Μητρόπολη Πρέβεζας: Άγιος Ηλιόδωρος. Άγιος Δονάτος Νικοπόλεως. Άγιος Αττικός Νικοπόλεως. Άγιος Αναστάσιος Νικοπόλεως. Άγιος Αλκίσων, Επίσκοπος Νικοπόλεως. Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία. Άγιος νεομάρτυς Χρήστος ο εκ Πρεβέζης. 3) Μητρόπολη Παραμυθιάς: Άγιος Δονάτος ο θαυματουργός. Άγιος Διάδοχος Φωτικής. Αγία οσιομάρτυρας Παρασκευή. Όσιος Νείλος ο Εριχιώτης. Άγιος ιερομάρτυς Αναστάσιος ο Γουναράς. Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος. 4) Μητρόπολη Ιωαννίνων: Όσιος Ανδρέας ο ερημίτης. Άγιος νεομάρτυς Ιωάννης ο εξ Ιωαννίνων. Όσιος Σάββας. Άγιοι Θεοφάνης και Νεκτάριος οι Αψαράδες. Όσιοι αυτάδελφοι Μάξιμος και Ιωάσαφ. Όσιος Θεοφάνης ο θαυματουργός. Άγιος νεομάρτυρας Νικόλαος, πολιούχος Μετσόβου. Άγιος νεομάρτυςρας Αυξέντιος. Άγιος νεομάρτυρας Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης. Άγιος νέος οσιομάρτυρας Παύλος ο Ιωαννίτης. Άγιος νεομάρτυρας Γεώργιος, πολιούχος Ιωαννίνων. Αγία Κόρη. Όσιος Αρσένιος ο εν Πάρω. Άγιος Νικόλαος ο εξ Ιωαννίνων. 5) Μητρόπολη Κονιτσας: Άγιος νεομάρτυρας Ιωάννης ο εκ Κονίτσης.
 
ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Άγιος Απόστολος Καίσαρ. Άγιος ιερομάρτυρας Αστείος. Άγιος ιερομάρτυρας Ελευθέριος, επίσκοπος Αυλώνος και αγία μάρτυρας Ανθία. Άγιοι μάρτυρες Δονάτος και Θερινός. Άγιοι μάρτυρες Ίσαυρος, Βασίλειος, Ιννοκέντιος, Φήλιξ, Ερμείας και Περεγρίνος. Όσιος ιερομάρτυρας Έρασμος και οι συν αυτώ 20. 000 Μάρτυρες. Άγιος μάρτυρας Δάναξ. Άγιος μάρτυρας Τρύφων της Σέκιστας Μπερατίου. Άγιος μεγαλομάρτυρας Ιωάννης ο Βλαδιμήρου. Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης. Όσιος Νήφων ο Χειμαρριώτης. Άγιος οσιομάρτυρας Νικόδημος. Άγιος νεομάρτυρας Χρήστος ο κηπουρός. Όσιος Σωφρόνιος ο Αγιαννανίτης. Άγιος ιερομάρτυρας και ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός. Άγιος ιερομάρτυρας Νικήτας.
Read More »
Παραμένει επί πενήντα χρόνια ανολοκλήρωτος ο ναός των "εν Ηπείρω Αγίων"  Παραμένει επί πενήντα χρόνια ανολοκλήρωτος ο ναός των "εν Ηπείρω Αγίων" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Philoxenia

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018H Περιφέρεια Ηπείρου για 9η συνεχή χρονιά θα συμμετάσχει στην έκθεση Philoxenia που διοργανώνεται 9 με 11 Νοεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού Ελλάδας, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου, Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της Δήμους, φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδος και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 110 Host Byers από όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ως συνεκθέτες, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο email: i.markoula@php.gov.gr το αργότερο ως τη Δευτέρα 22-10-2018 και, επιπλέον, οι επαγγελματίες τουρισμού, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Hosted Buyers της PHILOXENIA, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής στα B2B MEETINGS στη διοργανώτρια εταιρεία, στο email: philoxenia@helexpo.gr ως τη Δευτέρα 22-10-2018

Το ύφος των περιπτέρων της περιφέρειας Ηπείρου είναι λιτό –χωρίς καμιά περιττή διακόσμηση και δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο, δικές του κατασκευές, φωτογραφίες οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Οι Δήμοι, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις, παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Επίσης, ως την Τετάρτη 24-10-2018 και ώρα 12μμ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν στην υπηρεσία στο Τμήμα Τουρισμού διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί στην έκθεση από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου.


Read More »
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Philoxenia Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Philoxenia Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Πρωτογενής παραγωγή και τουρισμός, το αναπτυξιακό δίπολο για τον Δήμο Σουλίου - Του Νίκου Σπυρόπουλου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018Ο σημερινός Δήμος Σουλίου, είναι μια περιοχή με παρελθόν στα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Είναι και μια περιοχή με εκπληκτικές δυνατότητες στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Δύο χαρακτηριστικά που σαν τοπική κοινωνία τα έχουμε αφήσει στην μοίρα τους.

Δύο χαρακτηριστικά που η ανάπτυξη τους, είναι μονόδρομος στην αειφορία του Δήμου Σουλίου.

Αειφόρος Ανάπτυξη μεταφράστηκε στα ελληνικά ο αγγλικός όρος sustainable development, ο οποίος έχει τις ρίζες του στο λατινικό ‘sus tenere’ που σημαίνει συγκρατώ-υποστηρίζω. Ξεκινώντας από την ανάγκη διασφάλισης της προτεραιότητας της ζωής εντός οικολογικών ορίων και δυνατοτήτων, χωρίς όμως ταυτόχρονα να απορρίπτει τη συμβολή της επιστήμης και την αισιόδοξη συμβολή της προόδου.

Κάνοντας ένα ταξίδι στην τελευταία δεκαετία, μπορούμε να δούμε μόνο ορισμένες άναρχες κινήσεις με γνώμονα την ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα και του τουρισμού.

Μηδαμινή καθοδήγηση από την Δημοτική Αρχή και ελάχιστο ενδιαφέρον για επενδύσεις, με δεδομένη την οικονομική κρίση και την γραφειοκρατία που ταλανίζει την χώρα.

Η αναζήτηση ενός μοντέλου που θα εξασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα του φυσικού συστήματος στο διηνεκές, όσο και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Σουλίου, είναι μονόδρομος.

Έτσι σήμερα φτάσαμε στο σημείο, της ελάχιστης αξιοποίησης των κάμπων της Παραμυθιάς και του Αχέροντα και της πορείας του τουρισμού με αυτόματο πιλότο και μόνο στον ποταμό Αχέροντα.

Λαμπρές εξαιρέσεις του κανόνα, οι επιχειρήσεις τυροκομικών προϊόντων και παραγώγων προϊόντων ελιάς, καθώς και οι λίγες τουριστικές επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, που στην ουσία λειτουργούν μόνο την θερινή σεζόν.Τι πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή.

1. Επανασχεδιασμό το οργανογράμματος του Δήμου Σουλίου με ειδικότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αναπτυξιακού διπόλου παραγωγή / τουρισμός.

2. Δημιουργία ομάδας εργασίας με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα και του τουρισμού

3. Καθοδήγηση επαγγελματιών του παραγωγικού τομέα, για μεταποίηση και προβολή των προϊόντων τους

4. Συνεχείς ενημερωτικές ημερίδες με τεχνοκράτες του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού

5. Συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς (αγροτικούς συλλόγους, κτηνοτροφικούς συλλόγους, εμπορικό σύλλογο κλπ) καθώς και με τους επαγγελματίες και τους φορείς του τουρισμού.

6. Αναπτυξιακό πλάνο για την εκμετάλλευση των κάμπων της Παραμυθιάς και του Αχέροντα

7. Αναπτυξιακό πλάνο για την πραγματική τουριστική εκμετάλλευση του Αχέροντα,Καλαμά και του Σουλίου.

8. Πραγματική συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, με ανθρώπους που γνωρίζουν τον τουρισμό και όχι με αιρετούς οι οποίοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο.

9. Συνεργασία με το επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Παραμυθιάς και των περιηγητικών διαδρομών, με την πρώτη φουρνιά “οδηγών βουνού” που θα προκύψει από την νέα ειδικότητα στα ΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

10. Αξιοποίηση των πολλών υδάτινων πόρων του Δήμου τόσο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα όσο και του εναλλακτικού τουρισμού

11. Άμεση δράση για την διάσωση ή αντικατάσταση των μολυσμένων Πλάτανων σε Αχέροντα και Καλαμά.

Ο Δήμος μας είναι ευλογημένος τόπος και δεν αξίζει τον μαρασμό.

Δράση Τώρα….


 
Read More »
Πρωτογενής παραγωγή και τουρισμός, το αναπτυξιακό δίπολο για τον Δήμο Σουλίου - Του Νίκου Σπυρόπουλου Πρωτογενής παραγωγή και τουρισμός, το αναπτυξιακό δίπολο για τον Δήμο Σουλίου - Του Νίκου Σπυρόπουλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018 Rating: 5

Σελίδες