Euroferry Olympia: Βρέθηκαν οι σοροί και των δύο τελευταίων αγνοουμένων

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Euroferry Olympia: Βρέθηκαν οι σοροί και των δύο τελευταίων αγνοουμένων


Εντοπίστηκαν όπως έγινε γνωστό οι σοροί των δύο ακόμη που αγνοούνταν στο ναυάγιο του πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.
Οι νεκροί από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα ανήλθαν στους 11 ενώ 281 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, διασώθηκαν.
Προ ημερών είχε ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Αστακού, όπου έχει ρυμουλκηθεί το πλοίο, η απομάκρυνση των καμένων οχημάτων και φορτηγών (περίπου 70) από το δεύτερο και τέταρτο γκαράζ του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του πλοίου που ανέρχονται σε 700 τόνους.
Read More »
Euroferry Olympia: Βρέθηκαν οι σοροί και των δύο τελευταίων αγνοουμένων Euroferry Olympia: Βρέθηκαν οι σοροί και των δύο τελευταίων αγνοουμένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

ΔΩΔΩΝΗ: Πάνω από 10 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τα τελευταία 8 χρόνια

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
ΔΩΔΩΝΗ: Πάνω από 10 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τα τελευταία 8 χρόνια


Με αίσθημα υψηλής ευθύνης στην νέα κοινωνική πραγματικότητα, η ΔΩΔΩΝΗ προχώρησε σε παραγωγή 10,5 τόνων ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ 2% για να διατεθεί σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, στην Αττική, στην Ξάνθη & Δράμα καθώς και σε Νησιά του Αργοσαρωνικού και του Βορείου Αιγαίου, στηρίζοντας έτσι όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, υπηρετώντας μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης.
Έτσι, αναγνωρίζοντας την τεράστια πλέον ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας που πλήττονται, η εταιρεία υποστήριξε έμπρακτα το σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου και πολλών ακόμη φορέων ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπιών Οργανισμών, μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιά, της Μητρόπολης της Θήβας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διαθέτοντας το Στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ 2% σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία & συσσίτια έτσι ώστε να φτάσουν σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Θέτοντας σταθερά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η ΔΩΔΩΝΗ μέσω του πολύπλευρου προγράμματος η «Γεύση του καλού», τα τελευταία 10 χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές, προσφέροντας αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα που ξεπερνούν τους 100 τόνους. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία στηρίζει διαχρονικά την ευρύτερη ελληνική κοινωνία μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.
Παράλληλα, η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει σταθερά με γαλακτοκομικά προϊόντα ιδρύματα, νοσοκομεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που στέκονται στο πλευρό ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ενώ τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση την ΚΔΑΠ της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ενορίες καθώς και το γηροκομείο και ορφανοτροφείο της μονής Δουραχάνης.
Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε:« Προσωπικά, νιώθω τεράστια συγκίνηση για το έργο της οικογένειας της ΔΩΔΩΝΗ. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε σκληρά, ήρθαμε σε επικοινωνία με πάρα πολλούς φορείς, καταγράψαμε τις ανάγκες τους και προχωρήσαμε σε αυτή την σημαντική δωρεά. Η υλοποίηση αυτής της τεράστιας προσπάθειας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια και στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να ότι συμβάλλουμε στο μέγιστο στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, ενώ παράλληλα θα ενισχύουμε πρωτοβουλίες και δράσεις φορέων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων όσων χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μαζί, μετουσιώνουμε τη «Γεύση του καλού» σε γεύση προσφοράς και αγάπης.»
Read More »
ΔΩΔΩΝΗ: Πάνω από 10 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τα τελευταία 8 χρόνια ΔΩΔΩΝΗ: Πάνω από 10 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τα τελευταία 8 χρόνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Ηγουμενίτσα: Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε λιγότερες από 90 ημέρες, χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και χωρίς υπερημερίες, εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σταδιακά στη διαδικασία απονομής από τα τέλη του 2021. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους και τους αντίστοιχους ασφαλισμένους στους οποίους εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις μέσω του νέου αυτού συστήματος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τόσο οι πιστοποιημένοι όσο και οι νέοι συνταξιούχοι συμφώνησαν πως η διαδικασία ανάθεσης σε λογιστή ή δικηγόρο της έκδοσης της κύριας σύνταξης:
- Συνιστά μια εύκολη και φιλική διαδικασία για τον πολίτη, καθώς αυτή ξεκινά μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης κύριας σύνταξης στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, όπου εκεί επιλέγει και τον πιστοποιημένο που θα «τρέξει» τον φάκελο συνταξιοδότησης.
- Αποτελεί πλέον την πιο γρήγορη διαδικασία στον ΕΦΚΑ για να εκδοθεί μια σύνταξη και συγκεκριμένα σε λιγότερο από 90 ημέρες. Μάλιστα υπήρξαν συνταξιοδοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν εντός 60 ημερών ή ακόμα και εντός 45 ημερών.
- Οι πιστοποιημένοι παρέχουν σε όλα τα στάδια απονομής της σύνταξης άμεση και έγκυρη ενημέρωση στους εν αναμονή συνταξιούχους, λύνοντας παράλληλα τα όποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν (ελλείψεις δικαιολογητικών, συνεννοήσεις με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ κ.λπ.).
- Η έκδοση των συντάξεων πραγματοποιείται χωρίς λάθη καθώς υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα ελέγχου τόσο από τους ίδιους όσο και από τους προϊστάμενους των διευθύνσεων απονομής συντάξεων.

Οι ασφαλισμένοι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη προέρχονταν από περιοχές της Περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και Καστοριά) και θα λάβουν τη σύνταξή τους στα τέλη του Μαρτίου (συντάξεις Απριλίου). Ήδη έχουν αναληφθεί από πιστοποιημένους, από όλη την Ελλάδα, 648 συνταξιοδοτικές υποθέσεις και αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και νέες εκδόσεις συντάξεων.
Παράλληλα, δρομολογείται η διεύρυνση των κατηγοριών ασφαλισμένων που θα μπορούν να απευθυνθούν σε πιστοποιημένους, καθώς σήμερα αφορά μόνο τους ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΑΕΕ και τ. ΟΓΑ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «ο θεσμός των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων αποδεικνύεται στην πράξη πως παράγει αποτέλεσμα και γίνεται σταδιακά μέρος της λύσης του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Και η απόδειξη ως προς αυτό είναι ότι ήδη, και σε λιγότερες από 90 ημέρες, εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους επαγγελματίες και τέλος Μαρτίου οι συνταξιούχοι θα δουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Ένα μέτρο που πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν εν τη γενέσει του ως αποτυχημένο, σήμερα αποτελεί τον ταχύτερο τρόπο για να πάρει κάποιος τη σύνταξη του από τον ΕΦΚΑ. Και μάλιστα με τρόπο εύκολο, φιλικό και οργανωμένο. Χωρίς ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Το μέτρο των πιστοποιημένων αποτελεί θεσμό που θα μείνει στον ΕΦΚΑ. Και θα τρέξει πολύ ταχύτερα πολύ σύντομα, όταν όλοι οι πιστοποιημένοι αλλά και οι υπάλληλοι εξοικειωθούν πλήρως με τη νέα αυτή διαδικασία. Παράλληλα, δρομολογούμε την διεύρυνση των κατηγοριών ασφαλισμένων που θα μπορούν να απευθυνθούν στους πιστοποιημένους. Και την ίδια ώρα ακούμε τις δυσκολίες που οι πιστοποιημένοι μας μεταφέρουν κατά τις συνεργασία τους με τις δομές του ΕΦΚΑ και τις αντιμετωπίζουμε».

Υπενθυμίζεται πως οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ανέρχονται σήμερα σε 458, έχουν προκύψει μέσα από αυστηρές εξετάσεις που διεξήγαγε ο ΕΦΚΑ και αντιστοιχούν περίπου στο 70% του συνόλου των μονίμων εισηγητών του Οργανισμού. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων και από επιπλέον λογιστές και δικηγόρους, που δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες φάσεις πιστοποίησης.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους Ηγουμενίτσα: Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόσληψη ενός μάγειρα στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Πρόσληψη ενός μάγειρα στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας


Την πρόσληψη ενός υπαλλήλου προωθεί η Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία & Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση εργασίας έως τη λήξη του σχολικού έτους, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση, πρέπει να πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη.
Θα προσληφθεί άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας μαγείρων/μαγειρισσών.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας.
Δείτε αναλυτικά, προσόντα, δικαιολογητικά, πατώντας ΕΔΩ
Read More »
Πρόσληψη ενός μάγειρα στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Πρόσληψη ενός μάγειρα στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στους Φιλιάτες

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στους Φιλιάτες


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022
Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών υπό καταλλήλων ομιλητών περί σημασίας της επετείου.
Ώρα 11.00 π.μ : Προσκύνημα των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο των Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022
Ώρα 7.30π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8:00π.μ: Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.
Ώρα 10.00π.μ: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με το πέρας της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, η εκπαιδευτικός Γκότοβου Δήμητρα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή, προσευχή για ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.
Ώρα 11.00π.μ: Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετάσχουν, όλα τα Σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ώρα 17.30μ.μ: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις καθώς και ο ΛΑΟΣ του Δήμου Φιλιατών.
Οι Εκκλησιαστικές , Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της Εκκλησιαστικής τελετής , τάξεως – παρατάξεως.
Υπεύθυνος Τελετής ορίζετε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ.Τσότσης Δημήτριος.
Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στους Φιλιάτες Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Grimaldi: Νέα αύξηση των τιμών των ναύλων από τον Απρίλιο

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Grimaldi: Νέα αύξηση των τιμών των ναύλων από τον Απρίλιο


Συνεχίζει με νέα ανακοίνωση αύξησης των τιμών των ναύλων ο Grimaldi, αλλά καμιά ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο λιμάνι του Αστακού.
Σήμερα, λοιπόν, ενημερώνει για τις νέες αυξήσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Απριλίου, σε συνέχεια των προηγούμενων αυξήσεων που ισχύουν από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας ισχύουν οι παρακάτω επίναυλοι:
Ανγκόνα – Πάτρα: 100 ευρώ
Ανγκόνα – Ηγουμενίτσα: 80 ευρώ
Μπρίντισι – Ηγουμενίτσα: 50 ευρώ
Βενετία – Πάτρα: 80 ευρώ
Μπάρι – Πάτρα: 50 ευρώ

Οι παραπάνω επίναυλοι ισχύουν και για την ίδια διαδρομή της αντίθετης κατεύθυνσης.
Read More »
Grimaldi: Νέα αύξηση των τιμών των ναύλων από τον Απρίλιο Grimaldi: Νέα αύξηση των τιμών των ναύλων από τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Επιμορφωτικό Σεμινάριο από τη Πυροσβεστική στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Επιμορφωτικό Σεμινάριο από τη Πυροσβεστική στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου 


Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου ένα ιδιαίτερα χρήσιμο επιμορφωτικό σεμινάριο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας με θέμα την πυρασφάλεια και την ασφαλή χρήση πυροσβεστήρων από το προσωπικό του σχολείου. 
Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων, που αφορά την Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών και την συμμετοχή τους σε επιμορφωτικές δράσεις (Άξονας 8, δείκτης α. ¨Συμμετοχή σε επιμορφώσεις από αρμόδιους φορείς¨).
Read More »
Επιμορφωτικό Σεμινάριο από τη Πυροσβεστική στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Επιμορφωτικό Σεμινάριο από τη Πυροσβεστική στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

(Αντί "πανηγυρικού" για την 25η Μαρτίου)

Ο μεγάλος ιστορικός συγγραφέας της ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ , ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ , έχει αναφέρει πολύ εύστοχα :
« Ιστορία που ασχολείται ΜΟΝΟ , με τις ενάρετες πράξεις του ΛΕΩΝΙΔΑ και των 300 του , και ΑΠΟΣΙΩΠΑ την προδοσία του ΕΦΙΑΛΤΗ , ομοιάζει με επιχρυσωμένο και κίβδηλο νόμισμα , προς απαλλαγή ενόχων ».
Πάντα πίστευα και πιστεύω , ότι για μια Κοινωνία , ένα Λαό , η γνώση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ του ΙΣΤΟΡΙΑΣ , μόνο ΚΕΡΔΟΣ αποφέρει . Είναι , επίσης γνωστό , ότι οι ΛΑΟΙ , και συνεπώς και ο Ελληνικός , δεν έχουν μόνο ΗΡΩΕΣ και ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ , έχουν - σε κάθε ιστορική περίοδο - επίορκους , ριψάσπιδες , προδότες , έχουν πατριδοκάπηλους , και τι δεν έχουν , που όμως και αυτοί ΟΛΟΙ είναι ΜΕΡΟΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ . Μιας ιστορίας όμως , με απολύτως ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ και ως εκ τούτου παράδειγμα προς ΑΠΟΦΥΓΗ . Μιας ιστορίας , που το είδος αυτών των ανθρώπων της γεννά μόνο ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ … Η γνώση της πραγματικής Ιστορίας , δημιουργεί σωστούς πολίτες , δημιουργεί και κτίζει ΠΑΤΡΙΔΑ που μπορεί να αντέχει στο ΜΕΛΛΟΝ … Η αναζήτηση κάθε φορά της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν είναι δυνατόν , να θεωρείται διχασμός όπως όχι μόνο ανοήτως , αλλά κυρίως για ύποπτους και ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ λόγους κάποιοι αναφέρουν , αλλά είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ … για μια καλύτερη ΠΑΤΡΙΔΑ …
Μέρες που είναι ( 200 χρόνια από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ) κι επειδή , καημό το είχα , να ‘’ εκφωνήσω ‘’ έναν ‘’ πανηγυρικό ‘’ σε κάποια επέτειο , είπα κι εγώ να τον ‘’εκφωνήσω ‘’ σήμερα προς τους φιλτάτους και λιγοστούς αναγνώστες μου … Ελπίζω να με ‘’ υπομείνετε ‘’ μέχρι το τέλος του …
Α’
1 – Η δική μου Πατρίδα , η δική μου Ελλάδα , είναι αυτή που ονειρευότανε και υμνούσε ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ , και βεβαίως ,
ΟΧΙ , δεν είναι δική μου πατρίδα , δική μου Ελλάδα έτσι όπως οι διάφοροι ΜΕΤΕΡΝΙΧ και οι τότε και οι τωρινοί , την ήθελαν και την θέλουν …
2 - Η δική μου Πατρίδα , η δική μου Ελλάδα , είναι αυτή του ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ , του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ , του ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ , του ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ και όλων των χιλιάδων απλών ανθρώπων που ξεσηκώθηκαν για λευτεριά , και βεβαίως ,
ΟΧΙ , δεν είναι δική μου Πατρίδα , δική μου Ελλάδα , αυτή των ΚΩΛΕΤΗΔΩΝ , των ΔΕΛΙΓΙΑΝΝΗΔΩΝ , των ΖΑΪΜΗΔΩΝ και όλων των άλλων ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ, των ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ , ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ και ΠΡΟΕΣΤΩΝ , συνεργατών αθλίων των Τούρκων , και τις περισσότερες φορές χειρότεροι ΔΥΝΑΣΤΕΣ από αυτούς τους ίδιους τους Τούρκους ,
απέναντι στους φτωχούς Ραγιάδες…
3 - Η δική μου Πατρίδα , η δική μου Ελλάδα , είναι αυτή του φωτεινού αντάρτικου στο ΒΟΥΝΟ και στις πόλεις, και κυρίως με κύριο εκφραστή τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , που δώσανε το αίμα τους και τη ζωή τους , στον αγώνα για ΛΕΥΤΕΡΙΑ απέναντι στον ναζιστή και φασίστα Γερμανό κατακτητή , αλλά και αυτή όλων των πατριωτών που είτε βασανίστηκαν, είτε εξορίστηκαν , είτε εκτελέστηκαν , και που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι ΝΟΙΑΖΟΤΑΝΕ για τους ΠΟΛΛΟΥΣ , και παλεύανε για μια Λεύτερη Πατρίδα , για μια δίκαιη για το λαό Πατρίδα , και βεβαίως ,
ΟΧΙ , δεν είναι δική μου Πατρίδα , δική μου Ελλάδα , αυτή των εκάστοτε συνεργατών κάθε κατακτητού στη χώρα μου , των εκάστοτε ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, των ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ όταν ο λαός πεινούσε ή τον φυλάκιζαν και τον εκτελούσαν , των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΥΠΟΥΡΓΩΝ , αλλά και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ή ΕΠΙΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ , που δυστυχώς μέχρι και σήμερα , με διάφορους είτε ευθείς είτε πλάγιους τρόπους , διαφεντεύουν τη χώρα μου και το λαό της …
4 – Η δική μου Πατρίδα , η δική μου Ελλάδα σήμερα είναι αυτή του Υγειονομικού Προσωπικού , που νύχτα – μέρα , χωρίς ωράρια , χωρίς όρια , παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ για να σώσουν συμπατριώτες , μέσα σε συνθήκες ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ που σκόπιμα αφέθηκαν από το επίσημο ΚΡΑΤΟΣ , αφού άλλη είναι η κοινωνική και η ιδεολογική προσέγγιση των νυν κρατούντων στο θέμα της Υγείας , και βεβαίως ,
ΟΧΙ ο συρφετός των δήθεν ‘’ αντικειμενικών δημοσιογράφων ‘’ σχεδόν σε όλα τα ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΜΜΕ , με τα ψεύδη που διοχετεύει σε αυτούς η άθλια οικογενειακή και Ακροδεξιά Κυβέρνηση του Μητσοτακαίικου , περί δήθεν ‘’ θωρακίσεως ‘’ του ΕΣΥ … , ενώ στοχεύει ακριβώς στο αντίθετο , δηλ. στην απαξίωσή του …
5 - Η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ , είναι αυτή των χιλιάδων, των εκατομμυρίων απλών ανθρώπων και συμπατριωτών μου, των εργαζομένων , όσων βεβαίως έχουν εργασία , των ανέργων ή των υποψηφίων ανέργων , των νέων , μαθητών και φοιτητών , που αντιστέκονται όπως μπορούν , στην επίθεση αφαίρεσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του , και βεβαίως ,
ΟΧΙ , δεν είναι δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ και δική μου ΕΛΛΑΔΑ , οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους , που οδήγησαν τη χώρα μου και τον λαό της σε κατάσταση ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ , με πρόσφατες ( πολιτικές ) αυτές των μνημονίων , έτσι ώστε να ξεπουληθούν στο ΞΕΝΟ κυρίως ( αλλά και σε ντόπιο …) Κεφάλαιο , όλα μας τα τιμαλφή , όλα μας τα ασημικά όπως αεροδρόμια , λιμάνια , ενέργεια , αυτοκινητοδρόμους , σιδηροδρόμους, τηλεπικοινωνίες , τραπεζικό Ελληνικό σύστημα κ.λ.π. Με αφορμή δε και την ΠΑΝΔΗΜΙΑ , οδηγείται η χώρα και ο Λαός της σε μια σχεδόν βεβαία ΛΑΙΛΑΠΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ …
6 - Η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ , είναι αυτή του ΜΙΝΩΤΗ, της ΠΑΞΙΝΟΥ , του ΚΟΥΝ , του ΣΟΛΩΜΟΥ , του ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ , του ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ , της ΜΕΡΚΟΥΡΗ και πολλών άλλων σαν αυτούς , και βεβαίως ,
ΟΧΙ αυτή των Λιγνάδηδων και των Μενδώνηδων αλλά και ενός ολόκληρου διεστραμμένου συρφετού , αλλά και άλλων εκκωφαντικά ατάλαντων , που περιφέρουν τους θλιβερούς εαυτούς τους , ένθεν κακείθεν και πάντα στην υπηρεσία και στις επιταγές κάποιας εξουσίας και κύρια Κυβερνητικής ή κομματικής …
7 - Η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ είναι αυτή του ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ , του ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ , του ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ , του ΑΞΕΛΟΥ , του ΚΟΝΔΥΛΗ , του ΕΛΥΤΗ , του ΡΙΤΣΟΥ , του ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ κ.λ.π. , και βέβαια ,
ΟΧΙ αυτή ενός απίθανου συρφετού , αγνώστων , και υποτίθεται πνευματικών ανθρώπων , που εκ πεποιθήσεως συνωστίζονται ΓΛΕΙΦΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΝΑΜΕΝΟΙ στις παρυφές , και όχι μόνο , κάθε εξουσίας , και κύρια Κυβερνητικής , με ιδιοτέλεια πάντοτε , νομιμοποιώντας έτσι – με τους κίβδηλους αυτοχαρακτηρισμούς τους ως δήθεν πνευματικών ανθρώπων – κάθε αυταρχικό , σκοταδιστικό και αντιδραστικό αφήγημα της εξουσίας αυτής …
8 - Η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ , δεν είναι αυτή της άθλιας Οικογενειακής και Ακροδεξιάς Κυβέρνησης του Μητσοτακαίικου, του Αλαφούζου , του Μαρινάκη , του Σαββίδη , της Ζiemens , της Novartis , της Γ. Αγγελοπούλου και του συζύγου της , με ελεγχόμενο από αυτούς περίπου το 90% των Μ.Μ.Ε. ή με στόλους καραβιών από τα οποία δεν έχει κανένα Ελληνική σημαία … Δεν είναι δική μου Πατρίδα , δική μου Ελλάδα ,αυτή των Ακροδεξιών Γεωργιάδη , Βορίδη , Μπογδάνου , Πλεύρη κ.λ.π. συρφετού , ούτε φυσικά είναι δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , δική μου ΕΛΛΑΔΑ , αυτή που υπηρετούν οι Πορτοσάλτηδες , οι Οικονόμοιδες , οι Αυτιάδες , οι Χασαπόπουλοι κ.λ.π. που ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα , ως άλλοι Γκαιμπελίσκοι έχουν αναλάβει εργολαβικά , και με το αζημίωτο , να διαστρεβλώνουν την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα , προς όφελος των ΛΙΓΩΝ , προς όφελος των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους … Εννοείται ότι γι’αυτούς ισχύει και ταιριάζει απόλυτα , αυτό που ο μεγάλος Δάσκαλος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ έχει πει : « ΚΑΙ ΣΥ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΨΟΦΙΜΙ , ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΤΕ , ΤΗ ΜΠΟΧΑ » .
9 - Η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ , είναι αυτή των απλών ανθρώπων , που αγωνιούν αν κάθε μέρα που ξυπνούν , θα μπορούν να θρέψουν τις οικογένειές τους , αν θα΄χουν ακόμη δουλειά ή θα προστεθούν στις χιλιάδες των ήδη ανέργων , των ανθρώπων που το φάσμα της όποιας αρρώστιας ( και όχι μόνο της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ) να πλανιέται επάνω τους , - με δεδομένη την οικονομική τους ΑΝΕΧΕΙΑ – όταν έντρομοι βλέπουν να απαξιώνεται Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ , των ανθρώπων , και ιδιαίτερα των νέων , που βλέπουν τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , από χώροι μάθησης και διακίνησης ιδεών , να γίνονται χώροι που θα ΣΤΡΑΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ τα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , με ό,τι αυτό συνεπάγεται , και κυρίως χώροι ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ και ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΦΟΒΟΥ σε κάθε έννοια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ …
10 - Δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , δική μου ΕΛΛΑΔΑ , είναι οι χιλιάδες των απλών ανθρώπων , που αντιστέκονται στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ , ( προκειμένου να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους , ως ενεργοί πολίτες ) με κύριο μοχλό την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ … και φυσικά μια τέτοια πατρίδα , … μακριά από εμένα …
Το έχω ξαναγράψει … Άλλο ΠΑΤΡΙΔΑ άλλο ΚΡΑΤΟΣ . Είναι δύο , εντελώς ασύμβατες έννοιες … Συνοψίζοντας λοιπόν οφείλω να αναφέρω ότι με εκφράζει πλήρως ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ όταν αναφέρει :
- « Όταν η Διοίκηση ( κράτος ) αθετεί , καταφρονεί τα ΔΙΚΑΙΑ του ΛΑΟΥ και δεν εισακούει τα παράπονά του , το να κάνει ο Λαός ή κάθε μέρος του Λαού ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , να αρπάξει τα άρματα , για να τιμωρήσει τους τυράννους του , είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ΄όλα τα χρέη του ».
- Επίσης η δική μου ΠΑΤΡΙΔΑ , η δική μου ΕΛΛΑΔΑ , συνοψίζεται και υπάρχει στα λόγια του αστού διπλωμάτη και λογοτέχνη ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ :
« Αν το ΚΡΑΤΟΣ , δυναστεύει και στενοχωρεί τους πολίτες , την ΠΑΤΡΙΔΑ , πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ή να αλλάξει μορφή ή να ΧΑΘΕΙ , αφού ένα τέτοιο ΚΡΑΤΟΣ είναι και ΠΕΡΙΤΤΟ και ΒΛΑΒΕΡΟ … Είναι δε φανερόν , ότι όταν η ΠΑΤΡΙΔΑ κινδυνεύει από το ΚΡΑΤΟΣ , τότε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ».
Β’
Με βάση λοιπόν τις παραπάνω σκέψεις είναι ολοφάνερο , για τον γράφοντα τουλάχιστον , ότι δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ . Δεν μπορούμε να είμαστε ή να γίνουμε ΕΝΑ με ανθρώπους ή τάξεις που δεν έχουμε τίποτε ΚΟΙΝΟ και το σπουδαιότερο , ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!! . Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς , η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας . Εμείς πρέπει να έχουμε τις δικές μας ΓΙΟΡΤΕΣ , τους δικούς μας ΗΡΩΕΣ , τις γιορτές με το σωστό , το πατριωτικό νόημα , που δεν έχει τίποτε κοινό , με το Κυβερνητικό και όχι μόνο , ΤΣΙΡΚΟ που υποτίθεται γιόρταζε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της πατρίδας , και που στο άκουσμα και μόνο των φράσεων ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , αρρωσταίνει , εκρήγνυται και μας κουνάει το δάκτυλο, φοβερίζοντάς μας … Όμως κι εδώ έρχεται ο μεγάλος ΒΑΡΝΑΛΗΣ να μας θυμίσει :
« ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ ,
ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ».

Ηγ/τσα 28/3/21
ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Read More »
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ - Του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Στο gov.gr η δήλωση της βάφτισης και το όνομα των παιδιών

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Στο gov.gr η δήλωση της βάφτισης και το όνομα των παιδιών


Νέα απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να δηλώσουν το όνομα του νεογνού και τη βάπτιση με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, με σκοπό την καταχώριση των στοιχείων του νεογνού στη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση:
1. Δημιουργείται και παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ειδική εφαρμογή για τη δήλωση ονόματος νεογνού από τα υπόχρεα πρόσωπα.
2. Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται η αυθεντικοποίηση των υπόχρεων προσώπων, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Κατόπιν, ένα από τα υπόχρεα πρόσωπα καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, καθώς και τον ΑΜΚΑ και την ημερομηνία γέννησης του νεογνού, ώστε να εμφανιστούν στην ανωτέρω εφαρμογή τα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του νεογνού, όπως περιλαμβάνονται στο Μητρώο Πολιτών και μετά καταχωρίζει σε ειδικό πεδίο το όνομα του νεογνού και τα στοιχεία του άλλου υπόχρεου προσώπου (ΑΦΜ και ονοματεπώνυμο), ώστε να του αποσταλεί ειδοποίηση και να προβεί σε επιβεβαίωση της δήλωσης ονόματος.
3. Μετά την καταχώριση του ονόματος από το πρώτο υπόχρεο πρόσωπο και την επιβεβαίωση από το δεύτερο, η δήλωση ονόματος νεογνού οριστικοποιείται και αποστέλλεται μέσω του συστήματος του Μητρώου Πολιτών στο αρμόδιο ληξιαρχείο ως εκκρεμότητα, για να καταχωρίσει ο ληξίαρχος το όνομα του νεογνού στη ληξιαρχική πράξη γέννησης.
4. Για την υποβολή της δήλωσης ονόματος νεογνού, η ειδική εφαρμογή δύναται να αντλεί από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπόχρεων προσώπων.
5. Αν ο ένας από τους γονείς δεν υπάρχει ή δεν έχει τη γονική μέριμνα, η δήλωση του ονόματος γίνεται από τον άλλο γονέα. Αν και οι δύο γονείς δεν υπάρχουν ή δεν έχουν γονική μέριμνα, το όνομα καταχωρίζεται με δήλωση αυτού που έχει την επιτροπεία του προσώπου του τέκνου.

Ηλεκτρονική δήλωση βάπτισης
1. Τα υπόχρεα πρόσωπα μπορούν να δηλώσουν τη βάπτιση του νεογνού με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης του θρησκευτικού λειτουργού που τέλεσε ή συνέπραξε στο μυστήριο μέσω της ανωτέρω εφαρμογής.
2. Για την προθεσμία δήλωσης βάπτισης και τις κυρώσεις από την πάροδο της προθεσμίας αυτής, ισχύουν τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 26 και το άρθρο 49 του ν. 344/1976.
3. Μέσω της ανωτέρω εφαρμογής μπορεί να γίνει και η καταχώριση της βάπτισης.
Read More »
Στο gov.gr η δήλωση της βάφτισης και το όνομα των παιδιών Στο gov.gr η δήλωση της βάφτισης και το όνομα των παιδιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

576 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
576 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 97
ΠΕ Θεσπρωτίας 59
ΠΕ Ιωαννίνων 299
ΠΕ Πρέβεζας 121

Read More »
576 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 576 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Νταντάδες της Γειτονιάς: Πιλοτικά στους Δήμους Σουλίου και Πρέβεζας

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Νταντάδες της Γειτονιάς: Πιλοτικά στους Δήμους Σουλίου και Πρέβεζας


Ανοίγει την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Πιλοτική εφαρμογή σε 32 δήμους
Σε πρώτη φάση, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια, θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.
Από την Ήπειρο στην πιλοτική εφαρμογή περιλαμβάνονται οι Δήμοι Πρέβεζας και Σουλίου.
Ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουν όσοι θέλουν να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών»
Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους παραπάνω δήμους. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. 

Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:
α) Δελτίο ταυτότητας.
β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.
γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.
Εφίσταται δε η προσοχή των ενδιαφερομένων για διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαφημίζουν ότι εκπαιδεύουν –με κάποιο κόστος- επιμελητές/τριες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι τα εν λόγω σεμινάρια δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.
στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.
ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.
η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:
«δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απωλέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),
δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,
δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.
υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής».

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.
Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.
Read More »
Νταντάδες της Γειτονιάς: Πιλοτικά στους Δήμους Σουλίου και Πρέβεζας Νταντάδες της Γειτονιάς: Πιλοτικά στους Δήμους Σουλίου και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση της Περιφέρειας για συμμετοχή στην Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Πρόσκληση της Περιφέρειας για συμμετοχή στην Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας


Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022» στη Λευκωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως και 1 Μαΐου 2022, στον εκθεσιακό χώρο Κρατική Έκθεση Κύπρου, θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η Περιφέρεια θα φιλοξενηθεί ως συνεκθέτης στο Περίπτερο του ΕΟΤ, συνεχίζοντας την στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Κύπρου, η οποία ξεκίνησε το 2004 με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Μεγαλόνησο προς την Ήπειρο.
Στην έκθεση θα γίνει συνολική παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, καθώς και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου μπορούν να φιλοξενηθούν με εκπροσώπους τους: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και έντυπο υλικό προβολής για να διανεμηθεί.
Ειδικότερα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο email: ch.kazakos@php.gov.gr με την συμπλήρωση της συνημμένης φόρμας συμμετοχής. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.
Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, είναι συγκεκριμένο δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
Επίσης, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των Δήμων, επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στην έκθεση, το οποίο πρέπει να είναι κυρίως στην Ελληνική γλώσσα ή και στην Αγγλική. Το υλικό θα πρέπει να το παραδώσουν οι ενδιαφερόμενοι, στη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού /Τμήμα Τουρισμού στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, στο γραφείο 143, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 13 μ.μ.
H έκθεση διοργανώνεται από την εταιρία DISPLAY ATR Plc., email: info@dispalyartgroup.com, ,τηλ. 0035722485420.
Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι η: http://www.taxidiexhibition.com/, στην οποία αναγράφονται μεταξύ των άλλων πληροφοριών για την έκθεση και οι προϋποθέσεις εισόδου στην χώρα καθώς
και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Read More »
Πρόσκληση της Περιφέρειας για συμμετοχή στην Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας Πρόσκληση της Περιφέρειας για συμμετοχή στην Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους γάλα από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους γάλα από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ανατροπή επικαθήμενου βυτιοφόρου σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Άρτας, κάτω από άγνωστες συνθήκες.
Το βαρύ όχημα κουβαλούσε φορτίο 25 τόνων γάλατος και είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό μεγάλη γαλακτοβιομηχανία στην Αθήνα.
Από την ανατροπή δεν υπήρξε τραυματισμός του οδηγού ούτε διαρροή φορτίου. Άνδρες του Α.Τ. Αμφιλοχίας βρίσκονται στο σημείο ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ερευνώντας παράλληλα τα αίτια του συμβάντος.


Read More »
Ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους γάλα από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους γάλα από την Ηγουμενίτσα στην Αθήνα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας


Ένας άντρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος πριν λίγο σε ελιά, έξω από το νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας, κοντά στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμωνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thespro.gr, πρόκειται για άντρα, 53ετών.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ενώ αναμένεται και η άφιξη ιατροδικαστή.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022

 Οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ
Read More »
Οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ  Οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Κίνησης για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022

Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ

 
Read More »
Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολιούχου της πόλης μας καθώς και της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
· Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Για το λόγο αυτό:
* από τις 5:00 μ.μ. μέχρι και το πέρας της λιτανείας θα απαγορευτεί η κίνηση, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από την συμβολής της με την οδό 8ης Δεκεμβρίου, μέχρι και την συμβολή της με την οδό Βύρωνος.
* Από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ. θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων επί των οδών 8ης Δεκεμβρίου και Κύπρου μέχρι και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ κατά την διάρκεια διέλευσης της πομπής θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων.

· Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 06:00 π.μ. μέχρι και το πέρας της παρελάσεως, θα απαγορευτεί η κίνηση, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από την συμβολής της με την οδό 8ης Δεκεμβρίου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Δαγκλή.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόεδρος της συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων ο Θεσπρωτός Πέτρος Γ. Ζήγος

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Πρόεδρος της συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων ο Θεσπρωτός Πέτρος Γ. Ζήγος


Πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2022 στην αίθουσα Νικόλαος Γερμανός στον εκθεσιακό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μουτσιάνας κάνοντας το διοικητικό απολογισμό ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Εκδήλωση στο Βουλγαρέλι με τίτλο «η επανάσταση στα Τζουμέρκα κατά των Τούρκων».
2. Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «η παράδοση μέσα από τους χορούς».
3. Βοήθεια στη Βόρειο Ήπειρο (προσφορά κλιματιστικών για σχολεία του Δήμου Δρόπολης σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Κορδελίου – Ευόσμου Θεσσαλονίκης).
4. Διήμερες εκδηλώσεις στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου, με τίτλο «η πορεία και οι δράσεις της επόμενης μέρας».
5. Κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κιλκίς με το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Κιλκίς με θέμα «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».
6. Εκδήλωση στη Φλώρινα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «η συμβολή του κλήρου στην Επανάσταση 1821.
7. Συμμετοχή στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με θεματικό άξονα το τρίπτυχο «παρελθόν – παρόν - μέλλον».
8. Συμμετοχή στην εκδήλωση που έγινε στο Ζάπειο Μέγαρο με θέμα «τόπος με πλούσια Ιστορία».
9. Τρίτη Βιωματική Σαρακατσάνικη Κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.
10. «Το καραβάνι βοήθειας ξεκίνησε» σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και τη βιομηχανία ζωοτροφών «ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Α.Ε.».
11. «Η ιστορία μας γράφτηκε με αίμα» σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης και τον τοπικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των συλλόγων και διάφορες προτάσεις.

Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχτηκε ομόφωνα ο κ. Πέτρος Γ. Ζήγος, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας στην Ομοσπονδία.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το Οργανωτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα γίνει το φθινόπωρο στην Πρέβεζα.
Read More »
Πρόεδρος της συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων ο Θεσπρωτός Πέτρος Γ. Ζήγος Πρόεδρος της συνέλευσης της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων ο Θεσπρωτός Πέτρος Γ. Ζήγος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόσληψη προσωπικού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Πρόσληψη προσωπικού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα ΗπείρουΙωάννινα, 18 Μαρτίου 2022 - Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής.

Τίτλος Θέσης: JUNIOR DEVELOPER (προγραμματιστής)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com
Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
Read More »
Πρόσληψη προσωπικού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Πρόσληψη προσωπικού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού από τη NOVA ΗγουμενίτσαςH NOVA Ηγουμενίτσας, ζητά να προσλάβει Τεχνικούς για εγκαταστάσεις.

Βασικά Προσόντα:
· Γενικές τεχνικές γνώσεις.
· Ικανότητα οδήγησης.
· Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση θα συνεκτιμηθεί.

Τι προσφέρουμε:
· Πακέτο επιπλέον αμοιβών βασιζόμενο σε ένα δίκαιο bonus scheme.
· Σύμβαση αορίστου χρόνου.
· Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.
· Παρέχουμε προοπτικές εξέλιξης προσωπικής/επαγγελματικής σε μια αναπτυσσόμενη αγορά γεμάτη προκλήσεις.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Κύπρου 47.
Read More »
Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού από τη NOVA Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αναζητείται προσωπικό σε θέσεις κουζίνα, service και bar

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Ηγουμενίτσα: Αναζητείται προσωπικό σε θέσεις κουζίνα, service και barΤο Riviera Restaurant Cafe Bar αναζητεί προσωπικό σε θέσεις κουζίνα, service και bar.

Τηλ επικοινωνίας: 6947567507, 6942782602
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αναζητείται προσωπικό σε θέσεις κουζίνα, service και bar Ηγουμενίτσα: Αναζητείται προσωπικό σε θέσεις κουζίνα, service και bar Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022
Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές ΓραμμέςΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεως εργασίας υπαλλήλου στο Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας.
Απαραίτητα Προσόντα: Κάτοχος διπλώματος C2 (Proficiency) Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας.
Θα εκτιμηθούν λογιστικές σπουδές.
Αποστολή βιογραφικών στο email: careers@minoan.gr με θέμα «Λιμενικό Πρακτορείο Ηγουμενίτσας».
Read More »
Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές Ζητείται υπάλληλος από τις Μινωικές Γραμμές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022 Rating: 5

Σελίδες