Ηγουμενίτσα: Περίμενε στα σκαλιά του ΟΛΗΓ το ασθενοφόρο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Ηγουμενίτσα: Περίμενε στα σκαλιά του ΟΛΗΓ το ασθενοφόρο


Μόνη της, στα σκαλιά του ΟΛΗΓ, περίμενε η 46χρονη γυναίκα που εξετάζεται με ύποπτα συμπτώματα του κορωνοϊού, μέχρι να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που η ίδια κάλεσε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους υπεύθυνους του πλοίου Cruise Europa, με το οποίο έφτασε το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ούτε τους υπεύθυνους του λιμανιού.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που δημοσιεύει το thespro.gr, η γυναίκα φοράει μάσκα, ενώ έχει μαζί της και τις αποσκευές της.


Το συγκεκριμένο παράδειγμα δείχνει το πόσο δύσκολο είναι για τις αρχές να περιορίσουν τη εξάπλωση του κορωναϊου, όπως και να εντοπίσουν όλες τις επαφές, σε περίπτωση που το δείγμα που ελήφθη βγει θετικό.

Η 46χρονη γυναίκα, μαζί με έναν ακόμα 64χρονο άντρα, βρίσκονται στη μονάδα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Περίμενε στα σκαλιά του ΟΛΗΓ το ασθενοφόρο Ηγουμενίτσα: Περίμενε στα σκαλιά του ΟΛΗΓ το ασθενοφόρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Ηγουμενίτσα

ΦΩΤΟ: Από τη μεταφοράς του πρώτου ύποπτου κρούσματος στην Ηγουμενίτσα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μεταφέρουν έναν 66χρονο, ο οποίος σήμερα νωρίς το πρωί εισηχθεί σε απομονωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου προσήλθε μόνος του με ύποπτα συμπτώματα.

Να σημειωθεί πως ο 66χρονος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε σήμερα το πρωί,από το λιμάνι της Αγκόνα, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Read More »
Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Ηγουμενίτσα Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Στη μονάδα Λοιμωδών η γυναίκα που παρελήφθη από την Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Στη μονάδα Λοιμωδών η γυναίκα που παρελήφθη από την Ηγουμενίτσα


Στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μεταφέρθηκε η η γυναίκα που παρελήφθη από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στο λιμάνι την παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ με όλα τα μέτρα προστασίας, τις ειδικές στολές και μάσκες και την μετέφερε στο Πανεπιστημιακό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στη Μονάδα Λοιμωδών.

Η γυναίκα, που ζήτησε η ίδια να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις καθώς είχε ύποπτα συμπτώματα, είναι Ελληνίδα.

Read More »
Στη μονάδα Λοιμωδών η γυναίκα που παρελήφθη από την Ηγουμενίτσα Στη μονάδα Λοιμωδών η γυναίκα που παρελήφθη από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Πρόκειται για Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε συμπτωματολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Read More »
Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πριν λίγο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πριν λίγο


Ένα ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για γυναίκα η οποία έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 8 το πρωί, με το πλοίο CRUISE OLYMPIA, προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, η γυναίκα κάλεσε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί.

Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
Ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πριν λίγο Ύποπτο κρούσμα παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας πριν λίγο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Τέλος εποχής για τους Φορείς Διαχείρισης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Τέλος εποχής για τους Φορείς Διαχείρισης 


Τέλος εποχής για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι οι προστατευόμενες περιοχές διατηρούνται οι φορείς όμως αλλάζουν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια καταργούνται και δημιουργούνται αποκεντρωμένες δομές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Υπουργό, ιδρύεται Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), σε συνέχεια του ΕΚΠΑΑ, που θα εποπτεύεται από το ΥΠΕΝ και ο οποίος θα λειτουργεί επιτελικά, θα χαράσσει την πολιτική, θα συντονίζει την εφαρμογή της και θα διαχειρίζεται την αυξημένη χρηματοδότηση για τις περιοχές αυτές.

Ο Οργανισμός θα συνάψει αμέσως μνημόνια συνεργασίας με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τη φύλαξη των περιοχών.

Επιπλέον, ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες και με Δήμους για την πραγματοποίηση έργων και για αναπτυξιακά προγράμματα. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα χρηματοδοτούνται σχετικά.

Ενώ, καταργούνται τα 36 Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων Διαχείρισης και δημιουργούνται 24 αποκεντρωμένες δομές (ΜΔΠΠ). Ταυτόχρονα, χωρίς να γίνουν απολύσεις, η στελέχωση των δομών θα γίνει με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το μοντέλο που προωθείται προσιδιάζει σε πολλά ευρωπαϊκά σχήματα, όπως στη Φινλανδία και την Ιρλανδία, ενώ αναμένεται να είναι περισσότερο λειτουργικό διοικητικά και με αυξημένη χρηματοδότηση.
Read More »
Τέλος εποχής για τους Φορείς Διαχείρισης Τέλος εποχής για τους Φορείς Διαχείρισης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» στο Ιόνιο από την Energean

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» στο Ιόνιο από την Energean


Την εξαγορά του μεριδίου ύψους 50% που κατείχε η γαλλική Total στη θαλάσσια περιοχή 2 στο Ιόνιο πέλαγος ανακοίνωσε σήμερα η Energean, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Πρίνο, το Ισραήλ, τη Δυτική Ελλάδα κ.ά.

Δεδομένου ότι η Energean είναι σε διαδικασία εξαγοράς και της εταιρείας Edison E & P, που κατέχει το 25% των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης της περιοχής 2, με την ολοκλήρωση και αυτής της εξαγοράς θα κατέχει το 75% της περιοχής, ενώ το υπόλοιπο 25% ελέγχεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η Energean επισημαίνει ότι από τις έως τώρα έρευνες στην εν λόγω περιοχή προκύπτει ότι το «μπλοκ 2» περιλαμβάνει τμήμα ενός ευρύτερου πιθανού στόχου που εκτείνεται κατά ποσοστό 60% στην ελληνική επικράτεια και 40% στην Ιταλία, σε θαλάσσια περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Edison. Συνεπώς και αυτό το μερίδιο της Edison θα περάσει υπό τον έλεγχο της Energean.

H συμφωνία υπογράφηκε από τον Managing Director της Total E&P Greece κ. Denis Lemarchal και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Energean κ. Μαθιό Ρήγα.
Read More »
Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» στο Ιόνιο από την Energean Εξαγορά του μεριδίου της Total στο «οικόπεδο 2» στο Ιόνιο από την Energean Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής


Νέος πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων ορίσθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής, ο οποίος είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Νταής έχει σπουδάσει Νομικές, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Ε.Σ.Π.Α. (2008 – 2010), καθώς επίσης και προϊστάμενος Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. υπουργείου Εσωτερικών (2010 – 2011). Ο νέος πρόεδρος διαδέχεται στην κεφαλή του ΤΑΠ την κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Η υπουργική απόφαση για τον διορισμό του κ. Νταή αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια».

Σημειώνεται, ότι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων αποτελεί την οικονομική «καρδιά» του υπουργείου Πολιτισμού στον τομέα της ανάδειξης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καθώς πρόκειται για τον φορέα ο οποίος διαχειρίζεται τους πόρους από σταθερές πηγές εσόδων (εισιτήρια κλπ) αλλά και από παραγωγικές δραστηριότητες, που αξιοποιούν στοιχεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης στις αρμοδιότητές του είναι οι απαλλοτριώσεις ακινήτων πάντα για αρχαιολογικούς σκοπούς και γενικότερα η υποστήριξη του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Μία ακόμη σημείωση όμως, που επιβάλλεται να αναφερθεί είναι, ότι στο ΤΑΠ τα τελευταία χρόνια επικρατεί χαοτική κατάσταση και αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του, κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατό να αντιμετωπίσει καμία διοίκηση ως σήμερα.


Την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου πάντως η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου ακριβώς με αντικείμενο το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
Read More »
Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων ο Παναγιώτης Νταής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της με την Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της με την Ευρώπη για τους πρόσφυγες 


Αργά το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters είπε πως η Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της προς όλους τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο έδαφός της για να πάνε στην Ευρώπη.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν όλες τις συνοριακές φρουρές και την ακτοφυλακή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή της Άγκυρας σημαίνει πως ακυρώνει τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Προηγουμένως, είχε γίνει γνωστό πως στο νότιο μέρος του θύλακα Ιντλίμπ πραγματοποιήθηκε σφοδρή αεροπορική επίθεση κατά τουρκικών θέσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτικών.

Αμέσως μετά συνεδρίασε εκτάκτως το Τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να ανακοινώνουν μεγάλες απώλειες στο Ιντλίμπ. Στην αρχή έκαναν λόγο για 9 και στη συνέχεια 22 νεκρούς χωρίς να προσδιορίζουν από που προήλθε η αεροπορική επίθεση.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή κυκλοφορούσαν με ένταση πληροφορίες στο διαδίκτυο πως τουρκικά F-16 είχαν απογειωθεί από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ με προορισμό το Ιντλίμπ. Δεν είχε καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί η πληροφορία στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Προηγουμένως και περίπου στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε πως η Τουρκία παραβιάζει τη συνθήκη του Σότσι για τη Συρία και πιο συγκεκριμένα για τον θύλακα του Ιντλίμπ.

Αν ισχύσει από την Παρασκευή το πρωι η απελευθέρωση της συνοριακής γραμμής της Τουρκίας προς τους Σύρους πρόσφυγες, τότε καθίσταται σαφές πως θα πρέπει να αναμένονται κυρίως από Αφγανιστάν και το Ιράν, αλλά και αφρικανικές χώρες προς την Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Read More »
Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της με την Ευρώπη για τους πρόσφυγες Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της με την Ευρώπη για τους πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020
Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Παραμυθιά


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 05:43 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με επίκεντρο την πόλη της Παραμυθιάς, 21 χιλιόμετρα ανατολικά της Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, χωρίς να ανησυχήσει τους κατοίκους, οι οποίοι συνέχισαν τον ύπνο τους. 
Read More »
Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Παραμυθιά Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Σελίδες