Νέα κλοπή σε εκκλησία των Φιλιατών, αυτή τη φορά στο Πλαίσιο

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016


Νέα υπόθεση κλοπής εκκλησίας, η 4η μέσα σε λίγες ημέρες στον Δήμο Φιλιατών, αυτή τη φορά στο Πλαίσιο, απασχολεί τους άντρες της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ιερωμένος του ναού, βραδυνές ώρες της Παρασκευής, άγνωστοι διέρρηξαν και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Οι δράστες και σε αυτή τη περίπτωση, αφαίρεσαν τον συναγερμό και τον τοποθέτησαν σε κουβά με νερό και προσπάθησαν να διαρρήξουν την πλαϊνή είσοδο του ναού, χωρίς επιτυχία.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας σκάλας και ενός λοστού που βρήκαν στο σημείο, αφαίρεσαν τα προστατευτικά κάγκελα πλαϊνού παραθύρου και εισήλθαν στο εσωτερικό του ναού, όπου έψαξαν όλους τους χώρους του.

Ευτυχώς οι δράστες δεν προκάλεσαν ζημιές στον ιστορικό ναό αλλά και δεν αφαίρεσαν κάποια θρησκευτική εικόνα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.
Read More »
Νέα κλοπή σε εκκλησία των Φιλιατών, αυτή τη φορά στο Πλαίσιο Νέα κλοπή σε εκκλησία των Φιλιατών, αυτή τη φορά στο Πλαίσιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

ΑΔΕΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016


Ύστερα από αναφορά για το θέμα που εγκυμονούσε κινδύνους (δείτε εδώ http://www.thespro.gr/2015/09/blog-post_533.html ), και κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, απομακρύνθηκαν τα επικίνδυνα παιχνίδια από τον χώρο του Παιδικού Σταθμού.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται τα επικίνδυνα παιχνίδια που υπήρχαν πριν


Έτσι λοιπόν ο Δήμος Ηγουμενίτσας πέρα από την απομάκρυνση τους, δεν φρόντισε να αποκαταστήσει τα παλιά και επικίνδυνα παιχνίδια, με νέα, καινούργια, και ασφαλείς.

Η παρακάτω η φωτογραφία μιλάει από μόνη της…. 

Η μαθητική σαιζόν 2015-2016 έφτασε στο τέλος της.

Τα παιδιά ακόμα περιμένουν τα παιχνίδια…

“Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, 
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα…” 
(Albert Einstein)


Με Εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος

Read More »
ΑΔΕΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΔΕΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την Σκλήρυνση κατα πλάκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016


Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Γεώργιος Κοτσίνας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων αρμοδιότητας του κ. Κοτσίνα, στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν την Δευτέρα 16 Μαΐου καθώς και σε άλλα θέματα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων.

Επιπλέον κατά τη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην προοπτική δημιουργίας Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συμφωνήθηκε ο συντονισμός των δράσεων Δήμου Ηγουμενίτσας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος τέλος, ευχήθηκε στον κ. Κοτσίνα, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Read More »
Επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Αύριο η υπόθεση των Τσάμηδων ενώπιον του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

 

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, αναμένεται να συζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το ζήτημα της προ τριμήνου προσφυγής των οργανώσεων των «Τσάμηδων», κατά της Ελλάδος...

Η παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη αφενός διεθνοποιεί την υπόθεση, αφετέρου η οποιαδήποτε απόφαση θεωρείται δεσμευτική για τα εμπλεκόμενα – αντίδικα μέρη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, κατατέθηκε στο Δ.Δ.Χ. πολυσέλιδος φάκελος, γραμμένος σε 3 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά & Γερμανικά), με τέσσερα κύρια αιτήματα προς εξέταση:
Α) την αναγνώριση της συντελεσθείσας Γενοκτονίας κατά των Τσάμηδων, βάσει των διατάξεων της Σύμβασης της Γενοκτονίας του 1948.
Β) τον επαναπατρισμό όλων των εκδιωχθέντων-εκτοπισμένων Τσάμηδων.
Γ) την επιστροφή όλων των ακινήτων.
Δ) τη διερεύνηση διάπραξης εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, από τις ελληνικές κυβερνήσεις τις περιόδου 1913-1945.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο FestimLato, «Πρόεδρος του Δημοκρατικού Ιδρύματος της Τσαμουριάς» (Fondacioni Demokratik Çamëria), γνωστός στη γείτονα χώρα για τα κατά καιρούς ανθελληνικά παραληρήματα, ενώ την ίδια ώρα έξω από το κτίριο του Δ.Δ.Χ. θα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδήλωση υποστήριξης από τις Ομογενειακές Αλβανικές Οργανώσεις της Διασποράς. 

Εικάζεται ότι οι ίδιοι εξτρεμιστικοί κύκλοι, ανακινούν ανα τακτά χρονικά διαστήματα και ζήτημα «Αρβανιτών» (υπό την έννοια ότι αποτελούν αλβανικό εκχριστιανισμένο φύλο), επιθυμώντας να θέσουν τις μελλοντικές βάσεις για την ύπαρξη πολυπληθούς μειονότητας, στα υπό διεκδίκηση εδάφη.

Είναι φανερό ότι στη γειτονική χώρα αναβιώνει (κυρίως μετά την επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο), ένας πρωτόγνωρος εθνικισμός ενταγμένος στο πλαίσιο της λεγόμενης εθνικής αποκατάστασης, σύμφωνα με τη «Λίγκα του Πρίζρεν». 

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός ανατροφοδοτήθηκε μετά την επιτυχή έκβαση των συγκρούσεων σε Tetovo, Gostivar και Aracinovo στην Π.Γ.Δ.Μ. (2001).

Η δικαστική διαμάχη θα λάβει χώρα σε μια περίοδο έντονων φραστικών επιθέσεων κατά της Ελλάδας, από τον κυβερνητικό εταίρο του EdiRama, και πρόεδρο του Kόμματος της Τσαμουρίας (Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet) κύριο Shpëtim Idrizi, ενώ σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα μεθοδεύεται και η υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών από το ίδιο καθεστώς στην περιοχή της Χιμάρας.

Προς το παρόν η Αθήνα τηρεί σιγή ιχθύος.

Read More »
Αύριο η υπόθεση των Τσάμηδων ενώπιον του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης  Αύριο η υπόθεση των Τσάμηδων ενώπιον του Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 24/5/2016

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016
https://1.bp.blogspot.com/-la2gtRQ5QSA/VtaulYCvo_I/AAAAAAABRRs/TG-ITi2U7GU/s1600/IMG_20160204_110236_small%2B892fm.jpg

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, την 13/5/2016, και σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε την παράταση της αποχής των δικηγόρων μέχρι 24/5/2016, επισημαίνοντας τα εξής : 
 
1. καταγγέλει δημόσια τον ψηφισθέντα νόμο, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω νόμος: α)αντιβαίνει το Σύνταγμα και την Ευρωπαική δημόσια τάξη β) αγνοεί την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, γ) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, ε) δεν θεμελιώθηκε σε αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση του επαχθούς ασφαλιστικού συστήματος. 
 
2. Την άσκηση όλων των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προβάλλοντας την αντισυνταγματικότητά του. 
 
3. Την αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.) 
 
4. Με δεδομένη τη δημόσια εκπεφρασμένη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 8.5.2016, σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και αφορούσαν τους δικηγόρους-ελεύθερους επαγγελματίες, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ζητεί την άμεση υιοθέτηση και νομοθέτηση αυτών και συγκεκριμένα: 
α) την κατάργηση της υποχρέωσης των νέων ασφαλισμένων να επιστρέψουν τα ποσά των "εκπτώσεων" που τους παρέχονται για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης, 
β) τη δυνατότητα σύστασης επαγγελματικού ταμείου, με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής και 
γ) τη δυνατότητα επιστροφής (ή συμψηφισμού με τις εισφορές του επομένου έτους) των τυχόν επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.
Read More »
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 24/5/2016 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 24/5/2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα" στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016


Με επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα" Μαλαμίδη Γεώργιου και Κωνσταντίνου Τσέκα στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας το περασμένο Σάββατο (14/05/2016) και ώρα 19:00. 
Στην έκθεση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από το ίδιο το χωριό αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας. 
Το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Σπύρος Παππάς και σύσσωμο σχεδόν το δημοτικό συμβούλιο. 
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις εικόνες που κοσμούσαν τις δύο αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου Πλαισίου. 
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για την φιλοξενία εκθέσεων από όταν είχε διενεργηθεί παλιότερα η έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα του μόχθου». 
Πλήθος εργασιών και συντηρήσεως έγιναν πρόσφατα με χορηγία του δήμου Φιλιατών και ιδιωτών ώστε να είναι και πάλι λειτουργικός και να μπορεί να υποστηρίξει νέες εκθέσεις.


Μετά το καλωσόρισμα της προέδρου του εκπολιτιστικού συλλόγου Πλαισίου, κυρίας Τέτας Κάτσιου, μίλησαν με τη σειρά η Χριστίνα Γκάνια εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ο Μιχάλης Πασιάκος ως επίτιμος καλεσμένος και στην συνέχεια οι δύο φωτογράφοι και δημιουργοί των εικόνων Μαλαμίδης Γεώργιος και Κωνσταντίνος Τσέκας. 


Η κυρία Γκάνια αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία που αφορούν τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς χώρους που επισκεφτήκαν από το 2014 οι δύο φωτογράφοι εκφράζοντας στο τέλος την ελπίδα ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το θαυμάσιο έργο που έχουν αναλάβει . 


Ο κύριος Πασιάκος έδωσε μια μαγική - μυστηριακή διάσταση στην έκθεση αναφερόμενος στην σύνδεση της θέσης των χώρων όπου χτίζονταν οι οικισμοί από την αρχαιότητα με τους αστερισμούς , δίνοντας ως τρανό παράδειγμα την προ κάποιων μηνών υπόδειξη πιθανής ύπαρξης πόλης των Μάγια από τον 15χρονο Καναδό William Gadoury. (http://www.smh.com.au/technology/sci-tech/canadian-teen-william-gadourys-discovery-of-mayan-city-debunked-as-junk-science-20160511-gosa26.html


Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο κύριος Μαλαμίδης, που έκανε μία ιστορική αναδρομή για την ίδια την έκθεση και την υλοποίησή της στα πλαίσια προώθησης της ίδιας της Θεσπρωτίας η οποία ξεκίνησε με το thesprotia3d.gr πριν δύο χρόνια. 
Επιπλέον αναφέρθηκε σε τρεις κεντρικές φώτο που κοσμούν την έκθεση δίνοντας σαφής λεπτομέρειες για τον τρόπο λήψης. 
Ειδικότερα τόνισε την πρόσφατη επιτυχία της εικόνας «Ίριδα του Θεού» η λήψη της οποίας έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, νύχτα στην Μουργκάνα και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως νέα τεχνική στην αστροφωτογράφηση με πολλές αναδημοσιεύσεις και αφιερώματα σε διάφορους ιστοχώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως είναι αυτό των Fstoppers (https://fstoppers.com/composite/how-picture-was-taken-iris-god-86580) αλλά και την ανάρτησή της σε μία από τις σελίδες της NASA στο Facebook.


Τέλος τον λόγο πήρε ο κύριος Τσέκας ο οποίος αρχικά ανέλυσε με λεπτομέρεια την σύνδεση των αστερισμών με την μυθολογία. Στην συνέχεια έδωσε περισσότερα στοιχεία για την λήψη αστερισμών και νεφελωμάτων που έκανε με το τηλεσκόπιό του και με εξειδικευμένο εξοπλισμό, τονίζοντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις και την δυσκολία που ενείχαν οι συγκεκριμένες λήψεις. Σημείωσε τέλος ότι οι ίδιοι γίνονται διαρκώς καλύτεροι πάνω στην ενασχόληση νυχτερινών λήψεων και έχουν σαν στόχο την επίτευξη επαγγελματικών αποτελεσμάτων που θα γίνονται όλο και περισσότερο παγκοσμίως γνωστά!


Η παρουσίαση έληξε με ευχαριστίες των δημιουργών στους παρευρισκομένους αλλά και με αναφορά στα μελλοντικά τους σχέδια. 
Ειδικότερα φανέρωσαν μεν την επικείμενη δημιουργία νυχτερινού timelapse βίντεο που θα περιέχει μνημεία και αξιοθέατα της Θεσπρωτίας. 
Τόνισαν δε ότι οι λήψεις για το έργο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι θα συνεχίσουν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η τελετή των εγκαινίων έλαβε τέλος με ξενάγηση των παρευρισκομένων από μέρους των δημιουργών και με εστίαση αυτών σε μπουφέ εξωτερικά του εκθεσιακού κέντρου και στην πλατεία του χωριού.


Ο Γιώργος Μαλαμίδης και ο Κωνσταντίνος Τσέκας μιλώντας στο thespro.gr δήλωσαν: 
«Είμαστε περήφανοι που διοργανώνεται για 4η φορά η έκθεση «Μνημεία Αστρόφωτα» στο παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό του Πλαισίου. Το Πλαίσιο της Κυρά Βασιλικής άλλωστε κουβαλά στις πλάτες του βαρυσήμαντη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον δήμο Φιλιατών και την Περιφέρεια, αλλά και το πλήθος των χορηγών για την υποστήριξη και την βοήθεια ώστε να γίνει για άλλη μία φορά η έκθεση αυτή πραγματικότητα. Ευχαριστούμε την κυρία Γκάνια και τον κύριο Πασιάκο που με την παρουσία τους και τους πύρινους λόγους τους στόλισαν με τον καλύτερο τρόπο τα εγκαίνια. Επιπλέον ευχαριστούμε και τους κατά σειρά προϊστάμενους της εφορείας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Γεώργιο Ρίγηνο και κ. Ιωάννη Χουλιαρά για την απρόσκοπτη πρόσβαση που μας έδωσαν και συνεχίζουν να μας δίνουν στα μνημεία της Θεσπρωτίας. Τέλος φυσικά να μην ξεχάσουμε τον ίδιο τον εκπολιτιστικό σύλλογο Πλαισίου που έχει ήδη διατελέσει αξιόλογο έργο στο Πλαίσιο, αλλά και όλο τον κόσμο που με τα εγκάρδια σχόλιά του μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στο δύσκολο αυτό εγχείρημα προώθησης της Θεσπρωτίας μέσα από την δική μας ματιά.»

Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Πλαισίου τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου. 
Ο εκπολιτιστικός σύλλογος παρέχει τα παρακάτω τηλέφωνα 6949203137 – 6980249160 – 6977415205 όπου με πρότερη συνεννόηση θα παρέχεται πρόσβαση στο χώρο της εκθέσεως.

Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση. 
 

Read More »
Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα" στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα" στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα τροχαίου

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016Συνελήφθη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, μία 52χρονη ημεδαπή, μέλος της εγκληματικής ομάδας ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει μία 26χρονη συνεργό της υπήκοο Βουλγαρίας και άλλα τρία άτομα

Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης σε χωριά της Άρτας και του Βόλου και σε τουλάχιστον 29 απόπειρες απάτης που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Άρτας

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 35.650 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον πάνω από 500.000 ευρώ

Εξακριβώθηκε, μετά από εμβριθή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δήθεν ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, με πεδίο δραστηριοποίησης την περιοχή της Άρτας και του Βόλου.

Για την υπόθεση, συνελήφθη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 52χρονη ημεδαπή, μέλος συμμορίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπρόσθετα μία 26χρονη υπήκοο Βουλγαρίας και ακόμη τρεις συνεργούς τους - μέλη της εγκληματικής ομάδας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, ζητούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, η 52χρονη συλληφθείσα από κοινού με την 26χρονη συνεργό της είχαν αναλάβει το ρόλο των παραληπτών των χρημάτων («εισπρακτόρων») από τα θύματα ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης - στρατολόγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν την 18-03-2016 και την 26-04-2016, δύο ηλικιωμένους σε χωριά του Βόλου και της Άρτας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των (3.650) και (32.000) ευρώ αντίστοιχα ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν κατά το το ίδιο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον άλλους είκοσι εννέα (29) πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις (500.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και κατάστημα της 52χρονης συλληφθείσας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· σαράντα εννέα (49) πλαστά χαρτονομίσματα των (20) ευρώ

· το χρηματικό ποσό των (2.615) ευρώ

· τέσσερα κινητά τηλέφωνα

· χειρόγραφες σημειώσεις και αποδείξεις καθώς και δύο σφραγίδες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ιδιοκτησίας της 52χρονης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διάπραξης των αδικημάτων και διαφυγής.

 
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Read More »
Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα τροχαίου Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα τροχαίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Μήνυμα Σταυρούλας Μπραΐμη για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016
 
 
Μετά από προσπάθειες χρόνων τις μέρες αυτές θα συμμετέχετε στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στην ζωή σας αλλά και η αφετηρία για οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών.

Τις μέρες που έρχονται πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, ψυχραιμία και ελπίδα για να φτάσετε στον στόχο σας.

Ο υγιής άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να αγωνίζεται και να προσπαθεί, όμως η προσπάθεια και ο αγώνας πάντοτε ανταμείβονται.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη σε όλες και όλους χωρίς άγχος άλλα με αισιοδοξία για την ζωή που ανοίγετε μπροστά σας. Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση
Read More »
Μήνυμα Σταυρούλας Μπραΐμη για τις πανελλήνιες εξετάσεις Μήνυμα Σταυρούλας Μπραΐμη για τις πανελλήνιες εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Εξαφάνιση ηλικιωμένης από τους Κιρκιζάτες Άρτας

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016
 
 
Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή των Κιρκιζάτων, Άρτας. 
 
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή την άμεση δράση στο τηλέφωνο 100.Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας.
Read More »
Εξαφάνιση ηλικιωμένης από τους Κιρκιζάτες Άρτας Εξαφάνιση ηλικιωμένης από τους Κιρκιζάτες Άρτας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

45χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016


 
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 45χρονος στο δρόμο προς την Γραμμενίτσα Άρτας, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε, κάτω από αδιευκρίνστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε σε μαντρότοιχο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του!
 
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες στο τραγικό συμβάν ήταν η γυναίκα και τα παιδιά του 45χρονου,η οποία τον ακολουθο'υσε με το αυτοκίνητό της.
 
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσονομείο της Άρτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
 
Προανάκριση για το τροχαίο,διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας
Read More »
45χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του 45χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες