https://picasion.com/
https://picasion.com/

Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δημοσίευμά μας "Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δημοσίευμά μας
"Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες"

 
Με μια απάντηση με πολύ αυτοκριτική, αναγνωρίζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας και αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το "μπέρδεμα" που οδήγησε στο να μείνει κλειστό το ΚΕΠ του Δήμου το Σάββατο.
Το ότι στην απάντηση δεν αναφέρεται που οφείλετε το "λάθος" και ότι ο Δήμος από την πλευρά του αναλαμβάνει μόνο το "μερίδιο που του αναλογεί", περισσότερο επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει το πρωινό ρεπορτάζ μας.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας:

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος με τίτλο «Δήμος Ηγουμενίτσας: Από κόντρες (;) ξέχασαν να ανοίξουν το ΚΕΠ το Σάββατο», θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες για το συμβάν.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι αιτία του δεν ήταν καμία «κόντρα» ούτε κάποιος πόλεμος ανάμεσα στην Πολιτική και Διοικητική ηγεσία του Δήμου, των οποίων η συνεργασία μέχρι σήμερα είναι αγαστή. 
 
Αναγνωρίζουμε το λάθος και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. 
 
Παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι οι εξαγγελίες μας σε όλα τα πεδία θα τηρούνται με την επίδειξη της ανάλογης ευαισθησίας και υπευθυνότητας και λογοδοτώντας για τις πράξεις και τις τυχόν παραλείψεις μας.
Read More »
Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δημοσίευμά μας "Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες" Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δημοσίευμά μας  "Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Κουκουλοφόροι λήστεψαν περίπτερο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Κουκουλοφόροι λήστεψαν περίπτερο


Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι ληστές και οι διαρρήκτες στην πόλη των Ιωαννίνων.
 
Αργά χθες τη νύχτα, ένας υπάλληλος περιπτέρου στα Γιάννενα, έπεσε θύμα ληστείας.Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, στο περίπτερο πλησίασαν δύο άτομα,τα οποία είχαν καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας μαχαίρι απείλησαν τον υπάλληλο με σκοπό να του πάρουν τις εισπράξεις που υπήρχαν στο ταμείο.
 
Ο υπάλληλος τρομοκρατημένος και χωρίς να μπορεί να προβάλει καμία αντίδραση αναγκάστηκε να δώσει περίπου πεντακόσια ευρώ.
 
Οι δύο κουκουλοφόροι πήραν τα λεφτά και εξαφανίστηκαν φεύγοντας πεζοί από το σημείο.
 
Οι αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Read More »
Κουκουλοφόροι λήστεψαν περίπτερο  Κουκουλοφόροι λήστεψαν περίπτερο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Από κόντρες (;) ξέχασαν να ανοίξουν το ΚΕΠ το Σάββατο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Δήμος Ηγουμενίτσας: Από κόντρες (;) ξέχασαν να ανοίξουν το ΚΕΠ το Σάββατο


Κλειστό έμεινε το περασμένο Σάββατο το ΚΕΠ στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Όπως μας πληροφόρησαν πολίτες που πήγαν να εξυπηρετηθούν βρήκαν τις πόρτες του Δημαρχείου κλειστές. 

Κάποιοι το θεώρησαν φυσιολογικό , θεωρώντας ότι αρκετά κράτησε η εξαγγελία του Δήμου ότι θα εξυπηρετούνται και το Σάββατο οι πολίτες . 

Κάποιος άλλος το έψαξε περισσότερο και ανακάλυψε ότι υπάρχει ένας πόλεμος ανάμεσα στην Πολιτική και στη Διοικητική ηγεσία του Δήμου και ότι παρά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας να καλυφθεί η θέση υπαλλήλου που έλλειπε σε άδεια δεν υλοποιήθηκε η εντολή . 

Σημασία βέβαια έχει ότι για μια ακόμα φορά την πλήρωσαν οι πολίτες . 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Από κόντρες (;) ξέχασαν να ανοίξουν το ΚΕΠ το Σάββατο Δήμος Ηγουμενίτσας: Από κόντρες (;) ξέχασαν να ανοίξουν το ΚΕΠ το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας
 

Καλείστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 2 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ - ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» ιδιοκτησίας Σωτήριου Ευάγγελου του Αθανάσιου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 2ο. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ιδιοκτησίας Ανέτας Τσάντου του Νικόλαου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Θέμα 3ο. Χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής (απλά μηχανικά μέσα) για το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως 31.12.2014 στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ - ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ», ιδιοκτησίας της Παναγιώτη Νάννη του

Μηνά, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας. Θέμα 4ο. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί των αιτήσεων Κωνσταντίνου Χριστάκη του Δημήτριου και Πέτρου Μυρισκλάβου του Θεόδωρου σχετικά με την έγκριση ή μη αμοιβαίας ανταλλαγής των οικοπέδων τους 2β στο Ο.Τ. 165 και 33α στο Ο.Τ. 160 αντίστοιχα στη θέση «Βουνίστρα» της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΦΩΤΟ)


Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Ιεράπετρα Λ», λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Μπρίντεζη της Ιταλίας.


Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σάββατου (29/11), όταν το πλοίο, απέπλευσε με προορισμό την Ηγουμενίτσα προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ αυτό βρίσκονταν εν πλω, 25 ναυτικά μίλια από το Ιταλικό λιμάνι. 


 
Με τις προσπάθειες του πληρώματος αλλά και με τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης που διαθέτει το πλοίο, η φωτιά έσβησε πριν επεκταθεί και σε υπόλοιπα καταστρώματα.

Σε βοήθεια του «Ιεράπετρα Λ» έσπευσαν σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής από το Μπρίντεζη, το Οτράντο και την Καλλίπολη. Επίσης έσπευσαν για βοήθεια ένα ρυμουλκό σκάφος, ένα tankerκαι το ro/ro«EurocargoValencia».

Το πλοίο που βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα όταν ξέσπασε η φωτιά. Με τη βοήθεια του ρυμουλκού και συνοδεία σκάφους του λιμενικού, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Μπρίντεζη το πρωί της Κυριακής (30/11).

Στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ενώ τα 23 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους καθώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
Read More »
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΦΩΤΟ) ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της DIGEA (+BINTEO)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της DIGEA (+BINTEO)


Μετά από 5 αναβολές, άρχισε η αντιστροφή μέτρηση για το ψηφιακό σήμα αφού το switch-off, δηλαδή η παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί στη Ήπειρο και την Κέρκυρα, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Έτσι αφήνουμε οριστικά στο παρελθόν το άσχημο τηλεοπτικό σήμα, το οποίο δίνει την θέση του στην αψεγάδιαστη εικόνα και εμπλουτίζουμε τα τηλεοπτικά μπουκέτα μας με νέα κανάλια τόσο πανελληνιά όσο και τοπικά.

Υπενθυμίζουμε πως για μπορούμε να λαμβάνουμε σήμα Digea θα πρέπει η τηλεόραση μας να έχει τον σχετικό αποκωδικοποιητή MPEG4, τον οποίο έχουν ενσωματωμένο όλες οι νέες τηλεοράσεις. Για τις τηλεοράσεις παλαιότερου τύπου θα χρειαστεί εξωτερικός αποκωδικοποιητής.

Από σήμερα κυκλοφορεί και το σχετικό τηλεοπτικό σποτ (που ακολουθεί) από τον ψηφιακό πάροχο και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Read More »
Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της DIGEA (+BINTEO) Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της DIGEA (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Μέχρι σήμερα η Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Μέχρι σήμερα η Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία της Ρύθμισης των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας έχει παραταθεί έως και τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014.

Σε εφαρμογή του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» ως τροποποιημένος από τον Ν. 4304/2014 ισχύει, προχωρούμε σε ρύθμιση του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως την 30/10/2014, συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες ρήτρες.

Πιο συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο μας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

· Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

· Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

· για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

· για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

· για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 01.12.2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία, του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) ή στα τηλέφωνα 2665361208 & 2665361209 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Read More »
Μέχρι σήμερα η Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας Μέχρι σήμερα η Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το μεταχειρισμένο ασθενοφόρο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το μεταχειρισμένο ασθενοφόρο του Δήμου Ηγουμενίτσας
 

Τη δωρεάν παραχώρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών , του μεταχειρισμένου ασθενοφόρου οχήματος παρέδωσε στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γερμανο-Ελληνικός Σύλλογος Φιλίας Φέλμπερτ στις 30-4-2014  αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιου Ηγουμενίτσας.
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προχώρησε στη δωρεά, επειδή όπως ενημέρωσε το τελωνείο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Δήμος δεν δικαιούται ατελή εκτελωνισμό του εν λόγω οχήματος διότι δεν προβλέπεται η λειτουργία ασθενοφόρου στον Δήμο.
 
Read More »
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το μεταχειρισμένο ασθενοφόρο του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο Νοσοκομείο Φιλιατών το μεταχειρισμένο ασθενοφόρο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Mια Σουλιώτισσα στο μουσείο συλλογής καλλονών του Μονάχου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Mια Σουλιώτισσα στο μουσείο συλλογής καλλονών του Μονάχου

 
Η προσωπογραφία μιας Σουλιώτισσας, με ελληνική στολή της εποχής της, της κόρης του Μάρκου Μπότσαρη , της Αικατερίνης (1818 - 1875), υπάρχει στο μουσείο συλλογής καλλονών του Μονάχου! 
 
Παρά την ομορφιά της, στάθηκε βράχος ηθικής, τιμώντας την βαριά κληρονομιά που της άφησε η καταγωγή της και το όνομα του πατέρα της, του Μάρκου Μπότσαρη. 
 
Οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν και απήγαγαν τα γυναικόπαιδα των Ιωαννίνων, μεταξύ αυτών και την Αικατερίνη, η οποία αποχωρίστηκε από τους άλλους και έζησε την αιχμάλωτη ζωή της από το ένα στο άλλο χαρέμι των σατράπηδων. 
 
Απελευθερώθηκε κατόπιν ανταλλαγής ή εξαγοράς των ομήρων από την οικογένεια Μπότσαρη, και ξαναβρήκε τους συγγενείς της. 
 
Μετά την επανάσταση ήρθε στην ελεύθερη Ελλάδα και διετέλεσε κυρία επί των Τιμών δίπλα στους πρώτους βασιλείς της Ελλάδας. 
 
Η ίδια η Αμαλία, την προσκάλεσε στο παλάτι και τής έδωσε τον επίζηλο τίτλο. 
 
Ως Κυρία επί των Τιμών συνόδευε πάντοτε την βασίλισσα Αμαλία στα ταξίδια της σε όλες τις ξένες αυλές. 
 
Σε ένα από αυτά τα ταξίδια η Αμαλία, την πήρε μαζί της για να την γνωρίσει στην βασίλισσα Θηρεσία, την μητέρα του Όθωνα. 
 
Μόλις η Θηρεσία είδε την ωραία Σιουλιοτοπούλα, τόση εντύπωση της έκανε η ομορφιά της, που αμέσως κάλεσε στην αυλή της τον ζωγράφο Γιόζεφ Στίλερ το 1841, για να απαθανατίσει την υπέροχη κόρη του Μάρκου Μπότσαρη. 
 
Το πιο εκπληκτικό απ' όλα είναι ότι το 1856, καλλιεργήθηκε μια ποικιλία τριαντάφυλλου το οποίο πήρε το όνομα Ρόζα Μπότσαρη προς τιμήν τής πανέμορφης αυτής γυναίκας. 
 
Ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο! 
 
Μετά από έναν άτυχο γάμο, πέθανε πρόωρα στην Αθήνα. 
 
Read More »
Mια Σουλιώτισσα στο μουσείο συλλογής καλλονών του Μονάχου  Mια Σουλιώτισσα στο μουσείο συλλογής καλλονών του Μονάχου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 
 
Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

245.963,72€ για προμήθεια υγρών καυσίμων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2015

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
245.963,72€ για προμήθεια υγρών καυσίμων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2015
 

Ο Δήμος Σουλίου προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια Υγρών Καυσίμων του Δήμου Σουλίου» για το έτος 2015, με κριτήριο κατακύρωσης:

α) για την προμήθεια υγρών καυσίμων (Diesel, βενζίνη Super, βενζίνη αμόλυβδη και πετρελαίου θέρμανσης) το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της μέσης ημερήσιας τιμής λιανικής πώλησης (Μ.Λ.Τ.) κατά την ημέρα παράδοσης αυτού.

β) για την προμήθεια των λιπαντικών για την κίνηση των οχημάτων, με ποσοστό επί τοις εκατό (%) επί των τιμών του προϋπολογισμού της μελέτης.

Ο διαγωνισμός θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. 11389/93 (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 46/2014 μελέτη.

Η προμήθεια αφορά καύσιμα και λιπαντικά για τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. (Diesel, βενζίνη Super, βενζίνη Αμόλυβδη) και πετρέλαιο θέρμανσης για το Δήμο και των Ν.Π.Δ.Δ.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσόν των 245.963,72 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Οι προσφορές γίνονται δεκτές για ένα ή περισσότερες ομάδες ή και για το σύνολο της προκυρηχθείσας ποσότητας και υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.qr. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 22/12/2014 και ώρα 09:00 που ορίζει η διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ν.4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της ΥΑ Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21- 102013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», στο ΠΔ60/07 και συμπληρωματικά στο Π.Δ. 118/07.

Απαιτούμενες εγγυήσεις: H προσφορά πρέπει υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, στο διαγωνισμό σε ευρώ (€), το ύψος της οποίας πρέπει να ανέρχεται στο 1%, του προϋπολογισμού προ ΦΠΑ.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού. Αντίγραφα της διακήρυξης διατίθενται στον Δημοτικό Κατάστημα, Κ. Καραμανλή 179 Παραμυθιά. 
Για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από ώρα 08:00 έως και ώρα 14:00 στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου τηλ.: 2666360132. Ο ανάδοχος θα βαρύνεται με τις νόμιμες κρατήσεις καθώς και με τα έξοδα δημοσίευσης (Ν.3801/2009 αρ.46). 
Το ποσοστό του Φ.Π.Α. που προβλέπεται από τον Νόμο, βαρύνει τον Δήμο.
Read More »
245.963,72€ για προμήθεια υγρών καυσίμων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2015 245.963,72€ για προμήθεια υγρών καυσίμων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2015 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ME OΠΛΑ ΑΕΠΙ – ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ – ΟΑΕΕ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ME OΠΛΑ ΑΕΠΙ – ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ – ΟΑΕΕ


Τι να υποθέσει κανείς;
 
Το γεγονός ότι η Μέρκελ θορυβήθηκε με την αντοχή στα μνημόνια των Ελλήνων πολιτών, που αποφάσισαν να γυρίσουν στα χωριά τους, γι’ αυτό.
 
Συνήθως όταν η Μέρκελ και οι εντολείς της αποφασίζουν να χτυπήσουν τους Έλληνες, αναθέτει το έργο στις… μνημονιακές ελληνικές συγκυβερνήσεις.
 
Αυτό δεν διαψεύδεται από κανέναν. 
 
Άρα, θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο το γεγονός ότι η Μέρκελ, διεκδικεί και τα χωριά της χώρας, με προτεραιότητα, όπως προκύπτει από τις επιλογές της σημερινής συγκυβέρνησης, εκείνα της ακριτικής Θεσπρωτίας.
 
Απαιτεί δε τα χωριά μας να της παραδοθούν «έρημα». Χωρίς ίχνος ζωής σ’ αυτά.
 
Έτσι εξηγείται ότι η κυβερνητική πολιτική των ημερών στοχεύει τα χωριά της Θεσπρωτίας.
 
Στα οποία κατοικούν από 2-10 γεροντάκια, που συναισθηματικά αρνούνται να τα εγκαταλείψουν και επιμένουν να βρίσκονται καθημερινά μεταξύ τους στο μοναδικό καφενεδάκι κάθε χωριού. 
 
Ε, λοιπόν, αυτά τα καφενεία που δικός τους τζίρος είναι 1-2 καφέδες ημερησίως.
 
Τα όργανα της Πολιτείας, με απόφαση ασφαλώς της συγκυβέρνησης, αποφάσισαν να τα κλείσουν. 
 
Γιατί πιστεύουν πως αν κλείσουν αυτά τα καφενεία, θα εξαναγκάσουν τα γεροντάκια να εγκαταλείψουν και τα χωριά.
 
Να τί σοφίστηκαν τα αρρωστημένα μυαλά των συγκυβερνήσεων, για να πετύχουν τον στόχο τους:
- Εισφορές για ΑΕΠΙ, γιατί τα γεροντάκια τολμούν να παρακολουθούν στο καφενείο μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο.
- Εισφορές υπέρ ΟΑΕΕ, ισόποσες με εκείνες των μεγάλων επιχειρήσεων, που λειτουργούν στις μεγάλες πόλεις.
- ΕΝΦΙΑ υπολογισμένο με αντικειμενικές αξίες, πολλές φορές ανώτερος των προαστείων της Αθήνας και για το 3χ3 καφενείο.
- Εισφορές υπέρ ΙΚΑ, αν το καφέ δεν τον σερβίρει ο ιδιοκτήτης του καφενείου, αλλά ο πελάτης, με τα προβλεπόμενα πρόστιμα , που ισχύουν στις μεγάλες επιχειρήσεις.
- Τελευταίο μέσο ποινής του Έλληνα Ακρίτα, γιατί τολμά να επιμένει να ζει στο χωριό του και να πίνει τον καφέ του στο καφενείο, είναι ο αντικαπνιστικός νόμος.
Αβάσταχτα πρόστιμα σε βάρος του καφενείου, γιατί ο γεροντάκος πίνει τον καφέ του καπνίζοντας, στη ξυλόσομπα, την ώρα που έξω κάνει παγωνιά.
- Απορώ πως της ξέφυγε η φορολογία του καπνού που βγαίνει από την ξυλόσομπα, κατά τα πρότυπα της Τουρκοκρατίας.
 
Αυτά τα μέτρα έχουν προκαλέσει την οργή, τον θυμό και την αγανάκτηση του Έλληνα Ακρίτα, που όμως παράλληλα τον έχουν πεισμώσει και αρνείται να εγκαταλείψει το χωριό του.
 
Μόνο που δεν αντέχει το παράπονο, όταν τα όργανα της Πολιτείας, που επιβάλλουν τα πρόστιμα, επικαλούνται τους νόμους που ψήφισαν γι’ αυτό οι εθνοπατέρες, με πρώτους και καλύτερους τους τοπικούς βουλευτές των ακριτικών περιοχών, όπως η Θεσπρωτία.
 
ΕΦΗΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ME OΠΛΑ ΑΕΠΙ – ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ – ΟΑΕΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ME OΠΛΑ ΑΕΠΙ – ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ – ΟΑΕΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 30χρονος και 25χρονη έκρυβαν 11 μετανάστες σε διπλό τοίχωμα φορτηγού

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Ηγουμενίτσα: 30χρονος και 25χρονη έκρυβαν 11 μετανάστες σε διπλό τοίχωμα φορτηγού


Ένας 30χρονος αλλοδαπός διακινητής, η 25χρονη αλλοδαπή συνεργός του και έντεκα (11) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 30χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος και η 25χρονη ως συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης (διπλό τοίχωμα) στην πλάτη του οχήματος, έντεκα (11) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 30χρονος και 25χρονη έκρυβαν 11 μετανάστες σε διπλό τοίχωμα φορτηγού Ηγουμενίτσα: 30χρονος και 25χρονη έκρυβαν 11 μετανάστες σε διπλό τοίχωμα φορτηγού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διάθεση πρόσθετων πιστώσεων του προγράμματος "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Θεσπρωτία: Διάθεση πρόσθετων πιστώσεων του προγράμματος "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών"


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 της αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα: “3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) «2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014»”, το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης που θα κατανεμηθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το Μέτρο 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013 και σε εφαρμογή της αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ, αυξάνεται σε 198.000.000€.

Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου για παροχή οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ανέρχονται πλέον σε 5.387.000€, δίνοντας τη δυνατότητα να κριθούν ως δικαιούχοι της 2ης προκήρυξης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έτους 2014, υποψήφιοι οι οποίοι αρχικά εντάχτηκαν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Οι εν λόγω δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί θα κληθούν μέσω της υπηρεσίας μας να υπογράψουν και να παραλάβουν τις ατομικές αποφάσεις έγκρισης πράξης.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Διάθεση πρόσθετων πιστώσεων του προγράμματος "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" Θεσπρωτία: Διάθεση πρόσθετων πιστώσεων του προγράμματος "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) RadioSol - Το μαύρο ρόδο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
RadioSol - Το μαύρο ρόδοRead More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) RadioSol - Το μαύρο ρόδο Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  RadioSol - Το μαύρο ρόδο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014
Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 01, 2014 Rating: 5