Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμους

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμουςΜετά την από 10-5-2021 ανακοίνωσή μου, με προτροπή προς τους μελισσοκόμους για μεταφορά των μελισσοσμηνών τους από τους κάμπους Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Σμέρτου, Ραγίου και Κεστρίνης, κατόπιν αιτήματος των εσπεριδοπαραγωγών ώστε να προβούν σε ψεκασμούς αντιμετώπισης του κόκκινου τετράνυχου, αναδείχθηκε ότι δεν υπάρχει σημείο προσέγγισης μεταξύ των δύο παραγωγικών κλάδων του κάμπου, ώστε κοινή συναινέσει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Κατόπιν αυτού αίρω την προτροπή μου και έκαστος να εφαρμόσει τα οριζόμενα από την σχετική νομοθεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
της Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Read More »
Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμους Αίρεται η προτροπή Πιτούλη προς τους μελισσοκόμους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή στην ΗγουμενίτσαΚαταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του ισραηλινού καθεστώτος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!
Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!
Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και στον ιμπεριαλισμό

Συγκέντρωση Παρασκευή 14/5, 7μμ στον Πεζόδρομο

Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές σπέρνοντας το θάνατο.

Οι Παλαιστίνιοι ήδη μετρούν δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες. Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Νετανιάχου, πυροδοτώντας την ένταση.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές, αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντάς το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο, στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας!

Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!

Καταγγέλλει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Μ-Λ ΚΚΕ
Read More »
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Η Σταυρούλα Μπραΐμη για πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021

Η Σταυρούλα Μπραΐμη για πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, αναμένεται να είναι η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, αυτή θα είναι και η πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.

Η εκλογή του νέου προεδρείου θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ.

Η αλλαγή στο προεδρείο, έρχεται μετά την παραίτηση του Προέδρου αλλά και του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, αντιδρώντας στις εικόνες ντροπής, με βαριούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, στην τελευταία συνεδρίαση.
Read More »
Η Σταυρούλα Μπραΐμη για πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Η Σταυρούλα Μπραΐμη για πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021

 Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας  Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Τέλος τα SMS - Μέχρι τις 00.30 η κυκλοφορία

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Τέλος τα SMS - Μέχρι τις 00.30 η κυκλοφορίαΤην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας από τις 14 Μαΐου και την κατάργηση του SMS και των ραντεβού στο λιανεμπόριο ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης από την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάργηση των SMS στους αριθμούς 13033 και 13032, και η απελευθέρωση του λιανεμπορίου βάζοντας τέλος στα ραντεβού με click away και click in shop, όμως διατηρούνται οι περιορισμοί με βάση τον χώρο, αλλά και η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής σε καταστήματα εστίασης για όλον τον Μάιο. Το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Από τις 14 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00:30, ενώ την ίδια ημέρα ανοίγουν τα μουσεία και καταργούνται τα μηνύματα στους αριθμούς 13033 και 13032. Επίσης, στις 14 Μαΐου καταργούνται και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5). Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ταυτοχρόνως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων: συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Σκέρτσος έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κυρίως προς όσους για τους δικούς τους λόγους ακόμη δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση.

«Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας», παρατήρησε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει. Επιπροσθέτως, «οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν έχει εμβολιαστεί», σημείωσε με έμφαση ο Α. Σκέρτσος.
Read More »
Τέλος τα SMS - Μέχρι τις 00.30 η κυκλοφορία Τέλος τα SMS - Μέχρι τις 00.30 η κυκλοφορία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 70 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 70 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 59
ΠΕ Πρέβεζας 2
Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 70 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - 70 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεωνΤο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.


Read More »
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Αναστολή μαθημάτων στη Β' τάξη του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021

Αναστολή μαθημάτων στη Β' τάξη του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Αναστολή μαθημάτων στη Β2-Γ (Β Τάξη) του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, από σήμερα 12/5 έως και τις 25/5, εξαιτίας θετικού κρούσματος σε μαθητή του σχολείου.

Τα μαθήματα στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου θα συνεχιστούν δια ζώσης, ενώ οι μαθητές της τάξης που τέθηκε σε αναστολή, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. 
Read More »
Αναστολή μαθημάτων στη Β' τάξη του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Αναστολή μαθημάτων στη Β' τάξη του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από το «Super Market Γκαμπρέλας» στη Μαζαρακιά

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από το «Super Market Γκαμπρέλας» στη ΜαζαρακιάΟ Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3 , ευχαριστούν τον κύριο Γκαμπρέλα Δημήτρη, «super market Γκαμπρέλας»,στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας για την προσφορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να υπάρχουν άνθρωποι ,φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης!!!
Ευχαριστούμε !!!

Με εκτίμηση ,

Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος Καραγιάννης
Read More »
Μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από το «Super Market Γκαμπρέλας» στη Μαζαρακιά Μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου από το «Super Market Γκαμπρέλας» στη Μαζαρακιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

40 παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
40 παραβάσεις για μάσκα και μετακίνησηΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (40) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(34) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
40 παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση 40 παραβάσεις για μάσκα και μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

19 κρούσματα στην ομάδα του Θεσπρωτού - Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
19 κρούσματα στην ομάδα του Θεσπρωτού - Ανακοίνωση της ΠΑΕΗ ΠΑΕ Θεσπρωτος 2019 ευχαριστεί τη διοίκηση της Football League και τον αθλίατρο κύριο Ξενοφώντα Ρούσση για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που περιήλθε το σωματείο μας λόγω των 15 κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές και 4 κρουσμάτων σε προπονητικό επιτελείο συνολικά 19 επιβεβαιωμένων μοριακά κρουσμάτων σε μόλις 12 ημέρες . 
Ζητούμε συγγνώμη από τις ομάδες του ομίλου για την αναστάτωση που έχουμε επιφέρει στο αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω των συνεχόμενων αναβολών και ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ και σε κανένα σωματείο κάτι αντίστοιχο με την κατάσταση που περιήλθε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα μας με την αγωνιστική και προπονητική καραντίνα η οποία επιβάλλεται και πρέπει να τηρηθεί για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις σ όλους τους νοσούντες.
Read More »
19 κρούσματα στην ομάδα του Θεσπρωτού - Ανακοίνωση της ΠΑΕ 19 κρούσματα στην ομάδα του Θεσπρωτού - Ανακοίνωση της ΠΑΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Πόσο έτοιμοι είμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου;

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Δήμος Σουλίου: Πόσο έτοιμοι είμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου;Βρισκόμαστε 4 ημέρες πριν το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, με τους φορείς του τουρισμού να βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας, αν και οι φετινές συνθήκες δημιουργούν αίσθημα αβεβαιότητας. 
Ωστόσο με γνώμονα την περσυνή χρονιά (που μόνο ως χαμένη δεν χαρακτηρίζεται και που παρουσίαζε παρόμοια με φέτος χαρακτηριστικά), οι ελπίδες για θετικό πρόσημο στο τέλος της σεζόν, είναι μεγάλες.

Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως για την έναρξη του τουρισμού;

Αχέροντας
Η κατάσταση στο μονοπάτι που οδηγίες στο φαράγγι δεν ειναι καλή. Τα ξύλινα γεφυράκια και οι διάδρομοι ανακατασκευάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η επικινδυνότητα παραμένει καθως τα μολυσμένα πλατάνια βρίσκονται ακόμα στο μονοπάτι αν και είναι σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την μετάδοση του μεταχρωματικού έλκους στα υπόλοιπα πλατάνια. Η σήμανση και οι κάδοι απορριμμάτων είναι εξαφανισμένοι. Τα γκράφιτι σε διάφορα σημεία του μονοπατιού δημιουργούν ένα άκρως αντιαισθητικό θέαμα μέσα στην οργιώδη βλάστιση. Τα φερτά υλικά απο τις βροχές δεν εχουν καθαριστεί, με επαγγελματίες να ζητούν αμεση παρέμβαση με έγγραφο τους. Τέλος και μεταξύ άλλων το ζήτημα της δημιουργίας πάρκινγκ, παραμένει ζήτημα

Ελέα
Η πρόσβαση στην πρώτη πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας και το μοναδικό “επισκέψιμο” αρχαιολογικό χώρο του δήμου, είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη και ανάλογα με το όχημα που την προσεγγίζετε, από τις βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου όταν μεγάλοι όγκοι από πέτρες και βράχια βρέθηκαν στο οδόστρωμα, δημιουργώντας καθιζήσεις. Η αποκατάσταση του δρόμου, δεν εχει πραγματοποιηθεί.

Πεζόδρομος
O κατ’ ευφημισμόν πεζόδρομος της Κ. Καραμανλή καθώς και τα πλακόστρωτα που το περιβάλουν, είναι στην χειρότερη κατάσταση από την δημιουργία τους, με τα σημάδια από το πέρασμα των εργασιών για το αποχετευτικό δίκτυο, να δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα που σε τίποτα δεν θυμίζει τη παλιά Παραμυθιά. Και μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον, “αγνοείται” ο φάκελος του χαρακτηρισμού του ιστορικού κέντρου.

Πύργος Κούλια
O Πύργος Κούλια, αν και είναι ο πλέον οργανωμένος αρχαιολογικος χώρος παραμείνει κλειστός λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19, ενώ ταυτόχρονα παραμένει το πρόβλημα της πρόσβασης λεωφορείων. Ο χώρος θα μπορεί να ανοίξει σύμφωνα με τα νέα μέτρα από τις 14 Μάϊου, ωστόσο ερώτημα παραμένει με τι προσωπικό θα λειτουργήσει.

Ταυτόχρονα και μεταξύ άλλων:
Στις κατασκηνώσεις παρουσιάζεται πλήρη στασιμότητα αναμένοντας την μονιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο δήμο Σουλίου.
Τα βυζαντινά λουτρά αν και είναι και υπαίθριος αρχαιολογικός παραμένουν κλειστά χωρίς να εμπίπτουν στους χώρους που απαγορεύονται η λειτουργεία τους για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19
Το κτήριο Bvlgari, παραμένει ένα εγκαταλειμμένο κτήριο στο κέντρο της πόλης που περιμένει την εγκατάσταση του αναδόχου για την μετατροπή του σε κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού.
Η μεταφορά του 1ου κοιμητηρίου και η ανάδειξη του Ι.Ν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσιάζει εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς.
Η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς την πιστά αεροπτεριστών, παραμένει αίτημα στο πρωτόκολλο.
Το μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο του Αγ. Αρσενίου χρήζει συντήρησης
Το καταφύγιο της Ελαταριάς παραμένει ημιτελές
Ο Καλαμάς παραμένει τελείως αναξιοποίητος
Η σήμανση των μονοπατιών παραμένει ιδέα
Η καστροπολιτεία της Οζντίνας παραμένει μια ανεκμετάλλευτη εκπληκτική περιοχή

Μέσα σε ολο αυτό το περιβάλλον, η δημοτική επιτροπή τουρισμού δεν εχει συνεδριάσει ούτε μια φορά, δεν εχει θεσπιστεί ενα συντονιστικό όργανο των φορέων του τουρισμού (δημοτική επιτροπή, σύλλογος ξενοδόχων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, κοινοπραξία αγρ. 21, εμπορικός σύλλογος), δεν εχει δημιουργηθεί πλάνο προβολής και δεν εχει ολοκληρωθεί η τουριστική ταυτότητα.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως υλοποιούνται μια σειρά από δράσεις που θα βοηθήσουν (στην καλύτερη περίπτωση από την σεζον του 2022) το τουριστικό προϊόν, όπως τα έξυπνα περίπτερα τουριστικής ενημέρωσης, τα διαδραστικά ολογράμματα, κ.α, ενώ για φέτος αναμένεται να ανανεωθούν τα τουριστικά φυλλάδια και τα τουριστικά βίντεο καθώς και θα δημιουργηθεί ο ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός.

Συμπέρασμα, η φετινή τουριστική σεζόν ξεκινάει με σοβαρά προβλήματα και είμαστε ανέτοιμοι για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας.
Χρήστος Γκορέζης
Read More »
Δήμος Σουλίου: Πόσο έτοιμοι είμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου; Δήμος Σουλίου: Πόσο έτοιμοι είμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Καθυστέρησε αλλά θα γίνει η ανάδειξη του Σουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Καθυστέρησε αλλά θα γίνει η ανάδειξη του ΣουλίουΕιδική αναφορά στην ανάδειξη του Σουλίου, στο πλαίσιο και των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης έκανε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσιάζοντας τα έργα των πολιτιστικών διαδρομών.

Η Υπουργός Παιδείας αναγνώρισε ότι τα έργα που είχαν αποφασιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός όμως δεν αλλάζει.
«Λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχαμε αποφασίσει η Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να παρέμβει ουσιαστικά στο Σούλι, καθώς η σχέση του με την Επανάσταση του ’21 και με όλα όσα προηγήθηκαν της Επανάστασης είναι πάρα πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα από ιστορική άποψη. Με την πανδημία τα πράγματα πήγαν πίσω, παρόλα αυτά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, κυρίως όμως η Περιφέρεια, κάνει όλα τα πρόδρομα έργα για να μας επιτρέψει την παρέμβαση στο σημαντικότερο και εξέχον μνημείο που είναι το Κάστρο. Η Περιφέρεια, για παράδειγμα, ολοκληρώνει την πρόσβαση στο Κάστρο, με δικά της κονδύλια και με δικές της μελέτες, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκατάσταση του Κάστρου και η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου» ανέφερε.
Read More »
Καθυστέρησε αλλά θα γίνει η ανάδειξη του Σουλίου Καθυστέρησε αλλά θα γίνει η ανάδειξη του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ i-AGRIC

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ i-AGRICΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) έχει αναπτύξει μια νέα ψηφιακή υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας, σχεδιασμένη για τις έξυπνες συσκευές (mobile πλατφόρμα) με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η mobile πλατφόρμα i-AGRIC απευθύνεται σε πολιτες - αγρότες – επιχειρήσεις, οι οποίοι, μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για κάθε θέμα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ και να υποβάλλουν ερωτήματα για τις υποθέσεις τους.

Παρέχονται εξατομικευμένες υπηρεσίες:
· Ενημέρωση Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, προσκλήσεις κ.α.
· Αυτόματες ειδοποιήσεις
· Επιλογή βάση θεματολογίας και γεωγραφικής περιοχής ενδιαφέροντος

Σύνδεση μέσω TAXISNET για:
· Πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ
· Πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ
· Οφειλές προς ΕΛΓΑ
· Διοικητικό στάδιο αιτήσεων αποζημίωσης ΕΛΓΑ κ.α.

Αυτή η νέα ψηφιακή υπηρεσία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που προσφέρει, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή i-AGRIC στο κινητό σας.

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας
Read More »
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ i-AGRIC ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ i-AGRIC Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021
Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφουςΣύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της Θεσπρωτίας βιώνει τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, και βλέπει με ανησυχία τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες να μένουν μόνο στα λόγια. Μετά τις «παχιές» αλλά άφαντες έως σήμερα ειδικές ενισχύσεις στους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους ιχθυοκαλλιεργητές, παίρνουν σειρά οι αιγοπροβατοτρόφοι και βοοτρόφοι της περιοχής μας που μάταια περίμεναν τις πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης το Πάσχα.

Παρά τις κυβερνητικές διαρροές και διαβεβαιώσεις, για έγκαιρη πληρωμή των εν λόγω ενισχύσεων, και ενώ είχε ήδη προηγηθεί η προβληματική πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, που έφερε αρκετά υπόλοιπα απλήρωτα, αλλά και σημαντικές παρακρατήσεις για μεγάλη μερίδα του κλάδου, η συνδεδεμένη δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη συνήθη περίοδο που πιστώνεται κάθε χρόνο, δηλαδή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ το Υπουργείο έχει αφήσει στο σκοτάδι τους παραγωγούς σχετικά με το λόγο αυτής της καθυστέρησης αλλά και με το πότε τελικά θα πιστωθούν τα χρήματα.

Ο σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας είναι ανάστατος, καθώς η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την έως και 40% αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, οδηγούν πολλούς επαγγελματίες στο σημείο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ είναι βέβαιο ότι μέρος αυτού του επιπλέον κόστους θα μετακυλιστεί στην αγορά.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο πρέπει να αφήσουν στην άκρη την επιφανειακή επικοινωνιακή διαχείριση που έχουν επιβάλλει και στον πρωτογενή τομέα, και να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, δίνοντας λύσεις. Το λιγότερο που είναι επιβεβλημένο να γίνει, είναι να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των αγροτών, και να καταβληθεί άμεσα η συνδεδεμένη ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου, αλλά και οι ειδικές ενισχύσεις που έταξε η κυβέρνηση στους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους ιχθυοκαλλιεργητές.
Read More »
Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους Μ. Κάτσης: Να πληρωθούν άμεσα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες