Τραυματισμός δύο νεαρών σε τροχαίο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Τραυματισμός δύο νεαρών σε τροχαίο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με 24χρονο οδηγό και 22χρονη συνεπιβάτιδα, συγκρούσθηκε με προπορευόμενο όχημα με 40χρονη οδηγό, η οποία σταμάτησε σε διάβαση πεζών ώστε να διασχίσουν το δρόμο.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ο οδηγός και η συνεπιβάτιδα του δικύκλου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, πραγματοποιήθηκε αλκοομέτρηση στους δύο οδηγούς με αρνητικά αποτελέσματα.
Read More »
Τραυματισμός δύο νεαρών σε τροχαίο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Τραυματισμός δύο νεαρών σε τροχαίο στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Λουκέτο και με τη… βούλα της Συγκλήτου

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Λουκέτο και με τη… βούλα της Συγκλήτου 


Την ίδια στιγμή που οι τοπικοί άρχοντες της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας, συζητάνε (δια του τύπου) για το αν θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας ή στις Πρυτανικές Αρχές για τη λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βάζει το οριστικό λουκέτο στο Τμήμα. 

Κατά την 6ωρη συνεδρίασή της την Τρίτη 26/11/2019, αποφάσισε την κατάργηση του Τμήματος, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό που διατυπώθηκε το Τμήμα είναι θνησιγενές, καθώς δεν μπορεί να επιβιώσει ένα πανεπιστημιακό τμήμα μόνο του, είναι κοστοβόρο και διαθέτει ελάχιστο εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί για να καλύψει τη λειτουργία του. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν… αποκαλυπτικές: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ουδέποτε ήθελε ή ζήτησε τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, παρόλο που αποτελεί μετεξέλιξη του υφιστάμενου τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ αντίθετα με την ίδια απόφασή της η Σύγκλητος εγκρίνει τη λειτουργία των -εκ του μηδενός- νεοιδρυθέντων τμημάτων Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας και Μηχανολόγων Μηχανικών με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων. 

Αν κάνουμε μια πρόχειρη σύγκριση με το πλήθος των νεοϊδρυμένων Τμημάτων θα διαπιστώσουμε ότι η Ηγουμενίτσα ήταν εξαρχής ο παρίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας. 

Και αυτό διότι το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας ήταν ήδη στελεχωμένο με έμπειρα μέλη Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού της πρώην κατεύθυνσης Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, διέθετε αξιόλογη κτιριακή υποδομή με αίθουσες, εργαστήρια ακόμη και καμπίνες διερμηνείας, φοιτητική λέσχη και φοιτητική εστία, όμως η έναρξη της ακαδημαϊκής του λειτουργίας τοποθετήθηκε σε ένα μακρινό και αβέβαιο μέλλον… υπό τη βάσανο της Συγκλήτου! 

Η Κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία του Τμήματος και η Σύγκλητος έσπευσε να διαλαλήσει αυτό που εδώ κι ένα χρόνο ψιθυρίζονταν στους διαδρόμους της Πρυτανείας: «το μαγαζί είναι ασύμφορο και κλείνει»… 

Στις… καλένδες οι υφιστάμενοι φοιτητές και οι εργαζόμενοι 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με ευχές αντιμετωπίζει η Σύγκλητος, το μέλλον των υφιστάμενων φοιτητών. Η Σύγκλητος ελπίζει ότι θα τους δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα μετεγγραφής, ώστε να… τους αδειάζουν τα κτίρια μια ώρα αρχύτερα. 

Την ίδια στιγμή καμία συζήτηση δεν έγινε για το εργασιακό μέλλον του Διοικητικού Προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στο Τμήμα, καθώς οι άνθρωποι αυτοί θα βρεθούν γρήγορα χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και αναγκασμένοι είτε να μετακομίσουν σε μια από τις υπόλοιπες τρεις πρωτεύουσες της Ηπείρου, είτε να αναζητήσουν αλλού εργασία μέσω αποσπάσεων, μετατάξεων κλπ. 

Και οι… επιπτώσεις 

Φυσικά, με την αναχώρηση των 400 φοιτητών και τη μη δημιουργία νέου Τμήματος, η τοπική οικονομία θα στερηθεί περισσότερα από 200.000 ευρώ μηνιαίως, ή 2.500.000 ετησίως. 

Οι πολιτισμικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις που το σβήσιμο του Τμήματος θα επιφέρει στην πόλη, είναι μη μετρήσιμες!

Read More »
ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Λουκέτο και με τη… βούλα της Συγκλήτου ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Λουκέτο και με τη… βούλα της Συγκλήτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Ελεγκτικές επιτυχίες από τα τελωνεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Ελεγκτικές επιτυχίες από τα τελωνεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων


Οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου Αερολιμένα Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, παραποιημένων προϊόντων και ρευστών διαθεσίμων, προέβησαν σε δέσμευση ρευστών διαθεσίμων συνολικού ποσού 31.600,00 ευρώ & 5.000 $ ΗΠΑ.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Ιωαννίνων, στo πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησαν, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 4.100 λίτρα τσίπουρο.

Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, παραποιημένων προϊόντων και ρευστών διαθεσίμων, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας: 4.077 τεμάχια διαφόρων προϊόντων ένδυσης-υπόδησης και 1.550 λίτρα τσίπουρο

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) συγχαίρει τους υπαλλήλους του Τελωνείου Ηγουμενίτσας για την επιτυχία τους και καλεί όλους τους τελωνειακούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, για τη διασφάλιση των εθνικών και κοινοτικών δημοσιονομικών συμφερόντων, της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.
Read More »
Ελεγκτικές επιτυχίες από τα τελωνεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων Ελεγκτικές επιτυχίες από τα τελωνεία Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Θεσπρωτία: Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε ειδική εκδήλωση βράβευσε τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 11:00 – 13:00 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, πραγματοποίησαν μια γιορτή για τη Φυσική και την Αριστεία.

Τα παιδιά παρουσίασαν τα πειράματα τους, ενημερώθηκαν για τα νέα Νόμπελ Φυσικής από τον καθηγητή Αστρονομίας κύριο Σπύρου, αλλά και για όλες τις νέες δράσεις της ΕΕΦ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ακριτίδου Δήμητρα, ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Φιλντίσης Παναγιώτης, ενώ έστειλαν χαιρετισμό η ΓΓ υπουργείου Παιδείας, Γκίκα Αναστασία και ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κόπτσης Αλέξανδρος

Συγχαρητήρια παιδιά για την προσπάθεια σας, συγχαρητήρια και τους γονείς που ξεκίνησαν σήμερα από την Ηγουμενίτσα έως τη Θράκη για να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε το NOΗΣΙΣ για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
Συγχαρητήρια και σε κάθε εκπαιδευτικό που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις πέρα από το τυπικό μάθημα.
Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Α' ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4ο πανελλήνιο βραβείο
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΣ του ΜΑΡΚΟΥ 23ο πανελλήνιο βραβείο
ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ έπαινος συμμετοχής

Β΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΩΣΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 24ο πανελλήνιο βραβείο
ΜΠΟΥΡΝΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 31ο πανελλήνιο βραβείο
ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ ΞΑΝΘΗ του ΑΝΔΡΕΑ έπαινος συμμετοχής
ΚΟΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ έπαινος συμμετοχής

Γ' ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΝΤΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 15ο πανελλήνιο βραβείο
ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ 21ο πανελλήνιο βραβείο 
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΑΜΙΑΝΟΥ 35ο πανελλήνιο βραβείου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ του ΘΩΜΑ έπαινος συμμετοχής
Read More »
Θεσπρωτία: Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών Θεσπρωτία: Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Παράταση στην πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ΙΙ»

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Παράταση στην πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ΙΙ» 


Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:οο έλαβε η υποβολή προτάσεων για την πρόσκληση «Ενίσχυση υφισταμένων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών II», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση για το σύνολο των προτάσεων θα ξεκινήσει μετά τις 10/12/2019.
Read More »
Παράταση στην πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ΙΙ» Παράταση στην πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ΙΙ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο των κατοίκων Κουκουλιών Δήμου Σουλίου»

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Μάριος Κάτσης: «Να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο των κατοίκων Κουκουλιών Δήμου Σουλίου» 


Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά να λυθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το πρόβλημα που προέκυψε με την κτηματογράφηση χωραφιών των κατοίκων του χωριού Κουκουλίων του Δήμου Σουλίου. 

Οι κάτοικοι των Κουκουλιών ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι τα χωράφια τους στην περιοχή Λιβάδι έπρεπε να δηλωθούν στο κτηματολόγιο του χωριού Ζωτικό του Νομού Ιωαννίνων, με το οποίο συνορεύουν οι Κουκουλιοί και μάλιστα αφότου είχε λήξει η προθεσμία για τις δηλώσεις. 

Σχετικά με την κατάθεση της Αναφοράς για τους Κουκουλιούς του Δήμου Σουλίου στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: 

«Τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να δώσουν άμεσα μια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το κτηματολόγιο των κατοίκων του χωριού Κουκουλίων του Δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία. Οι κάτοικοι, πολλοί μεγάλης ηλικίας, όπως και απόδημοι σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνώριζαν εδώ και δεκαετίες ότι τα χωράφια τους στο οροπέδιο στο Λιβάδι ανήκουν στα όρια του Νομού Θεσπρωτίας. Έχουν μάλιστα συμβόλαια στην κατοχή τους που το αποδεικνύουν, τα οποία έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Παραμυθιάς. Ωστόσο, πληροφορηθήκαν ξαφνικά και εκπρόθεσμα ότι έπρεπε να τα δηλώσουν στο κτηματολόγιο του Νομού Ιωαννίνων. Υπάρχουν τρόποι οι υπουργοί να δώσουν άμεση λύση στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, ώστε να τους δοθεί δυνατότητα να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο. Προς τούτο, κατέθεσα το θέμα αναφορά στη Βουλή και περιμένω τις ενέργειες και τις απαντήσεις τους».
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο των κατοίκων Κουκουλιών Δήμου Σουλίου» Μάριος Κάτσης: «Να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο των κατοίκων Κουκουλιών Δήμου Σουλίου» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Δύο χρυσά βραβεία για τη ΔΩΔΩΝΗ στα φετινά Greek Export Awards

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Δύο χρυσά βραβεία για τη ΔΩΔΩΝΗ στα φετινά Greek Export Awards 


Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε διπλή χρυσή διάκριση στα φετινά Greek Export Awards 2019, καθώς διακρίθηκε με το χρυσό βραβείο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού Top Greek Export Company 2019 και στην κατηγορία Top Greek Export Product για την πασίγνωστη Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ. 

Οι νέες αυτές διακρίσεις έρχονται να επιβραβεύσουν τη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και για την δέσμευση της να παράγει για πάνω από μισό αιώνα 100% ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα άριστης ποιότητας και γεύσης, της γεύσης του καλού. 

Με εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής διατροφής και των ελληνικών προϊόντων διεθνώς. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει πάνω από 40 προϊόντα για αγορές του εξωτερικού και στοχεύει στην περεταίρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στις υπάρχουσες αγορές, στην είσοδο σε νέες χώρες και στη δημιουργία ακόμη περισσότερων προϊόντων με βάση τις προτιμήσεις των διεθνών καταναλωτών. 

Παράλληλα, η φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ απέσπασε την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία Top Greek Export Product, καθώς αποτελεί ένα προϊόν εξαίρετης ποιότητας και σήμα κατατεθέν της εταιρείας, αλλά και της συγκεκριμένης κατηγορίας διεθνώς, έχοντας κερδίσει τη δική του μοναδική θέση στο τραπέζι και την προτίμηση των καταναλωτών. 

Ο Διευθυντής Εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Βασίλης Βροχίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλη την οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ να διακρίνεται για ακόμα μια χρονιά με δύο κορυφαία, χρυσά βραβεία στο θεσμό των Greek Export Awards. Ειδικά φέτος η χαρά μας είναι διπλή καθώς διακριθήκαμε ως η κορυφαία εξαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα για το 2019. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η αυθεντική ελληνική γεύση των προϊόντων μας μεταφέρεται και αναγνωρίζεται πλέον σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε 100% ελληνικά, αγνά προϊόντα με κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα και μοναδική γεύση, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.» 

Ο θεσμός διοργανώθηκε φέτος για 8η συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή 36 εταιρειών από διάφορους κλάδους. Κυρίαρχος στόχος είχε να επιβραβεύσει τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν, τις νέες τεχνολογίες και την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων νέας γενιάς που διεισδύουν αποτελεσματικότερα στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso και την παρακολούθησαν πάνω από 300 στελέχη της αγοράς.
Read More »
Δύο χρυσά βραβεία για τη ΔΩΔΩΝΗ στα φετινά Greek Export Awards Δύο χρυσά βραβεία για τη ΔΩΔΩΝΗ στα φετινά Greek Export Awards Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης


Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα : 

1ο ΘΕΜΑ : 
Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 Δήμου Ηγουμενίτσας. 

2ο ΘΕΜΑ : 
Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020 Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού είναι αναρτημένα , όπως έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας: 

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. (παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν.4555/18.) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Καλώ τον κ. Κάτση να συναντήσουμε μαζί τις Πρυτανικές Αρχές»

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Β. Γιόγιακας: «Καλώ τον κ. Κάτση να συναντήσουμε μαζί τις Πρυτανικές Αρχές»


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα: 

«Δε θα σχολιάσω όλες τις ανακρίβειες που επιμένει να λέει ο“ τοπικός πρώην κυβερνητικός βουλευτής”.

Λέει πως είναι ψέμα ότι το Τμήμα δε λειτουργεί επειδή δεν το θέλει το Πανεπιστήμιο και ο Πρύτανης.

Αν είναι ψέμα, τον καλώ να συναντήσουμε μαζί, άμεσα, τις Πρυτανικές Αρχές για να του πουν αν θέλουν το Τμήμα ή όχι.

Να του πουν γιατί η Σύγκλητος δεν έλαβε σχετική απόφαση τον περασμένο Ιούνιο.

Γιατί δεν προχώρησε στην προκήρυξη των άλλων τριών μελών ΔΕΠ που χρειάζεται το λιγότερο για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα.

Να του πουν γιατί δεν τα έκαναν αυτά πριν το θέμα των νέων Τμημάτων πάει στην ΑΔΙΠ.

Φοβάμαι όμως ότι ο κύριος συνάδελφος δε θέλει να πάμε στην Πρυτανεία, γιατί γνωρίζει ότι αυτό που νομοθέτησε ο πρώην Υπουργός του ήταν από την αρχή στον αέρα!»
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Καλώ τον κ. Κάτση να συναντήσουμε μαζί τις Πρυτανικές Αρχές» Β. Γιόγιακας: «Καλώ τον κ. Κάτση να συναντήσουμε μαζί τις Πρυτανικές Αρχές» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Σειρά συναντήσεων διοίκησης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Σειρά συναντήσεων διοίκησης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας 


Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα. Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Πορφύρης, υποδέχθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος τον πρώην Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας κ. Ηλία Βεζδρεβάνη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Λιμένα, καθώς και τους στόχους που θέτει η νέα διοίκηση με σκοπό την αναβάθμισή του ως ένα Ευρωπαϊκό μεταφορικό κόμβο. 

Ο κ. Βεζδρεβάνης επεσήμανε ότι στα ζητήματα που αφορούν το Λιμένα και την πόλη της Ηγουμενίτσας θα είναι αρωγός με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία του, αλλά κυρίως τη θέληση να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον τόπο. 

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος τόνισε ότι αποτελεί τιμή η επίσκεψη του κ. Βεζδρεβάνη, ενός ανθρώπου με τεράστια πείρα και γνώση και κυρίως με διάθεσή για υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με το Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λαδοχωρίου κ. Βασίλειο Χρυσικόπουλο, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα και την όμορη τοπική κοινότητα. Ο κ. Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του Λαδοχωρίου. Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος διαβεβαίωσε τον κ. Χρυσικόπουλο, ότι θα ληφθούν μια σειρά από μέτρα και θα πραγματοποιηθούν δράσεις ανταποδοτικά με τη λειτουργία του Λιμένα στην περιοχή. Τονίστηκε επίσης, ότι η ανταλλαγή απόψεων και ο γόνιμος διάλογος θα συνεχιστεί.
Read More »
Σειρά συναντήσεων διοίκησης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Σειρά συναντήσεων διοίκησης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

156 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
156 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας


Τους πίνακες με τις 34.524 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας ανά δήμο δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος» και αναδημοσιεύει από την εφημερίδα, η aftodioikisi.gr. 

Όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (9 – 13 Δεκεμεβρίου) και οι θέσεις εργασίας θα είναι σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι τοποθετήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν στις υπηρεσίες είτε στα τέλη Ιανουαρίου ή εντός του Φεβρουαρίου του 2020. 

Το νέο πρόγραμμα:
Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες
Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.
Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.
Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθού θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζουμε ότι το προήγουμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.
Δικαιολογητικά

Α) Κατηγορία ΠΕ και ΤΕ

Φωτοτυπία του τίτλου σπουδών στον οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία και το έτος κτήσης.

Για τους τίτλους ΠΕ και ΤΕ (πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή του ΕΑΠ), οι ωφελούμενοι που διαθέτουν τίτλο σπουδών που δεν περιλαμβάνεται στους αναφερόμενους στην πρόσκληση, υποχρεούνται να προσκομίζουν συγχρόνως βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του Πανεπιστημίου ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ).

Για τους κατόχους τίτλων ΚΑΤΕΕ απαιτείται βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου ΤΕΙ από την οποία να προκύπτει η αντιστοιχία του τίτλου σπουδών τους, με το ζητούμενο από την πρόσκληση, πλην των ειδικοτήτων για τις οποίες, εκ του νόμου, απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.

Οι υποψήφιοι ΠΕ και ΤΕ που κατέχουν τίτλους σπουδών στους οποίους δεν αναγράφεται η κατεύθυνση ή ειδίκευση, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση του τμήματος που χορήγησε τον τίτλο σπουδών τους.

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού, προσκομίζουν φωτοτυπία του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, καθώς και βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο.

Β) Κατηγορία ΔΕ – ΥΕ

Φωτοτυπία του τίτλου σπουδών στον οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία και το έτος κτήσης.

Ειδικά για ΙΕΚ, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και βεβαίωση του ΟΕΕΚ ή του ΕΟΠΠ ή ΕΟΠΠΕΠ.

Για τις θέσεις του κλάδου ΔΕ Μαγείρων, οι κάτοχοι πτυχίων Βασικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων διετούς κύκλου σπουδών, υποχρεούνται να προσκομίσουν και απολυτήριο τίτλο Γ΄ Γυμνασίου.
Μοριοδότηση

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής και κατάταξης:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω: 15 μόρια
Ηλικία 18 έως 29 ετών:15 μόρια
30 έως 44 ετών: 25 μόρια
45 έως 54 ετών: 35 μόρια
55 ετών και άνω: 45 μόρια
Αριθμός ανηλίκων τέκνων: 10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο
Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: 10 μόρια
Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): 35 μόρια
Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: 20 μόρια
Εντοπιότητα: 20 μόρια
Κριτήρια

Η επιλογή των υπαλλήλων αναμένεται να γίνει στη βάση εννέα συγκεκριμένων κριτηρίων που ακολουθήθηκαν και σε προηγούμενες προκηρύξεις. Ειδικότερα:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
5. Ηλικία.
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020Η κατανομή στους 3 δήμους

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 91

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: 37

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 28
Read More »
156 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας 156 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Για ΕΚΤΗ συνεχόμενη μέρα υπό κατάληψη το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Για ΕΚΤΗ συνεχόμενη μέρα υπό κατάληψη το 1ο Γενικό Λύκειο ΗγουμενίτσαςΤΟ 1ο ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 

Για ΕΚΤΗ συνεχόμενη μέρα τελεί υπό κατάληψη το 1ο Γεν. Λύκειο Ηγουμενίτσας!!! 

O λόγος: Η εκδρομή της τρίτης τάξης του λυκείου ή η έλλειψη συνεννόησης και αμοιβαίας υποχώρησης από τα εμπλεκόμενα μέρη! Χαρακτηριστικό εξάλλου της εποχής μας! 

Απόντες οι γονείς, απούσα και η διοίκηση του σχολείου μαζί με την Δ/νση Β’θμιας εκπ/σης. 

Μα θα πει κάποιος, ότι το βάρος της εκπαίδευσης ιδίως στις τελευταίες τάξεις του λυκείου πέφτει στα φροντιστήρια, οπότε και τι έγινε! Λάθος. Τα φροντιστήρια προετοιμάζουν τα παιδιά για την τόσο άδικη και ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκπαίδευση όμως μόνο ο θεσμός του σχολείου μπορεί να προσφέρει αν και μάλλον περισσότερο παιδεύει με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας του. Παρόλο αυτά η πολυήμερη απουσία από τα σχολικά καθήκοντα αποσυντονίζει τους μαθητές κατι που σε τελική ανάλυση μόνο εις βάρος τους είναι. 

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την κατάντια και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Ένας ανήσυχος γονιός
Read More »
Για ΕΚΤΗ συνεχόμενη μέρα υπό κατάληψη το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας Για ΕΚΤΗ συνεχόμενη μέρα υπό κατάληψη το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Δύο προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών στο Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Δύο προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών στο Δήμο Φιλιατών


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Για την πλήρωση δύο θέσεων (2) Ειδικών Συνεργατών
Ο Δήμαρχος Φιλιατών

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010).
Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», περί Ειδικών συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 213 του Ν.4555/18
Την υπ΄ αριθμ. 55/74802/29-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Οδηγίες σχετικά με το προσωπικό ειδικών θέσεων των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας»
Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 2394/τ.Β’/06-08-2012) του Δήμου Φιλιατών.
Την με αρ. 31/36567/10-05-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι θέσεις αυτές συνιστώνται αυτοδίκαια εκ του νόμου και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η πρόβλεψή τους στον οικείο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Το γεγονός ότι στο Δήμο Φιλιατών, λόγω των πληθυσμιακών δεδομένων με βάση την τελευταία απογραφή του 2011, ορίζονται τέσσερις (4) θέσεις Αντιδημάρχων και άρα εκ του νόμου αντιστοιχούν τέσσερις (4) θέσεις Ειδικών Συμβούλων-Επιστημονικών Συνεργατών- Ειδικών Συνεργατών.
Το γεγονός ότι στο Δήμο Φιλιατών υπηρετεί ένας (1) Ειδικός Συνεργάτης
Την αριθμ. πρωτ. 8753/31.10.2019 βεβαίωση της Δ/νσης Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλιατών περί ύπαρξης εξασφαλισμένων πιστώσεων.
Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου και των θεσμικών οργάνων του Δήμου σε τεχνικά και οικονομικά θέματα.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ

Ότι προτίθεται να προβεί στην πλήρωση δύο θέσεων (2) Ειδικών Συνεργατών για την επικουρία του Δημάρχου και συγκεκριμένα: 

1. Στην πλήρωση μίας (1) θέσεως Ειδικού Συνεργάτη Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού. Ο Ειδικός Συνεργάτης θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες για θέματα σχετικά με την επίβλεψη τεχνικών έργων και εκπόνησης μελετών του Δήμου.

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα: Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής Πολιτικού Μηχανικού και Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Μηχανικού , εφόσον προβλέπεται.

2. Στην πλήρωση μίας (1) θέσεως Ειδικού Συνεργάτη Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ειδικότητας Οικονομικών Επιστημών. Ο Ειδικός Συνεργάτης θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες για θέματα οικονομικής διαχείρισης και ελέγχου του Δήμου.

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα: Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής Οικονομικών Επιστημών.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.

Β) Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Επίσης, η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας.

Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:
Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
Αίτηση
Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Βιογραφικό Σημείωμα
Τα απαιτούμενα, σύμφωνα με την παρούσα, τυπικά προσόντα
Υπεύθυνη Δήλωση για τα γενικά προσόντα διορισμού
Αποδεικτικά Εμπειρίας

Η πλήρωση των προαναφερόμενων δύο (2) θέσεων θα διενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου, που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ο οποίος θα προσλάβει τα πρόσωπα που κατά την κρίση του είναι κατάλληλα για τις παραπάνω θέσεις (παρ. 4 άρθρο 163 Ν 3584/2007). Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τους προσλαμβανόμενους ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου εντός της οποίας πρόκειται να προσληφθούν.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα κατατίθενται στο γραφείο Δημάρχου του Δήμου Φιλιατών (Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 8 - Φιλιάτες, τηλ. 2664360165 & 100 κα Στέλλα Παπαδημητρίου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών, η οποία αρχίζει από την επόμενη της δημοσίευσης της παρούσας στον τοπικό τύπο, ήτοι από 26/11/2019 και μέχρι την 2/12/2019.

Η παρούσα γνωστοποίηση θα δημοσιευθεί σε μια τοπική εφημερίδα, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών (www.filiates.gr), στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού καταστήματος της έδρας του Δήμου και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
Δύο προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών στο Δήμο Φιλιατών Δύο προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

268.000€ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
268.000€ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου », με κριτήριο κατακύρωσης της Σύμβασης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά: βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) για το σύνολο της προμήθειας. 

Η προμήθεια περιλαμβάνει όργανα παιδικής χαράς, δάπεδα ασφαλείας, αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδοι, περιφράξεις) και είδη για την αναβάθμιση του φωτισμού. 

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσόν των 268.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. 

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο της προμήθειας και να υποβάλλεται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.. ως καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής ορίζεται η 11-12-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 μ.μ. Μετά την παρέλαση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο σύστημα. 

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ύψους τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι δύο ευρώ και πενήντα οκτώ λεπτών (4.322,58 €) ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 2% του προϋπολογισμού πλέον Φ.Π.Α. 

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. – Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr) 

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού. Αντίγραφα της διακήρυξης διατίθενται στον Δημοτικό Κατάστημα, Ελευθερίου Βενιζέλου 8 Φιλιάτες. Για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από ώρα 08:00 έως και ώρα 14:00 στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου τηλ.: 2664360166 - 181.(αρμόδιος υπάλληλος :κ. Χρήστου Σωτήριο). Το τεύχος της διακήρυξης θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. (www.promitheus.gov.gr) και την ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών (www.filiates.gr) 


Ο Δήμαρχος 
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
268.000€ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Φιλιατών 268.000€ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Κάτσης: Αδιάβαστος ο Υφ. Παιδείας, εκθέτει Γιόγιακα στην απάντησή του για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Κάτσης: Αδιάβαστος ο Υφ. Παιδείας, εκθέτει Γιόγιακα στην απάντησή του για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Πολύ χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Μ. Κάτσης, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Ηγουμενίτσα. 

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας δήλωσε σχετικά: 

Οι απαντήσεις του Υφυπουργού Παιδείας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του ιδρυμένου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείες στην Ηγουμενίτσα, και γενικότερα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας είναι ενδεικτικές, για όποιον βέβαια θέλει να τις ακούσει χωρίς να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αποφεύγοντας έτσι την ουσία. 

1. Ο Υφυπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι ήταν απόφαση του Υπουργείου η αναστολή λειτουργίας του τμήματος, και μάλιστα με πολιτικό κόστος αδειάζοντας τον Βουλευτή του. Δεν είναι λοιπόν ότι το τμήμα δε λειτουργεί επειδή δεν το θέλει το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης κλπ όπως ψευδώς ακούγονταν στο δημόσιο διάλογο. 

2. Υφυπουργός λέει ότι δεν είναι κατάργηση αλλά αναστολή, αφήνοντας παράθυρο ελπίδας ότι το τμήμα θα λειτουργήσει αφού γνωμοδοτήσει η ανεξάρτητη αρχή ΑΔΙΠ. Περιμένουμε να δούμε να γίνεται πράξη, αλλιώς είναι στάχτη στα μάτια. 

3. Ο Υφυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος. Του κατέθεσα σύμφωνη γνώμη της ΑΔΙΠ του 2017 που λέει ιδρύστε εισαγωγική κατεύθυνση Ξένων γλωσσών και καταργείστε τις υπόλοιπες στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων. Δηλαδή ιδρύστε νέο τμήμα. Αυτό λοιπόν και κάναμε. Ιδρύσαμε νέο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας (ξένες γλώσσες). Δεν τη γνώριζε. Είπε ότι θα ζητήσει από την ΑΔΙΠ να γνωμοδοτήσει για το όλο εγχείρημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θέτοντας σε αμφισβήτηση και ήδη λειτουργούντα τμήματα αφού θα τα επαναξιολογήσει! 

4. Για τους ήδη φοιτητές ο Υπουργός είπε μισές αλήθειες. Είπε ψευδώς ότι δεν παίρνουν πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ ο νόμος το προβλέπει ρητά ότι αποφοιτούν από το τμήμα στο οποίο μπήκαν. Και σίγουρα είναι δική του ευθύνη οι φοιτητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές του όπως προβλέπει ο νόμος. Εάν θέλει να τους δώσει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε ΑΕΙ δίνοντας επιπλέον μαθήματα όπως υποκριτικά ισχυρίστηκε, ας το νομοθετήσει και όχι να αναστέλλει τη λειτουργία του νέου τμήματος επ’ αόριστον. 

5. Δεν απάντησε ποτέ αν θα λειτουργήσει το υπάρχον τμήμα, ή τουλάχιστον εάν μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ, σχεδιάζει η Θεσπρωτία να είναι στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με κάποιο άλλο τμήμα. 

Εμείς θα επιμείνουμε ανυποχώρητοι. Η Θεσπρωτία δικαιούται τη λειτουργία του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας. Ο νομός μας δεν μπορεί να λείπει από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσο περισσότερο πιέσουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να κάνουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Δεν πρέπει να βάζουμε πλάτη στα σχέδιά τους, λειτουργώντας ως Δούρειοι ίπποι.

Read More »
Κάτσης: Αδιάβαστος ο Υφ. Παιδείας, εκθέτει Γιόγιακα στην απάντησή του για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Κάτσης: Αδιάβαστος ο Υφ. Παιδείας, εκθέτει Γιόγιακα στην απάντησή του για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συγκεντρώνει τρόφιμα για την Κιβωτό του Κόσμου

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συγκεντρώνει τρόφιμα για την Κιβωτό του Κόσμου


Read More »
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συγκεντρώνει τρόφιμα για την Κιβωτό του Κόσμου Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας συγκεντρώνει τρόφιμα για την Κιβωτό του Κόσμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Φονικός σεισμός στην Αλβανία - Πέντε νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Φονικός σεισμός στην Αλβανία - Πέντε νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες


Όσο περνούν οι ώρες γίνονται πλέον φανερές οι καταστροφικές διαστάσεις του σεισμού μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (05:00 ώρα Ελλάδας) την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Πληροφορίες κάνουν πλέον λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τους 200. Επίσης, οι πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν, οπότε δυστυχώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί.

Τα περισσότερα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. Έως τώρα έχει αναφερθεί ότι έχουν καταρρεύσει οκτώ πολυκατοικίες στο Δυρράχιο και στα προάστια των Τιράνων. Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα.

Από την άλλη, ο πανικός αποδείχθηκε ο χειρότερος σύμβουλος για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ η έλλειψη κρατικής υποδομής επιβάρυνε την κατάσταση.

Σε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο, με τους πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα μετέβη στο Δυρράχιο, που επλήγη περισσότερο.

Στις 07.03 καταγράφηκε μετασεισμός 5,4 βαθμών.

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 10 λεπτών στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο πρώτος ήταν 6,4R και σημειώθηκε στις 04.58 τα ξημερώματα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή στην Αδριατική θάλασσα, κοντά στις αλβανικές ακτές και ειδικότερα στο Δυρράχιο.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Έπειτα από 10 λεπτά ακολούθησε σεισμός 5,3R με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Τίρανα και εστιακό βάθος επίσης στα 10 χλμ.

Ενδιάμεσα καταγράφηκε και δόνηση 5,1R περίπου στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει χτυπήσει την Αλβανία τα τελευταία 30 χρόνια.
Read More »
Φονικός σεισμός στην Αλβανία - Πέντε νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες Φονικός σεισμός στην Αλβανία - Πέντε νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταδικάζει

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταδικάζειΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας με αφορμή άρθρου (www.thespro.gr) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης και αφορά στο γδάρσιμο αγριογούρουνου στην παραλία Δρεπάνου καταδικάζει τόσο το συγκεκριμένο γεγονός όσο και λοιπές τέτοιου είδους περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στην κυνηγετική δραστηριότητα και την κυνηγετική οικογένεια

Το κυνήγι αποτελεί μια νόμιμη δραστηριότητα και διέπεται από συγκεκριμένους νόμους και διατάξεις που ρυθμίζουν τον τρόπο άσκησής του . Τέτοιου είδους πράξεις δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την οικογένεια των κυνηγών η οποία έμπρακτα και συνεχώς αποδεικνύει το πλούσιο περιβαλλοντικό της πρόσωπο αλλά και την εφαρμογή των κανόνων άσκησης του κυνηγιού .

Καλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το συγκεκριμένο συμβάν να το καταγγείλει στον κυνηγετικό σύλλογο και στην Θηροφυλακή η οποία προσπαθεί να επιτελέσει με επιτυχία το δύσκολο έργο της .

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μπέσης
Read More »
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταδικάζει Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καταδικάζει Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης 


Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης που έγινε προχθές το πρωί σε βάρος ηλικιωμένου στην Πάργα Πρέβεζας. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν προχθές (24-11-2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος της ημεδαπής γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, χθες το πρωί στην Πάργα, οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένου όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα. 

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και (35) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ηγουμενίτσας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ
1
Κοπτική ραπτική
50
2
Επεξεργασία Κειμένου -Διαδίκτυο(Ι)
50
3
Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις(ΙΙ)
50
4
Βάσεις Δεδομένων- εξειδικευμένα θέματα(ΙΙΙ)
50
5
Δημιουργία Ιστοσελίδας
50
6
Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα
25
7
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)
25
8
Αγγλικά στον τουρισμό (Α2)
25
9
Γερμανικά στον τουρισμό (Α1-Α2)
25
10
Ιταλικά στον τουρισμό (Α1-Α2)
25
11
Φωτογραφία
25
12
Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι
50

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ. : 2665028140
Ταχ. Διεύθυνση: Αγ.Αποστολων43
Email: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Read More »
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηγουμενίτσας Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Σελίδες