Το ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με την υποψηφιότητα Γιάννη Γογολου - Η επίσημη ανακοίνωση

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του thespro.gr, τις οποίες δημοσιεύσαμε εχτές το απόγευμα, σύμφωνα με τις οποίες το ΚΙΝΑΛ κατέληξε στην απόφαση να συνταχθεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου, δίνοντας την στήριξη, στον συνδυασμό του.
Επιβεβαιώθηκε και η πληροφορία πως στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει και ο Παναγιώτης Νταής, ο οποίος διεκδικούσε μέχρι σήμερα, την στήριξη της δική του υποψηφιότητας.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις μετά την αποστολή του αρμοδίου Κλιμακίου με σκοπό την σύνθεση και την δημιουργία ενός ισχυρού ψηφοδελτίου. 
Αποτέλεσμα αυτών ήταν η διάθεση του Παναγιώτη Νταή και του Γιάννη Γόγολου να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο των 2 με επικεφαλής τον Γιάννη Γόγολο και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του, του Παναγιώτη Νταή. 
Πρόκειται για δύο εξαιρετικά στελέχη, τόσο για τον Παναγιώτη Νταή με εξαιρετικό βιογραφικό ο οποίος θέτει το πολιτικό του κεφάλαιο στην ενότητα του χώρου και στην ισχυρή διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, όσο και του έμπειρου και με ισχυρή Δημοτική παράταξη Γιάννη Γόγολου, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις νικηφόρας πορείας στον Δήμο Ηγουμενίτσας


 
Read More »
Το ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με την υποψηφιότητα Γιάννη Γογολου - Η επίσημη ανακοίνωση Το ΚΙΝΑΛ συντάσσεται με την υποψηφιότητα Γιάννη Γογολου - Η επίσημη ανακοίνωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: 255.000 € για την τοποθέτηση σύγχρονου φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018
Μάριος Κάτσης: To Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας αποκτά σύγχρονο φωτισμό - Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη»


Με σημερινή απόφαση (ΑΔΑ ΩΗΗΘ465ΧΙ8-ΒΧΒ) του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας ύψους 255.000 € 


Ο φωτισμός του Σταδίου θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τις υποδομές του, θα επεκτείνει το χρόνο προπόνησης των αθλητών των ακαδημιών της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, των αθλητών του στίβου και όλων των δημοτών που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές και προς το παρόν αδυνατούν λόγω του περιορισμού του χρόνου χρήσης του σταδίου.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι επειδή έγινε το καθοριστικό βήμα για να αποκτήσει φωτισμό το Στάδιο της πρωτεύουσας, γιατί είναι απαράδεκτο το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει. 

Έγινα δέκτης του αιτήματος και από αθλητικούς συλλόγους της περιοχής αλλά και από πολίτες και διαπίστωσα ότι το αίτημα είναι δίκιο, ενώ είναι γνωστή η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει έργα με κοινωνική ανταποδοτικότητα. 


Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τις τεχνικές του υπηρεσίες και τους μηχανικούς του Υπ. Αθλητισμού κατατέθηκε η μελέτη και τα αρμόδια Υπουργεία εξασφάλισαν τις απαραίτητες πιστώσεις. 

Τους ευχαριστούμε όλους, και ιδιαιτέρως τον Γ.Γ. του Υπ. Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό για την έμπρακτη στήριξη. Πλέον θα πρέπει ο Δήμος να τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».Read More »
Μάριος Κάτσης: 255.000 € για την τοποθέτηση σύγχρονου φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας Μάριος Κάτσης: 255.000 € για την τοποθέτηση σύγχρονου φωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Οι πρώτοι 4 υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Οι 22 πρώτοι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανεξάρτητης Περιφερειακής Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!»

Νομός Άρτας
1. Δημήτριος Βασιλάκης – Φοροτεχνικός
2. Χαράλαμπος Λιάσκας- Ιδιωτικός Υπάλληλος
3. Στάθης Νάνος – Ιατρός
4. Μαρία Πανή – Δημόσιος Υπάλληλος
5. Γιώργος Φίλιππας –Ελεύθερος Επαγγελματίας

Νομός Θεσπρωτίας
6. Άννα Βέτου- Επιχειρηματίας-Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
7. Σπύρος Βλάχος- Επιχειρηματίας
8. Δημήτριος Γκαμπρέλας – Επιχειρηματίας
9. Αντώνης Δημητριάδης- Εκπαιδευτικός

Νομός Ιωαννίνων
10. Αθανάσιος (Σάκης) Βλέτσας- MSc Πολιτικός Μηχανικός
11. Μαρίνα Καλιαμούρη- Δικηγόρος
12. Νικολέττα Νικολάου- Ιδιωτική Υπάλληλος
13. Κωνσταντίνος Νούσιας- Εκπαιδευτικός
14. Θεοδόσιος (Σάκης) Παγωτός- Επιχειρηματίας
15. Κωνσταντίνος (Ντίνος) Παπαδόπουλος- Επιχειρηματίας
16. Μιχάλης Πνευματικός- Ελεύθερος Επαγγελματίας
17. Ιωάννης Ράιδος- Κτηνοτρόφος
18. Χρήστος Σλούτας- Δημοτικός Υπάλληλος
19. Σπύρος Υφαντής- Εκπαιδευτικός

Νομός Πρεβέζης
20. Βασίλειος Λιάλιας- Επιχειρηματίας
21. Δημήτριος (Τάκης) Παππάς- Πολιτικός Μηχανικός
22. Παρασκευή Τσιρώνη- Κοινωνιολόγος


Read More »
Οι πρώτοι 4 υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Περιφέρεια Ηπείρου Οι πρώτοι 4 υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΖΑΡ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Έδεσσα, Λουτρά Πόζαρ, Άγιος Αθανάσιος Καιμακσαλαν 
2ημερη εκδρομή 15/12 - 16/12 

1η μέρα 15 /12/2018.
Αναχώρηση το πρωί από Ηγουμενίτσα 9:15 και ακολούθως δια μέσω της Εγνατίας οδού διασχίζοντας όλη την οροσειρά της Πίνδου φτάνουμε στην Έδεσσα στο κέντρο της πόλης όπου και θα σταματήσουμε. 
Θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα στην Ελλάδα τους πολύ γνωστούς σε όλους μας καταρράκτες. 
Στη συνέχεια από την εθνική οδό Έδεσσας Αριδαίας θα φτάσουμε στα λουτρά Πόζαρ. 
Ιδανική βόλτα για το χειμώνα θέλεις να ξεκουραστείς, να γευτείς το καλό φαί , να ζήσεις τη φύση και να γυρίσεις ανανεωμένος πάλι πίσω στην πόλη, μια απίστευτη ομορφιά και ένα τοπίο που σε καθηλώνει. 
Θα δούμε τους χώρους και το τοπίο και φυσικά θα δοκιμάσουμε τα λουτρά. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 
 Διανυκτέρευση. 

2η μέρα 16/12/2018. 
Μετά το πρωινό και την πρωινή βόλτα στα λουτρά Πόζαρ θα αναχωρήσουμε για το πολύ μικρό τουριστικό χωριό Άγιος Αθανάσιος για να καταλήξουμε στο Καϊμακτσαλάν το χιονοδρομικό κέντρο. 
Η διαδρομή είναι εξαιρετικής ομορφιάς και το τοπίο μας καθηλώνει. 
Στη συνέχεια επιστρέφουμε διά μέσω Πτολεμαΐδας Εγνατίας Ηγουμενίτσα. 
Τέλος εκδρομής 
Τιμή 75 ευρώ το άτομο σε δίκλινο 
Επιβάρυνση μονόκλινου 20 ευρώ 
Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Αριδαία με πρωινό. 
Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια Αστικής ευθύνης 
ΦΠΑ Πληροφορίες/κρατήσεις 
ROUSSANOGLOU TRAVEL 
8ης Δεκεμβρίου 11Α, 46100 Ηγουμενίτσα, 
τηλ 2665024209


 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΖΑΡ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΖΑΡ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Πληρωμή διοδίων πλέον και με κάρτα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) από την 1η Δεκεμβρίου 2018, λειτουργεί συσκευές πληρωμής με κάρτα (POS), σε όλους τους 13 σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου και σε όλες τις λωρίδες διέλευσης του κάθε σταθμού. 
Όπως είναι γνωστό ο αυτοκινητόδρομος εκτείνεται από Ηγουμενίτσα μέχρι Κήπους και προς Βορρά μέχρι τα βόρεια σύνορα της χώρας.
Οι συσκευές δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν σε κάθε λωρίδα διέλευσης των σταθμών. 
Η ΕΟΑΕ είχε εφαρμόσει από τις 16 Αυγούστου 2018 την πληρωμή με POS στους σταθμούς διοδίων, σε μία λωρίδα του κάθε σταθμού, όπως ήταν υποχρεωμένη από το νόμο. 
Αντιλαμβανόμενη την απαίτηση των χρηστών αλλά και επιθυμώντας να παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, εφάρμοσε πλέον την λειτουργία σε όλες τις λωρίδες.


 
Read More »
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Πληρωμή διοδίων πλέον και με κάρτα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Πληρωμή διοδίων πλέον και με κάρτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Φτάνει σε λίγο η ώρα που και στον δικό μας Δήμο -όπως σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας- οι πολίτες θα εκλέξουν καινούργια όργανα στην τοπική Αυτοδιοίκηση

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα ήθελα να μοιραστώ με τους συνδημότες μου κάποιες σκέψεις, να διαπιστώσω κάποιες απόψεις άλλα και να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα διαμορφώνονται και συγκροτούνται τα Δημοτικά ψηφοδέλτια.

Τα κομματικά επιτελεία διορίζουν τους εκλεκτούς τους, με κύριο γνώμονα την δημοτικότητα τους και οχι την δυνατότητα προσφοράς στο ρόλο που θα αναλάβουν.

Βρίσκουν κατά κανόνα έναν καταξιωμένο και επιτυχημένα οικονομικά επιστήμονα, τον επιστρατεύουν και ζητούν από τους πολίτες να τον ψηφίσουν αδιαφορώντας αν έχει πλήρη άγνοια για τον θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτός με την σειρά του επιλέγει συνεργάτες με γνώμονα το μεγάλο σόι και την δυνατότητα να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους στον συνδυασμό.

Αν είναι ικανός, αν έχει χρόνο, αν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Αυτοδιοίκησης, λίγο απασχολεί τα κομματικά επιτελεία και τους εκλεκτούς υποψήφιους Δημάρχους.

– Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει Αυτός ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων Δημάρχων;
– Μήπως ήρθε η ώρα οι υποψήφιοι να επιλέγονται από τους πολίτες σε λαϊκές συνελεύσεις;
– Μήπως ήρθε η στιγμή και απλοί άνθρωποι του λαού να εχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Η πείρα πολλών δεκαετιών στον Δήμος μας, δείχνει ότι δεν είναι η κολλαριστή γραβάτα και οι ανώτατες σπουδές τα προσόντα που χρειάζεσαι ένας Δήμαρχος, για να πετύχει το έργο του.

Εντιμότητα, γνώση του αντικειμένου, όρεξη για δουλειά και δημιουργική φαντασία, είναι τα προσόντα που χρειάζεται.

Απόδειξη οι οι 2 κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένοι Δήμαρχοι Παραμυθιάς μέχρι και σήμερα, είναι ο Έκτορας Μπέλλος και ο Βασίλειος Λώλος που δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του, δεν είχαν πανεπιστημιακή μόρφωση, είχαν όμως ολα τα προσόντα που προανέφερα.

Αγαπητοί συμπολίτες

Αναλαμβάνω πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε όλους όσους ζουν στον Δήμο μας και ονειρεύονται μια καλύτερη Παραμυθιά.

Στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, άλλα και στους άνεργους.

Σας καλώ να συγκεντρωθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να συγκροτήσουμε ένα δυναμικό ανανεωτικό, απαλλαγμένο από κομματικές κηδεμονίες ψηφοδέλτιο.

– Να επιλέξουμε τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, με γνώμονα την δυνατότητα προσφοράς στον τόπο.
– Να τον πλαισιώσουμε με όλους όσους μπορούν και θέλουν να να βάλουν ένα λιθαράκι για να βγάλουμε τον Δήμο από τον μαρασμό.
– Για να κάνουμε την Παραμυθιά και τα χωριά μας αντάξια των ονείρων μας.

Με αυτές τις σκέψεις συνδημότες, σας καλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου για να προετοιμάσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση όπου θα συζητήσουμε αυτά που προανέφερα.

Με πατριωτικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Παύλος Βίλιας
6997370376


 
Read More »
Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές Παύλος Βίλιας: Ανοιχτή επιστολή για πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου στον Δήμο Σουλίου για τις δημοτικές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Έως τις αρχές Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη.

«Βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, θα υπάρξουν δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για επιμέρους επενδύσεις στα διάφορα λιμάνια, ανάλογα με το τι προσφέρει το καθένα, όπως κρουαζιέρα, εμπορικό έργο, υγροποιημένο αέριο, αλλά και άλλου περιεχομένου επενδύσεις.

Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδυτών από πάρα πολλές πλευρές», ανέφερε, στην Real News, ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αλεξανδρούπολη και Καβάλα εκτιμάται ότι θα είναι τα πρώτα, προς αξιοποίηση, περιφερειακά λιμάνια, στα οποία θα παραχωρηθεί το εμπορικό κομμάτι και όχι ο τομέας της ακτοπλοΐας.

Οι υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων αφορούν τα λιμάνια του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας, στα οποία το ελληνικό δημόσιο θα διατηρήσει την κυριότητα.


 
Read More »
Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων Έως τις αρχές Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις υποπαραχωρήσεις των περιφερειακών λιμένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Οι Ρώσοι επισκέπτες “ψηφίζουν” Ήπειρο και το ταξίδι μόλις ξεκινά!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Η Ήπειρος είναι από τις 9 Περιφέρειες της Ελλάδας, οι οποίες βρέθηκαν στο “επίκεντρο” της συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018. 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ δόθηκε έμφαση στην προώθηση και την προβολή νέων ελληνικών προορισμών στη ρωσική τουριστική αγορά, λιγότερο δημοφιλών, όπως η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, η Μακεδονία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέσα από συναντήσεις εργασίας, προβολή στα μέσα ενημέρωσης κλπ.
Το Υπουργείο Τουρισμού καθ’όλη τη διάρκεια του Αφιερωματικού Έτους λειτούργησε ως "γέφυρα" για τον συντονισμό των δράσεων με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα για να προωθηθούν από ελληνικής πλευράς πρόσθετες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις στη Ρωσία.
Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2018 η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ταξιδιών και Τουρισμού στην Μόσχα και δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες που παρέχει η περιφέρειά για τουρισμό για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τον άριστο συνδυασμό που υπάρχει μεταξύ των θαλάσσιων και ορεινών προορισμών. 
Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το Ρωσικό κοινό για τα Ορθόδοξα και εν γένει τα πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου, που αποτέλεσε και στοιχείο προβολής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αφιερώματα στην Ήπειρο έγιναν από αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις και παρουσιάσεις όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας, στελεχών του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι πλέον η πρόσβαση προς την Ήπειρο, είναι εύκολη και ασφαλής.


 
Read More »
Οι Ρώσοι επισκέπτες “ψηφίζουν” Ήπειρο και το ταξίδι μόλις ξεκινά! Οι Ρώσοι επισκέπτες “ψηφίζουν” Ήπειρο και το ταξίδι μόλις ξεκινά! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Εχτές Τρίτη (11-12-2018) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2018 έως 09-12-2018, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στην εκκλησία και αφαίρεσαν από το τέμπλο δύο εικόνες.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.


Read More »
Κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας Κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Μόνιμος θεσμός του Κοινωνικού Κράτους το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που καθιστά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μόνιμο θεσμό του κοινωνικού κράτους και βάζει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Οικονομικών «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».


Read More »
Μόνιμος θεσμός του Κοινωνικού Κράτους το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Μόνιμος θεσμός του Κοινωνικού Κράτους το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Αρνητικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου - Στον 1 βαθμό η Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Αρνητικές θερμοκρασίες και σήμερα το πρωί καταγράφηκαν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ κοντά στο μηδέν κυμάνθηκε ο υδράργυρος στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ελάχιστες τιμές την Τετάρτη 12/12/2018 είναι οι εξής:

Αγία Κυριακή: -6
Άρτα: 2
Βωβούσα:-8
Δερβίζιανα:-1
Ελεούσα Ιωαννίνων:-6
Ηγουμενίτσα:1
Θεοδώριανα:-4
Ιωάννινα:-6
Καταρράκτης 'Αρτας:-1
Κεράσοβο:-4
Κομπότι Άρτας:1
Κόνιτσα:-4
Λεπιανά:0
Μέτσοβο:-5
Νεοχώρι Άρτας:0
Πάπιγκο:-4
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς:-1
Πάργα:5
Πεστά:0
Πληκάτι:-5
Πράμαντα:-3
Πρέβεζα:3
Τύρια:-5
Φλάμπουρα Πρέβεζας:0

Αναλυτικές προγνώσεις για κάθε περιοχή της Ηπείρου


 
Read More »
Αρνητικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου - Στον 1 βαθμό η Ηγουμενίτσα Αρνητικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου - Στον 1 βαθμό η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Ο Ράμα αρπάζει περιουσίες στην Χιμάρα, αιχμηρή απάντηση της Αθήνας, δήλωση Γιόγιακα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Νέα ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία. Ήδη το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο εξ αιτίας του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και των γεγονότων που ακολούθησαν. Τώρα ανοίγει και νέο μέτωπο μετά την πρωτοφανή απόφαση των Τιράνων να αξιοποιήσουν ακίνητα στην περιοχή της Χιμάρας που ανήκουν σε ομογενείς. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας αρχικά παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις σε στρατηγικούς επενδυτές και με νέα απόφαση, πριν λίγες ημέρες, παραχώρησε δεκάδες τεμάχια στα παράλια, στο υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση.

Όπως επισημαίνει η Ομόνοια, όλα τα τεμάχια που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και τίτλους που εδόθησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που εδόθησαν προς άγραν ψήφων Χιμαριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί των στοχεύσεων της Κυβέρνησης Ράμα όσον αφορά τις περιουσίες των γηγενών κατοίκων ελληνικής καταγωγής της Χιμάρας: υφαρπαγή, ένδεια και εν τέλει απομάκρυνση από τις πατρογονικές εστίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο υπουργείο τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.

Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρωπίνων, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις.

Τόσο αυτή όσο και το δρομολογούμενο προς ψήφιση συναφές νομοσχέδιο, οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής γηγενούς μειονότητας στην Αλβανία. Παρόμοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και είναι αντίθετες στις σχετικές υποχρεώσεις της.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει το νόμο, μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, επαναλαμβάνοντας την προσήλωσή του στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη γείτονα Αλβανία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα: "Απαράδεκτη η απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης να απαλλοτριώσει περιουσίες Ελλήνων της Χιμάρας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κρατικές ιδιοκτησίες. Πρέπει να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση και να επιστραφούν οι περιουσίες των ομογενών μας."


 
Read More »
Ο Ράμα αρπάζει περιουσίες στην Χιμάρα, αιχμηρή απάντηση της Αθήνας, δήλωση Γιόγιακα Ο Ράμα αρπάζει περιουσίες στην Χιμάρα, αιχμηρή απάντηση της Αθήνας, δήλωση Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, το οποίο είναι καταχωρημένο ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν – απωλεσθέν, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού και μίας 22χρονης αλλοδαπής προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες