ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 6,3 εκ.€ ΚΑΙ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ | Του Δημήτρη Ζώη

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 6,3 εκ.€ ΚΑΙ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ | Του Δημήτρη Ζώη


Στο παρελθόν έχουν γραφτεί πολλά για τη δημιουργία των χρεών του ακριτικού Δήμου Φιλιατών. Κυρίως η περίοδος του δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου θα μείνει «αξέχαστη» στους απανταχού Φιλιαταίους (βλ. Αρθρο 23-3 Καποδιστριας.docx).
Η περίοδος της δημοτικής Αρχής Ντουμάζιου είναι, δυστυχώς, από τις σχεδόν … 1.700 περιπτώσεις διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείρισης και …καταλήστευσης δημοσίου χρήματος που «ξεσκεπάστηκαν» σε Δήμους της Ελλάδας ( Τοπική Αυτοδιοίκηση) και κατέληξαν το 2017 στα Κακουργιοδικεία της Χώρας . Θυμίζω ότι ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση «μόνο» για τα 1,7 εκ.€ από τα 6,3εκ.€ από το Κακουργιοδικείο Κέρκυρας. Ενώ η πρώην ταμίας του δήμου Φιλιατών σε κάθειρξη 9 ετών. Κι έπεται συνέχεια!...
Επειδή μέχρι σήμερα τα αίτια που οδήγησαν στην ελληνική πτώχευση, έγιναν αντικείμενο μιας πολιτικά ανούσιας «οπαδικής σύρραξης», είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσω … πολιτικές σκέψεις που αγγίζουν τα όρια της … «ανοησίας» ή των «βολικών μεταθέσεων ευθυνών» που αδυνατούν να πλησιάσουν το πρόβλημα της δημιουργίας των «παθογενειών» της Πατρίδας μας. Αναφέρω μόνο τις πολιτικές πελατειακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν /δημιουργούνται και ακολουθούνται ακόμα και σήμερα, καθώς και την ανοχή που δείξαμε /δείχνουμε απέναντι στην …«ελληνική κλεπτοκρατία». Μια «κλεπτοκρατία» που γιγαντώθηκε στην περίοδο της εθνικής αλαζονείας και της… οικονομικής ευμάρειας της Ελλάδας.
Αυτό που μπορώ, με καθάριο πολιτικό λόγο, είναι να στηλιτεύσω «νοσηρές νοοτροπίες» που εμπεδώθηκαν (και) στο Φιλιάτι. Νοοτροπίες τέτοιες , που κατά τη γνώμη μου, συνέβαλαν στην «πολύμορφη χρεοκοπία» κι έναν οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, μέσω μνημονίων, στον οποίο σύρθηκαν να υιοθετήσουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα.
Αποδοκιμάζω όμως, όπως πολλοί άλλοι Συνδημότες, τις Αρχές του Δήμου Φιλιατών, που με «νοοτροπίες και πολιτικές του χθες», με «διαχειριστικές αντιλήψεις», ξεχώρισαν πολιτικά για την πολιτική «δυσκινησία» και την χωρίς όραμα και σχέδιο πολιτική του για έναν ακριτικό Δήμο. Έναν Δήμο με «δυσεπίλυτα προβλήματα». Με μεγαλύτερα την υπεργήρανση των δημοτών του, το δημογραφικό πρόβλημα, καθώς και τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον ακριτικό Δήμο μας που κατάντησε «χωριό». Δυστυχώς είναι μια απελπιστική κατάσταση που θα οδηγήσει, στο κοντινό μέλλον, σε καταστάσεις που απευχόμαστε όλοι μας για το Φιλιάτι!...
Δυστυχώς, το .. «αγαπάω Φιλιάτι» χωρίς κάποιο αντίκρισμα δεν επαρκεί. Ούτε οι … «ποικιλόμορφες ελπιδοφόρες μεγαλοστομίες» που αποδείχτηκαν «ΣΙΟΥΤΕΣ»!...
Ας πάμε όμως στα θέματα του Δήμου Φιλιατών που θα αγγίζουν οικονομικά τους συντοπίτες μας, για τους λόγους που προανέφερα, για πολλά χρόνια!…
Στην ειδική συνεδρίαση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ που έγινε 4-1-2023, κάνει αίσθηση όχι μόνο η απουσία των μισών δημοτικών συμβούλων – εξαιρείται η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Λιανού- και η «αλαλία» όλων των συμβούλων, αλλά αίσθηση κάνει η… γνωστοποίηση από τη δημοτική Αρχή ενός ελλείμματος 6,3εκ € που θα ακολουθεί το Δήμο Φιλιατών για …πολλά χρόνια. Είναι ένα «οικονομικό έλλειμμα» που ακολουθεί το ευρύτερο Φιλιάτι από κακουργήματα, «πολιτικές αμαρτίες», που συντελέστηκαν με την ανοχή , αν όχι συνέργεια και συγκάλυψη, ορισμένων … Φιλιαταίων (και Θεσπρωτών) που ασχολήθηκαν με τα κοινά την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Μηνάς Ντουμάζιος .
Σύμφωνα με τον Θεσπρωτικό Τύπο, την εφημερίδα «ΘΕΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΛΑΛΟΙ»: « …το ποσό αυτό θα εμφανίζεται ως έλλειμμα και θα παραμένει έτσι στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Φιλιατών μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του Δήμου».
Συνεπώς, η «κωλυσιεργία» που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας (τελεσίδικη δικαστική απόφαση), θα κάνει να εμφανίζει το έλλειμμα των 6,3 εκ.€ (+ τόκοι;) να παραμένει στις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Φιλιατών μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία για πολλά χρόνια ακόμη!... Κι ένα είναι βέβαιο. Στο μέλλον όλο και λιγότεροι (ετερο)δημότες θα καλούνται να πληρώνουν για …πολλά χρόνια …μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία , τις «νοσηρές νοοτροπίες» και τα «συντρίμμια» που δημιουργήθηκαν από τους «πολιτικούς Άρχοντες» που εξέλεξαν οι Φιλιαταίοι!...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
Μέλος του Τομέα ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ
Read More »
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 6,3 εκ.€ ΚΑΙ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ | Του Δημήτρη Ζώη ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 6,3 εκ.€ ΚΑΙ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ | Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Δράσεις Καθαρής Εβδομάδας από το Δήμο Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023
Δράσεις Καθαρής Εβδομάδας από το Δήμο Ηγουμενίτσα


O Δήμος Ηγουμενίτσας με όχημα την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δήλωσε ξανά το παρών στην ενέργεια αλληλεγγύης «Καθαρή Εβδομάδα 2022», λέγοντας «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της Υπηρεσίας καθαριότητας και υλοποιώντας παράλληλα δράσεις καθαρισμού και παρεμβάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος. Μια σειρά δράσεων που αναδεικνύει την συντονισμένη προσπάθεια της Δ/νσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Καθαρής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:
Παράδοση μικρών μπλε κάδων ανακύκλωσης στα νηπιαγωγεία Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου, Λαδοχωρίου, Νέας Σελεύκειας, Μαυρουδίου και Αγίου Βλασίου.
Πλύσιμο, καλλωπισμός - βάψιμο των υπόγειων κάδων.
Καθαρισμός με το Σάρωθρο κεντρικών σημείων της πόλης.
Καθαρισμός - πλύσιμο πλατείας Δημαρχείου και κεντρικών πλατειών Νέας Σελεύκειας και Παραποτάμου.
Περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων από την περιοχή «Γωνιά».
Φυτεύσεις και καλλωπισμός του πρασίνου στην Πλατεία Δημαρχείου.
Συμβολική φωταγώγηση Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια της Καθαρής Εβδομάδας.
Ευχαριστήρια εκδήλωση προς τους εργαζομένους στην καθαριότητα με κεράσματα και συμβολικά δωράκια.

Ανάλογες δράσεις επαναλαμβάνονται από τον Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών ώστε να διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την κάθε μας ημέρα πιο ΚΑΘΑΡΗ, σεβόμενοι τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, λέγοντάς τους ένα “ευχαριστώ”!

Μπορούμε επίσης να δείξουμε τον σεβασμό μας προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, με απλές κινήσεις όπως:
Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους.
Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
Διπλώνουμε τα κουτιά - χαρτόνια πριν τα εναποθέσουμε στους κάδους ανακύκλωσης
Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία μας,
εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!
Read More »
Δράσεις Καθαρής Εβδομάδας από το Δήμο Ηγουμενίτσα Δράσεις Καθαρής Εβδομάδας από το Δήμο Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Πάνω από 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023
Πάνω από 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Ηγουμενίτσα


Στην κατάσχεση περισσότερων από -34- κιλών ακατέργαστης κάνναβης προέβησαν χθες (11-01-2023) το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Για την υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κατηγορούμενος.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -34- κιλών και -608- γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν ακόμη το όχημα, καθώς και συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και 2 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 
Read More »
Πάνω από 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Ηγουμενίτσα Πάνω από 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Αθώος ο δήμαρχος Φιλιατών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023
Αθώος ο δήμαρχος Φιλιατών


Την αθώωση του απερχόμενου δημάρχου Φιλιατών, Σπυρίδωνα Παππά, αποφάσισε εχτές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, για την κατηγορία της παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο εκδότης της Τιτάνης, Ευάγγελος Α. Αναστασίου. 
Το δικαστήριο, παρότι αναγνώρισε την εξόφθαλμη αδικία κατά της εφημερίδας, αποφάσισε πως ο δήμαρχος δεν την έκανε με δόλο.
Το δικαστήριο, με την απόφασή του, δυστυχώς δικαιώνει την 108η θέση στην οποία κατατάσσεται η χώρα μας για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου. 
Read More »
Αθώος ο δήμαρχος Φιλιατών Αθώος ο δήμαρχος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Εγγενής η διαπλοκή στο καθεστώς Μητσοτάκη | Του Παντελή Κυπριανού

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023
Εγγενής η διαπλοκή στο καθεστώς Μητσοτάκη | Του Παντελή Κυπριανού


Εγνοια των φιλελεύθερων δυτικών δημοκρατιών ήταν η διαφθορά και η διαπλοκή. Από μεγάλα συμφέροντα, από ιδιοτελή κίνητρα. Οι μελέτες του Γκάλμπρεϊθ στις ΗΠΑ και του Μπουρντιέ στη Γαλλία δείχνουν πώς ομάδες συμφερόντων εκμαιεύουν δημόσιες αποφάσεις και κονδύλια στα μέτρα τους. Ως απάντηση φιλελεύθεροι στοχαστές και φιλελεύθερες δημοκρατίες υιοθέτησαν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος: διάκριση των εξουσιών, θεσμικά αντίβαρα, ανεξάρτητες αρχές, ανάλογες ποινές, αγωγή των πολιτών.
Ο νεοφιλελευθερισμός υπονόμευσε ποικιλότροπα τις αρχές αυτές: κατέλυσε την όλη φιλοσοφία με το δόγμα «όποιος πληρώνει έχει» που επέβαλε σε κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία, πολιτισμός). Οποιος πληρώνει έχει ιατρική φροντίδα, πολιτιστικά αγαθά, πανεπιστημιακά πτυχία, εργασία. Ταυτόχρονα αναδιαμόρφωσε το περιεχόμενο των ανεξάρτητων αρχών μετατρέποντάς τες από αρχές ελέγχου σε τεχνοκρατικά όργανα διατύπωσης της «αλήθειας»· κάποιες από τις λεγόμενες επιτροπές «σοφών». Τέλος, ιδιωτικοποίησε μεγάλα τμήματα του δημοσίου και επέβαλε στα υπόλοιπα να λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια, καταλύοντας ζωτικές λειτουργίες του κοινωνικού κράτους.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθέτησε όλες τις αρχές των νεοφιλελεύθερων. Αποκλήθηκε «Μητσοτάκης ΑΕ». Πήγε όμως πιο πέρα. Δεν λειτούργησε ως ΑΕ αλλά ως προβληματική ΑΕ που χωρίς παχυλή κρατική στήριξη θα πτώχευε αμέσως. Πήγε δύο βήματα πέρα από άλλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις εκτρέφοντας τη γενικευμένη διαπλοκή. Αυτά που βλέπουμε σήμερα με βουλευτές και ευρωβουλευτές και τις υποκλοπές πιθανότατα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Προχώρησε σε δύο κινήσεις που υπονομεύουν τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και οδηγούν σε αυταρχικά καθεστώτα.
Α. Κατέλυσε τα όρια δημoσίου/ ιδιωτικού. Δεν έμεινε, στο όνομα της αποτελεσματικότητας, στις τρεις προαναφερθείσες αρχές: ιδιωτικοποίηση του δημοσίου, λειτουργία του δημοσίου με ιδιωτικούς όρους, «όποιος πληρώνει έχει». Τα έκανε και αυτά και τα αποτελέσματα της αποδιάρθρωσης ήδη φαίνονται. Στην εκπαίδευση με την «αγορά πτυχίων», την υποστελέχωση των νοσοκομείων, την πώληση λιμανιών σε πόλεις-λιμάνια όπως η Ηγουμενίτσα, που δεν θα έχουν ούτε λιμάνι ούτε παράκτια ζώνη. Κατέλυσε τα όρια δημοσίου/ιδιωτικού. Το δημόσιο χρηματοδοτεί χωρίς κανόνες ιδιώτες και ιδιώτες χωρίς κανόνες επιφορτίζονται δουλειές του δημοσίου. Η αρχή αυτή έχει περάσει στα νομοσχέδια για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον. Ετσι γεννήθηκαν και γεννιούνται Πάτσηδες, που το πρωί δουλεύουν για το δημόσιο, το απόγευμα για τον εαυτό τους, αντίστροφα ή και τα δύο μαζί. Κρατικοδίαιτοι ιδιώτες σαν τον Ιανό, που υποτίθεται παρέχουν δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια με αμοιβή στους ίδιους ανθρώπους. Ετσι πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων παραδοσιακές αρχές όπως η ανεξαρτησία της διοίκησης, η «ουδετερότητα» της κρατικής γραφειοκρατίας, η συνέχεια του κράτους. Λογικά, στο πνεύμα αυτό ο συνεργάτης της κ. Σπυράκη πληρωνόταν από δημόσια αρχή –και ιδιωτική ακόμη– χωρίς να δουλεύει, ενώ η κ. Καϊλή τα έπαιρνε στην υγεία των κορόιδων ψηφοφόρων της.
Β. Συνέχεια της πρώτης αρχής είναι ο έλεγχος και η εργαλειοποίηση του κράτους. Του απαξιωμένου κατά τα άλλα κράτους, που όμως επιτρέπει τη συγκρότηση πελατειακών δικτύων, τη μιντιακή και όχι μόνο υπεροπλία επί των κομματικών ανταγωνιστών, τη δημιουργία και συντήρηση ερεισμάτων για την προβληματική «Μητσοτάκης ΑΕ». Εξού και η αμφιθυμία των φιλοκυβερνητικών για το κράτος. Τέρμα οι θεωρίες περί «ουδέτερου» κράτους, κράτους-συμπυκνωτή των ταξικών σχέσεων που έλεγε ο Νίκος Πουλαντζάς. Η εργαλειοποίηση περνά από τον έλεγχο ανεξάρτητων αρχών, των θεσμικών αντίβαρων, στην κατεύθυνση της διάκρισης των εξουσιών και της λογοδοσίας της εκτελεστικής εξουσίας. Ετσι, η εκτελεστική εξουσία, καλύτερα ο πυρήνας της, η «Μητσοτάκης ΑΕ», μπορεί να κατευθύνει πόρους και αγαθά ανεξέλεγκτα, να συγκροτεί οικονομικά και πολιτικά ερείσματα, να ελέγχει θεσμούς και ανθρώπους. Αυτονόητα στο σχήμα αυτό οι ανταγωνιστές δεν θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Με δύο λόγια, έχουμε κάτι παραπάνω από έναν ατελή πολιτικό ανταγωνισμό: μια καθεστωτική κατάσταση δύσκολα αντιστρέψιμη.
Ισως κάποια από τα παραπάνω να ακούγονται υπερβολικά. Κι όμως. Δεν αναφέρθηκα καν στις παρακολουθήσεις, που ξεπερνούν κάθε όριο, που παραπέμπουν όχι σε καθεστωτικές πρακτικές αλλά σε καθεστώτα που θέλουμε να ξεχνάμε. Και δεν είπα μέχρι τώρα ότι η κυβέρνηση διανύει μόλις την πρώτη της τετραετία. Τι θα γινόταν αν διανύαμε τη δεύτερη ή την τρίτη; Ούτε στα χειρότερά μας όνειρα ένα τέτοιο καθεστώς.

*Ο Παντελής Κυπριανός είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Read More »
Εγγενής η διαπλοκή στο καθεστώς Μητσοτάκη | Του Παντελή Κυπριανού Εγγενής η διαπλοκή στο καθεστώς Μητσοτάκη | Του Παντελή Κυπριανού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2023 Rating: 5

Σελίδες