Στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ


Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, στο Διευθυντή κ. Παππά Ιωάννη και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στο Λιμενάρχη κ. Κορίζη Κωνσταντίνο, με τον Γραμματέα της Νεολαία Συριζα - Youth of Syriza Konstantinos Vlachakis και τον οργανωτικό υπεύθυνο Σταμάτης Χονδρορίζος με αφορμή τη διεξαγωγή του 6ου εναλλακτικού Camping στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

Η ενημέρωση και η συνεργασία με τις αρχές είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η έλευση και η διαμονή των εκατοντάδων νεολαίων από όλη την Ελλάδα να διεξαχθεί ομαλά, όπως και οι πολιτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ηγουμενίτσα και στο Δρέπανο. Σας περιμένουμε όλες και όλους!
Read More »
Στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ - ΕΠΑΛ και μέσω της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, καθώς και τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Α) Αποτελέσματα υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Β) Αποτελέσματα υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις υπέβαλαν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, τον μήνα Μάιο αντί για το μήνα Σεπτέμβριο, προκειμένου τα αποτελέσματα τους να ανακοινωθούν παράλληλα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη διαδικασία για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των σοβαρών παθήσεων (5%) μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2022 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.
Σημειώνεται ότι όσοι από τους υποψηφίους της εν λόγω κατηγορίας έλαβαν μέρος και στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πληροφορηθούν ξεχωριστά για τα αποτελέσματα τους κάνοντας χρήση του αντίστοιχου κωδικού υποψηφίου(κωδικός πανελλαδικών εξετάσεων /κωδικός υποψηφίου σοβαρών παθήσεων)

Γ) Αποτελέσματα υποψηφίων για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ
Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Read More »
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Από τη Λιέγη στην Παραμυθιά για αθλητικό τουρισμό

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Από τη Λιέγη στην Παραμυθιά για αθλητικό τουρισμό


Γνωρίζουν τις ομορφιές της Παραμυθιάς και ταυτόχρονα αθλούνται στα βουνά της περιοχής στο ορεινό τρέξιμο.
Ο λόγος για μέλη της επιτροπής δρομέων Λιέγης, που φιλοξενούνται στην περιοχή από επίσης μέλη της ιδιας επιτροπής αλλά με καταγωγή την Παραμυθιά και πιο συγκεκριμένα απο τους Ιωάννη Νίκα και Παναγιώτα Φιλίππου.
Οι 12 Βέλγοι αθλητές που έχουν δηλώσει εντυπωσιασμένοι απο την περιοχή, τους ανθρώπους, και την τοπική γαστρονομία, εχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην αντίστοιχη ομάδα της Παραμυθιάς για φιλοξενία και προπόνηση στις εγκαταστάσεις τους στην Λιέγη.
Δηλώνουν πως η περιοχή αμς ειναι απολύτως κατάλληλη για αθλητικό τουρισμό και ευχαριστούν τους Παραμυθιώτες για την πολύ ζεστή φιλοξενία

Read More »
Από τη Λιέγη στην Παραμυθιά για αθλητικό τουρισμό Από τη Λιέγη στην Παραμυθιά για αθλητικό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Τον παραίτησαν...

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Τον παραίτησαν...


Δεκτή έκανε ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και διευθυντής του γραφείου του Προέδρου, κ. Στέλιος Κονταδάκης, την παραίτηση από μέλος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας του Τσιάκου Ευάγγελου, ορίζοντας στη θέση του, τον γιατρό στο επάγγελμα, κ. Τσίμο Κωνσταντίνο, πρώτο σε ψήφους επιλαχών, σύμφωνα με τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου 2021 και το καταστατικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιάκος οδηγήθηκε στην παραίτηση, μετά από τα αρνητικά και προσβλητικά του σχόλια στο facebook, τα οποία προκάλεσαν ενόχληση σε όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας, ειδικά μετά και από τη διάσταση που έλαβαν στα ενημερωτικά site.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρώην μέλος της ΔΕΕΠ αναμένεται να κληθεί και από το πειθαρχικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για εξηγήσεις...Read More »
Τον παραίτησαν... Τον παραίτησαν... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Β. Γιόγιακας: Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura


Η Κυβέρνηση κάνει πράξη το σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας σε ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι συμβατό με την κυβερνητική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την «πράσινη μετάβαση», την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη. Υπογράμμισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία σχετικά με τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura 2000, αδειοδότησε επενδύσεις ΑΠΕ τριπλάσιας ισχύος σε σχέση με την περίοδο 2015 – 2019 και εισήγαγε προς ψήφιση πρωτοβουλίες όπως ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος, το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας και το πλαίσιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. «Αυτά από μόνα τους δείχνουν ότι για αυτή την κυβέρνηση ο σεβασμός στο Περιβάλλον δεν είναι μια αφηρημένη αξία. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις ζωές - τις δικές μας και των παιδιών μας - καλύτερες.», είπε ο βουλευτής Θεσπρωτίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε επικαλέστηκε ως άλλοθι τις διαδοχικές, μεγάλες, διεθνείς κρίσεις που έπληξαν και τη χώρα μας, από την πανδημία μέχρι την ενεργειακή κρίση και την πίεση του πληθωρισμού.
Και, παράλληλα με τη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων, συνέχισε να κάνει πράξη το πρόγραμμά της σε όλους τους τομείς της δημόσιας πολιτικής.
Να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την οικονομία να αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις.
Διασφαλίζοντας ωστόσο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των φυσικών πόρων με τρόπο που δεν θα υπονομεύει την ευημερία των επόμενων γενιών.
Το πολυνομοσχέδιο αυτό, στο μέρος που αφορά τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι συμβατό με την κυβερνητική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Είναι συμβατό με την κυβερνητική στρατηγική για την «πράσινη μετάβαση», την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Για εκείνους που προσπαθούν να δουν το δέντρο και όχι το δάσος, αλλά και για όσους μάς παρακολουθούν, αξίζει να ξεκαθαρίσουμε πολύ συνοπτικά μερικά από τα σημεία για τα οποία έγινε αρκετή κριτική:
Πρώτα απ’ όλα, η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που θεσμοθέτησε ζώνες μέσα στις περιοχές Natura βάζοντας όρια και κανόνες στο μέχρι τι επιτρέπεται να γίνει και τι όχι.
Αντί να είναι «ξέφραγο αμπέλι», όπου κατά περίπτωση όλα μπορεί να επιτρέπονται!
Λέμε «μέχρι τι επιτρέπεται», γιατί είναι οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες – δηλαδή οι ειδικοί - που θα αποφασίσουν ποιες ειδικές χρήσεις γης θα ισχύουν και ποιο θα είναι το αντικείμενο προστασίας σε κάθε ζώνη, σε κάθε περιοχή Natura.
Για τον λόγο αυτό, δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για τάχα νομιμοποίηση αυθαίρετων χρήσεων.
Εγκαταστάσεις που λειτουργούν νόμιμα θα μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους εφ’ όσον το επιτρέψει η ειδική περιβαλλοντική μελέτη.
Δεν στέκεται επίσης η κριτική ότι παρακάμπτεται η δημόσια διοίκηση σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Αυτό που γίνεται είναι ότι απλοποιούνται και επιταχύνονται χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται για παράδειγμα με την αρχική αξιολόγηση μιας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από ιδιώτη μελετητή.
Εκτός αν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δηλώνουν ευχαριστημένοι για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωράνε οι σημερινές διαδικασίες ή θεωρούν ρεαλιστικό να βρεθεί από τη μία μέρα στην άλλη το προσωπικό που πράγματι λείπει από τις αρμόδιες υπηρεσίες…

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του πολυνομοσχεδίου είναι αυτό με το οποίο τίθεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, με στόχο έως το 2030 να έχουν εγκατασταθεί τέτοιες υποδομές με ισχύ 2 ή και 2,5 Γιγαβάτ.
Ακούσαμε με ικανοποίηση τον κύριο Υπουργό να μιλά για ωρίμανση της διαγωνιστικής διαδικασίας το 2027, αλλά και την πιλοτική εφαρμογή - με μεταβατική διάταξη – υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος μέχρι 600 μεγαβάτ.
Είναι επίσης ρητή η πρόβλεψη ότι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων είναι σύμφωνος με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, την Εθνική Χωρική Στρατηγική και το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Υπάρχει επομένως σχεδιασμός, υπάρχει δημόσιος έλεγχος και προστασία του δημοσίου συμφέροντος, υπάρχει ασφάλεια δικαίου.

Θα κλείσω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι με δύο «καλά νέα» που αφορούν άμεσα τον κόσμο που μας παρακολουθεί.
Το ένα είναι οι παρεμβάσεις για να «τρέξει» ταχύτερα η διευθέτηση εκκρεμοτήτων στους χαρακτηρισμούς των δασικών χαρτών.
Σε σχέση με τις αυτοψίες, με τη διόρθωση σφαλμάτων σε κυρωμένους χάρτες αλλά και με την εξέταση των αντιρρήσεων, για τις οποίες μάλιστα οι πολίτες θα μπορούν να προσφεύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή η οποία θα επαναξιολογεί τον φάκελό τους.
Η άλλη καλή είδηση είναι ότι παρατείνεται κατά ένα μήνα, μέχρι και τον φετινό Ιούνιο η περίοδος για την οποία υπολογίζεται η επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Κάτι που, μαζί με μέτρα όπως η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος, η αύξηση των επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος και η έκτακτη φορολόγηση της αυξημένης κερδοφορίας των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, δίνει «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση, με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, κάνει πράξη το σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας σε ένα πιο φιλικό προς το Περιβάλλον, πιο «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης.
Μέσα στα τελευταία 3 χρόνια έχουν αδειοδοτηθεί επενδύσεις ΑΠΕ τριπλάσιας ισχύος σε σχέση με την περίοδο 2015 – 2019.
Για πρώτη φορά μπήκαν κανόνες που έβαλαν τέλος στο αυθαίρετο καθεστώς των χρήσεων γης στις περιοχές Natura.
Έγινε πιο ορθολογικό το πλαίσιο για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, με την ίδρυση του ΟΦΥΠΕΚΑ.
Ψηφίστηκαν πρωτοποριακές πρωτοβουλίες όπως ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος, το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας και το πλαίσιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
Αυτά από μόνα τους δείχνουν ότι για αυτή την κυβέρνηση ο σεβασμός στο Περιβάλλον δεν είναι μια αφηρημένη αξία.
Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις ζωές - τις δικές μας και των παιδιών μας - καλύτερες.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura Β. Γιόγιακας: Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτή της Αυστραλίας δίνει «φωνή» σε 42 γυναίκες για τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της φιλίας

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Θεσπρωτή της Αυστραλίας δίνει «φωνή» σε 42 γυναίκες για τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της φιλίας


Σαράντα δύο γυναίκες με έναν κοινό παρονομαστή, τη ζωή τους στην Αυστραλία, και πολλές διαφορετικές διαδρομές, «ξεδιπλώνουν» πτυχές της προσωπικής τους ιστορίας -πολλές απ’ αυτές «σημαδεμένες» από φαινόμενα ρατσισμού, σεξισμού, άκρατης επιβολής πατριαρχικών προτύπων, ενδοοικογενειακής βίας, εκφοβισμού, παρενόχλησης και προκατάληψης- και εξηγούν πώς όχι μόνο κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που σαν άλλα βουνά όρθωσε μπροστά τους η ζωή, αλλά και να θριαμβεύσουν!
Σε αυτές τις 42 ξεχωριστές γυναίκες -30 ελληνικής καταγωγής και 12 μη Ελληνίδες- που ζουν και εργάζονται στην Αυστραλία έδωσε «φωνή» η Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου, μέσα από το βιβλίο της «Her Voice: Greek women and their friends» (σ.σ. προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά) που, όπως εξηγεί η συγγραφέας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ένα βιβλίο προφορικής ιστορίας που προβάλλει τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της φιλίας.
Το «Her Voice: Greek Women and Their Friends» θέλει να στρέψει την προσοχή του αναγνώστη στα επιτεύγματα και τις προκλήσεις γυναικών, που είτε πήγαν στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία, είτε είναι κόρες Ελλήνων μεταναστών, είτε χωρίς να ανήκουν στην ελληνική ομογένεια, έχουν μια ξεχωριστή ιστορία ν’ αφηγηθούν. Αυξημένες οικογενειακές προσδοκίες, αλλά και φαινόμενα εκφοβισμού, ρατσισμού που βίωσαν στον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά κι έξω απ’ αυτόν, έκαναν αυτές τις γυναίκες να χάσουν προσωρινά τον δρόμο και τη «φωνή» τους, αλλά χάρη στην ανθεκτικότητα, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της ψυχής τους κατάφεραν όχι μόνο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δίνοντας μάχη και αγώνα, αλλά και να διαπρέψουν, σπάζοντας τη «γυάλινη οροφή» σε όλα τα επίπεδα.
Εκπαιδευτικός, επαγγελματίας ανθρώπινου δυναμικού και ιδρύτρια του δικτύου «Food for Thought», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που «μετρά» 21 χρόνια ζωής στην Αυστραλία, η Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου γνώρισε πολλές απ’ αυτές τις γυναίκες μέσα από το δίκτυο που έχει δημιουργήσει και θέλησε, προβάλλοντας τις βιωματικές ιστορίες τους, που κατέγραψε με τη μέθοδο προσωπικών συνεντεύξεων, να τούς δώσει «φωνή» μέσα από το βιβλίο της. «Γνωρίζω σχεδόν όλες τις γυναίκες (του βιβλίου) γιατί είχαν κάποια σχέση με το “Food for Thought”. Το βιβλίο καταγράφει τα βιώματα Ελληνίδων, ορισμένες εκ των οποίων έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και πήγαν σε μικρή ηλικία στην Αυστραλία και άλλες που είναι κόρες μεταναστών, και ζουν σε δυο κόσμους- τον κόσμο που οι γονείς θέλουν να διατηρούν μέσα στο σπίτι και τον έξω κόσμο, αυτόν που συναντούν όταν βγαίνουν έξω, πάνε στο σχολείο ή στη δουλειά τους. Οι γυναίκες αυτές προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους ώστε να μπορέσουν να πετύχουν», εξηγεί η συγγραφέας.
«Οι γυναίκες είχαν πάντα μια εξαιρετική ικανότητα να μοιράζονται τις ιστορίες τους, δεν φοβούνται να “αγγίξουν” την προσωπική τους ζωή για να συζητήσουν ανοιχτά τι τους βοήθησε. Μιλούν και μοιράζονται πρόθυμα τη ζωή και τις γνώσεις τους με την ελπίδα να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν άλλες γυναίκες. Μοιράζονται λόγια σοφίας και το δικό τους προνόμιο να εμπνέουν και να προάγουν άλλες γυναίκες, που είναι και η πρόθεση αυτού του βιβλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, στόχος της δεν ήταν απλώς να καταγράψει την επαγγελματική καριέρα αυτών των γυναικών. «Δεν ήθελα να μού πουν μόνο για την επαγγελματική τους καριέρα. Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να βρεις σήμερα και στο LinkedIn. Ήθελα να μου πουν τι βίωσαν ζώντας σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο και τις δυσκολίες που βίωσαν, πώς τις ξεπέρασαν και τι συμβουλές θα έδιναν στις νεότερες γυναίκες. Μέσα από τις ιστορίες τους, λοιπόν, δεν αναδεικνύουμε μόνο τις δυσκολίες αλλά και τους θριάμβους», τονίζει η Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου, σύμφωνα με την οποία έχουν επιλεγεί γυναίκες με διαφορετική οικογενειακή κατάσταση, διαφορετική σεξουαλικότητα, φυλή, πίστη κ.ά.
Ήδη, το βιβλίο, που περιλαμβάνει της ιστορίες γυναικών όπως η Νόλα Καραπαναγιωτίδη, που είναι η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα εισαγγελέας στη Βικτώρια αλλά και η Λύδια, η πρώτη γυναίκα από την κοινότητα των Αβοριγίνων που εξελέγη γερουσιαστής στη Βικτώρια, έχει «αγκαλιαστεί» από τους ομογενείς μας στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν σκέψεις για έκδοσή του και στα ελληνικά.

Από την Ήπειρο στην Αυστραλία και την πολύπλευρη κοινωνική δράση
Η Βαρβάρα Αθανασίου Ιωάννου γεννήθηκε στην Ήπειρο και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1972, αφού τέλειωσε το Λύκειο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μετά τις σπουδές της στις Παιδαγωγικές Επιστήμες ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας της Βικτώριας, αρχικά ως εκδότρια περιοδικών, εκπαιδευτικός και συγγραφέας σχολικών εγχειριδίων και στη συνέχεια ως σχολική σύμβουλος, με ευθύνη την προώθηση γλωσσών και πολυπολιτισμικότητας στα κρατικά σχολεία της Βικτώριας.
Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού δικτύου Food for Thought Network Inc και μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ενασχόλησης με την εκπαίδευση διαφορετικών βαθμίδων, δέκα χρόνια εθελοντικής προσφοράς στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτωρίας ως γραμματέας και πρόεδρος και 21 χρόνια προσφοράς στις γυναίκες της ελληνικής διασποράς και τις μετανάστριες.
Στα σαράντα της χρόνια, μετά μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας, βρέθηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Μελβούρνης, με αντικείμενο την εκπαίδευση, ανάπτυξη και ευζωία του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, από το 1999 συνεχίζει το εκπαιδευτικό της έργο ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Swinburne, εστιάζοντας στην αξιοποίηση της διαφορετικότητας.
Το δίκτυο «Food for Thought» το ίδρυσε το 2001, με στόχο την ανάπτυξη και δικτύωση των Ελληνίδων, δράση για την οποία έχει τιμηθεί από την Πολιτεία της Βικτώριας (Victorian Honour Roll for Women) και το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (2004).
Η «εισβολή» του κορονοϊού στη ζωή όλων στον πλανήτη ήταν αυτή που την ώθησε να «μεταφέρει» μέρος της δράσης του δικτύου σε μια online διαδραστική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, περισσότερες από 1600 Ελληνίδες της διασποράς συνδέονται και μοιράζονται γνώση σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, εν μέσω καραντίνας, το 2020 διοργανώθηκαν 40 διαδικτυακές συνεδρίες, τις οποίες παρακολούθησαν Ελληνίδες από όλο τον κόσμο.
Οικογενειακά προβλήματα υγείας την έκαναν να αναπροσδιορίσει τις επαγγελματικές της προτεραιότητες και από το 2013, οπότε και ειδικεύτηκε στη διαδικτυακή μάθηση και διδασκαλία, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας και παραδίδει διαδικτυακά σεμινάρια για το πώς ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες μπορούν να αξιοποιήσουν τη διαφορετικότητα στην τάξη ή την επιχείρησή τους, ενώ ως μέντορας βοηθάει τις γυναίκες πώς να έχουν μια επιτυχημένη και κυρίως ευτυχισμένη ζωή.
Για την πολύπλευρη προσφορά της στην εκπαίδευση έχει βραβευτεί -μεταξύ άλλων- από το Πανεπιστήμιο Swinburne (Vice Chancellor’s Excellence Award Higher Ed/2018), το Υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας, (1993) και το αυστραλιανό κράτος (Presidential Αwards 1984).
Read More »
Θεσπρωτή της Αυστραλίας δίνει «φωνή» σε 42 γυναίκες για τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της φιλίας Θεσπρωτή της Αυστραλίας δίνει «φωνή» σε 42 γυναίκες για τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της φιλίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

1.144.000 ευρώ για το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
1.144.000 ευρώ για το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Σουλίου


Την 18η Ιουλίου 2022, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προχώρησε στη διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας σε τμήματα για την επιλογή αναδόχων για την εκπόνηση ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ (Δ.Ε. ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΧΕΡΟΝΤΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ), συνολικής εκτιμώμενης αξίας 922.306,93€ (πλέον Φ.Π.Α. 24 %) ήτοι 1.143.660,59€ (συμπ. Φ.Π.Α. 24%) [Συστημικός Αριθμός 188937].
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών για όλα τα τμήματα ορίζεται η 05/09/2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 και ως ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών για όλα τα τμήματα ορίζεται η 09/09/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.
Με βάση το Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων του διαγωνισμού, η διαδικασία περιλαμβάνει την κατάρτιση της Μελέτης Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Μ.Π.Σ.), η οποία καθορίζει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, τα βασικά προγραμματικά μεγέθη, τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς δόμησης, τις σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, τα μεταφορικά, τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα και υποδομές, την ιεράρχηση του οδικού δικτύου, το σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και κινδύνων, την προσωρινή οριοθέτηση υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών και την γεωλογική καταλληλότητα για δόμηση στην περιοχή του έργου.
Ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες θα καθορίζονται και Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης, Ζώνες Ειδικών Πολεοδομικών Κινήτρων, περιοχές και ζώνες ήπιας κυκλοφορίας και χαμηλών εκπομπών ρύπων, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, μέτρα υποστηρικτικά της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής μελέτης.
Η διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης του Τ.Π.Σ. Δήμου Σουλίου (Δ.Ε. Σουλίου, Αχέροντα, Παραμυθιάς) εκτυλίσσεται σε δύο Φάσεις: στην Α’ Φάση – Εκπόνηση του Τ.Π.Σ. και στη Β’ Φάση – Έγκριση του Τ.Π.Σ..
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης (έκδοση Π.Δ.) ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.
Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της προώθησε ως πρώτης προτεραιότητας το θέμα της Εκπόνησης του Τοπικού Χωρικού-Πολεοδομικού Σχεδίου (το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του Δήμου και όχι μόνο της Δ.Ε. Παραμυθιάς), με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Read More »
1.144.000 ευρώ για το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Σουλίου 1.144.000 ευρώ για το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Μεγάλη δημοτική βραδιά για τα 40 χρόνια του Σπάρτακου Γραικοχωρίου

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Μεγάλη δημοτική βραδιά για τα 40 χρόνια του Σπάρτακου ΓραικοχωρίουRead More »
Μεγάλη δημοτική βραδιά για τα 40 χρόνια του Σπάρτακου Γραικοχωρίου Μεγάλη δημοτική βραδιά για τα 40 χρόνια του Σπάρτακου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση η Ήπειρος με υπογραφή Μητσοτάκη

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση η Ήπειρος με υπογραφή Μητσοτάκη


Στην πρόσφατη Ερώτηση που καταθέσαμε οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τον ορατό κίνδυνο να χαθούν εγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι που αφορούν την ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας, απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Με την απάντηση του αποκάλυψε ότι το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να μην έρθει ποτέ το τρένο στην Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας, αφού αρχικά σχολιάζει πως υπεύθυνο για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας-Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας» είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα αποκαλύπτει πως το εν λόγω Υπουργείο δε ζήτησε να ενταχθεί στο ΠΔΕ 2022 το ποσό της αναγκαίας δαπάνης, ώστε ο ΟΣΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη των απαιτούμενων μελετών. Παρεμπίπτοντας την Ερώτηση την απευθύναμε και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο δεν μας έχει απαντήσει έως σήμερα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, από τη μία να χαθούν ήδη εγκεκριμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για χρηματοδότηση σε ποσοστό 50% από το CEF 2014-2020 της ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων μελετών, προκειμένου να μπορέσει να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί το έργο, κι από την άλλη η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, όπου μάλιστα χαρακτηρίζεται στον χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών ως υπό κατασκευή με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030, να παραμείνει μόνο στα όνειρα των Ηπειρωτών.

Με υπογραφή Μητσοτάκη λοιπόν, δυστυχώς χάνεται για άγνωστο χρονικό διάστημα ένα στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο για ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα, και υπονομεύονται οι μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου. Η κυβέρνηση που έχει μοιράσει πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς, δε θέλησε να δώσει 7,75 εκ. ευρώ ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες μελέτες του έργου, γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη στο πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, και της επιχειρηματικότητας της Ηπείρου.

Σε όλες του τις «τουριστικές» επισκέψεις στην Ήπειρο, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει βρει ούτε μία λέξη να πει για το θέμα. Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ασχοληθεί με το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Η μόνη πραγματική προοπτική που μπορεί να χαρίσει πλέον στην κοινωνία είναι αυτή της προσφυγής στις κάλπες, ώστε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να αναλάβει το δύσκολο έργο της απαγκίστρωσης της Ηπείρου και της χώρας, από τον βάλτο της οικονομικής ασφυξίας, της απαξίωσης, και της οπισθοδρόμησης.
Read More »
Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση η Ήπειρος με υπογραφή Μητσοτάκη Βουλευτές Ηπείρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση η Ήπειρος με υπογραφή Μητσοτάκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το ΤΑΙΠΕΔ αναβάλλει την αποκρατικοποίηση | Άγνωστο το τί θα συμβεί με την Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το ΤΑΙΠΕΔ αναβάλλει την αποκρατικοποίηση | Άγνωστο το τί θα συμβεί με την Ηγουμενίτσα


Αναβολή στην αποκρατικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. 
Το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε απόφαση σήμερα το πρωί, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου, τελικά να πραγματοποιηθεί και ότι μετατίθεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και πιθανώς μετά την ΔΕΘ. Ανεπισήμως, αναφέρεται ότι το αίτημα αυτό διατύπωσαν ενδιαφερόμενοι και το ΤΑΙΠΕΔ το έκανε αποδεκτό.
Είναι άγνωστο τι θα συμβεί με την αποκρατικοποίηση της Ηγουμενίτσας, για το οποίο η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Αυγούστου.
Πρόκειται για δύο αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες έπειτα από μια παρατεταμένη 4ετή περίοδο καθυστερήσεων και αναβολών, ξεκινά η διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γνωστά αύριο, Παρασκευή ήταν προγραμματισμένο να υποβληθούν οι προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και την Παρασκευή 5 Αυγούστου οι προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ).

Read More »
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το ΤΑΙΠΕΔ αναβάλλει την αποκρατικοποίηση | Άγνωστο το τί θα συμβεί με την Ηγουμενίτσα Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το ΤΑΙΠΕΔ αναβάλλει την αποκρατικοποίηση | Άγνωστο το τί θα συμβεί με την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Έρχεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 “Μάκης Μπάμπας”

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Έρχεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 “Μάκης Μπάμπας”

Read More »
Έρχεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 “Μάκης Μπάμπας” Έρχεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 “Μάκης Μπάμπας” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής


Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη, σύμφωνα με την υπ αριθμ 57/2022 κανονιστική απόφαση του Δ.Σ. για το έτος 2022, διάρκειας πέντε (5) ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Νόμου 4849/2021, θα διεξαχθεί στο Δήμο Σουλίου και στην Τ. Κ. Γλυκής κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι 15 Αυγούστου 2022 επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Ο χώρος που θα διατεθεί για την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως θα είναι στην Τοπική Κοινότητα Γλυκής και στη θέση Πλατεία Γλυκής συνολικού εμβαδού 1600 τ. μ. Στον ανωτέρω χώρο θα αναπτυχθούν ογδόντα έξι (86) παραπήγματα, διαστάσεων καθενός μέτρων : 3Χ3 (9 τ.μ.), με μία πρόσοψη τριών (3) μέτρων, με την επιμέλεια και την ευθύνη του Δήμου μας. Στα ανωτέρω παραπήγματα συμπεριλαμβάνονται έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα.

Επίσης θα διατεθούν 30 μέτρα (τρέχον μέτρο) δίπλα από την πλατεία.

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου από 26-07-2022 ημέρα Τρίτη έως και την 02-8-2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ( κατά περίπτωση ) & ηλεκτρονικά με e–Mail: protocol@paramythia.grΒεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.
Άδεια λαϊκής αγοράς
Άδεια Κυριακάτικης αγοράς
Άδεια υπαίθριου εμπορίου
Διοικητική άδεια του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017 κατά περίπτωση
Επαγγελματίες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης
Πιστοποιητικό υγείας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων
Άδεια Διαμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς)
Υπεύθυνη δήλωση για κατοχή πυροσβεστήρα.
Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών αποδέχεται τα όσα αναφέρονται στο παρόντα κανονισμό.

*Τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών. (παρ.3 άρθρο 38 Ν.4497/17)

Ο πωλητής ζητεί από τον οικείο δήμο την έκδοση της ανωτέρω βεβαίωσης, προκειμένου να συμμετέχει στις αγορές των δήμων όλης της χώρας και στην αίτησή του επισυνάπτει:α. βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS,
β. βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή,
γ. πιστοποιητικό υγείας, όπου απαιτείται,
δ. φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κατά περίπτωση,
ε. άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ατομικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε με εξουσιοδότηση προσώπου, θεωρημένη από Κ. Ε. Π. ή άλλη δημόσια αρχή, στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου μας, είτε ταχυδρομικά. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης λαμβάνεται αυτή της σφραγίδας των ΕΛ.ΤΑ. ή της εταιρίας Courrier.
Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται.


Το τέλος χρήσης των χώρων της εμποροπανηγύρεως ανά παράπηγμα ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €) για τα έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για τη διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και το ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ογδόντα (80) παραπήγματα.
Επίσης θα διατεθούν 30 μέτρα (τρέχον μέτρο) δίπλα από την πλατεία με τέλος χρήσης εβδομήντα (70) ευρώ ανά τρέχον μέτρο
Η ημερομηνία της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί ανακοινωθεί στο site του Δήμου Σουλίου www.dimossouliou.gov.gr.
Πληροφορίες: 2666360135

Read More »
Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Αιτήσεις για 86 θέσεις εμπόρων στην εμποροπανήγυρη του δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα


Οριστικοποιήθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να περιλάβει το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά στο τομεακό του πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Πρόσθεσε ότι είναι ειλημμένη και η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να εντάξει στο δικό της Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, είπε ότι θα δημοπρατηθεί ως τρίιχνος κλειστός με ανισόπεδους κόμβους και βοηθητικό δίκτυο. «Ώστε- πρόσθεσε- εάν αύριο, μεθαύριο αλλάξουν τα δεδομένα της κυκλοφορίας των οχημάτων να είναι εύκολο για να επεκταθεί σε τετράιχνο». Συμπλήρωσε ακόμη ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο στην ανάδοχο εταιρεία και τους συνεργάτες της ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο έργο είναι σε τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, «ο οποίος είναι στη διάθεση μας όταν χρειάζεται, Πρόκειται μάλιστα να έρθει στα Γιάννενα προκειμένου να κάνει δημόσια τις σχετικές ανακοινώσεις».

Για την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε το Υπουργείο Υποδομών να επιτρέψει στην Περιφέρεια να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του έργου.

«Είχε γίνει μια απόπειρα και το 2018 να αναλάβουμε το έργο. Έχουμε επιστολή του τότε Υπουργού. Ακολούθως το 2019, δόθηκε έγκριση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η οποία όμως τότε με τις εκλογές καταργήθηκε. Εμείς το έχουμε προτείνει ως πρώτο έργο στο Ε.Π. 2021-2027 της Περιφέρειας», υπογράμμισε.

Τέλος απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε Πρέβεζα- Θεσπρωτία, είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις για έργα μαζί του, «και νομίζω ότι αν δεν είχαν συμβεί αυτά τα έκτακτα γεγονότα με τις πυρκαγιές, θα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά περισσότερα».
Read More »
Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα Από το νέο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για τους οδικούς άξονες Ιωάννινα- Κακαβιά και Ιόνια Οδός- Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Δε θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή rapid tests στα Σύβοτα | Μόνο τις Πέμπτες στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Δε θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή rapid tests στα Σύβοτα | Μόνο τις Πέμπτες στην Παραμυθιά


Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 29 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα rapid test στα Σύβοτα.

Επίσης, ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους δημότες του πως από αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και για όλο τον Αύγουστο, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τα δωρεάν rapid tests στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου, ΜΟΝΟ Πέμπτη, από ώρα 10:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ.
Read More »
Δε θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή rapid tests στα Σύβοτα | Μόνο τις Πέμπτες στην Παραμυθιά Δε θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή rapid tests στα Σύβοτα | Μόνο τις Πέμπτες στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αρχαιοκάπηλοι “χτύπησαν” στην Αρχαία Φωτική - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Θεσπρωτία: Αρχαιοκάπηλοι “χτύπησαν” στην Αρχαία Φωτική - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας μετά από περιστατικό αρχαιοκαπηλίας στην Αρχαία Φωτικη Παραμυθιάς.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της paramytia-online.gr, Αρχαιολόγοι που πραγματοποιουσαν ανασκαφές στην περιοχή, εντόπισαν έναν νέο Ρωμαϊκό ταφικο μνημείο.

Πριν προλάβουν να τον ανοίξουν και την αμέσως επόμενη ημέρα, διαπίστωσαν πως το τακτικό μνημείο είχε παραβιαστεί και είχε αφαιρεθεί άγνωστος αριθμός αντικειμένων.

Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στο υπουργείο Πολιτισμού, ενω σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία για την σύλληψη των αρχαιοκάπηλων.
Read More »
Θεσπρωτία: Αρχαιοκάπηλοι “χτύπησαν” στην Αρχαία Φωτική - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη Θεσπρωτία: Αρχαιοκάπηλοι “χτύπησαν” στην Αρχαία Φωτική - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Β. Γιόγιακας: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς


Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζονται ως δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς θεωρημένου από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία. Στους δικαιούχους το επίδομα θα καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος - το οποίο ανέρχεται σε 360 ευρώ - να μειώνεται κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα.
Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η διεκπεραίωση τους θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ. Ειδικά για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Αλβανία η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θα υποβάλλεται στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία.
«Αποκαθίσταται οριστικά μια αδικία εις βάρος ηλικιωμένων ομογενών μας οι οποίοι έχουν ζήσει και έχουν εργαστεί στη χώρα μας αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατον να έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να παίρνουν ένα βοήθημα που είναι απαραίτητο για την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεσμεύθηκε προσωπικά για την επίλυση μιας εκκρεμότητας χρόνων καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς Β. Γιόγιακας: Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες ομογενείς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Οριστικό «αντίο» στη μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Οριστικό «αντίο» στη μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου


Αποκαλυπτική και μάλιστα για πολλούς λόγους είναι η απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι τέσσερις Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε στον κίνδυνο να χαθούν επτά εκατομμύρια –κοινοτικοί πόροι- για την ολοκλήρωση της μελέτης σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Το θέμα ουσιαστικά είχε αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων του το Epiruspost τονίζοντας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν διαθέτει πίστωση επτά εκατομμυρίων περίπου, που αποτελεί την εθνική συμμετοχή ώστε να γίνει η δημοπράτηση.

Η κοινοτική χρηματοδότηση από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» προγραμματικής περιόδου 2014-2020 έχει εγκριθεί μετά από αίτημα της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο.

Τον Νοέμβριο του 2021!
Από τότε το Υπουργείο Ανάπτυξης και για λόγους άγνωστους δεν προχωρά στην εγγραφή της εθνικής συμμετοχής με αποτέλεσμα η δημοπράτηση να μην έχει γίνει. Μάλιστα όπως διαφαίνεται δεν πρόκειται να γίνει ως τη λήξη της προγραμματικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που διαφαινόταν από τους προηγούμενους μήνες.

Αναφέρει απαντώντας στην ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η Δράση με κωδ. 2020-EL-TMC-0080-S και τίτλο “Final Studies of the new single railway line Kalambaka–Ioannina Igoumenitsa, part of OEM Corridor” εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF) Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020 με υπεύθυνο Φορέα για την υλοποίηση της τον ΟΣΕ ΑΕ. Ο προγραμματισμός υλοποίησης του συνολικού έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας-Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», μέρος του οποίου αποτελεί η ανωτέρω Δράση, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Περαιτέρω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη Δράση δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που υποβλήθηκε από το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ 2022».

Με απλά λόγια, η μελέτη δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό παρότι είναι εγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι, άρα δεν πρόκειται να δημοπρατηθεί στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Από κει και μετά οι χρόνοι δεν βγαίνουν καθώς η προγραμματική περίοδος και λογιστικά κλείνει τον Δεκέμβριο του 2023 άρα οι προηγούμενοι μήνες δεν επαρκούν για τη δημοπράτηση και την ολοκλήρωση της μελέτης.
Και φυσικά οι Κοινοτικοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και πιθανόν δεν θα ξαναασχοληθούν με ανάλογο αίτημα.
Read More »
Οριστικό «αντίο» στη μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου Οριστικό «αντίο» στη μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 2 αλλοδαποί για διαρρήξεις οχημάτων σε τουριστικές περιοχές

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 2 αλλοδαποί για διαρρήξεις οχημάτων σε τουριστικές περιοχές


Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία και με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οδήγησαν στη σύλληψη χθες (27-07-2022) δύο ατόμων που κατηγορούνται για κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουόμενων σε παραλίες της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπούς, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, εμπλέκονταν σε δύο υποθέσεις διαρρήξεων σταθμευμένων οχημάτων και μίας απόπειρας, κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 27-07-2022.

Σε μισθωμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ειδικά διαμορφωμένα εργαλεία για την θραύση τζαμιών, χρηματικό ποσό -440- ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, που αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και σε βάρους του συνεργού του Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου προκειμένου να συλληφθεί για να συνεχίσει την έκτιση ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 2 αλλοδαποί για διαρρήξεις οχημάτων σε τουριστικές περιοχές Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 2 αλλοδαποί για διαρρήξεις οχημάτων σε τουριστικές περιοχές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδαΜεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Γάζι Ηρακλείου, επέλεξε την ισοπαλία σε οκτώ αγώνες από τα προκριματικά του Champions League και του Conference League, την πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και του Μεξικού, τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας και του Μεξικού, έπαιξε το σύστημα 5-6-7-8 και κέρδισε 14.437,08 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 4 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε τέσσερις συνεχόμενες κούρσες) της πρώτης ιπποδρομίας, 9 νικητές κέρδισαν από 1.267,91 ευρώ.

***
Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 86χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Διακομιδή 86χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 86χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψη, από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 86χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 86χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη


Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Θεσπρωτίας, καταδικάζει την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

Ζητούμε άμεσα να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν. Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη είναι υπεύθυνοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να ρίξουν φως.

Είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας ότι σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Από τον έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας. Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ειδικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε γραπτό μήνυμα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο διάστημα δηλαδή πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών, στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του Citizens Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου.

Το μήνυμα έγγραφε επακριβώς: «Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε.» και ακολουθούσε ο σύνδεσμος, ο οποίος ήταν παραποίηση ιστοσελίδας η οποία υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Αν και το μήνυμα φαίνεται να διαβάστηκε μία ώρα μετά τη λήψη του, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάτησε ποτέ το λινκ, είναι αυτό που φαίνεται να τον γλύτωσε από τα χειρότερα. Υπήρξε δηλαδή απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, που αποτράπηκε χάρις την πρόνοια του κ. Ανδρουλάκη να μην ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα παγίδευε το τηλέφωνό του.

Τέτοια ζητήματα δεν αποτελούν μόνο προσωπικές υποθέσεις απαράδεκτης παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του οποιουδήποτε, αλλά ζήτημα δημοκρατίας για το οποίο πρέπει η δικαιοσύνη να δράσει άμεσα και να είναι αμείλικτη.

Να αποκαλυφθούν οι δολιοφθορείς και να παραδοθούν στη χλεύη του Ελληνικού λάου.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Ν.Ε Θεσπρωτίας
Read More »
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

To διεθνές DJ σετ του φετινού Camp music project στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
To διεθνές DJ σετ του φετινού Camp music project στην Παραμυθιά


Στις 8 Αυγούστου επιστρέφει το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.
Στον μοναδικής ομορφιάς χώρο των παλιών κατασκηνώσεων στην Παραμυθιά, η ομάδα του Camp music project διοργανώνει για δέκατη χρονιά το event – θεσμό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Έχοντας ως στόχο την διαρκή εξέλιξη του event, πάντα πιστοί στους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής, ετοιμάζουν ένα επετειακό event ανάλογο της ιστορίας του Camp Music Project.
Το φετινό Line up ξεχωριστό και για πρώτη φορά υποδεχόμαστε Guest DJ από το εξωτερικό, παρέα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Alienata (Discos Atónicos / Killekill / Cultivated Electronics / Machine)

Γεννημένη στην Ισπανία με έδρα της το Βερολίνο, η Αlienata αυτοαποκαλείται ως ‘εμμονική’ με τον ήχο και τα σετ της περιλαμβάνουν obscure electro, ACID, dub, IDM, dark disco, jakbeat, hypnotic techno, industrial atmospheres, break beats, cosmic jazz , UK electro, με επιρροές από Detroit και Chicago και γενικά ‘πειραγμένους ‘ ήχους. Πρώην φοιτήτρια φιλοσοφίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μυστικισμό, η Alienata άρχισε την καριέρα της ως dj το 2004. Σε συνδυασμό με τη συλλογή Valencia’s Overflow, εκείνη όχι μόνο εργάστηκε ως resident Dj αλλά συμμετείχε επίσης σε εργαστήρια θεάτρου και μουσικής τεχνολογίας και επέβλεπε τις διαδικασίες του label. Η αρχική της επαφή με την Γερμανική μουσική σκηνή επιτεύχθηκε μέσα από την συλλογή Leipzig’s Homoelektrik και μετακομίζοντας στο Βερολίνο το 2011 βρήκε γρήγορα την ‘θετή’ της οικογένεια στο label Killekill και έγινε συνεργάτης στο Krake Festival. Αυτή της η σχέση της χάρισε μια σεβαστή μόνιμη παρουσία σε κλαμπ στο Βερολίνο, σε όλη τη Γερμανία και την Ευρώπη, και το Ευρωπαϊκό της προφίλ βελτιώνεται σταθερά κάθε χρόνο: Νέα Υόρκη ,Σικάγο, Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Μπογκοτά, Μόσχα. Πρόσφατα καταφέραμε να ‘γευτούμε’ το αυθεντικό της στυλ σε booths όπως στα Fabric, Panorama Bar ή ADE. Όταν η Alienata είναι πίσω από τα decks, επηρεάζεται άμεσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες και την ενδιαφέρει να παρέχει στους ακροατές μια εξαιρετική και ταυτόχρονα ενεργητική εμπειρία. Δεν είναι να απορεί κανείς που θρύλοι όπως ο Dave Clarke, DJ Stingray, Ben Sims και Ron Morelli έχουν εκφράσει την υποστήριξη και τον σεβασμό τους.
Με όλη αυτή την γνώση και μία πραγματική αγάπη για την μουσική αποφάσισε να βάλει το δικό της αποτύπωμα στα “Discos Atónicos” το 2017 όπου κατάφερε να μεταφέρει όλες τις διάφορες επιρροές της,βασισμένη σε θρυλικούς καλλιτέχνες όπως Beta Evers, Dez Williams, Artificiero, BS-1 και Cosmic Force.
Ενώ αρχικά αφοσιώθηκε στην καριέρα της ως dj, τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει κάποιους δίσκους και ρεμίξ σε συνεργασία με τον Snuffo των Snuff Crew & Sync24- CEO του θρυλικού Βρετανικού electro imprint Cultivated Electronics- Η πιο πρόσφατη συνεισφορά της ήταν στην συλλογή ‘Tribology’ του μεγάλου Ben Sims μαζί με καλλιτέχνες βεληνεκούς του Robert Hood, James Ruskin και Mark Broom.
Από το 2017 , η Alienata παρουσιάζει μια ραδιοφωνική εκπομπή , το ‘Nova Express,’ στο Γαλλικό σταθμό LYL κάθε μήνα.

Thomas Numan (Synthetic) House, techno, electro

O Thomas Numan είναι εμπνευστής και resident disc jockey του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει τον ποιοτικό ηλεκτρονικό ήχο, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο.
Εκεί ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του από το 2002, ενώ επιμένει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική, feeling και χορευτικό προσανατολισμό.
Τα τελευταία χρόνια μετρά πάνω από 250 gigs σε Ελλάδα και εξωτερικό. ενώ παράλληλα έχει προσκαλέσει καλλιτέχνες όπως οι Moodymann, Juan Atkins, Derick May, Octave One, Ancient Methods, Helena Hauff, Silent Servant, Robert Hood, DVS1, Surgeon, Objekt, Peggy Gou, Hector Oaks, Gerd Janson, Mall Grab και Palms Trax μεταξύ πολλών ακόμα.

Bolosis – is a second wave Greek DJ. Born in ‘88 with a great musical background re owned as an auteur for his highly eclectic & emotional resonant work

Uncut – Music teaches you ways to live, makes you feel, explain you things and situations. It encourages you, motivates you, it pours energy into you. Music can make you cross your boundaries and you’ll feel powerful like never before. Music is food for soul.
Read More »
To διεθνές DJ σετ του φετινού Camp music project στην Παραμυθιά To διεθνές DJ σετ του φετινού Camp music project στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Νέος εξωτερικός χώρος στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Νέος εξωτερικός χώρος στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει στην Ηγουμενίτσα


Με χαρά σας παρουσιάζουμε την καινούργια μας εξωτερική αυλή για γυμναστική ,για παιχνίδια, διασκέδαση αλλά και την δυνατότητα να απολαύσουμε το κολατσιό και τον καφέ μας με ηρεμία και ασφάλεια στον όμορφο μας χώρο!! 
Τα καλύτερα έρχονται... 
Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία την κ. Ρούλα Κοκκίνη για τις όμορφες τοιχογραφίες που ομορφαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο!!
Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
 6988789957, 2665-100350
kdapmeaendrasei@gmail.com
Read More »
Νέος εξωτερικός χώρος στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει στην Ηγουμενίτσα Νέος εξωτερικός χώρος στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

"ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ" Του Δημήτρη Ζώη

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
"ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ" Του Δημήτρη Ζώη


Εύστοχος είναι ο τίτλος της Huffingtonpost. Εύστοχο και το σκίτσο του αείμνηστου Κοσμά Ζαφείρη που κατοικούσε στην Κέρκυρα !...
Η τελευταία απογραφή έδειξε, ότι παντού στην Ελλάδα παρατηρείται μια ανησυχητική μείωση του πληθυσμού
(από 10.815.197 το 2011 σε 10.432.481 το 2021) .
Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και ιδιαίτερα αυτής της ακριτικής Ελλάδας, φαίνεται ξεκάθαρα στην ακριτική Ήπειρο!...
Ξεχασμένη φαίνεται να είναι και η "γερασμένη" Θεσπρωτία, που με τις "νοσηρές νοοτροπίες του χθες" που εμπεδώθηκαν σε μια περίοδο πλασματικής ευμάρειας, ζει, εκτός μία μείωση του πληθυσμού της κατά 6,3%, και μία δυσεξήγητη κατάσταση...
Ας επιστρέψουμε όμως στο δημογραφικό.
Ενώ στο "γερασμένο" Δήμο Ηγουμενίτσας ο πληθυσμός ...συγκρατείται (σχεδόν) στα επίπεδα του 2011 (από 25.814 σε 25.709 κατοίκους το 2021), αυτό δε διαπιστώνεται στους γειτονικούς θεσπρωτικούς δήμους Σουλίου - Παραμυθιά ( από 10.063 στην απογραφή του 2011, σε 8.767 κατοίκους το 2021) και Φιλιατών. Με το "Φιλιάτι" που έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδο "ΧΩΡΙΟΥ", να ζει την ερήμωση του.
Εκτός από το Δήμο Ηγουμενίτσας , οι δύο άλλοι δήμοι, Σουλίου και Φιλιατών, με τον δήμο Φιλιατών να έχει το θλιβερό προβάδισμα, βιώνουν μία ανησυχητική πληθυσμιακή υπεργήρανση κυρίως λόγω της μετανάστευσης των νεότερων.
Στον ακριτικό δήμο Φιλιατών, όπου παρατηρείται μία ταχεία υπεργήρανση των κατοίκων της (από 7.710 στην απογραφή του 2011 , οι κάτοικοι στην απογραφή του 2021 ήταν 6.351) η κατάσταση απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα παρέμβασης.
Όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, η ταχεία πληθυσμιακή συρρίκνωση στην ακριτική Θεσπρωτία, θα οδηγήσει "με μαθηματική ακρίβεια" σε βάθος 10 ετίας, στον "ενταφιασμό" του άλλοτε πνευματικού κι εμπορικού κέντρου της Θεσπρωτίας, το ακριτικό "Φιλιάτι". Τον ακριτικό Δήμο Φιλιατών που σήμερα παρουσιάζει, πέρα από την ταχεία υπεργήρανση του πληθυσμού του, την ερήμωση των ακριτικών χωριών του και μια πληθυσμιακή συρρίκνωση σε σχέση με την απογραφή του 2011. Από τα στοιχεια της απογραφής υπολογίζεται ότι το ποσοστό συρρίκνωσης των κατοίκων του Δήμου Φιλιατών είναι περίπου ...20% !...
Κι ενώ το "δημογραφικό" θεωρείται μία βραδυφλεγή βόμβα με άγνωστα ακόμα επακόλουθα, αδιάφορος μένει τόσος ο κυβερνητικός σχεδιασμός , όσο και ο σχεδιασμός στις Περιφέρειες ή στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις (Δήμους) !...
* Ο Δημήτρης Ζώης είναι μέλος του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού
του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ
Read More »
"ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ" Του Δημήτρη Ζώη "ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ" Του Δημήτρη Ζώη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Ευχαριστήριο της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Ευχαριστήριο της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρο της ελληνογερμανικής φιλίας (Filia Velbert) κάτοικο Γερμανίας με καταγωγή από τη Θεσπρωτία, για την ευγενική προσφορά αθλητικών ειδών για τις ανάγκες της ομάδας Νέων (U20) του συλλόγου μας.

Η ενέργειά του αποτελεί ένδειξη εκτίμησης, αγάπης και στήριξης από τον κ. Παπαϊωάννου προς την ομάδα μας, αλλά και μία έμπρακτη απόδειξη ότι ο Θεσπρωτός με την αγωνιστική του παρουσία αλλά και τον ποδοσφαιρικό Πολιτισμό που τον διέπει, κερδίζει διαρκώς φίλους και υποστηρικτές.


Η παράδοση του αθλητικού υλικού έγινε παρουσία του προπονητής της επαγγελματικής ομάδας Χουάν Ραμόν Ρότσα, του Παναγιώτη Χατζηπέτρου προπονητής της ομάδας Νέων και του Αθανάσιου Καζάκου, βοηθού προπονητή.
Read More »
Ευχαριστήριο της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου Ευχαριστήριο της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς τον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Πλαταριά: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022
Πλαταριά: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ)


Βίντεο: Γιάννης Στάθης
Read More »
Πλαταριά: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ) Πλαταριά: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες