O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)


O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Πέτρος Οικονομίδης, μιλά στην ΕΡΤ Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό, τα μέτρα προφύλαξης και της οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.



Την τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, υπενθυμίζει τα υπουργείο Υγείας.  

Ειδικότερα:  
-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.  
-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.  
-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο. 
-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.  
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.  
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.  
-Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.  
-Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.
Read More »
O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ) O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο Φιλιατών για τον κορωνοϊό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο Φιλιατών για τον κορωνοϊό 


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από την Παρασκευή, το νοσοκομείο Φιλιατών, για την υποδοχή και την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Ήδη, όπως μας δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου και ιατρός κ. Ντούρος, έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος για την απομόνωση ύποπτου ασθενή, ενώ υπάρχει πληρότητα από μάσκες και ειδικές στολές για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που θα έρθει σε επαφή μαζί του.

Τυχόν ύποπτο κρούσμα θα απομονωθεί στον ειδικό θάλαμο, μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο, που είναι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου, μαζί με ειδικό προσωπικό, εκπαιδεύονται καθημερινά για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού. 

Αύριο Τρίτη κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα, για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των συναδέλφων τους.

Read More »
Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο Φιλιατών για τον κορωνοϊό Σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο Φιλιατών για τον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δωρεά στον Άγιο Νεκτάριο Λαδοχωρίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Δωρεά στον Άγιο Νεκτάριο Λαδοχωρίου 


Δωρεά ένα παγκάκι πικ - νικ και ξύλινους κάδους σκουπιδιών, έκανε ιδιώτης στην ενορία Λαδοχωρίου, για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στη θέση γωνιά Ηγουμενίτσας. 

Ο ιδιώτης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, μας αναγκάζει να επικροτήσουμε την ενέργεια του και να την αναδείξουμε ως παράδειγμα προς μίμηση. 

Επίσης να συγχαρούμε και την ενορία Λαδοχωρίουγια τη γενικότερη ανάπλαση του χώρου, καθώς και τον συντοπίτη ξυλουργό που τα κατασκεύασε κ. Αχιλλέα Βαγγελή για το μεράκι και τις πινελιές που έβαλε.

Read More »
Δωρεά στον Άγιο Νεκτάριο Λαδοχωρίου Δωρεά στον Άγιο Νεκτάριο Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο Φιλιατών - Κλέφτες κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο Φιλιατών - Κλέφτες κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες


Ξέφραγο αμπέλι είναι το νοσοκομείο Φιλιατών, με τους κλέφτες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Το τελευταίο διάστημα είναι συχνό το φαινόμενο απώλειας προσωπικών αντικειμένων, κυρίως μέσα από γραφεία νοσηλευτών και γιατρών.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν γιατρός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στο γραφείο του, με άγνωστο άτομο, το οποίο προσπαθούσε να αφαιρέσει προσωπικά του αντικείμενα.

Παρά την προσπάθεια του γιατρού να τον ακινητοποιήσει, ο άγνωστος δράστης κατάφερε να διαφύγει, πηδώντας την περίφραξη του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει υπηρεσία security στο νοσοκομείο, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν οι χώροι του νοσοκομείο παρακολουθούνται από κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Read More »
Ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο Φιλιατών - Κλέφτες κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες Ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο Φιλιατών - Κλέφτες κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πολύ καλά έπραξε η Ρεγγίνα...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Πολύ καλά έπραξε η Ρεγγίνα...



Την Τετάρτη τελικά θα βρεθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης, καθώς και το προσωπικό του Λιμενικού, τπυ Οργανισμού Λιμένος, καθώς και των εργαζόμενων στις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Φαίνεται όμως πως το Υπουργείο Υγείας κινείται σε ... ρυθμούς δημοσίου.

Ήδη όμως το απόγευμα της Δευτέρας, καταπλέει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο Έλυρος, προερχόμενο από τη Βενετία.

Πολύ καλά έπραξε λοιπόν η πρόεδρος του ΟΛΗ κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και προκάλεσε σύσκεψη για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωναϊό.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, 24/2/2020 η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων και την Διευθύντρια Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωναϊό. 

Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν στο ενδεχόμενο ύποπτου περιστατικού με λοίμωξη από τον νέο ιό στο χώρο του λιμένα, και επίσης δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό. 

Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πολύ καλά έπραξε η Ρεγγίνα... Ηγουμενίτσα: Πολύ καλά έπραξε η Ρεγγίνα... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Έρμαιο συμφερόντων η κυβέρνηση – Στις καλένδες η ενίσχυση των εφημερίδων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Μ. Κάτσης: Έρμαιο συμφερόντων η κυβέρνηση – Στις καλένδες η ενίσχυση των εφημερίδων


Αναλυτικά η δήλωση του Μάριου Κάτση, τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Θεσπρωτίας:

Έπειτα από μήνες παλινωδιών και ατολμίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Πέτσα όσον αφορά την εφαρμογή του πρωτοπόρου θεσμικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση πανελλαδικών, περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων ως στοιχείο ενίσχυσης του πλουραλισμού και της δημοκρατίας, έρχονται τελικά να το καταργήσουν με ένα άρθρο σε άσχετο νομοσχέδιο. Εδώ και 6 μήνες θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα αντίστοιχα προγράμματα και οι εφημερίδες να έχουν ήδη λάβει τα ποσά ενίσχυσης, τα οποία και ήταν εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό του 2019. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση μπήκε σε ένα χορό συνδιαλλαγής, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα ιδιοκτήτων εφημερίδων, οι οποίοι θέλουν να λάβουν ενίσχυση ενώ χρωστούν σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους τους.

Και ενώ δημοσίως δήλωναν ότι διαβουλεύονταν σχετικές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο που ΣΥΡΙΖΑ, τελικά δείχνουν ότι δεν έχουν καν το πολιτικό θάρρος να αναλάβουν το πολιτικό κόστος της χρηματοδότησης μπαταχτσήδων των ΜΜΕ μέσω της ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Γίνονται έτσι έρμαιο συμφερόντων στο χώρο των ΜΜΕ και νομοθετούν ξανά κάτι που ήδη υπάρχει, «νομιμοποιώντας» ταυτόχρονα την ενίσχυση μπαταχτσήδων, μέσα από την παρεμβολή μιας υποτίθεται ανεξάρτητης γνωμοδοτικής επιτροπής που ο Υφυπουργός θα ορίσει, η οποία και θα «διαπιστώνει» αν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής των εφημερίδων στα προγράμματα ενίσχυσης. Κρύβονται πίσω από τη γνωμοδοτική επιτροπή και όσον αφορά την τήρηση της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι αδυνατούν να διακρίνουν τη ρητορική μίσους, ρατσισμού και σεξισμού που προάγουν π.χ. έντυπα όπως το «Μακελειό» και η «Ελεύθερη Ώρα», καθώς τον Δεκέμβριο υπέγραψαν τη χρηματοδότησή τους, σε αντίθεση με όσα προέβλεπε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις εντύπων ΜΜΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του θολού θεσμικού τοπίου που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις που χρεωκόπησαν τη χώρα, οι οποίες τις άφησαν στο έλεός τους. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη και να ολοκληρώσει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι επαρκέστατο, μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα δίνοντας οικονομική ανάσα στην υγιή και βιώσιμη επιχειρηματικότητα, τηρώντας τους όρους διαφάνειας, δεοντολογίας και αναλογικής κατανομής χρηματοδότησης που αυτό προβλέπει.
Read More »
Μ. Κάτσης: Έρμαιο συμφερόντων η κυβέρνηση – Στις καλένδες η ενίσχυση των εφημερίδων Μ. Κάτσης: Έρμαιο συμφερόντων η κυβέρνηση – Στις καλένδες η ενίσχυση των εφημερίδων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

ΝΔ: Ο Δημήτρης Γκαμπρέλας σύνδεσμος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για το Μητρώο Στελεχών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
ΝΔ: Ο Δημήτρης Γκαμπρέλας σύνδεσμος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για το Μητρώο Στελεχών 



Συνδέσμους μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και των κατά τόπους ΝΟΔΕ δημιουργήσει η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.

Με απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού και Διευθυντή του Γραφείου Προέδρου της ΝΔ Στ. Κονταδάκη ορίζονται οι εξής

Γκαμπρέλας Δημήτριος ως Σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για θέματα Μητρώου Πολιτικών Στελεχών

Βαδιβούλης Θεοχάρης ως Σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και της ΝΟΔΕ Άρτας για θέματα Μητρώου Πολιτικών Στελεχών

Κωνσταντόπουλος Σπυρίδων ως Σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για θέματα Μητρώου Πολιτικών Στελεχών

Μπεϊντάρη Ιωάννα ως Σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και της ΝΟΔΕ Πρέβεζας για θέματα Μητρώου Πολιτικών Στελεχών
Read More »
ΝΔ: Ο Δημήτρης Γκαμπρέλας σύνδεσμος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για το Μητρώο Στελεχών ΝΔ: Ο Δημήτρης Γκαμπρέλας σύνδεσμος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για το Μητρώο Στελεχών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Η Ήπειρος ταξιδεύει με ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Η Ήπειρος ταξιδεύει με ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ


"Forest of Tranquility"… 
 Είναι το ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Αναγνωστόπουλου εξ ολοκλήρου γυρισμένο στην Ήπειρο.

Μάλιστα μετρά ήδη ένα διεθνές βραβείο και οκτώ επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού με εξαιρετικές κριτικές.

Τα γυρίσματα έγιναν στο δάσος του Τετράκωμου Άρτας και στον περίφημο καταρράκτη στα Θεοδώριανα.

Η ιδέα όπως σημειώνει ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο.

«Οι σκέψεις μου ήταν ότι καθώς ζούμε σε έναν κόσμο με πολύ γρήγορους ρυθμούς και με άπειρο αριθμό χρήσιμων αλλά και όχι και τόσο χρήσιμων πληροφοριών που ο εγκέφαλος πρέπει να επεξεργάζεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να είναι τόσο εύκολο να «αποσυνδεθεί» από τη φύση, λόγω της ρουτίνα της καθημερινότητας.

Έτσι, αποφάσισα να κάνω τα πράγματα πιο απλά, και να καταγράψω στιγμές μέσα στη φύση, όπου ο ρυθμός παραμένει ο ίδιος από την αρχή. Να κινηματογραφήσω σκηνές που δείχνουν την απλότητα της φύσης και κάνουν το μυαλό να "σταματήσει" για λίγο.

Απλές σκηνές όπως το φτερούγισμα μιας πεταλούδας, ο ιστός μιας αράχνης που χορεύει με τον άνεμο ή απλά ένα μικρό μυρμήγκι που ψάχνει φαγητό.

Οι μέρες που πέρασα μέσα στα δάση για την κινηματογράφηση αυτού του πρότζεκτ ήταν πραγματικά εκπληκτικές, αναζωογονητικές και γεμάτες έμπνευση.

Θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν ο καθένας μπορούσε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φύση.

Το φιλμ "Forest of Tranquility" γυρίστηκε στα δάση της Ηπείρου και η κινηματογράφηση πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχθηκε προσεχτικά λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς και κυρίως γιατί που έδωσε την δυνατότητα να βρίσκομαι στο δάσος μόνος μου, ακούγοντας τους ήχους της φύσης μακριά από κάθε τι μηχανικό».

Βραβεία & Επιλογές σε Φεστιβάλ (μέχρι σήμερα)

- Βραβείο Μοντάζ Chhatrapati Shivaji International Film Festival

- Επίσημη Επιλογή Independent Shorts Awards

- Επίσημη Επιλογή Indie Short Fest

- Επίσημη Επιλογή Atlanta Docufest

- Επίσημη Επιλογή Five Continents Int. Film Festival

- Επίσημη Επιλογή Rome Independent Prisma Awards

- Επίσημη Επιλογή No Words Int. Film Festival

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε εδώ
Read More »
Η Ήπειρος ταξιδεύει με ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ Η Ήπειρος ταξιδεύει με ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βίντεο και φωτογραφίες από τον εντοπισμό 793 κιλών κάνναβης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Βίντεο και φωτογραφίες από τον εντοπισμό 793 κιλών κάνναβης



Πάνω από -793- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα. 

Η σύλληψή τους έγινε σήμερα (24-02-2020) νωρίς το πρωί στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες. 

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος, (759) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων. 

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
· (759) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων, 
· μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος, 
· το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 
· το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, 
· κινητό τηλέφωνο. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Βίντεο και φωτογραφίες από τον εντοπισμό 793 κιλών κάνναβης Ηγουμενίτσα: Βίντεο και φωτογραφίες από τον εντοπισμό 793 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

ΒΙΝΤΕΟ: Το καρναβάλι της Παραμυθιάς πριν από 25 χρόνια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
ΒΙΝΤΕΟ: Το καρναβάλι της Παραμυθιάς πριν από 25 χρόνια


4 ημέρες πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Παραμυθιάς και στα τρία βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τις διοργανώσεις του 1994, 1996 και 1997.

Πρόσωπα γνώριμα που άλλα είναι ακόμα μαζί μας, αλλά έχουν «φύγει», μας θυμίζουν εποχές που αναπολούμε, με αθωότητα και πάνω από όλα ανθρωπισμό, στα συνολικά 3,5 ώρες βίντεο από τον Δημήτριο Μπρέστα.
 
 
 
Read More »
ΒΙΝΤΕΟ: Το καρναβάλι της Παραμυθιάς πριν από 25 χρόνια ΒΙΝΤΕΟ: Το καρναβάλι της Παραμυθιάς πριν από 25 χρόνια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού


Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, έχοντας υπόψη την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας σε χώρους ευθύνης της Υπηρεσίας μας, αποφασίζει:
1. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από το ύψος του τραπεζικού καταστήματος της “Eurobank” έως και το café “Dali” κατά το χρονικό διάστημα από την 14:00 έως το πέρας της καρναβαλικής παρελάσεως το Σαββάτου 29/02/20. 
2. Την απαγόρευση κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος, πλην των συμμετεχόντων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, στο τμήμα της ανωτέρω οδού από την 14:00 ώρα της 29/02/2020 έως το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Καμία ανησυχία για τους μαθητές του Λυκείου Παραμυθιάς που επέστρεψαν εχτές από την Ιταλία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Καμία ανησυχία για τους μαθητές του Λυκείου Παραμυθιάς που επέστρεψαν εχτές από την Ιταλία


Καμία ανησυχία για τους μαθητές 41 μαθητές και τους 4 συνοδούς του Λυκείου Παραμυθιάς που επέστρεψαν εχτές από την Ιταλία, μετά από εκπαιδευτική εκδρομή.

Οι μαθητές επέστρεψαν προγραμματισμένα στις 11 το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενοι από το λιμάνι του Μπάρι.

Κατά τη εκπαιδευτική εκδρομή παρέμειναν στα νότια της Ιταλίας, μέχρι την Αγκόνα, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κρούσμα του κορωνοιού.
Read More »
Καμία ανησυχία για τους μαθητές του Λυκείου Παραμυθιάς που επέστρεψαν εχτές από την Ιταλία Καμία ανησυχία για τους μαθητές του Λυκείου Παραμυθιάς που επέστρεψαν εχτές από την Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Στην Σαγιάδα φορτώθηκε το ψυγείο με τα 800 κιλά κάνναβης - Δεν πέρασε από το τελωνείο Μαυροματίου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Στην Σαγιάδα φορτώθηκε το ψυγείο με τα 800 κιλά κάνναβης - Δεν πέρασε από το τελωνείο Μαυροματίου


Σε περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας φορτώθηκε το φορτηγό ψυγείο με τα 800 κιλά κάνναβης.

Το συγκεκριμένο φορτηγό ψυγείο δεν πέρασε από το τελωνείο Μαυροματίου, όπως εσφαλμένα γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας..

Το ψυγείο έχει μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, όπου αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση και η ζύγιση των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν.


Read More »
Στην Σαγιάδα φορτώθηκε το ψυγείο με τα 800 κιλά κάνναβης - Δεν πέρασε από το τελωνείο Μαυροματίου Στην Σαγιάδα φορτώθηκε το ψυγείο με τα 800 κιλά κάνναβης - Δεν πέρασε από το τελωνείο Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νέα μεγάλη επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν σχεδόν 800 κιλά κάνναβης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Θεσπρωτία: Νέα μεγάλη επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν σχεδόν 800 κιλά κάνναβης


Νέα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δίωξη ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Σαγιάδα Φιλιατών.

Οι άντρες της δίωξης, μετά από μεθοδευμένη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, σταμάτησαν στις 6 το πρωί για έλεγχο φορτηγό ψυγείο.

Στο εσωτερικό του, που ήταν κενό φορτίου και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, φτάνουν τα 800 κιλά.

Συνελήφθησαν ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού και η Ελληνίδα συνοδηγός του, ενώ κατασχέθηκαν η ποσότητα ναρκωτικών καθώς και το φορτηγό ψυγείο, ως μέσω μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Συγχαρητήρια στην δίωξη ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και στον διοικητή τους, που συνεχίζουν το πολύ καλό έργο, έχοντας στην ουσία σφραγίσει όλες τις διόδους και τους διαδρόμους μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανιά.
Read More »
Θεσπρωτία: Νέα μεγάλη επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν σχεδόν 800 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Νέα μεγάλη επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν σχεδόν 800 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Αλλαγές σε μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, επιλογή προϊσταμένων και διαδικασίες ΑΣΕΠ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Αλλαγές σε μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, επιλογή προϊσταμένων και διαδικασίες ΑΣΕΠ


Επιτάχυνση διαδικασιών στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αύριο Δευτέρα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των διαδικασιών μετατάξεων και αποσπάσεων σε δύο αντί για τρεις κύκλους ετησίως με συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Μέσω της κινητικότητας θα καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών, με τον πρώτο κύκλο να μετεξελίσσεται σε προστάδιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, ενώ στον δεύτερο θα συμμετέχουν μόνο οι φορείς που δεν κατάφεραν να προσελκύσουν υπαλλήλους από τον πρώτο κύκλο.

Μεταβατικά, για τις εκκρεμείς διαδικασίες των προηγούμενων κύκλων κινητικότητας, οι αποφάσεις για μετάταξη ή απόσπαση εκδίδονται έως τις 31 Μαΐου 2020. Επίσης, απλουστεύεται η διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων για μετάταξη ή απόσπαση και μειώνονται τα σχετικά διοικητικά βάρη, ενώ η συνέντευξη των τριών επικρατέστερων για τη θέση δεν θα είναι υποχρεωτική.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή προϊσταμένων, εισάγεται ως προαπαιτούμενο για την κάλυψη θέσης ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης, η προηγούμενη άσκηση καθηκόντων ευθύνης τουλάχιστον επιπέδου Τμήματος. Η μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας θα υπολογίζεται ξεχωριστά για τον χρόνο που έχει διανυθεί με την ιδιότητα του υπαλλήλου σε σχέση με τον χρόνο σε θέσεις ευθύνης. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα μοριοδότησης και των μη συναφών μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, προβλέπεται ότι τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά γίνονται δεκτά χωρίς να απαιτείται μετάφρασή τους.

Επίσης, αυξάνεται στα τρία έτη από εννέα μήνες η ισχύς των πινάκων επιλαχόντων προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από τους οποίους οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να αντικαθιστούν υπαλλήλους, χωρίς νέα προκήρυξη.

Για τους κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών θεσπίζεται πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με τίτλο «Πρόληψη στο Σπίτι» ως τμήμα του «Βοήθεια στο Σπίτι», με το οποίο τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα διενεργούνται κατ' οίκον θα αποστέλλονται μέσω τηλε-ιατρικής στους συμβεβλημένους ιατρούς.

Με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» συστήνεται Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Τοπικού και Περιφερειακού Επιπέδου, ως ανώτατο θεσμικό συμβουλευτικό όργανο, η οποία εισηγείται αναπτυξιακές δράσεις των ΟΤΑ και παρακολουθεί αυτές που ήδη υλοποιούνται, ενώ οι Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ μετεξελίσσονται σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις.

Με άλλες διατάξεις επιχειρείται η επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας και ο εκσυγχρονισμός της ληξιαρχικής νομοθεσίας. Ενδεικτικά, οι ληξιαρχικές πράξεις γεγονότων για τους Έλληνες του εξωτερικού θα δηλώνονται στον τόπο κατοικίας τους, μέσω των ελληνικών προξενικών αρχών.
Read More »
Αλλαγές σε μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, επιλογή προϊσταμένων και διαδικασίες ΑΣΕΠ Αλλαγές σε μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, επιλογή προϊσταμένων και διαδικασίες ΑΣΕΠ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο ΙΧ στο λιμάνι

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο ΙΧ στο λιμάνι


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού και μιας 39χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος οδηγούσε ΙΧΕ όχημα με συνοδηγό την 39χρονη, που μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου. Επίσης, για τον πραγματικό αριθμό πλαισίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μέτρου κλαπέν-υπαιξερεθέν-απωλεσθέν, από τις βρετανικές αρχές καθώς και καταχωρημένο στη βάση δεδομένων της Interpol.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο ΙΧ στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο ΙΧ στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Κορονοϊός: Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για το Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020
Κορονοϊός: Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για το Λιμάνι Ηγουμενίτσας 



Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Το μόνο πλοίο από "ύποπτη" περιοχή που προσεγγίζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα, είναι το Έλυρος της ΑΝΕΚ lines, στις 19:00 από Βενετία, ενώ δεν αναμένεται άλλη άφιξη μέχρι και την Τετάρτη.


Read More »
Κορονοϊός: Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για το Λιμάνι Ηγουμενίτσας Κορονοϊός: Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για το Λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Σελίδες