Ηγουμενίτσα: Έκρυβε μετανάστη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε μετανάστη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη Π.Ο.ΔΙ.Ν. με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 37χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε έναν 37χρονο αλλοδαπό εκθέτοντάς τον σε άμεσο κίνδυνο εντός του χώρου αποσκευών, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε μετανάστη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου Ηγουμενίτσα: Έκρυβε μετανάστη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση και εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας παρέδωσε είδη ανάγκης και δώρα στον Ερυθρό Σταυρό

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας παρέδωσε είδη ανάγκης και δώρα στον Ερυθρό Σταυρό


Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε και φέτος πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, από το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους και συγκεκριμένα: 
· από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος». Την προσφορά των ειδών πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ. 
· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στην Τράπεζα Τροφίμων «Καταφυγή» της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας 
· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας). 
· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης 

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες, για την ευγενική αυτή προσφορά και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Read More »
Το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας παρέδωσε είδη ανάγκης και δώρα στον Ερυθρό Σταυρό Το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας παρέδωσε είδη ανάγκης και δώρα στον Ερυθρό Σταυρό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Ταμειακή «ένεση» 385.807 ευρώ σε 2 υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ηπείρου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Ταμειακή «ένεση» 385.807 ευρώ σε 2 υπεραστικά ΚΤΕΛ της ΗπείρουΤαμειακή «ένεση» 3,7 εκατ. ευρώ σε 49 αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 
Η επιχορήγηση κατευθύνεται στα ασθενέστερα ΚΤΕΛ και έχει αναδρομική ισχύ, αφού αναφέρεται στο 2019.

Τα 3 υπεραστικά ΚΤΕΛ που χρηματοδοτούνται στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτίας 126.904,00 €
Πρέβεζας 121.613,00 €
Άρτας 137.290,00 €


Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ταμείο αλληλοβοήθειας όλων των ΚΤΕΛ της Ελλάδας (3% των κερδών) και σκοπεύουν στη στήριξη των ασθενέστερων ΚΤΕΛ της χώρας.
Read More »
Ταμειακή «ένεση» 385.807 ευρώ σε 2 υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ηπείρου Ταμειακή «ένεση» 385.807 ευρώ σε 2 υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας


Στις 17.12.19. στις 6 το απόγευμα οι μαθητές των λαϊκών μαθημάτων αλληλεγγύης, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, πανέτοιμοι για το γιορτινό τους πάρτυ , άνοιξαν τις πόρτες του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας για τους συμμαθητές και γονείς τους. 
Στη είσοδο του ΕΚΘ κρέμασαν το πανό τους :"θέλουμε τη ζωή μας ολόκληρη". 
Εβδομάδες πριν ετοίμασαν κατασκευές για να στολίσουν το πλούσιο χριστουγεννιατικο ράφι τους. 
Στόλισαν όλο τον χώρο με δημιουργίες τους. 
Τοποθέτησαν τα έργα τους που είχαν τα ίδια ετοιμάσει στο μάθημα ζωγραφικής. Παρουσίασαν χορευτικό με χορογραφία που τα ίδια στήσανε. Ετοίμασαν μπουφέ. 
Στήσανε τραπέζι με λαχνούς και δώρα που στο τέλος αντάλλαξαν. 
Παίξανε παιχνίδια, χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής που είχαν ετοιμάσει για τη βραδιά τους. 
Παιδιά από 4 ως 14 χρονών έδωσαν ζωή, χαρά, γέλιο τον χώρο που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δικός τους.
Read More »
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

π. Ηλίας Μάκος στην ΕΡΤ: "Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρομισμένη ψυχή εορτές δεν καταλαβαίνουμε"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
π. Ηλίας Μάκος στην ΕΡΤ: "Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρομισμένη ψυχή εορτές δεν καταλαβαίνουμε"


"Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρομισμένη την ψυχή μας εορτές δεν καταλαβαίνουμε. Για να ζήσει κανείς το νόημα των εορτών και να τον αγγίξουν δεν χρειάζεται να έχει υπεραναπτυγμένο μυαλό, αλλά να μην έχει υποαναπτυγμένη καρδιά". 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου. 
Ακόμη ανέφερε: "Οι εορτές είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε, και δυστυχώς πολλές φορές δεν το κάνουμε αυτό, ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο σώμα, μόνο στομάχι, μόνο ένστικτα, μόνο τσέπη. Έχουμε ανάγκη το οξυγόνο του Θεού. Δεν είμαστε πολιτισμένοι, όταν η ζωή μας αποπνέει δυσοσμία. Δεν είμαστε πνευματικές προσωπικότητες, όταν ζούμε με φθηνή τη σκέψη και φθηνά τα βιώματα. Δεν είμαστε αληθινοί άνθρωποι, όταν κάνουμε τη ζωή μας ζούγκλα θηρίων, που αλληλοσπαράσσονται". 
Και πρόσθεσε: "Κατηγορώ, ναι κατηγορώ, τον εαυτό μου, που αδρανώ και δεν πονώ για το κατάντημα το δικό μου και των συνανθρώπων μου. Που μένω στη βόλεψή μου και δεν αγωνίζομαι μέρα-νύχτα να συμβάλλω στην αποτροπή της παραμόρφωσης, στην αποτροπή της σημερινής θλιβερής πραγματικότητας".
Σε ερώτηση για το βραβευμένο διήγημά του "Ματωμένη Επανάσταση", τόνισε ότι αναφέρεται στο ξεσήκωμα του Διονύσιου του Φιλόσοφου από τη Μονή Διχουνίου προς τα Γιάννινα, μαζί με 1000 αγρότες των γύρω χωριών, προκειμένου να συντρίψει την Οθωμανική τυραννία. 
Και συμπλήρωσε: "Δεν τον ένοιαζε αν ηττηθεί. Η σκέψη του ότι κάποτε πρέπει να φυτρώσει το δένδρο της λευτεριάς, δεν τον άφηνε ήσυχο. Ήθελε και αυτός να ποτίσει και να καρποφορήσει το δένδρο της λευτεριάς στη δούλη πατρίδα του. Και όταν λευτερώθηκε εσωτερικά, όταν νίκησε τον εαυτό του, βάλθηκε να νικήσει και τη ζωή, παλεύοντας, έστω και αν χρειαστεί να πέσει. Ποθεί να δοθεί και να σώσει, έστω και αν ο ίδιος δεν σωθεί".
Read More »
π. Ηλίας Μάκος στην ΕΡΤ: "Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρομισμένη ψυχή εορτές δεν καταλαβαίνουμε" π. Ηλίας Μάκος στην ΕΡΤ: "Με κηλιδωμένη, λερωμένη και βρομισμένη ψυχή εορτές δεν καταλαβαίνουμε" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Καλά Χριστούγεννα από το εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Καλά Χριστούγεννα από το εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου


Το εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου σας εύχεται καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία, αγάπη και πολλή δημιουργία! 

Δ/νση: Σαμουήλ 5, 
Ηγουμενίτσα 
Τηλ. Επικοινωνίας: 2665025146
Read More »
Καλά Χριστούγεννα από το εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου Καλά Χριστούγεννα από το εκπαιδευτικό κέντρο Μελέτη Ελένη Θάνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας για τον προϋπολογισμό

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας για τον προϋπολογισμό


• Σε κάθε προϋπολογισμό εκείνο που συζητιέται είναι τι έξοδα έχεις και για ποιο σκοπό. Από πού θα πάρεις τα λεφτά που απαιτούνται και που θα τα δώσεις. Η κατεύθυνση του κρατικού προϋπολογισμού είναι σαφής. Η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους θα είναι μειωμένη για το 2020 ,ενώ αναμένονται τα έσοδα των να είναι αυξημένα. Προφανώς η διαφορά θα καλυφθεί από την φορολόγηση των δημοτών που στην πλειοψηφία τους είναι τα λαϊκά στρώματα.
• Το κονδύλι των εσόδων από δημοτικά τέλη στην εισήγηση εμφανίζεται μειωμένο. Η εξήγηση που δίνει ο Δήμαρχος ότι η διαφορά θα καλυφθεί από την διασταύρωση των δηλωθέντων επιφανειών των κτισμάτων με αυτά του  Ε9 της εφορίας, δεν νομίζουμε ότι ικανοποιεί. Πρώτο γιατί δεν ξέρουμε πως θα γίνει αυτό και τι αναξιοποίητα κτίσματα η χώροι θα χρεωθούν και δεύτερο τα έξοδα από την λειτουργία της ΜΕΑ στην Δωδώνη είναι τεράστια. Για αυτό εκφράζουμε την διαφωνία μας και με τον τρόπο που είναι γραμμένο το αντίστοιχο κονδύλι στην εισήγηση. Δεν είναι έξοδο για ΧΥΤΑ όπως αναφέρεται. Το σωστό είναι ότι πρόκειται για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων(ΜΕΑ) και τα χρήματα πάνε στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ,μια μεγάλη πολυεθνική Α.Ε.. Είναι γνωστό επίσης ( από έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου) ότι ο ιδιώτης διαχειριστής του ΜΕΑ απαιτεί από τον Δήμο μας την πληρωμή μια ελάχιστης κατανάλωσης  (9.000 τόνοι τον χρόνο) άσχετα με το ποιά ποσότητα θα παραδίδουμε. Το συνολικό κόστος ,ορθά το ανέφερε ο Δήμαρχος, θα φθάσει τελικά στα 70 ευρώ τον τόνο. Αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Γιατί σίγουρα μέσα στο 2020 θα μας έλθει ο λογαριασμός ,άσχετα αν το γράφετε στην εισήγηση. Σας είναι γνωστό ότι η Λ.Σ. είμαστε κατά των δημοτικών τελών. Πρέπει αυτά τα έξοδα που χαρακτηρίζονται «ανταποδοτικά»  να καλύπτονται από την κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους. Αρκετούς φόρους πληρώνουμε όπως Φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΥΑ, τέλος αλληλεγγύης, ΦΑΠ, τέλη κυκλοφορίας, ανεβασμένο ΦΠΑ κλπ. Γιατί τους πληρώνουμε; Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται ότι το 93% των φόρων θα εισπραχθεί από τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα και μόλις το 7% από τα νομικά πρόσωπα δηλαδή τις επιχειρήσεις Α.Ε. κλπ. Απέναντι σε ένα κράτος ανάλγητο και σκληρό που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους πρέπει να αναπτυχθεί ένα αγωνιστικό διεκδικητικό κίνημα και από τους Δήμους με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. 
• Ο προϋπολογισμός που συζητάμε επιβεβαιώνει την τοποθέτηση μας στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων. Πέρα από τις αντιρρήσεις μας του ότι υπήρχε μια παράθεση και καταγραφή έργων χωρίς στόχο, πρόγραμμα, ιεράρχηση και διεκδίκηση, καλείται ο Δήμος να υλοποιήσει έργα 37 εκ ευρώ ενώ η ΣΑΤΑ δεν φτάνει τις 500.000 ευρώ. Ο αντίλογος ήταν ότι υπάρχει χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα κύρια από ΕΣΠΑ. Η εισήγηση όμως σας διαψεύδει. Για το 2019 τα βεβαιωμένα έσοδα μας στο 36,8% μέχρι την σύνταξη της εισήγησης, με εκτίμηση να φτάσουν στο 38,77% μέχρι τέλους του 2019. Το 2020 που  εκτιμάτε ότι θα φτάσουν τα έσοδα; Από πού θα προέρχονται; Ποιες και πόσες από τις λαϊκές ανάγκες θα καλυφθούν;
• Στην εισήγηση ,όπως και στο Π.Τ.Ε. δεν υπάρχουν κονδύλια και κωδικοί για έργα αντισεισμικής προστασίας ,ενώ για την αντιπυρική είναι καταγεγραμμένο ένα αμελητέο ποσό. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε. γιατί ισχύει η πολιτική του «κόστους –οφέλους». (Δεν είναι λ.χ. σαν το εργοστάσιο Μ.Ε.Α που ενισχύει την κερδοφορία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). Ωστόσο έχει καταγραφεί σαν ανάγκη πρώτης προτεραιότητας  όχι μόνο από την Λ.Σ. αλλά και από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών. Όπως έχει καταγραφεί η ανάγκη για νέα νηπιαγωγεία και σχολεία. Σας είναι γνωστά αυτά. 
• Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά δεν ισχύει. Λεφτά υπάρχουν και πάρα πολλά, αλλά είναι σε λίγα χέρια. Από εκεί πρέπει να τα διεκδικήσουμε. Άμεσα να διεκδικήσουμε γενναία φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Να σας θυμίσουμε ότι μέχρι το 1996 ο φόρος επί των κερδών των Α.Ε. ήταν στο 45%. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε τότε στο 30%  και σήμερα στο 24% με προοπτική σύντομα στο 20%. Πρακτικά πληρώνουν ακόμα λιγότερο. Όλα αυτά για διευκολυνθούν οι «επενδύσεις» και η «ανάπτυξη». Η ανάπτυξη τους όμως σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα και εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Οι Δήμοι καλούνται να συνεισφέρουν σε αυτό το χαράτσωμα σαν γρανάζι του κεντρικού κράτους. Η Λ.Σ. διαφωνούμε με αυτήν την πολιτική που εκφράζεται και μέσα από τον προϋπολογισμό που εισηγείσθε , για αυτό και τον καταψηφίζουμε

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
 Δώρης Δήμας
Read More »
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας για τον προϋπολογισμό Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας για τον προϋπολογισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2019 Rating: 5

Σελίδες