Ηγουμενίτσα: Το είπαν και το έκαναν - Ζαρντινιέρες καταστήματος ΠΑΝΩ στον ποδηλατόδρομο

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Ηγουμενίτσα: Το είπαν και το έκαναν - Ζαρντινιέρες καταστήματος ΠΑΝΩ στον ποδηλατόδρομο


Πριν από εννιά ημέρες, σας είχαμε ενημερώσει για την απόφαση του ΟΛΗΓ, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα και stand, πάνω στον ποδηλατόδρομο.


Πιστεύαμε ότι μετά από τη γενική κατακραυγή, η απόφαση αυτή θα ανακαλούνταν.
Μάταια.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία αναγνώστη, συγκεκριμένος καταστηματάρχης, έσπευσε να καταλάβει χώρο πάνω στον ποδηλατόδρομο, οριοθετώντας μάλιστα το "χώρο του" με ζαρντινιέρες για λουλούδια.

Στην φωτογραφία φαίνεται ολοφάνερα οι ξύλινες ζαρντινιέρες που βρίσκονται ΕΠΙ του ποδηλατόδρομου, όπως προέβλεπε άλλωστε και η απόφαση του ΟΛΗΓ.

Και το κατάστημα δεν έχει καν ανοίξει. 
Όλοι φανταζόμαστε, λόγω και της ανάλογης εμπειρίας στο πεζοδρόμιο στα Πλατάνια, τι έχει να συμβεί και μέχρι που θα βγουν τελικά τα σταντ, καταλήγοντας στο τέλος να καταλαμβάνουν ολόκληρο τον ποδηλατόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιληφθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο αναμένεται να επιβάλει και τις απαραίτητες κυρώσεις και όχι μόνο να απομακρύνει τις ζαρντινιέρες από τον ποδηλατόδρομο.

Μπορείτε να μας απαντήσετε κύριοι, που ψάχνετε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, εάν σήμερα ένα παιδάκι έπεφτε με το ποδήλατό του πάνω στις γλάστρες σας και χτυπούσε, ποιος θα ήταν ο άμεσος υπεύθυνος και ποιος ο ηθικός αυτουργός;

Ευτυχώς ο κόσμος βλέπει πλέον τί γίνεται γύρω του και αντιδρά με διάφορους τρόπους σε τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Νόμιμες ή παράνομες...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το είπαν και το έκαναν - Ζαρντινιέρες καταστήματος ΠΑΝΩ στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσα: Το είπαν και το έκαναν - Ζαρντινιέρες καταστήματος ΠΑΝΩ στον ποδηλατόδρομο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τα μικρά παιδιά θα τα σκεφτεί κανείς;

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Ηγουμενίτσα: Τα μικρά παιδιά θα τα σκεφτεί κανείς; 


Η φωτογραφία είναι από νέα παιδική χαρά που κατασκεύασε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, πριν από δύο μήνες, στο παρκάκι απέναντι από τα καταστήματα των τραπεζών.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, αντί στην παιδική χαρά να παίζουν μικρά παιδιά, κάνουν "πάρτυ" τα αγριόχορτα.

Όπως μάλιστα τόνισε ο αναγνώστης, "όλοι χαρήκαμε όταν είδαμε να αναπλάσσεται προς το καλό το παρκάκι και να κατασκευάζεται για πρώτη φορά παιδική χαρά στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Όμως τα παιδιά μας, που δύο μήνες τώρα την αντίκριζαν από μακριά και ανυπομονούσαν να την επισκεφτούν, δεν μπορούν να το κάνουν εξαιτίας των αγριόχορτων".

Από όσο γνωρίζουμε ο διαγωνισμός για τη συντήρηση του πρασίνου από την πλευρά του ΟΛΗΓ έχει ολοκληρωθεί. Γιατί επομένως καθυστερεί να ξεκινήσει τις εργασίες ο πλειοδότης; 

Είναι κρίμα και τα παιδιά μας να μην μπορούν να χαρούν το πάρκο στο σύνολό του, όπως και τα λουλούδια που έχουν φυτευτεί και που σιγά - σιγά τα "πνίγουν" τα ζιζάνια. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τα μικρά παιδιά θα τα σκεφτεί κανείς; Ηγουμενίτσα: Τα μικρά παιδιά θα τα σκεφτεί κανείς; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Απεντάχθηκε το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Απεντάχθηκε το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του thespro.gr, απεντάχθηκε δυστυχώς το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα AdriUp,  στο οποίο εντασσόταν η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου/εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας και κατασκευή της οδικής σύνδεσης του κέντρου με την Εγνατία Οδό και κατ’ επέκταση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στο έργο συμμετείχαν και τα λιμάνια της Τεργέστης και της Ανκόνας, καθώς και το εμπορευματικό κέντρο “Interporto di Trieste”.

Η παρέμβαση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αφορούσε την ανάπτυξη ενός διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου (Freight Village), μεταξύ των οποίων μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και η άλλη στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το Βιομηχανικό Πάρκο Θεσπρωτίας (περιοχή Γκρίκα, Δήμος Σουλίου).  

Το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετούσε τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας της Ηγουμενίτσας συνδέει, άλλα και θα ενίσχυε περαιτέρω τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που είτε ξεκινά ή διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προσθέτοντας ένα ισχυρό κρίκο στην δόμηση της αλυσίδας λιμενικών – οδικών μεταφορών, διαμετακόμισης Αδριατικής – Ιονίου – Εγνατίας και ελληνικής ενδοχώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύριος λόγος της απένταξης του έργου είναι το σκέλος της αναδιάρθρωση της αποβάθρας VI στο λιμάνι της Τεργέστης, όπου εντοπίστηκε αμίαντος στο βυθό και η προτεινόμενη λύση, δεν έλαβε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Αλλά και οι υποχρεώσεις από την πλευρά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, που έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί, έχουν καθυστερήσει σημαντικά.

Δεν έχει χαθεί όμως οριστικά το όραμα της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας, αφού το συγκεκριμένο έργο το θέλει διακαώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, και ήδη γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα.
Read More »
Απεντάχθηκε το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας Απεντάχθηκε το Εμπορευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Μόλις 3 τα νέα κρούσματα – Ακόμα δύο νεκροί από τον Covid-19

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Μόλις 3 τα νέα κρούσματα – Ακόμα δύο νεκροί από τον Covid-19


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου, είναι 3 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.853, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 21 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 98 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 168. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, 49 ήταν γυναίκες και το 94% του συνόλου των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. 

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 144.078 εργαστηριακά τεστ.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη, ενώ Οι 8 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.2% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 55% είναι άνδρες ενώ τα 612 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.436 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η οποία τόνισε πως ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι βέβαιο.

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά ενώ παράλληλα ανοίγουν και τα καταστήματα εστίασης.

Τη Δευτέρα επίσης θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το εάν και πώς θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό.
Read More »
Μόλις 3 τα νέα κρούσματα – Ακόμα δύο νεκροί από τον Covid-19 Μόλις 3 τα νέα κρούσματα – Ακόμα δύο νεκροί από τον Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Στην Ήπειρο 9 συνολικά παραλίες βραβεύτηκαν με Γαλάζιας Σημαίες, 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και 5 στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Δήμος Ηγουμενίτσας 
  1. Αγ. Παρασκευή 
  2. Δρέπανο 
  3. Καραβοστάσι 
  4. Μέγα Άμμος
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δήμος Πρέβεζας 
  1. Κυανή 
  2. Μέγα Άμμος 
Δήμος Πάργας 
  1. Αμμουδιά 
  2. Βάλτος/Parga Beach Resort 
  3. Λούτσα 

Η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη.

Στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν φέτος στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Την ίδια ώρα πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Πώς απονέμεται η «Γαλάζια σημαία»

Η «Γαλάζια σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους- απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί ως «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη). Αυτά αφορούν την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Από το 2017 ξεκίνησε και η εφαρμογή του προγράμματος για τα τουριστικά σκάφη στην Ελλάδα. Αυτό αφορά εταιρείες που διαχειρίζονται τουριστικά σκάφη και βραβεύονται για την αειφόρο διαχείριση τους, όταν συμμορφώνονται με 51 κριτήρια σε γενικές κατηγορίες, αλλά και με επιπλέον κριτήρια σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα καταδυτικά σκάφη.
Θεοχάρης: Ξεχωριστή η σημασία τους φέτος

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι «Γαλάζιες σημαίες» έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.

«Κάθε Γαλάζια σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.
Read More »
4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας 4 Γαλάζιες Σημαίες για φέτος στη Θεσπρωτία - Όλες στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Πρόσληψη Παιδοχειρούργου στο ΠΓΝΙ - Της Σοφίας Στράτου

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Πρόσληψη Παιδοχειρούργου στο ΠΓΝΙ - Της Σοφίας Στράτου 


Το πρώτο βήμα έγινε.

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την πρόσληψη επικουρικού γιατρού Παιδοχειρούργου στο ΠΓΝΙ. Αν και ο χρόνος πρόσληψης έχει προς το παρόν ημερομηνία λήξης σε δύο χρόνια, αυτό δεν ακυρώνει την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της πρόσληψης. Είναι γεγονός πώς η ειδικότητα αυτή ήταν ανύπαρκτη στον χειρουργικό τομέα του ΠΓΝΙ μέχρι τώρα.

Η γιατρός πού έχει αναλάβει είναι η μοναδική χειρούργος σε νοσοκομείο της Ηπείρου για τούς μικρούς ασθενείς που ενδεχομένως χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.

Πιστεύω ότι οι φορείς ,Η Ιατρική Σχολή και όλη η παιδιατρική κοινότητα των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουμε: α) την προσπάθεια δημιουργίας Παιδοχειρουργικής κλινικής στο ΠΓΝΙ β) ταυτόχρονα, την σύσταση Μονάδος Εντατικής Παίδων ΠΓΝΙ. ώστε να ελαττωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις και διακομιδές των μικρών ασθενών σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία (Αθήνα,Θεσ/νίκη,Πάτρα) με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους.

Το έργο αυτό είναι τόσο μεγαλόπνοο όσο είναι η υγεία των παιδιών μας .Αδιαπραγμάτευτη! Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση κ γενναία χρηματοδότηση. Χαλεποί καιροί αλλά… αδιαπραγμάτευτο!

Ας καταλάβουμε όλοι πως ήρθε η ώρα για την επέκταση και αναβάθμιση των παροχών υγείας στους μικρούς ασθενείς της Ηπείρου.

Σοφία Στράτου παιδίατρος, 
Επιμ/ια Α , Γ.Ν.Φιλιατών
Read More »
Πρόσληψη Παιδοχειρούργου στο ΠΓΝΙ - Της Σοφίας Στράτου Πρόσληψη Παιδοχειρούργου στο ΠΓΝΙ - Της Σοφίας Στράτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου


 
Το CAMPING DREPANOS βρίσκεται 5 χλμ, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 
Είναι μια πανέμορφη  χερσόνησος  έχει έκταση 32 στρέμματα. 
Βρίσκεται δίπλα στο κύμα  του  Ιόνιου. 


Περιστοιχίζεται από αμμώδη  παραλία  με υπέροχη θέα και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο από ψηλούς ευκαλύπτους .

Oλα τα τροχοσπιτα, τα αυτοκινουμενα και οι σκηνές, έχουν θέα την θαλασσα. 
Βρίσκονται σε ένα καθαρό και ήσυχο περιβάλλον με πλούσια σκιά απο ψηλούς ευκάλυπτους.

Μπορειτε να ερθετε στο Camping DREPANOS και εμεις θα σας νοικιάσουμε σκηνές 2 ή 4 ατόμων για να μείνετε.

Sea Side Restaurant   

 

Το  CAMPING DREPANOS , σας περιμένει για να γεμίσει την μέρα σας με γεύσεις!  Kαθημερινά, μεσημέρι και βράδυ θα βρείτε μια σειρά από πεντανόστιμα κύρια πιάτα,  δροσερές σαλάτες, φρούτα και γλυκά, όλα φρεσκομαγειρεμένα, με αγνά υλικά από  ντόπιους παραγωγούς και φτιαγμένα με μεράκι και αγαπημένες συνταγές. θα βρείτε  καθημερινά επιλογές που ξέρουμε ότι θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να γλύφουν  τα δάχτυλά τους – και τους γονείς τους χαρούμενους για τη διατροφική αξία του  γεύματος των παιδιών τους.


Sea Side Beach Bar   
Θεωρείτε ίσως το δημοφιλέστερο Beach Bar. Ξεχωριστό, με άνεση χώρου, άψογο service, δικό του parking και μια χρυσή παραλια με τις πιο περιζήτητες ξαπλώστρες, προσφερει πάντα κάτι ξεχωριστό στους φιλοξενούμενούς του.

Υπηρεσίες 

-    Beach bar
-    Mini market
-    Καινούριο εστιατόριο με πλούσιο μενού
-    Χώροι για barbeque
-    Ζεστό νερό 24ώρες
-    Ψυγεία & καταψύκτες
-    Χώρους για πλύσιμο ρούχων και πιάτων
-    Χρηματοκιβώτιο στη reception
-    Παιδική χαρά
-    Beach Volley
-    Κρεπερί
-    Γήπεδα Tennis
-    Δωρεάν Πρόσβαση Internet WiFi

-    Tennis

Δραστηριότητες 

Γυμναστική
Γήπεδο Τένις
Beach Volley
Χώρος για ρακέτες
Βόλτες
Εκδηλώσεις   
Οι καταπληκτικά διαμορφωμένοι χώροι του Bar και Restaurant, οι παροχές και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Camping, συνθέτουν την ιδανική επιλογή για κάθε σας ξεχωριστή περίσταση. Χαρίστε στους καλεσμένους σας μια μοναδική εμπειρία διοργανώνοντας οποιαδήποτε εκδήλωση πάνω στην  παραλία, συνοδευμένη απο τις γευστικές προτάσεις του Sea Side Restaurant.  Οι χώροι του Camping μπορουν να καλύψουν οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις-συνέδρια. 

Read More »
CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου 


Τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλα Καλαντζή, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. 

Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου και ειδικότερα την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, με έμφαση στα έργα που αφορούν την Θεσπρωτία (επέκταση ΧΥΤΥ Καρβουναρίου, ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, Μονάδα Κομποστοποίησης Ηγουμενίτσας, Πράσινο Σημείο Ηγουμενίτσας κλπ), καθώς και θέματα τιμολογιακής πολιτικής του ΦΟΔΣΑ. Αμφότερους απασχόλησε η πορεία της ανακύκλωσης, ενώ συμφώνησαν πως είναι επιβεβλημένη η πλήρη ανάπτυξη όλων των ροών ανακύκλωσης προκειμένου να επιτευχθεί διαλογή στην πηγή. 

Κοινή πεποίθηση και των δύο, είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κύρια αρμοδιότητα των Δήμων και θα πρέπει να προχωρήσουν ενωμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, προς όφελος τον πολιτών. 

Η συνάντηση έκλεισε με την διαπίστωση ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι την επίτευξη ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων με απώτερο στόχο την μείωση των δημοτικών τελών.
Read More »
Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 19/5/2020

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 19/5/2020


Είναι γνωστό ότι το θεσμικό νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. 

Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα. 

Στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2018 , διεκδικήσαμε και μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για 2η συνεχή θητεία ώστε να είμαστε «τα αυτιά και τα μάτια σας» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των μονίμων και των ΙΔΑΧ εργαζομένων. Στην συνεδρίαση στις 19/5/2020 τοποθετηθήκαμε ως εξής: 
· Αναφερθήκαμε για στην απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Δήμου Φιλιατών που ενώ έχει τόσα θέματα εργαζομένων που εκκρεμούν, δεν έστειλε ούτε ένα στην συνεδρίαση στις 19-5-2020. 
· Καταγγείλαμε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη καθυστέρηση για την συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου .


·  Καταγγείλαμε επίσης την απαράδεκτη και ανήθικη συνδικαλιστική στάση υποψηφίου της ανεξάρτητης κίνησης , που ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 ζήτησε την ψήφο των εργαζομένων για να υπερασπιστεί και (καλά τους) εργαζόμενους δεν πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την εκλογή του σαν αναπληρωματικό αιρετό μέλος του συμβουλίου, κατέθεσε παραίτηση για να διοριστεί τακτικό αναπληρωματικό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο πετώντας στο καλάθι τον αχρήστων την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του .


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υποψήφιος της ανεξάρτητης κίνηση διαπράττει ως συνδικαλιστής το ίδιο πράγμα . Με την ίδια τακτική στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων το 2016 και αφού ζήτησε την ψήφο των εργαζομένων, η επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης πέταξε και αυτή στο καλάθι των αχρήστων την ψήφο των εργαζομένων για να διοριστεί (ταχτοποιηθεί) τακτικό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο. 

Αποδεικνύεται ότι η συχνή και στενή επαφή με τους εργοδότες και τα κόμματά τους, η μεγάλη τους κατρακύλα και οι επαναλαμβανόμενες προδοσίες που πραγματοποίησαν σε βάρος των εργαζομένων , τους έχουν ξεγυμνώσει τόσο, που είναι φανερή η αδυναμία τους να καταφεύγουν πια σε γνωστά επιχειρήματα με τα οποία στο παρελθόν έβαζαν στο χέρι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Σήμερα η αλήθεια δεν κρύβεται. Τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η ζοφερή πραγματικότητα. 

Συνάδελφοι, 
Με τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίσουμε ένα κίνημα, που δεν θα αποδέχεται ως δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά θα παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα κι έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 
Ένα κίνημα, που δεν θα «αναθέτει» στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά που θα μάχεται για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. 

Θεσπρωτία 19/5/2020
Read More »
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 19/5/2020 Η ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 19/5/2020 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

KΕΡΑΜΙΤΣΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020


Κείμενο-φωτό Γιάννης ΒέλληςΠολλές περιοχές της Ελλάδας διαθέτουν εξαιρετικά μέρη για τουρισμό, ηρεμία, τόσα άλλα, θετικά πάντα. Χωρίς να αναφέρονται, με κάποια προτεραιότητα, στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας. Έτσι είναι κι η ορεινή Ήπειρος, στο μεγαλύτερο μέρος της, που κάποτε έσφυζε από κόσμο, αλλά σήμερα μετά τον “Καποδίστρια” και τον “Καλλικράτη” έχει αφεθεί στην τύχη της.

Λάθος χειρισμοί; ή επιλογή; δεν είναι κάτι που θα το κρίνουμε εδώ -αν και έχω άποψη, σ' αυτό- απλά διαπιστώνουμε κάποια αποτελέσματα στην Ελληνική ύπαιθρο, επειδή έχουν σχέση με το θέμα μας, τις αναφορές μας σε τόπους που επηρεάζονται ουσιαστικά από αυτό.

Η φύση αντιστέκεται, η αρχιτεκτονική αντιστέκεται, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν. Έτσι μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ηπείρου έγιναν αθηναίοι, θεσσαλονικιοί, πατρινοί, κερκυραίοι, κλπ. Ή γερμανοί, γάλλοι, αμερικάνοι, αυστραλοί, αφρικανοί... Με την έννοια της μόνιμης εγκατάστασης σε νέα μέρη, για επιβίωση, σπουδές, καλύτερες υπηρεσίες.

Αυτό δε σημαίνει ότι τα μέρη αυτά ερήμωσαν, αλλά όπως και να το δούμε η αλήθεια είναι ότι έχασαν μέρος από τη ζωή τους, τη νεολαία τους, τις δραστηριότητές τους. Η ελκυστικότητά τους, φυσικά, δεν χάθηκε. Αυτό φαίνεται στις γιορτές και τα καλοκαίρια, βουλιάζουν από κόσμο. Επιστρέφουν οι ντόπιοι στην εστία τους, στις ρίζες, για να πάρουν δύναμη και να συνεχίσουν. Αλλά και οι φιλοξενούμενοί τους, μαζί με κάποιους ελάχιστους τουρίστες.

Μέσα από μια σειρά άρθρων, στο carnet de voyage, θα προσπαθήσω να σας δώσω την καλύτερη δυνατή εικόνα από μέρη που έζησα ή πέρασα εκεί θαυμάσια, στην Ήπειρο αλλά και αλλού -στη συνέχεια-, ώστε αν ο προορισμός σας οδηγήσει κοντά να κάνετε μια γρήγορη επίσκεψη ή και να μείνετε λίγες ημέρες για να τα γνωρίσετε καλύτερα, να εκτιμήσετε την ομορφιά τους.Ξεκινώ από την Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ορεινό χωριό της Μουργκάνας, δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο Φιλιατών Θεσπρωτίας. Κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνήθως ανεβαίνετε σ' αυτό οδικώς από την πλευρά της Ηγουμενίτσας, αν και ο δρόμος δεν είναι ο καλύτερος από το χωριό Κοκκινολιθάρι και πάνω. Μπορείτε να έρθετε και από την Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας και στη γέφυρα του Καλαμά, στη Βροσίνα Ιωαννίνων, να συνεχίσετε σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων μέχρι την Κεραμίτσα. Η επιλογή δική σας, η θέα εξαιρετική από κάθε πλευρά, ο δρόμος εδώ πολύ καλύτερος.

Φθάνοντας στο χωριό, οι γνώστες πηγαίνουν στο “πηγάδι”, στις πηγές δηλαδή. Έχουν εξαιρετικής ποιότητας νερό και παγωμένο, χειμώνα καλοκαίρι. Παλιότερα βάζανε μπύρες, καρπούζια και αλλα φρούτα να παγώσουν γρήγορα. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με χτιστή πέτρα, είναι ιδιαίτερα φιλόξενος. Υπάρχει το “μεσοχώρι”, αμέσως μετά, που διατηρεί ένα παραδοσιακό στυλ, σίγουρα θα αρέσει ακόμα και στο δυσκολότερο επισκέπτη. Εκεί είναι το πρώην κοινοτικό μέγαρο, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τα καφενεία, το παλιό καμπαναριό, ο πλάτανος.Αφού “χορτάσετε” το κέντρο του χωριού, τις συζητήσεις με κατοίκους, μπορείτε να επισκεφθείτε μικρότερες εκκλησίες που υπάρχουν διασκορπισμένες, την Παναγίτσα, τον Άγιο Αθανάσιο, τον Προφήτη Ηλία και εκκλησάκια ιδιαίτερα όμορφα.

Υπάρχει φυσικά και το κάτω χωριό, που είναι μοιρασμένα τα σπίτια του μέσα στα νερά και το πράσινο. Σίγουρα αυτή η βόλτα γύρω από την περίμετρο του χωριού με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια θα σας αρέσει. Όπως και κάπως ψηλότερα στη Βελούνα.

Κοντά στον Άγιο Αθανάσιο, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της Κεραμίτσας. Πιθανότερα κάποιο αρχαίο ελληνικό κάστρο για αμυντική χρήση είναι σκεπασμένο ανάμεσα στα χώματα, τις πέτρες και τα δέντρα, περιμένοντας την αρχαιολογική σκαπάνη να το αναδείξει, να το προσφέρει στον επισκέπτη. Μπορείτε με σχετική δυσκολία να τον επισκεφθείτε, η θέα προς την πλευρά του Καλαμά, αλλά και προς το χωριό είναι εξαιρετική.Το χωριό έχει ιδανικά μέρη για πεζοπορίες. Στην πλατεία θα σας οδηγήσουν οι Κεραμιτσιώτες σε αυτούς. Υπάρχει το μονοπάτι του Λάγγαρη (1710 μ.Χ.), λιθόστρωτο καλντερίμι.

Μπορείτε να το φωτογραφίσετε, να τραβήξετε βίντεο, να το περπατήσετε και να νιώσετε ξεχωριστά. Θα μπορούσα να σας δώσω πολλά πληροφοριακά στοιχεία, αλλά δεν είναι σκοπός αυτής της στήλης αυτό. Μια πρώτη εικόνα για το μέρος, μια πρόταση επίσκεψης σ' ένα διαφορετικό προορισμό.

Αν θέλετε να μείνετε κάποιες μέρες περισσότερο μπορείτε να ενοικιάσετε δωμάτιο στον ξενώνα του χωριού, αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνετε νωρίς γιατί μπορεί να έχουν κλειστεί τα δωμάτια το διάστημα που σας ενδιαφέρει. Αν δεν βρείτε δωμάτια μπορείτε να φιλοξενηθείτε σε ξενώνες γειτονικών χωριών ή να μείνετε στην Ηγουμενίτσα, που έχει και νυχτερινή ζωή, ανεβαίνοντας τα πρωινά στην Κεραμίτσα.

Η περιοχή είναι όμορφη όλο το χρόνο. Ιδανικότερη περίοδος για επίσκεψη θεωρώ ότι είναι ο Μάιος. Όλα είναι καταπράσινα, πανέμορφα.Χρήσιμα πληροφοριακά στοιχεία:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ Τηλ. 210 - 5202977 (www.mourgana.gr)
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.29091 & 029037
ΚΕΠ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.29002 & 029001
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.22203
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.22393
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.23199
ΤΑΞΙ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Τηλ. 26640.22026
ΤΑΞΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ Τηλ. 26640.41366
ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΦΙΛΙΑΤΕΣ) Τηλ. 26640.22209
ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) Τηλ. 26650.22309
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΛΙΑ Τηλ. 26640.41790
Επισκεφθείτε το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στο χωριό Τσαμαντά
Μετεωρολογικός σταθμός Τσαμαντά (Live cam)
Μπορείτε να μείνετε στους Ξενώνες που λειτουργούν στα χωριά:
Κεραμίτσα (εκκλησία), Τηλ. 26640.41226
Κεραμίτσα (ιδιωτικός), Τηλ. 26640.41021

Καλλιθέα, Τηλ. 26640.41330
Κρυονέρι (Αδελφότητα Κρυονερίου), Τηλ. 26640.41651
Λιά, Τηλ. 26640.41602
Μηλέα (Δημοτική επιχείρηση), Τηλ. 26640.42052
E-mail: jvellis@gmail.com

https://www.facebook.com/john.vellis

https://twitter.com/JohnVellis


Read More »
KΕΡΑΜΙΤΣΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ KΕΡΑΜΙΤΣΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Σελίδες