Η ΘΕΑΤΟ για την ολοκλήρωση του 11ου θεατρικού Νοέμβρη

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Η ΘΕΑΤΟ για την ολοκλήρωση του 11ου θεατρικού Νοέμβρη


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 11ο Θεατρικός Νοέμβρης , που διοργάνωσε η ΘΕΑΤΟ με τη στήριξη του ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω κόβιντ συνθηκών .

Προσπαθήσαμε για ακόμη μια φορά να δώσαμε το στίγμα ότι η τέχνη είναι παρούσα , ανασαίνει πάντα χρωματίζοντας τις υποτονικές ημέρες της κοινωνικής αλλά και προσωπικής μας ζωής.

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στις ομάδες που συμμετείχαν και στον κόσμο που για μία ακόμη φορά, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στήριξε με την παρουσία του , με την ευχή του χρόνου λεύτεροι στον 12ο Θεατρικό Νοέμβρη!
Read More »
Η ΘΕΑΤΟ για την ολοκλήρωση του 11ου θεατρικού Νοέμβρη Η ΘΕΑΤΟ για την ολοκλήρωση του 11ου θεατρικού Νοέμβρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Θεόφιλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Θεόφιλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 η εκδήλωση των εγκαινίων της περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ που αντλούν τη θεματογραφία τους από την εκκλησιαστική ζωγραφική παράδοση και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια παρουσίασης ενός ικανοποιητικού αριθμού αντιπροσωπευτικών θρησκευτικών έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου, ο οποίος είναι γνωστός ουσιαστικά από τις κοσμικές τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε κυρίως στο Πήλιο και τη Λέσβο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, ο πατήρ Δημήτριος Μαρτίνης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργης κ. κ. Τίτου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Χριστίνα Τζέλλου, κ. Ελευθέριος Κώστας, κ. Μιχαήλ Γκίκας, ο Υπολιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Στέφανος Σουρβίνος και τέλος ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης.


Το ιστορικό της έκθεσης ανέπτυξε ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Χουλιαράς, ενώ τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο και το θρησκευτικό του έργο παρουσίασε η κ. Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης και μία εκ των επιμελητών της έκθεσης. Τέλος τη δική της εμπειρία κατέθεσε η κ. Νίκη Τσιλιβίδη, Δικηγόρος και εκπρόσωπος της οικογένειας του Βασίλειου Τσιλιβίδη, δωρητή των τριών εικόνων του Θεόφιλου για το τέμπλο του ναού της Αγίας Παρασκευής στον Λιά Θεσπρωτίας, που απετέλεσαν και την αφορμή για την έκθεση, η οποία εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για το γεγονός ότι οι τρεις εικόνες παρουσιάζονται ως κεντρικά εκθέματα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Γεώργιος Β. Ντάνης Επιστημονικός Συνεργάτης Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκόμενων στον χώρο της έκθεσης από τον κ. Ιωάννη Χουλιαρά και την κ. Μαρία Νάνου.
Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν ο κ. Ιωάννης Χουλιαράς, Αρχαιολόγος, η κ. Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης και η κ. Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με διάθεση προσκλήσεων σε περιορισμένο αριθμό ατόμων και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Εκ μέρους των διοργανωτών εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης με την παραχώρηση των φορητών εικόνων και των φωτογραφιών:
  • Ιερά Μητροπόλις Δημητριάδος και Αλμυρού,
  • Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή,
  • Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας,
  • Δημοτική Πινακοθήκη Λιά,
  • Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης,
  • Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade,
  • Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Κυριακή 8.30-15.30 (εκτός Τρίτης)
Η είσοδος στην έκθεση πραγματοποιείται με το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Κανονικό εισιτήριο: 4 Ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 2 Ευρώ

Η είσοδος για τα σχολεία είναι ελεύθερη κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 26650.28539.
Κατά το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου η μειωμένη τιμή (2€) ισχύει για όλους τους επισκέπτες.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Read More »
Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Θεόφιλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Θεόφιλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Δωρεά από τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Δωρεά από τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία εμπορίας τυροπιτών και παρόμοιων ειδών ΧΩΡΙΆΤΙΚΗ ΖΥΜΗ για την μεγάλη προσφορά της σε κατεψυγμένα προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Ο Θ. Πιτούλης για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Ο Θ. Πιτούλης για τις δημόσιες δομές υγείας της ΘεσπρωτίαςΗ λειτουργία των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ Ηπείρου απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Δευτέρας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας.
Επισήμανε στη διαχρονική προσφορά της Περιφέρειας στη βελτίωση των υποδομών Δημόσιας Υγείας, όπως είναι η ολοκλήρωση του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.
«Είχε λεηλατηθεί, ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια και σήμερα λειτουργεί κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επισκευάζονται οχήματα του ΕΚΑΒ.
Τόνισε ότι έχουν διατεθεί στο νοσοκομείο Φιλιατών 180.00 ευρώ για αναλώσιμα- εξοπλισμό, έχει κατασκευαστεί η πρόσβαση προς το νοσοκομείο, ενώ σημείωσε πως δημοπρατήθηκε κόμβος εισόδου.
Τέλος τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του ΤΕΠ με το αποχετευτικό δίκτυο και κατέληξε πως επιπλέον η Π.Ε. Θεσπρωτίας εχει αναλάβει τη μεταφορά στα Γιάννενα των δειγμάτων για μοριακό έλεγχο.
Read More »
Ο Θ. Πιτούλης για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας Ο Θ. Πιτούλης για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Κλείνουν δρόμοι στην Ηγουμενίτσα για την «Καθαρή Εβδομάδα 2021»

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Κλείνουν δρόμοι στην Ηγουμενίτσα για την «Καθαρή Εβδομάδα 2021»Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να εκτελεστούν παρεμβάσεις καθαρισμού στο πλαίσιο της «Καθαρής Εβδομάδας 2021» ενημερώνει για τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Την Τετάρτη 01-12-2021 σταδιακό κλείσιμο της οδού 49 Μαρτύρων:
· Από 07:30 π.μ. έως 08:30 π.μ. από την Εκκλησία Λαδοχωρίου έως τον κόμβο στο 3ο Γυμνάσιο «κυκλοφοριακό ρεύμα εισόδου» και εν συνεχεία από τον κόμβο στο 3ο Γυμνάσιο έως την εκκλησία Λαδοχωρίου «κυκλοφοριακό ρεύμα εξόδου».
· Από 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ. από τον κόμβο στο 3ο Γυμνάσιο έως τον κόμβο στο ΚΤΕΛ «κυκλοφοριακό ρεύμα εισόδου» και εν συνεχεία από τον κόμβο στο ΚΤΕΛ έως τον κόμβο στο 3ο Γυμνάσιο «κυκλοφοριακό ρεύμα εξόδου».
· Από 09:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. από τον κόμβο στο ΚΤΕΛ έως τον κόμβο στο πρώην Ξενοδοχείο «ΗΠΕΙΡΟΣ» «κυκλοφοριακό ρεύμα εισόδου» και εν συνεχεία από τον κόμβο στο πρώην Ξενοδοχείο «ΗΠΕΙΡΟΣ» μέχρι τον κόμβο στο ΚΤΕΛ «κυκλοφοριακό ρεύμα εξόδου».

2. Την Πέμπτη 02-12-2021 από 07:30 π.μ. έως 10:00 π.μ. σταδιακό κλείσιμο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (κυκλικός κόμβος) μέχρι την συμβολή με την οδό Κύπρου (Κτήριο πρώην ΕΙΝ).
Read More »
Κλείνουν δρόμοι στην Ηγουμενίτσα για την «Καθαρή Εβδομάδα 2021» Κλείνουν δρόμοι στην Ηγουμενίτσα για την «Καθαρή Εβδομάδα 2021» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Η παράταξη Γόγολου για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Η παράταξη Γόγολου για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στης 29 Νοεμβρίου 2021, η Δημοτική Παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενημερώνει τους συμπολίτες για τις ενέργειές της κατά τη συνεδρίαση:
1. Θέσαμε τις παρακάτω επίκαιρες ερωτήσεις, οι οποίες προέρχονται από έκτακτες καταστάσεις που δημιουργούνται στην περιοχή, ή αποτελούν ερωτήματα συμπολιτών μας ή διαπιστωμένες παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής

Α. Το Δημοτικό Κατάστημα του Δημοτικής Ενότητας Συβότων στην Πλαταριά, υπολειτουργεί με διάφορα προσχήματα. Αποτέλεσμα, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.
Παρακαλούμε να εξεταστεί το θέμα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γκόλια .


Β. Η ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr δεν τιμά κανέναν για την εικόνα της.
Με επιστολή του συμπατριώτη μας, που κατοικεί στο εξωτερικό, μας καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα, αν και υπάρχει η σχετική ένδειξη στο αρχικό Profile της ιστοσελίδας.
Επιπλέον οι ίδιοι διαπιστώσαμε, ότι σημαντικές επιτροπές όπως αυτή της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών π.χ. για τις πλημμύρες απαρτίζονται από πρόσωπα που δεν βρίσκονται εν υπηρεσία ή δεν κατέχουν τις ιδιότητες που τους προσάπτονται, π.χ. κ. Γκιόκας Λεωνίδας, κ. Ντίνης Φώτιος, κα Σκούρα, κ. Μάζης κλπ
Τα δε σχέδια δράσης που έχουν αναρτηθεί, είναι υπό διαβούλευση και αφορούν το έτος 2018
Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να συνεδριάσει να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες το Συντονιστικό Όργανο που δεν υπάρχει και να εφαρμόσει σχέδια τους 2018.

Η ανάρτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρεται στη διαβούλευση του έτους 2020.
Ακόμη η ανάρτηση για τον Προϋπολογισμό, αναφέρεται σταματά στο 2020 (δύο χρόνια πίσω)

Επισημάναμε και άλλες αναρτήσεις που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, όπως Free Wifi, ύπαρξη δημοτικής βιβλιοθήκης για τους πολίτες, δωρεάν δεκατιανό σε μαθητές των δημοτικών σχολείων κλπ
Τέλος επισημαίνουμε την παράλειψη της υποχρέωσης εκ του Ν. 3852/2010 άρθρο 61.παρ.4 για ανάρτηση της περιουσιακής κατάστασης του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων κλπ στην ιστοσελίδα του Δήμου για κάθε έτος που κατέχουν την ιδιότητα αυτή.
Υπάρχει λόγος ;
κ. Δήμαρχε γιατί υπάρχει η εγκατάλειψη αυτή στον ιστότοπο του Δήμου μας;
Ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό; Υπάρχουν ευθύνες; Θα αποδοθούν ;

Γ. Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έφθασε ακόμη στην Ηγουμενίτσα. Ούτε για τις επιχειρήσεις, ούτε για τα παιδιά. Δεν υπάρχει ούτε στολισμός, ούτε φωτισμός για της έλευση των εορτών. Άλλες πόλεις δίπλα μας έχουν ξεκινήσει 50 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Βλέπουμε ως παράδειγμα τον Δήμο Ιωαννιτών ότι από της αρχές του Οκτωβρίου είναι σε εορταστική περίοδο, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να βρίσκονται συχνά στην αγορά των Ιωαννίνων.

2. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Θέμα 1ο
Η θέση της Δημοτικής μας παράταξης είναι ξεκάθαρη ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ευθύνη των Δήμων. Η εμμονή της Περιφέρειας στη διαχείρισή τους, ας αναζητηθεί στα πρόσωπα που ασκούν εξουσία, τα πολιτικά γραφεία που τους υποστηρίζουν και τις «σκοτεινές» διαδρομές των αποφάσεων που συντηρούν την υφιστάμενη κατάσταση, με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, την αυξημένη σε κόστος μεταφορά των απορριμμάτων.

Θέμα 2ο
Ως Δημοτική Παράταξη, καταθέσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά πρόταση Τεχνικού Προγράμματος με αναπτυξιακή προοπτική για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα (βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για το Δήμο μας) και δίκαιη κατανομή των έργων ανάλογα με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων
Το κάναμε με ευθύνη και στο δικαίωμα που μας δίνει ο νομοθέτης (ν. Κλεισθένη) και φυσικά με την έγκριση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Σημειώνουμε εδώ δύο παράδοξα που χρήζουν ερμηνείας από τους πολίτες
Α. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρτίνης αγνόησε ή αγνοούσε εξ αρχής, την ύπαρξη του εγκεκριμένου Τεχνικού Προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που είχε κατατεθεί από την παράταξή μας και χρειάστηκαν διευκρινήσεις για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Δεν του καταλογίζουμε καμία πρόθεση για την παράλειψη αυτή. Ούτε κρίνουμε τον τρόπο που διευθύνει την κάθε συζήτηση στις συνεδριάσεις. Έχουμε εμπεδώσει πλέον, την πλήρη ενσωμάτωση του στη συντηρητική πλειοψηφία της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, η οποία βεβαίως τον έχει ανταμείψει για αυτό, ορίζοντάς τον ως τον μακροβιότερο πρόεδρο επ’ αμοιβή, του Δημ. Συμβουλίου στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Β. Ο ν. 4555/2018 (Κλεισθένης ) ο οποίος νομοθετήθηκε κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα υποβολής σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για να διαφανεί και μια «άλλη οπτική» για το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε Δήμου. Επιπλέον, η τυχούσα αντίθετη άποψη της κάθε δημοτικής παράταξης προς το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να μη εξαντλείται σε ένα ΟΧΙ κατά την ψηφοφορία που συνήθως γίνεται. Με απλά λόγια, οι υπεύθυνες Δημοτικές Παρατάξεις να λένε ΟΧΙ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, το σπουδαιότερο αναπτυξιακό εργαλείο, γιατί δεν κρίνεται ως αξιότερο αυτού που οι ίδιες έχουν υποβάλλει.

Η απορία μας συνίσταται στην στάση της Δημοτικής Παράταξης «Αλλαγή Πορείας», που εκφράζεται από τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση, (ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημητρίου είναι γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στο νομό Θεσπρωτίας)
Τρία (3) χρόνια τώρα δεν συντάσσει Τεχνικό Πρόγραμμα για το Δήμο Ηγουμενίτσας…

Ερωτήματα :
Ακυρώνει στην πράξη το νομοθέτημα (Κλεισθένης) του ΣΥΡΙΖΑ ;
Δεν έχει η Δημοτική Παράταξη τον απαιτούμενο χρόνο ή τους συνεργάτες για τη για να συντάξουν ένα Τεχνικό Πρόγραμμα;
Αρκεί ένα απλό ΟΧΙ ;

Υ.Γ. Στην χθεσινή συνεδρίαση βέβαια έγινε υπέρβαση.
Υπήρχαν τρία (3) ΟΧΙ.
Ένα ΟΧΙ προς το την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Ένα ακόμη ΟΧΙ προς την πρόταση της δικής μας παράταξης.
Ένα τρίτο ΟΧΙ στην πράξη νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση.
Φαινόμενα των καιρών …
Read More »
Η παράταξη Γόγολου για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Η παράταξη Γόγολου για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Έναρξη προγράμματος «Γυναικά και Άθληση» από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Έναρξη προγράμματος «Γυναικά και Άθληση» από το Δήμο ΗγουμενίτσαςΤο τμήμα Αθλητισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει την έναρξη του προγράμματος: "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ". Η αρχή θα γίνει με δύο(2) πρωινά τμήματα που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κάθε Τρίτη: κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
· Α΄ Τμήμα 09:00-10:00
· Β΄ Τμήμα 10:00-11:00

Κάθε Πέμπτη: κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
· Α΄ Τμήμα 09:00-10:00
· Β΄ Τμήμα 10:00-11:00

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 07-12-2021

Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά στο τηλέφωνο 2665360012 από τις 11:30-14:00 Κος Απόστολος Γκουντούλας (Κ.Φ.Α. του προγράμματος) ή στο email: gountoulas@1345.syzefxis.gov.gr.
Τα μαθήματα γυμναστικής θα είναι χωρίς αντίτιμο μέχρι την νέα πρόσληψη Κ.Φ.Α.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν με την εγγραφή τους:
1. Αίτηση εγγραφής,
2. Ιατρική βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και
3. Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid-19 ή νόσησης.

Η αίτηση υπάρχει στην σελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας και μπορεί να εκτυπωθεί.
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν αργότερα και τα απογευματινά τμήματα μετά την έγκριση θέσης (αναμένεται) και πρόσληψης ενός Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα ΖεϊμπέκογλουRead More »
Έναρξη προγράμματος «Γυναικά και Άθληση» από το Δήμο Ηγουμενίτσας Έναρξη προγράμματος «Γυναικά και Άθληση» από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Ημερίδα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Ημερίδα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, κ. Αλέξανδρος Πάσχος, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου GET, κ. Πέτρος Ζουμπούλης και η Πρόεδρος του Κέντρου Καινοτομίας και Πολιτισμού INNOPOLIS, κ. Κατερίνα Σωτηροπούλου σας προσκαλούν σε ημερίδα με τίτλο:

«Η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής Θεσπρωτίας – Αυλώνα: Μεταφέροντας την εμπειρία του έργου GET»,

την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 π.μ.

Η συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου GET – GRALB Experience Tourism, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC.

Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου, η διαδικτυακή εφαρμογή που αναπτύχθηκε και ο τρόπος αξιοποίησής της για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής, καθώς και μέθοδοι προώθησης της διασυνοριακής περιοχής ως τουριστικού προορισμού.

Στο 2ο τμήμα θα υπαρχουν προτάσεις για την περαιτέρω προώθηση της περιοχής και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω WEBEX.Read More »
Ημερίδα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης Ημερίδα από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

188 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
188 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 46
ΠΕ Θεσπρωτίας 14
ΠΕ Ιωαννίνων 100
ΠΕ Πρέβεζας 28


Read More »
188 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 188 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Σοβαρές ζημιές στην παραλία του Δρεπάνου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Σοβαρές ζημιές στην παραλία του Δρεπάνου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Σημαντικές είναι οι ζημιές που άφησε η κακοκαιρία, η οποία χτύπησε τα παράλια της Ηπείρου για τουλάχιστον 24 ώρες.

Στην παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα η θάλασσα έγινε ένα με το οδόστρωμα, παρασέρνοντας μαζί της και τις πρόχειρες κατασκευές από τις καλοκαιρινές καντίνες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr, η δυνατή φουσκοθαλασσιά ξήλωσε ακόμα και μέρος του οδοστρώματος στο Μακρυγυάλι.

Όπως διαπιστώσαμε το πρόβλημα ήταν εντονότερο στα σημεία που κάποιοι έχουν αποψιλώσει τη χλωρίδα και τα φυτά, που μαζί με την άμμο που συγκρατούσαν, λειτουργούσαν ως φυσικό ανάχωμα.

Πάντως, ένα μέρος του δρόμου φαίνεται να έχει καθαριστεί, μέχρι το πρώην κατάστημα SOHO, ενώ η εικόνα από το σημείο αυτό και προς το Μακρυγιάλι είναι αυτή της απόλυτης καταστροφής, με τις πέτρες, τα ξύλα και το νερό να έχουν κατακλίσει το δρόμο.

Read More »
Σοβαρές ζημιές στην παραλία του Δρεπάνου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Σοβαρές ζημιές στην παραλία του Δρεπάνου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
8 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 168 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 32.571 rapid test και ανευρέθηκαν 1175 θετικά (3.61%). Από τις 1175 περιπτώσεις, οι 575 αφορούν άνδρες και οι 600 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.58 έτη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
36 αρνητικά rapid test

ΗΓΟΥΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”
269 rapid test με 8 θετικά (2.97%) αφορούν σε 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη


Read More »
8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | Είμαστε 48 αχρωμάτιστοι και διεκδικούμε

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | Είμαστε 48 αχρωμάτιστοι και διεκδικούμε


Συγκεντρώσαμε 48 συνάδελφους υπαλλήλους ΟΤΑ του Νομού Θεσπρωτίας, σε ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο για να Διεκδικήσουμε οσα Δικαιούμαστε.

Για να την προάσπιση των κατεκτημένων μας και για νέες κατακτήσεις.

48 συνάδελφοι αχρωμάτιστοι, χωρίς κομματικά στεγανά, ζητούν την στήριξη σας στις εκλογές, γιατι ο συνδικαλισμός, δεν είναι στείρα πολιτική.

Ζητούμε την στήριξη σας:
την Τρίτη 30.11 στη Παραμυθιά στο θέατρο Καρκαμίσι
την Τετάρτη 01.12 στο Φιλιάτι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
την Πέμπτη 01.12 στην Ηγουμενίτσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου


Read More »
Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | Είμαστε 48 αχρωμάτιστοι και διεκδικούμε Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | Είμαστε 48 αχρωμάτιστοι και διεκδικούμε Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Σε νέες περιπέτειες τα σκουπίδια της Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Σε νέες περιπέτειες τα σκουπίδια της ΗπείρουΣε νέες περιπέτειες εισέρχεται η διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου όπως άλλωστε αναμενόταν μετά και την τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ.

Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρός του Νίκος Καλαντζής, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας έκανε γνωστό ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο προσφυγές.

Η μία προσφυγή γίνεται προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και η δεύτερη προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μακρύς ο δρόμος λοιπόν και ανέλπιστος μετά από μία δεκαετία υποδειγματικής συνεργασίας πρώτου και δεύτερου βαθμού…
Read More »
Σε νέες περιπέτειες τα σκουπίδια της Ηπείρου Σε νέες περιπέτειες τα σκουπίδια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Προβλήματα από την υπερχείλιση του Καλαμά

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021
Προβλήματα από την υπερχείλιση του ΚαλαμάΈκλεισε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Νεράϊδας- Φιλιατών λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά.

Τα πρώτα προβλήματα είχαν καταγραφεί από χθες όταν πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων σημειώνονται στην επαρχιακή οδό Αγνάντων- Καταρράκτη, στα Τζουμέρκα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παράπλευρων δρόμων.
Read More »
Προβλήματα από την υπερχείλιση του Καλαμά Προβλήματα από την υπερχείλιση του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά και στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά και στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Προβλήματα και στο λιμάνι που συνδέει την Ηγουμενίτσα με το νησί της Κέρκυρας, έχει δημιουργήσει το δυνατό μπουρίνι που χτυπάει από το πρωί τα παράλια της Θεσπρωτίας και το Βόρειο Ιόνιο, με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο, η θάλασσα έχει κατακλίσει μεγάλο μέρος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με τα νερά να φτάνουν μέχρι και την τράπεζα Πειραιώς.

Η δυνατή βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης.


Read More »
Βγήκε η θάλασσα στη στεριά και στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Βγήκε η θάλασσα στη στεριά και στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2021 Rating: 5

Σελίδες