https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και από τις ώρες 16:00 - 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Συβότων θα διενεργηθούν οι εκλογές ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής του άνωθεν Συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, Σωτηριάδου Ευτυχία (στο κατάστημα ΚΙΡΚΗ) μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 23:00. Μετά την λήξη θα αναρτηθούν τα ονόματα των υποψηφίων στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας θα δοθεί χρόνος (σύντομης διάρκειας) στους υποψήφιους να αναπτύξουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμα τους (Τετάρτη 15 Ιουνίου 15:00 - 16:00)

Η Εφορευτική Επιτροπή

Κατσιγιάννη Ι. Αγγελική
Ντέλλα Ευγενία
Σωτηριάδου Ευτυχία
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Όταν το ρίχνεις συνεχώς στο «Τσάμικο»… - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Στις αρχές του 1991 ο σχετικά νέος ακόμη στον πρωθυπουργικό θώκο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έδειξε, δικαιολογημένη ίσως, σπουδή να γίνει ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκεπτόταν τη γειτονική Αλβανία, στην ηγεσία της οποίας ήταν ακόμη οι εκπρόσωποι του καταρρέοντος κομουνιστικού καθεστώτος που, υπό κράτος της μαζικής φυγής των πολιτών της χώρας, είχαν υποχρεωθεί να πάψουν να δολοφονούν όσους αλλόφρονες ομοεθνείς τους επιχειρούσαν με κάθε μέσο και κάθε τίμημα να περάσουν τα σύνορα.

Έκπληκτοι όσοι μετείχαμε στη δημοσιογραφική αποστολή που κάλυπτε το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα, ακούσαμε σε μια από τις δημόσιες ενημερώσεις για τα θέματα που συζήτησαν οι δύο αντιπροσωπείες, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος να μας ανακοινώνει ότι μεταξύ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν και το «ζήτημα με τις περιουσίες των Τσάμηδων».

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν αφάνταστος, καθώς η ανακίνηση ενός τέτοιου ζητήματος αιφνιδίασε τους πάντες –ακόμη και όσους, όπως ο υποφαινόμενος, λόγω καταγωγής από την… αυθεντική Τσαμουριά, είχαμε γνώση των πραγματικών διαστάσεων του. Η πρώτη αντίδραση της επίσημης ελληνικής πλευράς ήταν κάτι περισσότερο από αμήχανη: προσπάθησαν αρχικά να μας πείσουν ότι δεν είχαμε ακούσει καλά, εν συνεχεία ότι αυτός που μας μίλησε δεν ήξερε καλά ελληνικά, και, εν τέλει, πως αυτός που μας μίλησε δεν ήταν ακριβώς εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ, όπως μας παρουσιάστηκε.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, η κατάσταση είχε αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Επί ποινή άμεσης διακοπής της επίσκεψης, ο πολύπειρος στα διπλωματικά Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαίτησε από τον τελευταίο κομμουνιστή ηγέτη της Αλβανίας Ραμίζ Αλία όχι μόνον διάψευση ότι είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα, αλλά και την… «εξαφάνιση από προσώπου γης» (!) του προσώπου –Μπέη ή κάπως έτσι, ήταν το επίθετό του από όσο μπορώ να θυμηθώ έπειτα από 25 και κάτι χρόνια- που είχε κάνει τις επίμαχες ανακοινώσεις.

Όντως, τις επόμενες ώρες ο εκπρόσωπος είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο και οι ιθύνοντες της αλβανικής πλευράς, υποχωρώντας στις πιέσεις της ελληνικής, βάλθηκαν να μας… τρελάνουν, «επιβεβαιώνοντας» τους ισχυρισμούς των Ελλήνων επισήμων ότι δεν υπήρξε πρόσωπο που να είχε κάνει για λογαριασμό της αλβανικής πλευράς τις δηλώσεις που είχαμε ακούσει. Μόνον έτσι συνεχίστηκε το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα διέσχισε οδικώς τις περιοχές που διαβιούσε η πολυπληθής ακόμη τότε ελληνική μειονότητα και έτυχε μιας μοναδικά αποθεωτικής υποδοχής στη Δερβιτσάνη.
Ένα τέταρτο του αιώνα μετά, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επέλεξε να βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες στην αλβανική πρωτεύουσα, αγνοώντας τα σαφώς αρνητικά προμηνύματα που είχε στείλει η ηγεσία της γείτονος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους, ο «πολύς» κ. Εντι Ράμα είχε παραστεί τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο του κόμματος των λεγόμενων «Τσάμηδων» εγείροντας, κατά τα δημοσιεύματα, θέμα επιστροφής περιουσιών.
Οι ομάδες των διαδηλωτών που επεχείρησαν να εμποδίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του κ. Κοτζιά στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, φωνάζοντας προκλητικά συνθήματα του τύπου «Τσαμουριά μητέρα μας, περίμενέ μας», ήρθαν μάλλον ως φυσική συνέπεια των αλαζονικών πρωθυπουργικών δηλώσεων.

Παρά ταύτα, ωστόσο, ο έλληνας υπουργός δεν έδειξε να… πτοείται. Μόνον έτσι εξηγείται ότι συνέχισε το ταξίδι του ως να μην είχε συμβεί τίποτε απολύτως. Και μάλιστα στις κοινές δηλώσεις με τον αλβανό ομόλογό του προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών είναι καλό και –για φαντάσου…- δεν διαταράσσεται ούτε από πρωθυπουργικές δηλώσεις ούτε από… αλυτρωτικές διαδηλώσεις.
Πέρα από τα πρόσωπα και τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που μπορεί να έχει ο καθείς για τον έναν ή τον άλλο πρωταγωνιστή, δύσκολα μπορεί να παραγνωρίσει τις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα του χθες από την Ελλάδα του σήμερα.
Κακά, τα ψέματα, όμως, η οικονομική κρίση μπορεί να είναι η αφορμή, αλλά μάλλον δεν είναι η αιτία που ο διεθνής σεβασμός, τον οποίο απολάμβανε παλιότερα η χώρα μας, βρίσκεται, πλέον, στο ναδίρ.
Εξάλλου, δεν είμαστε η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Είναι και άλλες χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, αλλά δεν διανοούνται ούτε οι γείτονες τους ούτε οι εταίροι τους να τους συμπεριφερθούν όπως συμπεριφέρονται σε μας είτε οι Αλβανοί είτε οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι που μας υποβάλουν στο μαρτύριο της σταγόνας για να εγκρίνουν μια δόση για την οποία η κυβέρνηση μας και κατ΄ επέκταση η ίδια η χώρα υφίστανται ασύλληπτες ταπεινώσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι τα απανωτά παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Και αυτό γιατί οι ταγοί ενός λαού που βαυκαλίζεται ότι είναι ο εξυπνότερος της υφηλίου δεν μπορεί να αντιληφθούν ότι η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία είναι δύο πολύτιμες αρετές που δεν υπηρετούνται όταν το γυρνάς διαρκώς στο… «Τσάμικο». Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα προγράμματα που συμφωνούμε και δεν εφαρμόζουμε ή τις εξυπνάδες του στυλ «σκέπτομαι να γίνω ο πρώτος ηγέτης που θα τηρήσω τις προεκλογικές υποσχέσεις»; Τα «μπρος πίσω» για το Ελληνικό ή τα ψέματα για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ; Ή μήπως τις ύβρεις κατά των εταίρων που τώρα εκλιπαρούμε για το έλεος μιας… υποδόσης.
Read More »
Όταν το ρίχνεις συνεχώς στο «Τσάμικο»… - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα Όταν το ρίχνεις συνεχώς στο «Τσάμικο»… - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Πελαργός τρέφει τα μικρά του (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016
 
Στο απόσπασμα βίντεο βλέπουμε έναν ενήλικο πελαργό να ταΐζει τα μικρά του.

Αποβάλλει με τη μορφή εμετού την τροφή στο μέσο της φωλιάς απ΄όπου οι νεοσσοί την παίρνουν μόνοι τους. 

Τα αχώνευτα μέρη της τροφής (τρίχες, όστρακα, άμμος, πετραδάκια κλπ) από ηλικία 20 ημερών οι μικροί πελαργοί μαθαίνουν να τα αποβάλλουν απ΄το στόμα τη νύχτα συνήθως σε μορφή μικρών σβόλων.

Ο πελαργός τρώει φίδια, σαύρες, βατράχια, αρουραίους και έντομα.


video

Read More »
Πελαργός τρέφει τα μικρά του (+ΒΙΝΤΕΟ) Πελαργός τρέφει τα μικρά του (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους μικρούς μαθητές για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Εχτές, Πέμπτη 09/06/2016, δύο βαθμοφόροι του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου. 
 
Η επίσκεψή τους αφορούσε στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα:

«ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

που στόχευε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μικρών μαθητών για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα. 
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης, θέματα προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας, που μας επισκέφτηκε, ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του στα σχολεία και να έχει μια θερινή περίοδο με «γαλήνιες θάλασσες».
Read More »
Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους μικρούς μαθητές για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους μικρούς μαθητές για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

245.520€ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την επιλογή αναδόχου των εργασιών με τίτλο: "Μεταφορά Ανακυκλώσιμων Υλικών Δήμου Ηγουμενίτσας» για τα έτη 2016-2018 και με δικαίωμα προαίρεσης για το έτος 2019. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των εργασιών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, ανέρχεται στο ποσό των 198.000,00 €, πλέον ΦΠΑ 24% , ήτοι συνολικού προϋπολογισμού 245.520,00€.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Η Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 10/06/2016.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 27-06-2016 και ώρα 15:00.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε σύμπραξη. Στον υπόψη διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις παροχής των ζητούμενων υπηρεσιών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Απαγορεύεται, επί ποινή αποκλεισμού, η συμμετοχή στο διαγωνισμό μιας επιχείρησης σε περισσότερες από μια συμμετοχές (σχήματα διαγωνισμένων).

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% ( άρθρο 157 ν. 4281/2014) επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ, ήτοι ποσού 3.960,00€ και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 120 ημερών, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Η διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας αφορά την περίοδο 2016-2018 και με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος.

Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της περιληπτικής Διακήρυξης θα βαρύνουν τον ανάδοχο (άρθρο 46 Ν.3801/09 ΦΕΚ 163 Α’/04-09-2009).

Αρμόδια Υπάλληλος για πληροφορίες: Ιφιγένεια Κώτσια, τηλ.:2665361212, fax: 2665029119, e-mail: igoumen2@otenet.gr
Read More »
245.520€ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 245.520€ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Ίδρυση Γυμνασίου Ειδικής Αγωγής στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από έγγραφό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τις απόψεις και τοποθετήσεις των μελών του, ομόφωνα αποφάσισε την ίδρυση Γυμνασίου Ειδικής Αγωγής (ΕΑΕ) Ηγουμενίτσας, στα όρια του Δήμου και βεβαιώνει τη δυνατότητα κάλυψης των δαπανών που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία του.

Read More »
Ίδρυση Γυμνασίου Ειδικής Αγωγής στην Ηγουμενίτσα Ίδρυση Γυμνασίου Ειδικής Αγωγής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Ενεργειακά έργα ύψους 54 εκ. ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών που είχε τον γενικό συντονισμό με την καθοδήγηση της κ. Τατιάνας Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ιωαννίνων και αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, επιτυγχάνει για πρώτη φορά για τα Ελληνικά δρώμενα την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕπ) στον Τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, για έργα συνολικής αξίας 54 εκατ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 8 Ιουνίου από την ΕτΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίθηκε η επιχορήγηση, σε ποσοστό χρηματοδότησης 100%, Τεχνικής Βοήθειας για την υλοποίηση σημαντικών ενεργειακών δράσεων στην Ήπειρο. Λαμβάνοντας δε υπόψη το δυσμενές διεθνές περιβάλλον που υπάρχει την περίοδο αυτή για την Ελλάδα, η εξέλιξη για την Περιφέρεια Ηπείρου, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της όλης προσπάθειας, εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τα εξής:

"Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί, αγωνίζεται και προσπαθεί, ώστε εκτός από τα έργα του ΕΣΠΑ (του οποίου οι εντάξεις μέχρι σήμερα έχουν φθάσει στο 40%), να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία και ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Με συστηματική, επίπονη και εξειδικευμένη εργασία, έχει φέρει στο στάδιο υλοποίησης ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, με επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ, μέσα από το οποίο θα λυθούν ζητήματα της Ηπείρου στον ενεργειακό τομέα".

"Το έργο αυτό είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα που εγκρίνεται και θα υλοποιηθεί σε Ελληνική Περιφέρεια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι πόροι, οι χρηματοδοτήσεις και το σύνολο των αξιολογήσεων και εγκρίσεων προέρχονται εκτός Ελλάδας", υπογραμμίζει σε σχόλιο της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που ήταν επικεφαλής υπεύθυνη της υποβολής του φακέλου χρηματοδότησης, διαχείρισης και υλοποίησης του έργου.

Τα έργα που σχεδιάζονται

Η πρώτη φάση που εγκρίθηκε την Τετάρτη, αφορά την Τεχνική υποστήριξη για τον περαιτέρω σχεδιασμό των έργων που αφορούν:

· Την πλήρη αντικατάσταση με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, του ηλεκτροφωτισμού ολόκληρου του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, με τον οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια.

· Την μετατροπή του αστικού φωτισμού της Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Άρτας σε ένα σύγχρονης διαχείρισης (λειτουργικά και αισθητικά) δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

· Την αντικατάσταση με νέες σύγχρονες τεχνολογίες, όλων των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων συστημάτων που εξυπηρετούν τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε κτίρια εγκατάστασης Δημοτικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων Δημοτικών κολυμβητηρίων, Διοικητηρίων, χώρων κοινωνικής Πρόνοιας, κ.α.

· Την προδιαγραφή και ένταξη του Φυσικού Αερίου ως πρωτεύοντος ενεργειακού πόρου για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του Πολίτη.

· Αναβάθμιση της λιμναίας συγκοινωνίας της πόλης των Ιωαννίνων με σύγχρονες ηλεκτροκίνητες δομές πλοιαρίων, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των σταθμών μετεπιβίβασης (προβλήτες, κτλ), προς όφελος των επιχειρηματιών, των πολιτών και των επισκεπτών της.

Όπως αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι εγκριθείσες δράσεις εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν μέχρι 31.12.2018, στις προδιαγραφές του σχεδιασμού προβλέπεται η εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων που αντιστοιχούν σε 5,2 εκατ ευρώ κατ’ έτος, ενώ η αναμενόμενη μείωση ρύπων ανέρχεται σε 25.000 τόνους CO2 /έτος.

"Εν κατακλείδι, η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου αισθάνεται υπερήφανη, γιατί εξακολουθεί να καταλαμβάνει θέση αξιότιμου και αξιόπιστου συνεργάτη και εταίρου στα πλέον αυστηρά στην κρίση και απαρέγκλιτα συντασσόμενα και εναρμονισμένα στην τήρηση των προδιαγραφών, προϋποθέσεων και εκπλήρωσης διαχειριστικών όρων, χρηματοδοτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", προσθέτει ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τ. Καλογιάννη.
Read More »
Ενεργειακά έργα ύψους 54 εκ. ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ενεργειακά έργα ύψους 54 εκ. ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δωρεάν διανομή 13 τόνων ροδάκινων

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Η Περιφέρεια Ηπείρου–Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι από την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 1701/14-08-2015 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινω-νικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ),υλοποιεί δράση δωρεάν διανομής δέκα τριών (13) τόνων φρούτων–ροδάκινων μέσω των τριών (3) Δήμων -Εταίρων Π.Ε Θεσπρωτίας και των φορέων με κοινωνική δράση.

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης (κάρτα σίτισης ανθρωπιστικής κρίσης),οι δικαιούχοι του Επισιτιστικού Προγ-ράμματος ΤΕΒΑ/FEAD και οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου κ΄ Φιλιατών .

Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα , την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης (για τους κατόχους κάρτας), την αίτηση εγγραφής τους στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ/FEAD.

Σημεία Διανομής:

·Για το Δήμο Ηγουμενίτσας : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , 28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία), Ηγουμενίτσα

·Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά

·Για το Δήμο Φιλιατών : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες

.Εκκλησιαστική Εστία (προαύλιος χώρος Ι.Μ .Ηγουμενίτσας)

·Για τον Σύλλογο Πολυτέκνων οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Σύλλογο, για τον χώρο διανομής

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ώρα και ημέρα διανομής από τους Δήμους –Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης και τους φορείς με κοινωνική δράση .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δνσης Δημόσιας Υγείας κ΄ Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ : 2665360186-2665360185.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δωρεάν διανομή 13 τόνων ροδάκινων Π.Ε. Θεσπρωτίας: Δωρεάν διανομή 13 τόνων ροδάκινων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Πήγε να αγοράσει μοτοσικλέτα και έφυγε κλέβοντάς την

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μοτοσικλέτας και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, αφαίρεσε την μοτοσικλέτα χωρίς χρηματικό αντίτιμο

Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης 40χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 30χρονος κατηγορούμενος εντόπισε διαδικτυακή αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας που είχε αναρτήσει 40χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια εμφανίστηκε σαν αγοραστής και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 40χρονο, προσπαθώντας με διάφορα προσχήματα να τον πείσει για την φερεγγυότητα του.

Στη συνέχεια, την 09-06-2016 στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, συναντήθηκε με τον 40χρονο και με το πρόσχημα της δοκιμής του οχήματος, το αφαίρεσε, χωρίς να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων συνεχίζεται για την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Read More »
Πήγε να αγοράσει μοτοσικλέτα και έφυγε κλέβοντάς την Πήγε να αγοράσει μοτοσικλέτα και έφυγε κλέβοντάς την Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν άμεσα τέσσερις Ρομά, μέλη εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνελήφθησαν άμεσα χθες (09-06-2016) το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Δερβιζιάνων - Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (ένας 35χρονος και τρεις γυναίκες, ηλικίας 46, 43 και 48 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες χθες το μεσημέρι μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Κοπάνη Ιωαννίνων και αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή από σπίτι 85χρονης ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Δερβιζιάνων – Ιωαννίνων, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τους συνέλαβαν.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων και όχι μόνο αξιόποινων πράξεων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσω τέλεσης κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν άμεσα τέσσερις Ρομά, μέλη εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών Συνελήφθησαν άμεσα τέσσερις Ρομά, μέλη εγκληματικής ομάδας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. του θέματος : «Έγκριση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης Δήμου Ηγουμενίτσας του έτους 2016»

· Αυτή η διαδικασία είναι εντελώς απαξιωτική για τον Δήμο. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που συζητάμε ένα τέτοιο θέμα και με αυτόν τον τρόπο.

· Ο Δήμος έχει ψηφίσει 5ετές πρόγραμμα δράσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση το είχε καταψηφίσει διαφωνώντας με αυτό. Ωστόσο σήμερα ζητιέται από το Δ.Σ. να ξεχάσει τους όποιους σχεδιασμούς του και να ασχοληθεί μόνο με τα τρέχοντα και με τα λιγοστά χρήματα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016. Δηλαδή «μεροδούλι, μεροφάι» και βλέπουμε. Αλλιώς θα ισχύσει ο «ΚΟΦΤΗΣ» με πρόσθετη φορολόγηση των δημοτών μας.

· Γιατί στην Τοπική Διοίκηση ισχύει ήδη ο «ΚΟΦΤΗΣ». Αυτό λέει και η εισήγηση. Αν υπερβούμε τα όρια των δαπανών τότε θα παρθούν μέτρα από το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν εφαρμοστεί και κεντρικά ο «ΚΟΦΤΗΣ», όταν θα περιορισθεί ακόμα περισσότερο και η κρατική επιχορήγηση.

· Προφανώς είστε υποχρεωμένοι από την κεντρική διοίκηση να φέρετε αυτό το θέμα για ψήφιση. Αλλά είχατε υποχρέωση στην εισήγηση να τονίσετε το απαράδεκτο του πράγματος. Να ενημερώσετε τους δημότες για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να δηλώσετε την αντίθεση σας προς αυτή να καλέσετε τον λαό να την αντιπαλέψει. Να επιμείνετε σε έργα και δράσεις που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Πράγμα που δεν το κάνετε.

· Δεν επιτρέπεται να στέκεται το Δ.Σ. ουδέτερο σε αυτή την πολιτική που στην ουσία το καταργεί ,αφού περιορίζει δραματικά την δυνατότητα του να σχεδιάζει και να προγραμματίζει τα του Δήμου. Δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι , σαν μια απόφαση ρουτίνας.

· Δεν χαιρόμαστε που επαληθευόμαστε άλλη μια φορά, αλλά είχαμε τονίσει κατά την συζήτηση του 5ετούς προγράμματος ότι χωρίς κεντρικό σχεδιασμό είναι αδύνατον να λειτουργήσει τοπικός σχεδιασμός σε επίπεδο Δήμου. Κεντρικός δε σχεδιασμός είναι αδύνατον να υπάρξει με την αναρχία που επικρατεί στην καπιταλιστική παραγωγή, όπου κυριαρχεί ο νόμος της μεγιστοποίησης της κερδοφορίας για κάθε επιχείρηση.

· Για αυτό και διαφωνούμε με αυτά που ακούστηκαν περί Δεξιάς η Αριστερής κυβέρνησης, περί συντηρητικών κλπ.. Δύο πολιτικές μπορεί να υπάρξουν και να εφαρμόζονται. Η μία είναι αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή. Αυτήν που εφαρμόζει και η Δημοτική Αρχή αποδεχόμενη και εφαρμόζοντας τις εντολές της κεντρικής εξουσίας. Η άλλη είναι της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Και τα δυο μαζί δεν γίνονται. Είναι σαν να ζητάμε και ο λύκος να είναι χορτάτος και τα πρόβατα σωστά.

· Η Δημοτική αρχή και με αυτή της την εισήγηση παίρνει θέση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, αφού η ψήφιση της υπηρετεί την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που σαφέστατα υπηρετεί τα μονοπώλια. Αυτός είναι και ο λόγος που η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την εισήγηση και όχι τα επιμέρους ζητήματα του προϋπολογισμού που έχει καταψηφίσει.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Την Κυριακη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Όλες και όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 07:30μ.μ. ,στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στην Ηγουμενίτσα, με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο και πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό – φορολογικό και έδωσε συνέχεια με το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με την ψήφιση νέων έμμεσων φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μην δεχτούμε κι άλλες θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αρκετά ματώσαμε!

Οργανωμένοι στο κλαδικό μας σωματείο, ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε συνέχεια στις μαζικές, δυναμικές, απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια και την εξαθλίωση στη ζωή μας. Απαιτούμε την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Η οργή και η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα!

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούν να ζουν συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, την απληρωσιά, την ανεργία. Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ξεσαλώσει πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Εκατοντάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι τους τελευταίους μήνες έχουν πεταχτεί στην ανεργία, όπως οι συνάδελφοι μας στα GOODY’S. Άλλοι είναι για μήνες ή αναγκάζονται να υπογράψουν μειώσεις μισθών με δυσμενέστερους όρους. Το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, η εντατικοποίηση είναι η σκληρή πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του κλάδου.

Όλα αυτά δεν είναι ξεκομμένα απ’ την συνολικότερη επίθεση που δεχόμαστε και έχει να κάνει με τη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, τους δυσβάστακτους φόρους, τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Την νέα επίθεση που ετοιμάζουν στα εργασιακά και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ας αναρωτηθούμε ποιος συνάδελφος με τις σημερινές εργασιακές σχέσεις, την ημιαπασχόληση, τη 'μαύρη εργασία' θα κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Ποιος θα μπορεί να πληρώνει υπηρεσίες υγείας , να ανταπεξέλθει στη νέα φοροεπέλαση με τους πενιχρούς μισθούς που παίρνουμε;

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο με κάθε συνάδελφο απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους που μας κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας αφαιρούν τη ζωή και το μέλλον.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται. Η απάντηση μας απέναντι στην αντεργατική επίθεση πρέπει να είναι δυνατή. Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα.

Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους ,τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενισχύουμε τη λαϊκή συμμαχία, βάζουμε στόχο την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Στη ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δίνουμε όλοι το παρόν, συζητάμε για τα οξυμένα προβλήματα μέσα στους εργασιακούς χώρους ,συμβάλουμε με τη γνώμη μας στη πιο αποτελεσματική οργάνωση της δράσης του σωματείου μας.

Όλες και όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου, Κυριακή 13 Ιουνίου, 07:30μ.μ.
Read More »
Την Κυριακη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων Θεσπρωτίας Την Κυριακη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Επαναληπτικός διαγωνισμός ομπρελοκαθισμάτων σε ΔΡΕΠΑΝΟ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επαναπροκηρύσσει πλειοδοτικό και προφορικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού – παραλίας για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες) στη παραλία ΔΡΕΠΑΝΟ - ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα προς παραχώρηση χρήσεως τμήματα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού-παραλίας, όπως περιγράφονται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα και απαριθμούνται παρακάτω θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων (ξαπλώστρες – ομπρέλες). Όλοι οι παρακάτω χώροι θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά, όπως απεικονίζονται επακριβώς στον ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΗ.


Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 13-06-2016 ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:30΄ μέχρι 12:00΄ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο) στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο επί της οδού Σουλίου 3 στην Ηγουμενίτσα, ενώπιον της αρμόδιας από το Νόμο Επιτροπής. Η Δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για να γίνει δεκτός κάποιος στη Δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής τα κάτωθι δικαιολογητικά :

1Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αν είναι φυσικό πρόσωπο ή σχετικό παραστατικό εκπροσώπησης αν είναι εταιρεία ή κοινοπραξία.

2. Βεβαίωση από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου περί μη οφειλής του συμμετέχοντος (εξίσου και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία).

3Βεβαίωση της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), περί μη οφειλής του συμμετέχοντος για χρέη προς το δημόσιο, καθώς και για τους υπόλοιπους εταίρους, αν είναι εταιρεία (φορολογική ενημερότητα).

4.Γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών ή Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης δια την συμμετοχή στη δημοπρασία, ποσού δέκα της εκατό (10%) επί του ορίου της τιμής εκκίνησης, ήτοι, τρείς χιλιάδες € (3.000,00 € Χ10%=300 (τριακόσια ευρώ), για τα πόστα 2 και 5 και για πόστο 7 (300μ2χ6€ το μ2=1.800,00 € χ 10% =180 ) εκατόν ογδόντα ευρώ. Μετά την υπογραφή της συμβάσεως η ανωτέρω εγγυητική αντικαθίσταται με νέα σε ποσοστό 10% επί του επιτευχθέντος μισθώματος.

5 Αντίγραφο (επικυρωμένο) της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός των χωρών της Ε.Ε ή άδεια παραμονής, εάν έχουν ιθαγένεια κράτους μέλους της Ε.Ε.

6. Υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος του Ν. 1599/1986, ότι έχει λάβει γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

7. Πληρεξούσιο, σε περίπτωση εκπροσώπησης έναντι άλλου.

Τιμή εκκίνησης για το ετήσιο μιας θερινής περιόδου αντίτιμο χρήσεως ορίζεται το ποσό των τριών χιλιάδων ων ευρώ (3.000,00 €) για πόστα 2 και 5 εκτός από το (7)που ορίζεται χίλια οκτακόσια ευρώ (1.800,00 ).

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Read More »
Επαναληπτικός διαγωνισμός ομπρελοκαθισμάτων σε ΔΡΕΠΑΝΟ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ  Επαναληπτικός διαγωνισμός ομπρελοκαθισμάτων σε  ΔΡΕΠΑΝΟ και ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Παραμυθια: Πρόταση Ανάδειξης του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016


Read More »
Παραμυθια: Πρόταση Ανάδειξης του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη Παραμυθια: Πρόταση Ανάδειξης του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου και η αλήθεια

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016Αξιότιμε κύριε Μάστορα

Η παρούσα επιστολή σκοπό έχει την αποκατάσταση της αλήθειας σε μέρος της συνέντευξής που πήρατε από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήριο Μήτση, Πρόεδρο ΔΕΥΑΗ, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Συβότων κλπ κλπ. Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι δύσκολο, επίπονο και μακροχρόνιο έργο, σε αντίθεση με την αντίθετη όψη…..

Με αφορμή την συνέντευξη που σας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριος Μήτσης (https://www.youtube.com/watch?v=cwvyhsLZbUY) και που στο σύνολο της από δική μας προσωπική άποψη ήταν πολύ καλή, και εννοώ από θέμα δημοσιογραφίας και μόνο. Επειδή έχετε διατελέσει και Δήμαρχος, και έχετε μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και παράλληλα το επάγγελμα σας είναι λειτούργημα, θα θέλαμε να τονίσουμε πως όλα τα θέματα που θίξατε ήταν πολύ καλά, όλες οι ερωτήσεις σας ήταν πολύ στοχευμένες, εννοείτε όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ερωτήσεις ήταν προγραμματισμένες (τις περισσότερες φορές για να μην πω όλες, στην δημοσιογραφία οι ερωτήσεις είναι γνωστές στον προσκεκλημένο μέρες πριν, συνεπώς έχει τον κατάλληλο χρόνο να δημιουργήσει γραπτώς τις απαντήσεις, να τις μελετήσει και να είναι πάντα εντός του θέματος αλλά στα όρια που ο ίδιος έχει θέσει, χωρίς ποτέ να αιφνιδιαστεί), αλλά θεωρώ πως σε μερικά θέματα έπρεπε να σταθείτε περισσότερο, διότι ναι μεν αυτά που θίξατε σας είχαν προβληματίσει από το μακρύ παρελθόν ως το παρών, αλλά οι απαντήσεις έδειξαν πως σας κάλυψαν και συνεπώς αλλάζατε θεματολογία. Οι απαντήσεις εκτός από σύντομες, ήταν και άνευ ουσίας, παραπλανητικές μερικές φορές, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων σας κάλυπταν, ενώ είμαστε σίγουροι πως είχατε την γνώση και εμπειρία να σταθείτε περισσότερο ώστε να περάσει στον κόσμο αυτό που έπρεπε, η αλήθεια.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στον Πεζόδρομο στα Σύβοτα. Ρωτήσατε τον Αντιδήμαρχο για τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, και ξεκινάει την απάντηση του ο Κ. Μήτσης από το 42:30 και λέει τα παρακάτω:

“Μήτσης: Υπάρχει ένας πεζόδρομος ο οποίος συγχρόνως εξυπηρετεί και αυτοκίνητα επί σειρά ετών έκλεινε στις 6 το απόγευμα και για συγκεκριμένους μήνες, από 1η Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα το επεκτείναμε από της 5 το απόγευμα από Μάιο ως Οκτώβριο

Μάστορας: (44,00 λεπτό) γιατί υπάρχουν αντιδράσεις?

Μήτσης: Οι αντιδράσεις υπάρχουν γιατί υπάρχουν δυνάμεις συντηρητισμού οι οποίες προσπαθούν να βάλουν το ειδικό συμφέρον πάνω από το γενικό. Πολιτική του Δημάρχου αλλά και μένα προσωπικά ως Αντιδημάρχου περιοχής, το ειδικό καλό θα προκύψει μόνο μέσα από το γενικό καλό, σε κάθε περίπτωση ακούμε τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, ο πεζόδρομος ο συγκεκριμένος έχουμε κατά νου να τον κλείσουμε όπως ορίζεται, του χρόνου, δηλαδή το επόμενο έτος, την επόμενη τουριστική σαιζόν εφόσον ανοίξουμε και διόδους ένθεν και ένθεν του δρόμου τουλάχιστον από την μια πλευρά, γιατί υπάρχει εκεί πέρα μια ιδιαιτερότητα συγκεκριμένη ότι φτάνοντας εκεί πέρα βγαίνει ο κόσμος σε αδιέξοδο αυτός είναι ο λόγος ο οποίος………. “

Έχουμε λοιπόν κάποιες τοποθετήσεις οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν και ως διευκρινήσεις, και παράλληλα μερικές απορίες. Θα τα αναλύσουμε με την χρονική σειρά που ρωτήθηκε και απάντησε ο προσκεκλημένος σας.

1. Μήτσης: ”Υπάρχει ένας πεζόδρομος ο οποίος συγχρόνως εξυπηρετεί και αυτοκίνητα” Δεν προβλέπεται κανένας πεζόδρομος στην Ελλάδα να εξυπηρετεί αυτοκίνητα, διότι παύει να είναι πεζόδρομος. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας πολύ ορθά αναφέρει στον Κανονισμό Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων 125/2015 αλλά και στον τροποποιητικό 128/2016, στο Άρθρο 7 “Κίνηση Οχημάτων σε Πεζόδρομους και Πλατείες” (δείτε εδώ τον κανονισμό, σελίδα 17, http://www.igoumenitsa.gr/images/kanonismoi/kanonismos-koinoxr-xoron.pdf ) τα προβλεπόμενα βάση Νομοθεσίας. Οπότε ενώ αναφέρει τις ρυθμίσεις για την κυκλοφορία οχημάτων σε Πεζόδρομους και Πλατείες, παράλληλα λέει και πράττει ακριβώς τα αντίθετα. Άρα εφόσον υπάρχει πρόβλεψη για την πολύ περιορισμένη κίνηση οχημάτων σε ειδικές κατηγορίες βάση κανονισμού, γιατί εξακολουθεί την ανομία ο Δήμος Ηγουμενίτσας? Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης πως η ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας ή έχει μετατραπεί σε χώρο πειραματισμού προς νέους προγραμματιστές, ή ανεβοκατεβάζουν συνεχώς τους κανονισμούς και μας μπερδεύουν, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Μια μέρα έχουν δημοσιευμένο τον παλιό κανονισμό 125/2015, την άλλη τον τροποποιητικό 128/2016, ενώ αργότερα πάλι έχουν δημοσιεύσει τον παλιό 125/2015 και συγκεκριμένα 23/05/2016 και ώρα 09:11:28,, ενώ ο παλιός θα έπρεπε να είχε ημερομηνία δημοσίευσης 2015, δηλαδή τότε που δημιουργήθηκε ο κανονισμός.. Η ημερομηνία αυτή λοιπόν δείχνει προς απόδειξη τα όσα λέμε, ότι ανεβοκατεβάζουν και αλλάζουν τους κανονισμούς για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν και συγκεκριμένες μέρες.. Καλύτερα μην προσπαθήσουν να αποδείξουν το αντίθετο… Τα αρχεία φέρουν ηλεκτρονική χρονοσφραγίδα δημοσίευσης…

2. Μήτσης: ”Υπάρχει ένας πεζόδρομος ο οποίος συγχρόνως εξυπηρετεί και αυτοκίνητα επι σειρά ετών” ----------πάλι το ίδιο,,, ο Πεζόδρομος εξυπηρετεί αυτοκίνητα…!!!! εδώ θέλει ίσως να τονίσει ότι επειδή οι προηγούμενοι αρμόδιοι έκαναν κατ’ εξακολούθηση λάθη (ίσως εν αγνοία τους), πρέπει (να υπάρχει μια ακολουθία όπως στα μαθηματικά), και να συνεχίσουν τα ίδια λάθη (?). Αλλά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δημιούργησε με πολύ κόπο όπως ισχυρίζεται έναν νέο δίκαιο (?) κανονισμό, Μήπως για λίγους? Ή όφειλε να διορθώσει και να κάνει πιο δίκαιο το καθεστώς για τους Δημότες και Επιχειρηματίες? Στο συγκεκριμένο σημείο μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αντέγραψαν και επικόλλησαν αρκετά σημεία από τον παλιό κανονισμό χωρίς να τα επεξεργαστούν ως όφειλαν, που αποδεδειγμένα τελικά εκτέθηκαν μέλη της παρούσας επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, διότι είχαν άγνοια ότι συμφωνούσαν εν αγνοία τους με το τι πραγματικά συμβαίνει.

3. Στο χρονικό περιθώριο που προέβη ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επέκταση του κλεισίματος του “δρόμου” όπως λέει, δεν έχουμε καμία ένσταση, αντιθέτως επικροτούμε την διάθεση του Δήμου για την ενέργεια αυτή, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι ως προς το σημείο απαγόρευσης εισόδου οχημάτων, και της ώρας. Το σημείο απαγόρευσης που ίσχυε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και υιοθέτησε και η παρούσα, είναι όχι μόνο εσφαλμένη, αλλά διαχωρίζει τον Πεζόδρομο σε 2 κατηγορίες και 3 διαφορετικές ισχύουσες αποφάσεις σε ένα μήκος μόλις 100 μέτρων, στην μια κατηγορία οι πεζοί και οι επιχειρήσεις επωφελούνται, ενώ στην άλλη κατηγορία οι πεζοί και οι επιχειρήσεις αδικούνται. Γιατί κάνει τέτοιο διαχωρισμό ο Δήμος Ηγουμενίτσας? Εδώ λοιπόν υπάρχουν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και επιχειρήσεων που έστειλαν την επιστολή

4. Μήτσης: “Οι αντιδράσεις υπάρχουν γιατί υπάρχουν δυνάμεις συντηρητισμού” ---------- Όσον αφορά τις δυνάμεις Συντηρητισμού.. Συντηρητικές δυνάμεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν Προοδευτικοί άνθρωποι, και στην άλλη όχθη οι μη Προοδευτικοί… Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων (κατοίκων και επαγγελματιών) που έστειλαν μια επιστολή που υπογράφηκε από 41 άτομα στον Δήμο Ηγουμενίτσας στης 18/04/2016, (την οποία μπορείτε να δείτε εδώ https://drive.google.com/file/d/0B1xcnSCNSL9hU25vZUtOeTRic0U/view ) και ζητήθηκε να την συμπεριλάβουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στης 20/04/2016, όπου και έγινε. Την συμπεριέλαβαν προς αναφορά και μόνο όταν συζητήθηκε το θέμα του Πεζόδρομου και παρόλο τις δημόσιες τοποθετήσεις του εισηγητή κ. Μήτση Σωτήρη ότι η επιστολή είναι ορθή, σωστή, δίκαιη (δείτε το βίντεο εδώ από την 4η ώρα και 11ο λεπτό μέχρι το 4:28,00 https://www.youtube.com/watch?v=5A0UjiFnjfo και συγκεκριμένα στο 4:12,40 ) εξακολούθησε να κάνει το ίδιο λάθος. Ενώ παραδέχθηκε ότι έχει γίνει λάθος, εξακολουθεί να το συνεχίζει. Όμως λάθη που επαναλαμβάνονται δεν είναι λάθη…

5. Μήτσης: “, σε κάθε περίπτωση ακούμε τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο” ----------Αυτό δεν ισχύει, ή αν ισχύει έχει ισχύ μόνο επιλεκτικά για λίγους. Θα ήταν πολύ δίκαιο και σωστό αν ακούνε τον κόσμο και τον αφουγκράζονται, διότι όπως γράψαμε και παραπάνω, 41 άτομα (αν είχαμε χρόνο θα υπέγραφαν πολλοί περισσότεροι) που υπέγραψαν την επιστολή, παρόλο την δημόσια δικαίωση τους, δεν τους άκουσε ως προς τα λεγόμενα της Επιστολής – Πρότασης παρά άκουσε την προφορική πρόταση ενός και μόνο επιχειρηματία από τα Σύβοτα, το οποίο το ισχυρίζεται δημόσια στην Δημοτική Συνεδρίαση. Ενώ αρκετός αριθμός μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αφουγκράστηκε τις απόψεις μας οι οποίες ακολούθησαν και επιχειρήματα, και συναίνεσαν στην εφαρμογή του αυτονόητου, και βέβαια μειοψήφησαν το συγκεκριμένο θέμα. Άρα το ότι αφουγκράζονται τον κόσμο καταρρίπτεται κατηγορηματικά. Στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα υπάρχει και αίτηση προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας που ζητάμε να μας γνωστοποιήσει ο Αντιδήμαρχος τον επιχειρηματία που δέχθηκε την προφορική αίτηση για την επέκταση του ωραρίου και χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης εισόδου οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, Ποιος έχει λοιπόν παραβατικές και μεροληπτικές συμπεριφορές, είναι ξεκάθαρο. Θα ήθελα να ρωτήσω όχι μόνο τον Αντιδήμαρχο, αλλά και όλους τους υπεύθυνους στον Δήμο Ηγουμενίτσας, αν έχουν επισκεφθεί ποτέ τα Σύβοτα να συνομιλήσουν με κατοίκους και επιχειρηματίες για τα όποια σοβαρά ή ασήμαντα προβλήματα βιώνουμε καθημερινά…

6. Μήτσης: “ο πεζόδρομος ο συγκεκριμένος έχουμε κατά νου να τον κλείσουμε όπως ορίζεται,,,,,, του χρόνου, δηλαδή το επόμενο έτος, την επόμενη τουριστική σαιζόν” ----------εδώ δεν αναφέρει ξεκάθαρα από πού και ποιος όρισε τον Πεζόδρομο, διότι δεν το όρισε αυτό κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος, ή ένας Μηχανικός, ούτε κάποιος Αντιδήμαρχος, κλπ κλπ, παρά το όλο σχέδιο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της κυβέρνησης, έχει ισχύ, είναι νόμιμο, δεν την πρόσβαλλε αυτήν την απόφαση κανείς για να υπάρχει εκκρεμότητα σε άλλη απόφαση και συνεπώς έχει ιδιαίτερη ισχύ και βάση. Στα Σύβοτα, έχει ολοκληρωθεί και εγκρίθηκε η Πολεοδομική μελέτη του οικισμού με την αριθμ. 350/12-3-1993 (ΦΕΚ 563/Δ/21- 5 -1993) απόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας, (δείτε την εδώ http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC2) και στην συνέχεια έγινε τροποποίηση των όρων δόμησης με την αριθμ. 2773/15-9-1994 (ΦΕΚ 1008/Δ/29-9-1994) απόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας (δείτε την εδώ http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG2VoOP) Γιατί λοιπόν προσπερνάει την διαδικασία και τα πρόσωπα? Μήπως για να δώσει προχειρότητα και όχι βαρύτητα? Αυτό το γνωστό ύφος, είναι πάγια τακτική των πολιτικών για να προσπεράσουν γρήγορα ένα θέμα και να το υποβαθμίσουν ενώ έχει αξία.

7. Μήτσης: “εφόσον ανοίξουμε και διόδους ένθεν και ένθεν του δρόμου τουλάχιστον από την μια πλευρά, γιατί υπάρχει εκεί πέρα μια ιδιαιτερότητα συγκεκριμένη ότι φτάνοντας εκεί πέρα βγαίνει ο κόσμος σε αδιέξοδο, αυτός είναι ο λόγος ο οποίος” ----------σε 3 γραμμές, 3 λάθη.. Οι δίοδοι που θέλουν να ανοίξουν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και να αναφέρουν που θα τους ανοίξουν. Βέβαια να αποκλείσουμε σημεία που είναι ήδη πεζόδρομοι και θα τους μετατρέψει πάλι κατά παράβαση ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε δρόμους. 2ον το σημείο που αναφέρει ότι ο κόσμος βρισκόταν σε αδιέξοδο, ισχύει, δεν είναι ψέμα, αλλά δεν είπε το σημαντικότερο. Το σημείο που επέλεξαν να απαγορεύσουν την είσοδο οχημάτων στον Πεζόδρομο (στο φαρμακείο της Ιόλης) ήταν λανθασμένη επιλογή, διότι αν από την αρχή είχαν πάρει την απόφαση να απαγορεύσουν την είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, από τον κυκλικό κόμβο, δηλαδή στην αρχή του πάρκινγκ με τις ελιές, όπως προβλέπεται από τα σχέδια, δεν θα βρισκόταν ο κόσμος σε αδιέξοδο, όπως εξάλλου δείχνουν και τα σχέδια πόλεως του Δήμου Ηγουμενίτσας. Άρα το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργούταν ήταν αποτέλεσμα πάλι εσφαλμένης απόφασης και λάθος επιλογής σημείου για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων. Εσείς δημιουργήσατε την αιτία του προβλήματος ενώ υπήρχε λύση, και αντί να το διορθώσετε, το κάνατε - κάνετε χειρότερα. Όσον αφορά για την εναλλακτική κίνηση των οχημάτων, δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την διάνοιξη δρόμου διπλής κατεύθυνσης από τον κόμβο (πλατεία) προς την πλατεία Αναύρα, όπου μάλιστα υπάρχουν και σχετικές ταμπέλες για την υποχρεωτική κίνηση των φορτηγών από εκεί, άρα ο δρόμος είναι υπερ αρκετός σε πλάτος και για τα αυτοκίνητα… Ένα γιατί που μένει αναπάντητο.. Γιατί εξακολουθούν πεισματικά κιόλας να κάνουν αυτές τις κινήσεις που είναι ενάντια στο γενικό συμφέρον και όχι στο ειδικό όπως λέει ο Αντιδήμαρχος…. Αν το σύνολο των 41 ατόμων που έστειλαν την επιστολή αποτελεί ειδικό συμφέρον, και ο ένας που έκανε μια προφορική αίτηση αποτελεί γενικό συμφέρον,,,, συγχαρητήρια στα μαθηματικά , και τα συμπεράσματα δικά σας κ. Μάστορα…

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε, τόσο εσάς για να κάνετε ένα ρεπορτάζ, παρουσία και άλλων συναδέλφων σας (για την διαφάνεια του ρεπορτάζ), αλλά και υπεύθυνους του Δήμου Ηγουμενίτσας, και την Τροχαία Θεσπρωτίας, να επισκεφθείτε τα Σύβοτα τώρα που ξεκινάει η κίνηση μέρα με την μέρα περισσότερο (και ιδίως Σάββατο ή Κυριακή), για να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις και συμπεράσματα για τα όσα υποστηρίζουμε. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη με την φυσική τους παρουσία. Μόνο μέσα από την επικοινωνία και τον διάλογο λύνονται προβλήματα και παρεξηγήσεις, ενώ η απουσία όχι μόνο δεν τα λύνει, αλλά πεισμώνει και τις 2 πλευρές φέρνοντας στην επιφάνεια και άλλα προβλήματα που τελειωμό δεν (θα) έχουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση, απορία, ή βοήθεια, παραμένουμε στην διάθεση σας, και πάντα είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο.

ΥΓ: Εφόσον ο Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης Σωτήριος ισχυρίζεται ότι θα λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν (μεταξύ και άλλων θεμάτων), και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη τουριστική σαιζόν θα λειτουργήσει ο Πεζόδρομος όπως πρέπει (από το παρελθόν), τον προσκαλούμε μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες να επισκεφθούν τα Σύβοτα, να καταγραφούν αυτό το καλοκαίρι οι απόψεις, οι λύσεις και τι τελικά θα γίνει, ώστε τον χειμώνα να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, εφόσον θα έχουν και τον απαραίτητο χρόνο. Αν δεν προετοιμαστεί από τώρα η σχετική μελέτη, το αποτέλεσμα του έργου χωρίς την αυτοψία και την συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρήσεων πάλι προβλήματα θα δημιουργήσει. Είμαστε σίγουροι πως αυτές οι αυτοψίες και οι διεξοδικές συζητήσεις μεταξύ Δήμου και Πολιτών θα διαγράψει παντελώς την ιδέα ότι υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και θα δημιουργήσει ένα κλίμα σοβαρότητας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Σκοπός μας, και θα επιμείνουμε, είναι η επίλυση των προβλημάτων που είναι κοινά προβλήματα και όχι μεμονομένα, και η επίλυση τους θα είναι προς όφελος όλων.

Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος 
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης και τα συμπεράσματα ... ελεύθερα:
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου και η αλήθεια Ηγουμενίτσα: Η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου και η αλήθεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Σύβοτα.

Ένα γεγονός δόξας και χαράς που ολοκληρώνει την Πασχαλινή περίοδο είναι η Ανάληψη του Χριστού μας στους ουρανούς. Έρχεται η στιγμή που ο Νικητής του θανάτου δείχνει τον τελικό προορισμό του ανθρώπου. Μέσα σε μία υπερκόσμια δόξα ο Κύριος αποχαιρετά την ανθρωπότητα και επιστρέφει στον ουρανό. Τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος σπαργανώνεται ως βρέφος στη Βηθλεέμ.

Ως Θεάνθρωπος ζει τα τριάντα τρία χρόνια Του πάνω στη γη, διδάσκει, θαυματουργεί, ευεργετεί, αποκαλύπτεται, αποκρύπτεται, διαλέγεται, σιωπά, χαίρεται, δακρύζει, πονάει, προδίδεται, ματώνει, σκανδαλίζει, συγχωρεί, πεθαίνει, ανασταίνεται και αναστημένος δεν εξαφανίζεται, αλλά ζει και φανερώνεται άλλοτε καθαρά και άλλοτε «εν ετέρα μορφή», για να καταλήξει που; Γιατί όλ’ αυτά; Γιατί φοράει τη σάρκα μας ο Θεός; Γιατί ντύνει την υπέρφορτη λαμπρότητα της Θεότητός Του με την παχυλότητα του ανθρωπίνου σώματος; Γιατί κάνει φίλους Του εμάς, που είμαστε έτοιμοι με κάθε ευκαιρία να Τον προδώσουμε; Όλ’ αυτά τα κάνει ο Χριστός για να καταλήξει στο μεγάλο γεγονός της Αναλήψεως.Έρχεται ο Θεός στη γη, ξεγελάει τον διάβολο, αρπάζει τον άνθρωπο από το θάνατο και τη φθορά και τον ανεβάζει τόσο ψηλά, ώστε να τον κάνει συγκάτοικο στο θρόνο της Αγίας Τριάδος. Ο Χριστός, χωρίς να πάψει να είναι τέλειος Θεός, γίνεται και τέλειος άνθρωπος και έτσι, ως τέλειος άνθρωπος ανεβαίνει στους ουρανούς με την Ανάληψή Του, για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών, τη νίκη κατά της λάσπης. Ακόμη και η νίκη κατά του θανάτου, δηλ. η Ανάσταση του Χριστού, δεν θα είχε ολοκληρώσει το σκοπό της, αν ο Κύριος έμενε κάτω στη γη, έστω και αναστημένος. Με την Ανάληψή Του ο Χριστός μας δίνει το μήνυμα πως η αληθινή μας ελπίδα δεν βρίσκεται μόνο στο ότι κάποτε όλοι θα αναστηθούμε. Η αληθινή μας ελπίδα δεν πηγάζει μόνον από το ότι δεν φοβόμαστε τη μεγαλύτερη συμφορά που μπορεί να μας βρει, δηλ. το θάνατο. Η πραγματική μας ελπίδα δεν βρίσκεται στο ότι μας περιμένει μία αιώνια ζωή, αλλά στο ότι μας περιμένει μία αιώνια ζωή κοντά στο θρόνο της Αγίας Τριάδος. Είμαστε ξεπεσμένοι πρίγκιπες που δεν χαιρόμαστε, επειδή απλώς μας βρήκε ο Βασιλιάς μας, αλλά επειδή μας βρήκε και μας οδηγεί στο παλάτι Του, για να χαρούμε κι εμείς συμβασιλεύοντας μαζί Του στην αιώνια Βασιλεία Του.

Η εορτή της Αναλήψεως λοιπόν δεν είναι μία εορτή του Θεού μόνον. Περισσότερο είναι ένα πανηγύρι του ανθρώπου. Είναι ένας θρίαμβος για τον ταπεινό και ξεπεσμένο άνθρωπο, ο οποίος, στο πρόσωπο του Χριστού, ανεβαίνει τόσο ψηλά, ώστε ξεπερνάει ακόμη και αυτά τα τάγματα των αγγέλων και γίνεται συγκάτοικος του Θεού. Ο Χριστός παίρνει τον άνθρωπο από την εξορία και τον οδηγεί στην πατρίδα. Αρπάζει το πλάσμα του από τη λάσπη αυτής της πεπερασμένης πραγματικότητος και το ανεβάζει στη δόξα και στο φως της Αγίας Τριάδος. Μόνον η αγάπη του Θεού μπορούσε να σκεφτεί μία τέτοια τύχη για το δημιούργημά Του. Ούτε οι άνθρωποι ούτε ακόμη και οι άγγελοι ήταν δυνατόν να σκεφτούν πως ο Θεός αγαπάει τόσο πολύ τον άνθρωπο, ώστε να τον πλάσει με σκοπό να τον κάνει κι’ εκείνον θεό κατά χάριν. Αυτό ήταν το πρώτο σχέδιο του Θεού για το πλάσμα Του και κανείς και κανένα εμπόδιο δεν θα ήταν δυνατόν να εμποδίσουν αυτό το αρχικό θεϊκό σχέδιο. Αυτό λοιπόν συμβαίνει την ημέρα της Αναλήψεως. Ο Νικητής του θανάτου και Λυτρωτής του κόσμου πραγματοποιεί το αρχέγονο σχέδιό Του, θεώνει την ανθρώπινη φύση και στο πρόσωπο του Χριστού την ανεβάζει στο ύψος της Τρισηλίου Θεότητος.

Είναι δύσκολο αυτή η μεγαλοσύνη να εκφρασθεί με λόγια. Ο καθένας εισπράττει από τούτη την ενέργεια της αγάπης του Θεού ο,τι του επιτρέπει η διάθεσή του. Άλλος σκιρτά από χαρά και ελπίδα για τη δόξα που μας περιμένει όλους και άλλος μένει ψυχρός και αδιάφορος. Σε μία εποχή που η λάσπη μπούκωσε τόσο τα λαρύγγια των ανθρώπων, ώστε πλέον δεν έχουν τη δύναμη ούτε να φωνάξουν ούτε να αντισταθούν, σε μία τέτοια εποχή η Ανάληψη του Χριστού έρχεται σαν μία τελευταία και μοναδική ελπίδα να μας δώσει παρηγοριά, δύναμη και χαρά.

Η Ανάληψη του Χριστού μας διδάσκει πως τίποτε από την ψεύτικη πραγματικότητα που ζούμε δεν πρέπει να μας στεναχωρεί «ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν». Ο, τι ζούμε, θα τελειώσει. και αυτό που μας περιμένει, αυτό για το οποίο πλασθήκαμε είναι τόσο καλύτερο από την ψεύτικη πραγματικότητά μας, ώστε δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μας!

Καθώς ο Κύριος ανεβαίνει στον ουρανό, ανεβάζει και την πεσμένη φύση μας μαζί Του. Μας δίνει την υπέροχη ελπίδα πως Του ανήκουμε, μας περιμένει να ενωθούμε μαζί Του, αφού πρώτα Εκείνος ενώθηκε μαζί μας. Ο Αναλαμβανόμενος εις τους ουρανούς Χριστός μας δείχνει τον τελικό σκοπό της ζωής μας. Ζούμε όχι για να περάσουμε εδώ καλά, ούτε για να στεναχωριόμαστε, όταν περνάμε άσχημα. Ζούμε για να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για τον ουρανό. Εκείνον στοχεύουμε, διότι εκείνος μας ανήκει για πάντα.

Όσο πιο πολύ προετοιμαζόμαστε για τον ουρανό, τόσο γίνεται πιο ευχάριστη, πιο χαρούμενη και πιο ήρεμη η ζωή μας εδώ κάτω στη γη. Ας μη δίνουμε αξία και σημασία σε ό,τι γίνεται γύρω μας. Όλα είναι ψεύτικα και μάταια.

Πολύτιμα και παντοτινά είναι αυτά στα οποία μας οδηγεί ο Αναλαμβανόμενος Χριστός. είναι όλα αυτά που σχεδίασε να μας χαρίσει με την υπέροχη και υπέρλογη ανάβασή Του.

Δείτε το βίντεο:
 
Read More »
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ)  Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Σύβοτα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 22χρονου για κλοπή από παγκάρι εκκλησίας

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016Συνελήφθη προχθές (08-06-2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι προχθές το πρωί εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Μπατζή, που βρίσκεται στην πόλη της Άρτας και αφού παραβίασε το παγκάρι, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται, ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σύλληψη 22χρονου για κλοπή από παγκάρι εκκλησίας Σύλληψη 22χρονου για κλοπή από παγκάρι εκκλησίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5