Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 06.04.2016 και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:
  • Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ. - Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
  • Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές. : Λήψη απόφασης για τις οφειλόμενες Συνδρομές έτους 2005. - Εισηγητής ο Οικ,. Επόπτης του Επιμελητηρίου.
  • Τρέχοντα θέματα.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την 08/04/2016 και ώρα 10:00', θα διενεργηθεί από Υπηρεσία μας, πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός εκποίησης κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 παργ. 2 του Ν 2040/92(φΕΚ 70Α/92).

Συγκεκριμένα θα εκποιηθούν τα εξής :

1) Τρία (03) τεμάχια παραγάδια (150 αγκίστρια έκαστο).

2) Ένα (01) τεμάχιο παραγάδι (150 αγκίστρια).

3) 50 μέτρα (περίπου) μανωμένα δίχτυα.

4) Ένα (01) Ψαροντούφεκο μάρκας MARES CYRANO 700 (χρώμα μαύρο με μαύρη - γαλάζια λαβή).

5) Δύο(02) φιάλες αέρα S/N L1 141026973,έναν (01) Ρυθμιστή αέρα Orager (BRNN0077) Α και Β Στάδιο και έναν (01) ρυθμιστή πλευστότητας US DIVERS.

6) Αγκιστρωτό Α/Κ εργαλείο «ΜΠΑΚΑΡΟΛΑ».

7) Πενήντα (50) τεμάχια άκαμπτων κυλινδροειδών θαλάμων(κιούπια).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν την ανωτέρω ημερομηνία στο Φυλάκιο Πλωτών Σκαφών Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (παραπλεύρως Τελωνείου Ηγ/τσας).0 τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται στην άμεση καταβολή του τιμήματος το οποίο κατατίθεται υπέρ του Δημοσίου.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για αλιευτικά εργαλεία και μέσα επαγγελματικής χρήσης (δίχτυα κτλ) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι επαγγελματίες αλιείς.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:00'
ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:20'
Read More »
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: Εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (05-04-2016) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής μοτοσικλέτας από την Παραμυθιά

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος εμπλέκεται σε κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 27-08-2011 έως την 28-11-2011 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής μοτοσικλέτας από την Παραμυθιά Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής μοτοσικλέτας από την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Βραδιά έντεχνης μουσικής την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

 
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης «ΗΧΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ», σας προσκαλεί, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας σε μία βραδιά έντεχνης μουσικής. 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας. 
 
Το πρώτο μέρος του μουσικού προγράμματος είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζηδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει έργα των Δ. Παπαγιανόπουλου, Π. Γαβαλά, Στ.Κουγιουμτζή, Μ. Πλέσσα, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Χατζηνάσιου. 
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 
 
Μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης «ΗΧΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ», που φιλοξενείται στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο τουΑρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας από τις 16 Δεκεμβρίου 2015.
Read More »
Βραδιά έντεχνης μουσικής την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Βραδιά έντεχνης μουσικής την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη μαζική συμμετοχή τους στη διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο./ΟΝΝΕΔ, μελών των Τοπικών Επιτροπών και αντιπροσώπων στο επικείμενο Εθνικό Συνέδριο. 
 
Απέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το νέο ξεκίνημα της παράταξής μας και έστειλαν μήνυμα απαξίωσης της σημερινής Κυβέρνησης.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή των εκλογών και, ασφαλώς, σε όσους και όσες εξελέγησαν.

Όλοι μαζί, καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε σκληρά για να χτίσουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα εκφράζει όλο και περισσότερους πολίτες, μια Νέα Δημοκρατία που θα μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».
Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

ΚΠΕ Φιλιατών: Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωπος-Κλίμα-Περιβάλλον» στις 8 Απριλίου 2016

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Άνθρωπος-Κλίμα-Περιβάλλον» σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Παραμυθιάς και σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας,Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου (Α.Π. Κ1/200789/10.12.2014 καιΑ.Π. Κ1/164742/16.10.2015 Αποφάσεις Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στην Παραμυθιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι» και ώρες 19:00 – 21:00.

• Αριθμός συμμετεχόντων: 50

• Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο περιβάλλον, στη διαμόρφωση του κλίματος και στην ποιότητα ζωής. 
Read More »
ΚΠΕ Φιλιατών: Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωπος-Κλίμα-Περιβάλλον» στις 8 Απριλίου 2016  ΚΠΕ Φιλιατών: Ημερίδα με τίτλο «Άνθρωπος-Κλίμα-Περιβάλλον» στις 8 Απριλίου 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

14 METAΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Οι αθλητές του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στους διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου «Εις τιμήν των αποδήμων Μαυροβουνίων», στη Λίμνη της Καστοριάς, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Οι αθλητές κατατάχθηκαν αναλυτικά ως εξής :

Χρυσό μετάλλιο :
- Μπέζα Τριανταφυλλένια, Βέρμπη Φλωρένια (2κωπος νεανίδων)
- Κωλέτσης Πέτρος (σκιφ παίδων γεν. 2004)
- Καλτσά Ευαγγελία, Φίλιου Αθηνά (2πλό σκιφ κορασίδων γεν. 2004)

Ασημένιο μετάλλιο :
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Γεωργάκης Δημήτριος, Στάθης Κων/νος (4κωπος ανδρών)
- Μπέζα Τριανταφυλλένια, Χριστοφίδη Ευγενία, Βέρμπη Φλωρένια, Λούπα Μαργαρίτα, (4πλό σκιφ νεανίδων)
- Κλεφτάκης Ανδρέας, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Κων/νος, Κάτσενος Πέτρος (4πλό σκιφ παίδων)
- Ιωάννου Στεφανία (σκιφ κορασίδων)
- Καλτσάς Νικόλαος, Σγουρός Κων/νος (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Τσάλλος Φίλιππος, Χριστοφίδης Χρήστος (2πλό σκιφ παίδων γεν. 2004)
- Τσόλης Σπυρίδων, Δήμας Διονύσιος, Κλεφτάκης Δευκαλίων, Παπαδόπουλος Θαλής (4πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Μυγδάλης Βασίλειος, Καρβούνης Σπυρίδων, Κώτσης Σπύρος, Κώτσης Γεώργιος (4πλό σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Βάσσου Ζωή, Ευαγγέλου Σοφία – Αικατερίνη, Αθανασιάδη Όλγα, Χριστοφίδη Αικατερίνη (4πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων)

Χάλκινο μετάλλιο :
- Κώτσης Σωτήριος, Μπέζας Ιάσων (2πλό σκιφ παίδων)
- Κιτσάτης Ιωάννης (σκιφ παίδων αρχαρίων)

Τέταρτη θέση :
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Κλεφτάκης Ανδρέας, Γεωργάκης Δημήτριος (4κωπος εφήβων)
- Λούπα Μαργαρίτα, Χριστοφίδη Ευγενία – Μαρία (2κωπος νεανίδων)
- Καλαγάνη Βικτωρία, Ματρακούκα Ελευθερία, Κουλούρη Φωτεινή, Κάτσιου Σοφία (4πλό σκιφ κορασίδων)
- Μπότσης Αλέξανδρος, Βασιλείου Νικόλαος (2πλό σκιφ παίδων γεν. 2004)

Πέμπτη θέση :
- Κουλούρη Φωτεινή, Καλαγάνη Βικτωρία, Ματρακούκα Ελευθερία, Κάτσιου Σοφία (4πλό σκιφ νεανίδων)

Έκτη θέση :
- Στάθης Παναγιώτης, Γεωργάκης Σπυρίδων (2πλό σκιφ παίδων)
- Βασιλείου Αλέξανδρος (σκιφ παίδων αρχαρίων)


Συγχαίρουμε τους αθλητές και τους προπονητές μας για την εξαιρετική αυτή εμφάνιση και τους ευχόμαστε πολλές μελλοντικές επιτυχίες.
Read More »
14 METAΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 14 METAΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα έργα του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Ο Δήμος Σουλίου ανακοινώνει ότι χθες 4/4/2016 έγινε εγκατάσταση του εργοταξίου «ΥΔΡΟΡΟΗ ΑΕ» για την έναρξη των εργασιών του έργου «Αποχέτευση Εσωτερικού Δικτύου Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ακαθάρτων ΔΔ Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου».

Η Δημοτική Αρχή ζητάει την κατανόηση και την συνεργασία των δημοτών. Εξ' άλλου: Η όχληση είναι προσωρινή... Τα έργα Μόνιμα!
Read More »
Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα έργα του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Δήμος Σουλίου: Ξεκίνησαν τα έργα του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Μετά από τις πρόσφατες εκλογές, το Δ. Σ. του Συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλεξίου Παύλος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευθυμίου Χρήστος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σαρμπάνη Χρυσούλα
ΤΑΜΙΑΣ : Τσώτου Μαρκέλα
ΜΕΛΟΣ : Βέρμπη Μαριάνα


1. Το Δ.Σ. στην πρώτη του συνεδρίαση συζήτησε τρέχοντα θέματα και αποφάσισε να συνεχίσει την τακτική των Γενικών Συνελεύσεων για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και για το έργο που πρέπει προσφέρουμε στο χώρο της δουλειάς μας.

2. Στην κατεύθυνση αυτή είχε μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη όπου έθεσε ζητήματα που απασχολούν συναδέλφους.

3. Επαναβεβαίωσε την παλαιότερη Απόφαση Γ. Σ. για συντονισμό με άλλους συλλόγους του Νομού, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και σε υλοποίηση αυτής να κινηθεί σχετικά για την απεργία της 7 Απρίλη.

4. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματά μας θα συνεχιστεί και για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται να απευθύνονται στο Δ. Σ.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 
Παύλος Αλεξίου
 
Η Γραμματέας
Χρυσούλα Σαρμπάνη
Read More »
Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας  Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη στα Γιάννενα 32χρονος που έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου!

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

 
 
Εκτός από το παράπτωμα που διέπραξε, θα πρέπει να τιμωρηθεί και για την… έλλειψη χιούμορ ένας νεαρός που έκανε κακόγουστη Πρωταπριλιάτικη φάρσα σε μια υπάλληλο των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, λέγοντας ότι έχει βάλει… βόμβα 
 
Στη Γέφυρα έφτασαν εξουδετερωτές του Τ.Ε.Ε.Μ. από την Πάτρα, άνδρες του Λιμενικού και της Ασφάλειας, αλλά δεν βρήκαν κάτι ύποπτο από την έρευνα που έκαναν.
 
Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί. 
 
Οι κάμερες ελέγχου της Γέφυρας είχαν καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο φαρσέρ και οι αστυνομικοί των τμημάτων Ναυπάκτου και Κατσικά τον συνέλαβαν το Σάββατο στην περιοχή των Ιωαννίνων! 
 
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Read More »
Συνελήφθη στα Γιάννενα 32χρονος που έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου! Συνελήφθη στα Γιάννενα 32χρονος που έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Μια σημαντική Ηπειρώτικη προσωπικότητα του περασμένου αιώνα

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Από τα Γιάννενα ήταν ο αείμνηστος Θεόδωρος Θεοδωρίδης που έμελε να μείνει στην ιστορία με την πολυσχιδή εθνική και πατριωτική του δράση και να συνδεθεί μέσω αυτής και με την Θεσπρωτία.

Αποπεράτωσε τις νομικές του σπουδές στην Αθήνα το 1910 και διορίστηκε δόκιμος διερμηνέας του Ελληνικού Προξενείου στα Ιωάννινα. Από εκεί στάλθηκε Γραμματέας της Μητροπόλεως Παραμυθιάς απ όπου επόπτευε την δράση του Ελληνικού κομιτάτου και κατεύθυνε τον αγώνα κατά της κίνησης των Αλβανών της Τσαμουργιάς υπέρ δημιουργίας Αλβανικού κινήματος- που γινόταν με υπόδειξη της Ιταλικής και Αυστριακής πολιτικής.

Το καλοκαίρι του 1911 κατορθώνει με επιδεξιότητα και απομακρύνει τον κίνδυνο καταλήψεως των Φιλιατών από τον Μουχαρέμ Ρουσίτ από την Κώτσικα- ο οποίος ήταν πράκτορας των Ιταλών και πρωταίτιος των αιματηρών γεγονότων της Πλεσίβιτσας των γνωστών υπό το όνομα «Μουχαρέμικα».

Το 1913 με την απελευθέρωση της Ηπείρου διορίζεται Διοικητικός Επίτροπος Φιλιατών και το 1914 παραιτείται και εξασκεί την δικηγορία στους Φιλιάτες. Το 1915 εκδίδει την πρώτη Θεσπρωτική εφημερίδα «Θεσπρωτία» εβδομαδιαία και πολιτεύεται σαν ανεξάρτητος- ήρθε πρώτος στους Φιλιάτες.

Το 1917 με την είσοδο των Ιταλών στους Φιλιάτες (25 Μαρτίου) εκδιώκεται από τις Ιταλικές αρχές και πηγαίνει στην Αθήνα, όπου προσλαμβάνεται από τον αείμνηστο Σπύρο Σίμο Υπουργού της Περιθάλψεως και Δ/τη της εφημ. «Πατρίς». Στο Υπουργείο τούτο που μετονομάστηκε σε Πρόνοιας, επί 30 και πλέον έτη ανέπτυξε όλες του τις ικανότητες και αρετές και δημιούργησε την υπηρεσία της αγαθοεργού πρόνοιας του Κράτους στην οποίαν χιλιάδες Ελληνοπαίδων βρήκαν προστασία. Ευτύχησε να ανέλθει στην ανώτατη υπαλληλική βαθμίδα διετέλεσε Δ/ντής του Υπουργείου Πρόνοιας στη δ/νση Αγαθοεργών Ιδρυμάτων κα χάρη σε αυτόν η Ήπειρος κοσμείται με πολλά ιδρύματα (αν και πολλά έπαψαν σήμερα να λειτουργούν) τα οποία δημιούργησε ο άκρατος Ηπειρωτισμός του και η στοργή και η αγάπη του γι’αυτήν. Στα Γιάννενα, το Δελβινάκι, την Κόνιτσα, την Πρέβεζα, την Άρτα, παντού όπου περάσει κανείς θα αντικρύσει Αγροτικά και Αστικά Οικοτροφεία, Παιδικούς σταθμούς Οικοκυρικές σχολές, Νηπιοτροφεία κ.λ.π. ότι έχει σχέση με την αγαθοεργό Πρόνοια του Κράτους στην Ύπαιθρο Ελλάδα και ειδικά την Ήπειρο φέρει την σφραγίδα των επί 30 χρόνων προσπαθειών του εκλεκτού τούτου τέκνου της Ηπείρου. ‘Όταν αποχώρησε από το Υπουργείο ο Αθηναϊκός Τύπος εξήρε την πολυσχιδή του δράση προς όλη την Ελλάδα. Σε 30 ανέρχονται τα Ορφανοτροφεία και Οικοτροφεία, 65 οι Παιδικοί Σταθμοί, 50 τα Νηπιοτροφεία, 45 οι μεταβατικές σχολες, εκτος των άπειρων άλλων εκδηλώσεων πρόνοιας υπέρ των ορφανών παιδιών της χώρας.

Στη Θεσπρωτία τώρα σε αυτόν οφείλομαι το Εθνικό Οικοτροφείο Αρρένων Φιλιατών, τον Παιδικό Σταθμό Ηγουμενίτσας, τα αγροτικά Νηπιοτροφεία Παραμυθιάς, Μαργαριτίου, Πάργας, Αγιάς, Καστριού και Φιλιατών και τις αγροτικές Οικοκυρικές Σχολές Φιλιατών, Πλαισίου, Αγίου Βλασίου, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Παραμυθιάς, Λειά και Πλαταργιάς. (Η Οικοκυρική Σχολή Λειά δεν λειτούργησε λόγω του εμφυλίου το δε αγροτικό Νηπιοτροφείο Πλαταργιάς ελλείψει οικήματος.)

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκλεισε τη δράση του σαν Δήμαρχος Ιωαννίνων 1951-1954, λίγο αργότερα έκλεισε και τα μάτια του.

φωτογραφία απο την απελευθέρωση των Φιλιατών του 1913

 
 
Read More »
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Μια σημαντική Ηπειρώτικη προσωπικότητα του περασμένου αιώνα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Μια σημαντική Ηπειρώτικη προσωπικότητα του περασμένου αιώνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Εκτροπή οχήματος με τραυματισμό 44χρονης

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

 
 
Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα,στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών,απέναντι από το πολυκατάστημα Praktiker.
 
Η 44χρονη οδηγός μιας mercedes,για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,έχασε τον έλεγχο του οχήματος,το οποίο προσέκρουσε αρχικά σε μια κολόνα φωτισμού και στη συνέχεια κατέληξε μέσα σε ένα χωράφι.Από το αυτοκίνητο,η μονάδα του ΕΚΑΒ έβγαλε την 44χρονη οδηγό,η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου,διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων.
Read More »
Εκτροπή οχήματος με τραυματισμό 44χρονης Εκτροπή οχήματος με τραυματισμό 44χρονης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

ΠΩΣ ΧΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και την ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Ζιάγκου, σας προσκαλεί στην τέταρτη συνάντηση του κύκλου σεμιναρίου με θέμα:

«ΠΩΣ ΧΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ»

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00.
 
Η ομιλία ειναι ανοιχτή στο κοινό.
Read More »
ΠΩΣ ΧΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ ΠΩΣ ΧΤΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: MUSIC TRIP by Vj Daffy, το Σάββατο στο Donatello cafe

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016


Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 σας προσκαλούμε σε ένα ακόμα μουσικό ταξιδάκι στο Donatello cafe στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας σε έναν πάρα πολύ "ζεστό" και φιλόξενο χώρο να απολαύσετε το ποτάκι σας το κρασάκι σας και το μεζεδάκι σας σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με τον VJ Daffy στις μουσικές επιλογές....!
Read More »
Ηγουμενίτσα: MUSIC TRIP by Vj Daffy, το Σάββατο στο Donatello cafe Ηγουμενίτσα: MUSIC TRIP by Vj Daffy, το Σάββατο στο Donatello cafe Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες