Το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο 3ο Γυμνάσιο ΗγουμενίτσαςΠρογραμματισμένη "συνάντηση" είχαν σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας με το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι τομείς της Μοριακής Βιολογίας, Γενετικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής χαρακτηρίζονται από δυναμική και ταχεία ανάπτυξη και προτρέπουν σε διαρκή μαθησιακή εγρήγορση µε δια βίου εκπαίδευση από τα μαθητικά κιόλας χρόνια. 
Το φορητό εργαστήριο μοριακής βιολογίας (Mobile Molecular Biology Laboratory) αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και περιλαμβάνει ένα πλήρες εργαστήριο μοριακής βιολογίας. 
Η δράση αυτή είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών του σχολείου μας, µε έννοιες και πειραματικές διαδικασίες σχετικές με το πεδίο της Μοριακής Γενετικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής και παράλληλα την ενημέρωση τους για τη σημασία της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος και των πλεονεκτημάτων της εφαρμογής της εξατομικευμένης ιατρικής τόσο για τον άνθρωπο ως μονάδα όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας συνολικότερα.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ Γεώργιο Πατρινό, την παλιά μας μαθήτρια Ευαγγελία Κατρή καθώς επίσης και όλους του μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές τους, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, συμμετείχαν σε πειραματικές διαδικασίες για 2 διδακτικές ώρες και τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Read More »
Το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

50 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
50 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 42
ΠΕ Πρέβεζας 4


Read More »
50 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 50 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πετρέλαιο στο οδικό δίκτυο από Κρυσταλλοπηγή μέχρι Γλυκή

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πετρέλαιο στο οδικό δίκτυο από Κρυσταλλοπηγή μέχρι Γλυκή


Σύμφωνα με ενημέρωση από το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο από Κρυσταλλοπηγή μέχρι Γλυκή λόγω πετρελαίου που βρίσκεται στο οδόστρωμα από βλάβη οχήματος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πετρέλαιο στο οδικό δίκτυο από Κρυσταλλοπηγή μέχρι Γλυκή ΠΡΟΣΟΧΗ: Πετρέλαιο στο οδικό δίκτυο από Κρυσταλλοπηγή μέχρι Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Τι συμβαίνει με την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Τι συμβαίνει με την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας


Για τις αρχές του 2023 αναμένονται τα σπουδαία, δηλαδή η ολοκλήρωση των εργασιών για το σημαντικό έργο στον λιμένα Ηγουμενίτσας (γ΄ φάση) με τη διαδικασία να σέρνεται για περίπου μία δεκαετία, δίχως όμως ευθύνη του τωρινού αναδόχου.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΟΜΗ, χορήγησε νέα, μεγάλης διάρκειας, χρονική παράταση της Συνολικής Προθεσμίας και Τμηματικών Προθεσμιών εκτέλεσης εργασιών του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1’ Φάση». 
Πλέον, κι ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες αναβολές, η αρμόδια αρχή άναψε το «πράσινο φως» σχετικά µε την εν λόγω παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης των εργασιών στο έργο κατά 542 ημερολογιακές ημέρες, ήτοι μέχρι 25-02-2023.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του λιμένα έχουν σημασία καθώς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της χώρας, έχει μεταβληθεί στον κυριότερο κόμβο μεταφορών (εμπορικών κυρίως) από τη Δυτική Ελλάδα, τα Νότια Βαλκάνια και την Τουρκία προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, προχωρά διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησής του από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ συνδυαστικά με την Εγνατία Οδό αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου hub με αυξημένο ρόλο.


Να σημειωθεί ότι, προ ολίγων ετών εγκρίθηκε η χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου κατά 720 ημέρες, ήτοι μέχρι την 1-9-2021. 
Η κοινοπραξία των ΑΚΤΩΡ-ΤΟΜΗ υπέβαλε εμπρόθεσμα, στις 21-7-2021, αίτημα για χορήγηση παράτασης εκτέλεσης εργασιών κατά 1.200 ημερολογιακές ημέρες, ήτοι μέχρι τις 14-12-2024. 
Ο βασικός λόγος ήταν ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί, όπως έπρεπε και προβλέπονταν, οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις έως την 11η-06-2021. 
Η εντολή δε, που δόθηκε στο ανάδοχο σχήμα για κατάληψη των απαλλοτριωµένων εκτάσεων στο έργο, έγινε στις 12-7-2021, με συνέπεια να επηρεαστεί η πορεία των εργασιών.

Τελικά, δεδομένου ότι καθυστερήσεις δεν οφείλονται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου κοινοπραξίας, η αρμόδια αρχή έκανε αποδεκτό το αίτημα αλλά σχεδόν κατά το… ήμισυ, καθώς χορήγησε τελικά 542 ημέρες παράταση. 
Παράλληλα, έθεσε και τις τμηματικές προθεσμίες για επί μέρους εργασίες: 
• «Καθαιρέσεις και καθαρισμός χερσαίων χώρων όπισθεν των νότιων κρηπιδωμάτων», μέχρι την 08-01-2022, 
• «Χωματουργικές προεργασίες – εκσκαφές και επιχώματα πασσαλότοιχου», μέχρι την 09-03-2022, 
 • «Κατασκευή πασσαλότοιχου», μέχρι την 07-07-2022.

Read More »
Τι συμβαίνει με την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Τι συμβαίνει με την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για 7 ημέρες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για 7 ημέρεςΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (13-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (30) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(22) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-16- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


(8) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

(7) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· Πρόστιμο -2.000- ευρώ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για -7- ημέρες για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για 7 ημέρες Θεσπρωτία: Πρόστιμο 2.000€ σε επιχείρηση και αναστολή της λειτουργίας της για 7 ημέρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων


Αντιδράσεις καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων που αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας. 

Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους συλλόγους γονέων και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας.

Εχτές Τετάρτη, γονείς μαθητών του Γυμνασίου Πλαταριάς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των 2 τμημάτων της Β' τάξης σε 1.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Παραμυθιάς, όπου τα 3 τμήματα της Α' τάξης συγχωνεύονται σε 2 και στην Β΄ τάξη από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. Η πρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκε μάλιστα τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, μεταφέροντας την αντίθεση του συλλόγου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόθεση του Υπουργείου Παιδεία είναι η συγχώνευση των 13 παρακάτω τμημάτων σχολείων της Θεσπρωτίας:


  • Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Στην Α' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • Γυμνάσιο Πλαταριάς: Στην Β' από 2 θα γίνει 1 τμήμα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)  
  • 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)  
  • Γυμνάσιο Φιλιατών: Στην Α' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Στην Β' από 5 θα γίνουν 4 τμήματα και στην Γ' από 5 θα γίνουν 4 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 6 θα γίνουν 5 τμήματα και  στην Β' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 5 θα γίνουν 4 και στην Β' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα,  συν 1 τμήμα κατεύθυνσης  (απώλεια 3 τμημάτων για το σχολείο)
Read More »
Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο seven seas splendor με 750 επιβάτες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021

 Στην Ηγουμενίτσα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο seven seas splendor με 750 επιβάτες

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα θα βρεθεί σήμερα το κρουαζιερόπλοιο seven seas splendor, το οποίο μεταφέρει 750 επιβάτες.

Αρκετοί από αυτούς αναμένεται να βρεθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, καθώς ο Οργανισμός Λιμένος έχει διαθέσει δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους προς το κέντρο.

Read More »
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο seven seas splendor με 750 επιβάτες  Στην Ηγουμενίτσα σήμερα το κρουαζιερόπλοιο seven seas splendor με 750 επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στον Στέλιο Πέτσα, Καραγιάννης και Καλύβα για το Αντ. Τρίτσης, προσλήψεις και ανάπλαση Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Στον Στέλιο Πέτσα, Καραγιάννης και Καλύβα για το Αντ. Τρίτσης, προσλήψεις και ανάπλαση ΠαραμυθιάςΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-10-2021, προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα παρουσία της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κας Αθηνάς Καλύβα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
Πορεία των εγκρίσεων των προτάσεων χρηματοδότησης του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου με μηχανικούς, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, στα πλαίσια των προβλεπομένων διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Ενδεχόμενη χρηματοδότηση για την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, βάσει της μελέτης που εκπονείται και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις του Δήμου που υποβλήθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ03 με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου», έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, προϋπολογισμού 3.100.000€ περίπου.

Έως τέλος Νοεμβρίου 2021, δεσμεύτηκε για την έγκριση της υποβληθείσας πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ01 με τίτλο: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Σουλίου», η οποία και θα εγκριθεί αυτούσια, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και της κ. Αθηνάς Καλύβα, χωρίς την εξαίρεση του Υποέργου 3 που αφορά την «Ενίσχυση ύδρευσης–αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινοτήτων Γκρίκας–Ψάκκας Δήμου Σουλίου», το οποίο είχε αφαιρεθεί από τις προτεινόμενες προτάσεις κατά τη διαδικασία της προτεραιοποίησης των έργων. Συνολικός προϋπολογισμός πρότασης: 4.000.000€ περίπου.

Σε ότι αφορά την πρόταση που αφορά την «Αναβάθμιση των υφισταμένων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου», που υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ05 προϋπολογισμού 1.900.000€ περίπου, o Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι η έγκρισή της θα πρέπει να αναμένεται έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις χρηματοδότησης, αφορούν ένα ποσοστό άνω του 70% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 9.000.000€ περίπου.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι οι υπόλοιπες προτάσεις θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Υπηρεσία σε δεύτερο χρόνο με τη σειρά που αναφέρονται στην απόφαση προτεραιοποίησης του Δήμου Σουλίου.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την πρόσληψη δύο μηχανικών, στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη.

Τέλος, σε σχέση με την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να υποβληθεί η σχετική μελέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεσμεύτηκε για την έγκριση ποσού της τάξης του 1.000.000€ για την υλοποίησή της.

Ο Δήμαρχος Σουλίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την υλοποίηση της εν λόγω συνάντησης και για τις δεσμεύσεις του σε ότι αφορά τα θέματα του Δήμου που συζητήθηκαν. Θα ήθελε επίσης να απευθύνει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του και την βαθιά του ευγνωμοσύνη στην Γ.Γ. κ. Αθηνά Καλύβα, για την ευγενική της μεσολάβηση. Η συμβολή της κας Καλύβα υπήρξε για άλλη μια φορά καταλυτική και καθοριστική για την πορεία των αιτημάτων του Δήμου.
Read More »
Στον Στέλιο Πέτσα, Καραγιάννης και Καλύβα για το Αντ. Τρίτσης, προσλήψεις και ανάπλαση Παραμυθιάς Στον Στέλιο Πέτσα, Καραγιάννης και Καλύβα για το Αντ. Τρίτσης, προσλήψεις και ανάπλαση Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορούRead More »
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Κτηματολόγιο: Από αρχές του 2022 οι δηλώσεις στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Κτηματολόγιο: Από αρχές του 2022 οι δηλώσεις στη ΘεσπρωτίαΑπό τις αρχές του επόμενου έτους και αφού πρώτα προηγηθεί η σχετική πιστοποίηση πιάνουν δουλειά οι διαμεσολαβητές για το Κτηματολόγιο.
Μέχρι στιγμής, έχει μείνει πίσω στον προγραμματισμό η Θεσπρωτία και η Κέρκυρα – εξαιτίας δικαστικών προσφυγών. Εδώ, η συλλογή δηλώσεων αναμένεται από τη νέα χρονιά.

Τι θα συμβεί αν δεν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ένα ακίνητο;
Μη δήλωση ενός ακινήτου στο Κτηματολόγιο σημαίνει απαγόρευση κατάρτισης εμπράγματης δικαιοπραξίας και χορήγησης άδειας οικοδομής για το ακίνητο. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί πως το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης θα πρέπει εφεξής να μνημονεύεται και να επισυνάπτεται στο συμβόλαιο, αλλά και να μνημονεύεται στην οικοδομική άδεια, καθώς και να τηρείται στον φάκελο της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας.

Τι συμβαίνει μετά την προανάρτηση;
Ο δικαιούχος μέχρι τη λήξη της κτηματογράφησης έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση συμπληρωματικών στοιχείων και να προσκομίσει πρόσθετα δικαιολογητικά (π.χ. συμβόλαια, πιστοποιητικά μεταγραφής κ.ά.), σε περίπτωση που έχει δηλώσει τα εγγραπτέα δικαιώματά του, αλλά υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Τι αλλάζει μετά την ανάρτηση;
Μετά την ανάρτηση, για κάθε συναλλαγή (π.χ. σύνταξη συμβολαίου κ.ά.) είναι υποχρεωτική η επισύναψη του Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (ΠΚΑ). Είναι ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται από το Κτηματολόγιο, χορηγείται μόνο ηλεκτρονικά έπειτα από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου και περιγράφει συνοπτικά το ακίνητο. Το κόστος έκδοσης είναι 5 ευρώ ανά ακίνητο και η πληρωμή γίνεται μέσω κάρτας πληρωμών.

Εάν μια ιδιοκτησία δεν έχει δηλωθεί (φαίνεται στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»), μπορεί να δηλωθεί εξωδικαστικά;

Μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, διευκολύνεται ο ιδιοκτήτης να διορθώσει την καταχώριση της ένδειξης «άγνωστος ιδιοκτήτης» εξωδικαστικά και όχι δικαστικά. Οπως προβλέπεται, εάν το Δημόσιο δεν απαντήσει μέσα σε 60 ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτό της αίτησης, τεκμαίρεται πως συναινεί στο αίτημα του ιδιοκτήτη.
Read More »
Κτηματολόγιο: Από αρχές του 2022 οι δηλώσεις στη Θεσπρωτία Κτηματολόγιο: Από αρχές του 2022 οι δηλώσεις στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Εντός του 2022 οι μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Εντός του 2022 οι μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα


Και πάλι στο προσκήνιο βρίσκεται η σιδηροδρομικής Εγνατία.

Συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γίογιακας, με αντικείμενο τις μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, ως τμήμα της δυτικής σιδηροδρομικής εγνατίας.

Σύμφωνα με οσα έκανε γνωστά με σχολιο του στα social media ο βουλευτής Θεσπρωτίας επιβεβαιώθηκε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει από τον ΟΣΕ η διαδικασία των μελετών σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα
Read More »
Εντός του 2022 οι μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα Εντός του 2022 οι μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Αιχμές Κάτση για τη δημοσκόπηση της MARC που παρουσίασε ο ΑΝΤ1

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Αιχμές Κάτση για τη δημοσκόπηση της MARC που παρουσίασε ο ΑΝΤ1


Με αιχμές απάντησε ο Μάριος Κάτσης, τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση της νέας δημοσκόπησης της MARC από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση, όπως είχε γίνει γνωστό, θα ήταν η πρώτη μετά μετά την ελληνογαλλική συμφωνία, τους διαξιφισμούς στη Βουλή και τη διαγραφή Μπογδάνου.

Στο στούντιο του ΑΝΤ1 φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Ο Μάριος Κάτσης ωστόσο έχει ορισμένες ενστάσεις, όταν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που ζητά να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με χρήματα των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης..

Γράφει στο Twitter ο Μάριος Κάτσης:
«Ο κ.#Γεράκης που όλοι γνωρίζουν ότι “δουλεύει” για το Μαξίμου, παρουσιάζεται ως αντικειμενικός στον @ANT1TV και λέει ότι «εκτιμά» πως η #ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές κ’ο #ΣΥΡΙΖΑ μικρότερο.Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κ’ τι εκτιμά και για τις απευθείας αναθέσεις»
Read More »
Αιχμές Κάτση για τη δημοσκόπηση της MARC που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 Αιχμές Κάτση για τη δημοσκόπηση της MARC που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ και στους σπουδαστές των ΙΕΚ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021
Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ και στους σπουδαστές των ΙΕΚΝέοι δικαιούχοι προστίθενται στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καθώς με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή η χορήγηση του επεκτείνεται και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα το εν λόγω επίδομα χορηγούνταν μόνο στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, αλλά και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονταν στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως το επίδομα δίνονταν υπό κάποιες προϋποθέσεις όπως: ο φοιτητής έπρεπε να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν είχαν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας, με εξαίρεση τον Νομό Αττικής και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που θεωρούνταν ως μία πόλη.

Τι αλλάζει

Αναλυτικά, στην τροπολογία αναφέρονται τα εξής:

Προτεινόμενη διάταξη

Άρθρο 7 : Στεγαστικό επίδομα καταρτιζόμενων των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης – Τροποποίηση του άρθρου 10 του ν. 3220/2004

Στο άρθρο 10 του ν. 3220/2004 (Α’ 15), περί του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) στην παρ. 1, προστίθεται τρίτο εδάφιο, περί χορήγησης του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (1.Ε. Κ.),
β) στο πρώτο εδάφιο της περ. α) της παρ. 2, προστίθεται η φράση « ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι .Ε.Κ.»,
γ) στο τρίτο εδάφιο της περ. α) της παρ. 2, η φράση « ο Νομός Αττικής, πλην όλων των νησιωτικών περιοχών» αντικαθίσταται από τη φράση « η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων»,
δ) στην περ. β) της παρ. 2, προστίθεται δεύτερο εδάφιο, περί της επιτυχούς ολοκλήρωσης της φοίτησης στα δύο ( 2) εξάμηνα του έτους κατάρτισης των καταρτιζόμενων των δημόσιων Ι.Ε. Κ., ως προϋπόθεση χορήγησης του επιδόματος,
ε) στην περ. δ) της παρ. 2, προστίθεται η φράση « ή του καταρτιζόμενου των δημόσιων Ι.Ε. Κ.» και η φράση «σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, όπως οι οργανισμοί αυτοί τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπονταν πριν την ισχύ του Ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α) » αντικαθίσταται από τη φράση «σε δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (Α’ 87)»,
στ) στην περ. γ) της παρ. 2Α μετά από τη φράση « σε δήμο» προστίθεται η φράση « ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα»,
ζ) στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3, προστίθεται η φράση «ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι .Ε.Κ.»,
η) στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3, προστίθεται η φράση «ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι .Ε.Κ.»,
θ) στην παρ. 4, προστίθεται δεύτερο εδάφιο, περί της διάρκειας χορήγησης του επιδόματος στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ι .Ε.Κ.,

και το άρθρο 10 διαμορφώνεται ως εξής:

« Άρθρο 10 : Στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδας, καθώς και των Σχολών της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια (1.000) ευρώ.

Δεν δικαιούνται του επιδόματος αυτού όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα του προηγούμενου εδαφίου χορηγείται με τους ίδιους όρους και στους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ( Ι .Ε.Κ.).

Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος

Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος αυτού αθροιστικώς είναι οι εξής:
α) Ο φοιτητής ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι. Ε.Κ. να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη. Επίσης, θεωρείται ως μία πόλη η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, καθώς και των πόλεων ή περιοχών που απέχουν από το κέντρο της Αθήνας περισσότερο από σαράντα (40) χιλιόμετρα, οι οποίες θεωρούνται ως αυτοτελείς πόλεις.
β) Να αποδεικνύεται η φοίτησή τους με πιστοποιητικό της σχολής ή τμήματος, στο οποίο βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής είχε επιτυχία στις εξετάσεις τουλάχιστον στα μισά του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του, που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του προηγούμενο υ έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων, εκτός του πρώτου έτους για το οποίο απαιτείται μόνο πιστοποιητικό εγγραφής. Οι καταρτιζόμενοι των δημόσιων Ι .Ε.Κ. απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη φοίτηση στα δύο ( 2) εξάμηνα του έτους κατάρτισης, εκτός από το πρώτο έτος για το οποίο απαιτείται μόνο βεβαίωση φοίτησης.
γ) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του, από κάθε πηγή. Η εν λόγω εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται.
δ) Οι γονείς του φοιτητή ή του καταρτιζόμενου των δημόσιων Ι .Ε.Κ. ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών ( ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια ( 200) τ.μ., με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (Α’ 87).

2Α. Κατ’ εξαίρεση, στους προπτυχιακούς φοιτητές που εισάγονται και εγγράφονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το ετήσιο στεγαστικό επίδομα της παρ. 1χορηγείται εφόσον συντρέχουν, σωρευτικά, οι εξής προϋποθέσεις:
α) Ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του, στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη. Επίσης, θεωρείται ως μία πόλ η η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, καθώς και των πόλεων ή περιοχών του που απέχουν από το κέντρο της Αθήνας περισσότερο από σαράντα (40) χιλιόμετρα, οι οποίες θεωρούνται ως αυτοτελείς πόλεις.
β) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του, από κάθε πηγή. Η εν λόγω εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται.
γ) Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος δεν είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών ( ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια ( 200) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.), με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010 (Α’ 87).

Δικαιούχος του επιδόματος

Δικαιούχος του επιδόματος είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι .Ε.Κ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 2238/1994. Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής ή ο καταρτιζόμενος των δημόσιων Ι. Ε.Κ. εφόσον:
α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε ( 25) ετών ή
δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 2238/1994 και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου Νόμου.

Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στο φοιτητή. Για τους καταρτιζόμενους των δημόσιων Ι .Ε.Κ., το επίδομα χορηγείται για το διάστημα φοίτησης, όπως ορίζεται στο άρθρο 25 του ν. 4763/2020 (Α’ 254) και βεβαιώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι .Ε. Κ.
Το επίδομα δεν κατάσχεται, χορηγείται ολόκληρο χωρίς καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και δεν υπόκειται σε φορολογία.
Αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο, κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ. Ε ..

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργού Οικονομικών και των καθ’ ύλη αρμόδιων υπουργών καθορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος πληρωμής του ανωτέρω επιδόματος, ο χρόνος πληρωμής του, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η αρχή ή οι φορείς ελέγχου και εκκαθάρισης της δαπάνης, η αρχή ή οι φορείς πληρωμής αυτού, ο τρόπος λογιστικής τακτοποίησης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή του άρθρου αυτού. Στην περίπτωση δικαιούχων που φοιτούν σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ( Πανεπιστήμια, ΤΕ Ι, ΑΣΠΑΙΤΕ, Α.Ε.Α.) η εκκαθάριση των αιτήσεων αυτών καθώς και η ενταλματοποίηση της δαπάνης πραγματοποιείται από τους φορείς αυτούς. Από τους ίδιους φορείς πραγματοποιείται η εκκαθάριση και ενταλματοποίηση της δαπάνης για όσες αιτήσεις δεν εκκαθαρίστη καν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, με την επιφύλαξη των ισχυουσών περί παραγραφής διατάξεων και με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης του δικαιούχου. Για την εκκαθάριση και την ενταλματοποίηση της δαπάνης οι ανωτέρω φορείς επιχορηγούνται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ ΠΑΙ Θ) οι οποίες μεταβιβάζονται στον προϋπολογισμό τους σε διακριτό κωδικό αριθμό. Υποχρεώσεις δαπανών που αφορούν σε δικαιούχους φοιτητές των Σχολών των υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνονται από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων αυτών. Ε ιδικά, για το έτος 2017 η κάλυψη των δαπανών αυτών από τα ως άνω Υπουργεία, θα πραγματοποιηθεί με μεταφορά πίστωσης από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ ΠΑΙ Θ.).»
Read More »
Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες