Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Συνεδριάζει στην Παραμυθιά, την Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρα 20:30, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη 
ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Ο.Ε.Υ του Δήμου
ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2017.
ΘΕΜΑ 3ο: Έκθεση εσόδων – εξόδων Β΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2017.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πληρωθέντων δαπανών από την πάγια προκαταβολή Δήμου Σουλίου.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ « ΑΡΩΓΗ», οικ. έτους 2016.


ΘΕΜΑ 6ο: Έκδοση πρωτοκόλλου αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης δημοτικής έκτασης από τμήμα δημοτικού οικοπέδου.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση συνεργασίας με το ΚΠΕ Φιλιατών για την έκδοση βιβλίου.
ΘΕΜΑ 8ο: Οριστική έγκριση του έργου: Ίδρυση νέου κοιμητηρίου στη θέση « Λυκιά – Συκιά» του Δήμου Σουλίου.
ΘΕΜΑ 9ο: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρεώσεων δημοτικών τελών, επί αιτήσεως δημότη
ΘΕΜΑ 10ο: Παράταση μισθώματος Γ’ 2/θεσίου Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση μελέτης του έργου: – Επισκευή Ομβροδεξαμενών Δ.Ε Παραμυθιάς και β)Τρόπος Επιλογής αναδόχου.
 
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Η δημοτική αρχή Φιλιατών ευχαριστεί

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών και την αμέριστη συμπαράσταση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση, εγκρίθηκε, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση του Δήμου Φιλιατών με το ποσό των εκατών εβδομήντα χιλιάδων ευρώ ( 170.000,00 ) σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 που αφορούν την << Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας >>. 


Η απόφαση έγκρισης εκδόθηκε ως απάντηση στο υπ΄ αριθμ. 5302 έγγραφο του Δήμου Φιλιατών που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 22 – 06 2017.

Με αυτό το ποσό η Δημοτική αρχή σκοπεύει να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Για το σκοπό αυτό η ΔΑ θα προβεί στον εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων αντλιοστασίων που υπάρχουν στην Δήμο μας και στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος συντήρησης τους.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά, όλους όσους, συνετέλεσαν στην έγκριση του εν λόγω ποσού και συνεχίζει σταθερά να διεκδικεί ανάλογες πιστώσεις που στοχεύουν στην επίλυση των πολλών χρονιζόντων προβλημάτων που ακόμη υπάρχουν στον τόπο μας. 


 
Read More »
Η δημοτική αρχή Φιλιατών ευχαριστεί Η δημοτική αρχή Φιλιατών ευχαριστεί Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Πετώντας πάνω από την Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017Περίπου 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ηγουμενίτσας βρίσκεται η Πλαταριά Θεσπρωτίας, ένας παραλιακός οικισμός χτισμένος ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια. 

Σύμφωνα με το epirustravel.eu, η Πλαταριά είναι γνωστή για τα φρέσκα χταπόδια και ψάρια στις τοπικές της ταβέρνες, ενώ εκτιμάται πως στη θέση του σημερινού οικισμού των 961 κατοίκων, βρισκόταν η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία.

Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.


Για την ονομασία της Πλαταριάς υπάρχουν δύο εκδοχές. Βάσει της πρώτης εκδοχής, ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της ύπαρξης του κάμπου (πλατύ μέρος, άρα Πλαταριά).

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, η Πλαταριά ονομάστηκε έτσι λόγω ενός μεγάλου πλατάνου, ένα μικρό τμήμα του οποίου διατηρείται και σήμερα.

Στο χωριό λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο και Δανειστική Βιβλιοθήκη, υπό την εποπτεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταριάς.

Η περιοχή διαθέτει επίσης ενοικιαζόμενα καταλύματα και κάμπιγκ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από epirustravel.eu, wikipedia 


 
 
Read More »
Πετώντας πάνω από την Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πετώντας πάνω από την Πλαταριά Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Διον. Χίσσας: Απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Απόλυτα επιτυχής είναι η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του κλασικού χειρουργείου η άλλων τεχνικών ελαχίστης επεμβατικότητας!

Μάλιστα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από τις ΗΠΑ, η ακρίβεια που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα MAKOστην προετοιμασία και τοποθέτηση των προθέσεων προσεγγίζει το 99% σε σύγκριση με το 68% που προσφέρουν κλασσικές ή άλλες τεχνικές ελαχίστης επεμβατικότητας ( MIS) .

«Πράγματι η ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική ισχίου για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας αποτελεί επανάσταση στον τομέα της ορθοπεδικής» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπολιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας (Με καταγωγή την Θεσπρωτία) και συνεχίζει


«Τα αποτελέσματα για τους ασθενείς είναι εκπληκτικά καθώς κινητοποιούνται και βαδίζουν λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, ενώ δυο ημέρες μετά επιστρέφουν σπίτι τους».

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου, λόγω οστεοαρθρίτιδας είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στο δυτικό κόσμο, καθώς εκατομμύρια τέτοιες επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο.

Κι αυτό γιατί πάνω από το 40% των ανθρώπων (γυναικών και ανδρών) άνω των 65 χρόνων πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα σε κάποια κύρια άρθρωση όπως το ισχίο και το γόνατο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα χρειαστεί να υποβληθεί κατά την διάρκεια της ζωής του σε ολική αρθροπλαστική για την αντιμετώπισης της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας.

Παρά το γεγονός ότι η ολική αρθροπλαστική του ισχίου θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις του 20ου αιώνα, σε βάθος χρόνου πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα εμφυτεύματα.

Bασικά προβλήματα της αρθροπλαστικής του ισχίου είναι: η ανισοσκελία, ηπρώιμη φθορά ή χαλάρωση των εμφυτευμάτων λόγω κακού προσανατολισμού , καθώς και το εξάρθρημα της αρθροπλαστικής.

Τα προβλήματα αυτά λύνει την τελευταία 10ετία η Ρομποτική Χειρουργική , καθώς με την εξέλιξη της επιτυγχάνει ποσοστά ακρίβειας που φτάνουν το 99%!

Τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:
 • Εξατομικευμένο, τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς
 • Ρομποτικά υποβοηθούμενη προετοιμασία των οστών για να υποδεχθούν τα εμφυτεύματα
 • Ρομποτικά ελεγχόμενη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με αποτέλεσμα υψηλή ακρίβεια και ευθυγράμμιση
 • Απόλυτα ακριβή έλεγχο του μήκος του σκέλους
 • Η διαδικασία είναι ανώδυνη,
 • Η κινητοποίηση των ασθενών γίνεται την ίδια ημέρα,
 • Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι συνήθως δυο ημέρες
 • Δεν απαιτείται μετάγγιση αίματος,στις περισσότερες περιπτώσεις

«Τα πλεονεκτήματα αυτά καθιερώνουν, με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, τη Ρομποτική Χειρουργική ως βασική μέθοδο επιλογής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου αλλά και γόνατος» τονίζει ο κ Χίσσας, που εφαρμόζει τη μέθοδο ,με απόλυτη επιτυχία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα.

Το νοσοκομείο Μετροπόλιταν είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη - και τομοναδικό στην Ελλάδα - στο οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες Ρομποτικά Υποβοηθούμενες επεμβάσεις με το σύστημαMAKO στο Ισχίο και το Γόνατο για την αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοαρθρίτιδας.

Η Ρομποτική Χειρουργική στον τομέα της ορθοπεδικής εφαρμόζεται πάνω από 11 χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερα από 300 νοσοκομεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων και πιο εξειδικευμένων εξ αυτών ( HospitalforSpecialSurgery, MayoClinic, JohnHopkins, HospitalforJointDiseases, κλπ).

Έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί διεθνώς περισσότερες από 85.000 επεμβάσεις με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΚΟ

Η άρθρωση του ισχίου που πάσχει από προχωρημένη αρθρίτιδα ή άλλη εκφυλιστική νόσο, μπορεί να υποβληθεί σε ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αντικατάσταση ( αρθροπλαστική ) με χρήση ειδικών ενθεμάτων που διατίθενται αποκλειστικά για ρομποτική εφαρμογή.

Για κάθε ασθενή υπάρχει ένα εξατομικευμένο σχέδιο.

«Όλα ξεκινούν με αξονική τομογραφία της άρθρωσης, που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου εικονικού μοντέλου μοναδικής ανατομίας κάθε ασθενούς» εξηγεί ο κ Χίσσας και καταλήγει .

«Αυτό το εικονικό μοντέλο φορτώνεται στο λογισμικό Mako System και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του εξατομικευμένου προεγχειρητικού σχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όταν απαιτείται,

το σύστημα Makoεπιτρέπει στον χειρουργό να κάνει προσαρμογές στο σχέδιο. Όταν ο χειρουργός προετοιμάσει το οστό για το εμφύτευμα, το σύστημα Mako τον καθοδηγεί στην προκαθορισμένη περιοχή και τον βοηθά να μην κινείται εκτός των προγραμματισμένων ορίων. Έτσι γίνεται ακριβέστερη η τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση του εμφυτεύματός».

Ακόμη η Ρομποτική Χειρουργική δίνει την δυνατότητα τόσο προεγχειρητικά, όσο κατά την διάρκεια της επέμβασης καθώς και στο τέλος της να διενεργείται συνεχής έλεγχος του μήκους του σκέλους με σκοπό τον πλήρη ισοσκελισμό των δυο ποδιών.

www.sportrauma.gr,email: chissas@yahoo.gr,τηλ: 2104809516, 6945855705


 
Read More »
Διον. Χίσσας: Απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος Διον. Χίσσας: Απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Δύο άτομα έκλεβαν αμάξια λουομένων στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, κλοπή που έγινε προχθές (23-07-2017) σε παραλία στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 55 ετών.

Ειδικότερα, οι δράστες την 23-7-2017 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από το εσωτερικό οχήματος που ήταν σταθμευμένο σε παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ενόψει της θερινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας πολύ απλά μέτρα προστασίας, κατά την διάρκεια παραμονής τους στις παραλίες :
 • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
 • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερµού, εφόσον υπάρχει, όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο σας.
 • Μην αφήνετε προσωπικά αντικείµενα, όπως χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
 • Να αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το όχημά σας.
 • Μη φυλάσσετε ποτέ εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σε αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
 • Όταν βρίσκεστε στην παραλία, ως λουόμενοι, μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα πάνω σε πετσέτες τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
 • Όλα τα αντικείμενα σας να είναι σε σημείο, όπου μπορείτε να τα παρατηρείτε και τοποθετημένα μέσα σε τσάντα. 


 
Read More »
Δύο άτομα έκλεβαν αμάξια λουομένων στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Δύο άτομα έκλεβαν αμάξια λουομένων στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Η παραλία Γάτα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης
Μια όμορφη παραλία δίπλα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, που ίσως δεν τη γνωρίζει πολύ κόσμος, είναι αυτή της Γάτας. 
Πρόκειται για μια μικρή πανέμορφη, παραλία που περιβάλλεται από πολύ πράσινο αλλά και απότομους βράχους που την καθιστούν μία από τις πιο γραφικές της περιοχής! 


Η παραλία Γάτα είναι η πρώτη που συναντάτε μετά την Ηγουμενίτσα με κατεύθυνση προς Πλαταριά.

Η αμμουδιά αποτελείται από άσπρο χοντρό βότσαλο, τα νερά της είναι καταγαλανά και καθαρά, ενώ βαθαίνουν σχετικά ομαλά.


 
Read More »
Η παραλία Γάτα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας Η παραλία Γάτα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Γιάννης Καψάλης: Γυρίσματα του νέου του βίντεο κλιπ στα Σύβοτα

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας επέλεξε ο Γιάννης Καψάλης να γυρίσει το καινούργιο του βίντεο κλιπ για το νέο του τραγούδι «Μια μελαχρινή». 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ο παραδοσιακός τραγουδιστής βρέθηκε στη Σύβοτα Θεσπρωτίας και σε μια από τις ομορφότερες παραλίες για τις ανάγκες των γυρισμάτων. 
Την σκηνοθεσία του γυρίσματος ανέλαβε ο Άλεξ Κωνσταντινίδης. 


 
Read More »
Γιάννης Καψάλης: Γυρίσματα του νέου του βίντεο κλιπ στα Σύβοτα Γιάννης Καψάλης: Γυρίσματα του νέου του βίντεο κλιπ στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: 2 νέες ανταποδοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες για τα μέλη του

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Σε νέα τεχνολογική εποχή περνούν τα Επιμελητήρια προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη τους και ανοίγοντάς τους έτσι εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων προσφέρει στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης.

Η υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων
στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών (http://investmenttools.uhc.gr/), στην οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Λόγω της διαδραστικότητας της πλατφόρμας ο επιχειρηματίας-χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εισάγει στην πλατφόρμα το επιχειρηματικό του προφίλ και να ενημερώνεται εξειδικευμένα για τα προγράμματα που ταιριάζουν στην επιχείρησή του. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανάρτησης νέων επενδυτικών προγραμμάτων το σύστημα αυτόματα αναζητεί, ταυτοποιεί και στη συνέχεια ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση. 
Η υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (http://elearning.uhc.gr/) ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Σύντομα, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΚΕΕ θα εμπλουτιστεί με νέα μαθήματα και παράλληλα θα λειτουργήσει Web TV Channel, στο οποίο διακεκριμένοι Εκπαιδευτές, Εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. θα παρουσιάζουν live ενημερωτικές εκπομπές που θα αφορούν σε θέματα της επικαιρότητας, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο κάθε χρήστης της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα που επιθυμεί, όποτε εκείνος το επιθυμεί, από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα οικονομικά ενήμερα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα, κάθε κατηγορίας, ανεξάρτητα με το αν τα μαθήματα αυτά τους ενδιαφέρουν επαγγελματικά ή προσωπικά. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι οι επιχειρήσεις που επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολύτιμα εκπαιδευτικά θέματα στο προσωπικό τους, απολαμβάνουν μεγαλύτερη αφοσίωση από αυτούς τους εργαζομένους, οι οποίοι νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι στο χώρο εργασίας τους.

Τέλος, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως τα στελέχη των επιχειρήσεων ή οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης με άλλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και συμμετέχουν στα ίδια τμήματα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «δίκτυο» επαγγελματιών με κοινούς στόχους και ανησυχίες.Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: 2 νέες ανταποδοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες για τα μέλη του Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: 2 νέες ανταποδοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες για τα μέλη του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Έφυγε ο Θεσπρωτός ΑΣΟΣ του Ολυμπιακού, Θανάσης Μπέμπης

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017Στα 90 του έφυγε ο Θανάσης Μπέμπης, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού- κέρδισε μαζί του 6 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα!


ο Θανάσης με καταγωγή του Τσαμαντά έζησε και στο Φιλιάτι όπου είχε συγγενείς αλλά και πολλούς φίλους και φανατικούς οπαδούς


εδώ ο Θανάσης αριστερά με τον πολύ φίλο του Πέτρο Γούλα (από το αρχείο του οποίου είναι και οι φωτογραφίες


εδώ από μια ενθουσιώδη υποδοχή του στο Φιλιάτι τη δεκαετία του ’60!


ο Θανάσης Μπέμπης υπήρξε ο πιο κορυφαίος Ηπειρώτης ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και επίσης ένας εξαίρετος άνθρωπος!

καλό ταξίδι Θανάση- συλλυπητήρια στους οικείους!

ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 
Read More »
Έφυγε ο Θεσπρωτός ΑΣΟΣ του Ολυμπιακού, Θανάσης Μπέμπης Έφυγε ο Θεσπρωτός ΑΣΟΣ του Ολυμπιακού, Θανάσης Μπέμπης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Οι εκπαιδευτικοί που πήραν αποσπάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκανοι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2017-18 σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. 
Συνολικά στην Ήπειρο, απόσπαση πήραν 61 εκπαιδευτικοί (38 στα Ιωάννινα, 13 στην Άρτα, 6 στην Πρέβεζα αι 4 στη Θεσπρωτία). 
Σε ολόκληρη τη χώρα, οι έγκυρες αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 4.408. Από αυτές ικανοποιήθηκαν 1.986 (ποσοστό 45%). 
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπώνται, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 1. ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ11, ΠΥΣΔΕ προέλευσης: ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΥΣΔΕ απόσπασης: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 2. ΜΕΓΑΛΟΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, Ειδικότητα: ΠΕ04.02 ΠΥΣΔΕ προέλευσης: ΗΜΑΘΙΑ, ΠΥΣΔΕ απόσπασης: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 3. ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ17.01 ΠΥΣΔΕ προέλευσης: ΑΡΤΑ, ΠΥΣΔΕ απόσπασης: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 4. ΤΡΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ, Ειδικότητα: ΠΕ19.00 ΠΥΣΔΕ προέλευσης: ΚΟΖΑΝΗΣ, ΠΥΣΔΕ απόσπασης: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


 
Read More »
Οι εκπαιδευτικοί που πήραν αποσπάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας Οι εκπαιδευτικοί που πήραν αποσπάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

«Μυθικός Αχέροντας»… Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που ενώνει τρεις Νομούς και πέντε Δήμους

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Ενώνει τρεις Νομούς και πέντε Δήμους της Ηπείρου... 
Ο Αχέροντας.. 
Κι αν κάτι διαφοροποιεί το συγκεκριμένο ποτάμι από τα υπόλοιπα της περιοχής, είναι ο μύθος... 
Ο μυθικός Αχέροντας λοιπόν αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα στα οποία συνενώνουν δυνάμεις η Περιφέρεια Ηπείρου, η εταιρία Ήπειρος, οι Δήμοι Δωδώνης, Ζηρού, Πάργας, Πρέβεζας και Σουλίου και η ΜΟΔ...

Σκοπός είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα καλύπτει τους πέντε δήμους και περισσότερες από σαράντα τοπικές κοινότητες.

Μέσω του σχεδίου, θα επιδιωχθεί η αναστροφή της εικόνας υποβάθμισης σε πολλά σημεία του ποταμού, η ανάδειξή του ως τουριστικού πόλου και παράλληλα η μοναδικότητα της πολιτισμικής και ιστορικής αξίας της περιοχής λόγω των μυθολογικών αναφορών στον ποταμό του Άδη και του ιστορικού Σουλίου.


Το πρόγραμμα του Αχέροντα, που αποτελεί σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης, υποστηρίζει μια στρατηγική προώθησης εκείνων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και προοπτικών – ευκαιριών ανάδειξής τους, που συνάδουν πλήρως με το σχεδιασμό της Περιφέρειας. Υπάρχουν επομένως οι προϋποθέσεις να αναδειχθεί η περιοχή σε τουριστικό πόλο υπερτοπικής σημασίας, βασισμένη στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και στην πολιτισμική της μοναδικότητα, στηριγμένη στις μυθικές αναφορές και την ιστορική της σημασία.

O βασικός στρατηγικός στόχος του «Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα» («Πρόγραμμα Αχέροντα»), όπως αποτυπώνεται στην Προγραμματική Σύμβαση – Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης είναι «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος».

Για την Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη που επιδιώκεται με το Πρόγραμμα Αχέροντα αναμένεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που θα καλύπτουν τους ακόλουθους έξι στρατηγικούς στόχους:

- Ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας του μυθικού Αχέροντα

- Ανάδειξη της ιστορικής αξίας της περιοχής

- Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής

- Οργάνωση υποδομών και επιχειρηματικότητας

- Ενίσχυση της καινοτομίας ως παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και προώθησης της απασχόλησης

- Ανάσχεση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών

Οι δράσεις που θα οριστικοποιηθούν μέσω του σχεδίου αναμένεται να αγγίξουν τα 25 εκατομμύρια και τα χρήματα μπορούν να προέλθουν τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από άλλα προγράμματα.


 
Read More »
«Μυθικός Αχέροντας»… Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που ενώνει τρεις Νομούς και πέντε Δήμους «Μυθικός Αχέροντας»… Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που ενώνει τρεις Νομούς και πέντε Δήμους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Συναπάντημα-συζήτηση με το γνωστό Θεσπρωτό (από την Πόβλα) συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου...

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Παρότι πολύ θέλαμε κατά καιρούς να ανταλλάξουμε απόψεις με το γνωστό, από την Πόβλα Φιλιατών, συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, που είναι στοχαστικός και οραματιστής συνάμα, ευαίσθητος και ρεαλιστής, δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία. 
Να, όμως, που έγινε και αυτό, παρόντων και συμμετασχόντων στην (επι)κοινωνία, του άλλου συγγραφέα με το ίδιο όνομα Σωτήρη Δημητρίου, που χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό το πρώτο του βιβλίο "Μείναμε εμείς..." και του αρχιμουσικού, με μεγάλη καλλιτεχνική προσφορά στον τόπο, Γρηγόρη Πηλείδη. 
Ο Σωτήρης Δημητρίου έχει κατασταλαγμένες σκέψεις και ξέρει, αυτό είναι ένδειξη βαθιάς ωριμότητας, να ακούει. 
Και το σημαντικότερο. 


Απέναντι σε θεωρήσεις του ανθρώπου εκμηδενιστικές, που βάζουν στη θέση του προσώπου μια αφαίρεση, ο Σωτήρης Δημητρίου ορθώνει την αξία του απλού και απαλού ανθρωπισμού. 
Και δικαιώνεται, γιατί η ίδια η ζωή αργά ή γρήγορα καταδικάζει τα τεχνητά αδιέξοδα μαζί με τις δογματικές αφαιρέσεις. 
Έχοντας τις αισθήσεις του ξύπνιες, αντιλαμβάνεται καθάρια πως μπαίνουμε σε καιρούς επαναξιοποίησης του ανθρώπου ακέριου, μ' όλες του τις πνευματικές απαιτήσεις. 
Και νιώθει, το νιώθει εσωτερικά, ότι η πορεία του ανθρώπου προς την πρόοδο, προς ό,τι είναι δικαίωμά του κι επιδίωξη, έχει αναγκαία προϋπόθεση αυτή του την πνευματική επαναξιοποίηση. 
Τον ανθρωπισμό υπερασπίζεται με τα γραπτά και τη ζωή του ο Σωτήρης Δημητρίου,. 
Τον ανθρωπισμό όχι ως μια στατική έννοια, ως καθεστώς. 
Αλλά ως μια δυναμική έννοια, που όταν αδιάκοπα κατακτάται παραμένει γόνιμη.Read More »
Συναπάντημα-συζήτηση με το γνωστό Θεσπρωτό (από την Πόβλα) συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου... Συναπάντημα-συζήτηση με το γνωστό Θεσπρωτό (από την Πόβλα) συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός 35.000€ για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.


Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη της εν λόγω προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 28.225,00€ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι συνολικού ποσού 34.999,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των ειδών της αριθ. 28/2017 μελέτης της Τ.Υ. και κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). 
Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 7η Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη θα διατίθενται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr Πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επικοινωνείτε με το Τμήμα Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας, αρμόδια υπάλληλος κα. Ιφιγένεια Κώτσια, τηλέφωνο: 2665361212, email: igoumen2@otenet.gr


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός 35.000€ για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού Δήμος Ηγουμενίτσας: Διαγωνισμός 35.000€ για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα για την χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά την τελευταία συνεδρίαση του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ΚΥΑ (Αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ393) με θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής – Υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας» (ΦΕΚ 1867 – 29 Μαίου 2017).

Ζητάμε να εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού


Απαιτούμε να μην λειτουργήσουν ούτε να κατασκευαστούν νέοι σταθμοί διοδίων (μετωπικοί ή πλευρικοί), μέχρι την εφαρμογή αναλογικού συστήματος χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού

Είμαστε υπέρ της θέσπισης ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους συνεχείς χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Είμαστε υπέρ της θέσπισης ειδικής μέριμνας για τις εσωτερικές μετακινήσεις εντός Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων» 


 
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα για την χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων Δήμος Ηγουμενίτσας: Ψήφισμα για την χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Συνελήφθη 27χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συνελήφθη 27χρονος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τρίτη (25-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (26-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.


Πέμπτη (27-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (28-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (29-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες