Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς


Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς» είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση με παράκαμψη της κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 05-02-2020 μέχρι το Τρίτη 10-03-2020.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει σχετική σήμανση.

Η υπηρεσία και ο ανάδοχος του έργου θα καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι κυρίως εργασίες της ασφαλτόστρωσης να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν με ειδική σήμανση και σημαιοφόρους για την βοήθεια των οδηγών και στα δύο ρεύματα.

Ζητάμε την κατανόησή σας για την προσωρινή καθυστέρηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Με επιτυχία η διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Με επιτυχία η διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 η διημερίδα με θέμα «Οι προστατευόμενες περιοχές του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας», την οποία συνδιοργάνωσαν ο Φορέας Διαχείρισης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, το ΚΠΕ Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Την πρώτη μέρα, σε αίθουσα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με το Φορέα Διαχείρισης, τις χερσαίες και θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές και τους υδροβιοτόπους των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Πρέβεζας υπό τη χωρική αρμοδιότητα του Φορέα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σημαντική βιοποικιλότητά τους (χλωρίδα, χερσαία / θαλάσσια πανίδα, ορνιθοπανίδα, οικότοποι κ.α.).


Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Σταμάτης Γκίνης, Βιολόγος – Ιχθυολόγος /Τακτικό μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα – Κέρκυρας, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε επιγραμματικά στη σπουδαιότητα των Προστατευόμενων Περιοχών της Κέρκυρας και στη σημαντικότητα του ρόλου του Φορέα, όσον αφορά τη διαχείρισή τους. Χαιρετισμό απηύθυνε έπειτα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας κ. Σπύρος Ιωάννου, που μας τίμησε παρακολουθώντας το σύνολο των εισηγήσεων και συμμετέχοντας σε σχετική συζήτηση. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Δημήτριος Κατέχης και από το σωματείο φίλων της Κέρκυρας, ο κ. Κογεβίνας Αντώνιος.
Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε εκδρομή που περιελάβανε μετάβαση με λεωφορείο από το λιμάνι της Λευκίμμης στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, με τους μοναδικούς αμμοθινικούς σχηματισμούς, όπου ακολούθησε συζήτηση – ξενάγηση και αναφορά στα προβλήματα της περιοχής. Στη συνέχεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο χώρο του ΚΠΕ Κέρκυρας, στη Λευκίμμη όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για το έργο του ΚΠΕ από το προσωπικό του, την ορνιθοπανίδα των περιοχών της Κέρκυρας, μέσα από δεδομένα εργασιών πεδίου καθώς και για τη βιώσιμη ανάπτυξη στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.
Τόσο από τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τις δύο ημέρες, όσο και από τις ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά και από τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των παρευρισκόμενων, προέκυψαν, πέρα από την ενημέρωση και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως αυτή του κ. Αυλωνίτη, Επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, σχετικά με αξιοποίηση υφιστάμενης Βάσης Δεδομένων, που δημιουργήθηκε από το Τμήμα στο πλαίσιο παλαιότερου προγράμματος και σε συνεργασία με τον κ. Γκίνη Σταμάτη. Η βάση αυτή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ώστε να προωθηθεί το έργο της συλλογής κι επεξεργασίας δεδομένων για στοιχεία της βιοποικιλότητας των Προστατευόμενων Περιοχών καθώς και παροχής σχετικής πρόσβασης στο κοινό.
Σκοπός της διημερίδας ήταν μια πρώτη προσέγγιση του Φορέα Διαχείρισης προς την τοπική κοινωνία. Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει την έναρξη μιας δημιουργικής συνύπαρξης.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικολάου Μάρκος και οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας ευχαριστούν τον κ. Αυλωνίτη Μάρκο για την παραχώρηση της αίθουσας του Πανεπιστήμιου και την ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς και τους κ. Γαστεράτο Γιάννη και κα. Έλενα Παπαδοπούλου για το πληροφοριακό υλικό που μας προμήθευσαν. Ιδιαιτέρως δε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εισηγητές και όλους όσοι μας στήριξαν με την παρουσία τους.

Read More »
Με επιτυχία η διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας Με επιτυχία η διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Φιλιάτες, πολύ σύντομα η συνέχεια για τα ελλείμματα του Δήμου!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Φιλιάτες, πολύ σύντομα η συνέχεια για τα ελλείμματα του Δήμου!


Ως γνωστόν, η πρόσφατη ετυμηγορία του δικαστηρίου με την καταδίκη του πρώην δήμαρχου και της υπαλλήλου του Ταμείου ήταν για το έλλειμμα των 1.700.000 ευρώ του Δήμου, η οποία καθυστέρησε αρκετά. 

Η μεγάλη καθυστέρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης και η άγνοια της πορείας για το υπόλοιπο έλλειμμα του Δήμου- των 2.900.000 ευρώ σχολιάζονται δυσμενώς από τους συμπολίτες, αλλά… 

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η εξέλιξη της διαδικασίας προχωρά και πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις!

Read More »
Φιλιάτες, πολύ σύντομα η συνέχεια για τα ελλείμματα του Δήμου! Φιλιάτες, πολύ σύντομα η συνέχεια για τα ελλείμματα του Δήμου! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Αθλητές, που διακρίθηκαν, βράβευσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Αθλητές, που διακρίθηκαν, βράβευσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Αθλητές, που διακρίθηκαν το 2019, και δεν ήταν λίγοι, γεγονός που φανερώνει την καλή δουλειά, που γίνεται στο σωματείο, βράβευσε κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ναυταθλητικός όμιλος Ηγουμενίτσας παράγει αποτελέσματα, στηριζόμενος στο φιλότιμο των διοικούντων, στην εμπειρία του προπονητικού τιμ, στο ζήλο των παιδιών και στην οικονομική ενίσχυση από γονείς και χορηγούς.

Βραβεύτηκε και ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Δημητρίου, επί πολλά χρόνια πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας και από τα ιδρυτικά στελέχη του.

Μιλώντας στην εκδήλωσε ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Σπύρος Κούρτης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Η "ψυχή" του Ομίλου, ο προπονητής Κων/νος Κιτσάτης, που βρίσκεται εδω΄και 25 χρόνια σ' αυτόν, από το 1995, που ιδρύθηκε και συντέλεσε στην ανάδειξη της Αλεξάνδρας Τσιάβου, η οποία απέσπασε ολυμπιακό μετάλλιο, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ξεκινήσαμε την προσπάθεια να φτιάξουμε τον όμιλο με τη βοήθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος μας παραχώρησε μια έκταση 5,5 στρεμμάτων. Φτιάξαμε μια “παράγκα”, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε ολόκληρο ναυταθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν τρία κτήρια. Διαθέτουμε γυμναστήρια, λεμβαρχία και σιγά σιγά προσπαθούμε να τελειώσουμε και το κωπηλατήριό μας.Το παλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτή είναι με λίγα λόγια η 24ετή ιστορία μας, με πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά και με πολλές χαρές».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Θεσπρωτίας της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας, η πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ Αθανάσιος Πορφύρης κ. ά.


Read More »
Αθλητές, που διακρίθηκαν, βράβευσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Αθλητές, που διακρίθηκαν, βράβευσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη ΣαγιάδαΤην Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, μαθητές του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου, επισκέφθηκαν το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα. 

Αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν βίντεο που αφορούσε την χλωρίδα και πανίδα των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης και παρατήρησαν με τα τηλεσκόπια του Φορέα διάφορα είδη ορνιθοπανίδας.

Read More »
Επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Επίσκεψη του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του με το μήνυμα ότι η υπογεννητικότητα είναι απειλή. 
Ευχαριστίες για την παρουσία τους απηύθυνε στους παριστάμενους ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχαήλ Λάμπρου, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη όλων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής της Ν. Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλκιβιάδης Λάμπρου, και ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Γεώργιος Βασιλειάδης, που επεσήμαναν ότι χρειάζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους πολύτεκνους.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έχει ζωντανή παρουσία στην τοπική κοινωνία και υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα δικαιώματα των μελών του, διεκδικώντας ταυτόχρονα και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Read More »
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Τη Βασιλόπιτα έκοψε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Τη Βασιλόπιτα έκοψε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ηγουμενίτσας


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας έκοψε τη Βασιλόπιτα. 
Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και ο έμπειρος πρωτοψάλτης Αναστάσιος Δηλαβέρης, υπεύθυνος διδασκαλίας, που επί δεκαετίες υπηρετεί το αναλόγιο της Ευαγγελίστριας, οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά για τη λειτουργία της, έκοψαν τη Βασιλόπιτα. 
Άνδρες και γυναίκες της χορωδίας ήταν παρών και στην τυχερή, που βρήκε το φλουρί, δόθηκε μια εικόνα ως δώρο. 
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ευαγγελίστριας είναι μια καλή προσπάθεια, που παράγει αποτελέσματα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διδαχθούν τη Βυζαντινή Μουσική και να μπορούν να προσφέρουν ως ιεροψάλτες στις ενορίες. 
Ειδικά στις μικρές ενορίες της επαρχίας η έλλειψη ιεροψαλτών είναι έντονη. Σε ελάχιστες περιπτώσεις νέα παιδιά ανεβαίνουν στο ψαλτήρι, το οποίο διακονούν παππούδες. 
Πίσω απ’ το τάλαντο της Ψαλτικής οφείλει να κρύβεται ένας πιστός χαρακτήρας. Έλεγε ένας παλαιός παπάς πως "από τον τρόπο που ψάλλει ένας ιεροψάλτης, αν είναι δηλαδή καρδιακός ή επιφανειακός, φαίνεται πόσο αγώνα πνευματικό κάνει".
Η βυζαντινή μουσική αποτελεί ένα χρήσιμο πνευματικά εργαλεία στον ευαγγελισμό του κόσμου, οπότε είναι αξιέπαινη η συγκεκριμένη δράση του ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τη Βασιλόπιτα έκοψε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ηγουμενίτσας Τη Βασιλόπιτα έκοψε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Νέες ρυθμίσεις για τον καταδυτικό τουρισμό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Νέες ρυθμίσεις για τον καταδυτικό τουρισμό


Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και η εισαγωγή νέων ρυθμίσεων με στόχο την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των υποθαλάσσιων περιοχών μας μέσα από την ανάδειξη και προβολή νέων τουριστικών προϊόντων.

Οι εισαγόμενες τροποποιήσεις στοχεύουν στην κατάργηση εμποδίων που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Ειδικότερα:
Συστήνεται για πρώτη φορά Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού.
Επιδιώκεται με την κατηγοριοποίηση των αξιοθέατων καταδυτικού τουρισμού.
Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους επισκέψιμους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.
Ρυθμίζεται η υποχρέωση γραπτής ενημέρωσης των αρμόδιων Αρχών πριν από την πραγματοποίηση κάθε κατάδυσης.
Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την υπηρεσία καταδύσεων αναψυχής από καταδυτικά σκάφη διαμονής και διανυκτέρευσης (καταδυτικές κρουαζιέρες, live aboard).
Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια εντοπιότητας για την άσκηση του επαγγέλματος του Παρόχου Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής.
Καταργούνται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη του κλάδου.
Read More »
Νέες ρυθμίσεις για τον καταδυτικό τουρισμό Νέες ρυθμίσεις για τον καταδυτικό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Μέτωπο» για την κατασκευή των Διερευπαϊκών Οδικών Αξόνων ζητά ο Καχριμάνης

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Μέτωπο» για την κατασκευή των Διερευπαϊκών Οδικών Αξόνων ζητά ο Καχριμάνης Την ανάγκη να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των Διευρωπαϊκών Οδικών Αξόνων στην Ήπειρο, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής στην Αθήνα και στην ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό Υποδομών Κωνστ. Καραμανλή, από την οποία προέκυψε ότι επί πέντε χρόνια υπήρξε απόλυτη στασιμότητα ως προς την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής των οδικών αξόνων. «Όλες οι συζητήσεις με τον τότε υπουργό κ. Σπίρτζη γινόταν απλά για τη συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως άλλες δύο υποσχέσεις του πρώην υπουργού για χρηματοδοτήσεις έργων που αφορούσαν τις οδικές συνδέσεις Μηλιές- Πράμαντα και Τετράκωμο- Καστανιά δεν τηρήθηκαν. 

Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό – η οποία έγινε μετά τις εξελίξεις για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά- όλοι οι παρόντες συμφώνησαν να προωθηθεί το αίτημα προς την Ε.Ε. για κατασκευή οδικού άξονα τετράιχνης διατομής με σύμβαση παραχώρησης, λαμβάνοντας ως δεδομένο το υψηλό κόστος του έργου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι για να καταστεί δυνατή η κατασκευή της Ιόνιας οδού, χρειάστηκε να ενταχθεί στην παραχώρηση (και να εισπράττονται διόδια) και τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών- Χαλκίδας. 

Αναλυτικά μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε: 

1ον Στην Ήπειρο έχουν χαρακτηριστεί ορισμένοι δρόμοι διευρωπαϊκοί, έχουν δηλαδή ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Τέτοιοι είναι η σύνδεση Ιόνιας Οδού (Καμπή)- Γεφ. Καλογήρου – Πρέβεζα και όλο το παραθαλάσσιο δίκτυο προς Ηγουμενίτσα- Μαυρομμάτι και η Ιόνια Οδός μέχρι την Κακαβιά. Πρόκειται για άξονες που είναι υπό την εποπτεία του Υπ. Υποδομών και για μελέτες και για κατασκευές 

Για τον πρώτο τμήμα Καμπή- Γ. Καλογήρου - συνέχισε ο Περιφερειάρχης- μας είχε δοθεί από το Υπουργείο Υποδομών μέσω προγραμματικής σύμβασης, το δικαίωμα δημοπράτησης. Αφού μας ειπώθηκε πως είναι ώριμη η μελέτη, η Περιφέρεια δέσμευσε μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 35 εκ. ευρώ. Στις 4 Ιουλίου ο αρμόδιος υπάλληλος του Υπ. Υποδομών έστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια- που παραλήφθηκε στις 16 Ιουλίου 2019- στο οποίο ανέφερε πως η μελέτη δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται ακόμη 1,5 χρόνο για να εκπονηθεί η γεωτεχνική μελέτη. Για το άλλο τμήμα μέχρι Πρέβεζα δεν γινόταν καμία αναφορά. 

Αυτό μας οδήγησε να διερευνήσουμε το ζήτημα και ενημερωθήκαμε από την ΤΕΡΝΑ, ότι τα γεωτεχνικά του τμήματος αυτού, είναι ίδια με εκείνα του τμήματος Φιλιππιάδα – Άρτα. Μετά από αυτό ζητήσαμε να δοθεί στην Περιφέρεια η μελέτη για να αναλάβουμε εμείς το έργο, χωρίς να έχουμε καμία απάντηση από πλευράς Υπουργείου. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι από την Καμπή στην Πρέβεζα και από την Πρέβεζα μέχρι το Μεσοπόταμο δεν υπάρχει καμία μελέτη. Υπάρχει μελέτη – μας ειπώθηκε- στο Υπουργείο από Μεσοπόταμο μέχρι Πάργα, η οποία δεν μας έχει δοθεί, ενώ αγνοείται το τι υπάρχει μέχρι το Μαυρομάτι. 

2ον: Για την Ιόνια οδό, ενημερωθήκαμε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη για το τμήμα Ιωάννινα- Καλπάκι με τετράιχνη διατομή και για το τμήμα Καλπάκι – Γέφυρα Αγίων υπάρχει μελέτη από την πρώην Κρατική Περιφέρεια Ηπείρου τρίιχνης διατομής. Ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόταση των Υπηρεσιών του για νέα μελέτη – με χρηματοδότηση 15 εκ. ευρώ- δίιχνου δρόμου από την Πεδινή μέχρι την Κακαβιά. Είπαμε όλοι όχι και ζητήσαμε να εκτελεστεί ότι είναι ώριμο μέχρι το Καλπάκι και να επικαιροποιηθεί η μελέτη για το άλλο τμήμα σε τρίιχνη διατομή. Γενικά όλο το διευρωπαϊκό δίκτυο της Ηπείρου δεχόμαστε να γίνει με παραχώρηση και διόδια. Αυτή τη στιγμή νοιώθουμε διαχρονικά πολύ αδικημένοι στα Υπουργεία. Τα είπαμε και στον Υπουργό. Αυτό για το οποίο θα αγωνιστούμε όλοι – και είπαμε θα κάνουμε ειδικό λόμπι- είναι να τελειώνουμε με αυτό τον δρόμο προς Κακαβιά.{…}. Ως Περιφέρεια του είπα, βάζουμε 30 εκ. ευρώ, βάλτε και σεις ως Υπουργείο άλλα 30 εκ. ευρώ και να δούμε ποια άλλα ταμεία μπορούν να βοηθήσουν για να προχωρήσει η Σύμβαση Παραχώρησης. Έχουμε βάλει και 35 εκ. ευρώ για το άλλο τμήμα. Δείχνει όμως ότι επί πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα. {…} Ο κ. Σπίρτζης μας έλεγε ότι οι μελέτες είχαν προχωρήσει και ότι συζητούσε με την παραχωρησιούχο ΤΕΡΝΑ για να φθάσει ο δρόμος στην Κακαβιά και στην Πρέβεζα. Όλα αυτά ήταν συζήτηση για τη συζήτηση και όταν είδαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι αλλάζει η Κυβέρνηση μας έστειλαν αυτό το έγγραφο για το τμήμα Καμπή – Γέφυρα Καλογήρου» 

«Πρέπει να συντονιστούμε όλοι, να γίνει ένα μέτωπο για τους διευρωπαϊκούς δρόμους στην Ήπειρο. Πρέπει να γίνει ένα μέτωπο, εμείς δεν απορρίψαμε ούτε τα διόδια αρκεί να γίνουν οι δρόμοι», κατέληξε, ενώ για τις οδικές συνδέσεις που αφορούν την Πρέβεζα, είπε πως αναμένει την πρόσκληση του Υπουργού για αναλυτικότερη συζήτηση.
Read More »
Μέτωπο» για την κατασκευή των Διερευπαϊκών Οδικών Αξόνων ζητά ο Καχριμάνης Μέτωπο» για την κατασκευή των Διερευπαϊκών Οδικών Αξόνων ζητά ο Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Το Σούλι, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Το Σούλι, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά


Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων παρουσία του Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Σουλίου στην Παραμυθιά, με στόχο την εμπλούτιση και βελτίωση των εθνικών εορτών Σουλίου σε συνδυασμό με το φιλόδοξο σχέδιο για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σουλίου..

Παρών στο σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Παραμυθιάς, Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και απόγονοι φαρών Σουλιωτών (Κουτσονικόλα, Ζέρβα και Τζαβέλα ) .

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, άκουσαν τις προτάσεις των απογόνων των φαρών των Σουλιωτών για την περαιτέρω βελτίωση και εμπλούτιση των Εθνικών Εορτών Σουλίου και για το πανελλήνιο αντάμωμα Σουλιωτών με σκοπό την ολοκλήρωση του προγράμματος παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση στα τέλη Μαρτίου με σκοπό την οριστικοποίηση των δράσεων και των τελικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια .
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, στόχος των παρεμβάσεων και των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, συνυφασμένη με τον ιστορικό πολιτισμό και το φυσικό κάλλος της περιοχής. "Το Σούλι αξίζει την προσοχή και την σκληρή δουλειά όλων μας, ώστε να βγει οριστικά από την αφάνεια και να πάρει την θέση που του αξίζει στο σήμερα, με το βλέμμα στα ιδανικά και τους αγώνες για την ελευθερία της χώρας του χθες. Απαιτείται πανστρατιά τόσο των φορέων όσο και των εθελοντών και σε αυτό αποσκοπούσε η σημερινή συνάντηση. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και την προγραμματική σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου" σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου.
Read More »
Το Σούλι, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά Το Σούλι, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Το Engine Power στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020
Το Engine Power στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά (ΒΙΝΤΕΟ)


Αλλο ένα επεισόδιο του Engine Power που τα έχει όλα και μας ξεπερνά!!! Βρισκόμαστε στην Ηγουμενιτσα και την Παραμυθιά και ανεβαζουμε την ένταση πριν το 16th Motor Festival Ioannina 21-23February | Be brave to be Free

Read More »
Το Engine Power στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά (ΒΙΝΤΕΟ) Το Engine Power στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Σελίδες