11 γαλάζιες σημαίες στην Ήπειρο - 3 στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι φετινές βραβεύσεις ακτών και μαρινών. 

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει φέτος την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες ενώ το 2016 είχε την τρίτη θέση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. 

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής ( το 2016 είχε 52). 

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ [3] 
Δήμος Ηγουμενίτσας 
 1. Δρέπανο 
 2. Μέγα Άμμος 
 3. Καραβοστάσι  

ΠΡΕΒΕΖΑ [8] 
Δήμος Πρέβεζας 
 1. Κυανή 
 2. Μονολίθι 
 3. Τσούκες 
 4. Πλατάνια 
 5. Μέγα Άμμος 

Δήμος Πάργας 
 1. Λούτσα Βάλτος/Parga Beach Resort 
 2. ΑμμουδιάRead More »
11 γαλάζιες σημαίες στην Ήπειρο - 3 στην Θεσπρωτία 11 γαλάζιες σημαίες στην Ήπειρο - 3 στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο ... "χάρος" βγήκε παγανιά (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν το μεσημέρι της Δευτέρας, οι κάτοικοι της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες, ο οδηγός του αγροτικού οχήματος, είχε φορτώσει στην καρότσα του, ένα δεύτερο αυτοκίνητο, δεμένο απλά με ένα σχοινί.

Ούτε λόγος για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Και καλά ο ασυνείδητος οδηγός, δεν σεβάστηκε την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των υπολοίπων οδηγών, και περιέφερε την παρανομία του, από το κέντρο της Ηγουμενίτσας (πλατεία Δημαρχείου) μέχρι και την διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, από άκρη σε άκρη της πόλης, δεν βρέθηκε ούτε ένας τροχονόμος ή λιμενικός για να ... συνετίσει τον ασυνείδητο οδηγό και να προστατεύσει την ασφάλεια των υπολοίπων;

Αλλά στην Ηγουμενίτσας που ζούμε, έχουμε πάψει εδώ και καιρό να ξαφνιαζόμαστε από το μέγεθος της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού.Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο ... "χάρος" βγήκε παγανιά (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Ο ... "χάρος" βγήκε παγανιά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Σε μια λεπτομερέστατη και πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον κ. Βασιλειάδη που διήρκεσε σχεδόν δυο ώρες οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους λόγους της πολιτισμικής ανάπτυξης της περιοχής στην αρχαιότητα ενώ παράλληλα διερεύνησαν τις σύγχρονες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. 

Η συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει εκθέματα που καλύπτουν, χρονολογικά, μία ιδιαίτερα μεγάλη περίοδο ανθρώπινης παρουσίας στον θεσπρωτικό χώρο, από τη Μέση Παλαιολιθική (100.000 χρόνια πριν από σήμερα) έως τους χρόνους της οθωμανικής κυριαρχίας (19ος αι. μ.Χ.).

Επίσης οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία» και είδαν από κοντά φορητές εικόνες και ξυλόγλυπτα τμήματα τέμπλων, χειρόγραφα, νομίσματα, έργα μικροτεχνίας και κεντητικής από αντιπροσωπευτικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κέντρα της Θεσπρωτίας και να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του βυζαντινού παρελθόντος της περιοχής.

Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, η Ε.Τ.Ε.Π. Αμαλία Δημητρίου και ο Ακαδημαϊκός υπότροφος Κωνσταντίνος Σολάκης.


 
Read More »
Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Το Σάββατο τα εγκαίνια του γραφείου του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδία Νομού Θεσπρωτίας  προσκαλούν τις Τρίτεκνες οικογένειες του  Ν. Θεσπρωτίας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στα εγκαίνια του νέου γραφείου του Συλλόγου που θα γίνουν στις 20 Μαΐου,  ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 μ. μ.  στην αίθουσα του Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 11 Β' Όροφος (Κτίριο Ε.Ι.Ν.) 
Με Εκτίμηση 
Το Δ. Σ. Του Συλλόγου


 
Read More »
Το Σάββατο τα εγκαίνια του γραφείου του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Θεσπρωτίας Το Σάββατο τα εγκαίνια του γραφείου του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Αξιότιμε κε Διευθυντά

Σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας μας και με αφορμή την διαπίστωση της Διοίκησης του φορέα μας σε ότι αφορά το φαινόμενο του παραεμπορίου στην Θεσπρωτία επιθυμώ να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την καίρια, αποδοτική και ουσιαστική παρουσία και δραστηριοποίηση των υφισταμένων σας στο ζήτημα της πάταξης του φαινομένου Παραεμπόριο στην Θεσπρωτία.

Με τις συνεχείς παρεμβάσεις των οργάνων σας έχετε πετύχει σχεδόν την εξάλειψη αυτού του φαινομένου δίνοντας ουσιαστικές “πνοές” ζωής στην καταπονημένη από την κρίση τοπική επιχειρηματικότητα.

Ελπίζοντας στην διατήρηση των άοκνων προσπαθειών σας και προς αυτή την κατεύθυνση, σας ευχαριστούμε εκ μέρους των επαγγελματιών του τόπου μας και σας ευχόμαστε την συνέχιση των επιτυχιών στο έργο σας. 
Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας    
Αλέξανδρος Πάσχος Read More »
Ευχαριστήριο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Ευχαριστήριο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Άνοιξε ο δρόμος για την λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας»

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017


Ύστερα από τις τελευταίες θετικές εξελίξεις και επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση τελευταία από διάφορα δημοσιεύματα αναφορικά με την λειτουργία του πολύπαθου ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες για την εξέλιξη του θέματος που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας.

Την Παρασκευή 05 Μαΐου παρελήφθη οριστικά προς χρήση το κτήριο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, από την Περιφέρεια Ηπείρου (φορέας υλοποίησης) στο Νοσοκομείο Φιλιατών (φορέας λειτουργίας). Είχε προηγηθεί, με την συνδρομή της Περιφέρειας, η αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί από βανδαλισμούς το διάστημα 2012-2014 εξαιτίας της μη λειτουργίας του, οι οποίες έχουν διατυπωθεί και στο πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

Παράλληλα έχει εγκριθεί από το ΚΕΣΥΠΕ που συνεδρίασε τις 31/03/17 (από τους πρώτους στη χώρα) ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Φιλιατών που ενσωματώνει το ΤΕΠ και την Νέα Πτέρυγα του Γ.Ν.-Κ.Υ.Φιλιατών (υπ’ όψιν λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια χωρίς να είναι ενταγμένη στον οργανισμό) και βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται άμεσα η υπογραφή της ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία. Ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει αύξηση των θέσεων σε ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (ενδεικτικά το ιατρικό από 40 αυξάνεται σε 54 ιατρούς) και αναβαθμίζει το Νοσοκομείο από τις 90 κλίνες που υπάρχουν σήμερα στις 120. Αυτό καθεαυτό είναι τεράστια θετική εξέλιξη καθώς το ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών ανεβαίνει από την μικρή στη μεσαία κατηγορία με ότι εξαιρετικά σημαντικό συνεπάγεται όσον αφορά την χρηματοδότηση, τις προσλήψεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, έχει παραληφθεί ο γραφειακός εξοπλισμός ενώ και ο λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 1,5 εκ € έχει ολοκληρωθεί κατά 50% (βρίσκεται στην διαδικασία συμβασιοποίησης για τα ενδοσκοπικά, και στην διαδικασία κατακύρωσης για τα ακτινολογικά) και αναμένεται να παραδοθεί στο ΤΕΠ σε διάστημα 3 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Το άλλο 50% του εξοπλισμού θα επαναπροκηρυχθεί από το ΠΓΝΙ το επόμενο διάστημα με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με βάση τα παραπάνω προχωράμε στη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας επί τη βάση του σχεδίου που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ. Έχει προηγηθεί και συνεχίζεται εκτενής διάλογος σε συναινετικό κλίμα με τους φορείς και τους εργαζόμενους, αρχής γενομένης στη σύσκεψη που έγινε στους Φιλιάτες τέλη του Μάη του 2016, παρουσία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων (Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, ΠΕΔΥ, ΓΝ Φιλιατών και 6η ΥΠΕ) και όλων των εμπλεκόμενων αιρετών του Νομού (βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχων).

Η πρόταση αυτή που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, περιλαμβάνει το άνοιγμα του ΤΕΠ, που με την συνδρομή του προσωπικού των δομών υγείας της Ηγουμενίτσας και του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών αλλά και των νέων προσλήψεων-μετακινήσεων στις νέες οργανικές θέσεις του αναθεωρημένου οργανισμού, θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά (σχεδιάζονται Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μικρά χειρουργεία, κέντρο τραύματος), θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και θα καλύψει τις ανάγκες της ανερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης στη περιοχή.

Προχωράμε, παρά τις δυσκολίες, στην αντιστροφή της χρόνιας και εσκεμμένης υποβάθμισης του δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μετά την ένεση προσωπικού στο ΕΣΥ που θα συνεχιστεί, την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία για πρώτη φορά στα χρόνια της επιτροπείας, τη δωρεάν κάλυψη των ανασφάλιστων, και το κόψιμο από την ρίζα της διαφθοράς στις προμήθειες και στα φάρμακα, έρχεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στη Θεσπρωτία, εμείς ανοίγουμε υποδομές ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις συγχωνεύαν και κλείναν. Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, δεν θα ρημάζει πλέον, ούτε θα απενταχθεί, αλλά θα αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ως μια πάγια διεκδίκηση της που μέχρι σήμερα έμενε μόνο ως υπόσχεση σε κάθε είδους εκλογική αναμέτρηση στη Θεσπρωτία. 


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: «Άνοιξε ο δρόμος για την λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας» Μάριος Κάτσης: «Άνοιξε ο δρόμος για την λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, στα κέντρα ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Τα κέντρα ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης, προσφέρουν προς τους μαθητές συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Σκοπός του κέντρου είναι να γνωρίσουν στους μαθητές τις επιστήμες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής και ψυχολόγου. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26650-21186 Ηγουμενίτσα, 26513-10319 Ιωάννινα.


Read More »
Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, στα κέντρα ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, στα κέντρα ειδικών θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αύριο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Την Τρίτη 16/05/2017 και ώρα 08:00 π.μ. θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Spirit» της εταιρείας Thomson, σημαία Μάλτας. Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 18:00 μ.μ..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στο πλοίο θα επιβαίνουν 1215 επιβάτες, και το πλήρωμα αυτού απαριθμεί τα 502 άτομα. Προηγούμενος σταθμός του πλοίου ο Τάραντας της Ιταλίας και επόμενος το Κότορ στο Μαυροβούνιο.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι το πρώτο για τη φετινή χρονιά. Η εταιρεία Thomson έχει προσθέσει πλέον σαν σταθερό προορισμό την Ηγουμενίτσα μιας και η περσινή χρονιά με το πλοίο Thomson Celebration, φαίνεται να έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Το Thomson Spirit έχει ανακοινώσει ήδη άλλες έξι (6) προσεγγίσεις για φέτος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι προσεγγίσεις στο σύνολό τους για το 2017 είναι δώδεκα (12) και εκτός από την εταιρεία Thomson θα καταπλεύσουν και πλοία των εταιρειών Seabourn και Silversea. H Silversea εντάσσει στους προορισμούς της την Ηγουμενίτσα για πρώτη χρόνια φέτος, ενώ η Seabourn θα έχει ως προορισμό την Ηγουμενίτσα επί σειρά ετών. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αύριο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν Ηγουμενίτσα: Αύριο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Καλφόγλου: «Είμαι καθαρός, έχω τη συνείδησή μου καθαρή» - Το κείμενο της παραίτησής του

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017Ο βοηθός, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος που έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, δηλώνει «καθαρός» και τονίσει ότι πως: «Έχω βαθιά συναίσθηση ότι στενοχώρησα τους φίλους της ΑΕΚ με το λάθος μου αυτό , στερώντας στην αγαπημένη τους ομάδα την πιθανότητα να διεκδικήσει το κύπελλο, διαβεβαιώνοντάς τους για μία άλλη φορά ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μένα για κάτι τέτοιο».
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησής του που έκανε γνωστή η ΕΡΑσπορ:

Έπειτα από 16 χρόνια στην διαιτησία, από τα οποία τα 3 στην Δ-Γ ΕΘΝΙΚΗ, τα 5 στην Β ΕΘΝΙΚΗ και τα τελευταία 5 στην ανώτερη κατηγορία ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ, νομίζω ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, δυστυχώς ύστερα από ένα στιγμιαίο και πέρα για πέρα ανθρώπινο λάθος μου, που έμελλε να στιγματίσει και διαιτητικά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και μένα προσωπικά, αφού από αυτό κρίθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το κυνηγητό αλλά και οι ύβρεις που δέχθηκα από ορισμένους κριτές –παντογνώστες, χωρίς πολλοί από αυτούς να γνωρίζουν τις πραγματικές δυσκολίες που παρουσιάζει η θέση του επόπτη γραμμών – βοηθού διαιτητή (χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο Βοηθός δεν έχει βοηθό), με αναγκάζουν να δηλώσω, με ανάμεικτα είναι αλήθεια συναισθήματα, την παραίτησή μου από τις επόμενες αξιολογήσεις. Και αυτό όχι γιατί νιώθω ένοχος για κάτι, ή για όσα υπονοούν ορισμένοι κακόπιστοι διαβολείς , με σκοπό να σπιλώσουν το όνομά μου , αντίθετα είμαι καθαρός και έχω καθαρή την συνείδησή μου. Απλά γιατί πιστεύω ότι σε αυτό τον τόπο πρέπει κάποιοι να παραιτούνται, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τα λάθη τους, για λόγους ευθιξίας και εντιμότητας.

Με την ευκαιρία μεσα από την επιστολή μου θα ήθελα και πάλι να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο, για το ένα κα μοναδικό σοβαρό λάθος μου στην Μεγάλη Κατηγορία και λόγω της συγκυρίας του τελικού , στην πενταετή διαιτητική μου καριέρα στην κατηγορία αυτή, όπως επίσης και τυχόν άλλα λάθη μου , μικρότερης ή μεγαλύτερης βαρύτητας, που ίσως διέπραξα σε όλη την διαιτητική μου πορεία. Έχω βαθιά συναίσθηση ότι στενοχώρησα τους φίλους της ΑΕΚ με το λάθος μου αυτό , στερώντας στην αγαπημένη τους ομάδα την πιθανότητα να διεκδικήσει το κύπελλο, διαβεβαιώνοντάς τους για μία άλλη φορά ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μένα για κάτι τέτοιο.

Για όσους με ξέρουν είμαι βέβαιος ότι πιστεύουν στην ηθική μου ακεραιότητα και την εντιμότητά μου, οι φίλοι και συγχωριανοί μου, οι συνάδελφοί μου, οι παρατηρητές με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και όχι μόνο κόσμου στην Θεσπρωτία. Υπενθυμίζω μόνο το αυτονόητο, πως και ο διαιτητής είναι άνθρωπος, και όπως κάθε εμπλεκόμενος με τον αθλητισμό (αθλητές , προπονητές , φροντιστές κλπ), μπορεί να κάνει λάθος. Ο μόνος που δεν κάνει λάθος είναι αυτός που κάθεται στον καναπέ , βλέπει τις φάσεις με κάθε τεχνικό μέσο και πολλαπλά και κρίνει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς! Φεύγω γεμάτος αναμνήσεις από το ποδόσφαιρο , με μία πικρή όμως γεύση για τον τρόπο που αποχωρώ. Δεν ήθελα να φύγω έτσι. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Στο ισοζύγιο της παρουσίας μου οι γλυκές αναμνήσεις επικρατούν των κακών και πικρών στιγμών.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζουν και στις τωρινές δύσκολες προσωπικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Ιωάννη Παππά, ευχόμενος εγκάρδια κάθε επιτυχία , όσους συμμετείχαν στα ΔΣ ΕΠΣ αυτά τα χρόνια, που και με την δική τους στήριξη πέτυχα όσα προαναφέρω, τον Αρχιδιαιτητή ΕΠΣ Θεσπρωτίας κ. Νίκο Αθανασίου, που έχει εκτελέσει σπουδαίο έργο από την θέση του αυτή, το προσωπικό της ΕΠΟ για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, τα τοπικά σωματεία που αμέσως δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου, είτε με ανακοινώσεις τους είτε προσωπικά, με λόγια αγάπης και ειλικρινούς συμπαράστασης. Τέλος ευχαριστώ και τις εκάστοτε ΚΕΔ ΕΠΟ, οι οποίες με εμπιστεύτηκαν και με τις οποίες συνεργάστηκα άψογα, ιδιαίτερα δε την παρούσα ΚΕΔ που μου έδειξε εμπιστοσύνη, αναγνωρίζοντας την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια και ορίζοντάς με ως βοηθό διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Εύχομαι σε καθένα τους προσωπική και οικογενειακή υγεία.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΒΟΗΘΟΣ SUPER LEAGUE 


Read More »
Καλφόγλου: «Είμαι καθαρός, έχω τη συνείδησή μου καθαρή» - Το κείμενο της παραίτησής του Καλφόγλου: «Είμαι καθαρός, έχω τη συνείδησή μου καθαρή» - Το κείμενο της παραίτησής του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Με 17 μετάλλια επέστρεψε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας από τους διασυλλογικούς αγώνες στη Καστοριά

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Με 17 ΜΕΤΑΛΛΙΑ επέστρεψε ο Δ Ν Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ απο τους διασυλλογικούς αγώνες του ΝΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στις 6/5/2017 . Στους αγώνες πήρανε μέρος 11 Ναυτικοί όμιλοι κυρίως απο την βόρεια Ελλάδα με 200 πληρώματα και 400 περίπου αθλητές. Οι Κωπηλάτες της Ηγουμενίτσας κατέκτησαν 6 ΧΡΥΣΑ 7 ΑΣΗΜΕΝΙΑ και 4 ΧΑΛΚΙΝΑ ......αναλυτικά οι νίκες :

ΧΡΥΣΑ : 
2χ παιδων αρχ. ΒΕΝΟΣ Χ.- ΚΟΛΕΛΗΣ Ε.
2Χ παιδων 2005 ΔΗΜΟΥ Δ. -ΔΗΜΟΥ Π.
1Χ παιδων 2005 ΡΙΖΑΚΗΣ Ι.
2Χ παιδων ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. - ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Κ.
2Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ιΩΑΝΝΟΥ Σ. - ΚΑΤΣΙΟΥ Σ.
4Χ παιδων ΜΠΕΖΑΣ Ι.-ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Σ.- ΚΩΤΣΗΣ Σ.-ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Σ.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ : 
1Χ κορασιδων ΙΩΑΝΝΟΥ Σ.
2- παιδων ΜΠΕΖΑΣΙ. - ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Σ.
2Χπαιδων 2005 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. - ΚΩΛΕΤΣΗΣ Γ.
1Χ παιδων 2005 ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.
1Χ κορασιδων 2005 ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ.
4Χ παιδων αρχ ΚΙΤΣΑΤΗΣ Ι.- ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π.- ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Δ. - ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ν.
4Χπαιδων αρχ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Θ.- ΤΣΟΛΗΣ Σ. - ΜΠΟΤΣΗΣ Α.- ΙΩΑΝΝΟΥ Σ.

ΧΑΛΚΙΝΑ : 
1Χ εφηβων ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ Α.
2Χ κορασιδων 2005 ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ε.- ΚΩΤΣΗ Μ.
4Χ κορασιδων αρχ. ΚΑΛΤΣΑ Ε.- ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Ο. - ΦΙΛΙΟΥ Α. - ΚΙΤΟΥ Π.
4Χκορασιδων αρχ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ Α. -ΟΡΤΙΖ-ΓΙΩΤΗ Τ. - ΡΑΠΤΗ Ε. - ΓΚΟΝΤΟΡΑ Δ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ:
1Χ παιδων αρχ ΣΟΥΠΙΟΣ Μ.
1Χκορασιδων αρχ ΤΑΣΙΟΥ Μ.
4Χ παιδων ΣΤΑΘΗΣ -ΚΩΤΣΗΣ Γ.-ΚΑΛΤΣΑΣ Ν.- ΜΥΓΔΑΛΗΣ Β.

ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ : 
1Χπαιδων αρχ ΖΕΡΒΑΣ Ι.
2Χ κορασιδων αρχ ΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ- ΤΣΕΠΗ Ε.
2Χκορασιδων αρχ. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ Χ.- ΣΟΚΟΛΑΚΗ Α.

ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ : 
2Χπαιδων αρχ. ΤΑΛΛΟΣ Φ. - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ Χ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που για ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους.......!!!!


 
Read More »
Με 17 μετάλλια επέστρεψε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας από τους διασυλλογικούς αγώνες στη Καστοριά Με 17 μετάλλια επέστρεψε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας από τους διασυλλογικούς αγώνες στη Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κ. Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για την Ημέρα της Μητέρας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Γιορτάσαμε χθές την Ημέρα της Μητέρας με εκείνα τα συναισθήματα που όλοι/όλες έχουμε για την μητέρα μας όπως χαρά,συγκίνηση,τρυφερότητα, ενθουσιασμός,νοσταλγία! Μια ωραία εκδήλωση στην οποία συνέβαλαν με αγάπη και μεράκι συνοδοιπόροι του Κέντρου Πρόληψης τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Την κ.Βάσω Παπαδιώτη-Αθανασίου ,αν.καθηγήτρια Ψυχολογίας Παν/μιου Ιωαννίνων, για την τιμή που μας έκανε να μας συμπεριλάβει στο φορτωμένο της πρόγραμμα και να μιλήσει για την σύγχρονη μορφή γονείκότητας, την σχέση του ζευγαριού και τον ρόλο του πατέρα σήμερα.Η εμπειρία της στις αλλαγές που συντελέστηκαν στην ελληνική οικογένεια είναι πολύτιμη.
 

Το ΚΔΑΠ -Δίαυλος που φρόντισε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση, ζωγραφίζοντας για την μητέρα, έργο το οποίο ήταν το δώρο μας προς την καλεσμένη μας.
Επίσης τα παιδιά απαγγείλανε ποιήματα για την μητέρα συνοδεία μουσικής.

Τον σύλλογο τριτέκνων του οποίου η πρόεδρος κ.Μπέση ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης.
 

Τέλος να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους γονείς,εκπαιδευτικούς και μέλη της κοινότητας που συμμετείχαν όχι μόνο στην εκδήλωση αυτή αλλά είναι υποστηρικτικοί σε κάθε δράση και παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης.

Μας εμψυχώνουν και μας εμπνέουν!Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κ. Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για την Ημέρα της Μητέρας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η εκδήλωση του Κ. Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για την Ημέρα της Μητέρας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Τώρα: Γυναίκα εγκλωβισμένη, έπειτα από τροχαίο - ΙΧ έπεσε από γέφυρα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Τροχαίο ατύχημα το οποίο συνοδεύτηκε από εκτροπή οχήματος συνέβη πριν από λίγη ώρα επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στην περιοχή της Καστροσυκιάς.


Για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα το οποίο για καλή του τύχη, συγκράτησαν τα βάτα όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Αυτή την ώρα, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάνουν προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό της οδηγού του οχήματος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός της δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο σημείο αυτή την ώρα καταφτάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά την γυναίκα οδηγού, η οποία ήταν και η μοναδική επιβάτης του οχήματος, στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.


 
Read More »
Τώρα: Γυναίκα εγκλωβισμένη, έπειτα από τροχαίο - ΙΧ έπεσε από γέφυρα (+ΦΩΤΟ) Τώρα: Γυναίκα εγκλωβισμένη, έπειτα από τροχαίο - ΙΧ έπεσε από γέφυρα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Ηπείρου και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 «Παραδοσιακοί Οικισμοί, Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που υλοποιεί, προγραμματίζει για τις 11 Ιουνίου 2017, ημερίδα - δράση με θέμα «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου του Δήμου Φιλιατών. Απευθύνεται σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και σε εκπροσώπους και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την online φόρμα που ακολουθεί: https://goo.gl/I0TVVy

Περισσότερες πληροφορίες: ΚΠΕ Φιλιατών, 26640 - 22000, kpefilia@otenet.gr


 
Read More »
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ημερίδα για τους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Θεσπρωτίας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει:

Διαγωνισμό Χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μικρών μαθητών του Δήμου μας με την ανακύκλωση και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμης ύλης για τη δημιουργία νέων αντικειμένων.

Καλούμε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με την κατασκευή ενός χειροτεχνήματος από ανακυκλώσιμα υλικά.

Βραβεύουμε:
 • την πρωτοτυπία και
 • τη φαντασία των παιδιών
με δωρεά βιβλίων στο Νηπιαγωγείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας blueflag.igoumenitsa.gr, ενώ η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή τους. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά Ηγουμενίτσα: Μαθητικός διαγωνισμός χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες (πάνω από 2 μέτρα) στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017


Ο βασιλικός είναι το πιο αγαπημένο από όλα τα μυρωδικά και στολίζει αυλές και μπαλκόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Πιο σπάνιος είναι ο χειμερινός αγιορείτικος βασιλικός.

Ένας τέτοιος θαυματουργός βασιλικός, απο το άγιο όρος, μεγαλώνει στην Νεα Σελευκεια 
Δίκαια μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού το ύψος του ξεπερνά τα 2 μέτρα. 
Για την ακρίβεια, είναι 2 μέτρα και 20 εκατοστά!
 
Τον συγκεκριμένο βασιλικό, προμηθεύτηκε ο κ. Βασίλης Γεώργος, από φίλο του, που του το έφερε από μοναστήρι στο Άγιο Όρος.
Μέσα σε τρία και κάτι χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, τον είδε να φτάνει σε ύψος τα 2+ μέτρα.  

Ο ίδιος αποδίδει την πρωτοφανή ανάπτυξή του στο ότι είναι αγιασμένος από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Πάντως ο βασιλικός του έχει γίνει περιζήτητος, όχι μόνο στη Θεσπρωτία, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αφού ο Βασίλης μοιράζει κλωνάρια από τον "αγιασμένο" βασιλικό, σε όποιον φίλο του, του το ζητήσει.

Δείτε τι δήλωσε ο ίδιος ο κ. Γεώργου, στο ρεπορτάζ του thespro.gr


 
 
Read More »
Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες (πάνω από 2 μέτρα) στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Βασιλικός για ρεκόρ Γκίνες (πάνω από 2 μέτρα) στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Με μελοποιημένη ποίηση τιμήθηκε η γιορτή της μητέρας στην Ηγουμενίτσα σε μια όμορφη εκδήλωση (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Με μελοποιημένη ποίηση τιμήθηκε η γιορτή της μητέρας στην Ηγουμενίτσα, την Κυριακή 14 Μαΐου, σε μια όμορφη εκδήλωση με τίτλο «…Μακρινή Μητέρα, Ρόδο Αμάραντο…». 
Το γενικό συντονισμό είχε η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας Μαρία Παπαευσταθίου -Τσάγκα, η οποία με καλλιεπείς σκέψεις και διατυπώσεις, έθιξε σύντομα, αλλά ολοκληρωμένα, την αξία της ποίησης και της μελωδίας στη ζωή, που όχι μόνο την ομορφαίνει, αλλά και της δίνει δημιουργική προοπτική. 
Κατάλληλους για την περίσταση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς, πρωτοπρεσβύτερος Βελισσάριος Σάντας, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τίτου (παρόντες ήταν και ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Μεθόδιος, ο πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής και ο π. Αδάμ Δημητρίου), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου Θεμιστοκλής Γκόγκας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος. 
Κατά την εκδήλωση το κοινό απόλαυσε γνωστά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων ποιητών σε μουσική των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία ερμήνευσε η χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το φωνητικό σύνολο Concentus. 
Να σημειωθεί ότι το κοινό εντυπωσιάστηκε από την απαγγελία ποιήματος του φιλόλογου Δαμιανού Τσάγκα, ενώ θετικές ήταν οι κρίσεις για την επιλογή-επιμέλεια κειμένων από την παιδαγωγώ Ελένη Τσάγκα και την παρουσίαση της εκδήλωσης από τη μαθηματικό Αρσινόη Ρίζου. 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, το Εργαστήριο Μουσικής Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την κ. Παπαευσταθίου-Τσάγκα. 


 
Read More »
Με μελοποιημένη ποίηση τιμήθηκε η γιορτή της μητέρας στην Ηγουμενίτσα σε μια όμορφη εκδήλωση (+ΒΙΝΤΕΟ) Με μελοποιημένη ποίηση τιμήθηκε η γιορτή της μητέρας στην Ηγουμενίτσα σε μια όμορφη εκδήλωση (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Νέες επιτυχίες για το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας (Σ.Ω.Η.)

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
Δύο μικρά ταλέντα στο πιάνο ανέδειξε το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για δύο μικρά παιδιά από τα Σύβοτα, τη Χριστίνα και τον αδελφό της Μιχάλη Τζοβάρα, που διακρίθηκαν στο πιάνο, κατά τον 40ο ετήσιο Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό διαγωνισμό νέων ταλέντων «ΦΙΛΩΝΑΣ 2017», που έλαβε χώρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στις 30 Απριλίου.

Η 11χρονη Χριστίνα απέσπασε τη 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στην Κατηγορία Α΄ Παίδων, ενώ ο μικρός 7χρονος Μιχάλης την 5η θέση και έπαινο στην Κατηγορία Β΄ Μικρών Ταλέντων.

Πολλά-πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την επίμονη και επίπονη προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα νέες επιτυχίες, με πολλαπλά οφέλη και εμπειρίες από αυτές στη ζωή τους!!!

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους δασκάλους μουσικής κα Natalia Evdokimiva, Δ/ντρια του Ωδείου Κιέβου και Άρη Μπέλλο, Δ/ντη του Σύγχρονου Ωδείου Ηγουμενίτσας (Σ.Ω.Η.), για τη συλλογική τους προσπάθεια και συνεργασία!!! 


 
Read More »
Νέες επιτυχίες για το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας (Σ.Ω.Η.) Νέες επιτυχίες για το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας (Σ.Ω.Η.) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017
1ο Ενημέρωση – συζήτηση για τις εξελίξεις που αφορούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας.

2ο Δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) στον Δήμο μας και ετήσια συντήρηση του λογισμικού του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία.

3ο Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2017 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).

4ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2017.

5ο Έγκριση εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση του δημοτικού ακινήτου με την ονομασία «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» Τ.Κ. Πέρδικας.

6ο Απευθείας εκμίσθωση για σταυλικές εγκαταστάσεις δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στη θέση «Λούτσα» Τ.Κ. Πέρδικας μετά από τη διενέργεια δύο άγονων διαγωνισμών.

7ο Έγκριση εξόδων από τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με θέμα “Μελοποιημένη Ελληνική ποίηση σε μουσική Μάνου Χατζιδάκη και Μίκη Θεοδωράκη”.

8ο Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Πέρδικας και Συβότων.

9ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δύο μήνες) για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.

10ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 4.100,00τμ από το με αριθ. 504 κοινοτικό χερσολίβαδο στην Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ελεύθερο σταβλισμό ζώων.

11ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 5.313,52τμ από το με αριθ. 395 κοινοτικό τεμάχιο Αγροκτήματος Συκοχώρι – Καρτέρι στην Τ.Κ. Καρτερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον ελεύθερο σταβλισμό ζώων.

12ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 4.417,32τμ από το με αριθ. 10α Αγροκτήματος Σπαθαραίων της Τ.Κ. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.

13ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ, σχετικά με την εκμίσθωση μετά από δημοπρασία έκτασης εμβαδού 1.865,05τμ από το με αριθ. 444 τεμάχιο αγροκτήματος Φασκομηλιάς Διανομής 1956 που αναθεωρήθηκε το 1974 – 1976 στην Τ.Κ. Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για γεωργική καλλιέργεια.

14ο Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

15ο Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

16ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

17ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΣΤΙΑΝΙΩΤΙΚΑ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

18ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΓΚΑΝΙ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

19ο Ορισμός επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου “ΕΡΓΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΛΑΚΚΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

20ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΞ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

21ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου “ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ–ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ” του Δήμου Ηγουμενίτσας.

22ο Έγκριση διάθεσης χώρων κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Συβότων Τ.Κ. Πλαταριάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς για χρήση δανειστικής βιβλιοθήκης.

23ο Έγκριση συνεργασίας με το ΚΠΕ Φιλιατών για την έκδοση βιβλίου και διάθεση πίστωσης.

24ο Καθορισμός δύο (2) θέσεων σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας στη παραλία «ΔΕΗ» της Τ.Κ. Συβότων, ως χώρος εκκίνησης θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

25ο Έγκριση της υπ’ αριθμ. 10/2017 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 1ου Ε.Κ. Ηγουμενίτσας.

26ο Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τα επόμενα δυόμιση έτη (άρθρο 76 Ν.3852/2010).

27ο Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτων, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 του ΠΔ 270/1981.

28ο Έγκριση εξόδων κίνησης Δημάρχου και ψήφιση πίστωσης.


 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες