Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό»

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019
 
Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου, έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς το οποίο ανά διαστήματα αδυνατεί να υποστηρίξει τις προβλεπόμενες βάρδιες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ενημερώθηκε από τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα, για τους λογούς που έχουν οδηγήσει στην πλημμελή εξυπηρέτηση των πολιτών. Σύμφωνα μα την ενημέρωση του κ. Λύγκα, για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει μειωμένο προσωπικό στις βάρδιες, λόγω της μη ανανέωσης αποσπάσεων, λόγω συνταξιοδότησης και λόγω των μετακινήσεων ιατρών σε άλλα Κέντρα Υγείας.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι η ανά διαστήματα παροχή υπηρεσιών μόνο στα επείγοντα περιστατικά, κάτι που είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για την παροχή του αγαθού της υγείας στους εξυπηρετούμενους Δημότες του Δήμου Σουλίου.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε:
«Το αγαθό της Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο και σε καμία περίπτωσή δεν μπορεί να γίνουν δεκτές εκπτώσεις στις υπηρεσίες των δημόσιων δομών υγείας σε καμία περιοχή. Ενημερώθηκα από τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς κ. Γεώργιο Λύγκα για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες προκαλούν έντονες ανησυχίες στην τοπική κοινωνία.

Γνωρίζω τις φιλότιμες προσπάθειες του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας, όπως γνωρίζω και τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 βουλευτών του νομού Θεσπρωτίας, για να έχει η Θεσπρωτία τις απαιτούμενες δομές υγείας.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, απαιτεί πανστρατιά όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και των πολιτικών του Νομού, για άσκηση όσων το δυνατόν περισσότερων πιέσεων και επιρροών έτσι ώστε η η παρούσα κατάσταση να μην έχει μέλλον.

Εμείς θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες αυτές, έτσι ώστε ο Δημότης του Δήμου Σουλίου, να έχει απρόσκοπτες υπηρεσίες υγείας τόσο στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου».
Read More »
Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό» Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας και να παρακολουθήσετε τα παιδικά χορευτικά τμήματα που συμμετέχουν στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30΄, στον Οικισμό Εθνικής Αντίστασης!
Κλαρίνο, λαούτο, βιολί και ντέφι, θα συνοδέψουν τους μικρούς μας χορευτές, από συλλόγους του νομού μας!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει την ανωτέρω εκδήλωση, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., καθώς επίσης και πολλούς χορηγούς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ηγουμενίτσα: Σήμερα το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, την Παρασκευή 17/5/2019 θα λειτουργεί με προσωπικό ασφάλειας και θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο, αφού η σημερινή κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει ανα διαστήματα και στο επόμενο χρονικό διάστημα (άγνωστο για πόσο καιρό), καθώς οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών και οι λήξεις αποσπάσεων, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς ορφανές βάρδιες στην δημόσια δομή υγείας της Παραμυθιάς.

Σε όλο αυτό έρχονται να προστεθούν και οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Κ.Υ Παραμυθιάς προς άλλα Κ.Υ των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην paramythia-online.gr ο συντονιστής του Κ.Υ Παραμυθιάς Γεώργιος Λύγκας, έχει ζητηθεί επανειλημμένος με έγραφα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η ενίσχυση του Κ.Υ με επιπλέον 7 ιατρούς ώστε να μην διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς εκτός από τις συνταξιοδοτήσεις και τις λήξεις αποσπάσεων, υπάρχουν τα ρεπό και οι άδειες του προσωπικού.

Από την κατάσταση αυτή, επηρεάζονται και τα περιφερειακά (αγροτικά) ιατρεία του δήμου Σουλίου, καθώς δεν θα λειτουργούν τις ημέρες που υπάρχουν ορφανές βάρδιες στο Κ.Υ.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ορφανές βάρδιες που υπάρχουν στην κάλυψη των ασθενοφόρων, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση στην λειτουργιά του Κ.Υ και του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρά περιστατικά τα οποία καλύπτονται από βάρδιες της Ηγουμενίτσας με δεδομένη την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανταπόκριση.
Read More »
Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Παγιώνεται η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας. Άγνωστο για πόσο διάστημα θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Κωνσταντίνος Κιτσιλής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Κωνσταντίνος ΚΙΤΣΙΛΗΣ του Χρήστου και της Θεοδώρας Τελειόφοιτος Νομικής Σχολής. 
Με άριστη γνώση της Ιταλικής γλώσσας, τη χρήση των Η/Υ και τη Φωτογραφία ως απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο μου. 
 
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με επικεφαλής τον Γιάννη Γόγολο, είναι μια ενσυνείδητη επιλογή, γιατί πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με αυτοδιοικητική όμως εμπειρία, όρεξη για δουλειά και αποφασιστικότητα στη λήψη των αποφάσεων. 
 
Το moto μου για την Τοπική Αυτοδιοικηση είναι η συναίνεση, το μέτρο, η διαφάνεια και η συλλογική εργασία Η επιλογή της ψήφου σας στο πρόσωπό μου αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, η οποία θα μου δώσει τη δυνατότητα γα αγωνιστώ, για ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, για μια διοίκηση ευαισθητοποιημένη, ενεργή και δίκαιη με τον πολίτη πρωταγωνιστή. 
 
Στις 26 Μαΐου συμμετέχουμε στις εκλογές.
Μας αφορούν όλους !
Read More »
Κωνσταντίνος Κιτσιλής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου Κωνσταντίνος Κιτσιλής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχθηκε στην προεκλογική περιοδεία του Αλεξ. Καχριμάνη

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Το πλήθος έργων και των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί κατά περιοχή, αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία του νυν και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στους δήμους Φιλιατών και Ηγουμενίτσας.

Στους Φιλιάτες ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε συναντήσεις με κατοίκους της κωμόπολης αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιήθηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές, στη συνεργασία που υπήρχε με το Δήμο για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, σε έργα για τη συντήρηση – αναστήλωση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων (Γηρομερίου και Καμίτσανης), ως και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καλαμά.

Στο Μαργαρίτι, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ολοκλήρωση του αναδασμού, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει πως με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην αιρετή Περιφέρεια, είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αρδευτικού που ήταν ένα από τα «βαλτωμένα» έργα, εξασφαλίστηκαν νέες πιστώσεις και πλέον είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία του αναδασμού.

Κατά τις επισκέψεις και τις συναντήσεις στην παραλιακή ζώνη Πέρδικα – Σύβοτα – Πλαταριά, αναδείχθηκε η ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας στην άνοδο του τουρισμού και στη σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών που αναμένεται με την ολοκλήρωση των αποχετεύσεων και των βιολογικών καθαρισμών. Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις νέες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να βελτιωθεί η ασφαλής πρόσβαση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το έργο διαπλάτυνσης και κατασκευής δύο κόμβων στην Πλαταριά προς Σύβοτα με προϋπολογισμό 3,75 εκ. ευρώ.

Ο νυν και εκ νέου Περιφερειάρχης σε συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων, τόνισε πως θα συνεχιστεί και την επόμενη περιφερειακή περίοδο η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας για συντονισμένη προβολή των ποιοτικών ηπειρωτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Read More »
Το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχθηκε στην προεκλογική περιοδεία του Αλεξ. Καχριμάνη Το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχθηκε στην προεκλογική περιοδεία του Αλεξ. Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Τουριστική προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Μεταξύ των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας συγκαταλέγονται και περιοχές του Δήμου μας, ο οποίος αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό εξαιρετικά δημοφιλή για τους έλληνες και ξένους επισκέπτες .
Τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα και κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Απλά πράγματα και συντονισμένες ενέργειες χρειάζονται για την υποστήριξη του κλάδου αυτού, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει καθοριστικό ρόλο και ευθύνη σε κρίσιμους τομείς, οι οποίοι καθορίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, μικρά ή μεγάλα έργα αστικής υποδομής, πολεοδομικές και χωροταξικές παρεμβάσεις. Μπορεί, επίσης να σχεδιάσει, να συντονίσει, να αναδείξει, να υλοποιήσει ειδικές τουριστικές υποδομές, όπως φυσιολατρικά μονοπάτια, πολιτιστικές και αθλητικές διαδρομές, ιστορικά μνημεία αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες να σχετίζονται με τα θαλάσσια σπορ..
Βασική προτεραιότητα για το Δήμο μας θα πρέπει να αποτελεί η ενδυνάμωση του τομέα της τουριστικής προβολής του. Στον τομέα αυτό η συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, με ιδιαίτερη μέριμνα για την αποτελεσματική ενημέρωση πληροφόρηση των επισκεπτών του τόπου, αναδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του, μέσα από στοχευμένες δράσεις δημοσιότητας και προβολής των τουριστικών πόρων, είναι εξαιρετικά σημαντική.
Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για τον τομέα του τουρισμού θα πρέπει να εστιάζει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου, με κύρια αναφορά στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, με επίκεντρο:
- τον εμπλουτισμό, αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος με ταυτόχρονη ενδυνάμωση και ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού,
- την οργανωμένη προβολή και προώθηση της τοπικής παραγωγής, των τοπικών προϊόντων και της διατροφής,
- την επανατοποθέτηση των προτεραιοτήτων της ζήτησης και την εξειδίκευση του τουριστικού μάρκετινγκ, με σκοπό την αναβάθμιση και δυναμική προβολή της εικόνας του και
- την προστασία και ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων του.
Η κατάρτιση προγράμματος τουριστικής προβολής για το έτος 2020 θα πρέπει να έχει ως βασικούς στόχους:
- την αναβάθμιση της τοπικής τουριστικής οικονομίας, με εστίαση στους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους.
- την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών υπηρεσιών, προϊόντων και πλεονεκτημάτων του δήμου, µε τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και µε τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων µε τον τουρισμό.
- την ενίσχυση της τουριστικής οικονομίας και αγοράς μέσω της οργανωμένης ανάδειξης και προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
- την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και ιδιαιτερότητας.
Οι δράσεις - ενέργειες που θα περιλαμβάνει το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου θα πρέπει να είναι:
- Αποτύπωση τουριστικής προσφοράς-ζήτησης και καθορισμού των κύριων αγορών-στόχων του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμη μια τέτοιας έρευνα για την αναλυτική καταγραφή των κύριων τουριστικών πόρων και υποδομών του Δήμου καθώς και παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η εξέταση συμπληρωματικών δράσεων προβολής και συνεργειών με όμορους Δήμους, είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι εφικτή η ενιαία τουριστική παρουσία στην τουριστική αγορά και να υπάρξει προσέλκυση σημαντικότερου μεριδίου της αγοράς.
- Δημιουργία τουριστικών θεματικών εντύπων & χαρτών με πληροφοριακό υλικό σε τουλάχιστον δύο (2) γλώσσες (ελληνική και αγγλική γλώσσα) - που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού.
- Συμμετοχή Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την βέλτιστη τουριστική προβολή και διαφήμιση του Δήμου, μέσω των οποίων δύναται να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον Δήμο.
- Ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών τουριστικής προβολής και πληροφόρησης, που θα απευθύνονται στους επισκέπτες και στους δυνητικούς επισκέπτες του Δήμου, οι οποίοι μέσω αυτών θα μπορούν να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για τις τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές, τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, τις προτεινόμενες διαδρομές και γενικά για θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.
Σε αυτήν την δράση μπορεί να περιλαμβάνεται η ανάπτυξη εφαρμογής εικονικής περιήγησης, για συσκευές κινητής τηλεφωνίας (smartphones) και υπολογιστές (tablet-pc), η οποία θα περιλαμβάνει εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου και οι οποίες θα παρέχουν τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη αυτής να επισκεφθεί εικονικά και να περιηγηθεί 360° στα επιλεγμένα αξιοθέατα.
- Αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης τα οποία αποτελούν κύριο δίαυλο επικοινωνίας και διάδρασης με το κοινό, και επηρεάζουν την απόφαση στην επιλογή προορισμού. Με όχημα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με επίκεντρο τη σελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου στο Facebook , και την διεύρυνση της παρουσίας αυτού και σε άλλα μέσα (Twitter, Instagram, & Youtube), θα ενθαρρύνουμε και θα προτρέπουμε τους χρήστες να ανακαλύψουν τους προορισμούς του Δήμου μας.
- Διοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης της τοπικής διατροφής & γαστρονομίας με την υλοποίηση δράσεων/εκδηλώσεων για την προώθηση της γαστρονομίας με έμφαση στην παραδοσιακή διατροφή και την τοπική παραγωγή.
- Φιλοξενία τουριστικών φορέων & δημοσιογράφων με ξενάγηση τουριστικών φορέων, δημοσιογράφων και bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του Ε.Ο.Τ, και σε συνεργασία και με άλλους φορείς του τουρισμού του Νομού, στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής του Δήμου. Η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, αλλά και δημοσιογράφων, αποτελούν σημαντικές και αποτελεσματικές προωθητικές ενέργειες που συνεισφέρουν σημαντικά στην προβολή και αύξηση των πωλήσεων διακοπών γενικότερα.
- Διαφημιστικές Ενέργειες για την προώθηση και προβολή των τουριστικών πόρων του Δήμου καθώς και την προσέλκυση επισκεπτών, σε συνεργασία και με τουριστικούς φορείς του νομού και της περιφέρειας Ηπείρου. Η διαφήμιση σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα και στο διαδίκτυο, οι καταχωρήσεις σε έντυπα με θεματολογία σχετική με τον τουρισμό και η δημοσίευση άρθρων και αφιερωμάτων σχετικά με το Δήμο ως τουριστικό προορισμό.
- Δημιουργία και ανάπτυξη νέου περιεχομένου (κείμενα και φωτογραφίες) / Μεταφράσεις περιεχομένου. Για την βέλτιστη προώθηση και προβολή του Δήμου ως τουριστικού προορισμού, απαιτείται η παραγωγή νέου υλικού (κείμενα και φωτογραφίες) που θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, τόσο σε έντυπα όσο και ψηφιακά μέσα. Ειδικότερα προτείνεται να γίνουν:
(α) Συγγραφή και μετάφραση κειμένων: Συγγραφή κειμένων γραμμένων με ελκυστικό τρόπο που να παρουσιάζουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και την ιστορία του Δήμου και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έντυπα, καταχωρήσεις και στο διαδίκτυο καθώς και ανάπτυξη ιστοριών και αφηγήσεων γύρω από τον προορισμό με θεματολογία από την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη θρησκεία, τις παραδόσεις, κ.α. και σχετική με τις σημαντικότερες τουριστικές δραστηριότητες και διακριτές εμπειρίες της περιοχής. Τα εν λόγω κείμενα θα πρέπει να μεταφραστούν σε μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες (π.χ. αγγλικά, γερμανικά, ρώσικα, κλπ).
(β) Παραγωγή φωτογραφιών: Παραγωγή (προμήθεια) σειράς φωτογραφιών απαλλαγμένων από δικαιώματα τρίτων (πλήρη δικαιώματα χρήσης και διανομής), με φωτογραφικό υλικό από τα κυριότερα σημεία/περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου και με ανθρωποκεντρική προσέγγιση (επισκέπτες που βιώνουν μια διασκεδαστική και όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία) και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έντυπα, καταχωρήσεις, διαδίκτυο (ψηφιακές καμπάνιες) και σε λοιπές ενέργειες δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων.
- Προγραμματική Σύμβαση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την από κοινού υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής, εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και τη συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική ανάπτυξη των περιοχών των συμβαλλομένων φορέων του Νομού .
- Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (video spots), για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, με έμφαση στην παραδοσιακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα ποιότητας (π.χ. τυρί, μέλι, ψάρι, εσπεριδοειδή, κλπ) και την τοπική παραγωγή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
- Προμήθεια περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης προτείνεται η προμήθεια ειδικά διαμορφωμένου, καλαίσθητου περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (tourist info kiosk), στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθεύεται πληροφοριακό υλικό (έντυπα, χάρτες), και να λαμβάνει πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου (πχ για δρομολόγια, ώρες λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κλπ).

Για το σύνολο των δράσεων απαιτείται ένα συνολικό ποσό ύψους περίπου 100 έως 120 χιλιάδων ευρώ, το οποίο είναι ασήμαντο μπροστά στα οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος μας.

Σταύρος Κωστάρας 
 

Read More »
Τουριστική προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Τουριστική προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου την Κυριακή στο Γαρδίκι

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019

Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Γαρδίκι
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 12:00 στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος προσκαλεί τους συνδημότες από τη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα στην ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο Γαρδίκι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 12:00 στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου και στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου θα παρουσιάσει στους πολίτες από τη Δ.Ε. Αχέροντα το πρόγραμμα, καθώς και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Νικόλας Κάτσιος: «Από τον Αχέροντα και το Γαρδίκι ξεκινά την προσεχή Κυριακή η τελική φάση του προεκλογικού αγώνα που δίνουμε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου. Στόχος μας δεν είναι απλά να κερδίσουμε τις εκλογές αλλά να κάνουμε το δήμο Σουλίου αντάξιο των προσδοκιών των συνδημοτών μας. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε ψηλά τον Αχέροντα, το Σούλι και την Παραμυθιά με μια ξεκάθαρη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Το εγγυάται η δυναμική που καθημερινά αναπτύσσει στην κοινωνία η παράταξή μας, το σηματοδοτεί η ομάδα των 41 καταξιωμένων επιστημονικά, επαγγελματικά και κοινωνικά υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και θα το κάνουμε πράξη με οδηγό το πρόγραμμα μας με τις 100 ξεκάθαρες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Το οφείλουμε απέναντι στην ιστορία, το λαμπρό παρελθόν του τόπου μας αλλά και απέναντι στο δυναμικό μέλλον που από κοινού με τους συνδημότες μας καθημερινά εδώ και μήνες συνθέτουμε».

Read More »
Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου την Κυριακή στο Γαρδίκι Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου την Κυριακή στο Γαρδίκι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Βιογραφικό του υπ. Ευροβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές Μαΐου. 
 
Ημερομηνία γέννησης: 7 Φεβρουαρίου 1979
Τόπος γέννησης: Ηράκλειο Κρήτης.
Σπουδές:
Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών.
Επαγγελματική δραστηριότητα:

Πολιτικός Μηχανικός. Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες:

Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του, δραστηριοποιείται πολιτικά:

Tο 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Το 2008, εκλέγεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Το 2013, επανεκλέγεται στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία τον εκλέγει στην θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Είναι μέλος:
AFET Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
D-CN Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
 
Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην:
ENVI Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων
AGRI Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου
DROI Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
SEDE Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας
DLAT Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ - Λατινικής Αμερικής

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).
Read More »
Βιογραφικό του υπ. Ευροβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη Βιογραφικό του υπ. Ευροβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», στο πλαίσιο της διαρκούς του συνεργασίας με τις Δομές των ΚΔΑΠ, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠμεΑ «το εργαστήρι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζομένους.

Ο κ. Λώλος για μία ακόμη φορά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, αλλά και να συζητήσει με τους εργαζομένους για τον τρόπο λειτουργίας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Δομών, οι οποίες εξυπηρετούν πλήθος παιδιών, αλλά και των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λώλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι Δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ, αποτελούν θεσμό πυλώνα της κοινωνικής μας πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια. Ο σεβασμός και η φροντίδα μας στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η στήριξη των υποστηρικτικών Κοινωνικών Δομών ήταν και συνεχίζει να είναι ξεκάθαρη δέσμευση και πολιτική απόφασή μας. Ως Δημοτική Αρχή σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου μας δίνοντας την ώθηση που είχαν ανάγκη. Καταφέραμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε τις Δομές αυτές, αλλά και να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους, ενώ παράλληλα επεκτείναμε τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» από 50 σε 120, αυξάνοντας την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και προχωρώντας στην πρόσληψη δύο επιπλέον εκπαιδευτικών. Δίνοντας προτεραιότητα στις σταθερές εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που απασχολείται στις Δομές αυτές, αποπληρώσαμε τις οφειλές μισθοδοσιών χρόνων και σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, αποκαθιστώντας την εργασιακή ηρεμία.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο των εργαζομένων σε αυτές τις Δομές θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αλλά και τη μόνιμη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Read More »
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη. Στο επίκεντρο ο Καλαμάς

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019
 
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων σε κοινότητες του Δήμου, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη, βρέθηκε σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, όπου συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν κυρίως προβλήματα καθημερινότητας, πολιτικής προστασίας άλλα και ανάπτυξης, όπως η βελτιώσεις της αγροτικής οδοποιίας, οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών, οι παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, οι συντηρήσεις δημοσίων κτηρίων, καθώς και η περιβαλλοντική και τουριστική ανάδειξη του ποταμού Καλαμά.

Οι κάτοικοι των περιοχών ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πρόγραμμα έργων του Συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. και για μια σειρά παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα και που καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων που αναφέρθηκαν.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον ποταμό Καλαμά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε πως πρόκειται για βασική προτεραιότητα του άξονα “Αειφόρος Ανάπτυξη” του προγράμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ο ποταμός Καλαμάς, ήρθε η ώρα να πάρει την θέση που του αξίζει τόσο στην τουριστική όσο και στην περιβαλλοντική πραγματικότητα του Δήμου μας. Η διαχρονική υποβάθμισή του, κυρίως από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα της βιομηχανικής περιοχής των Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με την έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου και συντονισμού των αρμόδιων φορέων είχε ως αποτέλεσμα την απαξίωση του, αν και επρόκειτο για ένα από τα στολίδια της Ηπείρου. Στόχος μας είναι ο ποταμός να μετατραπεί σε εργαλείο εξωστρέφειας με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με προτεραιότητα στις μορφές ήπιας ανάπτυξης που θα συνδυάζουν αφενός το φυσικό κάλλος, αφετέρου τα μνημεία που βρίσκονται στο διάβα του."
Read More »
Σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη. Στο επίκεντρο ο Καλαμάς Σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη. Στο επίκεντρο ο Καλαμάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας στη νέα του μορφή να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη.

Πρόκειται για έργα που έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν δραστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου, σκοπός το παραλιακό μέτωπο να γίνει προορισμός για τους πολίτες της Ηγουμενίτσας και όχι μόνο. Με τις παρεμβάσεις, η Ηγουμενίτσα ως παραθαλάσσια πόλη, στρέφει το «πρόσωπό» της προς τη θάλασσα.

Ήδη έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις, όπου περιλαμβάνονται:

· η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της παραλίας

· η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), καθώς και το μέτωπο όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου

Η νέα παρέμβαση, βάση της 134/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και της 8048/02-11-2018 Διακήρυξης περί διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αφορά «Εργασίες ανάπλασης στον Παλαιό Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία στις αρχές Απριλίου, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων (4) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η δαπάνη για το έργο ανέρχεται στα 95.798,15 € πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για εργασίες στο παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος που βρίσκεται στον Παλαιό Λιμένα της πόλης, έναντι του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

· Δημιουργία πεζόδρομου, καθώς και παράλληλη φύτευση (από την παραλιακή οδό προς την θάλασσα)

· Φύτευση νησίδων parking και λοιπών σημείων

· Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές εργασίες για τον φωτισμό και την άρδευση του χώρου

· Κατασκευή ξύλινων καθιστικών

· Κατασκευή πεζόδρομου:

- από το parking του Ο.Λ.ΗΓ. έως το parking της Αστυνομίας και θα ενώνεται με τον υπάρχοντα πεζόδρομο

- από το πέρας του νέου ποδηλατοδρόμου στο Πάνθεον (είσοδο Τελωνείου) έως το parking Ο.Λ.ΗΓ.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης ανάπλασης του Παλαιού Λιμένα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιάννη Λώλου

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019

Read More »
Σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιάννη Λώλου Σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλεί όλες τις μουσικές ομάδες (μπάντες, μουσικά σχήματα), θεατρικές ομάδες, σχολές χορού, και όποιες άλλες ομάδες επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις-αιτήματά τους αναλυτικά για τις εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019».

Οι προτάσεις θα γίνονται γραπτώς στο γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος και στον Κο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τις 17/05/2019 έως και 03/06/2019 είτε ηλεκτρο-νικά στο email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Γιαννακός Αλέξανδρος 2665360019

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης
Read More »
Πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019 Πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Σε κλίμα ενθουσιασμού οι περιοδείες του Νικόλα Κάτσιου σε Νεοχώρι, Νεράιδα και Κρυσταλλοπηγή

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 η περιοδεία νίκης του Νικόλα Κάτσιου υποψήφιου δημάρχου Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Νεράιδας και Κρυσταλλοπηγής της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς.

Ο Ν. Κάτσιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, μοίρασαν στους κατοίκους το πρόγραμμα της παράταξης με τις 100 δεσμεύσεις και στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, έθεσαν επί τάπητος θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και πρότειναν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στο δήμο Σουλίου και πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με τους κατοίκους των χωριών να εύχονται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο.

Στην Κρυσταλλοπηγή ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την ανάπλαση των πηγών ώστε να καταστούν επισκέψιμες και να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης για την περιοχή. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης της εισόδου της πόλης της Παραμυθιάς στο βασικό της δρόμο που τη συνδέει με την Εγνατία Οδό την οποία έχει ήδη ανακοινώσει, ό υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ανέφερε στους κατοίκους ότι υπάρχει η πρόβλεψη να δημιουργηθούν λειτουργικά πεζοδρόμια στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ υπογράμμισε ότι θα βελτιωθεί και ο δημοτικός φωτισμός στην περιοχή.

Στο Νεοχώρι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη άμεσης αλλαγής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, ενώ ο Ν. Κάτσιος επανέλαβε στους κατοίκους τη δέσμευσή του από τον προσεχή Σεπτέμβριο ο δήμος Σουλίου να σταθεί αρωγός στο Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου και στην ανάδειξή του σε έναν επισκέψιμο τουριστικό πόλο στην περιοχή.

Στη Νεράιδα ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ρύπανση του ποταμού Καλαμά δήλωσε στους κατοίκους ότι μπροστά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα ο δήμος Σουλίου δεν μπορεί να παραμείνει για άλλο θεατής.

«Θα πρέπει αφενός να προστατευτεί το ευαίσθητο οικοσύστημα και αφετέρου η παρακαλάμια περιοχή να γίνει ελκυστική ως τουριστικός προορισμός, μέσα από τη διαμόρφωση όρων για ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικών και ήπιων μορφών τουρισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Και αυτό θα προωθήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος, ο οποίος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του τόνισε ότι: «Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, δεσμεύομαι προσωπικά για την εμπέδωση όρων ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου Σουλίου, που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες της κάθε Δημοτικής Ενότητας, της κάθε Τοπικής Κοινότητας και του κάθε χωριού ξεχωριστά».
Read More »
Σε κλίμα ενθουσιασμού οι περιοδείες του Νικόλα Κάτσιου σε Νεοχώρι, Νεράιδα και Κρυσταλλοπηγή Σε κλίμα ενθουσιασμού οι περιοδείες του Νικόλα Κάτσιου σε Νεοχώρι, Νεράιδα και Κρυσταλλοπηγή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Άνοιξε ο «δρόμος» για την κατασκευή από την Περιφέρεια δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο. Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό» και το «Οδικό τμήμα Γεφύρι Πλάκας- Πράμαντα».

Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών παρέχεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή των δύο έργων από την Περιφέρεια.

Το πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους (35 εκ. ευρώ) που είναι δεσμευμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».

Το δεύτερο έργο, έχει προϋπολογισμό έως 8.500.000 ευρώ και θα αποτελέσει συνέχεια του νέου οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Γέφυρα Πλάκας, που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, τονίζοντας τα εξής: «Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον Υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων που είναι προτεραιότητά μας ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων».

Read More »
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες σε Δρέπανο, Μέγα Άμμο, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή

Σάββατο, Μαΐου 18, 2019


Για 4η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύεται με το διεθνές σύμβολο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ». Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, απονεμήθηκαν στον Δήμο μας τέσσερις (4) Γαλάζιες Σημαίες για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή.

Με αφορμή την βράβευση των ακτών του Δήμου μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Μήτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια και επί θητείας της Δημοτικής μας Αρχής, βράβευση των τεσσάρων (4) παραλιών μας με ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αταλάντευτη στρατηγική και βούληση της δημοτικής μας αρχής στην τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας, στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και στο χτίσιμο μιας δυνατής τουριστικής ταυτότητας.

Η διάκριση αυτή που ήρθε ως αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων της, είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν, με άμεσα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία. Επιπλέον αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τις ιδιαιτερότητες της μετακίνησης των ΑμεΑ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας και ισότιμης και εναργέστερης συμμετοχής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής ζωής, με την ένταξη του Δήμου μας στην Πράξη του ΕΣΠΑ με τίτλο «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών».

Η βράβευση μας με τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας αποτελούν τον οδικό χάρτη για την τουριστική μας ανάπτυξη».

Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες σε Δρέπανο, Μέγα Άμμο, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες σε Δρέπανο, Μέγα Άμμο, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Σελίδες