Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το πρωί

Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το πρωί


Σήμερα (02-02-2020) το πρωί, στο 24,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρου (περιοχή Λούρου Πρέβεζας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός αύλακα όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας 
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το πρωί Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το πρωί Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020 Rating: 5

Στις πόλεις της Ηπείρου θα φτάσει το φυσικό αέριο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020
Στις πόλεις της Ηπείρου θα φτάσει το φυσικό αέριο


Δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου σε 39 πόλεις της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ).

Η ΔΕΔΑ προγραμματίζει την επέκταση της διείσδυσης του αερίου, μεταξύ άλλων, και στις λιγνιτικές περιοχές, όχι μόνο για την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά και για την εξασφάλιση της τηλεθέρμανσης, που παρέχουν σήμερα στους κατοίκους οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ είναι εμπροσθοβαρές, καθώς είναι ενδεικτικό ότι τα επόμενα δύο χρόνια, οι πελάτες φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα που θα συνδεθούν στα νέα δίκτυα, αντιστοιχούν στους μισούς περίπου καταναλωτές φυσικού αερίου στην περιοχή της Αττικής, όπου τα δίκτυα αναπτύσσονται για περισσότερο από 20 χρόνια.
Το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται, ανάλογα με την περίπτωση, μέσω αγωγού (από το υφιστάμενο δίκτυο του ΔΕΣΦΑ ή από τον αγωγό ΤΑΡ που προβλέπεται να τεθεί εφέτος σε λειτουργία), με βυτιοφόρα σε συμπιεσμένη (CNG) ή υγροποιημένη (LNG) μορφή.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου έχει ως εξής:
Η πρώτη φάση που είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, αλλά οι εργασίες δεν προχώρησαν λόγω ελλείψεων/καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις, περιλαμβάνει 18 πόλεις στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα), Κεντρικής Μακεδονίας (Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες) και Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα). Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των εργασιών κατασκευής των δικτύων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κατακυρωθούν το Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσουν τα έργα. Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει ο κ. Τσάκας, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΔΑ που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο.

Η δεύτερη φάση επέκτασης των δικτύων περιλαμβάνει τις εξής περιοχές: Στη Δυτική Μακεδονία: Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκι, Γρεβενά, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Κοζάνη. Στις τρεις τελευταίες πόλεις, που καλύπτονται σήμερα με τηλεθέρμανση από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, η επέκταση των δικτύων θα επιτρέψει την διατήρηση της τηλεθέρμανσης με συνέχιση της χρήσης του υπάρχοντος δικτύου το οποίο θα τροφοδοτείται πλέον με ζεστό νερό από καύση φυσικού αερίου αντί για λιγνίτη. Για το σκοπό αυτό εξετάζεται η διεκδίκηση ενισχύσεων και από το «Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης» της ΕΕ που θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στις περιοχές της Ένωσης που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση.

Στη Δυτική Ελλάδα: Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος όπου το αέριο θα μεταφέρεται σε υγροποιημένο μορφή με βυτιοφόρα. 
Στην Ήπειρο Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα. 
Στην Πελοπόννησο Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα. 
Για τις πόλεις που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης έχουν γίνει οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η επέκταση του φυσικού αερίου και στα νησιά, πρόγραμμα που συνδέεται και με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, το μέγεθος της τοπικής αγοράς, κ.ά. Όπως επισημαίνεται, η κατασκευή υποδομής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κρήτη για την ηλεκτροδότηση του νησιού δημιουργεί προϋποθέσεις και για την τροφοδοσία επιχειρήσεων (βιομηχανία, ξενοδοχεία), του αγροτικού τομέα (θερμοκήπια) αλλά και των νοικοκυριών με φυσικό αέριο που θα μεταφέρεται στις πόλεις με βυτιοφόρα σε υγροποιημένη μορφή.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ θα ενταχθεί στην ΔΕΠΑ Υποδομών, εταιρεία που θα προκύψει από την απόσχιση των κλάδων διανομής αερίου που υπάγονται σήμερα στην ΔΕΠΑ και η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΔΕΠΑ Υποδομών που περιλαμβάνει εκτός από την ΔΕΔΑ, το 100% της εταιρείας διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου Αττικής και το 51% της Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας λήγει στις 14 Φεβρουαρίου.
Read More »
Στις πόλεις της Ηπείρου θα φτάσει το φυσικό αέριο Στις πόλεις της Ηπείρου θα φτάσει το φυσικό αέριο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020 Rating: 5

2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020
2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα


Μια ξεχωριστή ημέρα για τον 21ο αιώνα, είναι 2 Φεβρουαρίου 2020.

Αν διαβάσει κάποιος την ημερομηνία 02/02/2020, θα δει ότι είναι σε καρκινική γραφή, δηλαδή διαβάζεται με τον ίδιο τρόπο είτε από την αρχή είτε από το τέλος. 

Η σύμπτωση είναι εξαιρετικά σπάνιο να ισχύει για όλον τον πλανήτη και για τα οκτώ ψηφία, καθώς στην Αμερική, στις ημερομηνίες αναγράφεται πρώτα ο μήνας και μετά η ημέρα. Για παράδειγμα, στις 20.02.2002 που και πάλι υπήρχε καρκινική γραφή, στην Αμερική γραφότων 02.20.2002. 

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν πριν από 909 χρόνια, στις 11/11/1111, ενώ δεν θα ξανασυμβεί παρά μόνο μετά από 101 χρόνια, όταν το ημερολόγιο δείξει 12/12/2121.
Read More »
2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα 2 Φεβρουαρίου 2020: Η μόνη ημερομηνία με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου, έως το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020
Ηγουμενίτσα: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου, έως το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του ποδηλατόδρομου μέχρι την παραλία του Δρεπάνου και ως το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.
To αντικείμενο του έργου αφορά σε επεμβάσεις στη βόρεια παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας, την περιοχή που αρχίζει από το σημείο διακοπής της 1ης εργολαβίας (υφιστάμενος Πεζόδρομος-Ποδηλατοδρόμος προς Δρέπανο) έως την αρχή του camping, με σκοπό την επέκταση δικτύου πεζών και ποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας. Το εν λόγω έργο έχει συνολικό μήκος 1.340,00 μέτρα. Η οριζοντιογραφία του προτεινόμενου έργου ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική οριογραμμή του υφισταμένου οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, η δε μηκοτομή αυτού ακολουθεί ακριβώς τη μηκοτομή του προαναφερθέντος οδικού άξονος. 

Ειδικότερα: Στη Χ.Θ 2+0,600 της δημοτικής οδού από Ηγουμενίτσα προς Δρέπανο θα γίνουν εργασίες διαπλάτυνσης της επικίνδυνης στροφής στην οποία έχουν γίνει κατά καιρούς πολλά ατυχήματα καθώς και για την εξασφάλιση του απαραίτητου εύρους για τη συνέχεια του ποδηλατόδρομου, ενώ οι εφαρμοζόμενες διατομές διακρίνονται σε δύο περιπτώσεις: 
* τμήμα Α (συν. μηκ. 690,00μ.): ως το μικρό πλάτωμα πάνω στο δρόμο το οποίο περιλαμβάνει 15 πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, και 
* τμήμα Β (συν. μηκ. 650,00μ.): ως το camping το οποίο περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατοδρόμο


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου, έως το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου, έως το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2020 Rating: 5

Σελίδες