Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή οι σχολικές μονάδες της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς και την εισήγηση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με απόφαση του αναστέλλει αύριο Παρασκευή 13-01-2017 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Παιδικού Σταθμού της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου.

Read More »
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή οι σχολικές μονάδες της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή οι σχολικές μονάδες της Τοπικής Κοινότητα Παραποτάμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης και το κτίριο της Διεύθυνσης στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Με την τοποθέτηση του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Θεσπρωτίας κ. Ηλία Ντόντη, πριν περίπου ένα χρόνο, ως συνήθως, επικοινώνησα με φίλους και συναδέλφους μου στα Γιάννενα, για να με πληροφορήσουν για τον αστυνομικό βίο του νέου διευθυντή.

Η απάντηση τους, ήταν σχεδόν copy paste.

"Πρώτο του μέλιμα είναι η φροντίδα των υφισταμένων του".

Και αποδείχθηκε πως είχαν απόλυτο δίκιο.  

Τις τελευταίες ημέρες, εάν επισκεφθείς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, νομίζεις ότι μπαίνεις σε καινούριο κτίριο, τουλάχιστον εσωτερικά.

Εμφανείς οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους διαδρόμους και στα γραφεία, μη θυμίζοντας σε τίποτε το παλαιό μωσαϊκό που υπήρχε από κατασκευής κτιρίου και την παλαιά μαρμαρόστρωση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας Ηλίας ΝΤΟΝΤΗΣ με μικρές χορηγίες που ζήτησε και έλαβε, τόσο από τους Δήμους του Νομού όσο και από τον Πρόεδρο του Ο.Λ.ΗΓ. αλλά και με προσωπική εργασία των ίδιων των αστυνομικών, έφεραν ένα σχετικά πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Επίσης, ένα ποσό χορηγήθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από προσωπική παρέμβαση όπως μάθαμε, του συντοπίτη μας Στρατηγού στην Αθήνα πλέον, Βασίλη Τσίγκου.

Δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε τέτοιες προσπάθειες, που αν μη τι άλλο, καταδεικνύουν το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου Αστυνομικού Διευθυντή για τις συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας του υφιστάμενού του προσωπικού αλλά και της προσφοράς στους προσερχόμενους στην Αστυνομία πολίτες γενικά. 

Οι εργασίες συνεχίζονται και καταβάλλονται προσπάθειες όπως μαθαίνουμς, για την μεταφορά των κρατητηρίων στο ισόγειο του κτιρίου από τον υφιστάμενο χώρο, έμπροσθεν της Τροχαίας αλλά και την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων σε ολόκληρο το κτήριο.


Read More »
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης και το κτίριο της Διεύθυνσης στην Ηγουμενίτσα Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Ηλίας Ντόντης και το κτίριο της Διεύθυνσης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017Συνελήφθη, σήμερα (12-01- 2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από Ιερό ναό στην Πρέβεζα. 

 Ειδικότερα, σήμερα (12-01- 2017) μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο 32χρονος, τη στιγμή που είχε εισέλθει, σπάζοντας παράθυρο, στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Πρέβεζα. 

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.


Read More »
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Κλειστό και σήμερα το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας θα παραμείνει κλειστό και σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 
Μπούας Ηλίας 


 
Read More »
Κλειστό και σήμερα το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας Κλειστό και σήμερα το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 20179.660 ευρώ!!!!
Μάλιστα!!!! 9.660 ευρώ


Τόσα οφείλει να επιστρέψει στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ο δημοσιογράφος και τζάμπα συγγραφέας, αν πραγματικά θέλει να νιώθει ότι είναι και ηθικά δικαιωμένος.
Διότι αφού πήρε από το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη 10.000 ευρώ συνολικά και το βιβλίο του από τις πωλήσεις απέφερε ως έσοδα το συνολικό ποσό των 340 ευρώ, τόσα οφείλει να επιστρέψει στα παιδιά του Κέντρου Πρόληψης, από τα οποία τα αφαίρεσε για να ικανοποιήσει ένα προσωπικό του βίτσιο!! 

Το αν η δικαιοσύνη, όσον αφορά το ποινικό μέρος, έκρινε με βάση τον νόμο και αποφάνθηκε ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, δεν έχει καμία σχέση με την ηθική δικαίωση που αναζητά. Για αυτό άλλωστε και σκοπίμως παραλείπει να αναφέρει το ποσό που συγκεντρώθηκε από της πωλήσεις του βιβλίου αυτού αλλά και από τα άλλα τζάμπα βιβλία που εξέδωσε με ξένα χρήματα. 

Τώρα για τα υπόλοιπα που αναφέρει δεν θα τα σχολιάσω και πολύ. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τον τρόπο που έφτασαν τα χρήματα αυτά από την Νομαρχία στο Κέντρο Πρόληψης και από εκεί δαπανήθηκαν για την έκδοση ενός βιβλίου το οποίο εξ αρχής δεν είχε καμία τύχη να καλύψει τα έξοδα έκδοσής του. Όλοι γνωρίζουμε ότι εκείνη την εποχή όποιος μπορούσε και είχε τις άκρες μπορούσε να εξασφαλίσει ένα τέτοιο ποσό για «προσωπική» χρήση! 

Διότι δεν νομίζω να ξύπνησαν ένα πρωί οι άνθρωποι ξαφνικά εκεί στο Κέντρο Πρόληψης και να είδαν ότι τους περίσσευαν 10.000 ευρώ και είπαν ας τα δώσουμε σε έναν «καταξιωμένο» συγγραφέα να μας αποφέρει έσοδα πολλαπλάσια! 

Δεν τα διαχειρίστηκε λέει? Ε και? Αφού δεν τα απέδωσε είναι ακριβώς σαν να τα πέταξε το βρόντο! 

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί ο κάθε αιθεροβάμων που ξαφνικά θεωρεί ότι έγινε συγγραφέας να παίρνει χρήματα από τα άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη , και στην συγκεκριμένη περίπτωση από ένα Κέντρο Πρόληψης για Ανηλίκους, ένα κέντρο εξαρτήσεων και προαγωγής της υγείας, για να ικανοποιήσει την όποια δική του ψυχολογική ανάγκη γράφοντας ότι του κατεβάσει η κούτρα του? Γιατί την απαιτούμενη μόρφωση δεν την έχει και άρα δεν είναι και σε θέση να συγγράψει. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την «αργκό» γλώσσα που χρησιμοποιεί στα κείμενα που εκδίδει με την φυλλάδα του. 

Ας δώσει λοιπόν τα χρήματα που οφείλει να επιστρέψει, (9.660 ευρώ!!!!), ας κοινοποιήσει και μια φωτοτυπία της επιταγής του ποσού και τότε θα αναφωνήσουμε όλοι μαζί! Εύγε! Μπράβο! Άσχετα αν αντί για «τα εύσημα για την ανιδιοτελή αυτή προσφορά» όπως αναφέρει, επιστρέψει μόνο το αρχικό ποσό!.

Τότε θα μπορεί να νοιώθει και ηθικά δικαιωμένος!

Υ.Γ και μιας και ήταν το τέταρτο βιβλίο του, όπως αναφέρει, και μιας και τα υπόλοιπα τα εξέδωσε «τζάμπα» ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει για το πόσα χρήματα πήρε για το καθένα από αυτά, από ποιους τα πήρε και κυρίως πόσα έσοδα απέδωσαν!!!
Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να το κάνει!!!!


 
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ο ΤΖΑΜΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Την πρώτη νύχτα του χιονιά στην Ηγουμενίτσα άστεγος αλλοδαπός τουρτούριζε ξαπλωμένος κατάχαμα και άρρωστος!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Αναγνώστης της "Κάτοψης", έστειλε το παρακάτω μήνυμα: 
"Την πρώτη νύχτα του χιονιά στην Ηγουμενίτσα, όπου εδώ το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι κάτι συνηθισμένο, άστεγος αλλοδαπός τουρτούριζε έξω από το "Πάνθεον". 
Ήταν ξαπλωμένος κατάχαμα και τυλιγμένος με μια κουβέρτα! 
Βράδυ ήταν όταν πέρασα από το σημείο, δεν πίστευα ότι θα χιονίσει (χιόνισε τα μεσάνυχτα και μετά) και έτσι, όπως πολλοί άλλοι, τον προσπέρασα κι εγώ, ρίχνοντάς του μια ματιά λύπησης, ενώ μετά σκέφτηκα ότι για λύπηση είμαι ο ίδιος... 
Τον άκουγα να βήχει και μάλιστα έντονα, αλλά μόνο εκείνη τη στιγμή μου πέρασα από το μυαλό, και όχι από την ψυχή, ότι χρειάζεται τη βοήθειά μου, αλλά μετά έφυγα σα να μη συμβαίνει τίποτα. 
Το πρωί, που ξύπνησα και είχε χιονίσει αναλογιζόμουν πως άντεξε τη νύχτα αυτός ο άνθρωπος, ο συνάνθρωπος, που μάλλον δεν τον είδα ως συνάνθρωπο, γιατί διαφορετικά θα νοιαζόμου γι' αυτόν. 
Ελπίζω να έπεσε στο μάτι των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης και να έκαναν κάτι και να μην είναι ακόμη εκτεθειμένος στην παγωνιά. 
Είδατε αγάπη προς τον πλησίον, που έχω; 
Οι άλλοι να φροντίζουν, εγώ απλά να παρατηρώ και να καταγράφω και να κρίνω... 
Μάλλον πρέπει να ντρέπομαι...". 
Τα δάκρυα όχι στα μάτια, αλλά βουβά δάκρυα, δάκρυα σιωπής και ο αυτοκριτικός προβληματισμός δεν μας επιτρέπουν κανένα άλλο σχόλιο... 


 
Read More »
Την πρώτη νύχτα του χιονιά στην Ηγουμενίτσα άστεγος αλλοδαπός τουρτούριζε ξαπλωμένος κατάχαμα και άρρωστος!  Την πρώτη νύχτα του χιονιά στην Ηγουμενίτσα άστεγος αλλοδαπός τουρτούριζε ξαπλωμένος κατάχαμα και άρρωστος! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΟΥ ΗΛΙΑ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες Αλβανικές Προκλήσεις:
Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ, τ. Βουλευτής

Όπως είναι γνωστό στην Ελληνική Βουλή λειτουργούν οι Διακομματικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές ΦΙΛΙΑΣ με διάφορες χώρες του Κόσμου.

Στα χρόνια της Βουλευτικής μου θητείας, μεταξύ των δεκάδων χωρών του Κόσμου, που λειτουργούσαν Ελληνικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Φιλίας, είχα επιλέξει να είμαι μέλος της Ελληνο-Αλβανικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας. Μάλιστα, για διάστημα 2 ετών, υπήρξα και Αντιπρόεδρος αυτής της Επιτροπής.

Τα χρόνια, που ακολούθησαν την κατάρρευση του Κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, ήταν πολύ δύσκολα για τον Αλβανικό λαό και η Επιτροπή μας είχε τεράστιο έργο να επιτελέσει με τις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών που με κάθε τρόπο έφθαναν στην χώρα μας πεινασμένοι γυμνοί και ξυπόλυτοι! Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω απολογισμό του έργου της Επιτροπής, αλλά δικαιούμαι να πω ότι υπήρξα ενεργό μέλος της και ότι με το Πολιτικό μου Γραφείο στην Ηγουμενίτσα, υπό τον άξιο Διευθυντή, τον αείμνηστο ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, δώσαμε την δυνατότητα σε χιλιάδες Αλβανούς «οικονομικούς» πρόσφυγες να εισέλθουν νόμιμα στην Χώρα μας και να εξασφαλίσουν τρόπους επιβίωσης. Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση στα συνεχή αιτήματά μας τον τότε Υπουργό Εξωτερικών φίλου κ. Θ. Πάγκαλου.

Εκ πεποιθήσεως, λοιπόν, και από καρδιάς έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την γειτονική χώρα και τον Λαό της και για αυτό πολλές φορές θλίβομαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Αλβανών Κυβερνητών έναντι της Ελλάδος. (Παράδειγμα τα πρόσφατα γεγονότα της Χιμάρας).

Αντί οι Αλβανοί Κυβερνήτες να χρησιμοποιούν ως «Γέφυρα» συνεργασίας, συνύπαρξης και συμβίωσης την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, της Βορείου Ηπείρου, δημιουργούν καθημερινά προβλήματα σ’ αυτήν. Αντί να βάλλουν στο πολιτικό περιθώριο τα απομεινάρια των Συνεργατών των Φασιστο-Ναζίδων, των Μουσουλμανοτσάμηδων, «υιοθετούν» τα ανιστόρητα και παράνομα αιτήματά τους και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο Κρατών και Λαών.

Και όλα αυτά σε μια εποχή, που η Αλβανία είναι «Χώρα υπό ένταξη» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζεται την Ελλάδα, κατά κύριο λόγο, για την ικανοποίηση του ενταξιακού της αιτήματος, αφού η Ελλάδα διαθέτει το δικαίωμα της αρνησικυρίας, διαθέτει VETO!

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης του 1993 οι χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια.

1. Πολιτικά Κριτήρια:
Ύπαρξη σταθερών θεσμών, οι οποίοι να εγγυώνται την Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα Δικαιώματα και την Προστασία των Μειονοτήτων.

2. Οικονομικά Κριτήρια:
Λειτουργία της Οικονομίας της Αγοράς, δυνατότητες αντιμετώπισης ανταγωνιστικών πιέσεων και προσαρμογής στην δράση των δυνάμεων της εσωτερικής αγοράς.

3. Κριτήρια προσαρμοστικότητας:
Δυνατότητα της Υποψήφιας Χώρας να επωμισθεί τις υποχρεώσεις της ως μέλους της Ε.Ε. με αποτελεσματική μεταφορά και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, που είναι το Σύνολο των Αποφάσεων, Δράσεων, Ενεργειών, Νομοθετικών Πρωτοβουλιών κ.λ.π. της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. με εξειδικευμένες Οδηγίες καθορίζουν τον τρόπο εξασφάλισης των ανωτέρω απαιτουμένων κριτηρίων.

Ασφαλώς οι Αλβανοί πολιτικοί γνωρίζουν καλά ότι θα πρέπει να κάνουν όλες εκείνες τις κινήσεις, που θα ενισχύουν την υποψηφιότητα της Χώρας των, ώστε να επιτύχει τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

… Και όταν όλα αυτά θα έχουν εκπληρωθεί θα πρέπει η απόφαση ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. να γίνει δεκτή με ΟΜΟΦΩΝΙΑ. Δηλαδή θα πρέπει να ψηφίσουν ΥΠΕΡ και οι 27 Χώρες της Ε.Ε. Αυτό τελικά σημαίνει ότι η ψήφος της Ελλάδας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Διακηρύξαμε πάντοτε και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι αποτελεί πίστη μας και επιθυμία μας ο Ελληνικός και ο Αλβανικός να ζήσουν συνεργαζόμενοι σαν ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. Αυτές τις απόψεις εξέθεσα κατά την επίσκεψή μου στα Τίρανα στον τότε Αλβανό πρωθυπουργό κ. PANTELI MAΪΚΟ, που ιδιαίτερα τιμώ για την μετριοπάθειά του.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ζουν στην Βόρειο Ήπειρο, στις πατρογονικές τους εστίες και επίσης εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα από το 1990. Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Αλβανοί μπορούν ΑΡΙΣΤΑ να σταθούν σαν στέρεες «Γέφυρες» επικοινωνίας των δύο Κρατών.

Καμιά λογική δεν επιτρέπει στους Κυβερνήτες των Τιράνων να «αγκαλιάζουν» τους Μουσουλμανοτσάμηδες και να «υιοθετούν» τους παραλογισμούς τους. Όλοι γνωρίζουμε – και ακόμη και η Διεθνής Κοινότητα καλά γνωρίζει – ποιοι είναι οι Μουσουλμανοτσάμηδες. Με λίγα λόγια: Υπήρξαν απάτριδες, δολοφόνησαν, βασάνισαν, φυλάκισαν, εξόρισαν, εκατοντάδες συντοπίτες τους Έλληνες Χριστιανούς. Ατίμησαν και βίασαν εκατοντάδες γυναίκες της Θεσπρωτίας. Κατέκαψαν χιλιάδες σπίτια, Εκκλησίες και Σχολεία. Διάρπαξαν το σύνολο της κτηνοτροφίας των Ελλήνων Χριστιανών και κάθε κινητή περιουσία αυτών. Και έπραξαν όλα αυτά σε ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τα Στρατεύματα Κατοχής των Φασιστών του Μουσολίνι και των Ναζιστών του Χίτλερ.

Για όλες αυτές τις εγκληματικές τους πράξεις το Δικαστήριο των ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ των Ιωαννίνων εξέδωσε εκατοντάδες Αποφάσεις με τις οποίες επεβλήθησαν πλήθος από θανατικές ποινές και ισόβιες καθείρξεις καθώς και Δημεύσεις των περιουσιών, όσων κρίθηκαν ένοχοι (Χαρακτηριστική είναι η Απόφαση 340/1945). Βέβαια γνωρίζοντας τις εγκληματικές των δραστηριότητες δεν βρέθηκαν στο εδώλιο του Δικαστηρίου, αφού Ομαδικά και ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, ακολουθώντας τα υποχωρούντα Στρατεύματα Κατοχής, μετέβησαν στην Αλβανία από την οποία τα «απομεινάρια» των και οι διάδοχοί των βυσσοδομούν κατά τη; ΠΡΩΗΝ Πατρίδας τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι καταδικασθέντες με την ποινή του θανάτου, έσωσαν τη ζωή τους, οι δε καταδικασθέντες σε πολυετείς καθείρξεις απέφυγαν την φυλάκιση. Με άλλα λόγια: Δεν πλήρωσαν το τίμημα των εγκληματικών των πράξεων και δίκαια χιλιάδες Θεσπρωτοί έχουν σημαντικές αξιώσεις αποζημιώσεων.

Ακόμη και ο Εμβερ Χότζα χρειάσθηκε χρόνια για να τους χορηγήσει Αλβανική Υπηκοότητα! (Εδόθη η Αλβανική Υπηκοότητα με το απ’ αριθμ. 1654/19-4-1953 Διάταγμα).
Ύστερα από τα παραπάνω με απόλυτη ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ρωτάμε τους Αλβανούς Κυβερνήτες και εν γένει Αλβανούς πολιτικούς:
Αξίζει για αυτούς τους Δοσίλογους – συνεργάτες των Φασιστο-Ναζιστών να δηλητηριάζονται οι Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις; Εμείς ξεκάθαρα απαντάμε: Δεν αξίζει! Και με αυτό το πνεύμα κλείνουμε αυτό το Σημείωμα πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη ανάπτυξης Φιλικών Σχέσεων του Ελληνικού και Αλβανικού Λαού.

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
τ. Βουλευτής 


Read More »
ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΟΥ ΗΛΙΑ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΤΟΥ ΗΛΙΑ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Στον πολυχώρο "Ονείριον" του Θεσπρωτού Βασίλη Δήμα, οι οντισιόν για το Star Academy

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Το Epsilon είναι έτοιμο να κάνει κίνηση ματ στη βραδινή ζώνη με το Star Academy. 

Το project που αγαπήθηκε όσο λίγα σε όλο τον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα και αναμένεται να ταράξει τα νερά. 

Πρόκειται για μια μουσική ακαδημία, όπως παλιότερα το Fame Story, όπου νέοι και νέες θα διεκδικήσουν τα όνειρά τους σε αυτό που αγαπούν πάρα πολύ, το τραγούδι.

Η οντισιόν για τη νέα μουσική ακαδημία θα πραγματοποιηθεί από τις 16-22 Ιανουαρίου στον πολυχώρο “Ονείριον” στο Περιστέρι, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Θεσπρωτού κ. Βασίλη Δήμα.Read More »
Στον πολυχώρο "Ονείριον" του Θεσπρωτού Βασίλη Δήμα, οι οντισιόν για το Star Academy Στον πολυχώρο "Ονείριον" του Θεσπρωτού Βασίλη Δήμα, οι οντισιόν για το Star Academy Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι εκλογές στον σύλλογο "ΣΤΟΡΓΗ"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ νομού Θεσπρωτίας «Στοργή» μετά από απόφαση του Δ.Σ. και όπως ορίζει το καταστατικό, προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη του εφταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων του Σωματείου στα κοινωνικά όργανα των ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΠΟΜΑμεΑ και ΕΣΑμεΑ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, με σχετική αίτηση, από Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 έως και Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00 στην Πρόεδρο κα Νίκου Σοφία (6972956902) ή στη Γραμματέα κα Κάσσαρη Έλενα (6936157872).

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρες 16:00 έως 19:00 στα Γραφεία του Συλλόγου, που στεγάζονται στο χώρο του «Εργαστηρίου» στο Λαδοχώρι.Read More »
Θεσπρωτία: Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι εκλογές στον σύλλογο "ΣΤΟΡΓΗ" Θεσπρωτία: Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι εκλογές στον σύλλογο "ΣΤΟΡΓΗ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017
Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας, θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας, στην οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 80.000 επισκέπτες και 1.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών και καταναλωτών, όχι μόνο στους τομείς των συνηθισμένων και καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και του Caravanning, των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (Outdoor Activities), της Κρουαζιέρας και της Ποδηλασίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr (υπόψη Ηλία Γκαρτζονίκα, τηλ 2651087141).

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στις 2.00 μμ. Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση: Reisen Hamburg www.reisenhamburg.de .Read More »
Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου Στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Reisen Hamburg, συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Σελίδες