Ηγουμενίτσα: Στο υπερταμείο το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Μέγαρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Όσο ψάχνουν οι τοπικές αρχές τόσο ανακαλύπτουν.. Η ιστορία με τα ακίνητα που πέρασαν στο υπερταμείο είναι έξω από κάθε φαντασία! Είναι ενδεικτική ενός κράτους που ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή το χειρότερο βάζει ενέχυρο στους δανειστές για τα επόμενα εκατό χρόνια ακόμη και τα Μουσεία! Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα Γιάννινα, κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην Θεσπρωτία.. Η ταυτοποίηση των κωδικών δείχνει και εκεί την μεταβίβαση κρίσιμων δομών και εκτάσεων στο υπερταμείο!!!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από την ταυτοποίηση που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας στο υπερταμείο κατέληξαν, μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το κτίριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το παλιό Κέντρο Υγείας!!!

Ακόμη στο υπερταμείο πέρασαν οικόπεδα μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και σημαντικές εκτάσεις στο κάμπο της Νέας Σελεύκειας και σε περιοχή όπου είναι χαρακτηρισμένη ως Natura!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στο Epiruspost η ταυτοποίηση των Κωδικών συνεχίζεται από τις υπηρεσίες του προκειμένου να εξακριβωθεί το σύνολο των ακινήτων που πέρασαν στο υπερταμείο...

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα περισσότερα απ' αυτά, όπως οι περιοχές Natura ή το κτίριο της Αστυνομίας είναι έξω από κάθε λογική αξιοποίησης!
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στο υπερταμείο το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Μέγαρο Ηγουμενίτσα: Στο υπερταμείο το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Μέγαρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεδρίαση Επιτροπής για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικής ενέργειας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Την Τρίτη 25/9/2018 και ώρα 8:00 π.μ., στο Κατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (2Ο χλμ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων) συνεδρίασε η Επιτροπή Ελέγχου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη σύσταση ειδικού λογαριασμού-χορήγησης Ειδικού Βοηθήματος Επανασύνδεσης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΕΚ 474/14-02-2018 τ. Β’).

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε κατόπιν της υπ.αριθ.366/2018 απόφασης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και αποτελείται από τους:

1. Δημήτριο Πάκο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής
2. Σπυρίδωνα Μπότο, Προϊστάμενο του Πρακτορείου Ηγουμενίτσας, Εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ
3. Ροζαλία Σμπήλια, Εκπρόσωπο του προμηθευτή Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.

Το έργο της Επιτροπής αφορά στην αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στους ευπαθείς καταναλωτές του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων είχαν κατατεθεί στο Κέντρο Κοινότητας/Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο έργο της Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάσθηκαν οι αιτήσεις των Δημοτών και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Κείμενη Νομοθεσία. Το ποσό του Ειδικού Βοηθήματος για όσες αιτήσεις πληρούσαν τις προϋποθέσεις, θα καταβάλλεται από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ απευθείας στον τελευταίο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου της εν λόγω παροχής. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πάκος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής γιατί εξήντλησαν τα νομικά περιθώρια, έτσι ώστε να βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στο πλαίσιο της προσπάθειας, που καταβάλλει ο Δήμος, έτσι ώστε κανένας δημότης να μην μείνει χωρίς ρεύμα. Εάν υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες, που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Αγίων Αποστόλων 43, Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26650 28140».


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεδρίαση Επιτροπής για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικής ενέργειας Ηγουμενίτσα: Συνεδρίαση Επιτροπής για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικής ενέργειας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Επαφές στην Πρέβεζα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018
  
Επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας είχε το πρωί της Τρίτης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη.
   
Η ίδια ανάρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook την εξής ανακοίνωση:
"Από την επίσκεψή μου, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, με τον οποίο συζητήσαμε εκτενώς για τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Επίσης συναντήθηκα με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Δρα Κωνσταντίνο Καμπουράκη και Γιώργο Σαράφογλου, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα εκπαίδευσης και σχολικών δραστηριοτήτων για το νέο σχολικό έτος!"


Read More »
Επαφές στην Πρέβεζα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη Επαφές στην Πρέβεζα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Αντιγόνη Φίλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Όταν το «πρωτάκι» δεν είναι έτοιμο για τη φοίτηση στο Δημοτικό - Του Βασίλη Γούση

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018

Μας μιλάει ο εργοθεραπευτής Γούσης Βασίλης, επιστημονικός συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης.
Είναι όλα τα παιδιά έτοιμα να πάνε στο Δημοτικό;
Η μετάβαση στην Πρώτη Δημοτικού δεν είναι εγγυημένη για όλα τα παιδιά. Μέσα από αξιολογητικά test, εφόσον προκύψουν ενδείξεις από τη διαδικασία ανίχνευσης της «σχολικής ετοιμότητας», ορισμένα εξάχρονα θα χρειαστεί να επαναλάβουν την τάξη. Πολλοί γονείς φυσικά αντιδρούν. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν την επαναφοίτηση ως μια ευκαιρία να θεμελιώσουν καλύτερο σχολικό μέλλον για το παιδί τους. Ο σκοπός της επανάληψης είναι η <<ωρίμανση>> του κάθε παιδιού μαθησιακά.
Ποια ανιχνευτικά test χρησιμοποιείτε για να κάνετε αυτόν τον έλεγχο;
Υπάρχουν πάρα πολλά test τα οποία βάση της εικόνας του κάθε παιδιού θα χρησιμοποιηθούν. Άλλωστε η απόφαση για την επαναφοίτηση ενός παιδιού είναι και απόφαση της διεπιστημονικής ομάδας.
Ένας εργοθεραπευτής τι μπορεί να δει και αξιολογήσει και να τον προβληματίσει ώστε να προτείνει παραμονή;
Αν υπάρχουν αρκετά από τα παρακάτω σε συνδυασμό ή παράλληλα και με άλλες δυσκολίες, όπως γλωσσικά θέματα σίγουρα πρέπει να διερευνηθούν με λεπτομέρεια. Αυτά μπορεί να είναι:
 • Το παιδί δυσκολεύεται να αποφασίσει με ποιο χέρι να γράψει;
 • Πιάνει το μολύβι με μη λειτουργικό τρόπο;
 • Δυσκολεύεται να διατηρήσει καλή στάση σώματος σε καθιστή θέση για αρκετή ώρα;
 • Σκύβει πολύ κοντά στο τραπέζι ενώ γράφει/ζωγραφίζει;
 • Τοποθετεί το χαρτί σε λάθος θέση ενώ γράφει;
 • Σηκώνει τον καρπό του στον αέρα ενώ γράφει
 • Ασκεί υπερβολική πίεση έσω του μολυβιού στο χαρτί;
 • Ασκεί πολύ μικρή πίεση στο χαρτί (γράφει πολύ απαλά);
 • Κουράζεται πολύ εύκολα όταν γράφει;
 • Αποφεύγει δραστηριότητες γραφής/ζωγραφικής;
 • Δυσκολεύεται να σχηματίσει σχήματα ή γράμματα;
 • Παράγει γράμματα ή αριθμούς καθρεπτικά (πχ 3 αντί για ε);
 • Ξεκινά να γράφει από τη δεξιά μεριά της σελίδας;
 • Δυσκολεύεται να γράψει σε ευθεία γραμμή (γράμματα “κατηφορίζουν” ή “ανηφορίζουν”);
 • Αφήνει πολύ μικρά ή καθόλου κενά ανάμεσα στις λέξεις;
 • Τα γράμματα στις λέξεις/στα κείμενα είναι δυσανάλογα, ως προς το μέγεθός τους;
 • Τα σχήματα ή γράμματα δεν είναι ολοκληρωμένα (λείπει κάποιο μέρος τους);
 • Γράφει σχήματα ή γράμματα με ανάποδη φορά γραφής (από κάτω προς τα πάνω, από δεξιά προς αριστερά);
 • Γράφει με πολύ αργό ρυθμό;
Γιατί όλο και περισσότερα παιδιά έχουν δυσκολίες στο γράψιμο;
Καταρχήν να αναφέρουμε ότι οι Εργοθεραπευτές είναι αυτοί όπου αξιολογούν το επίπεδο γραφικής απόδοσης του παιδιού και κρίνουν εάν αυτό θα το δυσκολέψει αργότερα στο Σχολείο και τη μαθησιακή του απόδοση. Η αντιμετώπιση λοιπόν της δυσγραφίας γίνεται από τον Εργοθεραπευτή. Με εξειδικευμένα test όπως το Visual Motor Intergration Test (VMI), το γραφικό μέρος του Miller (MAP), το τεστ οπτικοκινητικού συντονισμού και λεπτής κινητικότητας του Bruiniks Oseretsky Tesr of Motor Proficiency, το τεστ οπτικοκινητικού συντονισμού του Lowenstein O.T. Cognitive Assessment, το Write from the start κλπ, αξιολογείται η ικανότητα του παιδιού σε όλους τους παραπάνω τομείς που αναφέρθηκαν και οργανώνεται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της εκπαίδευσης στη γραφή. Τα περισσότερα παιδιά πλέον δυσκολεύονται στο τομέα της γραφής, γιατί δεν έχουν εξασκήσει το κινητικό τους κομμάτι, δεν παίζουν τόσο πολύ και αναλώνονται σε παιχνίδια όπως το tablet.
Πότε πρέπει να γίνεται ο έλεγχος της γραφής;
Οι καλύτερες ηλικίες για να γίνει αυτό βρίσκονται μεταξύ των 4 ετών (εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η διάγνωση των δυσκολιών από την Νηπιαγωγό) και φτάνει μέχρι και τη Γ΄ Δημοτικού.  Μετά από την ηλικία των 8-9 ετών, συνήθως είναι δύσκολη η ουσιαστική διόρθωση της δυσγραφίας και μιλάμε απλά για βελτίωση της. Το πρόγραμμα αντιμετώπισης της δυσγραφίας γίνεται μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις και προχωρούν φυσικά στην παροχή οδηγιών για τη συνέχιση του προγράμματος στο σπίτι και το Νηπιαγωγείο ή Σχολείο αντίστοιχα. Η διάρκεια του προγράμματος ποικίλλει ανάλογα με τις δυσκολίες του παιδιού, από 4 μήνες το ελάχιστο σε παιδί με ήπιες δυσκολίες, έως 2 χρόνια το ανώτερο σε παιδιά με πολύ σοβαρές δυσκολίες.Σε κάθε παιδί με γραφοκινητικά προβλήματα απαιτείται έλεγχος της όρασης και οπτικών δεξιοτήτων.  
Ποιούς τομείς θα ελέγξει ένας εργοθεραπευτής;
 • Συνεργασία
 • Συγκέντρωση και οργάνωση
 • Αδρή και λεπτή κινητικότητα
 • Πραξιακός μηχανισμός του
 • Μνήμη
 • Αυτοεξυπηρέτηση
 • Γραφοφωνολογία
 • Προσανατολισμός
 • Οπτικές δεξιότητες
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μαθησιακή επάρκεια είναι διαφορετικό πράγμα από την σχολική ετοιμότητα. Εμάς στους θεραπευτές μας νοιάζει να δούμε κατά πόσο ένα παιδί να μάθει και όχι κατά πόσο μπορεί να βγάλει ύλη η οποία αφορά το σχολείο και μόνο. Άλλωστε η γνώση γίνεται σε διάφορα περιβάλλοντα και όχι μόνο στο σχολείο


Read More »
Όταν το «πρωτάκι» δεν είναι έτοιμο για τη φοίτηση στο Δημοτικό - Του Βασίλη Γούση Όταν το «πρωτάκι» δεν είναι έτοιμο για τη φοίτηση στο Δημοτικό - Του Βασίλη Γούση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗ 07 10 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.


 
Read More »
Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα «Ασκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία»

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Read More »
ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα «Ασκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία» ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας: Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα «Ασκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ…

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες από άδεια έρευνας πετρελαίου που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό μας Συμβούλιο και η αρμόδια εταιρία άρχισε να μοιράζει «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς»…

Το ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες στο Δήμο Σουλίου που δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και μια σχολική τσάντα στα παιδιά τους το ξέρουμε καλά. Υπεύθυνο γι’ αυτό είναι το οικονομικό σύστημα που ζούμε, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ασφαλώς το πολιτικό προσωπικό που στήριξε, ψήφισε και εφάρμοσε μειώσεις μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, κοινωνικών παροχών.

Χρέος μιας δημοτικής αρχής που θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου της και όχι να αποτελεί το «μακρύ χέρι» και το «δεκανίκι» του κεντρικού κράτους είναι να σκύψει πάνω από τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και μαζί με το λαϊκό κίνημα να δώσει μάχη πραγματικής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών αλλά και ριζικής ανατροπής της κατάστασης.

Χρέος μιας δημοτικής αρχής που θέλει να υπηρετήσει το λαό δεν είναι να γίνεται delivery και διαφημιστής των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και να μοιράζει «δωράκια» σε ευπαθείς ομάδες για να εξωραΐσει μια κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου του τόπου μας, σε σοβαρή περιβαλλοντική απειλή, σε μπλέξιμο της περιοχής σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια και σε κανένα άμεσο οικονομικό όφελος για τους εργαζόμενους της περιοχής και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες άλλων κλάδων.


Read More »
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ… ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
 • Τρίτη, 02/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 04/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 07/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 09/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 11/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 13/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 16/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 18/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 21/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 23/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 25/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 27/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 30/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Για τις προγραμματισμένες προβολές του Οκτωβρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση λειτουργίας της Α τάξης του ΕΠΑΛ Φιλιατών και όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την ΕΛΜΕ που δεν συμβιβάστηκαν με τα τετελεσμένα και τις ανάλγητες αποφάσεις του υπουργείου και έδωσαν αγώνα για να γίνει πράξη το αυτονόητο, αλλά και το το-σο δίκαιο. Ο αγώνας αυτός είναι μια ακόμη απόδειξη ότι χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται. Αποτελεί παρακαταθήκη στα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Επίσης χαιρετίζουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας (20/09) τις οποίες παρουσιάσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου και υπερψηφίσαμε. Πιο συγκεκριμένα το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε:

· κοινή κινητοποίηση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με αιχμή τον διορισμό των συναδέλφων αναπληρωτών την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη μαζί με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα,

· επαναφορά του ζητήματος της δραστικής μείωσης του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα (20 στα γενικής, 15 στα κατεύθυνσης, 10 στα εργαστήρια) μιας που το πρόβλημα των «μεγάλων» τμημάτων είναι ακόμη εντονότερο φέτος στη Θεσπρωτία,

· αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης (αξιολόγηση διευθυντή και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου) αλλά και κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να πάρει ανάλογη θέση επί του θέματος.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεσμευόμαστε στο επόμενο ΔΣ (2 Οκτώβρη) να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση- σχέδιο δράσης για την αποχή των συναδέλφων και των συλλόγων εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση μέσα και από την πείρα και τις σχετικές αποφάσεις άλλων ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.


Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (13:30)


Read More »
Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Το ΠΑΜΕ για την λειτουργία του ΕΠΑΛ Φιλιατών και το τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Καθάρισαν οι τοίχοι του ναού της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Τις προηγούμενες ημέρες, διερχόμενοι από τον παραλιακό δρόμο της Ηγουμενίτσας, έβλεπαν έναν ιερέα με μια μάνικα στο χέρι, να καθαρίζει τον πέτρινο μαντρότοιχο του ναού της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα. Από την πάροδο του χρόνου είχε μαυρίσει. 
Πρόκειται για τον προϊστάμενο του ναού π.Ελευθέριο Κωνσταντή, πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο, που πήρε την πρωτοβουλία ο ίδιος να επιμεληθεί του εξωτερικού χώρου του ναού, κινητοποιώντας παράλληλα συνεργάτες και εθελοντές. 
Και οι έπαινοι δίκαιοι, καθώς ήταν ένα καλό παράδειγμα η ενέργεια αυτή, ώστε να καταλάβουμε ότι αν όλοι φροντίζαμε τα του οίκου μας με ζήλο, όπως συμβαίνει με τον π. Ελευθέριο, που έχει αλλάξει εντελώς τη μορφή του ναού και εσωτερικά και εξωτερικά, τότε η ποιότητα ζωής μας θα είχε μια καλύτερη διάσταση και εξέλιξη. 


 
Read More »
Καθάρισαν οι τοίχοι του ναού της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα Καθάρισαν οι τοίχοι του ναού της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό με 12,6 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018Προχθές (24-09-2018) το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 26χρονο ημεδαπό και έναν 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση αδικήματα- της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση, της παράνομης εισόδου στη χώρα καθώς και της ψευδής ανώμοτης κατάθεσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος με συνοδηγό τον 34χρονο, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, (10) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10) κιλών και (600) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού καθώς και στο σπίτι του, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -2- κιλών και -14,2- γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -12- κιλών και -614,2- γραμμαρίων,
· το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
· το χρηματικό ποσό των -480- ευρώ και
· τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος αλλοδαπός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό με 12,6 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό με 12,6 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018
 


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά τον τρύγο και έως 30 Νοεμβρίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ)436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά .

Ειδικότερα για το έτος 2018, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας « Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προιοντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α. & Τρ. www. minagric.gr . H ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 17η Σεπτεμβρίου 2018 και λήγει στις 30η Νοεμβρίου 2018, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2018.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής: οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή και οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).


Read More »
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Η Energean συμμετείχε σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι Δήμους της Ηπείρου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018


Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι Δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Energean, η οποία δραστηριοποιείται στις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην χερσαία παραχώρηση των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν 500 σετ σχολικών ειδών (τσάντες, τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη κλπ) σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 4-19 ετών από τους Δήμους Δωδώνης, Ζίτσας και Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων και τους δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Energean στην πρωτοβουλία, η κα. Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου, δήλωσε τα εξής:

«Αποτελεί σταθερή αξία και πρακτική για την Energean η προσπάθεια να είμαστε μέρος της καθημερινότητας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά μαθητές ακριτικών περιοχών σε μία πανέμορφη Περιφέρεια, όπως είναι η Ήπειρος. Από την μέχρι σήμερα δραστηριοποίησή μας στην περιοχή της Καβάλας έχει, πιστεύουμε, αναδειχθεί με σαφήνεια η ευαισθησία μας για τη νέα γενιά, για την οποία κύρια μέριμνά μας αποτελεί η παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης και η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, ώστε αυτή να μεγαλώσει, να εκπαιδευθεί και να αναδειχθεί στον τόπο της, με προφανή τα μελλοντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Σημειώνεται ότι η επιλογή των δικαιούχων και η διανομή των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε με την οργάνωση και ευθύνη των εμπλεκόμενων δημοτικών αρχών, ενώ ο αριθμός των σετ που διανεμήθηκαν ανά Δήμο προσδιορίσθηκε με βάση τον αριθμό των ενεργών μαθητών εντός των ορίων κάθε Δήμου.


Read More »
Η Energean συμμετείχε σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι Δήμους της Ηπείρου Η Energean συμμετείχε σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι Δήμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018

Καλούνται τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » , σε συνεδρίαση τις 29.09.2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 πμ στο γραφείο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσας) με τα εξής θέματα :

1. Ενημέρωση-απολογισμός για τη διάθεση καρτέλας ενημέρωσης πελάτη έτους 2018 .

2. Ενημέρωση για τα ταμειακά έξοδα-έσοδα τριμήνου ( Ιούνιος –Αύγουστος) .

3. Οικονομικές εκκρεμότητες με Σύλλογο Πάργας και προτάσεις Συλλόγου για τοπικά ζητήματα.

4. Έγκριση αίτηση εγγραφής Ένωσης τουριστικών επιχειρήσεων Μονοδενδρίου στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

5. Απολογισμός θερινής τουριστικής σεζόν .

6. Εξομοίωση καταστατικού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με καταστατικό ΣΕΤΚΕ .

7. Πρόταση έγκριση για ηλεκτρονική ψηφοφορία σε αρχαιρεσίες .

8. Προσφορές για την κατάταξη των καταλυμάτων και ενημέρωση για το νέο ΦΕΚ .

9. Προγραμματισμός αρχαιρεσιών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ .

10. Απόφαση Δ.Σ. για επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας.

11. Απόφαση Δ.Σ. αποδοχής των επίπλων από το γραφείο του ΕΟΤ με πρακτικό παραλαβής.

12. Διάφορες προτάσεις των μελών του ΔΣ.


Read More »
Συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Δημοπρασία 61.000 ευρώ για αυλειους χωρους σχολειων και δράσεις ασφάλειας μαθητών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018

Δημοπρασία για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ» συνολικού προϋπ/σμού με ΦΠΑ :60.760,43 €, θα διενεργηθεί στις 16/10/2018και ώρα 10:00π.μ. (λήξη παραλαβής προσφορών) στο δημαρχειο Παραμυθιάς από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών-Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Σουλίου.

Το έργο αφορά σε αύλειους χώρους σχολείων και σε οδούς που διέρχονται από τα σχολεία και συγκεκριμένα στις : Δ.Κ.Παραμυθιάς, Τ.Κ. Καρβουναρίου, Ζερβοχωρίου, Γκρίκας, Νεράιδας, Γλυκής, Τσαγγαρίου και Γαρδικίου

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 60.760,43 Ευρώ και αναλύεταισε:
Δαπάνη Εργασιών 35.401,88€
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 6.372,34€
Απρόβλεπτα 6.266,13€, . Στο ανωτέρω ποσό προβλέπεται αναθεώρηση στις τιμές ποσού 960,00€
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας: 11.760,08€

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Τι θα κατασκευαστούν

-Ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ: Νηπιαγωγείο Καρβουναρίου, Νηπιαγωγείο Προδρομίου (Ζερβοχώρι), Νηπιαγωγείου Γκρίκας, Α ́ Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου (Νεράιδα), Δημοτικό Σχολείο Γλυκής, Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου.

-Επένδυση δαπέδου γηπέδων καλαθοσφαίρισης: Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου (Νεράιδα), Δημοτικό Σχολείο Γλυκής, Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, Δημοτικό Σχολείο Γαρδικίου. Σε κάθε χώρο θα διαστρωθούν περίπου 550 τ.μ.

.-Κατακόρυφη σήμανση: συνολικά είκοσι (20) τεμάχια κατακόρυφης σήμανσης μείωσης ταχύτητας τροχοφόρων λόγω προσέγγισης σχολικού συγκροτήματος, και είκοσι (20) τεμάχια ένδειξης πρόσβασης ΑΜΕΑ.-Διαγραμμίσεις οδών: διαγράμμιση διαβάσεων πεζών περίπου 300τ.μ., διαγράμμιση οδών κ.α


 
Read More »
Παραμυθιά: Δημοπρασία 61.000 ευρώ για αυλειους χωρους σχολειων και δράσεις ασφάλειας μαθητών Παραμυθιά: Δημοπρασία 61.000 ευρώ για αυλειους χωρους σχολειων και δράσεις ασφάλειας μαθητών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο εορτασμός της οποίας έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (Ι.Μ.Ο.) για το τρέχον έτος πραγματοποιείται την 27η Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι: «IMO 70: Η κληρονομιά μας – Kαλύτερη Nαυτιλία για ένα Kαλύτερο Mέλλον». Τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που θα βρίσκονται στο Λιμένα μας την εν λόγω ημέρα, θα είναι σημαιοστολισμένα και φωταγωγημένα, ενώ στο μέτρο του δυνατού, θα πραγματοποιηθούν διαφωτιστικές ομιλίες στα πληρώματα των πλοίων για το σκοπό του Εορτασμού και για τη συνεισφορά του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας των πλοίων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. -


Read More »
Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας Το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Σελίδες