Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής ΕλλάδαςΗ Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στα Στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας – Πλωτών Λ/Χ Λευκάδας και Κ/Λ Ηγουμενίτσας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ.Ε.Α. Κ/Λ Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό Τ/Χ σκάφους με 14 πατάτυπους μετανάστες και την σύλληψη του διακινητή.

Συγκεκριμένα κάτοπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε περί ώρα 05:00 την 14/07/21 από άντρες γραφείου Ασφαλείας Λ/Χ Λευκάδας Τ/Χ σκάφος αγνώστων στοιχείων να προσεγγίζει βραχώδη ακτή πλησίον ακρωτηρίου Δουκάτου.Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέλαβε άγνωστο αριθμό ατόμων που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί και αναχώρησε έχοντας δυτική πορεία.

Περί ώρα 05:55 ανωτέρω Τ/Χ εντοπίστηκε από το πλωτό περιπολικό σκάφος 1043 του Κ/Λ Ηγουμενίτσας με πλήρωμα πλωτών και Κ.Ε.Α. Κ/Λ Ηγουμενίτσας.Άμεσα δόθηκε εντολή ακινητοποίησης με ηχητικά και φωτιστικά σήματα στον χειριστή- κυβερνήτη του Τ/Χ χωρίς να υπακούσει αναπτύσσοντας ταχύτητα και επιχειρώντας με επικίνδυνους ελιγμούς τον εμβολισμό του πλωτού περιπολικού σκάφους θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο το πλήρωμα του.

Από άνδρες Κ.Ε.Α. που επέβαιναν στο 1043 ρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και κατόπιν ξανά μη συμμόρφωσης του χειριστή του Τ/Χ ρίφθησαν στοχευμένα πυρά στις μηχανές του Τ/Χ το οποίο και ακινητοποιήθηκε χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Από το μετέπειτα έλεγχο του Τ/Χ διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 14 παράτυπους μετανάστες και συνελήφθη ο χειριστής Ουκρανικής καταγωγής ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης βούτηξε στην θάλασσα.

Ανωτέρω Τ/Χ κατέπλευσε, περί ώρα 08:30 ,ασφαλώς στον Λιμένα Λευκάδας συνοδευόμενο από ΠΛΣ 144 Λ/Χ Λευκάδας και ΠΛΣ 1043 Κ/Λ Ηγουμενίτσας

Άλλη μια επιτυχία των Υπηρεσιών της Ένωσης μας η οποία πιστώνεται για άλλη μια φορά στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του, τα οποία παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δίνουν καθημερινά μάχες σε πολλαπλά μέτωπα, και πολλές φορές εργαζόμενοι πολύ πέραν του ωραρίου και υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΑΤΣΟΣ Νικόλαος
Read More »
Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κοινωνικά μηνύματα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Ηγουμενίτσα: Κοινωνικά μηνύματα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ Με διάθεση, μεράκι, ταλέντο και πολλά χρώματα, εργαζόμενοι του δήμου Ηγουμενίτσας, αγκαλιάζοντας την πρωτοβουλία του δήμου “ομορφαίνοντας την πόλη μας” ζωγράφισαν κοινωνικά μηνύματα, στα μέχρι πρότινος άχαρα και γκρίζα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

“Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Δίνουμε χρώμα στα ΚΑΦΑΟ της πόλης μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα μέσω της Τέχνης. Ευχαριστούμε τον ΟΤΕ που στήριξε την πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Κυρίως όμως ευχαριστούμε για την αρωγή τους, τους εργαζομένους του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους και αφιλοκερδώς φιλοτέχνησαν τα ΚΑΦΑΟ, στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας”, αναφέρει σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Βασιλική Τσώτου, και προσκαλεί σε ιδέες και προτάσεις για να ομορφύνουν κι άλλες γωνιές της πόλης.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Κοινωνικά μηνύματα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ Ηγουμενίτσα: Κοινωνικά μηνύματα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοιχτά της Λευκάδας από σκάφος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοιχτά της Λευκάδας από σκάφος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)Ένα μεγάλο κύκλωμα παράτυπων μεταναστών εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό με το βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψή τους να κόβει την ανάσα.

Σε αυτό καταγράφεται η καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοιχτά της Λευκάδας με το Λιμενικό να συλλαμβάνει μέλη της οργάνωσης.

Μετά από πληροφορίες το Λιμενικό έχει εντοπίσει το σκάφος των δουλεμπόρων και έχει αρχίσει να τους καταδιώκει όπως μετέδωσε το Open. Τους έχουν πει πολλές φορές να σταματήσουν, αλλά εκείνοι αρνούνται. Μάλιστα έριξαν και προειδοποιητικές βολές για να σταματήσει το σκάφος, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να πέσει στη θάλασσα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Μετά από αυτό το σκάφος σταμάτησε να πλέει και το Λιμενικό εντόπισε στα αμπάρια 14 παράτυπους μετανάστες. Ο κάθε παράτυπος μετανάστης πλήρωνε 6.000 ευρώ. Στη δικογραφία κατηγορούνται 12 άτομα, Τούρκοι στην πλειονότητά τους. Η έδρα και το ταμείο της οργάνωσης ήταν στην Τουρκία και έφερνε από τα σύνορα παράτυπους μετανάστες φτάνοντας μέχρι τη Λευκάδα και με αυτό τον τρόπο τους οδηγούσαν στην Ιταλία.

Διπλή επιχείρηση από το Λιμενικό

Να σημειωθεί ότι καίριο «χτύπημα» σε κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, μέσω θαλάσσης, επέφερε η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το Λιμενικό. Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε αλλοδαπούς από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία, με τη χρήση σκαφών.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί (τρεις Ιρακινοί δύο Ουκρανοί και ένας Τούρκος), καθώς και δύο Έλληνες σε παράλληλες επιχειρήσεις σε Λευκάδα και Αθήνα. Συγκατηγορούμενοί τους είναι και τρεις ακόμη Έλληνες, για αδικήματα εκτός πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε πληροφοριακό επίπεδο η έρευνα υποστηρίχθηκε ενεργά από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και σε επιχειρησιακό επίπεδο από κοινού με τα Λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Λευκάδας.

Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του EMPACT, για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών, καθώς και πανευρωπαϊκής δράσης του προγράμματος EMPACT, της οποίας ηγείται η Ελλάδα και αποσκοπεί στην καταπολέμηση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση της εξόδου από την Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στους προβλεπόμενους ελέγχους και κάνοντας χρήση πλωτών μέσων. Οι δράστες προωθούσαν τους αλλοδαπούς από διάφορα παράλια σημεία της δυτικής Ελλάδας προς τις ιταλικές ακτές, με σκάφη.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τους υποψήφιους για διακίνηση μέσω του “κοινωνικού δικτύου” που είχαν αναπτύξει, τόσο με ομοεθνείς τους, όσο και με αλλοδαπούς άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, εκμεταλλεύονταν τη γνωριμία τους με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών.

Σημειώνεται, ότι η αμοιβή του κυκλώματος για τη διακίνηση από την Ελλάδα στην Ιταλία είχε καθοριστεί από 5.000 έως 7.000 ευρώ ανά άτομο.

Μετά τον εντοπισμό των αλλοδαπών, τους μετέφεραν με οχήματα της εγκληματικής οργάνωσης ή μισθωμένα λεωφορεία, στα κατά τόπους σημεία επιβίβασης, όπου οι αλλοδαποί κρύβονταν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία, μέχρι την άφιξη κατάλληλου ιστιοφόρου ή ταχύπλοου σκάφους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την αποδόμηση του κυκλώματος, προχθές, Τετάρτη 14 Ιουλίου, οι δράστες επιδίωξαν την προώθηση 14 αλλοδαπών, με χρήση ταχύπλοου σκάφους.

Την προηγουμένη ημέρα, Τρίτη 13 Ιουλίου, μέλη της σπείρας μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητο 14 αλλοδαπούς, από την περιοχή της Ομόνοιας στο ακρωτήρι Δουκάτο Λευκάδας, με τη συνοδεία προπορευόμενου οχήματος, το οποίο είχαν μισθώσει τις προηγούμενες ημέρες για το σκοπό αυτό.

Μετά την άφιξη τους στο σημείο, οι αλλοδαποί παρέμειναν κρυμμένοι στη βλάστηση της παραθαλάσσιας βραχώδους περιοχής, εφοδιασμένοι με ρούχα και τρόφιμα από την σπείρα.

Τα μικτά κλιμάκια αστυνομικών και λιμενικών, που επιτηρούσαν το χώρο, στις 5:30 της 14ης Ιουλίου, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος να πλησιάζει στο σημείο. Αφού οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν και το σκάφος αναχώρησε, περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας επιχείρησε τον έλεγχό του. Ο χειριστής του σκάφους, όμως, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και εντολές των λιμενικών, ανέπτυξε ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος.

Οι λιμενικοί που ακολουθούσαν το σκάφος έριξαν προειδοποιητικά πυρά, με αποτέλεσμα το σκάφος να ελαττώσει ταχύτητα. Αμέσως μετά ο χειριστής του πήδηξε στη θάλασσα, αφήνοντας το σκάφος ακυβέρνητο μέχρι να ακινητοποιηθεί. Ο χειριστής περισυλλέχθηκε από τη θάλασσα, ενώ μέσα στο σκάφος εντοπίστηκαν οι 14 αλλοδαποί, που μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Σε παράλληλη επιχείρηση στην Αττική, συνελήφθησαν επτά επιπλέον μέλη της οργάνωσης.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 1.119 πακέτα τσιγάρων και 213 συσκευασίες κατεργασμένου καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, 918 νομίσματα των δύο ευρώ, προφανώς παραχαραγμένα, δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα ιστιοφόρο σκάφος, το χρηματικό ποσό των 3.660 ευρώ, 12 φυσίγγια, μαχαίρι, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος παραστατικών μεταφοράς χρημάτων.

Όσον αφορά την προδικαστική έρευνα, εντάχθηκε σε δράση της Ευρωπαϊκής Πολυτομεακής Πλατφόρμας Καταπολέμησης Εγκληματικών Απειλών, η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω της Ανατολικής Μεσογειακής Οδού, της οποίας ηγείται η Ελλάδα.

Επίσης, σε όλη διάρκεια της έρευνας, η ΕΛΑΣ ανέπτυξε στενή συνεργασία με τους φορείς του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (National Operational Plan/N.O.P.), καθώς επίσης και με την National Crime Agency (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Read More »
Καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοιχτά της Λευκάδας από σκάφος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Καταδίωξη Τούρκων διακινητών ανοιχτά της Λευκάδας από σκάφος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Σαν σήμερα 17.07.1974 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθίας, ο κ.κ. Τίτος

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Σαν σήμερα 17.07.1974 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθίας, ο κ.κ. Τίτος47 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τη χειροτονία του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, σε επίσκοπο.

O κατά κόσμον (Σωτήριος) Τίτος Παπανάκος, διαδέχτηκε τον Παύλο Καρβέλη στην επισκοπική έδρα της Παραμυθιάς την Τετάρτη 17 Ιουλίου 1974.

Επι των ημερών του στην περιφέρεια της Ιερής Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε σοβαρό και σιωπηλό εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στους 150 περίπου ενοριακούς ναούς, χωρίς διατυμπανίσεις καθώς στρατηγική του απόφαση ήταν η εκτέλεση των καθηκόντων του με σεμνότητα και ταπεινότητα.

Επίσης σιωπηλά, από την Μητρόπολη Παραμυθιάς δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικό έργο (Δείτε εδώ για την πενταετία 2013-2017)

Επι των ημερών του και μεταξύ άλλων, ιδρύθηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι. Μητροπόλεως “Ορθόδοξος Λόγος”, Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία στην Παραμυθία και την Ηγουμενίτσα, Δανειστικές Βιβλιοθήκες καθώς και Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Πάργα.

O Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου καί Πάργας κ.κ. Τίτος, γεννήθηκε το 1931 στον Πειραιά. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1964.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1966 και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιερέας Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Είναι ο 15ος ποιμενάρχης της Παραμυθιάς.
Read More »
Σαν σήμερα 17.07.1974 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθίας, ο κ.κ. Τίτος Σαν σήμερα 17.07.1974 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθίας, ο κ.κ. Τίτος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 58 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 58 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 43
ΠΕ Πρέβεζας 2Read More »
Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 58 σε όλη την Ήπειρο Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 58 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Κυκλοφορούσε με «ματσέτα» 45 εκατοστών και συνελήφθη

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Κυκλοφορούσε με «ματσέτα» 45 εκατοστών και συνελήφθηΣυνελήφθη χθες (16-07-2021) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε σπαθί τύπου «ματσέτα», με μήκος λάμας -45- εκατοστών.
Read More »
Κυκλοφορούσε με «ματσέτα» 45 εκατοστών και συνελήφθη Κυκλοφορούσε με «ματσέτα» 45 εκατοστών και συνελήφθη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ηρωίνης

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ηρωίνης Συνελήφθησαν χθες (16-07-2021) το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δροσοχωρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε κρυμμένη στο καπό του οχήματος συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (10,5) γραμμαρίων, όπου κι κατασχέθηκε.
Read More »
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ηρωίνης Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα και λουκέτο για μη τήρηση των μέτρων

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Πρόστιμα και λουκέτο για μη τήρηση των μέτρωνΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-07-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (12) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(10) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

(2) παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, , όπου επιβλήθηκαν κατά περίπτωση:
· πρόστιμο ύψους (2.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας (7) ημερών για όρθιους πελάτες εντός κέντρου διασκέδασης και
· πρόστιμο ύψους (300) ευρώ σε μπαρ για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού εντός του καταστήματος.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμα και λουκέτο για μη τήρηση των μέτρων Πρόστιμα και λουκέτο για μη τήρηση των μέτρων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Ένα θετικό rapid test στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Ένα θετικό rapid test στην Ηγουμενίτσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θετικά και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου επιβεβαιώθηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησαν την Παρασκευή οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Από τις δύο ΚΟΜΥ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 20 συνολικά θετικά.

Για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται και μία ηλικιακή μετατόπιση από τα τεστ που έγιναν στη μία μονάδα καθώς διάμεση ηλικία για τα εννέα θετικά που εντοπίστηκαν είναι τα 35 έτη.

Μόλις τρία –ένα σε κάθε νομό- επιβεβαιώθηκαν στην υπόλοιπη Ήπειρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΒΟΤΩΝ
20 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
148 rapid test με 1 θετικό (0.68%) αφορά σε 1 γυναίκα 38 ετών

ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
316 rapid test με 1 θετικό (0.32%) αφορά σε 1 γυναίκα 52 ετών

ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
327 rapid test με 11 θετικά (3.36%) αφορούν σε 6 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη

ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ
477 rapid test με 9 θετικά (1.89%) αφορούν σε 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη

ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
174 rapid test με 1 θετικό (0.57%) αφορά σε 1 γυναίκα 17 ετών
Read More »
Ένα θετικό rapid test στην Ηγουμενίτσα Ένα θετικό rapid test στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο νέος κανονισμός της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την προσωρινή αναπλήρωση Μητροπολίτου και τροποποιήσεως του Κανονισμού υπ’ αρ. 263/2014 «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Α΄ 272).
Ο συγκεκριμένος κανονισμός, φυσικά και "φωτογραφίζει" συγκεκριμένους μητροπολίτες, οι οποίοι για λόγους υγείας δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε την αναλυτικά:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.):
α) σε περίπτωση προσωρινής αδυναμίας στο πρόσωπο Μητροπολίτου εκ λόγων υγείας του να ασκήσει τα καθήκοντά του και 
β) εφ’ όσον ο Μητροπολίτης δεν έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα πλήρους ή μερικής αναπληρώσεώς του σε Πρωτοσύγκελλο ή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, και 
γ) εάν έχει τεθεί υπ’ όψιν της Δ.Ι.Σ., κατόπιν ή άνευ αιτήματός της, επίκαιρη βεβαίωση πανεπιστημιακής κλινικής νοσοκομείου, που πιστοποιεί την ανωτέρω αδυναμία και την προσωρινή της φύση προσδιορίζοντας κατά προσέγγιση το χρονικό της διάστημα, δύναται μετά από αίτημα του Μητροπολίτου ή άνευ αιτήματός του, εάν δεν είναι σε θέση να το υποβάλει, να διαπιστώσει την ως άνω προσωρινή αδυναμία και να αναθέσει όλες τις αρμοδιότητες διαχειρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες δεν έχουν παραχωρηθεί σε όργανα της ως άνω περιπτώσεως β και δεν προϋποθέτουν Αρχιερατική ιδιότητα (όπως η εποπτεία επί Ιερών Μονών και Ησυχαστηρίων), στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο προεδρευόμενο από Έξαρχο Μητροπολίτη κατά την παρ. 2 του παρόντος και για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, επιφυλασσόμενη να επανεξετάσει τον προσωρινό χαρακτήρα της αδυναμίας. 
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο εποπτεύεται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. 
2. Κατά την ανωτέρω περίπτωση προσωρινής αδυναμίας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διορίζει ως Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Έξαρχο Μητροπολίτη
3. Οι ανωτέρω αυξημένες διαχειριστικές εξουσίες του Μητροπολιτικού Συμβουλίου περιορίζονται επί υποθέσεων τρέχουσας φύσεως, ενώ για μη τρέχουσες υποθέσεις ζητείται η έγκριση της Δ.Ι.Σ. 
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο ασκεί τις αυξημένες διαχειριστικές του αρμοδιότητες μέχρι την έκδοση αποφάσεως της Δ.Ι.Σ., η οποία παρατείνει την άσκησή τους ή αποφασίζει την εφαρμογή των παρ. 3-7 του άρθρου 34 του ν. 590/1977 (Α΄ 146)».

Σε περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 1 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διορίζει Έξαρχο Μητροπολίτη στον οποίο αναθέτει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, τα καθήκοντα διαποιμάνσεως, διοικήσεως και διαχειρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, του οικείου Μητροπολίτου μνημονευόμενου κανονικώς σε άπασες τις Ιερές Ακολουθίες εντός της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Ο Έξαρχος Μητροπολίτης εποπτεύεται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και είναι δυνατό να αντικαθίσταται υπ’ αυτής. 
2. Οι ανωτέρω εξουσίες του Εξάρχου Μητροπολίτου περιορίζονται επί υποθέσεων τρέχουσας φύσεως, ενώ για μη τρέχουσες υποθέσεις ζητείται η έγκριση της Δ.Ι.Σ. 
Ο Έξαρχος Μητροπολίτης ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την έκδοση αποφάσεως της Δ.Ι.Σ., η οποία παρατείνει την άσκησή τους ή αποφασίζει την εφαρμογή των παρ. 3-7 του άρθρου 34 του ν. 590/1977 (Α΄ 146).
Άρθρο 3 
1. Προ της λήξεως του χρονικού διαστήματος προσωρινής αναπληρώσεως των άρθρων 1 και 2 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψιν επίκαιρη ιατρική βεβαίωση πανεπιστημιακής κλινικής νοσοκομείου διαπιστώνει την παύση της προσωρινής αδυναμίας ή την εξακολούθησή της για ορισμένο χρονικό διάστημα, που προσδιορίζεται από την ιατρική βεβαίωση. 
Στη δεύτερη περίπτωση η Δ.Ι.Σ. παρατείνει την κατά τα άρθρα 1 και 2 αναπλήρωση για το αναγκαίο χρονικό διάστημα. 
2. Εάν δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί το χρονικό διάστημα της αναγκαίας παρατάσεως από ιατρική βεβαίωση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προβαίνει σε εφαρμογή των παρ. 3-7 του άρθρου 34 του ν. 590/1977, ώστε να διαπιστωθεί εάν συντρέχει οριστική αδυναμία ασκήσεως καθηκόντων του Μητροπολίτου
Read More »
Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

23 Ιουνίου το αιτηθήκαμε, 16 Ιουλίου έγινε πραγματικότητα…

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
23 Ιουνίου το αιτηθήκαμε, 16 Ιουλίου έγινε πραγματικότητα…Πολύ μεγάλη είναι η χαρά μας γιατί αυτήν την τόσο σημαντική κίνηση - κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο αρχικό αίτημα του γραφείου μας Compass Outdoor Adventures στης 23 Ιουνίου, για την τοποθέτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο Λιμεναρχείο στα Σύβοτα…

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από το γραφείο μας Compass Outdoor Adventures, στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που αμέσως ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει στην εξεύρεση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Euroline Shipping Σ. Μπακόλιας & ΣΙΑ, που πραγματοποίησε την δωρεά, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που αποδέχθηκε το αίτημα μας ώστε το μηχάνημα να βρίσκεται μόνιμα στον Λιμενικό Σταθμό Συβότων, (το οποίο αχρείαστο να είναι),,,, θα είναι διαθέσιμο προς χρήση μόνο στους πιστοποιημένους χειριστές Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…

Το γραφείο μας Compass Outdoor Adventures δεσμεύθηκε και έχει αναλάβει να συγκεντρώσει μια λίστα με όλους τους πιστοποιημένους χειριστές (της περιοχής) Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ώστε αυτή η λίστα να βρίσκεται τόσο στον Λιμενικό Σταθμό Συβότων, αλλά και σε όλα τα Ξενοδοχεία της περιοχής, με δυνατότητα πάντα την ανανέωση της λίστας προς την αύξηση του αριθμού των χειριστών.

Είναι εξίσου σημαντικό, επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν συνέχεια με κόσμο (Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Εστιατόρια κλπ), να εκπαιδεύσουν 1-2 άτομα για να γνωρίζουν την χρήση του μηχανήματος, ώστε η περιοχή να προσφέρει μαζικά ένα αίσθημα ασφάλειας σε όλους.

Το γραφείο μας έχει σχεδιάσει ένα πλάνο, που θα σας παρουσιάσουμε σύντομα, για να τοποθετηθούν τουλάχιστον άλλοι 3 Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, σε σημαντικά σημεία της Πέρδικας και των Συβότων.

Ελπίζουμε και εδώ το Επιμελητήριο να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε προς όφελος όλων, όπως ήδη το έπραξε στην παρούσα προσπάθεια.

Όλοι πρέπει να συμβάλλεται, γρήγορα, στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, διότι όπως γνωρίζεται έχουν συμβεί στο παρελθόν διάφορα περιστατικά, που αν υπήρχε το μηχάνημα,,, θα μπορούσε να είχε σωθεί μια ζωή.

Είναι Κοινωνική Ευθύνη να ενωθούμε όλοι για το καλό όλων, είναι απλό αλλά ΕΠΕΙΓΩΝ…..

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής τοποθετήθηκε σήμερα στον Λιμενικό Σταθμό Συβότων παρουσία του Περιφερειακού διευθυντή του Λιμεναρχείου, του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας και του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας…

Με εκτίμηση
Από το γραφείο
Compass Outdoor Adventures
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
23 Ιουνίου το αιτηθήκαμε, 16 Ιουλίου έγινε πραγματικότητα… 23 Ιουνίου το αιτηθήκαμε, 16 Ιουλίου έγινε πραγματικότητα… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Τραυματίστηκε 24χρονη στη "Πισίνα" στα Σύβοτα

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021
Τραυματίστηκε 24χρονη στη "Πισίνα" στα ΣύβοταΕνημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σύβοτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 24χρονης ημεδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΙΙ” Ν.Η. 56.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ημεδαπή τραυματίστηκε κατά την διάρκεια αποβίβασης από το Ε/Γ-Τ/Ρ στην παραλία “ΠΙΣΙΝΑ”.

Άμεσα στέλεχος της οικείας Λιμενική Αρχής μετέβη στην περιοχή, ενώ η 24χρονη διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Τραυματίστηκε 24χρονη στη "Πισίνα" στα Σύβοτα Τραυματίστηκε 24χρονη στη "Πισίνα" στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Σελίδες