Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε πριν λίγο δίπλα σε ποτάμι

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε πριν λίγο δίπλα σε ποτάμι


Η σορός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα, δίπλα σε ποτάμι στην Χαραυγή Πωγωνίου Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το πτώμα είναι πιθανό να ανήκει σε έναν 66χρονο από την περιοχή,ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Δεκεμβρίου.
 
Αυτή την ώρα στο σημείο προσεγγίζουν αστυνομικοί και πυροσβέστες από τις Π.Υ. Ιωαννίνων και Δελβινακίου και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκκάκης.
Read More »
Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε πριν λίγο δίπλα σε ποτάμι  Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε πριν λίγο δίπλα σε ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας
Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή


Άτυπη προθεσμία λίγων ημερών να σπεύσουν να τακτοποιήσουν οφειλές που έχουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών έχει δοθεί σε περισσότερους από 70 πρώην βουλευτές (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία), οι οποίοι έχουν πάρει άτοκα δάνεια έως και 15.000 ευρώ, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση της καταβολής της οφειλής τους, επικαλούμενοι αντικειμενική αδυναμία.

Ανάμεσά τους και ο τέως Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε μία από τις πρώτες κινήσεις που έκανε στο πλαίσιο της τακτοποίησης των οικονομικών της εθνικής αντιπροσωπίας, ζήτησε και πήρε από την αρμόδια υπηρεσία την πλήρη λίστα με περισσότερους από 120 νυν και πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του προνομίου του άτοκου δανείου.

Από τα λεπτομερή στοιχεία που έλαβε προέκυψε ότι πάνω από 50 νυν βουλευτές καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις, με παρακράτηση από τη βουλευτική τους αποζημίωση, αλλά ένας αριθμός που ξεπερνά τους 70, ορισμένοι από τους οποίους δεν εξελέγησαν ούτε στις εκλογές του 2012, έχουν οφειλές πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που θα έπρεπε, καθώς με τη μη εκλογή τους διέκοψαν την αποπληρωμή του χρέους τους.

Αρχικά, τον Νοέμβριο ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε στους πρώην συναδέλφους του για να θυμίσει την εκκρεμότητα.
Και επειδή προφανώς δεν είδε κάποια κινητικότητα από μέρους τους, επανήλθε.
Με μια ολιγόλογη επιστολή, την οποία αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κ. Βούτσης κάλεσε τους ασυνεπείς βουλευτές να ανταποκριθούν στην υποχρέωση που έχουν αναλάβει απέναντι στη Βουλή, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις, κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί σημαντική διευκόλυνση, καθώς ήδη παίρνοντας το δάνειο είχαν αντίστοιχη προθεσμία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης στην επιστολή με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 2015 ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: 
"Στη συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 4281/18.11.2015 επιστολής που σας έχει αποσταλεί και με την οποία σας υπενθυμίζουμε την εκκρεμότητά σας για την αποπληρωμή του δανείου που είχατε λάβει από τον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών κατά τη διάρκεια της θητείας σας και για ποσό ύφους (...........€) παραλείψαμε να σας ενημερώσουμε για την αυτονόητη δυνατότητα που έχετε για ρύθμιση ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού του δανείου σας σε έως και 48 δόσεις... Εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας μπορείτε να αιτηθείτε στην Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής τη ρύθμιση του δανείου σας σε όσες δόσεις επιθυμείτε και μέχρι σαράντα οκτώ μηνιαίες άτοκες, υπέρ του αρ. λογαριασμού της ΕΤΕ στον Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Βουλευτών, με μόνη αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία".

Το αμέσως επόμενο διάστημα από την παραλαβή της επιστολής, το γραφείο του κ. Βούτση επισκέφθηκαν βουλευτές που επικαλέστηκαν οικονομική αδυναμία ακόμα και εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι άνεργοι. 

Μάλιστα, υπήρξε βουλευτής ο οποίος προσήλθε στην αρμόδια υπηρεσία με την περσινή φορολογική δήλωσή του, στην οποία εμφανίζεται ετήσιο εισόδημα... 350 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέβαλαν την πρώτη δόση (ο ένας εκ των οποίων είχε στο παρελθόν κορυφαία θεσμική ιδιότητα), ένας της Ν.Δ. που κατέθεσε 100 ευρώ για χρέος 4.517 ευρώ, ένας των ΑΝ.ΕΛ. που κατέθεσε μία δόση έναντι οφειλής 9.800 ευρώ και ένας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που κατέβαλε 114 ευρώ και εξόφλησε το σύνολο του ποσού που όφειλε.

Στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα που δόθηκε από τον κ. Βούτση για να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δανείων μόλις 25 έσπευσαν να καταθέσουν την αίτηση για τις 48 δόσεις, ενώ εκείνοι που είτε αποπλήρωσαν είτε κατέθεσαν έστω και μία δόση ήταν όλοι κι όλοι... πέντε!

Από τους συνολικά πάνω από 70 πρώην βουλευτές, οι 28 ανήκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι 27 στη Νέα Δημοκρατία, πέντε στους «Ανεξάρτητους Ελληνες», δύο στη Χρυσή Αυγή και ένας στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη λίστα των πρώην υπάρχουν κάποιοι που οφείλουν ποσά που ξεκινούν από 2.700 ευρώ (σ.σ.: ο λόγος για πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γεωργίου Παπανδρέου), ενώ οι οφειλές φτάνουν στο ποσό των 15.000 ευρώ για πρώην βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας που εκλεγόταν στη Βόρειο Ελλάδα. 

Όμως, η μεγάλη πλειονότητα των χρεών αφορά ποσά που κυμαίνονται από 5.000 έως 10.000 ευρώ. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως τουλάχιστον έχουν καταγραφεί από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, υπάρχει αντικειμενική οικονομική αδυναμία. 

Βουλευτές οι οποίοι από τη μη επανεκλογή τους και λόγω της αυξημένης ανεργίας δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν οικονομικά κι έχουν μεγάλες οφειλές. 

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες άλλες περιπτώσεις που αφορούν προκλητική αδιαφορία και κατά σύστημα αποφυγή πληρωμής ενός δανείου, το οποίο μάλιστα είναι άτοκο.

Ο τέως Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μπέζας σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των ανέργων πρώην βουλευτών, αφού εργάζεται ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πάργα κ. Αντώνη Νάστα και μάλιστα με μεγάλο μισθό.
Δεν γνωρίζουμε εάν ανήκει στους 25 που έσπευσαν να καταθέσουν την αίτηση για τις 48 δόσεις, στους 5 που είτε αποπλήρωσαν είτε κατέθεσαν έστω και μία δόση.
Οφείλει ο ίδιος να ενημερώσει τους Θεσπρωτούς εάν ανήκει ή όχι σε αυτούς που προκλητικά αδιαφορούν για να αποφύγει την πληρωμή ενός δανείου και μάλιστα άτοκου.
Read More »
Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή Στους μπαταχτσήδες της βουλής ο Αντώνης Μπέζας  Δεν πληρώνει το ΑΤΟΚΟ δάνειο που πήρε από τη βουλή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, για ηχορύπανση

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
Συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, για ηχορύπανση


Συνελήφθη, χθες (08-01-2016) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 43χρονη ημεδαπή, για ηχορύπανση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της 43χρονης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Read More »
Συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, για ηχορύπανση Συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ”

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
Αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ”


Μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ” στις 4/1/2016 έξω από την Περιφέρεια στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 5/1/2016 για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της δράσης και να προγραμματίσει τις δράσεις για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν ομόφωνα:

α) Η αποστολή νέου εγγράφου στην Περιφέρεια όπου θα ζητάμε να καθοριστεί ημερομηνία για την υπόδειξη του αγωγού που μας ζήτησαν με την παρουσία χημικού της Περιφέρειας για να παρθεί και δείγμα για ανάλυση. Επίσης την αποστολή του καταλόγου των αδειοδοτημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων που μας ανακοίνωσαν ότι μπορούμε να έχουμε

β) Μετά την προσωπική παραλαβή χτες της έγγραφης απάντησης του Δήμου Πωγωνίου (που δεν έφτασε ποτέ ταχυδρομικά στα γραφεία μας) στο έγγραφο μας με αρ.πρ9/8-10-15 που ζητούσαμε ενημέρωση για το βιολογικό του Παρακαλάμου αποφασίστηκε να σταλεί νέο έγγραφο όπου θα αναφέρεται πως η απάντηση για το έργο της αποχέτευσης/βιολογικού δεν είναι ικανοποιητική και θα ζητάμε τη σύμβαση του έργου, τον προϋπολογισμό και τα συγκεκριμένα έργα που έχουν γίνει, με παράλληλη κοινοποίηση του εγγράφου μας σε όλη την αντιπολίτευση.

γ) Η επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης με συνοδεία δικηγόρου στο Πρωτοδικείο για ενημέρωσή μας σχετικά με με την πορεία της καταγγελίας μας το καλοκαίρι στον Εισαγγελέα.

δ) Η αποστολή εγγράφου στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων για το τι έχει γίνει με την απόφασή του από πέρυσι για την εγκατάσταση 17 σταθμών μέτρησης κατά μήκος του Καλαμά καθώς και σχετικάμε τα φρεάτια ελέγχου της ποιότητας των λυμμάτων των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

 
ε) ΤΗ αποστολή εγγράφου στο Δήμο Πωγωνίου σχετικά με τις ενέργειες για την αλλαγή του τρόπου ποτίσματος με τεχνητή βροχή

στ) Η επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Προγράμματος LIFE για τον Καλαμά κ. Αλμπάνη για τα αποτελέσματα του προγράμματος

ζ)Η παράσταση της Κίνησης στην εκδήλωση – κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά στην Αθήνα την Κυριακή 10/1/16 για την ενημέρωση τους για τις δραστηριότητες της Κίνησης όπως μας ζητήθηκε

η) Δράση της κίνησης στην περιοχή της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων το Φεβρουάριο.
Read More »
Αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ” Αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. “ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

To έργο του Θεσπρωτού πανεπιστημιακού Φώτη Μήτση αναγνώρισε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
To έργο του Θεσπρωτού πανεπιστημιακού Φώτη Μήτση αναγνώρισε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών

 
To έργο του Θεσπρωτού πανεπιστημιακού (ομότιμου καθηγητή Οδοντιατρικής, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί πολλά χρόνια προέδρου του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός) Φώτη Μήτση αναγνώρισε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών. 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Κάκαβος, καρδιοχειρουργός, πρώην διευθυντής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "δεν στόχευσε ποτέ στην προσωπική ανάδειξη και επίδειξη, τίτλους και αξιώματα δεν επεδίωξε, αυτά ήρθαν ως επιβράβευση  αναγνώρισης του έργου του, όπου αναδεικνυόταν πάντοτε η χαρισματικότητά του". 
Είναι πολυσύνθετη, εμπνευσμένη, πληθωρική και με θάρρος και τόλμη προσωπικότητα. 
Ο ίδιος ο κ. Μήτσης θεωρεί ότι "τα ύστερα χρόνια έχουν κι αυτά την ομορφιά τους, αρκεί να μπορούμε να κρατάμε έστω κι ένα μικρό μέρος από τα οράματα και το ρομαντισμό της νιότης. 
Κι ακόμα, έχουν κι αυτά τα ενδιαφέροντά τους, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι, όταν η ζωή μάς χαρίσει χρόνια, το δικό μας χρέος είναι να δίνουμε σ' αυτά τα χρόνια ζωή".


 
Ο Φώτης Μήτσης, γεννημένος το 1926 στο Φοινίκι Θεσπρωτίας, είναι Έλληνας οδοντίατρος, ιατρός και πανεπιστημιακός, Ομότιμος καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μήτσης σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1951. Αναγορεύθηκε διδάκτορας της ίδιας Σχολής το 1962, ενώ δυο χρόνια αργότερα (1964) έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ως υπότροφος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (Ν.Ι.Η.) των Η.Π.Α., πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στους τομείς της Ενδοδοντίας και της Περιοδοντολογίας, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (1964–1965).

Από το 1956 άρχισε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώτα ως βοηθός (1956), θέση από την οποία και εξελίχθηκε έως και καθηγητής στην έδρα Οδοντικής Παθολογίας και Θεραπευτικής της Οδοντιατρικής Σχολής. Διετέλεσε κοσμήτορας (1975–1977) και Πρόεδρος (1983–1987) της Οδοντιατρικής Σχολής, ενώ επί σειρά ετών (1974–1985) υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1978 εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη θέση του Πρυτάνεως, όπου και υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης (1978–1979), Πρύτανης (1979–1980) και Προπρύτανης (1980–1981). Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πρυτάνεων (1979 – 1980), εργάστηκε για την εκπόνηση σχεδίου νόμου που ως στόχο είχε τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της Ανώτατης Παιδείας. 
 
Επίσης, χρημάτισε Πρόεδρος του Νοσηλευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1985 και 1986. Το έτος 1977 εκλήθη και δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (Η.Π.Α.). Τέλος, διατέλεσε τακτικό μέλος (1981 – 1990) της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Κομισιόν) για τον εκσυγχρονισμό της οδοντιατρικής εκπαίδευσης και την εναρμόνιση της με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον δημόσιο βίο, ο Μήτσης διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατά τα έτη 1987–1988 και 1997–2001, πρόεδρος της επιτροπής Στοματικής Υγείας, πρόεδρος (1976 - 1979) του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), μέλος Δ.Σ. του ΔΙ.ΚΑ.ΤΣΑ., μέλος της Επιτροπής Αγωγής της Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής κατά του AIDS και μέλος του Δ.Σ. στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κ.α.

Στo πλαίσιο της δραστηριότητάς του συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση και οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου Θεσπρωτίας. Τέλος, έχει τιμηθεί με Μετάλλιο και Δίπλωμα Εξαιρέτων Πράξεων για τη συμμετοχή και δράση του στην Εθνική Αντίσταση κατά των Ιταλογερμανών.

Read More »
To έργο του Θεσπρωτού πανεπιστημιακού Φώτη Μήτση αναγνώρισε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών  To έργο του Θεσπρωτού πανεπιστημιακού Φώτη Μήτση αναγνώρισε ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - IANOYAΡΙΟΣ 2016

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - IANOYAΡΙΟΣ 2016Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΡΗ
2 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ.– ΑΣΠΙΩΤΗΣ
 3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗΣ
3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΟΣ
4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΚΡΙΔΗ
5 ΤΡΙΤΗ ΛΙΑΚΟΥ
6 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
7 ΠΕΜΠΤΗ ΝΤΑΗΣ
8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ  
9 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ – ΛΙΑΚΟΥ  
 3μ.μ έως  πρωί ΜΠΕΚΙΟΥ
10 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
11 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΤΙΝΑΣ
12 ΤΡΙΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.
13 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
14 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΡΗ
15 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
16 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΚΟΥΡΗ - ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.     
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
17 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
18 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
19 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
20 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
21 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
23 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ  
 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
24 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΤΙΝΑΣ
25 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠΥΡ.
26 ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
27 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
28 ΠΕΜΠΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
30 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ. -3μ.μ. ΜΑΚΡΙΔΗ – ΑΣΠΙΩΤΗΣ – ΜΑΣΤΟΡΑΣ
 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΚΡΙΔΗ
31 ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΙΑΚΟΥ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - IANOYAΡΙΟΣ 2016 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - IANOYAΡΙΟΣ 2016 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

3.802 τροχαίες παραβάσεις το Δεκέμβριο στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
3.802 τροχαίες παραβάσεις το Δεκέμβριο στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Δεκέμβριο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2014). 
 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
  • 1 θανατηφόρo τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2014)
  • κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2014)
  • 10 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2014)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 18 παθόντες (έναντι 12 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
1 νεκρός (όπως και το 2014)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 1 το 2014)
17 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2014)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
παραβίαση προτεραιότητας
οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς


β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.802) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :

· 738 για υπερβολική ταχύτητα.

· 40 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).

· 30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

· 76 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

· 89 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

· 30 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

· 3 για παραβίαση προτεραιότητας.

· 15 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

· 29 για αντικανονικό προσπέρασμα.

· 23 για αντικανονικούς ελιγμούς.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (101) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (105) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Read More »
3.802 τροχαίες παραβάσεις το Δεκέμβριο στην Ήπειρο 3.802 τροχαίες παραβάσεις το Δεκέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 28χρονος στην Ηγουμενίτσα για ληστεία

Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016
Συνελήφθη 28χρονος στην Ηγουμενίτσα για ληστεία


Συνελήφθη, προχθές (07-01-2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για ληστεία.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 28χρονος στην Ηγουμενίτσα για ληστεία Συνελήφθη 28χρονος στην Ηγουμενίτσα για ληστεία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες