Συνελήφθη 25χρονος με 1.150 γραμμάρια ηρωίνη

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016

 
 
Συνελήφθη, την Παρασκευή το μεσημέρι στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
 
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που έγινε στον 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο του εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα - Αθήνα.
 
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου, κρυμμένα κάτω από τα ρούχα του, δύο πακέτα τυλιγμένα με ελαστικό επίδεσμο, τα οποία περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «τούβλου», συνολικού βάρους -1.150- γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
 
Επίσης, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και ένα ταξιδιωτικό εισιτήριο.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 25χρονος με 1.150 γραμμάρια ηρωίνη Συνελήφθη 25χρονος με 1.150 γραμμάρια ηρωίνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016 Rating: 5

Αντιμισθίες αιρετών και πράσινα άλογα! - Του Σταύρου Κωστάρα

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016


Σαν να μην έφτασε άλλο «δημοσίευμα», το οποίο κατέκρινε την κυβέρνηση και τους βουλευτές ότι «κοιμούνται όρθιοι» και παίζουν «μπιρίμπα» κατά την ψήφιση νομοσχεδίων που αφορούν εκλογή συνταξιούχων ως αιρετών , η περιβόητη ανάλυση – νομική ερμηνεία συνεχίζεται με νέο λαϊκισμό και επιπλέον παραπληροφόρηση, η οποία αυτή τη φορά αφορά τις αντιμισθίες των αιρετών, οι οποίες χαρακτηρίζονται, ιδιαίτερα αυτές των Περιφερειαρχών , Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων, ως εξευτελιστικές!!!
Από την μια βέβαια το δημοσίευμα χρυσώνει το χάπι λέγοντας, και σωστά, ότι δεν μπορεί σε περιόδους κρίσεων και ανεργίας να λαμβάνονται από τους Περιφερειάρχες , Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους ποσά τα οποία θα θεωρούνται πρόκληση, αλλά από την άλλη χαρακτηρίζει τις μετά το 2010 αντιμισθίες των αιρετών μειωμένες δραματικά, σε σχέση με πριν, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υποχρεώνονται αιρετοί (Περιφερειάρχες , Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι) που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, να εργάζονται απογεύματα και Κυριακές, αφού οι «αμοιβές» τους δεν επαρκούν για να καλύψουν, σε πολλές περιπτώσεις, ούτε τις οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις, αλλά ούτε και τις απορρέουσες υποχρεώσεις από τα αξιώματα που κατέχουν!!
Δικαιολογώντας όμως την παραπάνω θέση του αποφεύγει έντεχνα να μνημονεύει πόσα π.χ χρήματα ξόδευε κάποιος αιρετός από την τσέπη του στην προ κρίσεων εποχή για τέτοιας μορφής εκδηλώσεις!! Εκ της εμπειρίας μου, και εξ όσων γνωρίζω για συγκεκριμένο άτομο, δεν ξόδευε ούτε ένα ευρώ για συμμετοχή σε εκδηλώσεις λόγω του αξιώματός του!! Το αυτοκίνητο του δήμου το είχε τζάμπα όλη μέρα στην πυλωτή του για τις μετακινήσεις του, το κινητό του τηλέφωνο 400-500 ευρώ μηνιαίως το χρέωνε στο δήμο, τα κρασιά που έπινε στις πλατείες και στα καφενεία τα χρέωνε κι αυτά στο δήμο, τα φαγητά και τους καφέδες, ακόμη και εκδρομή στα Γιάννενα να πήγαινε, κι αυτά στο δήμο τα χρέωνε!! Μάλλον χρέωνε κι άλλα αλλά δεν είναι της παρούσας να αναφερθώ σε αυτά! Δεν λέω ότι και σήμερα γίνεται το ίδιο. Ούτε λέω ότι τα χρήματα που λαμβάνουν οι αιρετοί είναι πολλά. Αλλά αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος θυμηθεί το παρελθόν μπορεί και να αλλάξει γνώμη!! Προειδοποιεί όμως ότι αν θέσουν υποψηφιότητες άτομα ανυπόληπτα, χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς ικανότητες, πιθανόν να πάρουν και «συμπλήρωμα» από άλλες πηγές για να καλύψουν τις «ψαλιδισμένες» και εξευτελιστικές αμοιβές τους!!
Το δημοσίευμα λαϊκίζει επιπλέον και ασχολείται με τον θόρυβο που έγινε τελευταία για την περικοπή στο ήμισυ των «αμοιβών» που λαμβάνουν οι αντιδήμαρχοι, οι οποίες ανέρχονται στο ήμισυ της «αμοιβής» του δημάρχου. Συμπεραίνει λοιπόν ότι εφόσον οι αντιδήμαρχοι ορίζονται από το δήμαρχο, στην πλειοψηφία τους μπορούν και ασκούν συγχρόνως και το κύριο επάγγελμά τους!!
Ξεχνάει όμως να αναφέρει ότι οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι απλά παίρνουν ούτως ή άλλως τις αποδοχές τους, όπως στην υπηρεσία τους, ότι οι συνταξιούχοι απλά παίρνουν την σύνταξή τους, ότι οι αντιδήμαρχοι δεν παίρνουν αποζημίωση για συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια, ότι έχουν συγκεκριμένες πλείστες αρμοδιότητες στις οποίες τους ορίζει ο δήμαρχος, ότι συμμετέχουν κι αυτοί σε πάρα πολλές εκδηλώσεις γιατί αποκλείεται ο δήμαρχος να γίνει 10 κομμάτια, ότι δεν αμείβονται όλοι αλλά μόνο οι μισοί αντιδήμαρχοι, ότι έχουν την εποπτεία συγκεκριμένων υπηρεσιών, ότι το ωράριο της εργασίας τους σε τυχόν ιδιωτικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, συμπίπτει με το ωράριο του δήμου, ότι έχουν υποχρέωση να μεταβαίνουν συχνά στις δημοτικές ενότητες στις οποίες έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι, ότι είναι αδύνατο για έναν έμπορο, βιοτέχνη, ελεύθερο επαγγελματία, γιατρό κλπ να κλείσει το γραφείο και την επιχείρηση του έστω και για μερικές ώρες κάθε μέρα χωρίς να χάσει τους πελάτες του και απλά αναφέρει ότι ως εκ θαύματος μπορούν να είναι σε δύο μέρη (Δημαρχείο – Εργασία) ταυτόχρονα!!!! Ξεχνάει ακόμη να πει ακόμα ότι η αμοιβή αυτή φορολογείται κανονικά και προστίθεται σε όλα τα άλλα έσοδα που έχει ο κάθε δικαιούχος, με αποτέλεσμα τελικά να είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προβλέπει ο νόμος.
Διαφωνεί ριζικά λέει!! Τώρα ποιος διαφωνεί θα το καταλάβετε παρακάτω!! Και γιατί διαφωνεί? Γιατί λέει –λαϊκίζοντας πάντα- ότι ο αντιδήμαρχος «υποτίθεται» ότι επιλέγεται αφήνοντας υπόνοιες ότι θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά!! Όχι λοιπόν. Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να ορίσει αντιδημάρχους στους οποίους μεταβιβάζει σχεδόν όλες τις δικές του αρμοδιότητές (εκτός κάποιες που προβλέπει ο νόμος να εκτελεί ο ίδιος ο δήμαρχος). Και είναι πάρα πολλές!! Όπως εποπτεία καθαριότητος, οικονομικών υπηρεσιών, λογιστηρίου, τεχνικής υπηρεσίας, ΚΕΠ, δημοτολογίου, αγροτικών υποθέσεων, καταστημάτων, έργων, δεκάδων επιτροπών, αλλά και μέλη οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής.
Οι αντιδήμαρχοι δεν «βοηθούν» το δήμαρχο, όπως παραπλανητικά αναφέρεται, αλλά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί έχουν συγκεκριμένα δικά τους καθήκοντα και ελέγχουν όλο το προσωπικό του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων. Οι περισσότεροι δήμοι, όπως πλέον έχουν διαμορφωθεί μετά τον Καλλικράτη, έχουν πολλές δημοτικές ενότητες και μεγάλη επιφάνεια και μέγεθος. Είναι αδύνατον κάποιος να μπορεί και να ασχοληθεί με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα αλλά και να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος!!
Λαϊκίζοντας πάντα αναφέρει ότι οι αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν καθήκοντα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ από τον νόμο το διάστημα αυτό είναι συγκεκριμένο και προβλέπεται να είναι 2,5 χρόνια ακριβώς. Μιλάει ακόμα και για επανάσταση η οποία έγινε σχετικά με την μείωση αυτή παραλείποντας να αναφέρει ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις από το 2011 και έκτοτε, καθώς και ότι, όπως παρακάτω θα δούμε, μέχρι τότε «κάποιοι» έπαιρναν και 2 και 3 και 4 μισθούς συντάξεις και αντιμισθίες και έξοδα παραστάσεως. Λέει ότι οι περισσότεροι εναλλάσσονται στο αξίωμα αυτό σαφώς υπερβάλλοντας. Προβάλλοντας ανύπαρκτους στην ουσία λόγους, προφανώς επιθυμεί να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων λέγοντας μισές αλήθειες και λόγια της φαντασίας του, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι προσφέρει κοινωνική δικαιοσύνη!!
Ξεχνάει βέβαια, εκτός από όλα τα παραπάνω ο ξεχασιάρης, να αναφέρει ότι ο τόσο ο ίδιος ο συντάκτης, αλλά και άλλοι ως αιρετοί (Νομάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι κλπ) ελάμβαναν, πριν το 2010, και τους μισθούς τους από τις θέσεις τις οποίες εργαζόταν στο δημόσιο τομέα και τα έξοδα παράστασης – αντιμισθίες ως νομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι και τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά -επιπλέον των αυτών - και καμιά έξτρα αμοιβή ως πρόεδροι καμιάς δημοτικής επιχείρησης άμα λάχει!!!!
Ξεχνάει ακόμη βέβαια να ενημερώσει ότι με τα δάνεια, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησαν αυτός και οι όμοιοι του πριν το 2011 δεν άφησαν περιθώριο για να υπάρχει πιο ορθή πολιτική αντιμετώπιση των οικονομικών των δήμων, των περιφερειών της χώρας!
Βλέπετε με το να ρίχνουμε όλα τα βάρη και τις ευθύνες στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, στους υπουργούς και την κυβέρνηση γενικότερα, ξεχνάμε ότι και σε τοπικά επίπεδα η σπατάλη, τα χρέη και η κακοδιαχείριση έχουν ίσο μερίδιο στην γενικότερη κατάρρευση της οικονομίας της χώρας.
Read More »
Αντιμισθίες αιρετών και πράσινα άλογα! - Του Σταύρου Κωστάρα Αντιμισθίες αιρετών και πράσινα άλογα! - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016 Rating: 5

Πυρκαγιά από κεραυνό ξέσπασε στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016


Σε κεραυνό αποδίδεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, σε δασική έκταση , πάνω από την περιοχή καλάμι, στην Πλαταριά του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αρχικά η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση, η έγκαιρη όμως επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας, με την βοήθεια και της βροχής που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά, κατάφεραν να την περιορίσουν και να την σβήσουν, αφού έκαψε πρώτα μικρή δασική έκταση.

Στο σημείο βρέθηκαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής, από δύο πλευρές, με 10 άντρες και επικεφαλής τον διοικητή τους Αντιπύραρχο Λεωνίδα  Γκιόκα

Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο προληπτικά για τον φόβο αναζωπύρωσης.
Read More »
Πυρκαγιά από κεραυνό ξέσπασε στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Πυρκαγιά από κεραυνό ξέσπασε στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016 Rating: 5

Ζητείται άμεσα καμαριέρα σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016


Ζητείται άμεσα για πρόσληψη, καμαριέρα σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα.

Απαραίτητη η προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Πληροφορίες στο τηλ. 6937282904
Read More »
Ζητείται άμεσα καμαριέρα σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Ζητείται άμεσα καμαριέρα σε ξενοδοχείο στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες