Μετέφεραν πεζοί, περισσότερα από 38 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Μετέφεραν πεζοί, περισσότερα από 38 κιλά κάνναβης


Συνελήφθησαν, σήμερα (27-05-2021) το πρωί σε δύσβατη - δασική περιοχή του Μαυροβουνίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (24) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -38- κιλών και -350- γραμμαρίων.


Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν:
· η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών,
· χρηματικά ποσά -350- ευρώ και -6.500- λεκ Αλβανίας,
· -2- κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Μετέφεραν πεζοί, περισσότερα από 38 κιλά κάνναβης Μετέφεραν πεζοί, περισσότερα από 38 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

36 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
36 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 26
ΠΕ Πρέβεζας 6


Read More »
36 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 36 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη ΗγουμενίτσαςΌπως είναι γνωστό, ο διεθνής Λιμένας Ηγουμενίτσας, είναι ένα μεγάλο δημόσιο έργο, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε, από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το οποίο δεν αξιοποιήθηκε με τον τρόπο που έπρεπε, από τις Κυβερνήσεις των άλλων κομμάτων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) που άσκησαν την εξουσία έκτοτε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση, με όρους μη συμφέροντες για το δημόσιο.

Οι Θεσπρωτοί δεν ξεχνούν ότι δυο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (Κουρουμπλής-Σαντορινιός) ανακοίνωσαν την παραχώρηση της χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας και ήταν αυτοί που επανέφεραν την Χερσαία Ζώνη από το υπουργείο Οικονομικών στον ΟΛΗΓ για να κάνουν ποιο ελκυστικό προφανώς το πακέτο. Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ Α.Ε. και ας λένε τώρα ότι η δικιά της ιδιωτικοποίηση ήταν καλύτερη. Την ίδια υπόσχεση έδωσε και ο σημερινός υπουργός της ΝΔ ,αλλα εδώ και ένα περίπου έτος βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΗΓ ΑΕ από ιδιώτες. Με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και προκλητική αδράνεια έως αδιαφορία των τοπικών κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων της ΝΔ, έως τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα συμπαρασύρει και δεν θα οδηγήσει στην παραχώρηση στον ιδιώτη επενδυτή, εγκαταστάσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αλιευτική δραστηριότητα, καθώς και χώρους αναψυχής, οι οποίοι πρέπει να είναι προσβάσιμοι στην τοπική κοινωνία.

Αναφερόμαστε φυσικά στην πολύπαθη διαδικασία για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμένα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται απόλυτα με τι καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση όλοι οι χώροι του παραλιακού μετώπου της πόλης, που δεν συνδέονται με τη λειτουργία του λιμανιού, ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, καθώς και ο χώρος των υφιστάμενων αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Ενώνουμε τη φωνή μας, στην διαμαρτυρία για την αδικαιολόγητη έως περίεργη στάση της Κυβέρνησης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη ως αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ιδιωτών και ΤΑΙΠΕΔ όλη η χερσαία ζώνη. Η τουριστική και αλιευτική ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αποτελούν σαφώς υποθέσεις κρατικού ενδιαφέροντος και η άσκηση των σχετικών πολιτικών ανήκει στο δημόσιο και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας στην παραλιακή ζώνη, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Καλούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να τροποποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης και να περιοριστούν οι χώροι που θα παραχωρηθούν προς εκμετάλλευση από τον ιδιώτη, σε αυτούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία του λιμανιού και να αποδοθούν οι άλλοι χώροι στη τοπική κοινωνία και οικονομία. Το ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της υπόθεσης και με τα θεσμικά του όργανα και τις δυνατότητες που διαθέτει τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και εκτός αυτού, θα είναι πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τους φορείς, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Ζητούμε άμεσα από όλους τους παράγοντες της εξουσίας (κυβερνητικός βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΗΓ) να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να πάρουν επιτέλους σαφή και ξεκάθαρη θέση, απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις που προιωνίζονται από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Η ευθύνη για την καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων που θα κρίνουν το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου τους βαρύνει αποκλειστικά. ‘

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Read More »
Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία στα μανταρίνια

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Β. Γιόγιακας: Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία στα μανταρίνιαΟ βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μηνύματα από έμπειρους παραγωγούς μανταρινιών της περιοχής μας που εκτιμούν ότι φέτος θα έχουμε μεγάλη μείωση της παραγωγής λόγω ακαρπίας.
Επικοινώνησα άμεσα με τον ΕΛΓΑ και μού ειπώθηκε ότι οι υπηρεσίες παρακολουθούν τις καλλιέργειες και θα μπορούν να αποτιμήσουν το μέγεθος του προβλήματος μετά τον Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα της παραγωγής.
Εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να δοθεί Κρατική Οικονομική Ενίσχυση, θα προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία στα μανταρίνια Β. Γιόγιακας: Επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την ακαρπία στα μανταρίνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ενός 30χρονου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Σύλληψη ενός 30χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 30χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 30χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Θωμά Δημητρίου στη σύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνη

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Θωμά Δημητρίου στη σύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνηΚύριε Πρόεδρε, κύριοι Δήμαρχοι, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Φορέων, καλησπέρα σας! Ο κυβερνητικός βουλευτής, ήταν πολύ καθησυχαστικός στην ομιλία του! Είπε, πως δεν παραχωρούνται ούτε το Δρέπανο, ούτε το Μακρυγιάλι αλλά μόνο ο χώρος που προορίζεται για τις εγκαταστάσεις της μαρίνας! Άρα κακώς ανησυχούμε και κακώς συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα! Τέτοιες υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλές και από πολλούς , όμως την απόδοση της Χερσαίας Ζώνης στο Δήμο δεν την έχουμε δει. Μας είπε ότι από τη συμφωνία του 2017 δεν έχει αλλάξει τίποτε! Και όμως έχει αλλάξει κάτι πολύ σημαντικό, ο νόμος. Με τον προηγούμενο νόμο, το Δημόσιο είχε τη διαχείριση και τον έλεγχο του λιμανιού και επιτρεπόταν η υπο-παραχώρηση μόνον ορισμένων δραστηριοτήτων χωρίς να θίγεται η χερσαία ζώνη, ενώ με το νέο νόμο παραχωρείται τουλάχιστον το 67% των μετοχών της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. , που σημαίνει ότι όλη η περιουσία του ΟΛΗΓ εκχωρείται στον ιδιώτη!

Ο κ. Καχριμάνης ήρθε σήμερα και ασχολήθηκε για πρώτη φορά μαζί μας για το ζήτημα του λιμανιού. Αφιέρωσε στη σύσκεψή μας περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, κατά τα οποία μας βρήκε αδιάβαστους και απληροφόρητους και αποχώρησε γιατί είχε πέσει όπως είπε μία κολόνα της ΔΕΗ και έπρεπε να πάει να τη σηκώσει! Φαντάζομαι δεν θα τη σηκώσει ο ίδιος. Πρόλαβε όμως και μας μετέφερε την τηλεφωνική διαβεβαίωση που του έδωσε ο Υπουργός, ότι τίποτα από τη χερσαία ζώνη δεν παραχωρείται! Όλοι μας επομένως έχουμε λαθεμένη αντίληψη για το θέμα! Αλλά για ποιο λόγο δεν έχει αποδοθεί τόσα χρόνια η χερσαία ζώνη στο Δήμο, δεν μας είπε.

Ο κ. Πορφύρης μας παρουσίασε διαφορετικούς χάρτες από αυτούς που μας παρουσιάστηκαν όταν συζητούσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί συμβαίνει αυτό, ποιοί και με ποιά δικαιοδοσία αλλάζουν τους χάρτες, μήπως αυτό γίνεται για «να θολώνουν τα νερά», να προκαλέσουν σύγχυση;

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που Δήμαρχος, κυβερνητικός βουλευτής, Περιφερειάρχης και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν.

· Γιατί με τη σύμβαση παραχώρησης της 3 /2 /2002, παραχωρήθηκε εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου στην ΟΛΗΓ ΑΕ το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

· Γιατί το ΤΑΙΠΕΔ στο δελτίο τύπου στις 22/4/2021 όταν ανακοίνωσε τα επτά επενδυτικά σχήματα της Β’ φάσης για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΗΓ ΑΕ, μας υπενθυμίζει ότι στην εν λόγω εταιρεία έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

· Γιατί ο ΟΛΗΓ προέβη επειγόντως στις εγκρίσεις των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που δεν υπήρχαν για τα αλιευτικά καταφύγια Σαγιάδας και Πλαταριάς, απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραχώρησή τους.

Άρα δημοπρατούνται τα πάντα και η σημερινή σύσκεψη φορέων ως μορφή αντίδρασης, έρχεται καθυστερημένα.

Σήμερα, σε ένα θεσπρωτικό site είδαμε τον κυβερνητικό βουλευτή, να φωτογραφίζεται στο Δρέπανο με την πρόεδρο του ΟΛΗΓ δίπλα στο μηχάνημα καθαρισμού της παραλίας. Με την ενέργεια αυτή ο βουλευτής στέλνει το μήνυμα, ότι αναγνωρίζει στον ΟΛΗΓ την κυριότητα του Δρεπάνου και όχι στο Δήμο που το διεκδικεί. Ποιούς εμπαίζει όταν λίγες ώρες μετά, συμμετέχει στην σημερινή μας σύσκεψη και μας λέγει αυτά που ακούσαμε, ότι δηλαδή δεν παραχωρούνται το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι;

Για τη σημερινή σύσκεψη, εκτός του Εμπορικού Συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου, οι υπόλοιποι φορείς δεν είχαν εκφραστεί νωρίτερα, εκφράστηκαν όμως εδώ στη σύσκεψη και δήλωσαν ότι θα συντονιστούν, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια. Από το ΤΕΕ γιατί δεν τοποθετούνται; Το ΤΕΕ είναι επιστημονικός σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας και θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή του για το θέμα που συζητάμε. Γιατί σιωπά;

Ως Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» και ως ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση – πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ ( θα δημοπρατηθεί τουλάχιστον το 67% ).

Θυμίζω ότι από το λιμάνι της Καβάλας παραχωρείται μία προβλήτα για συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως προέβλεπε ο νόμος 4597/2019 και όπως γίνεται στο 87% των λιμένων της Ευρώπης. Γιατί δεν επέλεξαν την ίδια διαδικασία και για το λιμάνι μας; Αν είχε επιλεγεί αυτή η διαδικασία δεν θα ανησυχούσαμε τώρα για τη χερσαία ζώνη, γιατί απλά θα παρέμενε στο δημόσιο και δεν θα πήγαινε σε ιδιώτη!

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν; Άμεσα να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή για να χαράξει τα όρια του αιγιαλού όπου δεν υπάρχουν και να τα επαναχαράξει όπου έχουν μεταβληθεί λόγω επιχωματώσεων. Η διαδικασία αυτή μαζί με τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της χερσαίας ζώνης, η οποία νομιμοποίηση απ’ ότι μας έχουν διαβεβαιώσει επανειλημμένα σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη γίνει, είναι προϋπόθεση για να αποδοθεί με νόμο η χερσαία ζώνη στο Δήμο.

Σήμερα ως σύσκεψη φορέων τι κάνουμε; Πρέπει ομόφωνα να διεκδικήσουμε ώστε άμεσα να αποδοθούν στο Δήμο όλες οι παραλίες των Συβότων και της Πλαταριάς, το Μακρυγιάλι, το Δρέπανο, ο ποδηλατόδρομος, όλος ο χώρος στα Πλατάνια μαζί με τα γήπεδα τένις, το Πάνθεον, το Παλιό Λιμάνι με το Τελωνείο και το πάρκινγκ, το πάρκινγκ μπροστά από την Αστυνομία, ο παραλιακός δρόμος μέχρι την Εγνατία και όλοι οι χώροι όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες εμπορικές και εστίασης. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους του λιμανιού Σαγιάδας, όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες εμπορικές και εστίασης, να αποδοθούν στο Δήμο Φιλιατών.

Τα παραπάνω δεν πρέπει να τα περιμένουμε ως δώρα, που θα μας τα δώσουν κάποιοι από αβροφροσύνη, γιατί δεν είμαστε επαίτες. - Απαιτούμε να μας δοθούν γιατί είναι υπόθεση ζωής για το Δήμο , για το νομό για την Ήπειρο και - διεκδικούμε να μας δοθούν ανταποδοτικά τέλη από τη κίνηση του λιμανιού, όπως συνέβαινε μέχρι το 2000, για να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της χερσαίας ζώνης. Τέλος συμφωνώ ότι για να εισακουστούμε, πρέπει να προβούμε σε δυναμική κινητοποίηση και να κλείσουμε το λιμάνι. Δυστυχώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι η μόνη μορφή αγώνα που μας έχει απομείνει για να φέρει αποτέλεσμα!

Θωμάς Δημητρίου Δημοτικός Σύμβουλος Συντονιστής ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ.

ΥΓ 1. Πιστεύω ότι η σύσκεψη φορέων συγκαλείται από το Δήμο όχι για να στοιχηθούν οι φορείς πίσω από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε να αποτελέσει άλλοθι και εφησυχασμό ότι έπραξε το καθήκον του, αλλά ως μία ανοιχτή συνέλευση συζητά προτάσεις και παίρνει με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσεις, τις οποίες και υποστηρίζει.

2. Κατά την σύσκεψη, η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, τάχθηκε κατά της πώλησης των λιμανιών και φυσικά υπέρ της απόδοσης της χερσαίας ζώνης στους Δήμους.
Read More »
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Θωμά Δημητρίου στη σύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνη Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Θωμά Δημητρίου στη σύσκεψη φορέων για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

5.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμού

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
5.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμούΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (16) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(15) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ημεδαπή και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος της, για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνας). Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
5.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμού 5.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση υποχρέωσης κατ’ οίκον περιορισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

6.828.000€ για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
6.828.000€ για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση – αναβάθμιση ΧΥΤ Καρβουναρίου (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 6.828.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Επεκτάσεις υφιστάμενων ΧΥΤ Περιφέρειας Ηπείρου και μετατροπή σε ΧΥΤΥ».

Επίσης εγκρίθηκαν και οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:
· «Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 650.000 €.
· Άμεση αποκατάσταση 2ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Γέφυρα Πλάκας- Άγναντα και Πράμαντα – Χριστοί, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
· Άμεση αποκατάσταση 41ης επ.οδού στη θέση Μαυρολάγκαδο, προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.
· Βελτίωση οδού πρόσβασης προς τα παράλια της Ηπείρου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
· Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης στη θέση «Κουρί» της επ. οδού Γρανιτσοπούλα- Ριζό Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:
Αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος (ΔΙΟΠΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.) για το έργο «Αποκατάσταση περιοχής Πάτερ Κοσμάς Καλεντίνης και προστασία της επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 111.600 ευρώ.

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
· «Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ Τεχνική Εταιρεία.
· «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πάργας» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 382.000 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος: ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
· «Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης: ΤΕ. ΚΑΤ. Ο.Ε.
Read More »
6.828.000€ για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ 6.828.000€ για την μετατροπή του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου σε ΧΥΤΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Σε διαβούλευση αιολικό πάρκο στο Μαργαρίτι

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Σε διαβούλευση αιολικό πάρκο στο ΜαργαρίτιΈνα νέο αιολικό πάρκο ετοιμάζεται την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο αντιδρούν όλο και περισσότερο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Ο κύκλος των αντιδράσεων άνοιξε με αφορμή τα αιολικά στο Περιστέρι πριν από μερικές μήνες.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το μοναδικό μεγάλο πάρκο που λειτουργεί στην Ήπειρο, αυτό στον Κασσιδιάρη, είχε τη σύμφωνη γνώμη και την συναίνεση όλων!!

Τώρα φαίνεται ότι έρχεται η ώρα για την Πάργα και το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Το νέο αιολικό ισχύος 40 MW προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση Κρανιά των Δημοτικών Ενοτήτων Πάργας και Μαργαριτίου.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Ηπείρου και πέραν του αιολικού περιλαμβάνει όλα τα συνοδά έργα όπως οδοποιία και διασύνδεση.
Read More »
Σε διαβούλευση αιολικό πάρκο στο Μαργαρίτι Σε διαβούλευση αιολικό πάρκο στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στην ΔΔΕ Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στην ΔΔΕ ΘεσπρωτίαΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στην Ηγουμενίτσα, ενάντια στα σχέδια μετατροπής του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο σχολείο.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας εξέφρασαν στον προϊστάμενο ΔΔΕ και στον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων την πλήρη αντίθεσή τους στην μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο σχολείο. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας όπου ελήφθη ομόφωνη απόφαση.

Τα σχέδια για μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο σχολείο είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών και αυταρχικών τακτικών του ΥΠΑΙΘ με την αρωγή τοπικών εκπαιδευτικών στελεχών.

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά πως στα πρότυπα σχολεία:

· Ισχύει το διαφοροποιημένο το πρόγραμμα σπουδών

· Καταργείται η οργανικότητα αφού οι οργανικές θέσεις αλλάζουν κάθε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια ανάλογα τη περίπτωση με βάση τα τυπικά προσόντα αλλά και τη βαθμολογία που έχουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί από την ατομική τους αξιολόγηση. Ένα βήμα πριν το ξήλωμα της μονιμότητας σα να λέμε.

· Η χρηματοδότηση τους γίνεται και από χορηγίες, δωρεές, επιχορηγήσεις από διάφορες πηγές δηλαδή χορηγοί, εταιρείες, επιχειρηματικοί όμιλοι δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο του σχολείου παρεμβαίνοντας στη συνείδηση των μαθητών μας.

· Οι μαθητές εισάγονται μετά από εξετάσεις ή κλήρωση, άρα γίνεται επιλογή μαθητών και όχι με βάση την περιοχή που μένει ο μαθητής. Συνεπώς το σχολείο παύει να είναι το σχολείο της γειτονιάς και οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε άλλα σχολεία μακριά από το τόπο κατοικίας τους.

· Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων. Αλλάζουν ριζικά το σχολείο, τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο.

Απαιτούμε:

- Να αποσυρθεί άμεσα η υπ’αριθμόν 51614/Δ6 Υπουργική Απόφαση.

- Το ΥΠΑΙΘ να δείξει επιτέλους σεβασμό στους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια, και ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο!Καλούμε: το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021 , να λάβει αρνητική απόφαση , σεβόμενο τις θέσεις της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας , του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και της αρμόδιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας .ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στην ΔΔΕ Θεσπρωτία Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στην ΔΔΕ Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 27, 2021 Rating: 5

Σελίδες