Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τους δήμους μέχρι και το 2012

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τους δήμους μέχρι και το 2012


Την άμεση παραγραφή όλων των οφειλών προς τους δήμους, οι οποίες αφορούν στα έτη μέχρι και το 2012 αλλά δεν αναζητήθηκαν καν, καθώς επίσης και την οριστική διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τους δήμους, οι οποίες γεννήθηκαν στα έτη μέχρι και το 2012 αλλά δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα από τους οφειλέτες, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.
Βάσει της ρύθμισης αυτής, η 20ετής έως και 14ετής περίοδος παραγραφής των οφειλών προς τους δήμους γίνεται 10ετής από φέτος και 5ετής από το 2025. Δηλαδή από τις αρχές του 2025 θα ισχύει 5ετής περίοδος παραγραφής για όλα τα χρέη προς τους δήμους. Στο ενδιάμεσο διετές διάστημα, από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2023 έως τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2025, οι δήμοι θα έχουν περιθώριο να αναζητήσουν, να βεβαιώσουν και να διεκδικήσουν οφειλές που αφορούν στα έτη από το 2013 και μέχρι το 2017. Αν δεν το πράξουν, τότε θα χάσουν οριστικά το δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης και για αυτές τις οφειλές.
Η ρύθμιση περιλαμβάνει όλα τα χρέη προς τους δήμους και, ενδεικτικά, τις οφειλές από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τον Δημοτικό Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, τα διάφορα Δυνητικά Δημοτικά Τέλη και τις σχετικές προσαυξήσεις και πρόστιμα. Περιλαμβάνει επίσης χρέη από πρόστιμα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που επιβάλλονται από δημοτικές επιχειρήσεις, τέλη κοιμητηρίων, τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων.
Η νέα αυτή σημαντική ρύθμιση περιελήφθη σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στη διαδικτυακή πλατφόρμα opengov.gr. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Σύστημα καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών».
Οπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση επί της συγκεκριμένης διάταξης, το υπουργείο Εσωτερικών υιοθετεί τις επισημάνσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του «Συνηγόρου του Πολίτη», η οποία φωτίζει τον εισπρακτικό παραλογισμό για όλες τις περιπτώσεις τελών και χρεώσεων από τους δήμους προς τους πολίτες. Η νέα αυτή ρύθμιση συνιστά επίσης πλήρη αποδοχή σχετικού αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Σήμερα ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δήμων φτάνει μέχρι και τα 20 έτη. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί δήμοι αναζητούν παρελθόντα χρέη που δεν είχαν εισπραχθεί και στέλνουν το «λογαριασμό» στους πολίτες με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση – «ακόμα και 23 χρόνια μετά», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο.
Read More »
Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τους δήμους μέχρι και το 2012 Διαγράφονται όλα τα χρέη προς τους δήμους μέχρι και το 2012 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Αιχμές Γόγολου για τη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου χάντμπολ γυναικών στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Αιχμές Γόγολου για τη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου χάντμπολ γυναικών στην Ηγουμενίτσα


Η ερώτηση του κ. Κοτζαπαναγιώτου, ιατρού στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας και Δημοτικού Συμβούλου ήταν απλή όπως διατυπώθηκε από τους συναδέλφους του και από συμπολίτες οι οποίοι θελαν να παραβρεθούν στους αγώνες.
" Γιατί ένα σημαντικό event για την πόλη δεν είχε τη δημοσιότητα που της άξιζε και δεν επετράπη η προσέλευση των πολιτών, παρά μόνο με προσκλήσεις που διέθεσε η Ομοσπονδία του Χάντμπολ ώστε να υπάρχει διάχυση του γεγονότος επ ωφελεία του ίδιου του αθλήματος ..."

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσον ο Δήμος Ηγουμενίτσας όσον το ΠΑΚΠΠΟ δεν γνώριζαν πειστικά τον τρόπο διάθεσης των προσκλήσεων .
Σημειώνεται ότι είχε αποφασιστεί η είσοδος των φιλάθλων σε όλους τους αγώνες να γίνει μόνο με 650 προσκλήσεις ανά αγώνα.
Κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα θα έπαιρνε 110 προσκλήσεις για τις ανάγκες της ομάδος τους.
Οι υπόλοιπες διατέθηκαν στους διοργανωτές να δοθούν κατά το δοκούν.

Χαιρόμαστε που η Ο.Χ.Ε. επίλεξε την Ηγουμενίτσα ως τόπο διοργάνωσης όπως έπραξε τα τελευταία χρόνια στην Άρτα και τα Ιωάννινα.
Επικροτούμε τη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σκοπό αυτό, καθώς και των άλλων φορέων που αναφέρονται ως συνδιοργανωτές.

Περιμέναμε μια αντίδραση από τον κ. Καραγιάννη προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναζήτηση λύσης για το πρόβλημα της στέγασης των προπονήσεων της νεοσύστατης ομάδας του στο Χάντμπολ, ώστε να μη γυμνάζονται τα παιδιά ( κάτω των 12 ετών) σε αντίξοες συνθήκες όπως φαίνεται στη foto 1.


Μας δημιουργεί απορία η αποσιώπηση σε συνοδή ανακοίνωση του κ. Καραγιάννη, όντας τότε απών από τα αθλητικά δρώμενα, του σπουδαιότερου enent που έγινε στην Ηγουμενίτσα με οργανωτή τον ΕΡΜΗ VOLEY (ALL STAR GAME VOLEY γυναικών στις 16 Φεβρουάριο του 2013 με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ ) αναφερόμενος στην παρούσα "ως την πρώτη διοργάνωση στην Ηγουμενίτσα" Foto 2.


Τέλος, όταν συμβαίνει κάποιο αθλητικό γεγονός είναι καλό και κάτι μένει.
Όσο γράφεται η ανακοίνωση φαίνεται ότι έχει μείνει η foto 3.


Όλα τα υπόλοιπα έχουν κίνητρο και εξηγούνται.
Ολοκληρώνοντας οφείλω να αναφέρω ότι " για να νιώσεις απογοήτευση από κάποιον, πρέπει να έχεις προσδοκίες από αυτόν..."
Read More »
Αιχμές Γόγολου για τη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου χάντμπολ γυναικών στην Ηγουμενίτσα Αιχμές Γόγολου για τη διοργάνωση του τελικού κυπέλλου χάντμπολ γυναικών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη για κλοπή από φαρμακείο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Συνελήφθη για κλοπή από φαρμακείο


Συνελήφθη χθες (10-2-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ότι χθες το απόγευμα άγνωστος είχε αφαιρέσει από φαρμακείο στην πόλη των Ιωαννίνων καλλυντικά αξίας -100- ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να ανακαλύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας του κατηγορούμενου, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη για κλοπή από φαρμακείο Συνελήφθη για κλοπή από φαρμακείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Φωτιά σε οικία που είχε πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Φωτιά σε οικία που είχε πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς


Στις φλόγες τυλίχτηκε οικία στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς του απόγευμα της Παρασκευής.

Στο σημείο άμεσα κατέφθασαν 4 οχήματα της πυροσβεστική υπηρεσίας (3 απο Παραμυθιά και 1 απο Ηγουμενίτσα) με συνολικά 8 πυροσβέστες οπου κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά, η οποια ομως πρόλαβε και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην οικία.

Τραγική ειρωνεία, το συγκεκριμένο σπίτι ειχε πληγεί απο τον προσφατο ανεμοστρόβιλο.

Φως στα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Read More »
Φωτιά σε οικία που είχε πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς Φωτιά σε οικία που είχε πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο στο Σκάνδαλο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Ενημερωτική ημερίδα για το νέο Leader στην Παραμυθιά

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Ενημερωτική ημερίδα για το νέο Leader στην Παραμυθιά


«Μαζί Σχεδιάζουμε το Νέο LEADER»
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα διαβούλευσης/ενημέρωσης για τον τοπικό πληθυσμό και φορείς της περιοχής, με στόχο την πληροφόρηση και τον σχεδιασμό της Στρατηγικής του νέου τοπικού προγράμματος LEADER.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στην ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη 15-2-2023 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Ενημερωτική ημερίδα για το νέο Leader στην Παραμυθιά Ενημερωτική ημερίδα για το νέο Leader στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Φιλιατών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023
Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Φιλιατών


Ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην ενεργειακή εξοικονόμηση του Δήμου Φιλιατών, ολοκληρώθηκε άρτια πριν λίγες ημέρες, από την κατασκευαστική εταιρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΑΝΟΣ.
Το έργο αφορούσε σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Φιλιατών.

Το έργο κόστισε 152.199€ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPACBC Greece Albania 2014-2020», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κατά 15% (ΣΑΕΠ 518/6 Περιφέρειας Ηπείρου).

Δείτε το τώρα και το πριν:
Read More »
Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Φιλιατών Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες