Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα 


Πλημμύρισε για ακόμη μια φορά εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων ο κάμπος της Θεσπρωτίας και κυρίως οι αγροτικές εκτάσεις στους παραποτάμιους οικισμούς, αφού ο ποταμός Καλαμάς υπεχείλισε, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στο νερό χιλιάδες στρέμματα κυρίως στα χωριά Βρυσέλλα, την Κυπάρισσο και άλλους οικισμούς που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τις τελευταίες ώρες μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν εκατοντάδες κορμούς από νεκρά πλατάνια που παρασύρθηκαν από τα νερά του Καλαμά και κατέληξαν στο φράγμα Ραγίου.


Το πρόβλημα με τα νεκρά πλατάνια που καταλήγουν στις κοίτες των ποταμών τείνει να γίνει μόνιμο δημιουργώντας κι άλλα κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπως αυτά στο φράγμα του Ραγίου, το οποίο στην κυριολεξία φράκαρε.


Υπάρχουν ζημιές και σε αγροτικές οικίες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενω έκλεισε ο δρόμος Νεραίδας-Σαγιάδας απο το 8 έως το 12χλμ. όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.


Read More »
Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου


Με σημαντικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έφτασε τίς 265.000, ολοκληρώθηκε η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού CMT της Στουτγκάρδης που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 22 Ιανουαρίου του 2023 και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου για πρώτη φορά.
Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν άνω του μέσου όρου των προηγούμενων ετών, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη τάση τουριστών που σε μικρές ομάδες ενδιαφέρονται για διακοπές σε τόπους με έντονο, αλλά όχι τόσο γνωστό, στίγμα. Στο πλαίσιο αυτό οι «προτάσεις» της Ηπείρου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της Έκθεσης, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες περαιτέρω αύξησης της επισκεψιμότητας τους επόμενους μήνες.
Η Γερμανία άλλωστε αποτελεί «παραδοσιακή» αγορά, από τίς κορυφαίες κάθε έτος, για την Ήπειρο, ενώ το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί ένα νέο στόχο μετά από αυτούς, κυρίως, της Βόρειας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και της Βαυαρίας.

Απευθείας συναντήσεις με εν δυνάμει επισκέπτες
Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης Έκθεσης ήταν b2c, δηλαδή ο επιχειρηματίας ή ο φορέας απευθύνεται άμεσα στον εν δυνάμει επισκέπτη. Για το λόγο αυτό δόθηκε η δυνατότητα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου αλλά και σε Ηπειρώτες επιχειρηματίες της Γερμανίας που στα πακέτα διακοπών των γραφείων τους έχουν την Ήπειρο ως προορισμό, να προβάλλουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της επιχείρησης τους, όπως και στα στελέχη της Περιφέρειας να προωθήσουν συνολικά την Ήπειρο στους χιλιάδες επισκέπτες, ως έναν προορισμό που μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, αφού λόγω του εξαιρετικού συνδυασμού παραθαλάσσιου και ορεινού τοπίου, σέ συνάρτηση με τα αγροτικά προϊόντα και την ηπειρώτικη φιλοξενία, προσφέρεται για διακοπές καθ' όλο το χρόνο.
Μεταξύ των ομογενών και των Ελλήνων που επισκέφτηκαν το Περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο Πρόξενος κ. Συμεών Λιναρδάκης, με καταγωγή και από την Ήπειρο, που εκφράστηκε με επαινετικά σχόλια για την πρόοδό της τα τελευταία χρόνια στο τουριστικό πεδίο, και ο κ. Γιώργος Μεταξαράκης, υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Στουτγκάρδης, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πεδίο τού αθλητικού και περιηγητικού τουρισμού.
Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η επίσκεψη και η συζήτηση με τον κ. Γιάννη Τοπαλίδη, βοηθού προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ κατά το "ποδοσφαιρικό έπος" της Εθνικής Ελλάδας το 2004.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, αναλαμβάνοντας και το ενημερωτικό σκέλος, η Διευθύντρια Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας και το στέλεχος της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Τσιάρας.
Read More »
Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει όλους τους κατόχους ιπποειδών ότι από 21/10/2022 τέθηκε σε ισχύ η Υ.Α. 726/107637/21.04.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2028), η οποία καθιστά υποχρεωτική την καταχώρηση όλων των ιπποειδών στην Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (Κ.Η.Β.Δ.Ι.).
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ιπποειδών να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους την Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να τους χορηγηθεί κωδικός αριθμός καταχώρησης εγκατάστασης και στη συνέχεια να δηλώσουν τα ζώα τους.
Τα ζώα θα πρέπει να σημανθούν από ιδιώτη κτηνίατρο με ενέσιμο πομποδέκτη (microchip), καθώς επίσης να συμπληρωθεί και να συνυπογραφεί από τον ιδιοκτήτη και τον ιδιώτη κτηνίατρο το έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ στον σύνδεσμο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses/13061-katagrafh-ippoi200522

Θα ακολουθήσει έκδοση ισόβιου εγγράφου ταυτοποίησης ιπποειδούς από την υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία είναι υποχρεωτική.
Όσα ζώα δεν έχουν καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων θα θεωρηθούν ανεπιτήρητα και δεν θα είναι δυνατή η διεκδίκησή τους από τον ιδιοκτήτη τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής .
Το έντυπο ταυτοποίησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ είτε πατώντας στον ανωτέρω σύνδεσμο, είτε ακολουθώντας την διαδρομή:
www.minagric.gr/ αγρότης επιχειρηματίας/κτηνοτροφία/ίπποι/σήμανση και καταγραφή ιπποειδών/έντυπο ταυτοποίησης ιπποειδούς.
Read More »
Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων Υποχρεωτική η καταχώρηση των ιπποειδών σε Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την αποδοχή του νέου κτιρίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την αποδοχή του νέου κτιρίου


Μετά από τεράστιες προσπάθειες, πολλά εμπόδια που αντί να μας πτοήσουν μας έκαναν πιο δυνατούς ενα μεγάλο βήμα εγινε σημέρα με την απόδοση του κτιριου στο υπουργείο μας, για την ανεγερση νεας αστυνομικής διεύθυνσης στην Θεσπρωτία. 
Ενα έργο το οποίο θα βοηθήσει τοσο τους εργαζόμενους αστυνομικούς οσο και τους πολίτες της Θεσπρωτίας. 
Ευχαριστώ μέσα απο τα βάθη της καρδιάς μου το Διοικητικό Συμβούλιο της ´Ενωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κ Παππά Ιωάννη όλους τους συναδελφους μου που πίστεψαν σε αυτο το δύσκολο εγχείρημα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, τον βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλος και την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Σελεύκειας Παναγιώτη Τακλάκογλου και τους συμβούλους αυτής, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά και όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν την αναβάθμιση αυτή. 
Γνωρίζουμε πως ακόμα είμαστε στη μέση της διαδρομής και έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο όμως πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια όλων, ακόμα και αυτών που δεν στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια θα βρεθεί η χρηματοδότηση και το όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα.
Read More »
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την αποδοχή του νέου κτιρίου Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την αποδοχή του νέου κτιρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Αλ. Πάσχος: Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί ανισότητες

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Αλ. Πάσχος: Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί ανισότητες


Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου, η οποία υλοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 στα Ιωάννινα.

Με τη συμμετοχή τους, τα Μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου αναγνώρισαν από κοινού την αναγκαιότητα στήριξης των μικρών, μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου, αλλά και τις υπάρχουσες δυσκολίες πρόσβασης των επιχειρήσεων αυτών σε χαμηλότοκο τραπεζικό δανεισμό. Το υψηλό κόστος τραπεζικής χρηματοδότησης επιβραδύνει την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες για καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία και δημιουργεί ανισότητες σε επίπεδο ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αλέξανδρος Πάσχος, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου σημείωσε: «Οι μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου στηρίζουν την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της. Η ανάγκη συμμετοχής τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι επιτακτική, καθώς θα προωθήσει σημαντικά την υγιή επιχειρηματικότητα και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Διαφορετικά θα τεθεί σοβαρό θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών και κατ΄επέκταση της Περιφερειακής Οικονομίας».

Αντίστοιχα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου δήλωσε: «Τα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα στηρίζουν διαχρονικά οι Συνεταιριστικές Τράπεζες, ενισχύοντας την οικονομική μεγέθυνση της περιφέρειας της χώρας. Ωστόσο, η μη συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης για παροχή φθηνών κονδυλίων, επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς στερεί τη δυνατότητα μείωσης του κόστους χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις αυτές.»

Για το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ. Ηπείρου
Ο Πρόεδρος
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Αλ. Πάσχος: Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί ανισότητες Αλ. Πάσχος: Η περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί ανισότητες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Γιόγιακας και κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύουν τους πολίτες με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Μάριος Κάτσης: Γιόγιακας και κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύουν τους πολίτες με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης


O κ. Γιόγιακας με σημερινή του ανακοίνωση βγήκε να πανηγυρίσει ότι «εγκρίθηκε και τυπικά» η παραχώρηση του κτηρίου και του οικοπέδου της πρώην εστίας του ΤΕΙ, από το Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όρια της και δεν αντέχεται τόση υποτίμηση της νοημοσύνης του Θεσπρωτικού λαού να υπενθυμίσω τα εξής:

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας να δωρίσει το κτήριο στην Αστυνομική Διεύθυνση, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, πάρθηκε το 2020 και αναφέρει πως το κτήριο παραχωρείται υπό την προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα κάνει οικονομοτεχνική μελέτη και θα εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης. Όλα αυτά εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος 5ετίας (αρχικά είχε προταθεί 3ετία) ειδεμή το κτήριο θα επιστρέψει στην κυριότητα του Δήμου.

Ο κ. Γιόγιακας για ποιο λόγο βγήκε ανερυθρίαστα να πανηγυρίσει και να μοιράσει ευχαριστίες; Επειδή τους πήρε 3 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρώσουν την τυπική μεταβίβαση του κτηρίου και του οικοπέδου, ενώ η ουσιαστική απόφαση είχε παρθεί το 2020;

Τι ακριβώς βγήκε να ανακοινώσει περιχαρής σαν να απευθύνεται σε ιθαγενείς; Ότι δεν έχει ακόμα οικονομοτεχνική μελέτη ενώ το ορίζει ρητά η απόφαση του Δήμου ή ότι τώρα θα ξεκινήσει να ψάχνει χρηματοδοτικό εργαλείο ενώ αγρόν ηγόραζε όταν εγκρινόταν από την κυβέρνησή του 5 νέες αστυνομικές διευθύνσεις με ΣΔΙΤ σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη, αλλά ΟΧΙ στην Ηγουμενίτσα;

Στο θεσπρωτικό λαό δεν αξίζει τέτοια παλαιοκομματική κοροϊδία. Ο κ. Γιόγιακας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που στηρίζει, δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο 4 χρόνια στη Θεσπρωτία παρά μόνο καπηλεύονται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό έργο εμπνεύσεως δικής τους, είναι η παραχώρηση ενός οικοπέδου και ενός κτηρίου από έναν Δήμο σε ένα Υπουργείο. Μπράβο και συγχαρητήρια!

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μνημείο παλαιοκομματισμού. Δεν σέβεται την απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ κοροϊδεύει προεκλογικά τον Δήμο, τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας και εντέλει όλο το Θεσπρωτικό λαό. Αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτή τη μιζέρια.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Γιόγιακας και κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύουν τους πολίτες με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μάριος Κάτσης: Γιόγιακας και κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύουν τους πολίτες με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε), διοργανώνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ, την Παρασκευή 3/2/2023, από τις 12:00 έως τις 18:00, εκδήλωση δια ζώσης πληροφόρησης, όπου θα παρέχονται δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης.

Ειδικότερα, νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε θα απαντούν σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων σχετικά με:
· Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λ.π).
· Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
· Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας- τηλέφωνο: 2665028140
· ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας-τηλέφωνο: 2665361220
· Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, Τηλέφωνο: 26820 26969

*Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχεία σχετικά με: - Το συνολικό αριθμό ενσήμων τους.
- Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης τους.
- Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα).
Read More »
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση προγραμματισμού αποκριάτικων εκδηλώσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση προγραμματισμού αποκριάτικων εκδηλώσεων


Σας καλούμε στη συνάντηση για τον προγραμματισμό των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού
Χριστίνα Τζέλλου
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση προγραμματισμού αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση προγραμματισμού αποκριάτικων εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Καρναβάλι Παραμυθιάς | Κάλεσμα της Καρναβαλικής επιτροπής για συμμετοχή

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Καρναβάλι Παραμυθιάς | Κάλεσμα της Καρναβαλικής επιτροπής για συμμετοχή


Τους πολιτιστικού συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και τους λοιπούς φορείς, εθελοντές και καρναβαλιστές, καλεί η Καρναβαλική Επιτροπή Παραμυθιάς να δηλώσουν συμμετοχή για το μεγάλο Καρναβάλι της Παραμυθιάς της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6945473142 και 6946654234.

Το πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Τσίκνισμα με τα ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Σχολεία στην πλατεία Bvlgari
Εκδήλωση με τον Διόνυσο στις μικρές Αποκριές
Αποκριάτικα πάρτυ μασκέ
Φωτιές
Καρναβαλική παρέλαση στο Γαρδίκι το Σάββατο των Αποκριών
Την μεγάλη παρέλαση στην Κ. Καραμανλή τις μεγάλες Αποκριές
Παραδοσιακά κούλουμα στην Κατασκήνωση την Καθαρά Δευτέρα
Read More »
Καρναβάλι Παραμυθιάς | Κάλεσμα της Καρναβαλικής επιτροπής για συμμετοχή Καρναβάλι Παραμυθιάς | Κάλεσμα της Καρναβαλικής επιτροπής για συμμετοχή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας


Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών (ΦΕΚ 264 Β’) γίνεται αποδεκτή η δωρεά, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, το ακίνητο που προοριζόταν για τις ανάγκες του πρώην ΤΕΙ στη θέση «Βίγλιζα», έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων μαζί με το ημιτελές τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Η δωρεά δίνεται με τον όρο ότι μέσα στην επόμενη 5ετία θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο και η στέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, αλλιώς η κυριότητα θα επανέλθει αυτοδίκαια στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
«Η αποδοχή της δωρεάς από το Ελληνικό Δημόσιο είναι επιτέλους γεγονός, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο για να αποκτήσουν νέα στέγη οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας. Επόμενο βήμα είναι να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του κτιρίου, και ήδη εξετάζονται όλες οι δυνατότητες. Θέλω να ευχαριστήσω και με αυτή την ευκαιρία τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους κύριους Θεοδωρικάκο και Οικονόμου.», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο ποδηλάτη

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο ποδηλάτη


Χθες (23-01-2023) το βράδυ στη Λεωφόρο Αμβρακικού στην Άρτα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 61χρονο αλλοδαπό ποδηλάτη.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο ποδηλάτη Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο ποδηλάτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Μαθήματα για Η/Υ, κινητά τηλέφωνα smartophone και τα tablet στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Μαθήματα για Η/Υ, κινητά τηλέφωνα smartophone και τα tablet στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας


Ξεκίνησε στο χώρο του ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα ¨Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία¨. Ένα πρόγραμμα εξοικείωσης των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών με τους Η/Υ, τα κινητά τηλέφωνα smartophone και τα tablet, προκειμένου να μάθουν να τα χρησιμοποιούν διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητας τους.
Κάθε Τετάρτη 10:00-13:00, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου.

Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
Π.Α.Κ.Π.ΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
Μαθήματα για Η/Υ, κινητά τηλέφωνα smartophone και τα tablet στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Μαθήματα για Η/Υ, κινητά τηλέφωνα smartophone και τα tablet στο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Στις 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Στις 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Read More »
Στις 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Στις 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Για αναρρίχηση στην Ελαταριά, στο πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
Για αναρρίχηση στην Ελαταριά, στο πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η αναρρίχηση είναι ένα πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο στον εναλλακτικο τουρισμό και ένα σπορ που γεννήθηκε μέσα από την ορειβασία στις αρχές του 20ου αιώνα, την τελευταία 30ετία ωστόσο έχει διαχωριστεί πλήρως και πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον άθλημα με πολλές διαφορετικές εκφράσεις.
Μάλιστα με την εξέλιξη του αθλήματος η αναρρίχηση έγινε ιδιαίτερα ασφαλής με την δημιουργία πιστοποιημένων φυσικών πεδίων, ένα από τα οποία βρίσκεται στην Ελαταριά Παραμυθιάς που είναι το πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας.
Σε συνδυασμό με τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Ελαταριάς αλλά και την ολοκλήρωση του ορειβατικού καταφυγίου, η γνωστή σε πολλούς Λαμπανίτσα, φιλοδοξεί να γίνει το κέντρο των δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Βουνού στην Θεσπρωτία και σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, με το Ελατόδασος που την περιβάλει να δίνει την προστιθέμενη αξία που απαιτείται.
Το Αναρριχητικό Πεδίο σχεδιάσθηκε και δημιουργήθηκε από Διεθνώς Πιστοποιημένους Αναρριχητές, οδηγούς βουνού IFMGA και εκπαιδευτές αναρρίχησης και αποτελείτε από 5 πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας ικανοποιώντας απαιτήσεις αναρρίχησης για παιδιά και αρχάριους μέχρι έμπειρους Αναρριχητές
Στα πλεονέκτημα του, το Αναρριχητικό Πεδίο της Ελαταριάς βρίσκεται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση (11χλμ) από την Εγνατία Οδο αλλά και με την εκμετάλλευση του δικτύου ορειβατικών μονοπατιών από τον Σύλλογο Ελαταριάς ο επισκέπτης – αναρριχητής θα βρίσκεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις πίστες αναρρίχησης, μέσα απο μια διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους.


Read More »
Για αναρρίχηση στην Ελαταριά, στο πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Για αναρρίχηση στην Ελαταριά, στο πρώτο και μοναδικό πιστοποιημένο αναρριχητικό πεδίο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

4μηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023
4μηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας


Τετράμηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού αναφέρθηκε στη μη εξάντληση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, τόνισε, «θέλω να κάνω μία ανακοίνωση, θα δοθεί 4μηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία, κι αυτό είναι επίσημο».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου με επιστολή του στον υπουργό από τις 31/11/22, αφού τόνιζε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, αποτελεί μια χρήσιμη παρέμβαση για τους δήμους και τους εργαζόμενους, υπογράμμιζε την «απαίτηση του κόσμου της Αυτοδιοίκησης για διατήρηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν και το 2023 -μία δύσκολη χρονιά με πολλαπλές εκλογές- οι ανάγκες των δήμων και των δημοτών».

Ο κ. Παπαστεργίου ζητούσε από τον κ. Χατζηδάκη να εξευρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση «προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη ενός νέου κύκλου κοινωφελούς εργασίας ή η παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποστερηθούν οι Δήμοι μας το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο» μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης».

Διαβάστε την επιστολή του κυρίου Παπαστεργίου ΕΔΩ
Read More »
4μηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας 4μηνη παράταση στο τρέχον Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Σελίδες