Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Πέρδικα

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ΠέρδικαΟ Δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Κοινότητα Πέρδικας και ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας σας ενημερώνουν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Πέρδικα:
Έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων, Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 20:30 στην πλατεία Πέρδικας
Έκθεση Φωτογραφίας «Μνήμες σε χαρτί», 7 έως 13 Αυγούστου (20:00-22:00) στο Συνεδριακό Πέρδικας
15η Γιορτή Λαδιού, Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 21:00 στο Αμφιθέατρο Πέρδικας
20ο Αντάμωμα Απανταχού Περδικιωτών, Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00 στο Αμφιθέατρο Πέρδικας
Read More »
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Πέρδικα Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Νυχτώνει Λευκή Νύχτα σήμερα για την Παραμυθιά | Τι περιλαμβάνει το προγραμμα

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Νυχτώνει Λευκή Νύχτα  σήμερα για την Παραμυθιά | Τι περιλαμβάνει το προγραμμα


Όλα είναι έτοιμα για την φετινή Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς, που σήμερα το βράδυ θα έχει γεύσεις, ακούσματα αλλα και αναδρομή στο παρελθόν.

Με μεγάλες προσφορές απο τα καταστήματα καταστήματα της πόλης και ταυτόχρονα για τους επισκέπτες της αγοράς:

Σήμερα Παρασκευή
Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων
Έκθεση με βελτιωμένα αυτοκίνητα και μηχανές
Μουσική με Djs, Κανταδόρους, Σαξοφονίστες
Σόου πυροτεχνημάτων

Αύριο Σάββατο
Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων
Ζωντανή συναυλία (Σάββατο) με τους Χαγιάλ

Το απόγευμα του Σαββάτου, τα καταστήματα της Παραμυθιάς θα ειναι ανοιχτά απο τις 18:00 μέχρι και την έναρξη συναυλίας με τοιυς Χαγιάλ
Read More »
Νυχτώνει Λευκή Νύχτα σήμερα για την Παραμυθιά | Τι περιλαμβάνει το προγραμμα Νυχτώνει Λευκή Νύχτα  σήμερα για την Παραμυθιά | Τι περιλαμβάνει το προγραμμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Πώς να κυνηγήσετε την τύχη σας και στις διακοπές – Συμμετοχή σε όλες τις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ με ένα μόνο δελτίο

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Πώς να κυνηγήσετε την τύχη σας και στις διακοπές – Συμμετοχή σε όλες τις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ με ένα μόνο δελτίο


Μια σύντομη στάση σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ είναι αρκετή για να συνεχίσουν να διεκδικούν τα μεγάλα έπαθλα του ΤΖΟΚΕΡ όσοι κλείνουν τώρα τις βαλίτσες τους για τις διακοπές τους ή βρίσκονται ήδη σε κάποιο καλοκαιρινό προορισμό.
Το δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να παίρνουν μέρος σε συνεχόμενες κληρώσεις στη διάρκεια των διακοπών τους, συμπληρώνοντας ένα μόνο δελτίο.

Η διαδικασία
Για να συνεχίσει να κυνηγά κάποιος την τύχη του και στις διακοπές, χρειάζεται μόνο να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
Συμπληρώνει τους τυχερούς αριθμούς σε ένα δελτίο ΤΖΟΚΕΡ.
Υπολογίζει τον αριθμό των κληρώσεων ανάλογα με το διάστημα που θα βρίσκεται σε διακοπές. Ας σημειωθεί ότι οι εβδομαδιαίες κληρώσεις του παιχνιδιού είναι τρεις: κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.
Επιλέγει τον ανάλογο αριθμό κληρώσεων που επιθυμεί στο πεδίο «Συνεχόμενες Κληρώσεις», στο κάτω δεξιά μέρος του δελτίου.

4 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Κυριακής
Την Κυριακή, η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ αναμένεται να μοιράσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ μπορούν να καταθέτουν τα δελτία τους έως τις 21:30, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μισή ώρα αργότερα, στις 22:00.
Read More »
Πώς να κυνηγήσετε την τύχη σας και στις διακοπές – Συμμετοχή σε όλες τις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ με ένα μόνο δελτίο Πώς να κυνηγήσετε την τύχη σας και στις διακοπές – Συμμετοχή σε όλες τις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ με ένα μόνο δελτίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών σε Δήμο Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών σε Δήμο Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα, αναφέρθηκε συνοπτικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Ηγουμενίτσας και στη γενικότερη ανάγκη που επικρατεί στην περιοχή για τη δημιουργία έργων και υποδομών, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στις δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης επισκέφτηκε και το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Δήμο.

Read More »
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών σε Δήμο Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών σε Δήμο Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Εξέπνευσε στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής 05/08 η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (τουλάχιστον 67%) του λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα εκκινήσει την προσεχή εβδομάδα οπότε και αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι με τα νομιμοποιητικά έγγραφα των προσφερόντων. 

Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Read More »
Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

168.000€ για 5 πάρκα άθλησης στο Δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
168.000€ για 5 πάρκα άθλησης στο Δήμο Σουλίου


Αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί ένταξης του έργου του Δήμου Σουλίου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Το έργο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με το ποσό των 167.911,28€ και αφορά στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού και την πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (με υπαίθρια καθιστικά, κιόσκια, καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, κάδους απορριμμάτων κλπ.), για τη δημιουργία πέντε (5) πάρκων άθλησης για την άσκηση – ενασχόληση εφήβων και ενηλίκων κατοίκων του Δήμου Σουλίου.
Read More »
168.000€ για 5 πάρκα άθλησης στο Δήμο Σουλίου 168.000€ για 5 πάρκα άθλησης στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει - Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει - Ηγουμενίτσα


Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 02/08 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12/08.

Οι αιτήσεις και οι εγγραφές για την 11μηνη συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει - Ηγουμενίτσα είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσο του πρόγραμματος «ΠΡΟΩΘΗΣΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2022-2023»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα 2665-100350 , 6988789957 και 6942871973 !!!
Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει - Ηγουμενίτσα Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ ΜεΑ Εν Δράσει - Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην Ελαία Φιλιατών

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην Ελαία Φιλιατών


Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών στη Θεσπρωτία. 
Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα γειτονικά χωριά Ελαία και Βρυσέλλα και η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. 
Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση.
Επιχείρησαν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες

Read More »
Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην Ελαία Φιλιατών Μικρής έκτασης πυρκαγιά στην Ελαία Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Τα 18 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργούν έως τις 17:30

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Τα 18 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργούν έως τις 17:30


Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, «για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων

Το πρόγραμμα στην Θεσπρωτία θα υλοποιηθεί σε 7 νηπιαγωγεία της Ηγουμενίτσας και ενα των Φιλιατων ενω απουσιάζει παντελώς ο Δήμος Σουλίου
1ο 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
1ο 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΥΒΟΤΩΝ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
9/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΒΟΤΩΝ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός: Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω: δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων επιπλέον χρόνουγια μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με: προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριοτων γονέων, περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνοστο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο, επέκταση των δωρεάν παροχώνεκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε σήμερα τις σχολικές μονάδες που θα εφαρμόσουν από τη νέα σχολική χρονιά το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 μμ. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει διττή στόχευση: αφ’ ενός να εξασφαλίσει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας αναβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αφετέρου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, επιτυγχάνοντας μια μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ σχολικού ωραρίου και ωραρίου των εργαζόμενων γονέων. Δημιουργούμε ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, με μαθητές που εκφράζονται δημιουργικά μέσα από νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Και με γονείς που μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στον εργασιακό βίο, απολαμβάνοντας πιο ποιοτικές παροχές από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση»
Read More »
Τα 18 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργούν έως τις 17:30 Τα 18 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας θα λειτουργούν έως τις 17:30 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Σήμερα οι προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Σήμερα οι προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας


Σήμερα, υποβάλλονται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) και στο ταμείο αναμένουν την εμφάνιση δύο επενδυτών ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή ενός ή δύο άλλων ομίλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Grimaldi (έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της κοινοπραξίας Grimaldi Euromed – Μινωϊκές Γραμμές) και ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη θα δώσουν σκληρή μάχη για τον έλεγχο του λιμανιού καθώς και των πρόσθετων υποδομών (μαρίνες, κ.λπ.) που σχεδιάζονται στην Ηγουμενίτσα. Δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα υποβάλλει ανταγωνιστική προσφορά η κοινοπραξία της Attica με την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού είχαν προκριθεί και η αμερικανική Quintana Infrastructure & Development, η Aegean Oil του Δημ. Μελισσανίδη, μια κοινοπραξία της Archirodon με τις ΑΝΕΚ και Trident Hellas και η ιαπωνική Portek International. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί πως κάποιος από τους συγκεκριμένους ομίλους θα καταθέσει σήμερα δεσμευτική οικονομική προσφορά ή τουλάχιστον προσφορά που θα μπορεί να απειλήσει τους δύο σφόδρα ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η υποχρέωση του επενδυτή να προχωρήσει στην αναβάθμιση ενός εκ των τριών τουριστικών λιμένων (μαρίνες) που ελέγχει ο Ο.Λ.ΗΓ. επηρεάζει αρνητικά το τίμημα που προσδοκά να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ. Λόγω της πρόσθετης δαπάνης στην οποία θα υποχρεωθεί ο νέος ιδιοκτήτης αφού καταγράφεται έκρηξη στις τιμές των πρώτων υλών και των υλικών κατασκευής. «Σε τελική ανάλυση, το ύψος του τιμήματος θα κριθεί από το πόσο ενδιαφέρεται ο υποψήφιος» λένε όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία. Προβλέπουν, πάντως, πως ενδέχεται να κινηθεί σε επίπεδα άνω των 25 – 30 εκατ. ευρώ. Ούτως ή άλλως, όπως συνέβη και σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ η διοίκηση του ταμείου μπορεί να ζητήσει βελτίωση της οικονομικής προσφοράς αν υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου πλειοδότη.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του Ο.Λ.ΗΓ. είναι ο τρίτος που φτάνει σε τελικό στάδιο από το ΤΑΙΠΕΔ. Είχε προηγηθεί η πώληση του ΟΛΠ στον Πειραιά και του ΟΛΘ στην Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγες ημέρες αναβλήθηκε, χωρίς να υπάρξει επίσημη εξήγηση, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Για το τελευταίο ενδιαφέρεται τόσο ένα σχήμα αμερικανικών εταιρειών (όχι και τόσο μεγάλου προφίλ, όπως θα προσδοκούσε η κυβέρνηση…) και μια κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με τον όμιλο Goldair και τη γαλλική Bollore. Στο τελικό στάδιο είχε περάσει και κοινοπραξία υπό την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την αμερικανική Black Summit Financial Group, την Euroports και την EFA Group.

Read More »
Σήμερα οι προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Σήμερα οι προσφορές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Παραδοσιακό πανηγύρι στους Μύλους Αγίας Μαρίνας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Παραδοσιακό πανηγύρι στους Μύλους Αγίας ΜαρίναςRead More »
Παραδοσιακό πανηγύρι στους Μύλους Αγίας Μαρίνας Παραδοσιακό πανηγύρι στους Μύλους Αγίας Μαρίνας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Αύγουστο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Αύγουστο στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Αύγουστο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Αυγούστου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Αυγούστου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Αυγούστου, 10:00 – 14:00

*Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθούν τα rapid tests.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Αύγουστο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Αύγουστο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | Γράφει ο Παν. Νταής

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | Γράφει ο Παν. Νταής


Συνήθως το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γύρω από τα αποτελέσματα των απογραφών πληθυσμού, επικεντρώνεται στις βουλευτικές έδρες που χάνει, κερδίζει ή διατηρεί μια εκλογική περιφέρεια. Συνεπώς, και στην περίπτωση της τελευταίας απογραφής η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, ασχολείται με την προοπτική μετατροπής της Θεσπρωτίας σε μονοεδρική εκλογική περιφέρεια.

Όμως από τα αποτελέσματα της απογραφής εξάγονται ορισμένα πολύ πιο σημαντικά συμπεράσματα για τον παρόν και το μέλλον της περιοχής. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η μείωση του πληθυσμού στη Θεσπρωτία κυμαίνεται σε διπλάσιο σχεδόν ποσοστό, σε σχέση με το ποσοστό συνολικής μείωσης του πληθυσμού πανελλαδικά ( 6,3% και 3,5% αντίστοιχα) και ταυτόχρονα το ποσοστό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης πληθυσμού μεταξύ των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου. Κάτι που αποδεικνύει ότι η πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις στην σχετική κατηγορία των περιοχών με την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού, σε όλη τη χώρα.

Τα αίτια του προβλήματος είναι γνωστά και συναποτελούνται από το συνδυασμό της αύξησης της θνησιμότητας, της μείωσης των γεννήσεων, της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης και του μειωμένου αριθμού ανθρώπων που επιλέγουν την περιοχή για μόνιμη εγκατάσταση. Για τα δύο πρώτα αίτια που άπτονται δημογραφικών πολιτικών ή πολιτικών υγείας, προφανώς η κύρια ευθύνη ανήκει στο κεντρικό κράτος. Για τη μείωση όμως της ελκυστικότητας της περιοχής που οδηγεί στην μετανάστευση ή στην αποτροπή επαναπατρισμού συμπατριωτών και στην προσέλκυση νέων μόνιμων κατοίκων, η βασική ευθύνη ανήκει στους τοπικούς φορείς, χωρίς όμως και το κεντρικό κράτος να είναι άμοιρο ευθυνών, αφού αυτό καθορίζει τις αρχές της περιφερειακής, αναπτυξιακής πολιτικής.

Το δεύτερο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η αρνητική εξέλιξη του πληθυσμού, είναι ανισομερώς κατανεμημένη στο εσωτερικό πλαίσιο της Θεσπρωτίας. Η πρωτεύουσα Ηγουμενίτσα, εμφανίζει μια μικρή μείωση της τάξης των εκατό περίπου ανθρώπων. Κάτι που δείχνει μια σταθερότητα μεν, η οποία όμως ενέχει και στοιχεία στασιμότητας. Από τη μια πλευρά (τη θετική) η διατήρηση του πληθυσμού στα ίδια σχεδόν επίπεδα, αποδεικνύει την αντοχή της τοπικής κοινωνίας, σε μια δεκαετία ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής άποψης. Από την άλλη πλευρά (την αρνητική) η μη αύξηση του πληθυσμού, δείχνει ότι η πόλη δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στα χρόνια της οικονομικής ή υγειονομικής κρίσης. Για παράδειγμα, υπήρξαν πόλεις και περιοχές που κατάφεραν να προσελκύσουν ανθρώπους, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα αντιμετώπιζαν δυσκολίες οικονομικής και κοινωνικής φύσεως και επέλεξαν να αρχίσουν μια νέα ζωή στην περιφέρεια. Δυστυχώς η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία δεν συγκαταλέγονται στις περιοχές αυτές. Επίσης, τα τελευταία χρόνια με την επέκταση της τηλεργασίας, πολλές περιοχές αποτέλεσαν έδρα αρκετών νέων που επέλεξαν την εξ΄ αποστάσεως παροχή εργασίας, με την εγκατάστασή τους σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον. Και στην περίπτωση αυτή η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία ήταν απούσες.

Στους άλλους δύο όμως Δήμους, το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο. Στο Δήμο Σουλίου, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 1.296 άτομα, ενώ στο Δήμο Φιλιατών, η μείωση ανήλθε στα 1.359 άτομα. Τα στοιχεία αυτά μεταφράζονται σε γήρανση του πληθυσμού, συρρίκνωση των παραγωγικών ηλικιών, εγκατάλειψη των χωριών στους ορεινούς όγκους και σε δυσκολίες στην ανάληψη αναπτυξιακών και επενδυτικών πρωτοβουλιών, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι προφανές ότι απαιτείται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων σε βάθος δεκαετίας, ώστε να ανατραπεί σταδιακά αυτή η κατάσταση. Πέραν των δημογραφικών πολιτικών, των πολιτικών ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και των πολιτικών προστασίας της δημόσιας υγείας, που αποτελούν αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους, η αυτοδιοίκηση πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την αντιστροφή της αρνητικής αυτής πραγματικότητας.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αυτής πρέπει να είναι η δημιουργία των συνθηκών παραμονής στην περιοχή των μονίμων κατοίκων της, αλλά και προσέλκυσης ανθρώπων από άλλες περιοχές είτε αυτοί είναι απόδημοι συμπατριώτες είτε όχι. Οι δημοτικές αρχές που θα αναδειχθούν στις εκλογές του 2023 θα πρέπει να αναλάβουν το κρίσιμο αυτό έργο, ώστε στην επόμενη απογραφή να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης του πληθυσμού της περιοχής.

Και αυτό πρέπει να γίνει σε απόλυτη συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις αρμόδιες περιφερειακές και εθνικές αρχές. Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν έχει κανένα νόημα να αυξηθεί ο πληθυσμός της Ηγουμενίτσας και να μειωθούν περαιτέρω οι κάτοικοι των άλλων δύο Δήμων. Όπως επίσης δεν είναι σωστό να συγκεντρωθεί ο πληθυσμός στα αστικά ή ημιαστικά κέντρα της περιοχής γιατί και αυτά έχουν τα όριά τους. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισόρροπη ανάπτυξη που θα εξαπλωθεί σε όλους τους Δήμους της Θεσπρωτίας ανάλογα με τις προοπτικές και τις ανάγκες τους και θα «αγκαλιάσει» τόσο τις πόλεις όσο και τα χωριά της. Άλλωστε, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όσο «ζωντανή» είναι μια ενδοχώρα, τόσο εύρωστα είναι τα αστικά και διοικητικά κέντρα που την εξυπηρετούν.

Στην πορεία αυτή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης και συντονισμού, όλων των αρμοδίων φορέων. Χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονείες, αλλά με πραγματική διάθεση αγώνα και προσφοράς και με σεβασμό στην αυτοτέλεια και την ιδιαιτερότητα των άλλων περιοχών, αξιοποιώντας όλα τα συνεργατικά εργαλεία που προβλέπει η νομοθεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αρχή, ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι ολιστική και συμπεριληπτική, να περιλαμβάνει δηλαδή όλες τις περιοχές της Θεσπρωτίας, για μόνον έτσι μπορεί να είναι δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη.

Στην επίτευξη αυτού του κοινού στόχου, που αποκτά χαρακτηριστικά επιβίωσης για την περιοχή μας, όλες οι υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να δηλώσουν δυναμικό παρόν. Με συγκεκριμένες προτάσεις που θα διατυπωθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες και θα τύχουν αναλυτικής κοινωνικής διαβούλευσης και επεξεργασίας, καθώς και με την συσπείρωση προσώπων και δυνάμεων γύρω από αυτή την πολιτική, θα διεκδικήσουμε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας, προκειμένου στην πενταετία 2024 – 2029 να σχεδιαστούν και εφαρμοστούν έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν την περιοχή μας σε σταθερή και μη αναστρέψιμη αναπτυξιακή τροχιά.

Παναγιώτης Β. Νταής

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | Γράφει ο Παν. Νταής ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ | Γράφει ο Παν. Νταής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Αναμνηστική επιγραφή στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Αναμνηστική επιγραφή στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής επιγραφής στο χώρο που υπήρξε το παλιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, μετά από πρωτοβουλία των αποφοίτων του έτους 1970 και υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας που ανέλαβε το έργο.

Η τελετή αποκαλυπτηρίων της αναμνηστικής επιγραφής, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
1. Επιμνημόσυνη δέηση για όσους δίδαξαν και μαθήτευσαν στο παλιό Γυμνάσιο και έχουν φύγει από την ζωή.
2. Χαιρετισμός από τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
3. Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των αποφοίτων του 1970 που είχαν την πρωτοβουλία της επιγραφής.
4. Αποκαλυπτήρια επιγραφής από τον κ. Δήμαρχο
5. Πέρας τελετής

Καλούνται όλοι οι συμπολίτες να παρευρεθούν στην τελετή, τιμώντας την ανάμνηση του παλιού Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας, το οποίο απετέλεσε αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης, όπου δίδαξαν διαχρονικά επιφανείς καθηγητές, ενώ μαθήτευσαν πολλές σειρές μαθητών οι οποίοι εξελίχθηκαν σε σημαίνοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Ηγουμενιτσιώτικης αποδημίας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 1970
Read More »
Αναμνηστική επιγραφή στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Αναμνηστική επιγραφή στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τις ανανεώσεις των αδειών

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τις ανανεώσεις των αδειών


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας καλεί όλους που κατέχουν κυνηγετικά όπλα, οι άδειες των οποίων έληξαν, να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας Τηλ. 2665029649 άμεσα, προκειμένου να υποβάλλουν σχετικά δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους.
Τονίζεται ότι μετά την παρέλευση της ημερομηνίας ισχύος, όσοι κατέχουν κυνηγετικά όπλα των οποίων η άδεια κατοχής έληξε, θα τύχουν τις συνέπειες των διατάξεων του Νόμου περί όπλων – Παράνομης κατοχής, (κατάσχεση όπλων, σχηματισμός Ποινικής Δικογραφίας).
Διευκρινίζεται ότι η μη άσκηση θήρας δεν απαλλάσσει τους κατόχους κυνηγετικών όπλων από την υποχρέωσή τους για ανανέωση των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας κατοχής αδήλωτων κυνηγετικών όπλων ή για την ανανέωση της άδειας κατοχής είναι τα εξής:
1. Ιατρικό πιστοποιητικό από Νευρολόγο Ψυχίατρο (σύμφωνα με το έντυπο της Ασφάλειας
2. Παλαιά άδεια κατοχής.
3. Δελτίο ταυτότητας
4. Δύο (2) φωτογραφίες, έγχρωμες πρόσφατες, για κάθε όπλο, πέραν του ενός, μια (1) επιπλέον φωτογραφία.
5. Το όπλο ή τα όπλα για έλεγχο.
6. Για κάθε όπλο παράβολο 6193, ποσό 10,20€ (eparavolo: Υπουργείο Δημοσίας Τάξης/Ελληνική Αστυνομία> Άδειες (Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.). Συμπληρώνετε το μεταβλητό ποσό).
Υπενθυμίζεται ότι:
• Η μη άσκηση θήρας δεν απαλλάσσει τους κατόχους κυνηγετικών όπλων από την υποχρέωση τους για ανανέωση των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων
• Η μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου
• Η ισχύς των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων έχει δεκαετή διάρκεια
Read More »
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τις ανανεώσεις των αδειών Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τις ανανεώσεις των αδειών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε το αύριο, αλλάζουμε το σήμερα»

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε το αύριο, αλλάζουμε το σήμερα»


Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του 6ου Εναλλακτικού Camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται μέχρι 2 Αυγούστου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Με βάση το πρόγραμμά του, διοργανώθηκε το Σάββατο 30/7 στα Πλατάνια της Ηγουμενίτσας, πολιτική και μουσική εκδήλωση με ομιλητές τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Βλαχάκη και τη Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγγου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Γιώργος Τάσιος και απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης. 


Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ερχόμενες εκλογές και πολιτικής αλλαγής με το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, που θα λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της κοινωνίας όπως, την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και του οκτάωρου, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, το σταμάτημα του ράλι της ακρίβειας, τη μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σειρά άλλων μέτρων για τη μείωση της ανεργίας και την ανακούφιση της κοινωνίας και της οικονομίας.


Η εκδήλωση έγινε μπροστά σε μεγάλο πλήθος νεολαίων ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο με τα συνθήματά τους, καθώς και σε παλαιά και νέα μέλη και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσπρωτίας. Ακολούθησε διασκέδαση με την εξαιρετική μουσική συναυλία των Δημήτρη Μυστακίδη και «Trio Tenoro».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Βίτσας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, , ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, περιφερειακoί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσπρωτίας.
Read More »
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε το αύριο, αλλάζουμε το σήμερα» Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε το αύριο, αλλάζουμε το σήμερα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
Με επιτυχία η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ΄΄ΠΑΝΘΕΟΝ΄΄, η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας από τις 26/07/2022 έως και 31/07/2022, και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και νέοι και παιδιά.
Οι επισκέπτες εξέφρασαν τη μέγιστη ικανοποίησή τους, τόσο για τα εκθέματα, όσο για την πρωτοβουλία του Συλλόγου.
Να επισημανθεί ότι ο Σύλλογος τήρησε όλα τα προληπτικά μέτρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού (Covid-19).

Την έναρξη της έκθεσης έκανε η Γ.Γ. του Συλλόγου, Σοφία Σεγγούνη, η οποία τόνισε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας, παράλληλα με την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση των αιτημάτων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, αλλά και τη συμμετοχή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπορευόμενος με το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, ενάντια στην αντεργατική –αντιλαϊκή πολιτική, διοργανώνει και εκδηλώσεις με γνώμονα την ανάδειξη του πολιτισμού και ειδικότερα της ασχολίας εργαζομένων, αλλά και νέων της περιοχής μας, με τις τέχνες και τις δημιουργικές κατασκευές.
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Κωστούλας, μέλος του Συλλόγου, έκανε μια σύντομη τοποθέτηση ο οποίος αναφερόμενος στο ερώτημα ΄΄Τι είναι, λοιπόν, τέχνη (και γενικότερα ο πολιτισμός) και ποιος ο ρόλος της;΄΄ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
… «η τέχνη είναι μια μορφή κοινωνικής συνείδησης, μια ιδιαίτερη μορφή υποκειμενικής αντανάκλασης της πραγματικότητας από τον καλλιτέχνη και τον άνθρωπο γενικότερα. Αν, όμως, ψάξουμε βαθύτερα θα ανακαλύψουμε ότι πριν απ' αυτό και πριν από κάθε τι άλλο, η τέχνη είναι μια μορφή εργασίας. Ένας ξεχωριστός δηλαδή τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να αφομοιώσει την πραγματικότητα, φυσική και κοινωνική, για να μπορέσει να την ελέγξει, να κυριαρχήσει σ' αυτήν, δίπλα στους άλλους δύο τρόπους εργασίας, την πρακτική - τεχνική και την επιστημονική….αληθινή, μεγάλη, πρωτοπόρα τέχνη είναι αυτή που καλλιεργεί στον άνθρωπο τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει τη φύση και την κοινωνία στις ανάγκες του, η τέχνη που δημιουργεί τον άνθρωπο - δημιουργό….Τον καπιταλιστή η δύναμη που τον κινεί είναι η δίψα του για το κέρδος. Τον εργάτη, το λαϊκό άνθρωπο η δύναμη που μπορεί να τον κινήσει είναι η ανάγκη του να απαλλαχθεί από την εκμετάλλευση, η δίψα του για δίκιο και ευτυχία. Και για να αποκτήσει αυτήν τη δύναμη χρειάζεται να συνειδητοποιήσει τόσο τις πραγματικές αιτίες για τα δεινά του, όσο και τις δυνατότητές του να τις ανατρέψει, χρειάζεται και γνώση αλλά και συναίσθημα και βούληση, χρειάζεται πάθος. Στο ερώτημα, λοιπόν, ποιος είναι ο σύγχρονος ρόλος των καλλιτεχνών δημιουργών, η απάντηση είναι να γίνουν καλλιτεχνικοί κήρυκες της ιστορικά χρήσιμης αλήθειας, της αλήθειας που βοηθά τους «κάτω», τους ανθρώπους του λαού να καταλάβουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν για να εξανθρωπίσουν τη ζωή, να αποτελέσουν ένα είδος συνδιοργανωτών της δράσης των καταπιεσμένων. Και κλείνοντας ανέφερε ότι ο Μπέρτολτ Μπρεχτ έλεγε σχετικά για την τέχνη: «Η τέχνη μπορεί να πάρει θέση στο πλευρό των πολλών και να αποθέσει τη μοίρα τους στα ίδια τους τα χέρια».

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες, αλλά και τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες δημιουργούς των εκθεμάτων και συγκεκριμένα τους:
1. Ιωσηφίδου Λαμπρινή (Κέντημα)
2. Κοκκίνη Ρούλα (ζωγραφική-αξεσουάρ)
3. Κωνσταντίνου Σοφία (πήλινο κόσμημα)
4. Κωστούλα Ανδρέα (ζωγραφική)
5. Κωστούλα Κατερίνα (κόσμημα-αξεσουάρ)
6. Κωστούλα Πέτρο (ζωγραφική)
7. Κώτση Κατερίνα (ζωγραφική)
8. Μακαντάνη Έλενα (κέντημα-αγιογραφία)
9. Πάρρη Μιμόζα (μακραμέ)
10. Ρίζο Δημήτρη (φωτογραφία)
11. Σεγγούνη Σοφία (κέντημα)
12. Σουλιώτη Μηλίτσα (κόσμημα)
13. Τζώρτζη Άννα (ζωγραφική)
14. Τσιώτη Ελένη (κόσμημα)
15. Χαρίση Ευγενία (ζωγραφική)

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.
Read More »
Με επιτυχία η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Με επιτυχία η 4η ομαδική έκθεση τεχνών και δημιουργικών κατασκευών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καλωσορίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα καλύψουν προσωρινά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις υποστελεχωμένες δομές των Δήμων.

Παρά τον τίτλο του «ωφελούμενου» που τους δίνει το Υπουργείο, οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα Κοινωφελής Εργασίας είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν σκληρά για να καλύψουν τις ανάγκες στους Δήμους, συχνά με χειρότερους όρους εργασίας και αμοιβής σε σχέση με τους συναδέλφους τους μόνιμους ή Αορίστου στις ίδιες θέσεις. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζόμενων στην Κοινωφελή Εργασία και με τους αγώνες που οργανώθηκαν, από κοινού με τους μόνιμους και αορίστου συνάδελφούς, έγινε κατορθωτό σήμερα οι συνάδελφοι με την Κοινωφελή Εργασία να έχουν βασικά δικαιώματα, όπως άδεια, ασφάλιση, κτλ.

Δεν κάνουμε πίσω από κανένα δικαίωμα μας. Παλεύουμε για τη διεύρυνσή τους. Παλεύουμε και τις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα για να ανακυκλώνουν την ανεργία και να καλύπτουν πρόχειρα τις άμεσες ανάγκες των Δήμων, συνεχίζοντας κατά τα άλλα τη συνειδητή υποβάθμισή των υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Μας ρίχνουν ένα κομμάτι ψωμί και απαιτούν να σκύψουμε το κεφάλι και να πούμε και ευχαριστώ για την «μεγαλοψυχία» τους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ο δήμος, η το ΝΠΔΔ είναι υποχρεωμένοι να σας τοποθετήσουν στην θέση εκείνη για την οποία έχετε προληφθεί σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση και την αίτηση σας. Δεν έχει δικαίωμα ο εργοδότης να σας τοποθετήσει σε διαφορετική θέση - ειδικότητα από αυτή την οποία έχετε προληφθεί.
Δεν έχει δικαίωμα ο εργοδότης να σας απασχολεί Σάββατα και Κυριακές καθώς και βραδινές ώρες.
Απαγορεύεται να δουλεύετε πίσω από τα απορριμματοφόρα.
Δικαιούστε πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης υπαγόμενοι στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Όσοι απασχοληθούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, όπως ορίζονται βάσει νόμου, δικαιούνται βαριά και ανθυγιεινά ένσημα. Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες, οικοδομικά ένσημα.

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΔΕΙΕΣ
Άδεια δυο ημερών για κάθε μήνα εργασίας η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί εντός του μήνα ή να μεταφερθεί σε επόμενους μήνες. Η άδεια μπορεί να σπάσει εντός του μήνα ή σε επόμενους μήνες. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από τον πρώτο μήνα.
Αναρρωτική άδεια , μετά αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών, έως 13 ημέρες.
Σε περίπτωση απουσίας λόγω κύησης η απασχόληση αναστέλλεται και παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησης για αργότερα.
Οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ ή όσοι έχουν παιδιά με ψυχική ή σωματική αναπηρία άνω του 67% ή παιδιά έως 15 ετών με ζαχαρώδη διαβήτη που κάνει χρήση ινσουλίνης ή έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά μια ώρα.
Όσοι γονείς έχουν παιδί μέχρι 30 μηνών ή όσοι γονείς έχουν παιδί μέχρι 6 μηνών μπορούν να προσέρχονται στην εργασία είτε μια ώρα αργότερα είτε μια ώρα νωρίτερα.
Ο εργαζόμενος είναι ασφαλισμένος έναντι εργατικού ατυχήματος.
Ο κάθε γονέας παιδιού από 4 μέχρι 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 μέρες σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων.
Άδεια 5 ημερών λόγο γάμου.
Άδεια 2 ημερών λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, αδελφών, εξ αγχιστείας συγγενών ίδιου βαθμού.
Άδεια παρουσίας σε δικαστήριο κατόπιν νόμιμης κλήτευσης.

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ
Οι δήμοι, το Ν.Π.Δ.Δ. είναι υποχρεωμένοι να μας παρέχουν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) όπως ορίζει ο νόμος.
Οι εργάτες καθαριότητας , πρασίνου , εργάτες των τεχνικών συνεργείων, κ.α. πρέπει να εφοδιάζονται με:
Ειδικά γάντια αναλόγως της εργασίας, ανακλαστικά γιλέκα, παπούτσια, καπέλα, γυαλιά, μάσκες, φόρμες εργασίας αναλόγως της εργασίας, φίλτρα- μάσκες προστασίας αναπνοής προσαρμοσμένες στην εργασία, ωτοασπίδες, μονωτικά στοιχειά κώνοι σήμανσης, νιτσεράδες, κλπ.
Οι προδιαγραφές και τα ειδή εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται σε κάθε ειδικότητα προδιαγράφονται από σχετική ΚΥΑ και πρέπει να τηρούνται.
Κάθε εργοδότης (Δήμος, περιφέρεια και ΝΠΔΔ) πρέπει να διαθέτει γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας οι οποίοι ελέγχουν τα ΜΑΠ και μπορούν να τα τροποποιούν κατά περίπτωση.
Στους δικαιούχους των ΜΑΠ παρέχεται καθημερινά 1 λίτρο φρέσκο γάλα με διανομή εντός του χώρου εργασίας.
Επίσης πάνω από μια ορισμένη θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία οι εργοδότες (Δήμος, το ΝΠΔΔ) είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν την εργασία όπως και να παρέχουν τα αιτούμενα διαλείμματα ανά ώρα. Επίσης στις εξωτερικές εργασίες πρέπει να παρέχεται κρύο νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας καθώς και να προβλέπεται σκιασμένος χώρος για την ανάπαυση του εργαζομένου.

Συνάδελφε,
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας σας καλεί να οργανωθείτε ώστε ενιαία να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελής Εργασίας.
Σε καλούμε να γραφτείς τώρα στο Σύλλογο για να παλέψουμε μαζί μόνιμοι, αορίστου, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στη Κοινωφελή Εργασία για να μην υπάρχει εργαζόμενος που να έχει μισθό κάτω από 751 ευρώ, για την τήρηση του ωραρίου, για να έχεις μισθό και ασφάλιση στην ώρα που πρέπει, για να δουλεύεις με βάση την ειδικότητα σου, για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας σε καλεί τώρα να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής.
Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν δεν μας τα χάρισε κανείς, αλλά με την οργάνωση μας και τον αγώνα μας καταφέραμε και τα κατακτήσαμε. Δεν θα τα χαρίσουμε σε κανέναν.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιούλιο

Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιούλιο


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Ιούλιο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Καρδίτσα, επέλεξε το στοίχημα «Ημίχρονο/Τελικό» σε δέκα αγώνες από τα προκριματικά του Conference League και κέρδισε 6.277,38 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες κούρσες), οκτώ νικητές κέρδισαν από 2.925 ευρώ.

***

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.grRead More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιούλιο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 56 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιούλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες