Φιλιάτι: Καταγγελία για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Φιλιάτι: Καταγγελία για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών. 

Την Παρασκευή 22/5/2020 η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου για ενημέρωση. Μια ενημέρωση που σαν σκοπό είχε ότι από εδώ και μπρος θα εφαρμοστεί το νόμος και τάξη. 

Αντί η Δημοτική Αρχή να αναφερθεί στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχει ο Δήμος σε όλες τις ειδικότητες, αντί να αναφερθεί στην υπέρ προσπάθεια όλου του προσωπικού του Δήμου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την χώρα μας, ότι έδωσαν οι υπάλληλοι τον καλύτερο εαυτό τους, η Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών επιλέγει για μια ακόμη φορά να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε καλά και κακά παιδιά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών προβαίνει σε ενέργειες που απαξιώνουν την υπηρεσιακή αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια των συναδέλφων με καθημερινές «επιθέσεις» ασκώντας λεκτική βία και ψυχολογικό πόλεμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και να τους φέρει τον έναν απέναντι στον άλλον, είναι συνήθης τακτική αυτής της Δημοτικής Αρχής. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία. Να μην δεχτούν και να μην συναινέσουν σε οποιαδήποτε απαίτηση της εργοδοσίας που έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα τους. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί και αυτή τη δοκιμασία με οργάνωση και διεκδίκηση. Μαζί με το Σωματείο μας θα δώσουμε τη μάχη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα σήμερα που οξύνεται ακόμα πιο πολύ η εργοδοτική επίθεση. 

Ταυτόχρονα καλούμε τον Δήμαρχο Φιλιατών να παρέμβει άμεσα και να ανακαλέσει στην τάξη τους Αντιδημάρχους κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Φιλιάτι: Καταγγελία για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη Φιλιάτι: Καταγγελία για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσώτση και Κατσάρη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και αντίσταση

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και αντίσταση


Συνελήφθησαν, χθες (24-05-2020) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και αντίσταση. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στους δύο κατηγορούμενους βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: 

· στον πρώτο, δύο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (8,96) γραμμαρίων, 

· στον δεύτερο, μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (2,7) γραμμαρίων καθώς και ένας σουγιάς, συνολικού μήκους 15,5 εκατοστών. 

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κατηγορούμενος αρχικά αρνήθηκε τον έλεγχο και απώθησε τον αστυνομικό που επιχείρησε να τον ελέγξει. 


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και αντίσταση Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και αντίσταση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Η εξέλιξη του Κορωνοϊού στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Η εξέλιξη του Κορωνοϊού στην Θεσπρωτία 


Στις 23 και 24 Μαΐου εστάλησαν 7 δείγματα και βρέθηκαν όλα αρνητικά. 
Σήμερα 25/5 εστάλησαν 5 δείγματα (τα 4 προ εγχειρητικά) 
Από την πρώτη ημέρα έχουν ληφθεί 161 δείγματα εκ των οποίων 156 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 
Επίσης σήμερα βρίσκονται υπό παρακολούθηση 23 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! 
Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Read More »
Η εξέλιξη του Κορωνοϊού στην Θεσπρωτία Η εξέλιξη του Κορωνοϊού στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σουλίου για την απώλεια της Άννας Βούλγαρη

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σουλίου για την απώλεια της Άννας Βούλγαρη


Με αφορμή την είδηση του θανάτου της Άννας Βούλγαρη, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Εκ μέρους όλων των κατοίκων του Δήμου μας καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Βούλγαρη, για την απώλεια της Άννας.

Η προσωπικότητα της Άννας, όπως και όλης της οικογένειας των ευεργετών μας, λάμπρυνε με την παρουσία της την σύγχρονη ιστορία της Παραμυθιάς άλλα και όλης της χώρας μας.

Η Άννα με το συνεχή ενδιαφέρον της για την γη των προγόνων της, παρέμεινε ευεργέτης που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, τιμώντας την παράδοση των ευεργετών της Ηπείρου. Άλλα και στον χώρο των επιχειρήσεων, το ήθος της, η συνέπεια της και η επαγγελματικότητά της, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα.

Θα την θυμόμαστε και θα την τιμούμε για πάντα. Αιωνία της η μνήμη.
Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σουλίου για την απώλεια της Άννας Βούλγαρη Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σουλίου για την απώλεια της Άννας Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου


Η επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα.

Σε ανακοίνωση του κ. Πέτσα αναφέρεται ότι η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από «ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».


Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.


Το σχέδιο που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει επανέναρξη την 1η Ιουνίου και παράταση του σχολικού έτους με ολοκλήρωσή του στις 30 Ιουνίου.
Read More »
Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Τηλεδιάσκεψη Λάμπρου με Χρυσοχοΐδη για θέματα που αφορούν και την Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Τηλεδιάσκεψη Λάμπρου με Χρυσοχοΐδη για θέματα που αφορούν και την Θεσπρωτία


Τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε από την επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη κ.Ιωάννα Γκελεστάθη μεταξύ των προέδρων ΔΕΕΠ ΝΔ των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ.Γιώργος Στεργίου και ο Διευθυντής του γραφείου του προέδρου αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ.Στέλιος Κονταδάκης. 

Μεταξύ των συμμετεχόντων και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Λάμπρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν και την Θεσπρωτία

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας (Πρόληψη εγκληματικότητας, κλοπές, ναρκωτικά, κλπ). 

Ο κ. Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκε στην κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνση Θεσπρωτίας (κτήριο φοιτητικών εστιών),  με όλες τις σύγχρονες υποδομές. 

Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των δρομολογίων προς τα ορεινά χωριά του νομού μας, για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας.

Επίσης εξετάζεται η ειδική τουριστική αστυνόμευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  σε Πέρδικα Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα . 

Αποφασίστηκε, επιπλέον ενίσχυση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, το οποίο καταγράφει πολλές επιτυχίες, δείχνοντας παράλληλα  και το μέγεθος του προβλήματος, αφού η Θεσπρωτία είναι η  κυρία είσοδος ναρκωτικών από την Αλβανία.

Όσον αφορά την πυροσβεστική υπηρεσία Θεσπρωτίας, τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση της υπηρεσίας με νέα οχήματα ειδικού τύπου, η πρόσληψη προσωπικού, αλλά και η δημιουργία παρατηρητηρίων, σε προληπτική βάση.

Μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, για τα πραγματικά προβλήματα ασφάλειας, που του παρουσίασαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον από τον Υπουργό, ο οποίος υποσχέθηκε πως σύντομα θα επισκεφτεί τη Θεσπρωτία.
Read More »
Τηλεδιάσκεψη Λάμπρου με Χρυσοχοΐδη για θέματα που αφορούν και την Θεσπρωτία Τηλεδιάσκεψη Λάμπρου με Χρυσοχοΐδη για θέματα που αφορούν και την Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή»

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020
Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή»


Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας με αφορμή την σταδιακή επανέναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων συνιστά αυξημένη επαγρύπνηση με τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστάσεων τόσο στους πολίτες όσο και στους επαγγελματίες του νομού

Με την υπεύθυνη στάση όλων μας κανένα κρούσμα του νέου κορονοϊού δεν διαγνώστηκε στην Θεσπρωτία και πρέπει να αποτελέσει στοίχημα για όλους μας η διασφάλιση της μη διασποράς του ιού την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο συλλογος και τα μέλη του θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης θελουμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας του νομού καθώς και τους ιδιώτες συναδέλφους που κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες τίμησαν δεόντως το ιατρικό λειτούργημα και στάθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους υποδειγματικά.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στα τοπικά ΜΜΕ για την έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση που εξασφάλισαν κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο και που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή της διασποράς πανικού και ποτέ εις βάρος της ενημέρωσης του πολίτη.
Για το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου 
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 

Πέτρος Οικονομίδης Διονύσιος Δήμας
Read More »
Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή» Μήνυμα Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας «Επιστροφή με προσοχή» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020 Rating: 5

Σελίδες