Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. ΘεσπρωτίαςΟ Σύλλογος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στις Τρίτεκνες οικογένειες - Μέλη του Συλλόγου 
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο στο «Ίδρυμα Η. Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 10:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ. (ή μέχρι εξαντλήσεως των αγαθών) 
Για την διανομή είναι απαραίτητη η θεωρημένη κάρτα μέλους του Συλλόγου μας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Την ημέρα της διανομής θα πραγματοποιούνται ανανεώσεις συνδρομών καθώς και νέες εγγραφές 
Κατά τη διάρκεια της διανομής θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19.
Read More »
Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Ερώτηση Βελόπουλου για ατασθαλίες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Ερώτηση Βελόπουλου για ατασθαλίες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας


Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με θέμα «Καταγγελία για ατασθαλίες επί δημοσίων συμβάσεων, όπου εμπλέκεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.».

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 21/02/2022
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Nαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για ατασθαλίες επί δημοσίων συμβάσεων, όπου εμπλέκεται ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.»

Κύριε Υπουργέ,
Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος, το οποίο αποτελεί ένωση προσώπων, χωρίς νομική προσωπικότητα, με σκοπό κυρίως την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των ελληνικών λιμένων, έχοντας διατελέσει και Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, κατά την περίοδο 2017 – 2020, μας ενημέρωσε σε σχετική επιστολή του, από τον περασμένο Ιανουάριο, της οποίας είσαστε παραλήπτης, για τα εξής: 
Από δειγματοληπτική έρευνα του ανωτέρω, προκύπτει ότι με απόφασή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ υπέγραψε μέσα σε μόλις τρεις (3) μήνες απευθείας αναθέσεις έργων συνολικής αξίας τουλάχιστον 176.278,85 ευρώ, χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός εντός του σχετικού Διαδικτυακού ιστότοπου «ΚΗΜΔΗΣ» των αναρτήσεων των προσκλήσεων σε δημόσιο διαγωνισμό, τις οποίες ο ανωτέρω ήταν εκ του νόμου υποχρεωμένος να αναρτήσει. 
Σύμφωνα με τη ρητή διάταξη της παρ. 4.α., του άρθρου 330, του ν.4412/2016, ελλείψει ανάρτησης πρόσκλησης στον ανωτέρω χώρο «ΚΗΜΔΗΣ», καμία από τις προαναφερόμενες πράξεις ανάθεσης δεν έπρεπε να έχει εκδοθεί και καμία από τις προαναφερόμενες συμβάσεις δεν έπρεπε να έχει υπογραφεί. Αντίστοιχα, καμία από τις αντίστοιχες δαπάνες δεν έπρεπε να έχει καταβληθεί συμβατικά στους αναδόχους. 
Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση και παρά το γεγονός ότι τίποτα εκ των παραπάνω δεν έγινε, οι αναθέσεις δρομολογήθηκαν και οι σχετικές συμβάσεις έργων υπογράφηκαν, ενώ οι σχετιζόμενες με τα ανωτέρω έργα δαπάνες καταβλήθηκαν. 
Η παράλειψη ανάρτησης στο ως άνω «ΚΗΜΔΗΣ», επομένως, καθιστά τις αντίστοιχες δαπάνες μη νόμιμες, με την σχετική ευθύνη να βαραίνει το στέλεχος του Οργανισμού που τις ενέκρινε. 
Σε κάθε περίπτωση, η καταβολή μη νόμιμων δαπανών προξενεί παράνομη ζημία στην αναθέτουσα δημόσια Αρχή. Παράλληλα, στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να αξιολογηθεί και η αδυναμία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ να επιτύχει εκπτώσεις επί του κατά περίπτωση προϋπολογισθέντος ποσού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αληθεύουν οι παραπάνω αναφερόμενες καταγγελίες του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος, που εκθέτουν τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ;
Αν οι παραπάνω καταγγελίες του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος είναι αληθείς, προτίθεσθε να ακυρώσετε τις ανωτέρω παράνομα καταρτισμένες συμβάσεις έργου και να αποδώσετε τις αναλογούσες κυρώσεις στα όποια στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ έχουν εμπλακεί στις εν λόγω παράνομα καταρτισμένες συμβάσεις έργου;

Ο ερωτών βουλευτής
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Read More »
Ερώτηση Βελόπουλου για ατασθαλίες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Ερώτηση Βελόπουλου για ατασθαλίες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την ιχθυοκαλλιέργεια στην ΘεσπρωτίαΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο: "Η Ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία - Παρουσίαση των προϊόντων, της διατροφικής τους αξίας και των αποτελεσμάτων της έρευνας", με σκοπό την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και την ενημέρωση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήχθη για την ανάδειξη τους
Read More »
Ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία Ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Το Σούλι Παραμυθιάς έκοψε την πίτα του

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Το Σούλι Παραμυθιάς έκοψε την πίτα του


Την πίτα του έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης το Σούλι Παραμυθιάς.
Παρόν στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, η διοίκηση, η τεχνική ηγερία, σύσσωμη ομάδα, καθώς και ο Δήμαρχος Σουλίου ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, κ.κ. Γιάννης Καραγιάννης, Νίκος Αθανασίου, Νικόλας Κάτσιος, Νίκος Γώγος και Ηλίας Κουτσής αντίστοιχα.
Στους χαιρετισμούς δοθήκαν οι καθιερωμένες ευχές για θετική αθλητική χρονιά και για υγεία, ενώ το φλουρί που αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσο, κέρδισε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γρηγόρης Τσουγγάρης

Read More »
Το Σούλι Παραμυθιάς έκοψε την πίτα του Το Σούλι Παραμυθιάς έκοψε την πίτα του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Τέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του Euroferry Olympia

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Τέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του Euroferry OlympiaΜία τέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού, με αποτέλεσμα να αγνοούνται αυτήν τη στιγμή επτά άτομα. Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους τέσσερις ενώ οι διασωθέντες στους 281.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.
Read More »
Τέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του Euroferry Olympia Τέταρτη σορός άντρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του Euroferry Olympia Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Το νεότερο χρονοδιάγραμμα για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Το νεότερο χρονοδιάγραμμα για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Τα νεότερα χρονοδιαγράμματα για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία αξιολόγηση της ΕΕ για την ελληνική οικονομία (Enhanced Surveillance Report).

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανέβηκε στο virtual data room για σχόλια στους προεπιλεγμένους επενδυτές στις 15 Δεκεμβρίου 2021.
Επίσης, ότι η διαδικασία απαλλοτρίωσης των ακινήτων στην ορεινή ζώνη του λιμανιού βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη και ότι τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας αποφάσισαν τα επόμενα βήματα ως προς τους απαραίτητους δημοσιονομικούς πόρους που θα διατεθούν για την απαλλοτρίωση. Επομένως, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου 2022.
Η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή αναμένεται έως τα τέλη Ιουλίου και το οικονομικό κλείσιμο έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Αντίστοιχα, για το λιμάνι της Καβάλας αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 και η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή αναμένεται στα τέλη Απριλίου. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Όσον αφορά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το έγγραφο της σύμβασης παραχώρησης οριστικοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και εστάλη στα αρμόδια υπουργεία για σχολιασμό.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο virtual data room στους προεπιλεγμένους επενδυτές για σχόλια στις 9 Φεβρουαρίου 2022.
Η εκκρεμότητα για τον καθορισμό της ορεινής ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας έχει επιλυθεί πλήρως, όπως ορίζεται σαφώς στη σύμβαση παραχώρησης και έτσι μπορεί να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου 2022 και η επιλογή του προτιμώμενου επενδυτή αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τέλος, για το περιφερειακό λιμάνι του Ηρακλείου, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών και η σύντομη λίστα των προεπιλεγμένων μερών για τη φάση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, ξεκινώντας έτσι τη φάση των δεσμευτικών προσφορών για τη συναλλαγή.
Επομένως, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβριος 2022.

Σημειώνεται ότι στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου, το Ταμείο εκχωρεί το 67%, ενώ στην Καβάλα υπο-παραχωρείται ο εμπορικός λιμένας «Φίλιππος Β’».
Τα επόμενα λιμάνια που οδεύουν προς αξιοποίηση είναι του Βόλου και της Κέρκυρας.

Της Βάσως Βεγιάζη
Read More »
Το νεότερο χρονοδιάγραμμα για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Το νεότερο χρονοδιάγραμμα για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Ο ΟΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Ο ΟΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ


Η νέα τριετής συνεργασία ΕΟΚ - ΟΠΑΠ, εστιάζει στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και στην περαιτέρω σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνία.
Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανακοίνωσαν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ως Χρυσός Χορηγός τους. Μέσα από την τριετή συνεργασία του με την ΕΟΚ, ο ΟΠΑΠ στοχεύει να συνδράμει στις προσπάθειες διατήρησης του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφή του αθλήματος διεθνώς.

Το εταιρικό brand του ΟΠΑΠ θα προβάλλεται στο εμπρόσθιο μέρος των επίσημων εμφανίσεων όλων των Εθνικών Ομάδων. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ και η ΕΟΚ θα εστιάσουν σε κοινές δράσεις που αφορούν την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών, το Κύπελλο Ελλάδος, το μπάσκετ 3-on-3 και την άμεση σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνία.

Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Θοδωρής Παπαλουκάς, Νίκος Ζήσης, Δήμος Ντικούδης, Βαγγέλης Λιόλιος, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Γιάννης Ρόκκας, Νίκος Φιλίππου, Γιαν Κάρας, Φάνης Χριστοδούλου, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Νίκος Λινάρδος, Νίκος Σταυρόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Κώστας Παταβούκας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Βασίλης Σούλης

Η εκδήλωση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών της διοίκησης του ΟΠΑΠ και της ΕΟΚ, πρώην παικτών και σπουδαίων αθλητών των Εθνικών Ομάδων ανδρών που κατέκτησαν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 1987 και του 2005, τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009, του προπονητικού επιτελείου και παικτών των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ ανδρών και γυναικών, που αυτή την εποχή δίνουν αγώνες πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, 
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κος Γιαν Κάρας, τόνισε: "Αναμφίβολα, ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού. Για την ακρίβεια, ο αθλητισμός είναι μέρος του DNA μας. Το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς ο ΟΠΑΠ έχει δώσει το «παρών» σε πολλές ιστορικές στιγμές για το άθλημα στην Ελλάδα. Σήμερα, η σύνδεση μας με το μπάσκετ γίνεται ακόμα πιο ισχυρή. Ως Χρυσός Χορηγός της Ομοσπονδίας, ο ΟΠΑΠ θα σταθεί με υπερηφάνεια στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων, σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από τα παρκέ".

Εβίνα Μάλτση, Project Manager Women's Basketball Promotion, Βαγγέλης Λιόλιος,
Πρόεδρος ΕΟΚ, Άννυ Κωνσταντινίδου, Μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ & Υπεύθυνη Μπάσκετ Γυναικών

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κος Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε: "Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ να διατηρηθεί στην ελίτ του αθλήματος διεθνώς. Ταυτόχρονα, φιλοδοξία μας είναι η συνεργασία αυτή να ξεπεράσει τα στενά όρια μιας χορηγικής σχέσης. Ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία με ενεργή παρουσία σε όλη τη χώρα, καθώς και ο «πρωταθλητής» της κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που η ΕΟΚ και οι Εθνικές Ομάδες θα αγκαλιάσουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες μας – και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη νέα γενιά".
Ο Chief Marketing Officer ΟΠΑΠ, κος Γιάννης Ρόκκας, ανέφερε: "Ο ΟΠΑΠ θα αποτελέσει στρατηγικό συνεργάτη της ΕΟΚ και η συνεργασία μας θα εστιάσει σε κοινές πρωτοβουλίες, που θέτουν τη νέα γενιά και τη διασκέδαση των φιλάθλων στο επίκεντρο. Φιλοδοξούμε η συνεργασία αυτή να συνδυαστεί και με αγωνιστικές επιτυχίες, σε όλα τα κλιμάκια. Το brand του ΟΠΑΠ θα συνοδεύει πάντα τους αθλητές και τις αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων. Η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα παίζει ποτέ μόνη της".
Δήμος Ντικούδης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Ρόκκας, Γιαν Κάρας, Βαγγέλης Λιόλιος, 
Οδυσσέας Χριστοφόρου, Κώστας Τσαρτσαρής, Φάνης Χριστοδούλου

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κος Βαγγέλης Λιόλιος, δήλωσε: "Μαζί με τον ΟΠΑΠ και τη στρατηγική συνεργασία που εγκαινιάζουμε σήμερα, στόχος είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλη τη χώρα, σε όλες τις ηλικίες, σε όλους τους νυν ασχολούμενους αλλά και πολλούς ακόμα που θα φέρουμε κοντά στο μπάσκετ. Μαζί θέλουμε να πανηγυρίσουμε και τις επόμενες σημαντικές επιτυχίες των Εθνικών μας Ομάδων. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία που δίνει μεγάλη έμφαση και στην κοινωνική συνεισφορά και εκεί βρήκαμε ένα ακόμα στοιχείο που ταιριάζουμε".

Γεωργία Γρηγοροπούλου, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Άννυ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Ρόκκας,
Γιαν Κάρας, Βαγγέλης Λιόλιος, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Τούλα Καλέντζου, Σοφία Κλιγκοπούλου

Το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και υπεύθυνη για το Μπάσκετ Γυναικών, κα Άννυ Κωνσταντινίδου, σημείωσε: "Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο ΟΠΑΠ θα πορευτούν μαζί από εδώ και στο εξής. Ο ΟΠΑΠ, ο οποίος διαχρονικά αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή και αιμοδότη του ελληνικού αθλητισμού, γίνεται ο νέος συμπαίκτης των Εθνικών Ομάδων αλλά και του ελληνικού μπάσκετ στο σύνολό του. Κοινός στόχος της ΕΟΚ και του ΟΠΑΠ είναι ο συνδυασμός της αθλητικής ανάπτυξης με την κοινωνική συνεισφορά".

Λευτέρης Μαντζούκας, Άννυ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Ρόκκας, Γιαν Κάρας, Χριστίνα Αναστασοπούλου, 
Βαγγέλης Λιόλιος, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στη λειτουργία και διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιαν Κάρας, Οδυσσέας Χριστοφόρου, 
Θοδωρής Παπαλουκάς, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Ρόκκας, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Σταυρόπουλος

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Μπουρούσης, Φάνης Χριστοδούλου

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Φάνης Χριστοδούλου, Κώστας Παταβούκας

Read More »
Ο ΟΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Ο ΟΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Υπεγράφη η απόφαση για ενισχύσεις σε κλημεντίνη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Υπεγράφη η απόφαση για ενισχύσεις σε κλημεντίνη Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η ΚΥΑ για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας, καθώς και στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της απόφασης είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μεταξύ άλλων πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας: Για τους παραγωγούς επίσπορης και βιομηχανικής Πατάτας όσοι έχουν ασφαλίσει την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ για το έτος 2020. Για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, όσοι έχουν υποβάλλει Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2020 και διαθέτουν τουλάχιστον ένα στρέμμα εκμετάλλευσης. Από την ενίσχυση εξαιρούνται τα νεαρά δένδρα μέχρι τεσσάρων ετών.

Ύψος ενίσχυσης
Για τους παραγωγούς επίσπορης πατάτας 205 ευρώ ανά στρέμμα και για την βιομηχανική πατάτα 83,92 ευρώ ανά στρέμμα. Για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Για το έτος 2022 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 4.763.650 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα διατεθούν κατ΄ ανώτατο όριο, 1.398.256 ευρώ για την ενίσχυση επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας, και 3.365.460 ευρώ τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη. Για την καταβολή των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα που οι δικαιούχοι θα καταθέσουν αιτήσεις.

Ενίσχυση στους οστρακοκαλλιεργητές
Ταυτόχρονα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως, την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα των oστρακοκαλλιεργειών στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 717/2014 της Επιτροπής (ΕΕ L190/45, 28.06.2014)», υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ η απόφαση αναμένεται να συνυπογραφεί και από τον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη. Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας είναι οι οστρακοκαλλιεργητές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) όλης της επικράτειας, οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ) για το έτος 2020 και είχαν παραγωγική δραστηριότητα κατά το ίδιο έτος. Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 672 ευρώ ανά στρέμμα μισθωμένης έκτασης για oστρακοκαλλιέργεια. Δηλώσεις στο ΟΣΠΑ για το έτος 2020 γίνονται δεκτές εφ΄ όσον υπεβλήθησαν μέχρι και την 31η/01/2022. Η δημόσια δαπάνη που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης είναι 2.754.126 ευρώ. Για την καταβολή των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα που οι δικαιούχοι θα καταθέσουν αιτήσεις.
Read More »
Υπεγράφη η απόφαση για ενισχύσεις σε κλημεντίνη Υπεγράφη η απόφαση για ενισχύσεις σε κλημεντίνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορός

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορόςΆλλη μία σορός βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα του Euroferry Olympia από τα σωστικά συνεργεία και θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή του.
Μετά τη δεύτερη απανθρακωμένη σορό που βρέθηκε χθες στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου και η οποία δεν αναγνωρίστηκε από κάποιον συγγενή -υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σορός ήταν του 58χρονου οδηγού Ευάγγελου Μαλεσιάδα-, εντοπίστηκε νεκρό και απανθρακωμένο ακόμα ένα άτομο στο γκαράζ του πλοίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Η σορός βρέθηκε δίπλα σε φορτηγό αυτοκίνητο, σε ένα σημείο δύσκολα προσβάσιμο από τους διασώστες. Όπως φαίνεται, ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να μετακινηθεί, αλλά αυτό ήταν αδύνατον.
Οι αγνοούμενοι ανέρχονται πλέον στους 8.
Το πλοίο ρυμουλκήθηκε έπειτα από περίπου 15 ώρες στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» Αιτωλοακαρνανίας. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα, παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού. Στον Αστακό έχουν μεταβεί και οι οικογένειες των αγνοουμένων, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους.
Στον χώρο όπου έχει ελλιμενιστεί το πλοίο βρίσκονται σε ετοιμότητα 50 διασώστες, ενώ στο πρώτο κατάστρωμα υπάρχουν παρατεταγμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Read More »
Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορός Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε τρίτη απανθρακωμένη σορός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Σημαντική εμφάνιση της αθλήτριας του Ομίλου Αντισφαίρισης Ν.Θεσπρωτίας Τιτάνη Ιλβανίδου Μαρίλιας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Σημαντική εμφάνιση της αθλήτριας του Ομίλου Αντισφαίρισης Ν.Θεσπρωτίας Τιτάνη Ιλβανίδου ΜαρίλιαςΣυγχαρητήρια στην αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Ν.Θεσπρωτίας Τιτάνη Ιλβανίδου Μαρίλια και στον προπονητή της Τσίτο Γρηγόριο για την πολύ καλή πορεία της στο 1ο Πανελλαδικό Ε2 στη Λάρισα στην κατήγορία Κ12 . 
Ξεκινώντας το τουρνουά ως Νο6 του ταμπλό, αντιμετώπισε στον 1ο γύρο αθλήτρια της Θεσσαλονίκης νικώντας με 2-0 σετ. 
Στον 2ο γύρο συνάντησε αθλήτρια από τον Βόλο και πάλι πήρε το ματς με 2-0 σετ. 
Στον 3ο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπη με το Νο1 του ταμπλό και νικήτρια του τουρνουά Παναγιωτίδου ,και με πολύ καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε στην 8αδα την προσπάθειά της . 
Τα καλύτερα έρχονται , για όλους τους αθλητές μας !!
Read More »
Σημαντική εμφάνιση της αθλήτριας του Ομίλου Αντισφαίρισης Ν.Θεσπρωτίας Τιτάνη Ιλβανίδου Μαρίλιας Σημαντική εμφάνιση της αθλήτριας του Ομίλου Αντισφαίρισης Ν.Θεσπρωτίας Τιτάνη Ιλβανίδου Μαρίλιας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Το National Geographic αποθεώνει τον Αχέροντα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Το National Geographic αποθεώνει τον Αχέροντα

Με τίτλο, “Το underworld ποτάμι της Ελλάδος δελεάζει τους ταξιδιώτες περιπέτειας” το National Geographic στην αγγλική του έκδοση παρουσιάζει αφιέρωμα στον Αχέροντα και στις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης.
“Πίσω στην εποχή των θεών και των τεράτων, οι Τιτάνες πολέμησαν τους Ολύμπιους για τον έλεγχο του σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια αυτής της 10χρονης Τιτανομαχίας, οι Τιτάνες απέκτησαν δύναμη πίνοντας από τον ποταμό Αχέροντα. Θυμωμένος από την κίνηση, ο Δίας καταράστηκε το ποτάμι, κάνοντας το μαύρο και πικρό – μια τυχαία μοίρα για ένα από τα πέντε ποτάμια της ελληνικής μυθολογίας που λέγεται ότι οδηγεί στον κάτω κόσμο” αναφέρει το National Geographic το οποιο κάνει αναφορά στην μυθικοτητα του ποταμού αλλα και στην βιοποικιλότητα.
Η Γλυκή είναι γνωστή για τις περιπέτειες που συναρπάζουν, όπως το canyoneering και η πεζοπορία στο ποτάμι, μια δημοφιλής δραστηριότητα στην που συνδυάζει το κολύμπι και την αναρρίχηση σε ογκόλιθους, σε ένα φαράγγι που συνήθως ονομάζεται Στενά. Άλλοι ανεβαίνουν στον ουρανό με το Zipline Greece , και γλιστρούν 350 γιάρδες με ταχύτητες έως και 30 μίλια την ώρα πάνω από τα τιρκουάζ νερά. Αλλά δεν είναι όλα περιπέτεια. «Ο Αχέροντας είναι ένα ήπιο ποτάμι [το καλοκαίρι]», λέει η Βιβή Μάρκου, η οποία ξεκίνησε την επιχείρηση περιοδειών της, Riverdream , με δύο βάρκες ράφτινγκ και δύο άλογα. «Το ράφτινγκ εδώ [στη Γλυκή] φιλοξενεί όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Είναι ιδανικό τόσο για οικογένειες όσο και για ηλικιωμένους.»
Εκτός από τις μυριάδες υπαίθριες δραστηριότητες, ο Αχέροντας υποστηρίζει μοναδικούς βιότοπους που φιλοξενούν σπάνια και απειλούμενα ζώα και φυτά στην περιοχή. Στα στενά της Γλυκής φωλιάζουν ευάλωτα πτηνά, όπως χρυσαετοί, γυπαετοί, αετοί Bonelli και αιγυπτιακά όρνια, ενώ οι ευρασιατικοί κουταλιές, οι μαυροπελαργοί και οι πάπιες καταφεύγουν στους υγροτόπους της Αμμουδιάς. Συνολικά, τα 11.440 στρέμματα που περικλείουν τα Στενά και τους υγροτόπους αποτελούν μέρος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το National Geographic σχολιάζει πως τουρισμός δεν ήταν μια βιώσιμη οικονομική επιδίωξη στην περιοχή μέχρι το 2006, όταν η κατασκευή κοντινών θέρετρων και αυτοκινητοδρόμων παρείχε πρόσβαση σε απομονωμένες πόλεις όπως η Γλυκή. Το 2019, 50.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή, κυρίως από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τη Γλυκή ως βασικό προορισμό για τον τουρισμό του Αχέροντα. Με βελτιωμένες ευκαιρίες, οι περισσότεροι νέοι μένουν τώρα στην πόλη για να εργαστούν σε τοπικές επιχειρήσεις.
Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Σουλίου Γιώργος Ντάγκας, μίλησε στο National Geographic. «Η δημοτικότητα της περιοχής φαίνεται να ανεβαίνει. Το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι επισκέψεις στην περιοχή αυξήθηκαν σε σχεδόν 2.000 καθημερινούς επισκέπτες, κάτι πολλά υποσχόμενο για την επόμενη σεζόν. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις υπαίθριες δραστηριότητες, να βελτιώσουμε τα μονοπάτια πεζοπορίας, να ανοίξουμε διαδρομές ποδηλασίας στο βουνό και το ποτάμι και να προωθήσουμε το αλεξίπτωτο πλαγιάς» ανέφερε ο Γιώργος Ντάγκας.
“Ωστόσο, οι αξιωματούχοι πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν την αύξηση των αρνητικών παρενεργειών των επισκέψεων. Οι επισκέπτες φεύγουν όλο και περισσότερο από καθιερωμένα μονοπάτια, αφήνοντας σκουπίδια, συνεργα κάμπινγκ και ανάβοντας φωτιές. Επιδεινώνοντας το πρόβλημα, ορισμένα έργα κατασκευής εστιατορίων στη Γλυκή επηρεάζουν την κοίτη του ποταμού, ενώ παραθαλάσσιες καντίνες (επιχειρήσεις τύπου σνακ μπαρ) στην Αμμουδιά έχουν προκαλέσει προβλημα” ανέφερε το δημοφιλές περιοδικό.
Μια πρόσφατη αύξηση του πλήθους της πανδημίας προκαλεί την οργή κατοίκων και κυβερνητικών στελεχών σε τουριστικές πόλεις όπως η Αμμουδιά και η Γλυκή. Οι επισκέπτες με κακή συμπεριφορά αφήνουν σκουπίδια, βλάπτουν τη χλωρίδα και ενοχλούν τις περιοχές φωλεοποίησης πουλιών. Τώρα, με την ανοιξιάτικη τουριστική περίοδο στον ορίζοντα, οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους για να εξισορροπήσουν την αυξημένη επισκεψιμότητα με τη βιωσιμότητα. Σε κίνδυνο βρίσκονται τα απειλούμενα ζώα και οι φυσικοί χώροι της περιοχής, τους οποίους οι ντόπιοι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν για τις μελλοντικές γενιές.
Οι υπεύθυνοι παρακολουθούν τα προβλήματα στο σχεδιασμό για το μέλλον. «Έχουμε μελετήσει τη φέρουσα ικανότητα [στα Στενά και τη γύρω περιοχή] για να μην υποβαθμιστεί το οικοσύστημα», λέει ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνης, περιβαλλοντικός διευθυντής και φυσικός στο Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας . Επειδή η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν φέτος. Στο μεταξύ, αξιωματούχοι λένε ότι επιβάλλουν τους υπάρχοντες κανονισμούς και ευαισθητοποιούν τα κέντρα ενημέρωσης στην Αμμουδιά και τη Γλυκή και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλη την περιοχή που αναδεικνύουν την ιστορική και φυσική κληρονομιά του Αχέροντα.
Με τον καιρό, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα ευαισθητοποιήσουν ένα ευρύτερο κοινό, ώστε η πολύτιμη βιοποικιλότητα του ποταμού να μην γίνει μύθος. «Θέλουμε να έρθουν επισκέπτες για την ομορφιά αυτού του σκηνικού», τονίζει ο αντιδήμαρχος Σουλίου Ντάγκας. «Σίγουρα δεν σκοπεύουμε να θυσιάσουμε τη φύση για κέρδος».

Δείτε το άρθρο του National Geographic ΕΔΩ
Read More »
Το National Geographic αποθεώνει τον Αχέροντα Το National Geographic αποθεώνει τον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ασπροκκλήσι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο ΑσπροκκλήσιRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ασπροκκλήσι Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ακαδημία μπάσκετ του Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ακαδημία μπάσκετ του Πρωτέα Ηγουμενίτσας


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ακαδημίας έκοψε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Όσοι κέρδισαν τα φλουριά πήραν δώρα που πρόσφεραν οι χορηγοί μας!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπέζα Κων/νο από το κατάστημα the MrGadget Ηγουμενίτσα, στον κ. Mητσέλο από το BIBΛIOΠΩΛEIO MHTΣEΛOY στην κα. Σοφία Ντάνη από το κατάστημα MHTEPA και στην κα. Iωάννα Xαρίση από το κατάστημα Le Petit για τα δώρα!!!
Read More »
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ακαδημία μπάσκετ του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ακαδημία μπάσκετ του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Τελειωμένη υπόθεση η χερσαία ζώνη λιμένα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: Τελειωμένη υπόθεση η χερσαία ζώνη λιμέναΤελειωμένη υπόθεση είναι κατά τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 ο τοπικός βουλευτής εμφανίστηκε περιχαρής υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι οριστική… Χαρούμενος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε καθώς αποδίδεται στο Δήμο ο παραλιακός δρόμος και άλλα τμήματα!

Θα ήταν η απόλυτη παράνοια αν ο δρόμος έμενε στα χέρια του ιδιώτη-επενδυτή!! Όσο για τα υπόλοιπα αρκεί να προκάνει η κυβέρνηση να βάλει και τις υπογραφές.. Γιατί μέχρι να μπουν οι υπογραφές καλό θα είναι να κρατείται μικρό καλάθι!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Τελειωμένη υπόθεση η χερσαία ζώνη λιμένα Βασίλης Γιόγιακας: Τελειωμένη υπόθεση η χερσαία ζώνη λιμένα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τρεις γενεές αστυνομικών σκύλων

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Ηγουμενίτσα: Τρεις γενεές αστυνομικών σκύλων


Ελάχιστοι ίσως να γνωρίζουν τι συμβαίνει μετά την λήξη της ενεργούς δράσης των αστυνομικών σκύλων. Όταν αυτοί "αποσύρονται" παραμένουν στο πλευρό του συναδέλφου συνοδού τους.
Στην περίπτωσή μας, έχουμε κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς η Kunti (2011-2016 στη μέση), η Avra (2016-2019 στα δεξιά) και η Lussy (2019-σήμερα) δηλαδή δύο εν αποστρατεία και ένας εν ενεργεία αστυνομικοί σκύλοι  (Κ-9) ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ζουν και κατοικούν μαζί σαν οικογένεια, με την αστυνομικό συνοδό τους, με τις δυο πρώτες να χαίρονται τη συνταξιοδότησή τους, αλλά και με τις επιτυχίες της μικρότερης και εν ενεργεία Lussy.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συνεχίσουν να ζουν αρμονικά όλοι μαζί με υγεία και όμορφες στιγμές!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τρεις γενεές αστυνομικών σκύλων Ηγουμενίτσα: Τρεις γενεές αστυνομικών σκύλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στο Posto με λαϊκό πρόγραμμα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στο Posto με λαϊκό πρόγραμμα
 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στο Posto με λαϊκό πρόγραμμα Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στο Posto με λαϊκό πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Διακομιδές ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022
Διακομιδές ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικούΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-14χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-29χρονης και 70χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
Read More »
Διακομιδές ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδές ασθενών από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2022 Rating: 5

Σελίδες