Επιτέλους... Οικονομικοί επιθεωρητές στο Δήμο Φιλιατών - Για τον καταλογισμό των 3 εκ. της περιόδου Μ. Ντουμάζιου

Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018


Έξι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών και την υποβολή της σχετικής μήνυσης από τον πρώην Δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Παππά και οχτώ χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του Μηνά Ντουμάζιου, ξεκίνησε επιτέλους η διαδικασία οικονομικής επιθεώρησης στο Δήμο για το ταμειακό έλλειμα των 3 εκ. ευρώ για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καταλογισμός ευθυνών.
Οικονομικοί επιθεωρητές, μετά από εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στο Δήμο και κάνουν φύλλο και φτερό το ταμείο του, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη στο μπερδεμένο κουβάρι του ελλείματος.

Ο καταλογισμός του 1,7 εκ. και η δίκη που... αναβάλλεται
Όπως είναι γνωστό, οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών φάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, μια περίοδο που είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές σε Δημαρχεία της Ηπείρου. Οι δράστες αυτών των διαρρήξεων συνελήφθησαν, αλλά ενώ ομολόγησαν τις πράξεις τους, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη κλοπή στο Δήμο Φιλιατών.

Στη συνέχεια και ενώ οι φήμες φούντωναν, ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας μια μαύρη τρύπα που άγγιζε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Την περίοδο εκείνη ο τότε Δήμαρχος Μηνάς Ντουμάζιος, παραδέχονταν ότι γίνονταν πληρωμές εξωλογιστικά, με προφορική εντολή δική του, υποστηρίζει όμως ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 106.000 ευρώ. «Αμφισβητώ το έλλειμμα του 1,6 εκατ. ευρώ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου για να δικαιωθώ», ανέφερε τότε σε δηλώσεις του.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον τότε δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους (δε βρίσκονται πια εν ζωή) και την υπεύθυνη του ταμείου. Η δίκη αυτή έχει αναβληθεί αρκετές φορές έως σήμερα λόγω ασθενείας κατηγορουμένου, μαρτύρων και … συνηγόρων! Η πρώτη δικάσιμος είχε οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2015 για να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο του 2016 και στη συνέχεια για τον Σεπτέμβριο του 2017, ακολούθως για τις 5 Μαρτίου 2018 και τέλος για το Δεκέμβριο του 2018!

Η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος ο κ. Ντουμάζιος, για υπεξαίρεση και απιστία, αφορά μόνο στα 1,7 εκ. ευρώ τα οποία έχουν καταλογιστεί μετά από έλεγχο επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών για τα έτη 2008-2009.

Τα... ορφανά και... ακαταλόγιστα 3 εκ. Ευρώ!
Στα 4.628.195,52 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ταμειακό έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών οι οποίες αφορούν στην πενταετία 2005-2010 και παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έλλειμμα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αναλήψεις που έγιναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά και σε επιταγές που εκδόθηκαν και εισπράχθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα εντάλματα.
Ένα ποσό της τάξης των 860 χιλιάδων ευρώ οφείλεται σε εισπράξεις που έγιναν στο ταμείο ύδρευσης αλλά ουδέποτε κατέληξαν στο ταμείο του Δήμου.

Στο συνολικό έλλειμμα έχει συνυπολογιστεί το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου το οποίο είχε ήδη καταλογιστεί. Για τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια, που κατέγραψαν ως ταμειακό έλλειμμα οι ορκωτοί ελεγκτές, δεν έχουν καταλογιστεί ακόμη οι υπεύθυνοι, παρότι πέρασαν έξι χρόνια και παρά το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, έχει υποβάλλει από τον Μάιο του 2012 μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η αρμόδια Οικονομική Επιθεώρηση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους δεν κατάφερε να ορίσει επί μια εξαετία οικονομικούς επιθεωρητές ικανούς να ελέγξουν το ταμείο του Δήμου, καθώς η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Νομού δήλωσε αδυναμία να διενεργήσει το σχετικό έλεγχο.
Έτσι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο αρμόδιος ανακριτής, έδωσε εντολή σε επιθεωρητές της Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών να έρθουν στη Θεσπρωτία και να διενεργήσουν το σχετικό έλεγχο, πράγμα που συμβαίνει το τελευταίο δεκαήμερο!

Εφημερίδα Θεσπρωτική


 
Read More »
Επιτέλους... Οικονομικοί επιθεωρητές στο Δήμο Φιλιατών - Για τον καταλογισμό των 3 εκ. της περιόδου Μ. Ντουμάζιου  Επιτέλους... Οικονομικοί επιθεωρητές στο Δήμο Φιλιατών - Για τον καταλογισμό των 3 εκ. της περιόδου Μ. Ντουμάζιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018 Rating: 5

Ξεψύχησε 23χρονος εν ώρα εργασίας

Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018


Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ο 23χρονος εργάζονταν σε πολυκατοικία, στην Μιχαήλ Αγγέλου. Τοποθετούσε κλιματιστικά. Ένιωσε όμως αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ αλλά και η Πυροσβεστική, προκειμένου να συνδράμει καθώς βρίσκονταν σε εξωτερικό σημείο και σε ύψος τριών μέτρων περίπου.

Στη συνέχεια έσπευσαν και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν για αρκετή ώρα προσπάθεια προκειμένου να επαναφέρουν τον 23χρονο.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

Άφησε την τελευταία του πνοή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προκύψουν από την νεκροψία, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή.


 
Read More »
Ξεψύχησε 23χρονος εν ώρα εργασίας Ξεψύχησε 23χρονος εν ώρα εργασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018 Rating: 5

Οι αμαρτωλές λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ φτάνουν μέχρι την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018


Το φαγοπότι των εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ με κρατικό χρήμα που μοιράζονται αφειδώς σε ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων ορισμένες παντελώς άγνωστες κι άλλες ανύπαρκτες, έμμεσα φτάνει μέχρι την Ήπειρο… 
Στις… αμαρτωλές λίστες, τόσο αυτές που διέρρευσαν όσο και σε αυτές που κατατέθηκαν στην προανακριτή της Βουλής, περιλαμβάνονται ιστοσελίδες που ανήκουν στην ιδιοκτησία του κ. Σπύρου Ριζόπουλο. 
Πρόκειται για τον επικοινωνιολόγο που θέλει να διεκδικήσει το αξίωμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου. 
Το όνομά του και τα ποσά που φέρεται ότι κατέληξαν στις ιστοσελίδες του περιέχονται σε σχετικό δημοσίευμα στο documentonews.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το 2014, χρονιά προεκλογική, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ μοιράστηκαν άνω των πέντε εκατομμυρίων σε διαφημιστική δαπάνη!


 
Από τα αρχεία της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη. Σε πολλά από τα ΜΜΕ στα οποία δίνονταν τα «χρυσά» κονδύλια αναγράφεται και το όνομα κάποιου πολιτικού προσώπου. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο τα πολιτικά πρόσωπα μεσολάβησαν προκειμένου τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να λάβουν τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ με αντάλλαγμα την προβολή τους και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο δημοσίευμα, ο όμιλος των μέσων τα οποία φέρεται ότι ανήκουν στον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο έλαβε το ποσό των 145 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα rizopoulospost.com φέρεται να σύναψε συμβάσεις 45.000 ευρώ (τρεις των 15.000 ευρώ), ενώ 60.000 ευρώ (τέσσερις των 15.000 ευρώ) φέρεται να έλαβε το idradio.gr και 40.000 ευρώ (4 επί 10.000 ευρώ) το onlinehealth.gr.

Το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της διαδικασίας μέσω της οποίας κατέληξαν χρήματα σε περισσότερα από οκτακόσια μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στην αρχή και σίγουρα θα έχει μεγάλο μέλλον…


 
Read More »
Οι αμαρτωλές λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ φτάνουν μέχρι την Ήπειρο Οι αμαρτωλές λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ φτάνουν μέχρι την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018 Rating: 5

Άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018

Στα πλαίσια της διαρκούς ετοιμότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού των Υπηρεσιών της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου για καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από την πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Πρέβεζας ,Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ασκήσεις ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ».

Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας, η εν λόγω άσκηση θα πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
 
Το σενάριο που αντιμετώπισαν ως πραγματικό συμβάν, ήταν μερική κατάρρευση του κτιρίου, εγκλωβισμός μαθητών-εκπαιδευτικών, εργαζομένων, συνέπεια εκδήλωσης ισχυρού σεισμού καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας με την κωδική ονομασία ΄΄ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ΄΄ είναι η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιστοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των Υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων. 
Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, απέδειξε για ακόμα μία φορά την υψηλή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.Read More »
Άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες