Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Αντρέας Νταής στην ΕΡA Ιωαννίνων, σε συνέντευξη για τα έργα της Β' φάσης και το χωροταξικό της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Αντρέας Νταής στην ΕΡA Ιωαννίνων,  σε συνέντευξη για τα έργα της Β' φάσης και το χωροταξικό της Ηπείρου


Read More »
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Αντρέας Νταής στην ΕΡA Ιωαννίνων, σε συνέντευξη για τα έργα της Β' φάσης και το χωροταξικό της Ηπείρου Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Αντρέας Νταής στην ΕΡA Ιωαννίνων,  σε συνέντευξη για τα έργα της Β' φάσης και το χωροταξικό της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, Ηπειρωτικές επιχειρήσεις κάνουν "άνοιγμα" στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, Ηπειρωτικές επιχειρήσεις κάνουν "άνοιγμα" στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας

https://artfixmag.files.wordpress.com/2012/10/riyadh-saudi-arabia-cars-freeway1.jpg
 
H Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga της Κολωνίας, ήδη προετοιμάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από την Ήπειρο για την "είσοδο" επιχειρήσεων στην Αραβική αγορά και για το λόγο αυτό επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, θα φιλοξενηθούν οι εξής επιχειρήσεις:

ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε. (Βιολογικά φρούτα και λαχανικά), Μονολίθι (ζυμαρικά), Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας, Ελιές "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Άρτας, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Τυροκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Συσκευαστήριο Αγροτικών Προϊόντων "Γκίκας" Θεσπρωτίας, Αρωματικά φυτά και βότανα "Κομίνης" Θεσπρωτίας, Ελαιόλαδο Unique Άρτας, ΜΠΑΦΑΣ Α.Ε.Τ Τυροκομικά, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., KROP φρούτα, "Σιαπλαούρας" αρνιά.
Read More »
Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, Ηπειρωτικές επιχειρήσεις κάνουν "άνοιγμα" στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας Με τη συνδρομή της Περιφέρειας, Ηπειρωτικές επιχειρήσεις κάνουν "άνοιγμα" στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: 13χρονος μαθητής Γυμνασίου δημιουργεί το δικό του Μουσείο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Θεσπρωτία: 13χρονος μαθητής Γυμνασίου δημιουργεί το δικό του Μουσείο


Ένας 13χρονος μαθητής Γυμνασίου στα χνάρια του Σπύρου Μουσελίμη, του αείμνηστου δασκάλου που εξερεύνησε τη Θεσπρωτική γη, δημιουργεί το δικό του Μουσείο, στο κατώι του σπιτιού του, σε χωριό της Θεσπρωτίας. 
 
 
 
Αντικείμενα που χρονολογούνται έως και 200 χρόνια πίσω, συλλέχθηκαν από το νεαρό παιδί και τοποθετήθηκαν με προσοχή στο κατώι. 
 
 
 
Καθημερινά μετακινείται 40χλμ με το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο του. 
 
 
 
Βρίσκει όμως το χρόνο για να ασχολείται με αυτό που αγαπάει βαθιά: να συλλέγει αντικείμενα που διατηρούν τις μνήμες από άλλες εποχές και που μας θυμίζουν τις ρίζες μας.
Read More »
Θεσπρωτία: 13χρονος μαθητής Γυμνασίου δημιουργεί το δικό του Μουσείο Θεσπρωτία: 13χρονος μαθητής Γυμνασίου δημιουργεί το δικό του Μουσείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Παραμυθιάς-Υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Παραμυθιάς-Υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου


Έπειτα από ενημέρωση και διαδοχικές συναντήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα την χρόνια καθυστέρηση σημαντικών έργων υποδομής του νομού Θεσπρωτίας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου» από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής, κ. Ευγενία Φωτονιάτα. Σε επόμενη φάση αναμένεται η εκταμίευση προκαταβολής.

Το σημαντικό αυτό έργο, αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Σουλίου καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στην ανάπτυξη του τόπου. Με τη θετική αυτή εξέλιξη, φαίνονται στην πράξη τα αποτελέσματα της κρίσιμης μάχης που έδωσε και κέρδισε η κυβέρνηση με σκοπό τόσο την διεκδίκηση εμπροσθοβαρούς εκταμίευσης κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ ‘14-‘20 όσο και την μέγιστη απορρόφηση κονδυλίων από το τρέχον πρόγραμμα που τελεί υπό παράταση (ΕΣΠΑ ’07 - ‘13).

Η αναμόρφωση και η ανακατεύθυνση του ΕΣΠΑ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε σύγχρονες υποδομές και παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, μακριά από την κακοδιαχείριση του παρελθόντος είναι το στοίχημα και δρόμος για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου.

Read More »
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Παραμυθιάς-Υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος της Παραμυθιάς-Υπεγράφη η προέγκριση σύμβασης του έργου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Aρχίζει η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Aρχίζει η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων


Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015.

Από τη φετινή χρονιά, η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία (Για την Π.Ε. Ιωαννίνων κτίριο περιφέρειας – γραφείο 100- στις άλλες Π.Ε. στα κατά τόπους γραφεία), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ), είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία.

Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Read More »
Aρχίζει η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων Aρχίζει η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με την Διαμάντω Μανωλάκου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Εκδήλωση του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με την Διαμάντω Μανωλάκου

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)  7.30 το απόγευμα  Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και της ΚΕ του ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε σε εσάς τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, τους αμπελουργούς και άλλους αγρότες, τους μικρούς πτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως και στους εργαζόμενους στα εργοστάσια τροφίμων, τις λαϊκές οικογένειες.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Γιατί ενώ η χώρα μας μπορεί να παράγει κρέας, γάλα, αγροτικά προϊόντα για να τραφεί όλος ο λαός μας και να εξάγουμε (αντίστοιχα και τα Γιάννενα κοτόπουλα, γάλα, τυρί κλπ) οι λαϊκές οικογένειες μετά βίας τρέφονται, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται, καλλιέργειες εγκαταλείπονται;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Οι εταιρίες όπως Δωδώνη, Πίνδος, Νιτσιάκος, Βίκος, Ζαγόρι, την περίοδο της κρίσης όχι μόνο δεν είχαν απώλειες στα κέρδη τους αλλά ίσα- ίσα κάνουν και επενδύσεις εκατομμυρίων. Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες και οι παραγωγοί όχι μόνο δεν κερδίζουν, όχι μόνο δεν τους επιστρέφονται δικαιώματα, αλλά φορτώνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα (ασφαλιστικό, νέοι φόροι κλπ).

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντης κλπ), η περιφέρεια Ηπείρου, οι δήμοι του νομού, τα αντίστοιχα επιμελητήρια, οι παρατάξεις τους σε αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και σωματεία εργαζομένων λένε να κάνει ο λαός θυσίες για να έρθει η ανάπτυξη. Για να στηριχτεί η «πρωτογενή παραγωγή», να δοθεί προτεραιότητα στον «αγροτοδιατροφικό τομέα». Με αυτά εννοούν να στηριχτεί ο μικρός και μεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος; Σε αυτούς θα κατευθυνθούν τα ΕΣΠΑ και οι διάφορες επιδοτήσεις;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Είναι δυνατόν να μιλάνε για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους άνεργους και νέους αγρότες την ίδια ώρα που οι τράπεζες περνάνε την θηλιά στο λαιμό τους, αυξάνεται για όλους η φορολογία, οι εισφορές στον

ΟΓΑ, το πετρέλαιο κλπ; Όταν ερημώνουν τα χωριά με το κλείσιμο σχολείων, Κέντρων Υγείας, παιδικών σταθμών κλπ;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Είναι λύση, είναι καινούργιο, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσής; Είναι διέξοδος οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί, οι παραγωγοί χωρίς μεσάζοντες, η εργασία που πληρώνεται με κουπόνια; Είναι λύση να περιμένουμε παθητικά τον αργό μας θάνατο γιατί δήθεν «τίποτα δεν γίνεται».

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Έχουν οι μεγαλοαγρότες τα ίδια προβλήματα και προνόμια με τους μικρομεσαίους; Οι τελευταίοι έχουν τα ίδια προβλήματα και ανάγκες με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια τροφίμων και τις λαϊκές οικογένειες.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουμε απάντηση, με κριτήριο την επιστήμη, τις λαϊκές ανάγκες, τις δυνατότητες, την πραγματική διέξοδο για το λαό.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Για όλα όσα βιώνουν οι φτωχοί αγρότες, και εργαζόμενοι, άνεργοι δεν φταίει η κακή τους μοίρα, ο καιρός, τα μνημόνια, γενικά οι πολιτικοί και η διαφθορά. Είναι αποτελέσματα της ανάπτυξης της οικονομίας με ένα μόνο κριτήριο: το καπιταλιστικό κέρδος.

Κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν στα χέρια τους οι μεγάλες βιομηχανίες, οι μεγαλοαγρότες και μεγαλοέμποροι, στο δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία καταστροφής των μικρών και μεσαίων αγροτών, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια και ποιότητα στη διατροφή του λαού. Μόνο ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα της φτωχής αγροτιάς μαζί με τους εργαζόμενους, ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας

που προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να είναι η λύση. Για σήμερα, για να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, για να ανακτηθούν οι

απώλειες αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικό νέο, το δίκαιο το εφικτό: Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο είναι οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου θα γίνουν κοινωνική- λαϊκή ιδιοκτησία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η γη, τα συγκεντρωμένα μηχανήματα, το εμπόριο. Θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας και της παραγωγής με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Θα γίνει πράξη η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα της, όπως και από το ΝΑΤΟ. Σε αυτό το δρόμο μπορεί πραγματικά να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και να λυθούν τα ζητήματα διατροφής. Να παραχθούν πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, να προστατευτεί το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι της χώρας.

Η ένταξη των αγροτών σε αυτό το νέο, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας, μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού των μικρών αγροτών, θα τους μειώνει το κόστος παραγωγής, θα τους απαλλάσσει μία και καλή από το μεγάλο κεφάλαιο, θα εξασφαλίζει τιμές και διάθεση της παραγωγής, την προστασία από καταστροφές, το ξεκλήρισμα την δυστυχία. Παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μορφωτική- πολιτιστική ζωντάνια τα χωριά, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, πολιτισμού, υγείας.

Η οργάνωση και ο αγώνας μέσα από τους αγροτικούς- κτηνοτροφικούς συλλόγους με προσανατολισμό τη σύγκρουση με την Ε.Ε. το κεφάλαιο και την εξουσία του, η συσπείρωση με το ΚΚΕ, είναι προϋπόθεση για να βάλουμε εμπόδια στη νέα επίθεση και να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής!

Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με την Διαμάντω Μανωλάκου Εκδήλωση του ΚΚΕ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με την Διαμάντω Μανωλάκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Συνελήφθη σήμερα (29-10-2015) το μεσημέρι στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (11,7) γραμμαρίων.

Read More »
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, ηχορύπανση και αντίσταση

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, ηχορύπανση και αντίσταση

Συνελήφθη, σήμερα (29-10-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος, ηχορύπανση και αντίσταση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), κατελήφθη ο 33χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να παραβιάζει το ωράριο λειτουργίας και να λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα, έχοντας υπερβεί τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, ηχορύπανση και αντίσταση Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, ηχορύπανση και αντίσταση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Κυκλοφοριακή διευθέτηση οδού Σαλονίκης – Ελευθεροχωρίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Κυκλοφοριακή διευθέτηση οδού Σαλονίκης – Ελευθεροχωρίου

http://www.naxosnow.gr/wp-content/uploads/2014/02/b07a7ae88b2243e5fec1e1b00e63d21a.jpg
 
Γίνεται γνωστό ότι λόγω εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Σαλονίκης- Ελευθεροχωρίου», που αφορά την άρση καταπτώσεων και την διαπλάτυνση επικινδύνων στροφών της οδού Σαλονίκης - Ελευθεροχωρίου του Δήμου Σουλίου, είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση, με περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας, κατά τις ώρες εργασίας των μηχανημάτων, για το χρονικό διάστημα από 26-10-2015 μέχρι 15-11-2015.

Για το σκοπό αυτό υπάρχει σχετική σήμανση.

Σε άκρως επείγουσες περιστάσεις υπάρχει και η δυνατότητα κίνησης μέσω της επαρχιακής οδού από Βερενίκη Δήμου Ζίτσας Ν. Ιωαννίνων προς την Εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων

Η Υπηρεσία θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ζητάμε την κατανόησή σας για την προσωρινή καθυστέρηση.
Read More »
Κυκλοφοριακή διευθέτηση οδού Σαλονίκης – Ελευθεροχωρίου Κυκλοφοριακή διευθέτηση οδού Σαλονίκης – Ελευθεροχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου


Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) αργά το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι, ο 32χρονος στερούνταν των νομίμων προϋποθέσεων παραμονής του στη χώρα.

Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας

http://www.antinews.gr/media/2015/10/tzitzikostas-allazoume-osa-mas-kratoun-sto-xtes.jpg

Περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, ο υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί αρχικά το παζάρι της Παραμυθιάς ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη πόλη της Ηγουμενίτσας όπου θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας , ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του με ανοιχτή ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον στις 13.30 .
Read More »
Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας Σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTQvMTIvMTcvZXBpZGlrc2lhLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=Center
 
Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 75χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ο 75χρονος, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω, να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε τρία ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 ετών.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Μία ακόμα επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα Σκόπια

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Μία ακόμα επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα Σκόπια


Μία ακόμα επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα Σκόπια στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκος Πάσχος συνοδεύοντας 3 επιχειρηματίες του πρωτογενή τομέα.

Δύο με συσκευαστήριο φρούτων, τον κ. Μηνά Γκίκα και τον κ. Γιώργο Μάντο, και έναν εκπρόσωπο των ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας τον κ. Σταύρο Τόκα.

Οι τρεις επιχειρηματίες είχε προκαθορισμένα ραντεβού με εμπόρους των Σκοπίων, τα οποία είχαν κλειστεί μέσω του Τμήματος Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια και της επικεφαλής του κας Μεζερίδου Όλγας.

Και οι τρεις επιχειρηματίες, μιλώντας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις κατ' ιδίαν επαφές, έχοντας στις αποσκευές κατά την επιστροφή τους, αρκετές επαγγελματικές συνεργασίες.

Η επόμενη αποστολή του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί από 16 μέχρι 20 Νοεμβρίου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Read More »
Μία ακόμα επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα Σκόπια Μία ακόμα επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα Σκόπια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα με θέμα: «Μείωση χρηματοδότησης για τις αμοιβές σχολικών καθαριστριών»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα με θέμα: «Μείωση χρηματοδότησης για τις αμοιβές σχολικών καθαριστριών»


Με το υπ. αρ. 606/628/44614/23-09-2015 έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) γνωστοποιεί προς τις Σχολικές Επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των δήμων της χώρας ότι η χρηματοδότηση για την κάλυψη της καθαριότητας σχολικών κτιρίων την περίοδο 2015-15 είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος. Στο ίδιο έγγραφο (παρ. 8) ζητείται η αυστηρή τήρηση του άρθρου 11, παρ. 2 της ΚΥΑ 2/18254/0022/3-4-2008 (ΦΕΚ 672/17-02-2008 Β’) με την οποία καθορίζεται το ύψος της αμοιβής των σχολικών καθαριστριών ανά αίθουσα διδασκαλίας. Δεδομένου ότι το διδακτικό έτος στην εν λόγω απόφαση ορίζεται 10μηνης διάρκειας, η μείωση της χρηματοδότησης αντιστοιχεί σε αμοιβή ενός μήνα για κάθε σχολική καθαρίστρια. Μάλιστα, η ανάγκη κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού ενδέχεται για πολλές σχολικές επιτροπές να υπερβαίνει το 10% καθώς δεν έχουν συνεκτιμηθεί οι πρόσθετες ανάγκες καθαρισμού σχολείων που προέκυψαν την εφετινή σχολική χρονιά λόγω συνταξιοδότησης καθαριστριών ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τα παραπάνω δεδομένα δημιουργούν προσκόμματα στη νόμιμη και λειτουργική διευθέτηση του χρηματοδοτικού κενού προκειμένου να μην υπάρξει μαζική εγκατάλειψη των πολύ χαμηλά αμειβόμενων θέσεων καθαρισμού, δηλαδή στα νηπιαγωγεία και τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία. Κατ’ αρχάς απαιτείται τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ (2/18254/0022/3-4-2008) για την αμοιβή καθαρισμού ανά αίθουσα. Οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν με δική τους πρωτοβουλία το καθορισμένο με την παραπάνω ΚΥΑ ύψος της αμοιβής ανά αίθουσα διδασκαλίας, ούτε τη διάρκεια του έργου καθαρισμού το οποίο ρητώς προβλέπεται στους 10 μήνες. Ομοίως απαιτείται έκδοση σχετικής ΚΥΑ ώστε να επιτραπεί, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος, η κάλυψη της χρηματοδότησης από τις επιχορηγήσεις λειτουργικών δαπανών ΚΑΠ των Σχολικών Επιτροπών (που είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2014).

Σημειώνεται ότι η σύσταση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις Σχολικές Επιτροπές (έγγραφο υπ. αρ. πρωτ. 606/630/44987/05-10-2015) να εξετάσουν τη δυνατότητα προσφυγής σε πρόσθετη επιχορήγηση από τους δήμους είναι επισφαλής καθώς, σύμφωνα με τον ν.3577/200,7 το κόστος των Συμβάσεων Μίσθωσης έργου των καθαριστριών βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, η αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης από τους δήμους δεν εξασφαλίζει την οριζόντια επίλυση του θέματος σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης επαρκών πιστώσεων σε πολλούς δήμους για το σκοπό αυτό.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Εάν προτίθενται να εκδώσουν άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα δίνεται στις Σχολικές Επιτροπές η δυνατότητα να καλύψουν το έλλειμμα χρηματοδότησης για τις αμοιβές των σχολικών καθαριστριών από τους εγκεκριμένους πόρους ΚΑΠ των λειτουργικών δαπανών,

- Ποιες επιπρόσθετες/εναλλακτικές ενέργειες εξετάζονται προκειμένου να αποτραπεί η οριζόντια μείωση των καθαριζόμενων διδακτικών αιθουσών ανά σχολείο η οποία θα οδηγούσε σε αδυναμία ανάθεσης καθαρισμού ολιγοήμερων δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα με θέμα: «Μείωση χρηματοδότησης για τις αμοιβές σχολικών καθαριστριών» Ερώτηση Γιόγιακα με θέμα: «Μείωση χρηματοδότησης για τις αμοιβές σχολικών καθαριστριών» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Δευτέρα και την Τρίτη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Δευτέρα και την Τρίτη


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 25/10/2015 Δελτίο Τύπου, το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην απεργία της Π.Ν.Ο. με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015 με έναρξη την 06:00 και λήξη την 06:00 της Τετάρτης 04-11-2015, καθώς επίσης και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 από 00:01 εως 24:00 (αφορά τις δρομολογιακές γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας - Παξών). 
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας – Λευκίμμης - Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.-

Read More »
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Δευτέρα και την Τρίτη Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την Δευτέρα και την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθροδιακίνηση

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθροδιακίνηση


Χθες (28-10-2015) το πρωί, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 32χρονο άνδρα και μία 26χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας μία 18χρονη ομοεθνή τους, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Read More »
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθροδιακίνηση Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθροδιακίνηση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη Ινδός με ινδική κάνναβη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Συνελήφθη Ινδός με ινδική κάνναβη


Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 20χρονος υπήκοος Ινδίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη Ινδός με ινδική κάνναβη Συνελήφθη Ινδός με ινδική κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες και για την "Κιβωτό του Κόσμου"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες και για την "Κιβωτό του Κόσμου"


Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών, ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσέφεραν ρούχα ,τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη και βοήθησαν, να πραγματοποιηθεί η αποστολή ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ στην Ειδομένη Κιλκίς, το Σάββατο 24 Οκτώβρη!!!
 
Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Φιλιατών, τον Δήμαρχο κ Σπύρο Παππά, τον Αντιδήμαρχο Πέτρο Κατσάρη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα, για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου προκειμένου να μεταβούμε στην Ειδομένη. Τα καταστήματα Φιλιατών, τις Φιλιαταίες και τους Φιλιαταίους, που αγκάλιασαν, με πολύ αγάπη, την προσπάθεια αυτή, για τους συνανθρώπους μας, που αυτήν την χρονική στιγμή είναι πρόσφυγες και περιπλανώμενοι !!!
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν !!! 
Όταν μπορούμε και όσο μπορούμε να είμαστε δίπλα τους προσφέροντάς τους, αγάπη και θαλπωρή!!!
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!!!!

 
Σημαντική επίσης ήταν η αποστολή της Εθελοντικής Ομάδας των Φιλιαταίων Γυναικών, την ίδια μέρα κατά την επιστροφή από την Ειδομένη, στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων όπου φιλοξενούνται 60 παιδιά, προσφέροντας, αρκετά πακέτα ρούχων, και είδη καθαριότητας .
 
Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών, θα είναι παρούσα και για επόμενες αποστολές όπου και όποτε ζητηθεί!!! 
 
Read More »
Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες και για την "Κιβωτό του Κόσμου" Η Εθελοντική Ομάδα Φιλιαταίων Γυναικών συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες και για την "Κιβωτό του Κόσμου" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

220.000 άτομα επισκέφθηκαν το μπλοκ μας σε 1 χρόνο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
220.000 άτομα επισκέφθηκαν το μπλοκ μας σε 1 χρόνο

Επίσημα στατιστικά της google

Στις 26 Οκτωβρίου 2014 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο μπλοκ του Ράδιο Ηγουμενίτσα.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε δημοσιεύσει 4.350 αναρτήσεις, ενώ 220.000 μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν το μπλοκ μας, κατατάσσοντάς το στο νούμερο 1 ενημερωτικό μπλοκ της Θεσπρωτίας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της κάθε περιοχής.


Read More »
220.000 άτομα επισκέφθηκαν το μπλοκ μας σε 1 χρόνο 220.000 άτομα επισκέφθηκαν το μπλοκ μας σε 1 χρόνο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Ότι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση σε 2 χρόνια, το έκανε η νέα σε μία εβδομάδα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
ΟΛΗΓ: Ότι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση σε 2 χρόνια, το έκανε η νέα σε μία εβδομάδα


Ότι δεν μπόρεσε να κάνει η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας σε 2 χρόνια, το έκανε η νέα διοίκηση σε μία εβδομάδα.

Δεκάδες ρεπορτάζ και παράπονα πολιτών, έφταναν στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για την απαράδεκτη εικόνα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Ηγουμενίτσας.

 

Τα χορτάρια και τα σκουπίδια, από το πάρκο στο Πάνθεον εώς και το συντριβάνι απέναντι από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, είχαν μετατρέψει το κέντρο της Ηγουμενίτσας σε ζούγκλα.

Η απάντηση που λαμβάναμε από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΗΓ ήταν πάντα η ίδια: "Δεν ανήκει στη δικαιοδοσία μας και δεν μας επιτρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να παρέμβουμε".

 

Μέσα σε μία εβδομάδα όμως, η νέα διοίκηση, με εντολή του νέου προέδρου της κ. Νταή, άλλαξε την εικόνα της παραλιακή ζώνης.

Τα χόρτα κοπήκανε, τα δέντρα κλαδεύτηκαν και τα σκουπίδια απομακρύνθηκαν.


Ελπίζουμε πως η νέα διοίκηση θα συνεχίσει με την ίδια λογική, δηλαδή ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και πως εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

Μπράβο στη νέα διοίκηση και ας κοιτάξει λίγο και στο κομμάτι απέναντι από τα Πλατάνια, ειδικά στα επικίνδυνα και τα ανύπαρκτα κάγκελα.
Read More »
ΟΛΗΓ: Ότι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση σε 2 χρόνια, το έκανε η νέα σε μία εβδομάδα ΟΛΗΓ: Ότι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση σε 2 χρόνια, το έκανε η νέα σε μία εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας
 
 
Για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στις ειδικότητες Μονωδίας, Βιολιού και Ειδικού Αρμονίας. Οι εξετάσεις έγιναν στις εγκαταστάσεις του ωδείου, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) καθώς και των ανάλογων πενταμελών επιτροπών που όρισε το ΥΠ.ΠΟ.Α. για την κάθε ειδικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους παρακάτω μαθητές του Πρότυπου Ωδείου που πέρασαν στις εξετάσεις:
  • ΚΩΛΕΤΣΗ ΑΡΙΑΔΝΗ, Α' ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ
  • ΜΑΝΤΗ ΕΡΡΙΚΑ, Β' ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΩΔΙΑ

ΣΤΟ Α΄ ΕΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:
  • ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ-ΝΙΚΗ
  • ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
  • ΛΑΜΠΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  • ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΣΤΟ Β΄ ΕΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ
  • ΣΜΠΗΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ


Τα μέλη του ΚΑΠΗ Πλαταριάς, με τη συνεργασία και των υπευθύνων λειτουργίας αυτού κ.κ. Δήμα Γρηγορίου και Τζώρτζη Φεφρωνίας , αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε την 8ην τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου μία εκδρομή , διαφορετική από τις συνήθεις , έχουσα σκοπό όχι μόνο διδακτικό και ψυχαγωγικό , αλλά συγχρόνως , και κυρίως, σκοπό κοινωνικό, φιλανθρωπικό.

Στόχος και επιθυμία μας ήταν να επισκεφθούμε την ακριτική Πωγωνιανή και συγκεκριμένα την « Κιβωτό του Κόσμου» , ένα σπουδαιότατο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει στο απόμακρο και απομακρυσμένο αυτό χωριό της Ηπείρου ο ακούραστος και δυσεύρετος ιεραπόστολος Αντώνιος. Το ίδρυμα αυτό, όπως λειτουργεί σήμερα αποτελεί μία αληθινή και θερμή φωλιά στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται στην ανάγκη.

Με τη χαρά ,λοιπόν, όλων μας αποτυπωμένη στα πρόσωπά μας συγκεντρωθήκαμε το πρωί της 8ης Οκτωβρίου στο συνήθη τόπο της παραλίας της Πλαταριάς [ Περίπτερο Κατίνας] και με αρκετά τρόφιμα εφοδιασμένοι , επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο της εκδρομής και διερχόμενοι από Φασκομηλιά και Σκορπιώνα για να επιβιβαστούν και τα υπόλοιπα των μελών κατευθυνθήκαμε προς Καρτέρι- Μαζαρακιά και προς Εγνατία.

Αφού φθάσαμε στα Γιάννενα με μουσική και πολύ κέφι , συνεχίσαμε την πορεία μας προς Καλπάκι . Εκεί έγινε η πρώτη στάση και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Μουσείο του Πολέμου του 1940 και η ξενάγηση με λεπτομερή ενημέρωση και εξιστόρηση από τους εκεί υπηρετούντες δύο στρατιώτες. Από το Μουσείο Πολέμου απευθυνθήκαμε με το λεωφορείο στη «Βελά», στο πραύλιο του οποίου ο καθηγητής του ιδρύματος κ. Σταύρου μας μίλησε για το ιστορικό του ιδρύματος και μας ενημέρωσε σχετικά με το σκοπό , τη διαδρομή και το ρόλο που διαδραμάτισε από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα το ίδρυμα αυτό.

Από τη « Βελά» φεύγοντας κατευθυνθήκαμε προς την ακριτική και ιστορική Πωγωνιανή και φθάνοντας εκεί σταματήσαμε μπροστά στο παλιό οικοτροφείο Πωγωνιανής στην είσοδο του οποίου προβάλλει σήμερα η επιγραφή « ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Με μεγάλη χαρά και αγωνία συγχρόνως εισήλθαμε στο προαύλιο και στη συνέχεια στην αίθουσα υποδοχής του ιδρύματος, όπου με ιδιαίτερη ευγένεια και καλοσύνη μας υποδέχτηκε εκεί η κοινωνική λειτουργός Αικατερίνη Μαρτίνη, υπάλληλος του ιδρύματος και συμπατριώτισσά μας από το Βλαχώρι [ Πολύδροσο] Θεσπρωτίας καταγόμενη . Αφού φροντίσαμε να παραληφθούν από το προσωπικό του χώρου αυτού τα χαρτοκιβώτια με τα είδη τροφίμων , τα οποία είχαν συγκεντρωθεί εθελοντικά και αυθόρμητα από τα μέλη του ΚΑΠΗ, άρχισε η ξενάγηση από την εν λόγω κοινωνική λειτουργό και σχετική ενημέρωσή μας , η οποία και υπήρξε λίαν κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα.

Επισκεφθήκαμε το Γεωργικό Σχολείο , το Μελισσοκομείο , το κοινοτικό οδοντιατρείο, το κοινοτικό φαρμακείο , το τυροκομείο, το εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων , καθώς και το σπουδαίο θερμοκήπιο με τα πολλά είδη λαχανικών και μείναμε πραγματικά έκθαμβοι και έκπληκτοι από το τόσο μεγάλο και αξιόλογο έργο που πραγματοποιείται στον οργανισμό αυτόν της Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας της Μητέρας και Παιδιού.

Περατωθείσης της ξενάγησης και της όλης ενημέρωσης νιώσαμε να πηγάζει από μέσα μας αβίαστα και αυθόρμητα μία μεγάλη ικανοποίηση για το τόσο τεράστιας αξίας κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που συντελείται εθελοντικά και αθόρυβα από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του. Συγχρόνως ευχηθήκαμε ολόψυχα να χαρίζει ο Θεός υγεία και δύναμη στους τόσο δραστήριους και τόσο αναγκαίους ιδιαίτερα σήμερα δημιουργικούς ανθρώπους για να συνεχίσουν την τόσο φιλανθρωπική τους δράση και κοινωνική προσφορά.

Με απερίγραπτη , λοιπόν, ικανοποίηση για τα τόσα ωραία και σπουδαία είδαμε, ζήσαμε και γνωρίσαμε , αποχαιρετήσαμε τη σπουδαία ξεναγό μας και τους παρευρεθέντες εκεί συνεργάτες της και τροφίμους του ιδρύματος και επιβιβασθέντες στο λεωφορείο αναχωρήσαμε από την ωραία Πωγωνιανή και κατευθυνθήκαμε προς την ηρωική Κόνιτσα.

Στην Κόνιτσα φθάσαμε αργά το μεσημέρι και σταυθμεύσαντες στην πλατεία της καταλήξαμε σε εστιατόριο και ψησταριές για να γευματίσουμε. Παραμείναμε επί δίωρο στην Κόνιτσα και το απόγευμα αποχαιρετώντας την , κατευθυνθήκαμε προς τα Γιάννενα και τερματίσαμε στο πολυκατάστημα « ΙΚΕΑ» για τον απογευματινό καφέ και για σύντομη επίσκεψη εντός αυτού.

Τέλος μετά από παραμονή 1.30 ώρες εκεί, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο άπαντες-52 μέλη του ΚΑΠΗ και με μουσική και ιδιαίτερη χαρά και εκτόνωση επιστρέψαμε στη βάση μας , ανανεωμένοι και ικανοποιημένοι , κυρίως από την επίσκεψη μας στην Πωγωνιανή, στην « ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» , στον μικρο αυτόν παράδεισο στη γη.

Πλαταριά 18-10-2015
Δήμας Γρηγόριος Συνταξιούχος Δάσκαλος
Read More »
ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

«Σήμερα, είναι μια ημέρα μνήμης αλλά και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και του Έλληνες. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο Ελληνικό λαός το 1940, αποτέλεσε την σπίθα για την φωτιά της αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως και το 1940, έτσι και σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ξεπερνώντας τα όσα μας χωρίζουν και προτάσσοντας μόνο τα όσα μας ενώνουν.»

Read More »
Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 28η Οκτωβρίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα μνήμης. To Έπος του ‘40 και η Εθνική Αντίσταση, αποτελούν φάρους, που μας υποδεικνύουν ότι όταν ο Λαός ενωμένος και αποφασισμένος επιλέγει να παλέψει για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία του, κανένας εχθρός δε μπορεί να τον σταματήσει. Όσο ισχυρός κι αν είναι.

Σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την πολύπλευρη κρίση, σήμερα που οι αντιδημοκρατικές φωνές, οι φωνές του μίσους και του ρατσισμού πολλαπλασιάζονται, είναι ανάγκη να αναλογιστούμε τον ηρωικό αγώνα του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό.

Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν είναι έννοιες αυτονόητες. Οι πρόγονοι μας πολέμησαν και θυσιάστηκαν γι αυτές. Είναι χρέος μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να τις εδραιώσουμε και να τις ενισχύσουμε.

Read More »
Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 28η Οκτωβρίου Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 28η Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2015 Rating: 5

Σελίδες