Οι αναγνώστες γράφουν: Η Ηγουμενίτσα της δεκαετίας του ΄00 και το σήμερα

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017
Μεγαλώσαμε στην όμορφη Ηγουμενίτσα, περιμένοντας στα πρώτα χρόνια της εφηβείας μας, τα Σαββατόβραδα του καλοκαιριού για να κατηφορίσουμε στα "πλατάνια", να πραγματοποιήσουμε τη νυχτερινή μας έξοδο και να ευελπιστούμε απο τους μεγαλύτερους για ένα Σάββατο έστω, να μας πάρουν μαζί τους για να δούμε πως διασκεδάζουν και πως είναι γεμάτο το Ιπποδρόμιο, το Κλίκ και το πρωτοποριακό για την εποχή του Ηφαίστειο...

Κατόπιν στη πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα ενηλικιωθήκαμε και είχαμε τη δυνατότητα πλέον τα καλοκαίρια να επισκεφτόμαστε μόνοι μας τα νυχτερινά club της πόλης δίπλα στη θάλασσα, με το Ostria αρχικά και το SoHo απο το 2005 και μετέπειτα...

Προσωπικά επειδή απο το 2006 και για τις επόμενες δέκα συναπτές καλοκαιρινές περιόδους ανέπτυξα στενές σχέσεις φιλίας, αγάπης και δεσίματος με το club SoHo, τους ιδιοκτήτες και ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που διαβήκανε απο αυτο το μαγαζί, θα επικεντρώθω λίγο περισσότερο και θα αφιερωθώ σε αυτό...

Όλα αυτα τα χρόνια, όλα αυτα τα καλοκαίρια, δημιουργήσαμε εκπληκτικα πάζλ διασκέδασης, γνωριμιών και ανεξίτηλων στιγμών, με τον Γιώργο και τον Jimmy αρχικά να τοποθετούν τα πρώτα δύσκολα κομμάτια, τον Βαγγέλη, τον Άγγελο, τον Δημήτρη, τον Άλκη κ.α να δίνουν τον ρυθμό, τον κόσμο με το προσωπικό συνοδοιπόρους να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο, και να συμπληρώνετε το πάζλ πάντα με το κομμάτι των μάστερ τέμπο...!!!

Δέκα όμορφα χρόνια, δέκα όμορφα καλοκαίρια με τη δυνατότητα της νυχτερινής διασκέδασης, της αποφόρτισης νέων και μεγαλυτέρων, των όμορφων γνωριμιών, των εποχιακών θέσεων εργασίας, της θέασης διάσημων καλλιτεχνών και της πηγής εσόδων για τον Δήμο και συνάμα για την ίδια μας τη Πόλη!


Όμως όλα αυτα τα χρόνια και ενώ κάθε καλοκαίρι και το SoHo και το Ostria λειτουργούσανε κανονικά, κάθε άνοιξη αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα οτι τα μαγαζιά αυτα είναι παράνομα, οτι δεν έχουν άδεια, οτι το ένα, οτι το άλλο κ.ο.κ, αλλά τελικά ανοίγανε μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 όπου αποξηλώθηκανε και τμήματα τους γκρεμιστήκανε...

Ομολογώ ότι απο τον Σεπτέμβριο του 2015 που αποχαιρέτησα το SoHo μη γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει την επόμενη σαιζόν, δεν έχω επισκεφθεί τη παραλία του Δρεπάνου και δεν έχω κάνει ο ίδιος αυτοψία στη περιοχή, καθώς και ούτε είμαι αρμόδιος, γνώστης, και θέλω να κρίνω αν επρεπε ή οχι να γκρεμιστούν, αν έπρεπε ή οχι να λειτουργούν, αν έπρεπε ή οχι να μισθώνονται απο τον Δήμο, αν έπρεπε ή οχι να ανήκουν στον Δήμο, στον ΟΛΗΓ, στη Κτηματική κ.ο.κ και γενικότερα το θέμα του κειμένου δεν επιδιώκει να κρίνει, να αποπροσανατολίσει, και να καταλογίσει ευθύνες...

ΑΛΛΑ επιδιώκει εκ νέου μέσα και απο αυτη τη προσωπική αφήγηση να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να καταστεί σαφές σε ΟΛΟΥΣ μας εκ νέου, οτι η πόλη μας και με την οριστική ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού αποτελεί θεμέλιο λίθο του τουρισμού λόγω γεωπολιτικών και γεωγραφικών κριτηρίων, αλλά για να κερδίσουμε κάτι απο αυτο και για να μην μετουσιωθούμε οριστικά σε "πόλη πέρασμα" θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη, θα πρέπει να προσελκύσουμε μικρούς και μεγάλους επενδυτές με ιδιωτικά κεφάλαια, απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημόσια, και να μην αφήνουμε τη κρίση να καπελώνει τις δυνατοτητές της πόλης μας, δυνατότητες αντικειμενικά αναγνωρισμένες...!!!

Στη περσινή πρόταση του καλοκαιριού είχα οραματιστεί το μαγικό συντριβάνι του Μονζουίκ να αποτελεί το προθάλαμο της πόλης με τη θεαματική επίδειξη απο χρώμα, φως, κίνηση, μουσική και ακροβατικά του νερού...
Φέτος θα το πάω λίγο παραπέρα, και οραματίζομαι τη στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα ενωθούν μαζί και θα επιδιώξουν όλη τη παραλία του Δρεπάνου, απο την αρχή μέχρι το τέλος να την παραχωρήσουν στους Κινέζους, στους Αραβες, στον οποιοδήποτε θα μπορουσε να την μεταλλάξει ριζικά και να την μετατρέψει σε "στολίδι" με ξενοδοχειακές μονάδες, με καθαρές θάλασσες, με αναψυκτήρια, με εστιατόρια, με επιπλεον camping, με θαλάσσια σπορ, και με δύο και μοναδικές προυποθέσεις:
1. σύνδεση των μονάδων με τοπικους παραγωγούς για την αγορά προιόντων!
2. υπαλληλικό προσωπικό με εντοπιότητα Δ. Ηγουμενίτσας κατά 50%-60%-70%!Read More »
Οι αναγνώστες γράφουν: Η Ηγουμενίτσα της δεκαετίας του ΄00 και το σήμερα Οι αναγνώστες γράφουν: Η Ηγουμενίτσα της δεκαετίας του ΄00 και το σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017
 

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.


Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Σαρώνουν τα πάντα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ - 82 παραβάσεις σε 63 ελέγχους σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017


Καμία παράβαση σε νυχτερινό κέντρο στη Μύκονο όπου εμφανίστηκε γνωστή τραγουδίστρια - Έλεγχοι σε ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή του ΠειραιάΕκτός από τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ εξαπολύουν ελέγχους και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, το διάστημα 3- 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε Αχαΐα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα. 
Βρέθηκαν 30 επιχειρήσεις με 82 παραβάσεις και την παραβατικότητα να ανέρχεται σε 47,6%.Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους και σε ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή του Πειραιά. Ελέγχθηκαν 10 επιχειρήσεις, με την παραβατικότητα για μη έκδοση αποδείξεων να ανέρχεται σε 60%.

Επίσης, σε έλεγχο σε πάρκινγκ πλησίον του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση 51 αποδείξεων και η επιχείρηση «σφραγίστηκε» για 48 ώρες.
Στον αντίποδα, νυκτερινό κέντρο στη Μύκονο, όπου εμφανίστηκε δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια, ήταν καθ’ όλα εντάξει με τις αποδείξεις, λόγω της παρουσίας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να δηλωθεί στο τέλος του προγράμματος τζίρος περίπου 70.000 ευρώ.


 
Read More »
Σαρώνουν τα πάντα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ - 82 παραβάσεις σε 63 ελέγχους σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Σαρώνουν τα πάντα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ - 82 παραβάσεις σε 63 ελέγχους σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία το Αφιέρωμα στον Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Μια ακόμα σπουδαία βραδιά ήταν αυτής της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017, για τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών. Υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης συναυλία ‘’ Αφιέρωμα στον Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο, στο νεόδμητο υπαίθριο Θεατράκι του Δήμου, παρουσία πολυπληθούς κοινού(περί τους 700) και επίσημων προσκεκλημένων.

Επ’ ευκαιρίας της συναυλίας, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη βράβευση από τον Δήμαρχο Φιλιατών κο. Σπύρο Παππά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Θεσπρωτίας κο. Θωμά Πιτούλη, της Φιλαρμονικής και του Β’ Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του e-Twinning, τον περασμένο Δεκέμβριο.


Αναφορά στο γεγονός και στην συνεργασία έγινε από τον διευθυντή του Β’ Δημοτικού σχολείου Φιλιατών κο. Σπύρο Πανταζή.

Το μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Φιλιατών, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κου. Κωνσταντίνου Δελλή, ήταν υψηλού καλλιτεχνικού & μουσικού επιπέδου, ενώ η απόδοση των Soundtracks από τους 50 μουσικούς που βρίσκονταν επί σκηνής( μέσος όρος ηλικίας τα 12 χρόνια), ήταν περισσότερη των προσδοκιών!!!

Σπουδαία ήταν και η παρουσίαση- αφήγηση των κειμένων που συνόδευαν τα videos (σκηνές από τις ταινίες), από τον κο. Γιώργο Διαμάντη και την κα. Μαίρη Σόρογκα.

Το φωτογραφικό υλικό από τη συναυλία είναι μια ευγενική παραχώρηση των κ.κ Τάσου Γκάνια, Αλέξη Τσέκα και Δημήτρη Τσότση. 


 
Read More »
Με μεγάλη επιτυχία το Αφιέρωμα στον Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Με μεγάλη επιτυχία το Αφιέρωμα στον Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Επιχείρηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ζητάει άμεσα προσωπικό γενικών καθηκόντων.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6977425228 

Read More »
Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Γκρίνια στην Γλυκή για τους εκτεθειμένους στον ήλιο σωλήνες του δικτύου ύδρευσης - Τι απαντούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017


400 και πλέον μέτρα σωληνώσεων, από το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Γλυκής μέχρι και τα πρώτα ξενοδοχεία της κοινότητας, υπάρχουν εκτεθειμένα στον ήλιο σύμφωνα με καταγγελίες κάτοικων και σύμφωνα με τον αδιάψευστο φακό της κάμερας τους.

Η κατάσταση αυτή όπως σημειώνουν, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ποιότητα του νερού όσο και την υγειά των κάτοικων, ενώ τονίζουν με νόημα την αυξημένη επισκεψημότητα της high season στην περιοχή.Σε επικοινωνία μας τόσο με τον αντιδήμαρχο ύδρευσης Θοδωρή Μπάτση, όσο και με την χωρική αντιδήμαρχο Βασιλική Ντούκα, μας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των εξωτερικών σωληνώσεων ύδρευσης, διευκρινίζοντας πως έχουν παραμείνει εκτός εδάφους, μέχρι να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου, μετά και τις έκτακτες εργασίες που προέκυψαν με την αντικατάσταση σωληνώσεων που είχαν βουλώσει από άσβεστα. Θυμηθείτε την περίπτωση.

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιουλίου, ωστόσο ακόμα και σήμερα, οι δύο αντιδήμαρχοι, δεν έδωσαν κάποιο χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση των σωληνώσεων εντός του υπέδαφους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόσφατα, δόθηκε σε λειτουργία και η ύδρευση της Γλυκής μέσω πηγών Άμπουλα, ένα έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 1.116.000€


 
Read More »
Γκρίνια στην Γλυκή για τους εκτεθειμένους στον ήλιο σωλήνες του δικτύου ύδρευσης - Τι απαντούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γκρίνια στην Γλυκή για τους εκτεθειμένους στον ήλιο σωλήνες του δικτύου ύδρευσης - Τι απαντούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 24χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε φορτηγά μέσα στο πλοίο

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ενός εγκλωβισμένου 24χρονου αλλοδαπού μεταξύ του τράκτορα και του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, κατά τη διάρκεια φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό και ενώ το ως άνω όχημα βρισκόταν μεταξύ της ράμπας και του καταπέλτη του πλοίου, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον οδηγό του. 


Ο ανωτέρω 24χρονος αλλοδαπός απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσωπικού παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο λιμένα και μελών πληρώματος του πλοίου, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 24χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε φορτηγά μέσα στο πλοίο Ηγουμενίτσα: 24χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε φορτηγά μέσα στο πλοίο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Στους 36,6 βαθμούς αυτή την ώρα (11.30) η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Μία ακόμα ζεστή ημέρα αναμένεται η σημερινή για όλη την περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτή την ώρα (11.30) η θερμοκρασία στην πόλη της Ηγουμενίτσας φτάνει τους 36,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το metar.gr.

Οι άνεμοι που αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι και μετά, θα ρίξουν λιγάκι την θερμοκρασία καθώς επίσης και την αίσθηση δυσφορίας.


 
Read More »
Στους 36,6 βαθμούς αυτή την ώρα (11.30) η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα Στους 36,6 βαθμούς αυτή την ώρα (11.30) η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ θα βραβεύσει η Αδελφότητα Σουλιωτών στο αντάμωμα την Παρασκευή - Όλα τα ονόματα

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», θα βραβεύσει τους μαθητές και μαθήτριες με καταγωγή από τα Σουλιωτοχώρια που έδωσαν πέρσι με επιτυχία τη μάχη τους των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η βράβευση (απονομή των τιμητικών επαίνων) στους επιτυχόντες, θα γίνει στο ετήσιο Αντάμωμα Σουλιωτών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου στα πηγάδια Σουλίου.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος ή άλλο μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας που θα παραβρεθεί στο Αντάμωμα, θα απονείμει τιμητικό έπαινο στους παρακάτω 11 μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν ή κατάγονται (από μάνα ή πατέρα) από τα Σουλιωτοχώρια και ήδη φοιτούν σε κάποια από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας:

1. Διαμαντόπουλος Μάρκος του Θεόδωρου και της Ελένης Διαμάντη (από τον Αυλότοπο). Τμήμα Τοπογράφων –Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθήνας.

2. Διαμάντης Δημήτριος του Βασιλείου (από τον Αυλότοπο) και της Ελένης Τόκα (από την Σαμωνίβα). Τμήμα Διατροφολόγων – Διαιτολόγων του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών.

3. Διαμάντης Πέτρος του Νικολάου (από τον Αυλότοπο). Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

4. Παππά Ελένη του Λάζαρου και της Πάτρας Τόκα (από Σαμωνίβα). Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

5. Τσίπη Ειρήνη του Αλέξανδρου (από το Τσαγγάρι). Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.

6. Παππάς Θωμάς του Ευθυμίου (από τις Κουκουλιούς). Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

7. Κωλέτση Ελευθερία του Κωνσταντίνου (από το Τσαγγάρι). Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

8. Μπόλωση Παναγιώτα του Ηλία (από Κουλουλιούς). Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας.

9. Τόκας Χρήστος του Σταύρου (από την Σαμωνίβα). Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα.

10. Πατσούρα Ευτέρπη του Γρηγορίου και της Όλγας Σπύρου (από το Τσαγγάρι, από το γένος της μητέρας). Τμήμα Λογοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων.

11. Φράγγου Αγγελική του Βασιλείου (από την Φροσύνη). Τμήμα Νοσηλευτικής των Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων.

Η διοίκηση της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι», συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες και τους εύχεται καλή πρόοδο. 


 
Read More »
Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ θα βραβεύσει η Αδελφότητα Σουλιωτών στο αντάμωμα την Παρασκευή - Όλα τα ονόματα Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ θα βραβεύσει η Αδελφότητα Σουλιωτών στο αντάμωμα την Παρασκευή - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Καταχειροκροτήθηκε στην αρχαία Ελέα η Φιλαρμονική Γαστουρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017


 
Μια μοναδική 2ωρη μουσική παράσταση, παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου στην Αρχαία Ελέα, η Φιλαρμονική Γαστουρίου και οι ερμηνευτές Ιωάννα Βλάχου και Τάσος Αναστασιάδης.


Οι καλλιτέχνες από το το νησί των Φαιάκων μάγεψαν το κοινό της Παραμυθιάς που τους καταχειροκρότησε και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και τις 2 ώρες της μουσικής παράστασης, προσφέροντας ένα μουσικό ταξίδι μέσα από το ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο.

Δείτε στο βίντεο της paramythia-online.gr που ακολουθεί, τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην Αρχαία Ελέα


 
 
Read More »
Καταχειροκροτήθηκε στην αρχαία Ελέα η Φιλαρμονική Γαστουρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Καταχειροκροτήθηκε στην αρχαία Ελέα η Φιλαρμονική Γαστουρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

724 συλλήψεις τον Ιούλιο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.

Συνελήφθησαν συνολικά (724) άτομα και ειδικότερα:
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -532- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Παιγνίων»: -17-
 • Για εμπρησμό: -1-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
 • Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
 • Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
 • Για κλοπές - διαρρήξεις: -8-
 • Για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας: -3-
 • Για έκθεση: -2-
 • Για πλαστογραφίες: -4-
 • Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -23-
 • Για ενδοοικογενειακή βία:-3-
 • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
 • Για παρεμπόριο: -4-
 • Για λαθρεμπόριο: -9-
 • Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -9-
 • Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -35-


Εξιχνιάστηκαν:
 • Δέκα οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
 • Είκοσι οχτώ υποθέσεις ναρκωτικών
 • Μία υπόθεση παιγνίων
 • Μία υπόθεση εμπρησμού
 • Μία υπόθεση περί αρχαιοτήτων
 • Τρεις υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας
 • Εννιά υποθέσεις όπλων
 • Μία υπόθεση έκθεσης
 • Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
 • Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
 • Έξι υποθέσεις λαθρεμπορίου
 • Τέσσερις υποθέσεις παρεμπορίου

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
 • Κάνναβη: -541- κιλά και -704,31- γραμμάρια
 • Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -1,4- γραμμάρια
 • Ηρωίνη: -5,7- γραμμάρια
 • Κοκαΐνη: -1,6- γραμμάρια
 • Δενδρύλλια: -39-
 • Ναρκωτικά χάπια:-5-
 • Κυνηγετικά όπλα: -3-
 • Μαχαίρια - σιδηρολοστός : -5-
 • Φυσίγγια: -16-
 • Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -6-
 • Χρηματικό ποσό: -1.650- ευρώ
 • Λαθραίος καπνός: -56.367- γραμμάρια
 • Λαθραία τσιγάρα (πακέτα): -300-
 • Αρωματικά φυτά και θεραπευτικά βότανα: -62- κιλά και -165- γραμμάρια
 • Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
 • Την (01-07-2017), (12-07-2017), (14-07-2017) και (22-07-2017) συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, σε περιοχές των Ιωαννίνων και στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, εννιά άτομα (έξι ημεδαποί και τρεις υπήκοοι Αλβανίας), οι οποίοι μετέφεραν, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, με διάφορα μέσα (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο), ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου (333) κιλών.
 • Την (04-07-2017) και (08-07-2017), συνελήφθησαν σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων και στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων, συνολικά πέντε υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εκριζώσει και συλλέξει τσάι βουνού, συνολικού βάρους περίπου (62) κιλών ενώ στην κατοχή των τεσσάρων εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα ποσότητα λαθραίου καπνού και ένα κυνηγετικό όπλο.
 • Την (07-07-2017), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επιτηρούσαν σημείο με κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (καβάντζα), συνολικού βάρους (199) κιλών και (326) γραμμαρίων, την οποία είχαν εισάγει στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό.
 • Την (11-07-2017) εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από 84χρονο ημεδαπό, στον Λούρο Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά και πραγματοποιούσε αγορές, με κάρτα συναλλαγών, που είχε αφαιρέσει από τον παθόντα.
 • Την (13-07-2017), συνελήφθησαν στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, διότι λειτουργούσαν παράνομα οίκο ευγηρίας σε υπόγειο διαμέρισμα, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση φροντίδας τριών ηλικιωμένων, τους οποίους είχαν αφήσει αβοήθητους.
 • Την (25-07-2017), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα σε παραλία της Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 55 ετών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα, αφού προκαλούσαν στρέβλωση των θυρών των οχημάτων, στη συνέχεια με αυτοσχέδιο άγκιστρο απασφάλιζαν τις πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους.
 • Την (26-07-2017), εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχές της Πάργας και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ως καλλιεργητές των φυτειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 39 δενδρύλλια κάνναβης ενώ επιπρόσθετα βρέθηκαν στην κατοχή του ενός εκ των δραστών (518,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
 • Την (27-07-2017), συνελήφθησαν στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ως δράστες κλοπής που έγινε σε σπίτι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και οπλισμός.
 • Την (28-07-2017), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται από κοινού με συνεργό του, σε δύο κλοπές μοτοσικλετών και σε κλοπή αλυσοπρίονου από την περιοχή του Ασπροκκλησίου Θεσπρωτίας και ο οποίος κατά τη στιγμή της σύλληψής του, απώθησε βίαια και τραυμάτισε αστυνομικό, προκειμένου να διαφύγει.
 • Συνελήφθησαν συνολικά οχτώ άτομα (έξι υπήκοοι Αλβανίας, μία υπήκοος Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία, βιασμός, απόπειρα ληστείας από κοινού, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών και διευκόλυνση εξόδου από το Ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτης χώρας).
 • Συνελήφθησαν συνολικά (6) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων ένας Έλληνας και πέντε υπήκοοι Αλβανίας) μετέφεραν συνολικά (10) μη νόμιμους αλλοδαπούς (οχτώ υπηκόους Αλβανίας και δύο υπηκόους Πακιστάν). 


 
Read More »
724 συλλήψεις τον Ιούλιο στην Ήπειρο 724 συλλήψεις τον Ιούλιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017


Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 
Read More »
Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Μία σύλληψη εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Σε Ηγουμενίτσα και Σαγιάδα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017Την 5 και 6 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές των νομών Θεσπρωτίας και Κερκύρας, αρμοδιότητας 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκε την 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συναντήθηκε με το Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής δικαιοδοσίας του. 
Επίσης ο Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου και τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, επισκέφθηκε τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Κερκύρας, Οθωνών, Παλαιοκαστρίτσας, Λευκίμμης και Παξών, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Προϊσταμένους και να συνομιλήσει με το προσωπικό των εν λόγω Λιμενικών Αρχών, το οποίο ευχαρίστησε και συνεχάρη για το έργο που επιτελεί στις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές που υπηρετεί.
Στην Κέρκυρα ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κερκύρας κ. Κωνσταντίνο Νικολούζο, ενώ στους Οθωνούς με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Οθωνών κ. Γεώργιο Αργυρό, με τους οποίους και συζητηθήκαν θέματα τοπικής αρμοδιότητας αμοιβαίου ενδιαφέροντος
Τέλος ο Αρχηγός συνάντησε και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέα Νταή με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της εν γένει λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού. 


 
Read More »
Σε Ηγουμενίτσα και Σαγιάδα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης (+ΦΩΤΟ) Σε Ηγουμενίτσα και Σαγιάδα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες