Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη
 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας καλή τα μέλη και τους φίλους Του Κινήματος σε ανοιχτεί εκδήλωση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 12:00μ.μ. στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης και ένα μέλος της Κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Η Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας με τον Χάρη Καστανίδη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος παράκτιος δρόμος στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος παράκτιος δρόμος στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο 4ος παράκτιος δρόμος και από άποψη οργάνωσης εκ μέρους του Γυμναστικού Συλλόγου "Πρωτέας" και από άποψη συμμετοχής αθλητών/τριών. 
Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Θεσπρωτία μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. 
Ο «Παράκτιος Δρόμος», που έχει γίνει θεσμός για την πόλη της Ηγουμενίτσας, περιελάμβανε τις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Παράλληλα υλοποιήθηκε και ο παιδικός αγώνας 1 χιλιομέτρου για μαθητές του δημοτικού σχολείου (από Γ΄ έως και ΣΤ΄). 
Νικητής στον αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Κερκυραίος Κοσμάς Ντάφας με επίδοση 36.45, ενώ στον αγώνα 5 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Γιαννιώτης Νέστορας Κολιός με χρόνο 14.57. Θεσπρωτός Δημήτρης Πάνου τερμάτισε στην 2η θέση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με επίδοση 37:14. 
Η Ερμιόνη Χασκή του Πρωτέα Ηγουμενίτσας ήταν η γυναίκα, που έκοψε πρώτη το νήμα στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με επίδοση 44:24, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αλίκη Παπαιωάννου. 
Ο αγώνας, στον οποίο είχαν καθοριστική συμμετοχή οι εθελοντές, καθώς και η αστυνομία και το λιμενικό, που ρύθμισαν την κυκλοφορία, διεξήχθη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το Δήμο Ηγουμενίτσας και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, φορώντας ειδικά σχεδιασμένη μπλούζα έτρεξαν στον 4ο Παράκτιο Δρόμο. Με μήνυμα «ναι στον αθλητισμό-όχι στις εξαρτήσεις». Παρόντες ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Παππάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλης Νάκος. 
 
 
Read More »
Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος παράκτιος δρόμος στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Με μεγάλη επιτυχία ο 4ος παράκτιος δρόμος στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Στέγνωσε η λίμνη Καλοδικίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Στέγνωσε η λίμνη Καλοδικίου
 

Είναι γνωστή ως «η λίμνη με τα νούφαρα». Αυτή την εποχή όμως σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει λίμνη.

Το Καλοδίκι στέγνωσε..

Αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας που χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Ο Οκτώβριος μέχρι στιγμής δεν έφερε τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι ορατές στο οικοσύστημα.

Το Καλοδίκι διαθέτει πλούσια φυτική κάλυψη και μεγάλες ποσότητες νερού, στα οποία φωλιάζουν αρκετά είδη ζώων, όπως κάστορες, πάπιες, κύκνοι.

Κάθε χρόνο στις αρχές καλοκαιριού η λίμνη αλλάζει όψη. Στον ερχομό του θέρους μετατρέπεται σε έναν πολύχρωμο παράδεισο καθώς τότε βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία τα νούφαρα.

Θεωρείται από τα σημαντικότερα οικολογικά καταφύγια στην Ελλάδα, καθώς στην αγκαλιά της συναντώνται 300 είδη φυτών, 120 πουλιών, 20 θηλαστικών, 11 ερπετών και 5 αμφιβίων.
Read More »
Στέγνωσε η λίμνη Καλοδικίου Στέγνωσε η λίμνη Καλοδικίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, ποια δεν θα τα καταφέρουν

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, ποια δεν θα τα καταφέρουν 
 

Σειρά από μεγάλα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019. Σε αυτό το εξάμηνο περισσότερα από 35 έργα έχουν προγραμματισμένη ολοκλήρωση. Κάποια από αυτά αναμένεται να τα καταφέρουν. Για κάποια άλλα υπάρχει αμφιβολία και «παίζεται» αν θα ολοκληρωθούν. Κάποια άλλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταφερθούν για την επόμενη χρονιά ή ήδη έχουν πάρει τις αντίστοιχες παρατάσεις στις προθεσμίες τους. Για να δούμε πιο αναλυτικά:
 
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ
Σε αυτή την κατηγορία έχουμε αρκετά ώριμα έργα που είτε ήδη εγκαινιάστηκαν προσφάτως είτε πρόκειται να εγκαινιαστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Πρώτες στη λίστα μας είναι οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Ήπειρο και Σέρρες που είναι θέμα προγραμματισμού τα εγκαίνια τους. Από κοντά και η αντίστοιχη μονάδα στην Βοιωτία. Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε το μεγάλο αιολικό πάρκο στον Καφηρέα.
 
ΤΑ …ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΡΓΑ
Εδώ παίζουμε με τις πιθανότητες αν κάποιο έργο προλάβει τις προθεσμίες. Πάντως στατιστικά τις περισσότερες φορές τελικά δεν τα καταφέρνουν και πάνε πίσω χρονικά. Εδώ έχουμε το έργο για το νέο λιμάνι Σιγρίου αλλά και τον άξονα Καλλονή-Σίγρι στη Μυτιλήνη. Αμφίβολα είναι και τα φράγματα σε Σμόκοβο, Αχυρώνα και Νεστόριο αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης από το φράγμα Ανάβαλου στην Επίδαυρο.
Με αμφιβολίες προχωρούν και τα έργα για την Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, ο 2ος κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Θεσσαλονίκης. Ερωτηματικό για το αν θα τα καταφέρει να ολοκληρωθεί φέτος είναι και στο έργο της Ανάπλασης Φαλήρου.
Με αμφιβολίες είναι όμωες έργα όπως αυτό του Υποθαλάσσιου Αγωγού Νερού που θα συνδέσει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Με ερωτηματικά είναι και η λειτουργία στο νέο σιδηροδρομικό έργο Κιάτο-Ροδοδάφνη και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομης στα τμήματα του σιδηρόδρομου Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος. Το ίδιο ισχύει και για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και το αντίστοιχο της Βέροιας.
 
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020
Εδώ έχουμε τα έργα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρουν και θα οδεύσουν για ολοκλήρωση το 2020. Εδώ φιγουράρει το έργο επέκτασης του Μετρό μέχρι τη Νίκαια (που θα πάει για το επόμενο καλοκαίρι), το έργο της Γ`φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, το έργο ανακατασκευής της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα, οι 6 πεζογέφυρες σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας αλλά και η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά.
 
Για το 2020 πάει το έργο ανισοπεδοποίησης της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, το δίκτυο ακαθάρτων Παιανίας και το οδικό έργο Δρυόπη-Γαλατάς. 
 
Read More »
Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, ποια δεν θα τα καταφέρουν Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους, ποια δεν θα τα καταφέρουν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Ήρθαν 292 χιλιάδες τουρίστες στο πρώτο εξάμηνο, ξόδεψαν 77 εκατομμύρια στην Ήπειρο

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Ήρθαν 292 χιλιάδες τουρίστες στο πρώτο εξάμηνο, ξόδεψαν 77 εκατομμύρια στην Ήπειρο 
 

292 χιλιάδες επισκέπτες, 1.202.000 διανυκτερεύσεις και 77 εκατομμύρια εισπράξεις. Αυτή είναι η βασική ακτινογραφία του τουρισμού για το πρώτο εξάμηνο στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε σύγκριση με τα στοιχεία του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρονιάς καταγράφεται μικρή μείωση στον αριθμό των επισκεπτών (25 χιλιάδες περίπου) όμως φέτος είναι κατά εκατό χιλιάδες περισσότερες οι διανυκτερεύσεις και κατά τρία εκατομμύρια περισσότερες οι εισπράξεις που έγιναν από την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Στοιχείο που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι οι πολύ χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας.

Όπως προκύπτει από την Έρευνα Συνόρων, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις (πλην κρουαζιέρας) την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 διαμορφώθηκαν στα 5.244 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος όγκος των εισπράξεων, σε ποσοστό 87,8% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.347 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Αττικής (1.089 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Κρήτης (1.078 εκατ. ευρώ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (641 εκατ. ευρώ) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (452 εκατ. ευρώ).

Στο σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών (Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 638 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 10.814 χιλ. επισκέψεις στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκέψεων, σε ποσοστό 80,1% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Αττικής (2.417 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.877 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.754 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (1.604 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (1.012 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών (Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 2.150 χιλ. επισκέψεις.

Οι διανυκτερεύσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στις 69.918 χιλ. την επισκοπούμενη περίοδο. Σύμφωνα με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις 13 περιφέρειες της χώρας, το 84,5% των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (14.789 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (14.209 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (13.509 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (10.124 χιλ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (6.469 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 10.819 χιλ. διανυκτερεύσεις.
Read More »
Ήρθαν 292 χιλιάδες τουρίστες στο πρώτο εξάμηνο, ξόδεψαν 77 εκατομμύρια στην Ήπειρο Ήρθαν 292 χιλιάδες τουρίστες στο πρώτο εξάμηνο, ξόδεψαν 77 εκατομμύρια στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Την Τετάρτη οι εκλογές στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Την Τετάρτη οι εκλογές στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο ΘεσπρωτίαςΑγαπητά μέλη, 
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου μας στο κέντρο Πρασιά στο Μαυρούδι από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 
Τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου τα οποία δεν είναι ταμειακά ενήμερα έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν μόνο την συνδρομή για το 2019 ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου. 
Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογο μπορούν να το κάνουν την ίδια ημέρα στο χώρο που ψηφίζουμε
Read More »
Την Τετάρτη οι εκλογές στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Την Τετάρτη οι εκλογές στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Νίκη Πρωτέα με 63-49 επί της Α.Ε. ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Νίκη Πρωτέα με 63-49 επί της Α.Ε. ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ 
 
 

Με το δεξί ξεκίνησε η ομάδα του Πρωτέα , κερδίζοντας την Α.Ε. Δόξα Πύρου με σκορ 63 - 49.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας πάλεψε με τα πολλά ΦΑΟΥΛ ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκε γρήγορα τα πατήματα της και δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο να αντιδράσει.

Επόμενος αγώνας στην Κέρκυρα 26 Οκτωβρίου με τον Κερκυραικό.
Read More »
Νίκη Πρωτέα με 63-49 επί της Α.Ε. ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ Νίκη Πρωτέα με 63-49 επί της Α.Ε. ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας 
 

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2019 - 2020».

Read More »
Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Πλήθος κόσμος στην γιορτή μανιταριών στο Πολύδροσο Σουλίου

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Πλήθος κόσμος στην γιορτή μανιταριών στο Πολύδροσο Σουλίου   
 
Ο δραστήριος Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδρόσου Θεσπρωτίας, που το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείται από νέα παιδιά, και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και παρήγορο, αφού νεαροί κατοικούν στο χωριό και παραμένουν στενά συνδεδεμένοι με τον τόπο καταγωγής τους και νοιάζονται ουσιαστικά γι' αυτόν, πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, για μια άλλη χρονιά, τη γιορτή μανιταριών. 
 
Συγκεντρώθηκαν πολλά άτομα από τη Θεσπρωτία και τα Γιάννινα, τα οποία είχαν κυριολεκτικά μια ευχάριστη ημέρα, αφού οι δράσεις ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. 
 
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε βόλτα στο δάσος. 
 
Εκεί συλλέχθηκαν μανιτάρια, αλλά και φωτογραφήθηκαν διάφορες ποικιλίες, που είναι πλούσιες στην περιοχή. 
 
Μετά την επιστροφή ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τα είδη και τη διατροφική αξία των μανιταριών. 
 
Η πραγματικά καλά οργανωμένη εκδήλωση, για την οποία δικαιωματικά απέσπασαν συγχαρητήρια οι δημιουργικοί νέοι του χωριού, έκλεισε μ' ένα μικρό γλέντι, όπου προσφέρθηκαν γευστικοί μανιταρομεζέδες και τοπικό τσίπουρο. 
 
ΚΑΤΟΨΗ
Read More »
Πλήθος κόσμος στην γιορτή μανιταριών στο Πολύδροσο Σουλίου Πλήθος κόσμος στην γιορτή μανιταριών στο Πολύδροσο Σουλίου   Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την συνεχή στήριξη και προσφορά του στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Απεργιακό κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Απεργιακό κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 

- Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 
- Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους. 
Το πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει “γη και ύδωρ” στο κεφάλαιο, διαμορφώνει μόνιμους μηχανισμούς συμπίεσης των μισθών και επιχειρεί να βάλει στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου επιφέρουν μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζουν σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτουν υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει με φόρα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 32% των απαιτήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων πατώντας στο 68% που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες, τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων. Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του δήμου και λαμβανόταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και προσθέτει ως επιπλέον αντικείμενο παραχώρησης τον τομέα συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Ήδη το 30% των δήμων έχουν παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αποκομιδής της καθαριότητας στους εργολάβους. 
Την ίδια στιγμή στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Μάλιστα προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών. 
Από τις 31 του Οκτώβρη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των Βαριών και Ανθυγιεινών. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής 32% των επαγγελμάτων θα απενταχθούν από τα ΒΑΕ προκειμένου να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή ένωση. Τα προγράμματα της φτώχειας τελειώνουν και χιλιάδες συνάδελφοι απολύονται, ενώ οι συνάδελφοι κοινωφελείτες πετιόνται στον δρόμο για να έρθει η νέα φουρνιά. Ακόμα και τα προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς είναι στον αέρα μετά το 2020. 
Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση υλοποιεί κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαιώνοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει τσακισμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει ενιαία αγωνιστική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνδεθεί με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, με τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα. 
Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες 
· Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 
· Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους. 

Για το Δ.Σ. 
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ             ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Απεργιακό κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας  Απεργιακό κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019
Πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της ΗγουμενίτσαςΑ΄. ΓΕΝΙΚΑ
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
- Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .

Γ΄. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1. Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

2. Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
- Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Βέρμπη Κωνσταντίνο Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.00΄ώρα.

3. Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.
ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

4.- Ώρα 11.30΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο

Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής
γ.- Του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ε.- Παραδοσιακού Τμήματος από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας
στ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπεύθυνο για τον συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον κ. Αντωνάκη Θωμά , Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Δημάκα Ιωάννη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Καλούνται να παραστούν:
- Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ
- Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος
- Ο Βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτσης Μάριος
- Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
- Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Μακεδονίας-Ηπείρου
- Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας
- Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών
- Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
- Ο Δήμαρχος Φιλιατών
- Ο Δήμαρχος Σουλίου
- Οι πρώην Υπουργοί
- Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
- Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
- Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας – Φιλιατών- Σουλίου
- Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας
- Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
- Οι πρώην Βουλευτές
- Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
- Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
- Ο Δ/ντης του Τελωνείου Ηγουμενίτσας
- Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
- Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
- Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
- Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
- Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
- Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
- O Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας
- Όλος ο λαός της πόλης

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
- Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού.
- Τα σχετικά με τη σήμανση των χώρων της παρέλασης κ.λ.π., τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό οδών και πλατειών καθώς και την Φιλαρμονική, ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
- Για τη σήμανση των χώρων της παρέλασης, οι αρμόδιοι του Δήμου θα συνεργαστούν με τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης.
- Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας.
- Τα σχετικά με τη συγκρότηση ενός τμήματος με παραδοσιακές στολές και την τοποθέτηση δεικτών προ των επισήμων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης και τους Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

- ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία και Δρίζη Δημήτριο υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2019 Rating: 5

Σελίδες