https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Μάριος Κάτσης στα μπλόκα των αγροτών: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας που υποφέρει από την ακρίβεια»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
Μάριος Κάτσης στα μπλόκα των αγροτών: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας που υποφέρει από την ακρίβεια»Στα μπλόκα των αγροτών που απέκλεισαν συμβολικά το λιμάνι Ηγουμενίτσας παρευρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης.

Οι αγρότες στη συνομιλία τους με το βουλευτή ανέφεραν τα υπαρξιακά προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει κυρίως η ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος που έχει εκτοξευτεί συμπαρασύροντας στα ύψη το κόστος παραγωγής.

Ο βουλευτής Μάριος Κάτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η φωνή των αγροτών είναι μια φωνή που σήμερα εκφράζει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας αυτή τη φορά. Και αυτό γιατί όλοι πλήττονται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και ανόδου του ενεργειακού κόστους που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, με την κυβέρνηση ούτε να θέλει ούτε να μπορεί να δώσει λύσεις.
Οι αγρότες ιδιαίτερα δίνουν μάχη επιβίωσης καθώς η αύξηση στο κόστος παραγωγής είναι τέτοια που το ζήτημα είναι αν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα χωράφια τους. Η κυβέρνηση απλώς κάθεται και κοιτάει όταν δεν εμπαίζει τους αγρότες όπως με τις αποζημιώσεις της ακαρπίας ή των φυσικών καταστροφών που έμειναν στα λόγια.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να σκορπά δισεκατομμύρια στους ισχυρούς και στους κολλητούς της εξουσίας και να μην μειώνει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, να μη παρεμβαίνει για τη μείωση της μεγαβατώρας όπως έχουμε προτείνει εμείς, αντιτείνοντας πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι εμπαιγμός!

Οι αγρότες και η κοινωνική πλειοψηφία δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που αδιαφορεί για το πώς ζει ο κόσμος και το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα κρύψει επικοινωνιακά τις αντιδράσεις όπως η σημερινή»
Read More »
Μάριος Κάτσης στα μπλόκα των αγροτών: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας που υποφέρει από την ακρίβεια» Μάριος Κάτσης στα μπλόκα των αγροτών: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας που υποφέρει από την ακρίβεια» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Διαρκής η προσπάθεια για τη στήριξη των παραγωγών μας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
Β. Γιόγιακας: Διαρκής η προσπάθεια για τη στήριξη των παραγωγών μαςΣυνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας είχε ο Βασίλης Γιόγιακας στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνομίλησε με τους παραγωγούς τους οποίους θα ξαναδεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση ομάδας αγροκτηνοτρόφων στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άκουσα με κατανόηση και ενδιαφέρον τα αιτήματα των παραγωγών μας και τους ενημέρωσα ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη κινητοποιηθεί για αρκετά από αυτά.
Η πληρωμή της ενίσχυσης για την κλημεντίνη λόγω Covid, με 70 ευρώ το στρέμμα, θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλη έκτακτη ενίσχυση, αυτή τη φορά για την απώλεια παραγωγής λόγω του παγετού της περασμένης άνοιξης.
Οι παραγωγοί που είχαν απώλειες από την υπερχείλιση του Καλαμά θα πάρουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.
Οι εργασίες απομάκρυνσης των αποβλήτων και καθαρισμού στον Καλαμά και τον Αχέροντα επισπεύδονται, αφού εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης που κανονικά απαιτείται.
Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν για έργα βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης στους ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Γλυκής, Κεστρίνης και Σκάλας Φιλιατών.
Έχει ετοιμαστεί και εξετάζεται συγκεκριμένη πρόταση για να εξοφληθούν οι οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ.
Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ψηφιστεί αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και των ΤΟΕΒ.
Η προσπάθεια για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας είναι διαρκής, και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Διαρκής η προσπάθεια για τη στήριξη των παραγωγών μας Β. Γιόγιακας: Διαρκής η προσπάθεια για τη στήριξη των παραγωγών μας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

598 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
598 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 84
ΠΕ Θεσπρωτίας 71
ΠΕ Ιωαννίνων 389
ΠΕ Πρέβεζας 54

Read More »
598 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 598 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Ενημέρωση προς τους φιλάθλους για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ξάνθη

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
Ενημέρωση προς τους φιλάθλους για τα εισιτήρια του αγώνα με την ΞάνθηΗ ΠΑΕ Θεσπρωτός ενημερώνει τους φιλάθλους ότι μετά την αύξηση της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα που αποφάσισε η Πολιτεία, (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-d1a-gp-oik-10343-2022.html) στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό, στον αγώνα με την Ξάνθη την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 (ώρα 20.00) θα διατεθεί αριθμός εισιτηρίων που αντιστοιχεί στο 50% των θέσεων.
Τα εισιτήρια διατίθενται από το cafe restaurant ‘THE GLASS’ το οποίο βρίσκεται στην οδό Δαγκλή 22 στην Ηγουμενίτσα ή από την ΠΑΕ έπειτα από επικοινωνία με την κα Γκοράζη Μαριλένα στο τηλ. 6971767118.
Σημειώνεται ότι οι φίλαθλοι κατά την είσοδο αλλά και κατά την παραμονή τους στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων (1,5 μ.).
Υπογραμμίζεται ότι η παρουσία θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο, Οι ανήλικοι εισέρχονται με διαγνωστικό έλεγχο (PCR ή Rapid-test) ή με δήλωση αυτοδιαγνωτσικού τεστ (self -test) που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Η ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων μας, ο σεβασμός στις σχετικές υγειονομικές διατάξεις, αλλά και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία όλων, αλλά και για να θωρακίσουμε την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε πλέον να βρισκόμαστε κοντά στην αγαπημένη μας ομάδα με ασφάλεια.
*Υποσημείωση: Οι αθλητές της Ακαδημίας του Θεσπρωτού να εισέλθουν στη Θύρα -3.
Read More »
Ενημέρωση προς τους φιλάθλους για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ξάνθη Ενημέρωση προς τους φιλάθλους για τα εισιτήρια του αγώνα με την Ξάνθη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Κινητοποίηση αγροτών στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
Κινητοποίηση αγροτών στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Με πορεία με τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και με συμβολικό αποκλεισμό του Λιμένα εξωτερικού ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσπρωτία.


Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας και με αυτοκινητοπομπή έφτασαν στο κτίριο της ΠΕ Θεσπρωτίας.


Στη συνέχεια προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή, Βασίλη Γιόγιακα και κατέληξαν στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όπου προχώρησαν σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένη άφιξη ή αναχώρηση πλοίου και αποχώρησαν.


Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή και την ελαιοκαλλιέργεια, τις ζημίες που υφίστανται καλλιέργειες από την υπερχείλιση του Καλαμά.
Read More »
Κινητοποίηση αγροτών στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Κινητοποίηση αγροτών στην Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους

Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022
Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενουςΣυνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες στο πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, εν πλω από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητούν τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 άτομα. Παράλληλα, συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για την πυρκαγιά υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, αναφέροντας ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και στις οικογένειές τους στις οποίες παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα», ενώ «ειδική ψυχολόγος του λιμενικού είναι στη διάθεσή τους».
«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα συνεχιστεί σήμερα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους», συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα βρίσκεται στην περιοχή. Τόνισε ακόμη ότι αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, με συνεργασία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρμόδιων αρχών, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων και των υδάτων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση.
Συμπλήρωσε ότι Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τον απεγκλωβισμό των δύο ανθρώπων από ομάδα της ΕΜΑΚ χθες βράδυ «ηρωική πράξη», ενώ αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται στα πλοία είπε πως είναι αυστηροί και συστηματικοί και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς θα είναι περισσότερη η ακτοπλοϊκή κίνηση.
Read More »
Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης-Αγωνία για τους αγνοούμενους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες