https://picasion.com/
https://picasion.com/

"Μνημεία Αστρόφωτα" - Εκκλησίες & Μονές Δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
"Μνημεία Αστρόφωτα" - Εκκλησίες & Μονές 
Δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Ηγουμενίτσας


Σας περιμένουμε όλους στο δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας "Μνημεία Αστρόφωτα" με θέμα "Εκκλησίες και Μονές". 

Μαζί με τις φώτο από τις εκκλησίες της Θεσπρωτίας που έχουν αναρτηθεί δεξιά της αίθουσας, παραμένουν οι καλύτερες φώτο από το πρώτο μέρος "Οχυρωμένοι Οικισμοί και Κάστρα" στο αριστερό μέρος, για όσους δεν τα προλάβανε!


Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι των δύο νέων στους οχυρωμένους οικισμούς και στα κάστρα της περιοχής, η πορεία τους συνεχίστηκε σ τις πανέμορφες μονές και τις γραφικές εκκλησίες της Θεσπρωτίας.
Επισκεπτόμενοι τα μικρά παλαιά εξωκκλήσια ή μεγαλύτερους επιβλητικούς ναούς , που άλλοι είναι είτε σκαρφαλωμένοι σε απόκρημνους λόφους είτε τοποθετημένοι σε κεντρικά σημεία στα χωριά και τους οικισμούς, θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα ότι οι μονές και οι εκκλησίες της Θεσπρωτίας αποτελούνται αναμφίβολα από πρωτότυπα αρχιτεκτονικά στοιχεία της ηπειρώτικης παράδοσης.
 
Γίνεται λόγος για μονές όπως η Μονή Γηρομερίου 

που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ξακουστά και μάλιστα εν λειτουργία μοναστήρια της περιφέρειας της Ηπείρου. Την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές κάθε χρόνο, γιατί έχει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μακραίωνες ιστορίες ως μοναστήρι, ενώ εκεί σίγουρα έρχεται κανείς σε άμεση επαφή με τη θρησκευτική ευλάβεια.

Επίσης ακολουθεί ο Άγιος Μηνάς στο Κοκκινολιθάρι

Απ’ όπου αντικρίζει κανείς ένα από τα πιο μαγευτικά αξιοθέατα του νομού της Θεσπρωτίας. Είναι χτισμένος πάνω σε βράχο και σε περίοπτη θέση, με αποτέλεσμα δικαιολογημένα να αποκαλείται από πολλούς ως το “μετέωρο της Ηπείρου“.

Και σίγουρα είναι απαραίτητη η επίσκεψη της Μονής Ταξιαρχών 

Στον Άγιο Βλάσιο, η οποία είναι τοποθετημένη σε απομονωμένο χώρο και μάλιστα σε ψηλό σημείο απ’ όπου απολαμβάνει κανείς σφαιρικά τον πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο της Γιτάνης.

Και από εκεί συνεχίζεται η πορεία στο ένδοξο Κούγκι

To παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στον οχυρό χώρο του. Δεσπόζει περήφανο πάνω σε βραχότοπο, ενώ η σημαντική ιστορία που το περιβάλει είναι από τις πιο φημισμένες της περιοχής.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ο Άγιος Δονάτος Σουλίου
 
Η εκκλησία αυτή είναι χτισμένη το 1793 και αφιερωμένη στον Άγιο Δονάτο που είναι προστάτης άγιος των κατοίκων της περιοχής Σουλίου και μάλιστα πολιούχος άγιος της Παραμυθιάς και όλης της Θεσπρωτίας.

Και ύστερα πάμε στην όμορφη κωμόπολη της Παραμυθιάς για την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

που αποτελεί μέρος παράκλησης και λατρείας για τους απανταχού παραμυθιώτες. Είναι εμφανή τα πανέμορφα αρχιτεκτονικά στοιχεία της, ενώ ταυτόχρονα η μοναδικότητα του ναού τον κάνουν σημείο αναφοράς για την πόλη και έτσι δέχεται επισκέψεις από όλο τον κόσμο.

Και λίγο πιο κάτω ακριβώς πριν την Βέλλιανη τοποθετείται η Παλαιοχριστιανική Βασιλική

Στην οποία ο αρχιτεκτονικός τύπος της τρίκογχης βασιλικής της Παραμυθιάς είναι ιδιαίτερα σπάνιος και συναντάται μόνο στην τρίκογχη βασιλική της Δωδώνης. Μετά την καταστροφή του ναού κτίστηκε στο χώρο του Ιερού μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή, που λειτουργεί έως και σήμερα.

Κατευθείαν μετά επισκεπτόμαστε την πανέμορφη Πέρδικα και τη Μονή του Αγίου Αθανασίου

Η οποία θεωρείται από τις πιο θαυματουργές μονές της Θεσπρωτίας. Αποτελεί παράδοση για τους προσκυνητές της να περνούν 3 φορές μέσα από την κουφάλα της χαρακτηριστικής ελιάς που βρίσκεται στο προαύλιό της, ενώ οι ντόπιοι τόσο σε δυσκολίες της ζωής όσο και σε ευκολίες επικαλούνται το όνομα του Αγίου.

Και παραμένοντας στη Πέρδικα συνεχίζουμε στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Που είναι κτισμένο σε πανέμορφη και γραφική τοποθεσία στην ομώνυμη παραλία. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που προτιμάται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο από πολλά ζευγάρια για τέλεση μυστηρίων, τόσο γάμων όσο και βαφτίσεων.

Και από εκεί πάμε πιο βόρεια στον Προφήτη Ηλία Πλαισίου 

Που είναι τοποθετημένος σε υπέροχη πανοραμική τοποθεσία, 5 περίπου χιλιόμετρα πριν το πανέμορφο παραδοσιακό Πλαίσιο της Θεσπρωτίας. Προσφέρει απίστευτα μαγευτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις (Ιόνιο Πέλαγος, Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες, κτλ.)

Και τέλος φτάνουμε στη Μονή Ραγίου
Η οποία είναι κτισμένη σε καταπράσινο λόφο πριν το χωριό Ράγιο .Είναι περιτειχισμένη και αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Υπέστη πολλές επιδρομές και καταστροφές αλλά έχει συντηρηθεί και ανοικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο, που αναμφίβολα αποτελεί το στολίδι της περιοχής.

Η περιπέτεια τελειώνει εδώ για τους δύο νέους αφήνοντας τις καλύτερες εμπειρίες και εντυπώσεις. Μαζί με τους οχυρωμένους χώρους και τα κάστρα, θα ήθελαν να σας παρουσιάσουν τις φωτογραφικές τους καταγραφές από τις υπέροχες εκκλησίες και μονές της Θεσπρωτίας. Γνωρίζοντας βέβαια ότι έχουν αφήσει πολλές άλλες εκκλησίες εκτός, δίνουν υπόσχεση πως μελλοντικά θα καταγράψουν και θα προβάλλουν και τις υπόλοιπες εξίσου ενδιαφέρουσες μονές και εκκλησίες.
Read More »
"Μνημεία Αστρόφωτα" - Εκκλησίες & Μονές Δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Ηγουμενίτσας "Μνημεία Αστρόφωτα" - Εκκλησίες & Μονές   Δεύτερο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Η ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Η ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)
 
 
Όνειρο γενεών, περιγραφεί την ανέγερση του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δονάτου, στο ημερολόγιο του, ο Βασίλειος Κραψίτης. Και η απαρχή για την ανέγερση του ήταν η ανακοίνωση του τότε Μητροπολίτη Τίτου Ματθαιάκη με την οποία ενημερώνει για την έναρξη των πρωτοβουλιών με σκοπό την λειτουργία ενός σύγχρονου ναού.

Ήταν 18/2/1960 όταν ο Μητροπολίτης σημείωνε σε επιστολή του προς τον Βασίλειο Κραψίτη: «… ουχ’ ήττον οφειλόμεν οι πάντες να συντρέξουμεν το έργον και κοσμήσωμεν την επιφανή και μαρτυρική Παραμυθιά, με τον αναλογον και ενδεδειγμένον δια την έδρα της Μητροπόλεως Ιερόν Ναόν…»

Δύο Εβδομάδες μετά, ο Βασίλειος Κραψίτης απαντά: «Απύθμενη χαρά μου έφερε η αναγγελία της θεμελιώσεως του Μητροπολιτικού Ναού στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου, τη Μαρτυρική Παραμυθιά. Υψώνετε ένα ακατάλυτο στους αιώνες έργο… Ετσι μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα καλωσύνης, ειρήνης και βιβλικής γαλήνης, ολάκερος ο ιστορικός γύρω χώρος θα φλογιστεί με το ειρηνικό φως που πηγάζει από την καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος»
 
 
Αυτό ήταν. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και άμεσα τόσο η Μητρόπολη όσο και οι ευεργεσίες από Παραμυθιώτες ξεκινούν να υλοποιούν το όνειρο γενεών. Την αρχή στις προσφορές κάνει ο Σωτήρης Παπαθανασιου και τον ακλούθησαν και άλλοι Παραμυθιώτες των Ιωαννίνων, που πρόσφεραν ότι μπορούσε ο καθένας τους.

Φυσικά η κατασκευή ενός τέτοιου Ναού τα χρόνια εκείνα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η θεμελίωση γίνεται μέσα σε κλίμα περηφάνιας το 1960 (δεύτερη φωτογραφία). Έξι χρόνια μετά βρισκόταν στο επίπεδο που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία από το αρχείο του Ευάγγελου Φιλίππου. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι τις αρχές του 70, οπότε η Παραμυθιά απέκτησε τον Μητροπολιτικό της Ναό αφιερωμένο στον άγιο της.

Από τότε γίνεται το θρησκευτικό επίκεντρο και σημείο αναφοράς για την πόλη της Παραμυθιάς. Ελπίζουμε να σύντομα να δούμε την πλήρη κάλυψη του εσωτερικού του, με αγιογραφίες. 

Read More »
Η ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Η ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Ηγουμενίτσα


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σε συνεργασία με τη HILLSIDE PRESS προσκαλούν τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές στο σεμινάριο "Διαχείριση Μαθητικού Άγχους".

Ομιλήτρια: Βίκη Καραχοντζίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλος

Σάββατο 25 Απριλίου 2015
19:00

Είσοδος δωρεάν

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ • ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 13 • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Read More »
Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Ηγουμενίτσα Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Η χειρόγραφη επιστολή του πατρο – Κοσμά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Η χειρόγραφη επιστολή του πατρο – Κοσμά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου


Επιστολή του πατρο – Κοσμά, δασκάλου του Γένους. Αντίγραφό της εκτίθεται στο τμήμα παιδείας του Λαογραφικού Μουσείου Πολυδρόσου. 
Η επιστολή για πολλά χρόνια φυλασσόταν από οικογένεια του χωριού και τη χρησιμοποιούσαν ως θεραπευτικό μέσο! 
Όταν κάποιος αρρώσταινε, την τοποθετούσαν πάνω στον άρρωστο και πίστευαν πως είχε τη δύναμη να τον κάνει καλά. 
Όμως το ίδιο το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται να έπαιξε σημαντικότερο ρόλο για το μικρό ακριτικό χωριουδάκι της Ηπείρου, επηρεάζοντας σημαντικά τη στάση των κατοίκων στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών.

 
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

«Ευγενέστατοι αγαπητοί αδελφοί και τέκνα μου πνευματικά οι κατοικούντες την χώραν Ζάλογκον ασπαζόμενος σας, εύχομαι και παρακαλώ τον άγιον Θεόν δια την ψυχικήν και σωματικήν σας υγείαν. Εγώ, αδελφοί μου, ως δούλος ανάξιος του Θεού ημών περιερχόμενος και διδάσκων, το κατά δύναμιν, τους χριστιανούς, ήλθα και εδώ εις την χώραν σας. Και βλέποντας ότι δεν έχετε σχολείον επαρακίνησα τους χριστιανούς και έδωσαν δια το σχολείον το κατά δύναμιν και προαίρεσιν, πρέπει δε και η ευγενία σας να βοηθήτε πάντοτε το σχολείον σας, εξ ιδίων πόνων, ή από την χώραν κοινώς, ή και από βακούφια, δια να λάβητε και παρά Θεού τον μισθόν σας, και τιμήν παρά των ανθρώπων, είμαι δε και εγώ χρεώστης να παρακαλώ τον κύριον να ευλογήση την χώραν σας και να αξιώση να ζήσητε εδώ καλά και θεάρεστα και να σας βάλη και εις τον παράδεισον, να χαίρησθε και να ευφραίνησθε και να δοξάζητε την Αγίαν Τριάδα.

Ταύτα και υγιαίνετε εν Κυρίω.
1779 αψοθ΄ Ιανουάριος
Κοσμάς ιερομόναχος
και ανάξιος ευχέτης σας

Έβαλα δε και επίτροπον, με την γνώμην πάντων, τον ευγενέστατον Ιωάννην του Νικολάου και επιστάτας και βοηθούς αυτούς, τον κυρ Νικόλαον του Δημητρίου και τον κυρ Νικόλαον του παπά Αναστασίου, και τον κυρ Κύριον του Αθανασίου, να κυβερνήσουν το σχολείον, καθώς ο κύριος τους φωτίσει. Έβαλα δε ακόμη επιστάτην και τον Γεώργιον του Αθανασίου.»
 
Μαρία Λαμπρίδου
Read More »
Η χειρόγραφη επιστολή του πατρο – Κοσμά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου Η χειρόγραφη επιστολή του πατρο – Κοσμά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Τελική συνάντηση για το Let’s do it Greece 2015 στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Τελική συνάντηση για το Let’s do it Greece 2015 στην Ηγουμενίτσα


Για την ολοκλήρωση του διαλόγου σχετικά με τη διοργάνωση του Let’s Do It Greece 2015, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους εν δυνάμει εθελοντές, πολίτες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις στην τελική συνάντηση, τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.

Στη συνάντηση θα μπουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πρόγραμμα δράσεων.

Για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και για την άμεση επικοινωνία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.igoumenitsa.gr/ και στο μενού, Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Let’s do it Greece) φόρμες καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας αλλά και υποβολής προτάσεων για το πώς θα υλοποιηθεί το Let’s Do It Greece 2015 στο Δήμο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας (press@1345.syzefxis.gov.gr , 26653 61151)
Read More »
Τελική συνάντηση για το Let’s do it Greece 2015 στην Ηγουμενίτσα Τελική συνάντηση για το Let’s do it Greece 2015 στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα
 

Ένας 22χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Επίσης ένας 19χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός του επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 42χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Συνελήφθη 42χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού


Συνελήφθη προχθές (17.04.2015) το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Μύτικα), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.

Αναλυτικότερα, ο 42χρονος, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο Μύτικα Πρέβεζας και όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τη μεταφορά ενός 41χρονου ομοεθνή του, παράνομου αλλοδαπού, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 42χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού Συνελήφθη 42χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τη διαχείριση και προστασία ακινήτων

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για τη διαχείριση και προστασία ακινήτων


ΠΡΟΣ: Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου 4061/2012, σχετικά με τη «διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπράγματων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».


Σύμφωνα με το άρθρο 24, του νόμου 4061/ 2012 (ΦΕΚ: Τεύχος Πρώτο, αρ. φύλλου 66, 22/03/2015) σχετικά με τη «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», οι κτηνοτρόφοι «που αποκαταστάθηκαν κτηνοτροφικά σε ακίνητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν, μόνο, δικαίωμα χρήσης των ακινήτων αυτών», (παράγραφος 2). Όπως αναφέρεται στη συνέχεια «δικαίωμα χρήσης του ακινήτου διατηρούν και οι νόμιμοι κληρονόμοι των αποκατασταθέντων κτηνοτρόφων, αν διατηρούν το ποίμνιο και δεν μεταβάλλουν τη χρήση του βοσκοτόπου για χρονικό διάστημα 20 ετών από τη δημοσίευση του νόμου». Στο ίδιο άρθρο (παράγραφος 4) αναφέρεται επίσης: «Αν ο αποκαταστημένος κτηνοτρόφος ή ο νόμιμος διάδοχός του άλλαξε τη χρήση τμήματος του βοσκοτόπου σε γεωργική μπορεί να υποβάλλει αίτηση εξαγοράς του τμήματος αυτού στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών, εφόσον αποδεικνύει την αλλαγή χρήσης μέχρι την 5.6.1993 και η επιφάνειά του δεν υπερβαίνει τα 60 στρέμματα».

Από την ίδια παράγραφο προκύπτει ότι η ολοκλήρωση των αιτήσεων εξαγοράς έληξε στις 31.12.2012.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων προκαλούνται ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα καθώς δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες νόμιμων κληρονόμων ή νόμιμων δικαιούχων όπως αναφέρει ο νόμος καθώς:

Σε κάποιες περιπτώσεις κληρονόμοι είναι τα τέκνα των κτηνοτρόφων και σε κάποιες άλλες δικαιούχοι εμφανίζονται σύζυγοι των τέκνων των κτηνοτρόφων. Αυτό, σύμφωνα με την περιγραφή του νόμου, αλλά και το έγγραφο που δίνει οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2/5//2012, αρ. πρωτ. 1024/51539), δίνει τη δυνατότητα στους νόμιμους κληρονόμους να εξαγοράσουν τα ακίνητα αλλά δημιουργεί κωλύματα σε εκείνους ή εκείνες που έχουν μεταβιβάσει τα οικόπεδα στις ή στους συζύγους τους που είναι νόμιμοι δικαιούχοι. Παράδοξο ωστόσο, είναι ότι μπορεί να επωφεληθεί των προβλέψεων του νόμου ο σύζυγος ή η σύζυγος ενός δικαιούχου αν ο τελευταίος έχει αποβιώσει και όχι αν ζει. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι μπορούν να επωφεληθούν του νόμου και κάποιοι άλλοι που πληρούν τα ίδια κριτήρια όχι.

Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη του ίδιου νόμου, στο άρθρο 23, παράγραφος 1, που αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς με σειρά προϋποθέσεων, μία από τις οποίες είναι το οικόπεδο να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) στρέμματα», περιορίζει ιδιαίτερα τον αριθμό των δικαιούχων καθώς πολλοί έχουν στην ιδιοκτησία τους περισσότερα από δέκα στρέμματα.Κατόπιν το παραπάνω,

- Πώς προτίθεται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί;

- Γιατί να μη θεωρούνται νόμιμοι διάδοχοι οι σύζυγοι, οι κατιόντες απόγονοι, καθώς και οι σύζυγοι κατιόντων, των αποκατασταθέντων κτηνοτρόφων;

- Θα μπορούσε να αντικατασταθεί το κείμενο της παραγράφου 2, του άρθρου 24 και να αναφέρει «δικαίωμα χρήσης του ακινήτου διατηρούν και οι νόμιμοι διάδοχοι των αποκατασταθέντων κτηνοτρόφων αν διατηρούν το ποίμνιο και δεν μεταβάλλουν τη χρήση του βοσκοτόπου για χρονικό διάστημα 20 ετών από τη δημοσίευση του νόμου;


Ο Ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για τη διαχείριση και προστασία ακινήτων Ερώτηση Γιόγιακα για τη διαχείριση και προστασία ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Τέλος ξαπλώστρες και ομπρέλες «δίπλα στο κύμα»

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Τέλος ξαπλώστρες και ομπρέλες «δίπλα στο κύμα»


Διαφορετικό αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι για τους λουόμενους που δεν θα μπορούν πια να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους «πάνω στο κύμα», σύμφωνα με τη νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών.

Τέλος στα τραπεζάκια και τις ξύλινες πλατφόρμες «πάνω στο κύμα» για το καλοκαίρι του 2015.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, οι ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους που επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο.
Περισσότερα έσοδα και στο Δημόσιο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, η παραχώρηση των παραλίων σε ιδιώτες αλλάζει άρδην, αυξάνοντας και τα έσοδα του Δημοσίου, καθώς βάσει του νέου νόμου το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο αυξάνεται από 20% σε 30%.
Ωστόσο, παραμένει στην ίδια φιλοσοφία της «μαζικής» παραχώρησης των παραλιών στους δήμους, αντίθετα με τις υποδείξεις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα και, αντίθετα με τις προηγούμενες, θα έχει διάρκεια ζωής 2 ετών, δίνοντας για πρώτη φορά στους δήμους το δικαίωμα να συνάψουν διετείς συμβάσεις μίσθωσης παραλιών.
Η απόφαση ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορεί να μισθωθούν τμήματα παραλιών σε δήμους ή ιδιώτες για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης λουομένων (λ.χ. ξαπλώστρες με ομπρέλες), θαλάσσιες δραστηριότητες και καντίνες.
Έτσι λοιπόν, για φέτος οι λουόμενοι πριν κατευθυνθούν στις παραλίες θα πρέπει να γνωρίζουν τις νέες απαγορεύσεις για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται

Για πρώτη φορά απαγορεύεται ρητώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων, με την εξαίρεση των ξύλινων διαδρόμων.

Αυξάνεται από 3 μέτρα σε 5 μέτρα η απόσταση που πρέπει να διατηρείται ελεύθερη ανάμεσα στην όποια χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες) και το κύμα.
Οι τροχήλατες καντίνες μπορούν να μισθώσουν τον μισό χώρο από πέρυσι (έως 15 τ.μ., έναντι 30 τ.μ. που ίσχυε μέχρι και το 2014). Οι καντίνες απαγορεύεται να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

Απαγορεύονται οι «αφαιρούμενες σκιάδες» (τέντες ή κατασκευές σκίασης) στις παραλίες (πέρυσι επιτρεπόταν να καταλαμβάνουν έως 20 τ.μ. εκάστη).

Απαγορεύεται η μίσθωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές (πέρυσι αρκούσε να έχει υποβληθεί αίτημα νομιμοποίησης, ανεξαρτήτως της τύχης του).

Εκτός από τις υπέρ των λουομένων (και κατά του χάους) τροποποιήσεις, η απόφαση περιλαμβάνει και μερικές οικονομικού ή διοικητικού τύπου βελτιώσεις.

Η πιο σημαντική είναι ότι αυξάνει το ποσοστό του μισθώματος που αποδίδεται στο Δημόσιο από 20% σε 30%. Επίσης, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υπογραφής διετούς σύμβασης, καθώς η ΚΥΑ έχει διάρκεια μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις της, όμως, η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών διατηρεί τη φιλοσοφία της άνευ εξαιρέσεων παραχώρησης όλων των παραλιών (η εξαίρεση κάποιων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δήμων), κάτι που είναι αντίθετο με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η απόφαση δεν υπογράφεται και από τον υπουργό Περιβάλλοντος.
Read More »
Τέλος ξαπλώστρες και ομπρέλες «δίπλα στο κύμα»  Τέλος ξαπλώστρες και ομπρέλες «δίπλα στο κύμα» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα του παιχνιδιού σε παιδική χαρά

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα του παιχνιδιού σε παιδική χαρά


Σε δυσάρεστη περιπέτεια εξελίχθηκε το απογευματινό παιχνίδι για ένα παιδάκι και την οικογένειά του. Η βόλτα στο πάρκο Κουραμπά και το παιχνίδι σε μία από τις ολοκαίνουριες τσουλήθρες, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη μεταφορά στο Νοσοκομείο.

Σε ένα σημείο της τσουλήθρας, υπήρχε μία εγκοπή. Εκεί πιάστηκε το χέρι του παιδιού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κόπηκε ολοσχερώς ο αντίχειράς του.

Στο πάρκο επικράτησαν σκηνές πανικού...
 
 
Αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τις ειδικές ταινίες απομόνωσαν το χώρο όπου βρίσκεται η τσουλήθρα προκειμένου να ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος.

Οι άνδρες της Αστυνομίας με πολύ μεγάλη ευγένεια άρχισαν να απομακρύνουν τους δεκάδες γονείς και τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκένωση του πάρκου έγινε με απόλυτη τάξη και με τους αστυνομικούς να εισπράττουν τα εύσημα από τους παριστάμενους για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν.

Το έργο ανάπλασης στο Πάρκο Κουραμπά, εκτελέστηκε μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της πόλης και είναι το μοναδικό στο κέντρο των Ιωαννίνων το οποίο καθημερινά συγκεντρώνει πλήθος μικρών παιδιών.
 
Read More »
Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα του παιχνιδιού σε παιδική χαρά  Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα του παιχνιδιού σε παιδική χαρά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

30.500€ για αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
30.500€ για αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι
 
 
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, έχοντας υπόψη της την από 17 - 04 - 2015 Διακήρυξη του έργου, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό με το σύστημα, με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3669/08 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων», για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου:

Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι) με προϋπολογισμό 30.500,00€ (με ΦΠΑ)

Το έργο συντίθεται από μια κατηγορία εργασιών, ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, με προϋπολογισμό 24.510,13 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ , και απρόβλεπτα.)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το έντυπο της Οικονομικής Προσφοράς και τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ), να πάρουν πληροφορίες για τα σχετικά με τον διαγωνισμό και να λάβουν γνώση της μελέτης από την έδρα της υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665 3 60253,- 2665 3 60128 FAX 2665 3 60227, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Σοφίας Ελευθέριος), μέχρι την Πέμπτη 30-04-2015 .
 
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 05-05 - 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών) στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, Π. Τσαλδάρη 18α - 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με φαξ πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.).


Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :

Α) Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία και πιο συγκεκριμένα:

Επιχειρήσεις γραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ. Ε. Ε. Π.) που τηρείται στη Γ. Γ. Δ. Ε και εφόσον ανήκουν στην A τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ. Επιχειρήσεις γραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα για έργα ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ


Β) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι και πιο συγκεκριμένα :

1. Επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε. Ο. Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ. Δ. Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π. Ο. Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

2. Επιχειρήσεις προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 495,94 € (2% επί του προϋπολογισμού εκτός Φ.Π.Α.) και ισχύ τουλάχιστον Διακοσίων δέκα (210) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα απευθύνεται προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από από πιστώσεις της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου, σύμφωνα με τις υπ αριθμ. 13043/1298/13-03-2015 απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου).
Read More »
30.500€ για αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι 30.500€ για αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό Καρβουνάρι-Σπαθαραίοι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση στο Γαρδίκι για τις εξαρτήσεις (+BINTEO)

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Ενημέρωση στο Γαρδίκι για τις εξαρτήσεις (+BINTEO)


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση - ομιλία έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου όπου ο ψυχολόγος Βασίλης Καλαμπαλίκης, υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, έκανε μια ανάλυση των εξαρτήσεων, ιδιαίτερα των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά. 

Στην αίθουσα παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι θέτοντας ερωτήματα στον ομιλητή, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση. 
Εκτός από τους υπεύθυνους του συλλόγου ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Σουλίου Σταύρος Κωσταράς και η δημοτική σύμβουλος Βάσω Ντούκα. 
Δείτε το βίντεο από το περιοδικό STEP, με απόσπασμα από την ομιλία. 


Read More »
Ενημέρωση στο Γαρδίκι για τις εξαρτήσεις (+BINTEO) Ενημέρωση στο Γαρδίκι για τις εξαρτήσεις (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Σε εγρήγορση οι αρχές για κύματα μεταναστών στην Ήπειρο… Εκ νέου συζητήσεις για το κέντρο υποδοχής

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Σε εγρήγορση οι αρχές για κύματα μεταναστών στην Ήπειρο… 
Εκ νέου συζητήσεις για το κέντρο υποδοχής


Αύξηση της κίνησης μεταναστών προς τα παράλια της Ηπείρου αλλά και προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση όλες τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, ανοίγει και πάλι η συζήτηση για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου φύλαξης μεταναστών, το οποίο περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης όμως δεν είχε υλοποιηθεί.

Μάλιστα είχαν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη χωροθέτηση, οι οποίες ενδέχεται να βρεθούν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Κάτω από την πίεση που δημιουργεί η αθρόα έλευση μεταναστών, τα αρμόδια υπουργεία αναζητούν επειγόντως χώρους φιλοξενίας, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, με στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Για εκατοντάδες μετανάστες, πολιτικούς και οικονομικούς αλλά και πρόσφυγες πολέμου το ευρωπαικό όνειρο περνά από την Ήπειρο.

Οι Σύριοι αναζητούν έξοδο διαφυγής συνήθως από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ εκατοντάδες άλλοι κινούνται προς τα παράλια, εκεί όπου συχνά τους μεταφέρουν κυκλώματα διακινητών.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι συλλήψεις στην Ήπειρο ήταν αυξημένες κατά περίπου 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, διότι υπάρχουν πολλά σημεία που είναι δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στο οδικό δίκτυο που οδηγεί από την Αθήνα προς τις ακτές της δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να εντοπίσει διακινητές που μεταφέρουν μετανάστες συνήθως με κλειστά φορτηγά, κατά ομάδες των 30 ατόμων.

Κατά την σύσκεψη που έγινε προ ημερών στην Ηγουμενίτσα συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα, με στόχο να αποφευχθούν εικόνες του παρελθόντος όταν οι μετανάστες βρίσκονταν εγκατεστημένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς, αναζητώντας τρόπο εξόδου προς την Ευρώπη.

Πρώτο μέλημα είναι να αποτραπεί η δημιουργία πρόχειρων καταυλισμών στις περιοχές πέριξ του λιμανιού, κυρίως στο δάσος, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι περιπολίες της αστυνομίας, κυρίως τις νυχτερινές ώρες. 
 
Read More »
Σε εγρήγορση οι αρχές για κύματα μεταναστών στην Ήπειρο… Εκ νέου συζητήσεις για το κέντρο υποδοχής  Σε εγρήγορση οι αρχές για κύματα μεταναστών στην Ήπειρο…  Εκ νέου συζητήσεις για το κέντρο υποδοχής Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5

Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Παραμυθιά

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015
Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Παραμυθιά 


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σε συνεργασία με τη HILLSIDE PRESS προσκαλούν τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές στο σεμινάριο "Διαχείριση Μαθητικού Άγχους".

Ομιλήτρια: Βίκη Καραχοντζίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλος

Σάββατο 25 Απριλίου 2015
12:00

Είσοδος δωρεάν

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Read More »
Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Παραμυθιά Σεμινάριο διαχείρισης μαθητικού άγχους στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 19, 2015 Rating: 5