Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για έργα 70.000€ στο γήπεδο Καστρίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
 
Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση (ΑΔΑ 78Μ9465ΧΙ8-ΚΡΠ ) του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και έγκριση του αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 
 
Το έργο αφορά την κατασκευή κερκίδων του γηπέδου των τοπικών κοινοτήτων Καστρίου-Αγ.Βλασίου για τους θεατές αλλά και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70.000€. 
Read More »
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για έργα 70.000€ στο γήπεδο Καστρίου Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για έργα 70.000€ στο γήπεδο Καστρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Τρία χρόνια από την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018


Ήταν Κυριακή 1η Φλεβάρη του 2015, ώρα 9:10. 
Τα ορμητικά νερά του ποταμού Άραχθου καταπίνουν το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας. 
Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια δεν άντεξε στη μανία της φύσης, στις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπλητταν επί μέρες τα Τζουμέρκα και κατέρρευσε.
Σημείο αναφοράς, ταυτότητα για τα Τζουμέρκα, το γεφύρι της ιστορίας και του πολιτισμού χάθηκε μέσα σε μόλις ένα λεπτό και η είδηση συγκλόνισε τους Ηπειρώτες αλλά και το πανελλήνιο.
«Το γεφύρι να ξαναγίνει. Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα και την πολιτιστική κληρονομιά μας» υπογράμμισαν τότε τα κυβερνητικά στελέχη και οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στην Πλάκα.
Σήμερα, τρια χρόνια μετά την κατάρρευση του μνημείου, έχει ανοίξει ο δρόμος για την αναστήλωσή του.
Ιστορικό μνημείο
Το γεφύρι της Πλάκας ξεκίνησε να χτίζεται το 1863 από μάστορες της πέτρας. 
Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επιχειρήθηκε και δεύτερη φορά. 
Το έργο ανέλαβε ο πρωτομάστορας Μπέκας, από την Πράμαντα, και το μεγαλοπρεπές γεφύρι τελείωσε το 1866. 
Μάλιστα, όπως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ο πρωτομάστορας έβαλε όλη την τέχνη του, χρησιμοποιώντας 20.000 αβγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη «έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας».Ήταν το μεγαλύτερο γεφύρι των Βαλκανίων. 
Το τόξο του είχε άνοιγμα 40,20 μέτρα και ύψος στο κέντρο 21 μέτρα πάνω από τον Άραχθο. 
Ήταν η γέφυρα επικοινωνίας που σήκωσε ιστορικό φορτίο και έγινε σύμβολο συναίνεσης και ομοψυχίας. 
Εκεί λειτούργησε το τελωνείο από την ελεύθερη Ελλάδα, στη σκλαβωμένη Ήπειρο. 
Οι αντιστασιακές δυνάμεις, στις 29 Φεβρουαρίου του 1944, υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία Πλάκας-Μυρόφιλλου για τη δράση εναντίον των Γερμανών κατακτητών της χώρας.
Το γεφύρι της Πλάκας κρατήθηκε όρθιο όταν τα γερμανικά στρατεύματα επιχείρησαν την ανατίναξή του, κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους από την Ελλάδα. 
Φορείς και κάτοικοι στην Ήπειρο θέλουν να δουν και πάλι τη δική τους «Ακρόπολη» να στέκεται στον Άρχαθο ποταμό, στην Πλάκα.


 
Read More »
Τρία χρόνια από την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας Τρία χρόνια από την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Πολυήμερες αποβολές τέλος σε γυμνάσια και λύκεια

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Καταργούνται οι αποβολές από τρεις έως πέντε ημέρες στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ αλλάζουν οι χαρακτηρισμοί της διαγωγής των μαθητών, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται σε κάποιο τίτλο προαγωγής ή απόλυσης. Επίσης, καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, ενώ για την προαγωγή ενός μαθητή οι απουσίες του δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 114. Οι αλλαγές στο πλαίσιο των απουσιών θα ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος. Επίσης, εισάγεται το Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής, που θα καταρτίζεται και με τη συνεργασία των μαθητικών κοινοτήτων του σχολείου. Αυτά προβλέπει η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Ειδικότερα:

Καταργείται το μέτρο της πέραν των δύο ημερών αποβολής από τα μαθήματα, καθώς θεωρείται ότι η παιδαγωγική αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς εντός του σχολικού περιβάλλοντος είναι ορθότερη και πιο αποτελεσματική από την κλιμάκωση των ημερών της αποβολής. Παραμένει η μονοήμερη (με απόφαση του διευθυντή) και η διήμερη αποβολή (με απόφαση συλλόγου διδασκόντων), ωστόσο ο μαθητής θα απασχολείται στο σχολείο. Το μέτρο σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιβάλλεται με φειδώ. Παραμένει η τιμωρία της μονόωρης απομάκρυνσης από την τάξη, εφόσον ο μαθητής παρακωλύει τη διεξαγωγή του μαθήματος. Εάν δεν ευοδωθούν τα μέτρα, μπορεί να εξεταστεί το παιδί να αλλάξει σχολείο, αλλά για μόνο ένα χρόνο.Για κάθε παρέκκλιση από την προσήκουσα διαγωγή και το Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν παιδαγωγικού χαρακτήρα ενέργειες (π.χ. έκφραση συγγνώμης, αποκατάσταση ζημιών, έμπρακτη μεταμέλεια).

Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τους γονείς άμεσα και να φροντίζουν να πληροφορούνται τους λόγους απουσίας των μαθητών. Σε περίπτωση που μαθητής απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή πραγματοποιήσει συνολικά 30 απουσίες, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος οφείλει, εκτός από τους γονείς, να ενημερώνει τον διευθυντή.
Θεσμοθετείται η μη προσμέτρηση απουσιών για διάστημα έως 20 ημερών, οι οποίες οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

Από το επόμενο διδακτικό έτος «επαρκής» χαρακτηρίζεται η φοίτηση εφόσον το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις 114. Στην περίπτωση των καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων, καθώς και των εσπερινών γυμνασίων και λυκείων το όριο αυξάνεται στις 130 απουσίες

Θα απονέμεται εφεξής ένας νέος έπαινος, ο «Επαινος Προσωπικής Βελτίωσης», ύστερα από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο τέλος του διδακτικού έτους. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται και η προσπάθεια μαθητών, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν κατ’ ανάγκη υψηλή βαθμολογία, κατάφεραν όμως να σημειώσουν σημαντική βελτίωση της συνολικής επίδοσής τους.

 Η διαγωγή των μαθητών θα χαρακτηρίζεται εφεξής ως «εξαιρετική», «καλή» ή «μεμπτή», σε αντικατάσταση των γλωσσικά παρωχημένων χαρακτηρισμών («κοσμιοτάτη», «κοσμία», «επίμεμπτη»), όπως λέει το υπουργείο, και δεν θα αναγράφεται στους τίτλους σπουδών.Read More »
Πολυήμερες αποβολές τέλος σε γυμνάσια και λύκεια Πολυήμερες αποβολές τέλος σε γυμνάσια και λύκεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Δωρεά 5 σκαφών αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων προς το Λιμενικό Σώμα από την Παπαστράτος

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018


Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Σύμβαση Δωρεάς πέντε ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημειώνει το Σώμα, στη δίωξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης. Στην τελετή ήταν παρόντες οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, οι δύο Υπαρχηγοί του Σώματος, Αντιναύαρχοι Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης και Παναγιώτης Παρασκευάς, ανώτατα και ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της εταιρείας Παπαστράτος.

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικού ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, εντάσσεται στο διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα της PhilipMorrisInternational, μητρικής εταιρείας της Παπαστράτος, με την ονομασία PMIImpact, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των συναφών εγκλημάτων. Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2016 και θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα από τρεις γύρους χρηματοδοτήσεων.

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή κατέθεσε πρόταση στον πρώτο γύρο του προγράμματος και μαζί με 31 ακόμη οργανισμούς επιλέχθηκε ανάμεσα σε συνολικά 200 υποψηφιότητες για να λάβει χρηματοδότηση. Τα 5 σκάφη ειδικού τύπου αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος μέσα στο 2018. Η συγκεκριμένη δράση τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την καταπολέμηση κοινών προβλημάτων, όπως το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και τον κρίσιμο ρόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων με τη Β. Αφρική και την Ασία.Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην εταιρία Παπαστράτος για την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην δίωξη του λαθρεμπορίου, καπνικών προϊόντων, ναρκωτικών και όπλων. Όπως είπε οι επιτυχίες οφείλονται στην αναδιάταξη των δυνάμεων του Λιμενικού τα τελευταία τρία χρόνια, στην ενίσχυση του εξοπλισμού τους και στις άοκνες προσπάθειες των στελεχών του. Οι ενέργειες αυτές έχουν απτά αποτελέσματα σε δύο κατευθύνσεις, στην προστασία της κοινωνίας (καθώς τα λαθραία καπνικά προϊόντα συχνά είναι νοθευμένα) και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίσαμε 201 περιπτώσεις λαθραίων τσιγάρων. Πάνω από 400 άτομα τελούν υπό ποινική δίωξη. Υπολογίζεται διαφυγή δασμών περί τα 100 εκατομμύρια. Έχουν κατασχεθεί 27 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, 10 σκάφη και περί τα 100 αυτοκίνητα. Στην ουσία διεξάγουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά αυτών των εγκληματικών δράσεων. Ξέρουμε με τι συμφέροντα συγκρουόμαστε. Αλλά όταν είσαι αποφασισμένος και δεν είσαι ευάλωτος βλέπετε τα αποτελέσματα.», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπως η ηλικία των πλοίων, η υποχρέωση να δίδεται στίγμα κατά την πετρέλευση και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια σύγχρονων μέσων θαλάσσιας επιτήρησης, τα οποία πραγματικά θα δώσουν πολύ μεγάλη και αυξημένη ικανότητα παρέμβασης στο Λιμενικό να καταδιώκει τέτοια φαινόμενα. «Όλα αυτά προϋποθέτουν πολιτική βούληση και υπηρεσιακή συνείδηση που θα είναι απροσπέλαστη από άλλες λογικές». Όπως είπε, είναι τακτική επιλογή να μην δεχτεί το υπουργείο χρήματα από την εταιρία, αλλά η εταιρία να αναλάβει την κατασκευή και τη δωρεά των πέντε σκαφών στο Λιμενικό Σώμα, για να κερδηθεί χρόνος και να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ώστε να παραδοθούν τα σκάφη μέσα στο 2018.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η δωρεά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που γίνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Λιμενικό Σώμα. «Η χρήση των νέων σκαφών σε συνδυασμό με τα πλωτά που προμηθεύεται η Υπηρεσία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα αναβαθμίσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος και στη συνείδηση του κόσμου», είπε.

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Λιμενικές Αρχές για τις σημαντικές προσπάθειες, αλλά και τις επιτυχίες τους στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο σεβασμό και θαυμασμό έχω για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού σώματος που καθημερινά δίνουν μάχη με το έγκλημα». Υπογράμμισε πως χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς το φαινόμενο έχει αυξητική πορεία δημιουργώντας περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ διαφυγόντα έσοδα για το κράτος. Η PhilipMorrisInternational και η Παπαστράτος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες απέναντι σε αυτό το θέμα και η σημερινή Συμφωνία αποτελεί ένα μόνο μέρος των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. «Η σημερινή Συμφωνία μεταξύ της Παπαστράτος και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη δωρεά 5 υπερσύγχρονων ειδικών σκαφών αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης καπνικών προϊόντων μέσω θαλάσσης, είναι άλλο ένα βήμα στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τις μονάδες δίωξης του Λιμενικού, οι οποίες έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, μέσω του προγράμματος PMIImpact της PhilipMorrisInternational, μπορούμε να προσφέρουμε εφόδια απαραίτητα για την ακόμα πιο αποτελεσματική δράση τους. Η εταιρεία μας θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να στηρίζει την Πολιτεία ώστε μαζί να μπορέσουμε να νικήσουμε σε αυτόν τον πόλεμο» ανέφερε ο κ. Χαρπαντίδης.


 
Read More »
Δωρεά 5 σκαφών αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων προς το Λιμενικό Σώμα από την Παπαστράτος Δωρεά 5 σκαφών αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων προς το Λιμενικό Σώμα από την Παπαστράτος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ είχε η δήμαρχος Σουλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ καθώς και τον Διευθυντή Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Μελετών, κ.κ Αποστολο Αντωνούδη και Ευάγγελο Καρεκλά αντίστοιχα, πραγματοποίησαν στην Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευάγγελος Ντάγκας, ο δημοτικός σύμβουλος Βλαδίμηρος Αρβανίτης και ο πρόεδρος της Τ.Κ Κρυσταλλοπηγής Σπύρος Μούσης.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ρέμα της Κρυσταλλοπηγής το οποίο έχει προκαλέσει πλημύρικα φαινόμενα με πιο πρόσφατο αυτό του Δεκεμβρίου που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρέμα σε αρκετά σημεία έχει μετατοπιστεί η κύτη του και μάλιστα σε ορισμένα με ανθρωπινή παρέμβαση, μειώνοντας έτσι το φορτίο που μπορεί να δεχτεί με αποτέλεσμα την διευκόλυνση των πλημυρικών φαινομένων.

Έκπληξη δε προκαλεί το γεγονός πως συνεργεία του δήμου επιχείρησαν περισσότερες από 2 φορές να προσεγγίσουν συγκεκριμένο σημείο του ρέματος, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η πρόσβαση από ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου, με ότι κίνδυνους μπορεί να εγκυμονεί η οποιαδήποτε καθυστέρηση για την επανάληψη παρόμοιων πλημυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κύριοι Αντωνούδης και Καρεκλάς, η Εγνατία ΑΕ, δύναται να αναλάβει παρεμβάσεις στο ρέμα, υλοποιώντας σχετική μελέτη που ήδη έχει συνταχτεί, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση στο σημείο.

Επειδή ο χειμώνας είναι σε εξέλιξη και αναμένονται και νέα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι όποιες εργασίες απαιτούνται, θα πρέπει να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, και ελπιζουμε να επιτραπει η προσβαση στο σημείο γιατί παίζουμε με την φωτιά…Read More »
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ είχε η δήμαρχος Σουλίου Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας ΑΕ είχε η δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Πάσχος, η Διοικητική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με την ευκαιρία του Νέου Έτους, στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ", την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00


Read More »
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018


Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας - Κυριακή 4/2/2018

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 4/2/2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας


 
 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018«Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει...» στην Ηγουμενίτσα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μαζί του θα γιορτάσουμε τα 40 του χρόνια σε ένα πολιτιστικό διήμερο προβολών των βραβευμένων ταινιών του φετινού διαγωνιστικού τμήματος.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ουσιαστικών σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και της ανάδειξης της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας φιλοξενούν την περιοδεύουσα μορφή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ΤΕΙ Ηγουμενίτσας θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος. 

Η έναρξη των προβολών είναι στις 19.30μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Read More »
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η Λένα Παπαδοπούλου LIVE το Σάββατο στο ENVY Stage

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η Λένα Παπαδοπούλου LIVE το Σάββατο στο ENVY Stage Ηγουμενίτσα: Η Λένα Παπαδοπούλου LIVE το Σάββατο στο ENVY Stage Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Στον Γκορίλα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα εξορμήσει στο όρος Γκορίλας.

(Η προγραμματισμένη πορεία στο Μαυροβούνι δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κωλύματος του αρχηγού).

Πορεία: Ελευθεροχώρι - κορυφή 1658μ.
Β.Δ.: 2
Υ.Δ.: 850μ.
Ώρες πορείας: 5

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Αναχώρηση στις 8.00πμ από το Πάνθεον.

Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 31/1 & Πέμπτη 1/2 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665400802 (TET-ΠΕΜ 19.00-21.00)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Στον Γκορίλα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στον Γκορίλα την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας Ηγουμενίτσα: Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Φιλιάτες: Workshop με θέμα "Σχολική Επιτυχία VS Αποτυχίας, Διέξοδοι μετά το Γυμνάσιο"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018
Read More »
Φιλιάτες: Workshop με θέμα "Σχολική Επιτυχία VS Αποτυχίας, Διέξοδοι μετά το Γυμνάσιο" Φιλιάτες: Workshop με θέμα "Σχολική Επιτυχία VS Αποτυχίας, Διέξοδοι μετά το Γυμνάσιο" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018
Πωλείται οικόπεδο 351 τ.μ. στην περιοχή Πούσι - Λιόφατα Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M LIDL.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987318081 και 2666041395Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας - Πρέβεζας «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» 

Αναζητά νέο δυναμικό και συνεργάσιμο στέλεχος για την κάλυψη της παρακάτω θέσης με έδρα την Ηγουμενίτσα Ν. Θεσπρωτίας

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Απόφοιτος Κτηνιατρικής ΑΕΙ
Εμπειρία στην πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων
Εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενειών
Εμπειρία σε Συστήματα Πιστοποίησης
Καλή γνώση χειρισμού H/Y

Επιθυμητά προσόντα
  • Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Προϋπηρεσία σε ανάλογο περιβάλλον (κατά προτίμηση ως κτηνίατρος εκτροφής)
  • Δίπλωμα αυτοκινήτου

Παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα έως την 15.02.2018 αναφέροντας τη θέση μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
hrvac@hotmail.gr

Όλες οι αιτήσεις θεωρούνται απόλυτα εμπιστευτικές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665024071


Read More »
Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Σελίδες