Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: "Προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, στην Θεσπρωτία και Κέρκυρα"

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019


Πρόσκληση σε τριήμερο σεμινάριο με τίτλο « Προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, στην Θεσπρωτία και στην Κέρκυρα» που διοργανώνεται από το ΚΠΕ Φιλιατών - Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κέρκυρας, τον Δήμο Σουλίου και τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά - Κέρκυρας, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2019 στην Ηγουμενίτσα (αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας) και απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων από νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών και του ΚΠΕ Κέρκυρας (10 εκπαιδευτικοί από το νομό Θεσπρωτίας και 30 εκπαιδευτικοί από όλες τις άλλες διευθύνσεις): Π/θμιας: Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτ/νιας, Κοζάνης.

Δ/θμιας: Άρτας, Θεσπρωτίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτ/νίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αχαΐας, Ηλείας.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα: Το θέμα του σεμιναρίου έχει άμεση σχέση με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν το ΚΠΕ Φιλιατών και ΚΠΕ Κέρκυρας προς μαθητές.
Read More »
Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: "Προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, στην Θεσπρωτία και Κέρκυρα" Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: "Προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, στην Θεσπρωτία και Κέρκυρα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019 Rating: 5

Καταγγελία υποψ. Περιφερειακών Συμβούλων "Οριζόντων Ηπείρου"

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019


Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου» καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου του Δήμου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, καθώς και του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Νίκου Παπαγρηγορίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, με ευθύνη και εντολή τους (και με το υποτιθέμενο πρόσχημα ότι ο εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά", κ. Σπύρος Ριζόπουλος, καταφέρθηκε απρεπώς κατά του συνόλου των κυνηγών, ενώ παράλληλα τους τιμούσε με την παρουσία του εκεί), παρεμποδίστηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία υποψηφίων μας, στο χώρο της εκδήλωσης. Μιας εκδήλωσης που μετατράπηκε σε προεκλογική «φιέστα» του απερχόμενου περιφερειάρχη και του συνδυασμού του, με διοργανωτές τους Προέδρους κ.κ. Παπαγρηγορίου και Κατσάρη, ερήμην και σε βάρος των μελών και των φίλων του Κυνηγετικού Συλλόγου

Τέτοιου είδους «φασιστικές» συμπεριφορές προσβάλλουν τους ίδιους και είναι κρίμα γιατί θίγουν τα μέλη των Συλλόγων του Κυνηγετικού Κινήματος, που είναι Σύλλογοι με μαζικότητα, πολυετή πορεία προσφοράς και πλούσιες δράσεις. Οι Κυνηγητικοί Σύλλογοι της Θεσπρωτίας, δεν είναι «μαγαζιά σας». Λειτουργούν με χρήματα όλων των μελών τους και του κράτους και οφείλουν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα του κυνηγιού και της προστασίας της φύσης.

Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε κύριοι, ως Διοικητικά Συμβούλια, είναι να ζητήσετε, τουλάχιστον, συγγνώμη για την αγενή και προκλητική σας συμπεριφορά. Αν είχατε και κάποια στοιχειώδη ευθιξία, που δεν έχετε, θα έπρεπε και να είχατε παραιτηθεί… Είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη των Συλλόγων σας στις προσεχείς εκλογές θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις συμπεριφορές και θα επιλέξουν ανθρώπους «ακέραιους» και σοβαρούς για να τους εκπροσωπήσουν στα επόμενα Δ.Σ. και όχι «αχυράνθρωπους» του απερχόμενου περιφερειάρχη και της παρέας του!!!

Με εκτίμηση,
οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
-Ανυφαντής Σπύρος
-Βλάχος Σπύρος
-Γκαμπρέλας Δημήτριος
-Κυβράνογλου Βασιλική
-Μπαζίνα Αικατερίνη
-Τάτση Μάγδα 
Read More »
Καταγγελία υποψ. Περιφερειακών Συμβούλων "Οριζόντων Ηπείρου" Καταγγελία υποψ. Περιφερειακών Συμβούλων "Οριζόντων Ηπείρου" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019 Rating: 5

Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019


Η Θεσπρωτή, από το Πολύδροσο Σουλίου, αερολιμενικόςστο επάγγελμα, Τίνα Μαρτίνη, είναι, με πολύ καλή προοπτική υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραμέρου στο Μαρούσι. 
Πολυτάλαντη η Τίνα, χαρισματική και με πολλά ενδιαφέροντα. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, απ΄ όπου έλαβα Πτυχίο Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμηςκαι Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Εφαρμοσμένη Στατιστική με κατευθύνσεις: i) Ποιοτικός Έλεγχος και ii) Στατιστικές Μέθοδοι στα Χρηματοοικονομικά. 
Επιπρόσθετα, έχει πτυχίο επιμελητού ττήσεων, βασικής εκπαίδευσης και εξειδικεύσεων αερολιμενικών. 
Ένα από τα χόμπυ της είναι ο οριεντάλ χορός. 
Συνδυάζει ορμή και διάθεση για προσφορά και είναι σίγουρο ότι έχει πολλές δυνατότητες προσφοράς. 
 
Read More »
Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι  Η Θεσπρωτή αερολιμενικός Τίνα Μαρτίνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019 Rating: 5

Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019

«Τόπος Αξιών» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου. 
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με ψηφιακή παρουσίαση μέσω video στο οποίο ο επικεφαλής της παράταξης δημοσιοποίησε και το λογότυπο του συνδυασμού. 
Αναφερόμενος στην κεντρική ιδέα του λογότυπου ο Ν. Κάτσιος ανέφερε ότι στόχος ήταν: 
«Να συνδιαμορφώσουμε κάτι που θα συμπυκνώνει με μια απλότητα, την ολότητα του τόπου μας, έχοντας ως επίκεντρο τους στόχους και τις αξίες που έχουμε θέσει για την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι». 
Περιγράφοντας λεπτομερώς το νέο λογότυπο ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου υπογράμμισε ότι: 
«Ο Πύργος της Κούλιας, τα βυζαντινά μνημεία και το κάστρο της θυσίας των ηρώων μας, μαζί με τη χρωματική αποτύπωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, των ποτάμιων οικοσυστημάτων, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δημιουργούν τον κεντρικό καμβά στο λογότυπο της παράταξής μας και κρατούν ψηλά τη δέσμευσή μας για τουριστική ανάπτυξη, εξωστρέφεια, κοινωνική συνοχή και ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας». 
Αναδεικνύοντας την αξία που έχει το ισχυρό “brand name-«Σούλι»” στη διαδικασία αναπτυξιακής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου, ο Ν. Κάτσιος τόνισε ότι: 
«Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο δήμος μας τη δική του ταυτότητα, το ισχυρό “brand name-«Σούλι»” που θα αντικατοπτρίζει τη λαμπρή του πορεία στην ιστορία και τη δυναμική του στο αύριο. Για ένα δήμο πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο ψηφιακό, πιο έξυπνο, πιο παραγωγικό, πιο αλληλέγγυο και πιο ανθρώπινο». 
Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολυσυλλεκτικότητα και το υπερκομματικό στίγμα της παράταξης «Τόπος Αξιών», αφού όπως σημείωσε: «Η παράταξή μας αποτελείται από συνδημότισσες και συνδημότες που προέρχονται από όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής». 
Στο video της ψηφιακής παρουσίασης του λογότυπου της παράταξης «Τόπος Αξιών» ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος, αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας και τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας για την πολύτιμη συμβολή τους στη δημιουργία του λογότυπου της παράταξής μας. 
Η κεντρική ιδέα ήταν να συνδιαμορφώσουμε κάτι που θα συμπυκνώνει με μια απλότητα, την ολότητα του τόπου μας, έχοντας ως επίκεντρο τους στόχους και τις αξίες που έχουμε θέσει για την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι. 
Ο Πύργος της Κούλιας, τα βυζαντινά μνημεία και το κάστρο της θυσίας των ηρώων μας, μαζί με τη χρωματική αποτύπωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, των ποτάμιων οικοσυστημάτων, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δημιουργούν τον κεντρικό καμβά στο λογότυπο της παράταξής μας και κρατούν ψηλά τη δέσμευσή μας για τουριστική ανάπτυξη, εξωστρέφεια, κοινωνική συνοχή και ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. 
Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο δήμος μας τη δική του ταυτότητα, το ισχυρό “brand name-«Σούλι»” που θα αντικατοπτρίζει τη λαμπρή του πορεία στην ιστορία και τη δυναμική του στο αύριο. 
Για ένα δήμο πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο ψηφιακό, πιο έξυπνο, πιο παραγωγικό, πιο αλληλέγγυο και πιο ανθρώπινο. Συνήθως λέμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώματα. 
Εμείς όμως με την πολυχρωμία μας αναδεικνύουμε τις διαφορετικές αφετηρίες μας, το πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό μας στίγμα. 
Και αυτό γιατί, η παράταξή μας αποτελείται από συνδημότισσες και συνδημότες μας που προέρχονται από όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. 
Μαζί με τους συνεργάτες μας έχουμε θέσει τους στόχους, ξέρουμε τον τρόπο, έχουμε την εμπειρία και προχωράμε μπροστά! 
Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την παράταξη «Τόπος Αξιών». 
Ελάτε μαζί μας. 
Για μια παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση, για την ανάπτυξη και προβολή του δήμου μας. 
Για μια νέα επανεκκίνηση, σε μία διαδρομή που ξεκινά σήμερα. 
Κλειδί της επιτυχίας είναι η σύνθεση δυνάμεων χωρίς τις εξαρτήσεις του χθες. 
Στόχος μας, να προσφέρουμε στον τόπο μας προστιθέμενη αξία ανάπτυξης. Θα εργαστούμε σκληρά και στο τέλος θα πετύχουμε. 
Σε αυτό τον όμορφο αγώνα, σας θέλω μαζί μου. Καλόν αγώνα!»
 
Read More »
Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ) Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 26, 2019 Rating: 5

Σελίδες