Επίσκεψη μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 30 μαθητές από το Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας Άρτας βρέθηκαν στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση του κέντρου και προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές. 
 
Στην συνέχεια απασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες όπως κατασκευές - ζωγραφιές αφιερωμένες στα χελιδόνια.

Read More »
Επίσκεψη μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα Επίσκεψη μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Γραμμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Σε τακτική δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Παραμυθιάς στις 26 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00, θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου Σουλιου.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα ημερησίας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ον :«Γνωμοδότηση για το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Σουλίου για το έτος 2019 ».

ΘΕΜΑ 2ον : «Γνωμοδότηση για το υπό σύνταξη προσχέδιο του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Σουλίου οικονομικού έτους 2019»

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Τρίτη 27/11/2018 και ίδια ώρα), οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία (παρ. 3 – άρθρο 76 Ν. 3852/2010).


 
Read More »
Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σουλίου Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στα Γεφύρια Ζαγορίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα εξορμήσει στα Ζαγοροχώρια και θα διασχίσει τα πανέμορφα γιοφύρια.

Υ/Δ : ~ 750 μ ↑
Β/Δ : 1+
Απόσταση: 16χλμ
Ώρες πορείας: 6

Αρχηγός: Τσαμπούκογλου Σπύρος

Αναχώρηση 6:30π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, φαρμακείο {με αλουμινοκουβέρτα εκτάκτου ανάγκης}, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, Τετάρτη 28/11 & Πέμπτη 29/11 ώρες 19.00-21.00

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στα Γεφύρια Ζαγορίου Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στα Γεφύρια Ζαγορίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται :

Στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2018 στο Campus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6907724367 Δευτέρα – Παρασκευή (09.00-13.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 7 Νοεμβρίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
· Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
· Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
· Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
· Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν. 


 
Read More »
Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ο σύλλογος επισκευαστών αυτοκίνητων Θεσπρωτίας για τα παράνομα συνεργεία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Στα πλαίσια της εξάλειψης της παράνομης λειτουργίας διάφορων συνεργείων ο σύλλογος κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση.

Δυστυχώς,έχει παρατηρηθεί εδώ και χρονιά η λειτουργιά σε παράγκες,υπόγεια ,πιλοτές κλπ παράνομων και εντελώς άτυπων νομικά συνεργείων.

Ενώ λοιπόν απουσιάζει εντελώς η εμπειρία,η τεχνογνωσία και κυρίως η τεχνική εγγύηση της επισκευής οχημάτων από αυτά τα συνεργεία,πράγματα πολύ σοβαρά,οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να δουλεύουν στην πολύ μας σε βάρος των νομίμων συνεργείων.

Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αποτελούν οι παρανομίες αυτές εμπόδιο για την υγιή και ορθή λειτουργιά των υπολοίπων επαγγελματιών που έχουν ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ σε άδειες, τεχνογνωσία και τεχνολογικό υλικο.

Προτρέπουμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τέτοιου είδους επισκευαστές και να ενισχύουν την τοπική και νόμιμη επιχειρηματική κοινωνία και να μην επιλεγούν την διαιώνιση παράνομης λειτουργίας αυτόν.

Με εκτίμηση
Ο σύλλογος επισκευαστών αυτοκίνητων Θεσπρωτίας


 
Read More »
Ο σύλλογος επισκευαστών αυτοκίνητων Θεσπρωτίας για τα παράνομα συνεργεία Ο σύλλογος επισκευαστών αυτοκίνητων Θεσπρωτίας για τα παράνομα συνεργεία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Απώλεια στην παιδική ηλικία»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Απώλεια στην παιδική ηλικία» Ηγουμενίτσα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Απώλεια στην παιδική ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Το ΣτΕ αποφασίζει για τις έρευνες πετρελαίου σε Γιάννινα και Θεσπρωτία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η τύχη της έρευνας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολιτών και οικολογικών οργανώσεων. Στις 28 Νοεμβρίου, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, θα κριθεί η προσφυγή των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace και WWF κατά της διαδικασίας των ερευνών που έχει ξεκινήσει στην Ήπειρο, στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, από την ισπανική εταιρεία Repsol και την ελληνική εταιρεία Energean. Η προσφυγή αφορά και στις σεισμικές έρευνες που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στηρίζει έμπρακτα το ερευνητικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο οποίο η χώρα επενδύει και οικονομικά και στρατηγικά.

Προκειμένου να μειώσει τις αντιδράσεις ανακοίνωσε την σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, δηλαδή των συναρμόδιων υπουργείων, των εταιρειών που υλοποιούν τα ερευνητικά προγράμματα και των οικολογικών οργανώσεων που αντιδρούν σε αυτά.

Στόχος είναι η παρουσίαση και άμεση αντιμετώπιση όπου είναι δυνατόν των ζητημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τις έρευνες προκειμένου οι εργασίες να υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις αλλά και χωρίς τριβές με την τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, πέρα από την εφαρμογή των βέλτιστων διεθνών πρακτικών και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης ανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Μιας τεχνολογίας που έχει προκαλέσει ανησυχία διεθνώς για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα με τη μονογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου έκλεισε ο κύκλος των παραχωρήσεων χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν παραχωρηθεί οι χερσαίες περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Άρτας- Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου καθώς και θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και την περιοχή δυτικά- νοτιοδυτικά της Κρήτης στις οποίες εκτός από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean συμμετέχουν διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η ExxonMobil, η Total, η Repsol και η Edison.


 
Read More »
Το ΣτΕ αποφασίζει για τις έρευνες πετρελαίου σε Γιάννινα και Θεσπρωτία Το ΣτΕ αποφασίζει για τις έρευνες πετρελαίου σε Γιάννινα και Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Σήμερα η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Δευτέρα 26/11/18 και ώρα 18:00 στο Angelika Pallas Hotel,στην Ηγουμενίτσα. 
Στην διαδικασία θα παραστεί η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ.Έυη Χριστοφιλοπούλου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Τσούμας.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Read More »
ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Σήμερα η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: Σήμερα η Διευρυμένη Δημοτική Σύσκεψη για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018


Η απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας LAAS & NOCN είναι ξεχωριστή για τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Θεσπρωτίας , καθώς αναγνωρίζεται ο κόπος και η σκληρή δουλειά των μαθητών μας, ο μόχθος των γονιών αλλά και η δική μας συνολική προσπάθεια. 

Σας περιμένουμε όλους και όλες, με μεγάλη περηφάνια να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους «πτυχιούχους» μας.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
« Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών;»
ομιλήτρια η Κα. Τζοβάρα Αγγελική,
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, ΜΑ Εγκληματολογίας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας & του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


 
Read More »
Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Θεσπρωτία: Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου - Χαιρετισμός Κάτση

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018


Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη βράβευση σχολείων και μαθητών για τις δημιουργίες τους από το Υπουργείο Παιδείας και το ΕΚΕΔΙΣΥ.

Και η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη , γιατί ανάμεσα στα σχολεία αυτά, βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου, μαθητές και μαθήτριες από την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, τον τόπο καταγωγής μου.

Με συγκίνηση παρακολούθησα την αξιέπαινη προσπάθειά τους στην ταινία «Τα βιβλία στα χρόνια του φασισμού», και διαπίστωσα για άλλη μια φορά, πόσο όμορφα και σημαντικά πράγματα μπορούν να γίνουν από διδάσκοντες και μαθητές ξεκινώντας από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης.
 
Εν προκειμένω, οι εικόνες των σχολικών βιβλίων αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική δημιουργία. Και είναι τα βιβλία, τα οποία θεωρήθηκαν ως απειλή από καθεστώτα και ιδεολογίες τον προηγούμενο αιώνα, όπως παραστατικά παρουσιάζεται από τα παιδιά στο ντοκιμαντέρ τους.

Το 1933, η ναζιστική Γερμανία έζησε το δικό της πνευματικό μεσαίωνα με το «ολοκαύτωμα των βιβλίων» γερμανών συγγραφέων. «Τα διαμάντια της ανθρωπότητας καίγονται», λένε τα παιδιά στην ταινία τους, και την ίδια στιγμή στα σχολεία, τα βιβλία γίνονταν όργανα προπαγάνδας ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών, εναντίον των ανάπηρων, των εβραίων, των ξένων.

Το 1936 στη χώρα μας, το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά, θα προχωρήσει στο κάψιμο βιβλίων μιμούμενο το ναζιστικό καθεστώς. «Η Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Ο Επιτάφιος» του Περικλή απαγορεύονται και επίσημα από τη σχολική διδασκαλία, ενώ βιβλία του Καρκαβίτσα, του Παπαδιαμάντη, του Μυριβήλη πέφτουν στην πυρά μαζί με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη!

Όμως, όπως βλέπουμε και στην ταινία, πάντα θα υπάρχουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι και δημιουργικοί μαθητές «να λένε το όχι όταν όλοι λένε ναι». Οι αντάρτες που οργάνωσαν εκπαίδευση και θέατρο στα βουνά, η Ρόζα Ιμβριώτη που έγραψε αναγνωστικό σε 17 μέρες, τα ευγενικά και πρόθυμα αετόπουλα.

Και σήμερα, που στον κόσμο και τη χώρα μας, ιδεολογίες φανατισμού και μίσους για τον άλλο, κερδίζουν δυστυχώς έδαφος ακόμη και στα νέα παιδιά, είναι το σχολείο, η τάξη και τα βιβλία, η εκπαιδευτική κοινότητα που θα βοηθήσουν να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες στιγμές.

Για να είναι η σχολική τάξη ένα εργαστήριο ιδεών και δημιουργίας και το μέρος «όπου κάθε πράξη θα έχει νόημα», για να είναι η ζωή της σχολικής κοινότητας ανέφελη και «χωρίς άγχος» και για να έχουν τα παιδιά μια μόνη έγνοια, « πώς θα μετρήσουν τις αμέτρητες όψεις του ωραίου»…

Συγχαρητήρια και μπράβο σε δασκάλες και δασκάλους, μαθητές και μαθήτριες.

Read More »
Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου - Χαιρετισμός Κάτση Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου - Χαιρετισμός Κάτση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Περιοδεία του Θάνου Τζήμερου στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018


Γιατί η Σιγκαπούρη με έκταση όσο περίπου η μισή Ρόδος, έχει 277 δισ. ευρώ ΑΕΠ κι εμείς μόνο 178;
Γιατί οι επενδυτές θεωρούν παράδεισο για επενδύσεις χώρες με μέσο μισθό 4000 ευρώ και την Ελλάδα με τους “μισθούς πείνας” δεν θέλουν ούτε να τη μυρίσουν;
Γιατί είμαστε στη θέση 108 της παγκόσμιας κατάταξης οικονομικής ελευθερίας ενώ η Αλβανία είναι 34η;
Γιατί η Βουλγαρία δανείζεται με 1% επιτόκιο κι εμείς με 4,6%;
Πώς τα κατάφερε η Εσθονία, που το 1992 είχε τους πολίτες της στην ουρά με δελτίο για να μην λιμοκτονήσουν, να αντιστρέψει το κλίμα σε 6 μόλις μήνες και σε 2 χρόνια να καλπάζει;
Πώς έγινε η Νότια Κορέα η οικονομική υπερδύναμη με 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ;

Αυτά είναι τα θέματα που θα αναπτύξει ο Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία, Ξανά!" και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής στην περιοδεία του στην Ήπειρο, που θα γίνει από 30.11 έως 02.12.2018, με κεντρικό θέμα: "Κι' όμως γίνεται!"
Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ”, το κόμμα που το 2012 έκανε την έκπληξη με 2,2% και 136.000 ψήφους, οργώνει όλη τη χώρα μεταφέροντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: πως είναι πολύ εύκολο να πετύχουμε - και ως άτομα και ως κράτος. Ο λόγος που δεν το έχουμε καταφέρει παρά τα τρία μνημόνια και την οικονομική ύφεση είναι διότι εφαρμόζουμε το λάθος μοντέλο: υπερφορολόγηση, τεράστια, αναποτελεσματική, απηρχαιωμένη και σπάταλη Δημόσια Διοίκηση, ανελεύθερη οικονομία, πολυνομία και κακονομία, διοικητικές υπερρυθμίσεις και δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Καιρός να αλλάξουμε.
Η "Δημιουργία, ξανά!" η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει την εκ βάθρων αλλαγή του Δημόσιου Τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ. και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στην Ήπειρο είναι με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των πολιτών, μετά την ομιλία του κ. Τζήμερου.

Το πρόγραμμα της περιοδείας αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.11.2018 - ΑΡΤΑ
• 20:00 - 21:00 Συνέντευξη τύπου.
• 21:00 - 22:00 Ομιλία στην αίθουσα ομιλιών του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, 47100 Άρτα, τηλ.: 2681028728, www.e-artas.gr).

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.12.2018 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
• 11:00-12:00 Συνέντευξη τύπου στο Olympic Hotel.
• 19:00 - 20:00 Ομιλία στο Olympic Hotel (Μελανίδη 2, 45332 Ιωάννινα, τηλ.: 2651022233, www.hotelolymp.gr).

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-12-2018 - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ και ΠΡΕΒΕΖΑ
• 11:30 - 12:00 Συνέντευξη τύπου.
• 12:00 - 13:00 Ομιλία Θάνου Τζήμερου στο ξενοδοχείο Angelika Pallas (Αγ. Αποστόλων 63, 46100 Ηγουμενίτσα,
Τηλ.: 2665026100, www.angelikapallas.gr).
• 18:30 - 19:00 Συνέντευξη τύπου.
• 19:00 - 20:00 Ομιλία στην αίθουσα τέχνης «Θεοφάνειος» του Δήμου Πρέβεζας (Θεοφάνους 3, 48100 Πρέβεζα, τηλ.: 2682024583, www.dimosprevezas.gr/domes-politismou).


 
Read More »
Περιοδεία του Θάνου Τζήμερου στην Ήπειρο Περιοδεία του Θάνου Τζήμερου στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής υγείας των πολιτών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018Με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Θεματικού Συνεδρίου των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας που θα πραματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Ηγουμενίτσα, ο Δήμος θα αναπτύξει παράλληλες δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής Υγείας.

Οι δράσεις είναι:

· Εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

· Δωρεάν Μαστογραφίες από τον Κινητό Μαστογράφο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της ΚΕΔΕ

· Ωτορινολαρυγγικός έλεγχος σε παιδιά από την Κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού

· Πρώτες Βοήθειες - ΚΑΡΠΑ µε Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή - Τεχνική Αφαίρεσης Κράνους - Διασωστική Λαβή από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων.

· Εθελοντική Αιµοδοσία

· Δωρεάν µέτρηση Σακχάρου, Χοληστερίνης, Τριγλυκεριδίων και Αρτηριακής Πίεσης

· Ενημέρωση για τις Προνοιακές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας

· Έκθεση µε Poster

· Ενημέρωση από το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι παράλληλες δράσεις θα είναι στη διάθεση των πολιτών ΔΩΡΕΑΝ την Παρασκευή και Σάββατο στο χώρο του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο https://igoumenitsa.gr/el/home/gia-ton-dimoti/enhmerwsh/news/514-dt-kepygeais


Read More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής υγείας των πολιτών Ηγουμενίτσα: Δωρεάν δράσεις με στόχο την πρόληψη και την προαγωγής υγείας των πολιτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2018 Rating: 5

Σελίδες