ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η περιφέρεια Ηπείρου "πάντα στο πλευρό του πολίτη"

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η περιφέρεια Ηπείρου "πάντα στο πλευρό του πολίτη"


Η περιφέρεια Ηπείρου ισχυρίζεται ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται δέκτης παραπόνων για τοποθέτηση αφισών και πανό κατά μήκος του οδικού δικτύου. Απειλεί με πρόστιμα αν δεν αφαιρεθούν.
Δεκαετίες τώρα συγκεκριμένα σημεία κοντά σε δρόμους είναι κατειλημμένα από αφίσες και πανό επιχειρήσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πανηγυριών, σκυλάδικων, εδώ στην περιοχή μας διαφόρων event που αφορούν τη «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον τουρισμό. Κανείς δεν ενοχλείται. Η περιφέρεια ενοχλήθηκε και την πήρε ο πόνος τώρα που αναρτήθηκαν πανό κι αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Είναι προφανές ότι εκεί στοχεύει.
1. Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια φίμωσης από τη μεριά της περιφέρειας, της κυβέρνησης και του κράτους. Τα «πετσοταϊσμένα» κανάλια και τα ραδιόφωνα προσφέρουν πενιχρό χρόνο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επικοινωνία μας με τον κόσμο της εργασίας, τους αγρότες και τους νέους γίνεται και θα γίνεται με την προκήρυξη, την αφίσα, το πανό, τη συζήτηση.
2. Δεν πρόκειται να μασήσουμε. Όχι μόνο δεν θα κατεβάσουμε τις αφίσες και τα πανό μας αλλά δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας με το λαό. Δεν έχουμε άλλωστε κάποια διαφορετική επιλογή.
3. Δεν θα είμαστε αχάριστοι. Οι δυνατότητες για την προεκλογική προβολή μας είναι λίγες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια και την κυβέρνηση για τη δωρεάν διαφήμιση που μας κάνει, αλλά και για την πολύτιμη για μας επιβεβαίωση ότι για να ενοχλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσο πολύ το σύστημα, θα πει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας δίπλα στο λαό. Το ίδιο ισχύει και για κάποια ντόπια «παλληκαράκια» που συστηματικά καταστρέφουν τα ταμπλό μας.
4. Καλούμε όλα τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικά, αριστερά κομμουνιστικά κλπ να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα άμεσα.
5. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νεολαίους να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να γυρίσουν την πλάτη στην υποκρισία και την επιλεκτική ευαισθησία της περιφέρειας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η περιφέρεια Ηπείρου "πάντα στο πλευρό του πολίτη" ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Η περιφέρεια Ηπείρου "πάντα στο πλευρό του πολίτη" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Μ. Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία"

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Μ. Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία"


Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε την παρατημένη από τον ίδιο και την κυβέρνηση του Θεσπρωτία, και την πόλη της Παραμυθιάς. Η επίσκεψη με το περιφερόμενο επιτελείο του, έγινε με μόνο στόχο να περισώσει ότι μπορεί από την καταρρέουσα εικόνα του ίδιου και της κυβέρνησης του στην περιοχή μας. Ευτυχώς για τον τόπο μας, δυστυχώς όμως για τον ίδιο, πλέον είναι πολύ αργά. Οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει πως δεν αντέχουν άλλη μια τετραετία με αυτόν Πρωθυπουργό, και απαιτούν την πολιτική αλλαγή στις κάλπες που έχουμε μπροστά μας.
Ακόμα όμως και στη σημερινή του επίσκεψη, η οποία θα είναι και η τελευταία του ως Πρωθυπουργός στο νομό μας, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, αλαζόνας, και λίγος. Δε βρήκε να πει μισή κουβέντα στους παραγωγούς της Παραμυθιάς για το χάος που προκάλεσε η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ με το κόψιμο του ρεύματος στα αντλιοστάσια του κάμπου.
Δεν είπε ούτε μια δικαιολογία στους κατοίκους του Δήμου Σουλίου και της Θεσπρωτίας για το γεγονός ότι δε θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τόπο μας. Δεν αναφέρθηκε σε κανένα έργο της κυβέρνησης του στην περιοχή μας επειδή τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα, ούτε παρουσίασε κάποιον σχεδιασμό για το αύριο.
Δεν απολογήθηκε στους πολίτες, για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης, και για το ότι τους κορόιδεψε με τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στις τοπικές κοινωνίες.
Ούτε καν σχολίασε την κατάργηση από τον ίδιο, του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, που είχε σαν αποτέλεσμα η Θεσπρωτία να μείνει χωρίς τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους μανταρινοπαραγωγούς για την κοροϊδία με τις αποζημιώσεις, και από τους κτηνοτρόφους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είπε τίποτα στους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες της περιοχής, σχετικά με το πως θα τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα κόστη και την ακρίβεια. Μίλησε για τους συνταξιούχους, αλλά ξέχασε να απαντήσει στο γιατί τους έκοψε τη 13η σύνταξη, και γιατί τους κορόιδεψε με τα αναδρομικά.
Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεν είχε να πει τίποτα για τη νέα γενιά. Με ποιόν τρόπο δηλαδή, θα μείνει και θα προκόψει στον τόπο της. Για το πώς θα σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση, και η ερήμωση των χωριών μας.
Όσες επικοινωνιακές επισκέψεις και να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Η Θεσπρωτία πράγματι έχει ήδη ψηφίσει, όπως είπε σήμερα και ο ίδιος. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο ξεκάθαρος νικητής, και στη Θεσπρωτία, και στη χώρα. Με τη νίκη αυτή, στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο θεσπρωτικός λαός θα έχει δυνατή φωνή ώστε να πάρει επιτέλους όσα δικαιούται.
Read More »
Μ. Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία" Μ. Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Η ομιλία Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Η ομιλία Μητσοτάκη στην Παραμυθιά


Την κεντρική του δέσμευση να αυξήσει μισθούς και συντάξεις για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα την επόμενη 4ετία επικαιροποίησε από τη Παραμυθιά, όπου βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εκ νέου ότι θα συνεχίζει να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους έως ότου σβήσει η προσωπική διαφορά. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «εμπαιγμό της νέας γενιάς» με αφορμή την εξαγγελία της περί κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Προειδοποίησε εκ νέου ότι ο κίνδυνος σχηματισμού μίας κυβέρνησης ανάμεσα στον κ. Τσίπρα τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Βαρουφάκη δεν είναι απίθανο σενάριο και επέμεινε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και στιβαρότητα στην ηγεσία της.


Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Παραμυθιά:
«Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ ωραία υποδοχή από τα παιδιά των σχολείων σας, σας ευχαριστώ από καρδιάς. Σας ευχαριστώ πραγματικά, δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη, τόσο εντυπωσιακή υποδοχή εδώ στην Παραμυθιά, στη Θεσπρωτία. Η Θεσπρωτία ήδη έχει ψηφίσει. Δεν θέλω μόνο τη μονοεδρική, τη θέλω με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.
Αυτό εξαρτάται από όλους εσάς, αλλά από αυτό το οποίο βλέπω σε όλη την Ελλάδα την οποία γυρνάω, δεν έχω πια καμία αμφιβολία, το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας μεγάλος νικητής θα υπάρχει και αυτή είναι η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία. Νικήτρια η Νέα Δημοκρατία, νικήτρια και η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας.
Ξέρετε, έχω έρθει πολλές φορές στην Ήπειρο, πραγματικά την αισθάνομαι σαν τη δεύτερη πατρίδα μου και μαζί με τον Περιφερειάρχη έχουμε λύσει πολλά ζητήματα, μεγάλα, μεσαία, μικρά, διότι θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα κάθε πολιτικού είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να κάνει τη δική σας ζωή καλύτερη.
Και είμαι υπερήφανος, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου μπορώ σήμερα να σας κοιτάξω στα μάτια, καθώς διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και να σας πω: ναι, αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. H Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα από ό,τι ήταν το 2019.
Ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε και πολλές μεγάλες κρίσεις. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε δεν τα πετύχαμε σε χρόνο ουδέτερο. Μετρήστε: πανδημία, προσφυγική κρίση, μεταναστευτική εισβολή, επιθετικός γείτονας, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές. Κι όμως, η χώρα στάθηκε όρθια, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα -θα το ξαναπώ- από ό,τι ήταν το 2019. Τελικά αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης: πήγαμε τη χώρα μπροστά ή τη γυρίσαμε πίσω;
Και βέβαια, επειδή τώρα, ξέρετε, είναι προεκλογική περίοδος και θα ακούτε πολλές κουβέντες, κάποιες εκ των οποίων είναι κουβέντες του αέρα, εγώ μπορώ να σας πω μία κουβέντα από την Παραμυθιά: παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε.
Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλού, εδώ δεν θα τον βρείτε. Γιατί εγώ το 2019 δεσμεύτηκα για ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους για όλες και για όλους, ότι θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας και το έκανα.
Δεσμεύτηκα ότι θα προφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μας και θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τα σύνορα σήμερα είναι προστατευμένα. Δεσμεύτηκα ότι θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να είμαστε επαίτες, αλλά θα καθόμαστε στο πρώτο τραπέζι και θα είμαστε πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και ναι, πήγα κι εγώ στις Βρυξέλλες, δεν διαπραγματεύθηκα 17 ώρες, διαπραγματεύθηκα πέντε μέρες και έφερα πίσω 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα. ‘Αλλοι πήγαν και διαπραγματεύθηκαν 17 ώρες και σας φόρτωσαν ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο.
Όλα αυτά λοιπόν μπορέσαμε και τα πετύχαμε σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, συνεργαζόμενοι πάντα σε εξαιρετικό επίπεδο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄ και του Β΄ βαθμού, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο μεγάλη σημασία κι αν έχει να λύνουμε τα μεγάλα, άλλη τόση σημασία έχει να στεκόμαστε πάνω στα μικρά προβλήματα τα οποία αφορούν τελικά κάθε τοπική κοινωνία.
Και πράγματι εδώ, στη Θεσπρωτία, έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα. Η σημαντικότερη, ίσως, παρέμβαση την οποία κάνουμε θα είναι η οριστική ιδιωτικοποίηση, η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αυτό θα ανοίξει τελείως την προοπτική του τόπου σας για να γίνει πραγματικά μια πύλη εισόδου, με εξασφάλιση όμως της χερσαίας ζώνης προς όφελος των δημοτών της πόλης. Έτσι ώστε να μπορούμε να συνδυάσουμε σημαντικές επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου πάντα προς όφελος των πολιτών.
Και βέβαια, σταθήκαμε δίπλα και στους αγρότες μας. Ξέρω ότι υπάρχει μία εκκρεμότητα ακόμα με τα μανταρίνια. Λοιπόν, θα πληρωθούν, και αυτή η εκκρεμότητα θα πληρωθεί πριν την μεθεπόμενη Κυριακή. Διότι έχουμε ένα χρέος να στηρίζουμε τους αγρότες μας στον πρωτογενή τομέα και απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Έχουμε δώσει παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις. Και αυτές οι αποζημιώσεις που δώσαμε δεν ήταν όλες από πόρους του ΕΛΓΑ, οι μισές τουλάχιστον ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Γιατί μπορέσαμε και βρήκαμε τα χρήματα αυτά, φίλες και φίλοι; Ακριβώς επειδή η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και επειδή υπήρχε ταμειακό απόθεμα να στηρίξουμε τους αγρότες μας σε δύσκολες στιγμές.
Το ίδιο κάναμε για όλη την κοινωνία. Όταν κλείσαμε τη χώρα, ουσιαστικά, την εποχή του Covid, δώσαμε κοντά στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα τα μαγαζιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν ήμασταν εμείς με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με τη στήριξη των μισθών, σήμερα θα είχαμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, έχουμε το ανάποδο. Έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε την ανεργία η οποία μειώνεται και θα εξακολουθεί να μειώνεται. Και είμαστε έτοιμοι, τώρα, να γράψουμε το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής μας επιτυχίας. Το οποίο έχει, όμως, μια προϋπόθεση: τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Μου λένε φίλοι εδώ, ότι η νίκη είναι σίγουρη. Εγώ θα σας πω μια κουβέντα. Έχω κάνει πολλές εκλογές και μπορώ να εισπράττω το κλίμα. Το κλίμα είναι πολύ θετικό για την παράταξή μας, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Θα νικήσουμε. Όμως να μην εφησυχάζουμε, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά όλοι οι πολίτες τις επιλογές τις οποίες έχουν μπροστά τους.
Άκουγα σήμερα τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να λέει ότι δεν πιστεύει, λέει, τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν απαντούν λέει οι πολίτες στα τηλέφωνα. Του λέω: εγώ δεν κοιτάω καμία δημοσκόπηση, η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται όπου πάω. Έγινε και σήμερα εδώ στην Παραμυθιά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια, η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Θυμάστε, ότι όταν σας μίλησα και πάλι τον Ιούνιο και τον Μάιο του 2019, στην προεκλογική περίοδο την προηγούμενη, σας είχα πει ότι είχα μια κεντρική δέσμευση: να μειώσω φόρους και εισφορές. Την υλοποίησα.
Τώρα η κεντρική μου δέσμευση απέναντί σας είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς και τις συντάξεις για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μέχρι 25%. Τον κατώτατο μισθό θα τον πάμε στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.
Και βέβαια, για τους συνταξιούχους μας, αυτούς που έπεσαν θύμα της μεγάλης «σφαγής» Κατρούγκαλου, εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, αλλά ξέρετε επίσης ότι εμείς ήμασταν αυτοί που είπαμε ότι και την αδικία με την προσωπική διαφορά θα έρθουμε να τη διορθώσουμε. Και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους, εκείνους που δεν είδαν αύξηση, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει.
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά -επαναλαμβάνω, φίλες και φίλοι- πρέπει η χώρα να συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την Ευρώπη. Και εδώ στην Ήπειρο έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά αναπτυξιακά βήματα. Είναι μια Περιφέρεια, η οποία έχει τη δυνατότητα διακριθεί σε πολλούς τομείς.
Στον πρωτογενή μας τομέα, οι εξαγωγές μας -κρατήστε το αυτό- οι εξαγωγές των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια τον περασμένο χρόνο και υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι, που κόντρα στις δυσκολίες καταφέρουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να παίρνουν καλύτερες τιμές.
Διότι, ναι, μιλάμε για τις τιμές στο ράφι και είναι ένα πρόβλημα η ακρίβεια, αλλά ας μιλήσουμε -τα έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές και με τον Αλέκο- για τις τιμές των κτηνοτρόφων, τις τιμές του γάλακτος όταν σας είπα ότι θα τσακίσω τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ώστε ο κτηνοτρόφος να μπορεί να παίρνει πράγματι την τιμή που αξίζει το προϊόν του. Το κάναμε πράξη.
Έχουμε, λοιπόν, πολλά βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Όπως έχουμε και πολλά βήματα να κάνουμε σε ένα άλλο πεδίο, το οποίο το θεωρώ απολύτως κρίσιμο και αυτό είναι η υγεία. Έρχομαι και μιλάω εδώ, στην ελληνική περιφέρεια. Θέλω να ξέρετε, ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία στην οποία θα οικοδομήσουμε και πάλι το νέο ΕΣΥ.
Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς συμπολίτης μας, ασχέτως το πού βρίσκεται, από την πιο μεγάλη πόλη, μέχρι το πιο απομονωμένο χωριό, ότι δεν μπορεί να έχει ποιοτική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Θα αναμορφώσουμε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία μας, θα επενδύσουμε στην τηλεϊατρική και στις αεροδιακομιδές -και ξέρουμε αυτό το πράγμα πόσο μας έχει στοιχίσει. Δεν θέλω να υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας για καμία Ελληνίδα και για κανέναν Έλληνα, ασχέτως το πού βρίσκονται. Είναι προσωπική μου δέσμευση και να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να την κάνουμε πράξη.
Θα πω και δυο λόγια για τα παιδιά μας, τα οποία κάνουν σήμερα ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής αγωγής. Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Όσα παιδιά έχω δει να κάνουν μάθημα με διαδραστικούς πίνακες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.
Προσέξτε, το λένε αυτό. Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».
Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς. Τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση.
Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα και οι διαφορές αυτές είναι και διαφορές δοκιμασμένες στην πράξη. Διότι σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.
Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση. Ας έρθουν, λοιπόν, οι πολίτες να συγκρίνουν το δικό μας έργο: τι έκανε ο κ. Τσίπρας και τι κάναμε εμείς. Και αυτή η σύγκριση αποβαίνει καταλυτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, από τη Θεσπρωτία, να σας ζητήσω αυτές τις 13 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στην κάλπη της 21ης Μαΐου.
Το λέω αυτό διότι τα σενάρια τα οποία διακινούνται από την άλλη πλευρά θα πρέπει να μας κάνουν όλους να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα. Προοδευτική διακυβέρνηση, κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη ο οποίος θέλει να σας πάρει τα ευρώ για να σας τα κάνει «Δήμητρες». Όλα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σενάρια για την επόμενη μέρα.
Αν κάτι χρειάζεται η χώρα σήμερα πάνω απ’ όλα είναι πολιτική σταθερότητα και στιβαρή κυβέρνηση. Θέλω να επισημάνω ότι οι εκλογές -ακούστε το αυτό, έχει σημασία- οι εκλογές οι δικές μας γίνονται μια εβδομάδα μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Οι εκλογές στην Τουρκία μάλλον θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Τουρκία κάπως έχει ρίξει τους τόνους, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη μέρα δεν θα ξαναγυρίσει σε όλα αυτά τα οποία ζήσαμε τρία χρόνια.
Εγώ μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ναι, τρία χρόνια διαχειρίστηκα την επιθετικότητα της Τουρκίας, έχτισα συμμαχίες, ενίσχυσα τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή και γεωπολιτικά από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα είναι ένα ζητούμενο των εκλογών.
Οι εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, την παιδεία, την υγεία. Πρέπει να αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι τόσο αβέβαιος, ο οποίος είναι τόσο ασταθής, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας είναι ασταθείς κυβερνήσεις, με κυβερνητικούς εταίρους οι οποίοι μπορεί να αλληλοεκβιάζονται, και τελικά κυβερνήσεις χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση και χωρίς πυγμή.
Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, μπορεί να πάει τη χώρα πολύ μπροστά, μπορεί η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει.
Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη αυτό το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος να το κάνουμε πράξη.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την εντυπωσιακή σας παρουσία. Εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα. Στη Θεσπρωτία θα βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά θα τον ξεπεράσουμε.
Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα»
Read More »
Η ομιλία Μητσοτάκη στην Παραμυθιά Η ομιλία Μητσοτάκη στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Μητσοτάκης από Παραμυθιά: “Η Θεσπρωτία έχει ήδη ψηφίσει” (+ΒΊΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Μητσοτάκης από Παραμυθιά: “Η Θεσπρωτία έχει ήδη ψηφίσει” (+ΒΊΝΤΕΟ)


Στην Παραμυθιά βρέθηκε το πρωι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογική καμπάνιας του ενόψει των εκλογών της 21ης Μάϊου.
Στην ομιλία του μεταξυ αλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σε θέματα του πρωτογενή τομέα όπως η τιμή των μανταρινιών και του γάλακτος,, δεσμεύτηκε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, τόνισε τα όσα έχει καταφέρει η Κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως "η Θεσπρωτία έχει ήδη ψηφίσει".


Λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τον χαιρετισμό του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι συνέβη κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παραμυθιά

Read More »
Μητσοτάκης από Παραμυθιά: “Η Θεσπρωτία έχει ήδη ψηφίσει” (+ΒΊΝΤΕΟ) Μητσοτάκης από Παραμυθιά: “Η Θεσπρωτία έχει ήδη ψηφίσει” (+ΒΊΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή προστατευόμενου αρωματικού φυτού

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή προστατευόμενου αρωματικού φυτούΣυνελήφθη χθες το απόγευμα σε ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εντοπίστηκε ο αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στην παράνομη περισυλλογή 47,5 κιλών αρωματικού φυτού του είδους “primoula veris».

Η παραπάνω ποσότητα, η οποία ήταν τοποθετημένη σε 5 τσουβάλια, κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα προ 3ημέρου με σκοπό την περισυλλογή ποσότητας του παραπάνω φυτού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή προστατευόμενου αρωματικού φυτού Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη συλλογή προστατευόμενου αρωματικού φυτού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα του Θεσπρωτού για τον σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Κάλεσμα του Θεσπρωτού για τον σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός καλεί τον φίλαθλο κόσμο της Ηγουμενίτσας να σταθεί στο πλευρό της ομάδας στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας ο οποίος θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας την προσεχή Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στις 14:45.

Ενημερώνουμε πως οι μαθητές θα εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ που όλο το χρόνο βρίσκεται δίπλα στην ομάδα παρέχοντας νόστιμα, ορεινά κοτόπουλα για την ποιοτική διατροφή των παικτών μας.


Συνολικός αριθμός αναγνώσεων:
Read More »
Κάλεσμα του Θεσπρωτού για τον σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας Κάλεσμα του Θεσπρωτού για τον σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Περιοδεία Σοφίας Σακοράφα στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Περιοδεία Σοφίας Σακοράφα στη Θεσπρωτία 


Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», κα Σοφία Σακοράφα, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα την Τρίτη και την Τετάρτη 9 & 10 Μαΐου 2023.
Σκοπός της επίσκεψης είναι μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να συναντήσει φορείς, κομματικά μέλη και πολίτες να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις θέσεις του Κόμματος αλλά και να ακούσουν τους πολίτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής :

Τρίτη 9 Μαΐου 2023
12: 00: Ηγουμενίτσα, Πάνθεον Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, παρουσίαση των υποψηφίων Θεσπρωτίας του ψηφοδελτίου «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη», στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη με τους υποψηφίους στην αγορά της πόλης.
Read More »
Περιοδεία Σοφίας Σακοράφα στη Θεσπρωτία Περιοδεία Σοφίας Σακοράφα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες


Το δίλημμα των εκλογών είναι «εάν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία» ή «εάν θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες» τονίζει σε συνέντευξή του το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, υποστηρίζει πως «τώρα μπορεί να μοιάζουν δύσκολες, ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει πως δεν το έλαβε». Χαρακτηρίζει την 4ετία της Κυβέρνησης της ΝΔ ως «μαύρη» για τα θέματα των δημοκρατικών θεσμών καθώς κατρακύλησε σε όλους τους δείκτες και «άλωσης του Κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων από ένα ιδιότυπο ΙΧ - Κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη». Υποστηρίζει ότι η συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν αποτελεί «επένδυση αλλά ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο» και ότι «έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του χωρίς η σύμβαση να έχει περάσει από τη Βουλή και κανείς να μην γνωρίζει κάτι για τις ρήτρες παραχώρησης». Τέλος, επισημαίνει ότι η Θεσπρωτία και όλη η Ήπειρος «απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα πάγια αιτήματα για έργα υποδομής αγνοήθηκαν»

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάριου Κάτση στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ;
ΑΠ: Το διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία και ευτελίζοντας τη χώρα στο εξωτερικό σε όλους τους δείκτες ή αν μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα θα επαναφέρει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες κάνοντάς μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Οι αδύναμοι, οι μικρομεσαίοι και οι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος κρατώντας την κοινωνική συνοχή και έχουν κάθε λόγο να καταψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη.

ΕΡ: Οι εκλογές της 21 Μαΐου θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτεί κοινοβουλευτικές συμμαχίες. Γιατί είναι τόσο δύσκολες και ανέφικτες οι πολιτικές συνεννοήσεις - όπως φαίνεται- μεταξύ ακόμα και των συγγενικά ιδεολογικά κομμάτων;
ΑΠ: Δύσκολες μοιάζουν πριν τις εκλογές. Ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει ότι δεν το έλαβε. Μια άρνηση συνεργασίας σε προγραμματική βάση θα είναι πολύ βαριά γιατί οι δεύτερες εκλογές με όποιου την ευθύνη οδηγηθούμε θα επιφυλάσσουν μείωση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων και λόγω δημοψηφισματικού χαρακτήρα των εκλογών και λόγω του μπονους των 40 εδρών. Το μόνο κόμμα που μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς Μητσοτάκη και έχει προγραμματικές συγκλίσεις με άλλα κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ_Προοδευτική Συμμαχία.

ΕΡ: Στις εκλογές αυτές, ψηλά στην ατζέντα μπήκαν εκτός από την οικονομία και τα θέματα της διαφάνειας αλλά και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Πιστεύετε ότι υπήρξε διολίσθηση;
ΑΠ: Πρόκειται για μια μαύρη 4ετία στο επίπεδο των θεσμών της δημοκρατίας. Η χώρα κατρακύλησε στη θέση 108 στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, κατρακύλησε στις προβληματικές δημοκρατίες όσον αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες ενώ με το διεθνές σκάνδαλο των υποκλοπών είμαστε υπόλογοι στη διεθνή κοινότητα για παραβίαση του κράτους δικαίου. Επίσης έχει γίνει μια τεράστια άλωση του κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας από ένα ιδιώτυπο ΙΧ κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο.

ΕΡ: Η ΝΔ δίνει έμφαση στις επενδύσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που προωθήθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές προβάλει και την συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καταγράψει την έντονη διαφωνία του;
ΑΠ: Όταν πωλείται 84 εκ € ένας κερδοφόρος οργανισμός (ΟΛΗΓ ΑΕ) που παράγει 2εκ € έσοδα τον χρόνο έχει 11 εκατομμύρια αποθεματικό και νέες υποδομές που κόστισαν κοντά στα 300 εκ € και μάλιστα προίκα με όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο της περιοχής χωρίς καμία δέσμευση για υποχρεωτικές επενδύσεις δεν μιλάμε για μια επένδυση αλλά για ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα λιμάνια δεν είναι ιδιωτικά αλλά έχουν εφαρμόσει το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων σε ιδιώτες με το πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο όπως είναι και το μοντέλο αξιοποίησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σύσσωμη η κυβέρνηση από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πλακιωτάκη μέχρι τον κ. Γιόγιακα έχει κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ στους Δήμους γιατί ενώ το έταξε δεν το έφερε ποτέ στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα για τις ρήτρες ωστόσο η σύμβαση παραχώρησης δεν πέρασε από τη Βουλή ούτε κατεβλήθει το τίμημα. Εμείς δεσμευόμαστε να ελέγξουμε τη σύμβαση μέχρι και το τελευταίο ευρώ και βεβαίως θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους πολίτες.

ΕΡ: Η Θεσπρωτία θεωρείτε ότι είναι μια αδικημένη περιφέρεια της χώρας από το Ταμείο Συνοχής και Ανάκαμψης;
ΑΠ: Όχι μόνο η Θεσπρωτία αλλά ολόκληρη η Ήπειρος και οι 4 νομοί απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαψης. Έργα υποδομής που είναι πάγια αιτήματα αγνοήθηκαν σαν να πρόκειται για περιφέρεια β’ κατηγορίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ντηλάρει τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης με ημέτερους και στις μεγάλες περιφέρειες αυξάνοντας και τις κοινωνικές και τις περιφερειακές ανισότητες οδηγώντας μεγάλες μερίδες του πληθυσμού στο περιθώριο. Η Ήπειρος και η Θεσπρωτία δεν ξεχνά την αδικία και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα.

Ερ. Ποια η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την Θεσπρωτία
ΑΠ: Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στον νομό αλλά και κυνισμός και αδιαφορία από την απελθούσα κυβέρνηση. Δεν σχεδίασαν και δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο σε ολόκληρη την 4ετία ενώ και όσα ήταν σε εξέλιξη είναι ανίκανοι να τα τελειώσουν. Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη του νομού σε όλα τα επίπεδα και την επαναφορά της προοπτικής. Θα αξιοποιήσουμε το λιμάνι ως μοχλό ανάπτυξης, θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους δήμους και στους πολίτες, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του Περιφερειακού Ηγουμενίτσας και τη σύνδεσή του με το Μαυρομάτι καθώς το είχαμε εντάξει στο στρατηγικό διασυνοριακό πρόγραμμα Interegg, θα αναπτύξουμε τουριστικά στα παράλια με κίνητρα επενδύσεων, θα επαναφέρουμε το αίτημα για την είσοδο της Θεπσρωτίας στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς η κ. Κεραμέως μας έκλεισε το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Η Θεσπρωτία θα πάρει αυτά που της αναλογούν και θα πάψουν οι πολίτες της να νιώθουν β΄ κατηγορίας.
Read More »
Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες Μ. Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων στο Β' Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023
Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων στο Β' Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης


Με την παρούσα πρόσκληση Β Κύκλου, και προκειμένου να καλυφθούν οι εναπομείνασες κενές θέσεις (τουλάχιστον 52), καλούνται οι ενδιαφερόμενοι - δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης στους τρεις Δήμους (Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών) της Π.Ε. Θεσπρωτίας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην Πράξη, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας της Πράξης: https://katartisi-anergwn.e-thesprotias.gr/

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων : από Σάββατο 29 Απριλίου έως Κυριακή 09 Ιουλίου 2023 ώρα 23:59.
Τρόπος Υποβολής: Μόνο ηλεκτρονικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Η Πρόσκληση αφορά την Πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας » με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5070063 και η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ18 στα πλαίσια του Ε.Π. « Ήπειρος 2014-2020» την οποία υλοποιεί το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ως Δικαιούχος.
Μέσω της Πράξης επιδιώκεται η προετοιμασία συνολικά 150 ανέργων, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με στόχο την απόκτηση και διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε κλάδους αιχμής της Περιφερειακής Οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές απασχόλησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) προγράμματα Κατάρτισης, 340 ωρών έκαστο (100 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:
e-Commerce-Hospitality Sales & Marketing
Στέλεχος ανάπτυξης & προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Στέλεχος Διαχείρισης & Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων
Υπεύθυνος διοίκησης επισιτιστικών επιχειρήσεων

Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης (Θεωρία & Πρακτική) και την Πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.
Για αναλυτικές πληροφορίες καλείστε να συμβουλευτείτε την «Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων - Β Κύκλος» που βρίσκεται αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://www.e-thesprotias.gr/.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων στο Β' Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων στο Β' Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2023 Rating: 5

Σελίδες