“Ο ξεριζωμός της Σμύρνης” από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
“Ο ξεριζωμός της Σμύρνης” από το 1ο Δημοτικό Σχολείο ΠαραμυθιάςΣτο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Σουλίου μαζί το Ν.Π.Δ.Δ ΑΡΩΓΉ ξεκίνησε την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο στην Παραμυθιά , την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 21.00 σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΑΒΓΟ» και με την πολύτιμη υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σμύρνη του 1922, όπου οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το χρονικό του ξεριζωμού και τις στιγμές που συγκλόνισαν την ιστορία μας, παρουσιάζοντας στο τέλος σε ευρύ κοινό ένα δρώμενο γνώσης, ευαισθητοποίησης και στοχασμού για τον Ελληνισμό.

“Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με σεβασμό στην ιστορική μας παρακαταθήκη, συνεχίζουμε να τιμούμε τις ιστορικές μας μνήμες και να στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία του Έθνους μας” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Σουλίου
Read More »
“Ο ξεριζωμός της Σμύρνης” από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς “Ο ξεριζωμός της Σμύρνης” από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Στη “χαρτογράφηση” των πλωτών τουριστικών μέσων του Αχέροντα, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Στη “χαρτογράφηση” των πλωτών τουριστικών μέσων του Αχέροντα, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου


Στην έγκριση ανάθεση υλοποίησης του υποέργου “ανάλυση και τεκμηρίωση φέρουσας ικανότητας πλωτών τουριστικών μέσων στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Αχέροντα” θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στόχος είναι η ανάλυση και τεκμηρίωση της φέρουσας ικανότητας της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Αχέροντα , σχετικά με το μέγιστο πλήθος και είδος σε πλωτά μέσα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στόχος είναι να “χαρτογραφηθεί” η συγκεκριμένη δραστηριότητα και να αποτυπωθούν όλες οι παράμετροι που την αφορούν.
Read More »
Στη “χαρτογράφηση” των πλωτών τουριστικών μέσων του Αχέροντα, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου Στη “χαρτογράφηση” των πλωτών τουριστικών μέσων του Αχέροντα, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Με πέρασμα και από το Σούλι, το τριήμερο 23-26 Ιουνίου, το Ιστορικό Ράλι Πίνδου

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Με πέρασμα και από το Σούλι, το τριήμερο 23-26 Ιουνίου, το Ιστορικό Ράλι Πίνδου


Σε λιγότερο από ένα μήνα, ξεκινά το Pindos Historic Rally 2022 και ήδη η Οργανωτική Επιτροπή έχει λάβει 40 δηλώσεις συμμετοχής κάποιες εκ των οποίων από χώρες του εξωτερικού!

Με παρακαταθήκη τις επιτυχίες των ετών 2020-2021 έχοντας πλέον καθιερωθεί στο πρόγραµµα των Ελληνικών αγώνων ιστορικού αυτοκινήτου, ο Αλυτάρχης του Pindos Historic Rally 2022 έχει θέσει τον πήχη ακόμα υψηλότερα όπως αναμένεται , και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στα πληρώματα που έζησαν τις εμπειρίες των παρελθόντων ετών. Οι περιγραφές του αγώνα όσων συμμετείχαν, το «παρεΐστικο κλίμα» (στις συνεστιάσεις και στα ξενοδοχεία), τα αφιερώματα στον ξένο τύπο , https://www.youtube.com/watch?v=mKy_oepj7tI αλλά και το προκηρυχθέν Regularity Master Trophy 2022 έχουν δώσει το έναυσμα και σε «πρωτοεμφανιζόμενα» πληρώματα, να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην χώρα μας.

Κάπως έτσι, ο φετινός αγώνας έγινε 3ήμερος και στηρίζεται στην περυσινή πετυχημένη «συνταγή» με σωστές δοσολογίες ήτοι: Αντοχή συνδυασμένη με γρηγοράδα για πληρώματα και αυτοκίνητα, στο όριο της Regularity, µε σφιχτά ωράρια, σε µαγευτικά τοπία, νυχτερινές ειδικές, αλλαγή ρυθμού λόγω πλοήγησης που φέρνουν ανατροπές στην κατάταξη, και άµεση έκδοση αποτελεσµάτων , στοιχεία που τα πληρώματα με διεθνή εμπειρία τα εκθειάζουν.

Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την πανέµορφη πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Το υψόμετρο και το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους δίνει την δυνατότητα στον Αλυτάρχη να σχεδιάσει διαδρομές που συγκρίνονται και κατά περίπτωση υπερτερούν των φημισμένων διαδρομών Targa Florio, Turini, Tour de Corse , κ.α.

Ευελπιστώντας εφέτος οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις περυσινές , τα πληρώματα απαλλαγμένα από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούνται να διανύσουν περίπου ~850 συνολικά χλµ, εκ των οποίων 500 χλμ. σε ειδικές διαδρομές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονομετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήματος χρονομέτρησης της ANUBE Motorsport.

Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 23/6 στις 7:30 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη στην λίµνη των Ιωαννίνων και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του πρώτου σκέλους θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική “δυναμόμετρο” Περίβλεπτος, καθώς και την superstage Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν με φόντο την λίμνη Παμβώτιδα.

Η δεύτερη ηµέρα (εκκίνηση Παρασκευή 24/6 στις 10 το πρωί), περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγει για µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο πάντα φιλόξενο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και συνεχίζει νότια µέσα από άγριας ομορφιάς διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας , περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη γραφική λίµνη των Ιωαννίνων , όπου και η τελική ανασυγκρότηση της ημέρας.

Σάββατο 25/6 πρωί, επανεκκίνηση και πάλι από τη λίµνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα!

Διαδρομή 3ης ημέρας στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα

περάσουν από την χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

Η διαδικασία απονομής επάθλων στα πληρώματα που θα ζήσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία του Pindos Historic Rally, edition 2022 θα ανακοινωθεί με νεότερο Δ.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα, µπορείτε να επισκεφθείτε την επίσηµη ιστοσελίδα http://www.pindos.org/, όπως επίσης να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδροµή των πληρωµάτων, όσο και την βαθµολογική τους κατάταξη.
Read More »
Με πέρασμα και από το Σούλι, το τριήμερο 23-26 Ιουνίου, το Ιστορικό Ράλι Πίνδου Με πέρασμα και από το Σούλι, το τριήμερο 23-26 Ιουνίου, το Ιστορικό Ράλι Πίνδου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα


Ένα μοναδικό «ταξίδι» στην παραγωγή, τη γεύση και την αυθεντικότητα της Ελληνικής φέτας Π.Ο.Π ,που αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάσημοι δημοσιογράφοι, foodblogers, διαμορφωτές κοινής γνώμης και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων από τη Γαλλία που επισκέφτηκαν την Τρίτη 7 Iουνίου το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα.

Οι διάσημοι επισκέπτες, που συνοδεύονταν από στέλεχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την διακεκριμένη σεφ κ. Ντίνα Νικολάου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο παραγωγής της αυθεντικής Ελληνικής Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ξεναγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής της, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στα Ιωάννινα και πληροφορήθηκαν για όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της.

Παράλληλα τους εντυπωσίασε ο συνδυασμός του κλίματος της Ελλάδος και της βιοποικιλότητας της Ηπείρου, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή φύονται περισσότερα από 2.500 μοναδικά βότανα και φυτά- από τα οποία τρέφονται τα κοπάδια που παράγουν το γάλα, χαρίζοντας έτσι το απίστευτο άρωμα και τη μοναδική ασύγκριτη γεύση της Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ενός τυριού που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από την εποχή ακόμη του Ομήρου.

Η επίσκεψη των Γάλλων ειδικών στην γαστρονομία, εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης της Φέτας ΠΟΠ στην αγορά της Γαλλίας, που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω του Εκτελεστικού Φορέα NOVACERT που έχει αναλάβει τη δράση.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στην παρουσία στα ράφια γαλλικών σούπερ μάρκετ λευκού τυριού που φέρει την ένδειξη «Φέτα», έχοντας σκοπό να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό.

Η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει να αποτελεί πρεσβευτή της αυθεντικής Ελληνικής Φέτας στο εξωτερικό ενημερώνοντας τον καταναλωτή, προκειμένου να μπορεί να διακρίνει την αυθεντική φέτα από οποιοδήποτε άλλο λευκό τυρί που πωλείται ως Φέτα.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν με τα κείμενά τους και οι Γάλλοι επισκέπτες που αρθρογραφούν σε μεγάλα ΜΜΕ της χώρας τους και σε διάσημα γαστρονομικά περιοδικά όπως το LE CHEF και το RÉPONSES À TOUT.
Read More »
Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των πολιτιστικών αγαθών και του Τύπου στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των πολιτιστικών αγαθών και του Τύπου στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑΤροπολογία για την υπαγωγή των πολιτιστικών αγαθών και του Τύπου σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, Μάριος Κάτσης, Νατάσα Γκαρά και Πάνος Σκουρολιάκος, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».
Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική παρέμβαση όπου με οριζόντιο, καθολικό και διαφανή τρόπο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του Τύπου καθώς και των εκδοτικών οίκων, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα την τελευταία τριετία.
Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι με την από 7/12/2021 απόφαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρώπης (ECOFIN) και την σχετική Πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/EK και την εν συνεχεία Οδηγία 2022/542 (δημοσιευθείσα στις 5 Απριλίου 2022 στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ) δίνεται η ευχέρεια στα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, κάτω και από το ελάχιστο όριο του 5% καθώς και απαλλαγή με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ εισροών, σε επτά αγαθά και υπηρεσίες της επιλογής τους, που καλύπτουν βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, νερό, φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα υγιεινής, μεταφορά προσώπων και ορισμένα πολιτιστικά αγαθά (βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά).
«Η ενεργειακή κρίση, η γενικευμένη ακρίβεια σε πρώτες ύλες κ.ά. έχει εκτοξεύσει κατακόρυφα το κόστος εκτύπωσης βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και λοιπών εντύπων πλήττοντας ακόμη περισσότερο το χώρο των εκδόσεων και του Τύπου, όπου οι πωλήσεις φθίνουν συνεχώς. Η παρατεταμένη πανδημική κρίση όξυνε ιδιαίτερα τα οικονομικά προβλήματα του Τύπου και των εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς επισφάλειας», αναφέρουν οι τέσσερις βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ως προς το χαρτί και την παραγωγή των βιβλίων, σημειώνουν ότι ο ΦΠΑ είναι στο 24% ενώ ή πώλησή τους είναι στο 6%, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος από τη ρευστότητα να εγκλωβίζεται σε πιστωτικό ΦΠΑ που καθυστερεί όμως να επιστραφεί. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, εκδότες καταφεύγουν στη λύση να γίνονται αγοραστές των βιβλίων τους από τους τυπογράφους, κάτι που είναι ανεπαρκές και οδηγεί σε στρεβλώσεις.
Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η ρευστότητα στον χώρο των εκδόσεων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, αναφέρουν οι βουλευτές και σημειώνουν ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των εκδοτών – βιβλιοχαρτοπωλών η εξομοίωση του ΦΠΑ στα στάδια παραγωγής και πώλησης του βιβλίου. Υπογραμμίζουν επίσης ότι χρειάζεται άμεσα λήψη καθολικών μέτρων για την οριζόντια ενίσχυση της εκδοτικής παραγωγής βιβλίων, αλλά και του Τύπου, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

Τι προβλέπει ακριβώς η τροπολογία
«Προστίθεται στο αρ. 21 του ν. 2859/2000 (όπως ισχύει) «Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)» παράγραφος 1Β. ως εξής:
1Β. Υπάγονται σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ τα κάτωθι πολιτιστικά αγαθά: Βιβλία και βιβλία με εικόνες για παιδιά. Εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις. Μουσική χειρόγραφη ή τυπωμένη, εικονογραφημένη ή μη έστω και δεμένη. Χαρτί για την παραγωγή-εκτύπωση των ως άνω ή άλλων πολιτιστικών αγαθών.
Ως προς τα ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ (παράγραφος 1 του άρθρου 21) / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ισχύει ότι:

Α. ΑΓΑΘΑ
Βιβλία και βιβλία για παιδιά (Δ.Κ. ΕΧ4901, ΕΧ4903), εκδόσεις αυτών, οπτικές ή ακουστικές, εγγεγραμμένες σε υλικό υπόθεμα των Δ.Κ. ΕΧ8523 και Δ.Κ. ΕΧ8543 και σε συσκευές της Δ.Κ. ΕΧ8519. Εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις (Δ.Κ. 4902). Μουσική χειρόγραφη ή τυπωμένη, εικονογραφημένη ή μη έστω και δεμένη (Δ.Κ. 4904). Ο συντελεστής του φόρου για τα αγαθά της παρούσας ορίζεται σε μηδέν τοις εκατό (0%)».
Read More »
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των πολιτιστικών αγαθών και του Τύπου στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των πολιτιστικών αγαθών και του Τύπου στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Οι αριθμοί του αγωγού EastMed που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Οι αριθμοί του αγωγού EastMed που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία


Με μήκος περίπου 2.000 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 χιλιόμετρα θα είναι υποθαλάσσια, ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed θα συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Μέσω Κρήτης θα φθάνει στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα διασχίζει για περίπου 600 χιλιόμετρα την ελληνική ηπειρωτική χώρα για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μήκους περίπου 210 χιλιομέτρων. Τόσο ο EastMed, όσο και ο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», προωθούνται από την IGI Poseidon στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison.
Η μελέτη για τον προκαταρκτικό προσδιορισμό των περιβαλλοντικών απαιτήσεων (ΠΠΠΑ), που ενέκρινε προ ημερών το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) περιέχει πλήθος τεχνικών στοιχείων για το φιλόδοξο έργο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Μόσχα έφεραν στο προσκήνιο τον EastMed που είχε μπει στον πάγο από τις ΗΠΑ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου με κύριο επιχείρημα το υψηλό κόστος που προσεγγίζει τα 5,2 δισ. ευρώ. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία και την τιτάνια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου, τα βεβαιωμένα και πιθανά κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θεωρούνται ως μία από τις λύσεις.
Σύμφωνα με την ΠΠΠΑ, η δυναμικότητα του EastMed θα είναι 21 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως στο τμήμα που θα φτάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη και 20 bcm ετησίως στο τμήμα από τη Μεγαλόπολη μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, πριν συνδεθεί με τον αγωγό «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» που θα μεταφέρει το αέριο στην Ιταλία.
Ο EastMed περιλαμβάνει, με βάση τη μελέτη ΠΠΠΑ, μια νότια γραμμή που θα μεταφέρει αέριο από ισραηλινά κοιτάσματα, απευθείας από μία Πλατφόρμα Συμπίεσης στα ισραηλινά ύδατα, στο Σταθμό Συμπίεσης και Μέτρησης στην Κρήτη, στην περιοχή του Αθερινόλακκου. Από αυτή τη νότια γραμμή προβλέπεται η διάθεση φυσικού αερίου στην Κύπρο για εγχώρια κατανάλωση μέσω μιας υποθαλάσσιας σύνδεσης και ενός κλάδου αγωγού. Προβλέπεται, επίσης και μια βόρεια γραμμή του EastMed η οποία θα μεταφέρει φυσικό αέριο που προέρχεται από μία ή περισσότερες από τις κυπριακές υπεράκτιες ανακαλύψεις πρώτα στο Σταθμό Συμπίεσης και Μέτρησης στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Κρήτη.
Η νότια και βόρεια γραμμή είναι σχεδιασμένες «για να λειτουργούν τόσο από κοινού όσο και ανεξάρτητα, με σκοπό την διασφάλιση της μέγιστης ευελιξίας και την ενίσχυση της αξιοπιστίας εφοδιασμού, χάρη στις αποκλειστικές υποδομές για κάθε γραμμή». Οι αγωγοί στο υποθαλάσσιο τμήμα θα εγκατασταθούν στο βυθό σε απόσταση περίπου 100 μέτρων μεταξύ τους.
Η βόρεια γραμμή στο τμήμα Κύπρος – Κρήτη θα έχει συνολικό μήκος περίπου 690 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περίπου 400 χιλιόμετρα βρίσκονται εντός Ελληνικής δικαιοδοσίας, και μεταφορική ικανότητα 11 bcm ετησίως. Η νότια γραμμή, πάλι στο τμήμα Κύπρος – Κρήτη, θα έχει συνολικό μήκος 740 χιλιόμετρα και μεταφορική ικανότητα 10 bcm ετησίως. Συνολικά δηλαδή θα μεταφέρονται στο χερσαίο τμήμα 21 bcm ετησίως.
Το αέριο που θα φτάνει και από τις δύο γραμμές στους Σταθμούς Συμπίεσης στην Κρήτη θα συμπιέζεται, θα αναμιγνύεται και θα μεταφέρεται στη θέση προσαιγιάλωσης στην Πελοπόννησο, κοντά στον οικισμό Αγίου Φωκά Μονεμβάσιας, μέσω ενός συστήματος διπλού αγωγού μήκους περίπου 430 χιλιομέτρων ο καθένας. 
Από εκεί θα ξεκινάει ένας ενιαίος αγωγός, μεγάλης διαμέτρου, για την μεταφορά του αερίου στο Σταθμό Συμπίεσης του «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στο Φλωροβούνι στη Θεσπρωτία και στη συνέχεια στην Ιταλία.
Ο EastMed θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη, στην περιοχή Περιβόλια μέσω μιας μικρής διακλάδωσης περίπου 10 χιλιομέτρων.

Το κόστος
Σύμφωνα με τη μελέτη, η εκτιμώμενη επένδυση για την ανάπτυξη και κατασκευή του Αγωγού EastMed είναι 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός ο προϋπολογισμός «προσδιορίστηκε μετά τη μελέτη σκοπιμότητας και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα (το 2020) από μια επικαιροποίηση της μελέτης εκτίμησης κόστους που πραγματοποιήθηκε στην αρχική φάση των δραστηριοτήτων μελέτης και σχεδιασμού. Αυτή η επικαιροποίηση του κόστους βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία που ελήφθησαν από την αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τις προσφορές από διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν για παρόμοιο έργο. Επιπλέον, με στόχο τον καθορισμό μιας ορθής εκτίμησης της επένδυσης και της καταγραφής, μετριασμού και περιορισμού όσο το δυνατόν περισσότερο της αύξησης του προϋπολογισμού, πιθανοί εργολάβοι EPCI (Ανάδοχος Μελέτης, Προμήθειας Υλικών, Κατασκευής και Εγκατάστασης) έχουν εμπλακεί από νωρίς στη διαμόρφωση του Βασικού Σχεδιασμού (FEED), προσβλέποντας, το συντομότερο δυνατό, στον προσδιορισμό των πιο κρίσιμων, από οικονομική άποψη, δραστηριοτήτων της κατασκευής του έργου».
Ενδεικτική όχι μόνο του κόστους αλλά και του χρόνου που θα απαιτηθεί για τη λειτουργία του EastMed είναι η αναφορά της μελέτης για τους ρυθμούς απόθεσης υποθαλάσσιων αγωγών που είναι της τάξης των τριών χιλιομέτρων ανά ημέρα. Συνεπώς μόνο για να τοποθετηθεί το υποθαλάσσιο τμήμα των 1.400 χιλιομέτρων θα χρειαστεί περίπου ενάμισυ χρόνος, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργασίες κατασκευής του τμήματος της προσαιγιάλωσης.

Read More »
Οι αριθμοί του αγωγού EastMed που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία Οι αριθμοί του αγωγού EastMed που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

H Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στον Αχέροντα και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς»

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
H Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στον Αχέροντα και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς»Στην Γλυκή θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή η Ίνα Ταράντου και η εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή αλλιώς», για τα γυρίσματα του επεισοδίου που θα είναι αφιερωμένο στον ποταμό Αχέροντα.

Ο ποταμός, οι ιστορίες των ανθρώπων του, οι δραστηριότητες στην φύση, η μυθολογία, η τοπική γαστρονομία και όλο το πακέτο του εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο επισκέπτης της περιοχής, θα παρουσιαστούν στην δημοφιλή εκπομπή της ΕΡΤ1, με την ημερομηνία οπου θα “παίξει” το επεισόδιο, να ανακοινώνεται σύντομα.
Read More »
H Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στον Αχέροντα και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς» H Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στον Αχέροντα και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Παρουσίαση Ποντιακών χορών στο Καραβοστάσι

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022

Παρουσίαση Ποντιακών χορών στο Καραβοστάσι Read More »
Παρουσίαση Ποντιακών χορών στο Καραβοστάσι Παρουσίαση Ποντιακών χορών στο Καραβοστάσι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.
O Διοικητής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς μετά από θητεία σχεδόν ενός έτους τοποθετείται ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα την Πάτρα , ενώ την θέση του καταλαμβάνει ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντοστέργιος Ιωάννης .
Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευρυβιάδη Σαπουνά να τονίζει στην ομιλία του ότι « Ήταν μια πρόκληση για μένα, μετά από πολλά χρόνια στο Υπουργείο, η ευκαιρία να διοικήσω μια από τις πλέον σημαντικές Περιφερειακές Διοικήσεις με Λιμενικές Αρχές υπαγωγής το σύνολο των νησιών του Ιονίου πελάγους και μεγάλο τμήμα των ακτών της Δυτικής Ελλάδας. Η θαλάσσια Περιοχή Ευθύνης εκτείνεται από τη Ζάκυνθο και τις νήσους Στροφάδες μέχρι τα Διαπόντια Νησιά βόρεια της Κέρκυρας αλλά και δυτικά μέχρι τα όρια του F.I.R. ".


Ιδιαίτερη αναφορά , εμφανώς συγκινημένος , έκανε στο προσωπικό της 3ης ΠΕΔΙΛΣ: “Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για τον επαγγελματισμό, το ζήλο, το ενδιαφέρον και την εργατικότητα που επέδειξε το σύνολο του προσωπικού όλων των Λ.Α. και ιδιαιτέρως στο προσωπικό της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. για την αμέριστη βοήθεια ,υποστήριξη και συμπαράσταση καθώς και στην άψογη συνεργασία μας. Είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί σας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είπε : « Σας προτρέπω να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το νέο Διοικητή. Να συνεχίσετε να εξυψώνετε και να καταξιώνετε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μένοντας δίπλα στον πολίτη, τον Έλληνα ναυτικό, τον άνθρωπο της θάλασσας. Να συνεχίσετε το έργο σας πάντα με σεβασμό στον πολίτη στην Υπηρεσία του οποίου πρέπει και οφείλει να βρίσκεται η Διοίκηση.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των Περιφερειών Ηπείρου και Επτανήσων , Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόστρατοι του λιμενικού σώματος, Ναυτιλιακοί φορείς, Δικαστικοί φορείς και εκπρόσωποι Σωματείων.

Το σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για την θητεία του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Ε. Σαπουνά , αναφερόμενοι ειδικότερα στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας , στον επαγγελματισμό , στην αποτελεσματικότητα του στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, κυρίως όμως στην ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με το αντικείμενο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Φυσικά οι ομιλητές ευχήθηκαν , στον νέο Διοικητή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και με δεξίωση η οποία παρατέθηκε στο νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Κριτικά και α-τοπα για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσπρωτίας | Γράφει ο Κ. Τσόδουλος

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Κριτικά και α-τοπα για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσπρωτίας | Γράφει ο Κ. Τσόδουλος


Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Όπως γνωρίζεις τα δύο τελευταία χρόνια όλοι οι θεσμοί λειτούργησαν κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, υγειονομικές, εκπαιδευτικές κοινωνικοοικονομικές δηλαδή στο πλαίσιο αυτού που με «αφέλεια» βαφτίστηκε “κρίση”. Παρόλο όμως που το πλαίσιο ήταν ασφυκτικό και δεν άφηνε σημαντικά περιθώρια στην ανάπτυξη δράσεων, εκτιμώ ότι καταφέραμε και λειτουργήσαμε συνδικαλιστικά, με πολιτικό σκεπτικό και ευθυκρισία.
Η άποψη ότι ο σημερινός κόσμος βρίσκεται σε κρίση έχει το “σκηνικό” της, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται ρητορικές με διαφορετικό σημαινόμενο για τον καθέναν μας. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα; Ποιος μιλά για κρίση; Ποιος μιλά για κρίση περισσότερο αυτή τη στιγμή; Που; Σε ποιόν; Με ποιον τρόπο; Με ποιες θεάσεις, αφετηρίες και στοχεύσεις; Ποια είναι τα άτομα οι ομάδες συμφερόντων, οι χώρες που επικαλούνται την κρίση και επιμένουν σ’αυτήν ή την «χρησιμοποιούν»; Η “αναπαράσταση” της κρίσης και η ρητορική που οργανώνει, έχουν πάντα σκοπό τον προσδιορισμό με σκοπό τον περιορισμό μια σοβαρότερης και πιο ασαφούς απειλής η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε μορφή ούτε κανόνα.
Σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους ήμουν παρών. Υπήρχαν στιγμές, που σε ζητήματα κυρίως αρχών και αξιών διαφωνήσαμε, αλλά στηρίξαμε κάθε συλλογική απόφαση, όπως τα έχει αποφασίσει ο κλάδος και στη λογική μια κριτικής πέρα από τα καθιερωμένα.

Συναδέλφισσα συνάδελφε ,
Θεωρώ ότι στα χρόνια που με τη δική σας υποστήριξη και ψήφο υπηρέτησα τον Σύλλογο από τη θέση τόσο του Γραμματέα, όσο και του αντιπροέδρου, διεκδίκησα με έντιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά σας και στάθηκα/με άξια δίπλα σας μέσα στα πλαίσια μιας επανα-πολιτικοποίησης.
Ήμουν η φωνή και το στήριγμα Όλων των Συναδέλφων/φισσων. Μια φωνή κριτική, ά-τοπη, που διεκδικεί τη διαφορά σε όλους τους τομείς, ξεσκεπάζοντας και θέτοντας σε κριτική, το θεσμικό λόγο και την ρητορική του.
Λειτούργησα με γνώμονα το δίκαιο και τη δικαιοσύνη γνωρίζοντα τη συμπληρωματικότητά τους.
Με Δημοκρατία και Σεβασμό προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. πορεύθηκα/με με ειλικρίνεια και εντιμότητα απέναντί σας αποδεικνύοντας με τη στάση μου/μας την υπευθυνότητά μου. Τόσο στο θέμα των Αιρετών με την Παραίτησή μου, όσο και στο ζήτημα της Αξιολόγησης βγήκα καθαρά υποστηρίζοντας με σθένος τις ψηφισμένες αποφάσεις του κλάδου, όπως και κάθε άλλη απόφαση. Δεν έβαλα τις ιδεολογικές μου καταβολές πάνω από τους συναδέλφους/φισσες, προσπαθώντας να πετύχω την ενότητα και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε γνωρίζει ότι η εξουσία είναι παντού και πουθενά και μας διαμορφώνει χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Δεν διακατέχομαι/μαστε από κυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα, αλλά έχοντας σταθερές διαχρονικά απόψεις και θέσεις, με σκοπό την διαφύλαξη της ενότητας και της αξιοπιστίας του κλάδου, με ρεαλιστικές/κριτικές προτάσεις. Η στείρα άρνηση και η ανυπακοή στα πάντα φέρνει ήττες, ενώ ο διάλογος και ο δίκαιος αγώνας φέρνει μικρές ή μεγάλες νίκες.
Η μόνη δύναμη που έχω/με και με/μας οδηγεί είναι διαρκής σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πολύχρονη συμπόρευση μαζί σου/σας, η οποία ήρθε να επισφραγιστεί μέσα από πράξεις και όχι λόγια.
Όσο θα ανανεώνετε αυτή η σχέση θα συνεχίσω/σουμε να αγωνίζομαι/μαστε για το καλό όλων των συναδέλφων/φισσων και για την προάσπιση των συμφερόντων σας και όχι για προσωπικό ή ιδεολογικό –παραταξιακό όφελος γιατί: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΚΊΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Σπυρίδων
ΑΣΗΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Παναγιώτη
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΈΛΛΗ του Θωμά
ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου
ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΘΩΜΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ
ΖΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ευαγγέλου
ΖΗΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ του Βλασίου
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδοσίου
ΜΠΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιχαήλ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του Αθανασίου
ΝΤΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοδώρου
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Σπυρίδων
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του Γεωργίου
ΤΣΌΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΆΚΟΣ του Ιωάννη

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Δημητρίου
ΚΟΥΡΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Βλασίου

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ στη Γ.Σ. της ΔΟΕ
ΜΠΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιχαήλ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΣΦΑΚΙΑΝΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του Γεωργίου
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωάννη
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αποστόλου
Read More »
Κριτικά και α-τοπα για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσπρωτίας | Γράφει ο Κ. Τσόδουλος Κριτικά και α-τοπα για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσπρωτίας | Γράφει ο Κ. Τσόδουλος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Σύλληψη οδηγού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά μεταναστών και για λαθραία τσιγάρα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022
Σύλληψη οδηγού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά μεταναστών και για λαθραία τσιγάρα


Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν βραδινές ώρες προχθές, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στον λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν εντός του τράκτορα, τριακόσια ενενήντα (390) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα.
Read More »
Σύλληψη οδηγού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά μεταναστών και για λαθραία τσιγάρα Σύλληψη οδηγού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά μεταναστών και για λαθραία τσιγάρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Σελίδες