Θεσπρωτία| Δύο περιπολικά στην ίδια κηδεία!

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

 Θεσπρωτία| Δύο περιπολικά στην ίδια κηδεία!Υπερβάλλον ζήλος της Ελληνικής Αστυνομίας! Σε χωριό της Θεσπρωτίας αργά το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιούνταν κηδεία.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει φτάνει περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ελέγξει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μόλις οκτώ άτομα στην εκκλησία, συμπεριλαμβανομένου και του ιερέα.

Το περιπολικό απομακρύνεται και μετά από λίγη ώρα κι ενώ η τελετή ήταν σε εξέλιξη έφτασε δεύτερο.

Αυτή την φορά οι αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς που… τόλμησαν να ρωτήσουν προς τι η παρουσία τους.

Παρά την ιδιαιτερότητα των στιγμών οι αστυνομικοί δεν διακρίθηκαν για την ευγένειά τους. Το αντίθετο μάλιστα, μαρτυρούν οι παραβρισκόμενοι.

Όταν η τελετή ολοκληρώθηκε η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ έγινε αποδέκτης των διαμαρτυριών… Και η απάντηση ήταν αφοπλιστική!

Το δεύτερο περιπολικό δεν είχε σκοπό τον έλεγχο των υγειονομικών μέτρων αλλά τη σύλληψη ανθρώπου από το γραφείο τελετών καθώς σε βάρος του είχε υποβληθεί μήνυση για οικογενειακή του υπόθεση!

Έτσι κάποιο αστυνομικό, δαιμόνιο μυαλό, θεώρησε καλό να πάει το περιπολικό στην κηδεία για να γίνει η σύλληψη! Και μη χειρότερα..
Read More »
Θεσπρωτία| Δύο περιπολικά στην ίδια κηδεία!  Θεσπρωτία| Δύο περιπολικά στην ίδια κηδεία! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς στο Φιλιάτι

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς στο Φιλιάτι


Στο κλείσιμο 53 καταστημάτων σε όλη την χώρα προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, ανάμεσά τους και το κατάστημα των Φιλιατών, που μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο κάθε Πέμπτη.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατέληξε στην απόφαση να κλείσει δεκάδες καταστήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της. Οι εργασίες των καταστημάτων, η λειτουργία των οποίων παύει, θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Για τους υπαλλήλους των καταστημάτων που κλείνουν και μόνο, η τράπεζα παρατείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, δείχνοντάς τους με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, με περισσότερους από 800 εργαζομένους να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Όσον αφορά στα καταστήματα που κατεβάζουν ρολά, η αρχή γίνεται με 25 καταστήματα, μεταξύ των οποίων σε Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Αγία Βαρβάρα και Άγιο Δημήτριο Αττικής. 
Άλλα 11 καταστήματα θα κλείσουν την άλλη Παρασκευή, 6 καταστήματα στις 4 Δεκεμβρίου, 3 στις 17 Δεκεμβρίου και 8 στις 18 του ίδιου μήνα.

Στην Ήπειρο κλείνουν τα καταστήματα του Θεσπρωτικού, του Παρακαλάμου και το κινητό συνεργείο Φιλιατών, όπως ονομάζεται, αφού μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο κάθε Πέμπτη.
Read More »
Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς στο Φιλιάτι Κλείνει οριστικά και η Τράπεζα Πειραιώς στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Διευρύνεται το ωράριο στις ΔΟΥ

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Διευρύνεται το ωράριο στις ΔΟΥΔιευρύνεται έως αργά το απόγευμα το ωράριο λειτουργίας των ΔΟΥ από τις 23 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή και συνεχή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων εν μέσω της πανδημίας.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, οι ΔΟΥ λειτουργούν ως εξής:
1. Ώρες εισόδου για το κοινό (για προγραμματισμένες συναντήσεις μόνο) και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 08.00 – 17.00
2. Ταμειακές συναλλαγές: 08.00 – 15.00
3. Οι ΔΟΥ θα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 19:00. Μεταξύ 17.00 και 19.00 εξυπηρετούνται μόνο κλήσεις προς τη γραμματεία των ΔΟΥ για τον προγραμματισμό συναντήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το συναλλασσόμενο κοινό προσέρχεται στις ΔΟΥ μόνο με ραντεβού και εφόσον το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο. 

Για την αποφυγή του συγχρωτισμού και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δημιουργούνται τέσσερις βάρδιες για τους υπαλλήλους, ως εξής: 
07:00 – 15:00 
08:00 – 16:00 
09:00 – 17:00 
10:00 – 19:00 

Το σύνολο των υπαλλήλων, που βρίσκονται στο κτήριο της υπηρεσίας ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 67% του συνόλου του προσωπικού, που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία. 

Το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως. Οι υπάλληλοι της απογευματινής βάρδιας δουλεύουν εξ αποστάσεως το πρώτο τετράωρο της βάρδιας (10:00 – 14:00) και αυτοπροσώπως στην υπηρεσία για το υπόλοιπο της βάρδιας (15:00 – 19:00).

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: “Μέλημά μας είναι πάντοτε η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου είναι πρώτιστης σημασίας η προστασία της υγείας των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς και των πολιτών που τις επισκέπτονται. Η διεύρυνση του ωραρίου των ΔΟΥ θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία τους, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του συναλλασσόμενου κοινού, τόσο στις περιπτώσεις όπου απαιτείται η φυσική παρουσία στις ΔΟΥ όσο και για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ταχυδρομικά.»
Read More »
Διευρύνεται το ωράριο στις ΔΟΥ Διευρύνεται το ωράριο στις ΔΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 9.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Kατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου ,οικ. έτους 2020.
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Θ. ΡΙΓΓΑ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε ΣΟΥΛΙΟΥ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Ε ΑΧΕΡΟΝΤΑ».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: « Αντικαταστάσεις επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης Γλυκής –Χοϊκας –Γαρδικίου».
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αντικατάσταση –επέκταση δικτύου ύδρευσης ΔΕ Σουλίου».
Παράταση ισχύος προσφορών και εγγυητικών επιστολών συμμετοχής οικονομικών φορέων κατά τη διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή στίβου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 49 Προκρίτων».
Τροποποίηση (5η ) της σύμβασης της προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης θέσης περιπτέρου στην Κοινότητα Γαρδικίου Δήμου Σουλίου.
Διαγραφή οφειλής από βεβαιωτικούς καταλόγους ( Σχετική η υπ΄αριθμ. 85/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου).
Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας .
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

O δήμος Σουλίου για τα tablets στις σχολικές μονάδες

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
O δήμος Σουλίου για τα tablets στις σχολικές μονάδεςΟ Δήμος Σουλίου σε συνέχεια των δράσεων της κοινωνικής πολιτικής και ύστερα από τα τελευταία μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της Πανδημίας του Covid-19 με το κλείσιμο των σχολείων, υπερβαίνοντας τις οικονομικές του δυνατότητες, εξόπλισε τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, με συσκευές Tablets, απαραίτητες για την υλοποίηση της Τηλεκπαίδευσης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Σουλίου προσπαθεί να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που επιφέρουν τα αναπόφευκτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως οι συσκευές αυτές, προστίθενται στις λίγες που απέστειλε για τον ίδιο λόγο το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης θα πρέπει να τονισθεί, πως ο συνολικός αριθμός των συσκευών, προέκυψε ύστερα από αιτήματα των διευθυντών των σχολείων στα οποία και ανταποκριθήκαμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 155692/ΓΔ4/14-11-2020 όπου καθορίζονται τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία χορηγούνται tablets στους μαθητές για τηλεκπαίδευση.


Ο Δήμος Σουλίου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε λογικό αίτημα, έτσι ώστε κανένα παιδί, για λόγους οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς του, να μη βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων σε ότι αφορά το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και μην να αποκλειστεί από αυτές.
Read More »
O δήμος Σουλίου για τα tablets στις σχολικές μονάδες O δήμος Σουλίου για τα tablets στις σχολικές μονάδες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊούΤα rapid test, που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία, στην Κακκαβιά - είναι ο μοναδικός που λειτουργεί - έχουν εντοπίσει εργάτες γης αλλά και άλλους Αλβανούς πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον χαρακτηρισμό «αρνητικό», στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Μέχρι στιγμής, δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα έγγραφα με τα τεστ που είχαν μαζί τους έγραφαν ότι είναι αρνητικά. Πρόκειται για Αλβανούς πολίτες οι οποίοι δηλώνουν εργάτες γης και έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πέλλα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα, «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Read More »
Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 29 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 29 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικότερα, η κατανομή έχει ως εξής: 
22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 218 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 28 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 47 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 28 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 84 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 79 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
• 50 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 57 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
• 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 80 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 29 σε όλη την Ήπειρο 2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 29 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

1.498 νέα κρούσματα - 103 νέοι θάνατοι και 540 διασωληνωμένοι

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
1.498 νέα κρούσματα - 103 νέοι θάνατοι και 540 διασωληνωμένοιΣήμερα ανακοινώνουμε 1.498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4.810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
1.498 νέα κρούσματα - 103 νέοι θάνατοι και 540 διασωληνωμένοι 1.498 νέα κρούσματα - 103 νέοι θάνατοι και 540 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Σχεδόν 70 εκατομμύρια έχασε η Ήπειρος σε έξι μήνες - Αναλυτικά στοιχεία

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Σχεδόν 70 εκατομμύρια έχασε η Ήπειρος σε έξι μήνες - Αναλυτικά στοιχείαΣχεδόν 70 εκατομμύρια έχασε η Ήπειρος μέσα σε έξι μήνες. Η πανδημία έβαλε στην εντατική τον τουρισμό και μαζί τον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης που μετρούν τις συγκεκριμένες απώλειες σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Η δραματική εικόνα για τις απώλειες αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική.

Η Ήπειρος στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους έχασε 35,8 εκατομμύρια στον κλάδο των καταλυμάτων.

Το 2019 τα έσοδα είχαν φτάσει στα 59,9 εκατομμύρια ενώ το 2020 μόλις που άγγιξαν τα 35,8 εκατομμύρια. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους τις μεγαλύτερες απώλειες έχει ο Νομός Ιωαννίνων καθώς η θερινή σεζόν μετρίασε τις απώλειες για τα παράλια

Αναλυτικά ο κύκλος εργασιών στον κλάδο των καταλυμάτων

Στα 31,6 εκατομμύρια φτάνουν οι απώλειες για τον κλάδο της εστίασης καθώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μέρος του οποίου συνέπεσε με την καραντίνα έφερε δραματική πτώση του τζίρου. Όμως και το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών ήταν μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Το δεύτερο τρίμηνο τις μεγαλύτερες απώλειες έχει ο Νομός Πρέβεζας και τις μικρότερες ο Νομός Άρτας.

Αναλυτικά ο κύκλος εργασιών στον κλάδο της εστίασης
Read More »
Σχεδόν 70 εκατομμύρια έχασε η Ήπειρος σε έξι μήνες - Αναλυτικά στοιχεία Σχεδόν 70 εκατομμύρια έχασε η Ήπειρος σε έξι μήνες - Αναλυτικά στοιχεία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Οι εκβολές του ποταμού Καλαμά - Aerial video by drone

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Οι εκβολές του ποταμού Καλαμά - Aerial video by drone Read More »
Οι εκβολές του ποταμού Καλαμά - Aerial video by drone Οι εκβολές του ποταμού Καλαμά - Aerial video by drone Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ ΦιλιατώνΚύριε Υφυπουργέ, 
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των 41 υποκαταστημάτων της τράπεζας για τα οποία η διοίκηση της Εθνικής προγραμματίζει τη παύση λειτουργία τους. 
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον Δήμο Φιλιατών, εξυπηρετώντας 47 κοινότητες και 25 συνοικισμούς.
Καθώς επίσης τα 20 και πλέον χωριά και οικισμούς της ιστορικής και παραμεθόριας περιοχής της Μουργκάνας. 
Η μεγάλη πλειοψηφία των χωριών μας δεν εξυπηρετείται από δημόσια συγκοινωνία και οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ταξί ή Ι.Χ. 
Η μετάβαση προς και από τα υποκαταστήματα της Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων θα σημάνει σημαντική οικονομική επιβάρυνση . 
Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι αδύνατη για τους περισσότερους ηλικιωμένους και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κατάστασης του δικτύου τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. 
Το σφράγισμα της μοναδικής τράπεζας στη περιοχή μας με τέτοια γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά θα είναι σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση έπειτα από τη δεκαετή και πλέον δοκιμασία και αποδυνάμωση της ιστορικής Μουργκάνας. 
Θα επιφέρει δε το κλείσιμο της και ένα επιπρόσθετο ‘’κίνητρο ‘’ επιστροφής πολλών ηλικιωμένων στο αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα με ότι συνεπάγεται αυτό για την πανδημία που εξελίσσεται για άγνωστο χρόνο ακόμα. 
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας αντιπροσωπεύει τους απόδημους των ιστορικών χωριών. 
Από το 1982 έχει στη δύναμη της 25 πρωτοβάθμια Σωματεία (Αδελφότητες) αποδήμων από την περιοχή του ορεινού όγκου Μουργκάνας της Επαρχίας Φιλιατών. 
Η Ομοσπονδία μας έχει πλούσια δράση στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα . 
Απευθύνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες Μουργκανιώτες . 
Με το χορευτικό και τη χορωδία μας-γνωστή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό- χορεύουμε και τραγουδάμε, συγκινούμε και θεραπεύουμε οφθαλμούς, ώτα και συνειδήσεις για τη διαφύλαξη του τόπου μας και την ανάδειξη των πλούσιων παραδόσεων μας.
Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον, όπως λειτουργεί σήμερα. 
Είναι σκόπιμη η λειτουργία του για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς.

Αθήνα 20/11/2020
Ο Πρόεδρος – Αλέξης Τσέκας 
Ο Γραμματέας – Δημήτρης Κανακόπουλος
Read More »
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Οδεύουμε προς παράταση του lockdown

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020
Οδεύουμε προς παράταση του lockdownΗ κατακόρυφη αύξηση των θανάτων στη χώρα μας καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τριψήφιος αριθμός θυμάτων, φτάνοντας τους 108 ενώ την ίδια ώρα το σύστημα υγείας να φτάνει στα όριά του με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 522, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα για άρση των περιορισμών από την 1η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, οι διασωληνωμένοι ήταν 519 και την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 499 σε όλη τη χώρα.

Δεδομένου ότι, παρά τα αυστηρά μέτρα και το lockdown στη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στην πραγματικότητα παραμένει σταθερός, με τη Θεσσαλονίκη να «χτυπάει» κόκκινο, οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για την έξαρση της επιδημίας που στο σύνολό της διατηρεί υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 17.646 νέα κρούσματα κορωνοϊού και αυτό εξηγεί την έξαρση της πανδημίας η οποία εκτίναξε τον αριθμό των μολύνσεων στη χώρα.

Όπως είπε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, καθώς «χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες, για να δούμε τη μείωση στη βδομάδα και άλλη μια εβδομάδα για να δούμε την επίδραση στο σύστημα υγείας και να έχουμε μια καλή νοσηλεία».

Σημειώνεται ότι η πληρότητα των κλινών Εντατικής COVID-19 αυξάνεται επικίνδυνα σε όλη την επικράτεια, ξεπερνώντας την Παρασκευή το 80%.

Την ίδια ώρα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση ενώ οι ημερήσιοι απολογισμοί κρουσμάτων και θανάτων δεν έχουν περιοριστεί στον επιθυμητό βαθμό. Ειδικά στη βόρειο Ελλάδα «δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο», είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, πάρθηκαν και τα επιπλέον μέτρα «στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας».

Υπό πίεση τα νοσοκομεία της χώρας

Στη Θεσσαλονίκη, χθες Σάββατο 21 Νοεμβρίου, εντοπίστηκαν 606 νέα κρούσματα, ενώ στην Αττική 382. Αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη είναι η περιφερειακή ενότητα που δοκιμάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους νομούς ακόμα και της Αττικής. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από ασθενείς και διασωληνωμένους με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή.

«Δυστυχώς, δεν επιστρέφουν όλοι ζωντανοί από τις ΜΕΘ», λένε οι γιατροί και τονίζουν ότι ο μέσος όρος των ασθενών πια έχει πέσει στα 65 έτη κατά μέσο όρο, ενώ υπάρχουν νέοι ακόμα και κάτω των 40 ετών, πουπαλεύουν για τη ζωή τους στις Εντατικές Μονάδες Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, οδήγησε την κυβέρνηση στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στις οποίες, αφού αδειάσουν οι κλίνες θα μεταφερθούν πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ασθενείς με κορωνοϊό από δημόσιες νοσηλευτικές δομές.

Προϋποθέσεις για άρση των μέτρων

Η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα εφόσον τα κρούσματα μειωθούν και παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 πανελλαδικά. «Τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη χαλάρωση των πρώτων μέτρων όπως είναι τα σχολεία – τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά και το λιανεμπόριο», λέει ο κ. Γώγος.

Στη συνέχεια θα μπορούσε να ακολουθήσει μετά η εστίαση αλλά με την έννοια των εστιατορίων και με τη λειτουργία εξωτερικών χώρων με θερμαντικές συσκευές.

Γι’ αυτό η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη καθώς θα δείξει την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, καθώς η μείωση των κρουσμάτων γίνεται με πάρα πολύ χαμηλούς ρυθμούς. «Προς το παρόν, το μόνο ζητούμενο τώρα είναι η εξέλιξη της πανδημίας», λέει ο κ. Γώγος, ενώ το ζήτημα των μέτρων μετατίθεται για το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Read More »
Οδεύουμε προς παράταση του lockdown Οδεύουμε προς παράταση του lockdown Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες