https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Σύλληψη 38χρονης στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Σύλληψη 38χρονης στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας 38χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 38χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 38χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Απάντηση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κώστα σε εις βάρος του καταγγελία

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Απάντηση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κώστα σε εις βάρος του καταγγελία


Σχετικά με την εις βάρος μου δημοσίευση-καταγγελία του κ. Ηλία Κάλλη στην οποία με κατηγορεί ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, απείλησα την σωματική του ακεραιότητα, δηλώνω ξεκάθαρα τα εξής:
Ο κ. Κάλλης ΨΕΥΔΕΤΑΙ, όπως πολύ συχνά κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αποκρύπτει ότι ο ίδιος με κατηγόρησε για χρηματισμό και εξαπέλυσε χυδαίες ύβρεις εναντίον εμού και του Δημάρχου κ. Λώλου. Το ευτύχημα για μένα και δυστυχώς γι’ αυτόν, είναι ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε παρουσία τρίτων.
Η προσπάθεια, από συγκεκριμένους ανθρώπους, σπίλωσης της προσωπικότητας και της επαγγελματικής και οικογενειακής μου υπόστασης για λόγους πολιτικούς, δεν θα γίνει από εμένα ανεκτή. Παρόλο που, καθ’ όλη τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής δεν επιδίωξα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Θα παρακαλούσα δε, όσους αναπαράγουν τις ψευδείς εις βάρος μου κατηγορίες και ενισχύουν με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιες συμπεριφορές, οξύνοντας το πολιτικό κλίμα, να λάβουν τα ανωτέρω σοβαρά υπόψη.
Στην επιμονή του κ. Κάλλη «… καθίστε στη δουλειά σας μήπως έρθει κανένας ικανός. Ντροπή δεν έχετε…» του απαντώ ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε προκύπτει εκ του Συντάγματος για όλους τους πολίτες. Κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει. Οι συνδημότες μας είναι αυτοί που, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, θα αποφασίσουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν την επόμενη μέρα.

Ηγουμενίτσα, 9/9/2023
Ελευθέριος Κώστας
Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Απάντηση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κώστα σε εις βάρος του καταγγελία Απάντηση του αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κώστα σε εις βάρος του καταγγελία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

27χρονος παρέσυρε θανατηφόρα 82χρονο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023

27χρονος παρέσυρε θανατηφόρα 82χρονο Σήμερα το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 82χρονο ημεδαπό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Read More »
27χρονος παρέσυρε θανατηφόρα 82χρονο 27χρονος παρέσυρε θανατηφόρα 82χρονο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να καλωσορίσω μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας και να ευχηθώ σε όλους καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης! Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί τον καθορισμό νέων στόχων και την αφετηρία καινούριων δράσεων, με σκοπό την παροχή μιας ποιοτικής εκπαίδευσης. Κοινός στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές να ενταχθούν στο σχολείο, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους.

Για την επίτευξη αυτών απαιτείται η σύμπνοια και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Η τακτική επικοινωνία και οι αμφίδρομες σχέσεις εμπιστοσύνης στις εκπαιδευτικές κοινότητες θα οδηγήσουν αναμφίβολα σε δημιουργικές κοινότητες μάθησης.
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, θέστε υψηλούς στόχους και ανεβάσετε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον εαυτό σας.

Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί θα σας βοηθήσουν, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και να καλλιεργήσετε δεξιότητες και αξίες απαραίτητες για τη μετέπειτα ζωή σας. Η σύγχρονη εποχή απαιτεί την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσα από βιωματικές καινοτόμες δράσεις και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε σημαντικές αξίες, όπως την αναγνώριση των δικαιωμάτων όλων γύρω μας, την αλληλεγγύη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και το σεβασμό στο χώρο και την περιουσία του σχολείου.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, συνεχίστε να εργάζεστε με ζήλο και υπευθυνότητα καταθέτοντας την ψυχή σας σε ποικίλες πρωτοβουλίες μάθησης και αγωγής. Κατανοούμε τις δυσκολίες και τις ανησυχίες σας και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειές σας να καθοδηγείτε σωστά τους μαθητές μας σε νέα μονοπάτια γνώσεων και εμπειριών. Σας ευχαριστούμε και σας δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς διευκόλυνση του έργου σας.

Αγαπητοί γονείς, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, το διοικητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εργάζονται με αγάπη και αφοσίωση για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας. Η εκπαιδευτική οικογένεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κυλήσει δημιουργικά και επιτυχημένα η νέα σχολική χρονιά.

Ξεκινάμε λοιπόν με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών, που αποτελούν την μεγαλύτερη ελπίδα μας για το αύριο.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!
Read More »
Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύηςΑτελείωτο είναι το δράμα στη Θεσσαλία. Νεκροί, αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι. Δεκάδες χωριά χάθηκαν κάτω από τα λασπόνερα.

Χωρίς τέλος το μαρτύριο χιλιάδων κατοίκων.

Κύμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες από κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Περιφέρεια, Δήμοι κι άλλοι φορείς προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την όμορη περιφέρεια που δέχθηκε ένα πρωτοφανές πλήγμα.

Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκινά από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρες 8.00 π.μ. έως 15.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

• Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

• Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

• Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

• Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.
Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι :
(ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)
1. ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Παπλώματα
Κουβέρτες
Σεντόνια
Μαξιλάρια
Πετσέτες
2. ΡΑΝΤΖΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙΑ
3. ΡΟΥΧΑ ( ΑΝΤΡΙΚΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ)
4. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
6. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
7. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει χρήματα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.

Έως την ερχόμενη Παρασκευή συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του ΟΚΠΑΠΑ ο οποίος αναλαμβάνει πάντα ανάλογες αποστολές.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συγκεντρώνει βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στο κτίριό του, στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι τα εξής:
Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους.
Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές –παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
Φακούς.
Ώρες συγκέντρωσης βοήθειας: 9-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Ο Δήμος Πάργας
Ο Δήμος Πάργας καλεί πολίτες και συλλόγους σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία. Η συγκέντρωση θα γίνεται από την Δευτέρα 11/9 στο Καναλάκι – Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας 9.00 με 13.00, στην Πάργα Δημοτικό Κατάστημα 9.30 με 12.30 και κατόπιν συνεννόησης με Συλλόγους. Ας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όσους το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Δήμος Ζηρού
oΗ αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που βιώνουν τραγικές στιγμές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, δεν είναι απλά ένα χρέος. Είναι υπευθυνότητα και ανθρωπιά.

Ο Δήμος Ζηρού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή, διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτη ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Καλεί πολίτες, επιχειρήσεις,. Συλλόγους και φορείς, να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένων νερών. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Read More »
Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση- Αλλαγή χαρακτήρα εκδήλωσης και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Λαϊκή Συσπείρωση- Αλλαγή χαρακτήρα εκδήλωσης και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας


Εξαιτίας των τελευταίων τραγικών γεγονότων σε πολλές περιοχες της χώρας μας και κυρίως στη Θεσσαλία ο χαρακτήρας της εκδήλωσης του Σαββάτου 09/09 θα έχει αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο και θα είναι προσανατολισμένος κυρίως στα μέτρα πολιτικής προστασίας τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και σε επίπεδο περιφέρειας.
Επίσης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καλούμε όλους και όλες τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και όλους και όλες τους συνδημότες μας να συνδράμουν έμπρακτα στους δοκιμαζομενους κατοίκους της Θεσσαλίας προσφέροντας υλικά πρώτης ανάγκης .

Πιο συγκεκριμένα στο χώρο του πεζοδρομίου του Καρκαμισιου έναντι του δημαρχείου ομάδα του συνδυασμού μας θα συγκεντρώνει υλικα και είδη πρώτης ανάγκης από τις 10:30 έως τις 13:30 το Σάββατο 09/09 για να παραδοθουν στο εργατικό κέντρο .

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους
• Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς
• Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές-παξιμάδια, μπισκότα-κρουασάν-μπάρες δημητριακών-παστέλια, γάλα σε σκόνη
• Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)
• Φακούς.

Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας
Μόνο ο λαός σώσει τον λαό.

Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση- Αλλαγή χαρακτήρα εκδήλωσης και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας Λαϊκή Συσπείρωση- Αλλαγή χαρακτήρα εκδήλωσης και συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Σε αναμονη του ΦΕΚ για τον τοποτηρητή στην Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Σε αναμονη του ΦΕΚ για τον τοποτηρητή στην Μητρόπολη Παραμυθιάς.


Σε αναμονή ορισμού Τοποτηρητή και εκλογής νέου Μητροπολίτου είναι οι πιστοί στη Μητρόπολη Παραμυθίας, μετά την παραίτηση του Μητροπολίτου Τίτου.

Όταν εκδοθεί το ΦΕΚ για την πλήρωση της κενής θέσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που έχει αυτή την αρμοδιότητα, ορίζει τον Τοποτηρητή.

Αρχαιότερος ως προς την αρχιεροσύνη από τους όμορους (γειτονικούς), με τη Μητρόπολη Παραμυθίας, Μητροπολίτες είναι ο Κονίτσης Ανδρέας, που αν, αρνηθεί για προσωπικούς λόγους να αναλάβει Τοποτηρητής, έπεται ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος και μετά από αυτόν ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος.
Πάντως είναι μικρό το χρονικό διάστημα, που απομένει μέχρι την αναπλήρωση του παραιτηθέντος Μητροπολίτου, δηλαδή την εκλογή του νέου, την αναγνώριση της εκλογής του με ΦΕΚ και την ενθρόνισή του (υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου) και έτσι δεν δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Εκεί, που δίνεται προτεραιότητα και είναι απαραίτητη η παρουσία Τοποτηρητή, αφορά στην προετοιμασία της ενθρόνισης, στα τελετουργικά της και την παράδοση της Μητρόπολης στο νέο Μητροπολίτη, που θα εκλέξει η Σύνοδος στις 9 Οκτωβρίου.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Τίτος, κατά τη διάρκεια της αρχιερατείας του, ορίστηκε δύο φορές Τοποτηρητής όμορων Μητροπόλεων. Δύο φορές στη Μητρόπολη Κερκύρας (το 1984 όταν κοιμήθηκε ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος Βαγενάς και το 2002 όταν κοιμήθηκε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος Τριβιζάς) και μία φορά στη Μητρόπολη Κονίτσης (το 1994 όταν κοιμήθηκε ο Μητροπολίτης Σεβαστιανός Οικονομίδης).

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας Τίτος υπέβαλε την παραίτησή του στις 17 Αυγούστου 2023, τονίζοντας στην αποχαιρετιστήρια εγκύκλιό του ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος για όλους.

Ποίμανε επί 49 ολόκληρα χρόνια τη Μητρόπολη Παραμυθίας, από το 1974 μέχρι και σήμερα, και είναι ο μακροβιότερος αρχιερέας της, σημαδεύοντας με το ήθος και τη λιτότητά του την ποιμαντορία του.

Είναι ενδεικτικά, αυτά, που είχε πει στην εφημερίδα τα “ΝΕΑ” (5 Μαρτίου 2005), η οποία έκανε τότε αφιέρωμα σε πέντε σεμνούς ιεράρχες με γνώρισμά τους την ταπείνωση, και αποκαλύπτουν τον τρόπο σκέψης και ζωής του: «Από το πρωί μέχρι το βράδυ παλεύεις με τη φύση σου. Δίνεις τη μάχη σου. Δεν είναι ντροπή να σιδερώνεις τα ρούχα σου μόνος σου, να μαγειρεύεις. Πρέπει να μην προκαλείς, να μη σκανδαλίζεις. Υπάρχουν πολλοί που τα κάνουν αυτά


Read More »
Σε αναμονη του ΦΕΚ για τον τοποτηρητή στην Μητρόπολη Παραμυθιάς. Σε αναμονη του ΦΕΚ για τον τοποτηρητή στην Μητρόπολη Παραμυθιάς. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ήπειρος: Αναστολή προεκλογικής δραστηριότητας από αυτοδιοικητικές παρατάξεις

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Ήπειρος: Αναστολή προεκλογικής δραστηριότητας από αυτοδιοικητικές παρατάξεις


Σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τους για το επόμενο διήμερο προχωρoύν αυτοδιοικητικές παρατάξεις στην Ήπειρο.

«Λόγω των τραγικών συμβάντων των τελευταίων ημερών από τις καταστροφικές πλημμύρες και με την κατάσταση να παραμένει άκρως κρίσιμη στη Θεσσαλία», οι Ορίζοντες Ηπείρου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλου αναστέλλουν την προεκλογική τους δραστηριότητα μέχρι και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.


Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στέφανου Ζούμπα αποφάσισε την αναστολή της προεκλογικής της εκστρατείας μέχρι και την Κυριακή 10/9. «Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι αποκλειστικά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία που πλήττονται και ζουν πρωτοφανείς, δραματικές καταστάσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εξ’ άλλου την αναστολή της προεκλογικής δραστηριότητας της παράταξης λόγω των δραματικών γεγονότων στη Θεσσαλία ανακοίνωσε από χθες το «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιάννη Στέφου.

Στους Δήμους, μέχρι στιγμής την αναστολή της προεκλογικής της δράσης για το επόμενο διήμερο ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του υποψηφίου Δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, «εκφράζοντας την συμπαράστασή της παράταξης στα θύματα και τους πληγέντες της τελευταίας θεομηνίας».

Στην ίδια ενέργεια προχώρησε και η παράταξη Γιάννενα – Νέα Εποχή του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημήτρη Παπαγεωργίου σημειώνοντας ότι «εκφράζει την συμπαράστασή της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους που πλήττονται από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες».

«Σε ένδειξη πένθους και ηθικής συμπαράστασης» η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του νυν Δημάρχου Σουλίου και εκ νέου υποψηφίου Ιωάννη Καραγιάννη, αναβάλλει τα προγραμματισμένα για αύριο Σάββατο, εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Παραμυθιά.

Την αναβολή της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» του Παναγιώτη Νταή για το Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, ανακοίνωσε ο συνδυασμός, εκφράζοντας «το σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, αλλά και την συμπαράστασή μας σε όλους όσοι επηρεάστηκαν άμεσα ή έμμεσα από τη μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή».
Read More »
Ήπειρος: Αναστολή προεκλογικής δραστηριότητας από αυτοδιοικητικές παρατάξεις Ήπειρος: Αναστολή προεκλογικής δραστηριότητας από αυτοδιοικητικές παρατάξεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
   Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στην περιοχή της Θεσσαλίας, προχωρά στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις σφοδρές πλημμύρες. Για το σκοπό αυτό, καλούμε τους συνδημότες μας και τις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης:

- τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.)
- είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00 στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 26650 21438


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς.    Δήμος Ηγουμενίτσας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη που του επιτέθηκε μέσα στο σπίτι του

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη που του επιτέθηκε μέσα στο σπίτι του


Συνελήφθη χθες το βράδυ σε χωριό των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ηλικιωμένος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παραβάσεις περί όπλων.
Ειδικότερα, ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι του ημεδαπό.
Όπως καταγγέλθηκε, ο ημεδαπός είχε εισέλθει στο σπίτι του συλληφθέντα από ανασφάλιστο σημείο φορώντας κουκούλα, ενώ με μεταλλική ράβδο που έφερε χτύπησε τον ηλικιωμένο.
Στη συνέχεια, ο ηλικιωμένος τον απείλησε με περίστροφο που διατηρούσε στο σπίτι του προκειμένου να αποχωρήσει και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, όταν ο ημεδαπός επιχείρησε να τον πλήξει με σουγιά που έφερε μαζί του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:
· περίστροφο μάρκας WESSON & HARRINGTON, διαμετρήματος 0,32mm,
· κάλυκας,
· - 4- φυσίγγια,
· μεταλλική ράβδος,
· σουγιάς,
· κουκούλα και ζεύγος γαντιών εργασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη που του επιτέθηκε μέσα στο σπίτι του Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη που του επιτέθηκε μέσα στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το συνδυασμό Ντάνη στην Παραμυθιά

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το συνδυασμό Ντάνη στην Παραμυθιά


Ανακοίνωση: Συγκεντρώνουμε βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας
Αγαπητοί συνδημότες,
Συγκλονισμένοι από την μεγάλη καταστροφή που συντελείται στην περιοχή της Θεσσαλίας, συμπαραστεκόμενοι στις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας, συγκεντρώνουμε βασικά είδη που θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας στις περιοχές αυτές. Θεωρούμε πως η βοήθεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη δυνατή ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Όσοι και όσες επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε την προσπάθεια με τα παρακάτω είδη:
Ρούχα, σεντόνια, παπούτσια, κάλτσες, πετσέτες και ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες, κράκερς, φρυγανιές, ζυμαρικά).
Η συγκέντρωση των προτεινόμενων ειδών θα διενεργείται στο γραφείο του συνδυασμού μας στην Παραμυθιά έναντι του Αγίου Δονάτου από αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ώρες από τις 10.00 π.μ. - 14.00 μ.μ και 18.00 μ.μ - 20.00 μ.μ.
Read More »
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το συνδυασμό Ντάνη στην Παραμυθιά Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το συνδυασμό Ντάνη στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Αναβάλλεται το 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς της Αθήνας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Αναβάλλεται το 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς της ΑθήναςΜε υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθησης, σεβασμού & συμπαράστασης στην τραγωδία απώλειας ανθρώπινων ζωών και της έντονης δοκιμασίας που περνάνε συνάνθρωποί μας, μετά από εισήγησή μου προς το Δ.Σ του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ την αναβολή του 23ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ, που θα διεξαγόταν σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο «Σεράφειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας. Ασφαλώς η ζωή θα συνεχιστεί και δεν τελειώνει, ΟΜΩΣ πιστεύουμε ακράδαντα πως ούτε τα Πανηγύρια & οι χοροί τελειώνουν...
Σκοπός μας κατά την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι η διάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς & η διασκέδαση, που σε τέτοιες συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα & οι συνάνθρωποί μας, δεν θεωρούμε πως εξυπηρετούνται !
Άλλωστε τις Αρχές που διαχρονικά πρεσβεύουμε & υπηρετούμε σε αυτόν τον Σύλλογο & θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε, μας κατέταξαν στα κορυφαία & πρωτοπόρα πολιτιστικά Σωματεία της Αττικής.

Καλή συνέχεια σε όλους !


Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Λάκκας (6974312943)
Ο Γεν. Γραμματέας: Αλέξανδρος Γκούμας (6937137250)
Read More »
Αναβάλλεται το 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς της Αθήνας Αναβάλλεται το 23ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι από τους Ηπειρώτες αστυνομικούς της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία | Γράφει η Παπαζώη Αγλαΐα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία | Γράφει η Παπαζώη Αγλαΐα


Μια κατηγορία πολιτών (στην οποία ανήκει και η υποφαινόμενη) αντιμετωπίζει δυσχέρεια στην καθημερινή της αυτόνομη διαβίωση. Ο λόγος για τα Άτομα με Αναπηρία. Οι δυσκολίες γίνονται ακόμα περισσότερες όταν η πόλη που ζούμε είναι αφιλόξενη για εμάς.
Γιατί άραγε; Τι και ποιος φταίει; Ποιοι είναι υπεύθυνοι;
Χωρίς πρόσβαση στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες έτσι ώστε να είμαστε ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Μιλάω για πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, στις υπηρεσίες, στα θέατρα, στα εστιατόρια, στα καφέ, στα γυμναστήρια, στην επικοινωνία, στην πληροφορία.
Η ποιότητα ζωής ενός ατόμου με αναπηρία μειώνεται δραματικά όταν δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του, όταν δεν μπορεί να ενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία και να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες.
Στο Δήμο Ηγουμενίτσας, δυστυχώς, υπάρχει σοβαρή έλλειψη υποδομών για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνοι και κάθε άλλο παρά φιλικοί προς εμάς. Εννιά χρόνια τώρα δεν έχουν γίνει μελέτες, έργα, ή παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μας στην πόλη, για ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους, Ακατάλληλα πεζοδρόμια, ή ακόμα και ανύπαρκτα, δημόσιοι χώροι, καφέ και εστιατόρια στα οποία για να γίνει χρήση της τουαλέτας χρειάζεται να ανεβούμε ή να κατεβούμε σκαλιά και όχι μόνο αυτά.
Ας γίνει κάτι έστω και τώρα:
Να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ , ιδιαίτερα σε ιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.
Να δημιουργηθούν ράμπες και οδηγοί όδευσης τυφλών.
Να τοποθετηθούν ειδικές κούνιες στην παιδική χαρά της πόλης και στην κάθε παιδική χαρά στις κοινότητες για παιδιά ΑμεΑ ώστε να είναι ασφαλές το παιχνίδι των παιδιών.
Να δημιουργηθούν αθλητικές δραστηριότητες για έφηβους και ενήλικες ΑμεΑ.
Σύμφωνα με την διεθνή σύμβαση δικαιωμάτων ΑμεΑ ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή με υποδομές και με τις πράξεις τους θα πρέπει να καταργούν κάθε μορφή διάκρισης σε βάρος των ΑμεΑ και να προάγουν την ισότητα.
Τα άτομα με αναπηρία είναι πολίτες με τα ίδια όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όπως όλοι. Σε μία κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα και ίση μεταχείριση.

Παπαζώη Αγλαΐα
Γραμματέας του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτιας
Υποψήφια Σύμβουλος Κοινότητας Πέρδικας με τον Συνδυασμό Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης
Read More »
Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία | Γράφει η Παπαζώη Αγλαΐα Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία | Γράφει η Παπαζώη Αγλαΐα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: Έναρξη προπονήσεων της Ακαδημίας Ποδηλασίας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023
Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: Έναρξη προπονήσεων της Ακαδημίας ΠοδηλασίαςRead More »
Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: Έναρξη προπονήσεων της Ακαδημίας Ποδηλασίας Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας: Έναρξη προπονήσεων της Ακαδημίας Ποδηλασίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Σελίδες