28.000 στρέμματα του κάμπου της Παραμυθιάς εκπέμπουν SOS

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
28.000 στρέμματα του κάμπου της Παραμυθιάς εκπέμπουν SOS


Εδώ και δύο μήνες σχεδόν, η ΔΕΗ έχει σταματήσει την παροχή ρεύματος στον ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς, λόγω απλήρωτων χρεών ύψους 1,6 εκ. ευρώ, περίπου. Ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ αρδεύει συνολική επιφάνεια 28.000 στρεμμάτων καλλιέργειας.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Σουλίου, με έδρα την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου που είναι η εποπτεύουσα αρχή, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα χρέη ήταν ρυθμισμένα. Το γεγονός αυτό έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θέλει αντιμετωπίσει το πρόβλημα – που αντιμετωπίζουν και άλλοι ΤΟΕΒ στην χώρα – και δεν προχωρά σε μόνιμες λύσεις.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, «τα μέλη του Οργανισμού πληρώνουν τους λογαριασμούς αλλά η οφειλή έχει δημιουργηθεί από το παρελθόν. Πέρσι έκαναν προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα αλλά τα έχασαν. Η ΔΕΗ θέλει να εισπράξει τα χρήματά αλλά δεν δέχεται να υπάρξει κάποιος διακανονισμός του χρέους. Η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει προσπάθεια για διευθέτηση και ρύθμιση της οφειλής. Πρότεινε στη ΔΕΗ να καταθέσει το χρέος στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και να μπει εγγυήτρια αλλά η ΔΕΗ δεν το δέχεται. Το πρόβλημα αφορά τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους. Πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν χωράφια και καλλιεργούν ζωοτροφές και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην σπορά αν δεν υπάρχει νερό άρδευσης. Το οικονομικό κόστος για την περιοχή θα είναι τεράστιο.

Η διακοπή λειτουργίας του ΤΟΕΒ συνδέεται άρρηκτα με την προστασία δημοσίου συμφέροντος της περιοχής διότι:
Α) Προκαλεί την απαξίωση των αρδευτικών υποδομών κόστους κατασκευής πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούν δημόσια περιουσία. Λόγω της παλαιότητας των υποδομών επιβάλλεται η διαρκής μέριμνα και συντήρησή τους για να παραμείνουν λειτουργικά ενώ η διακοπή ηλεκτροδότησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη διατήρηση της λειτουργικότητας των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.
Β) Θέτει σε κίνδυνο την επαρκή υδροδότηση της πόλης της Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου. Ο μεγαλύτερος καταναλωτής του ΤΟΕΒ είναι ο Δήμος Σουλίου, καθώς το νερό του οργανισμού χρησιμοποιείται από τον Δήμο, για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των οικιακών καλλιεργειών των κατοίκων του. Η διακοπή της παροχής νερού από τον οργανισμό οδηγεί τους κατοίκους στη χρήση νερού από το δίκτυο ύδρευσης για την κάλυψη της ανάγκης με αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης και την αδυναμία επαρκούς κάλυψης της υδροδότησης, ειδικά των οικιστικών περιοχών που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
Γ) Οδηγεί σε οικονομικό αφανισμό αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής, εμπορικές και μεταφορικές, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είναι προφανές ότι χωρίς την παροχή νερού όλες οι αρδευόμενες εκμεταλλεύσεις καταδικάζονται ενώ οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις πλήττονται δυσβάσταχτα, αφού μέρος των καλλιεργειών αφορά σε ζωοτροφές.
Η οικονομία της περιοχής είναι κατά κύριο λόγο αγροτοκτηνοτροφική. Η διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του Οργανισμού προκαλεί αναπόφευκτα αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε οριστική, αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη οικονομική κατάρρευση και μαρασμό την περιοχή του Δήμου Σουλίου και σε κοινωνικές εντάσεις.
Στα 28.000 στρέμματα αρδεύσιμης έκτασης συγκαταλέγονται ευπαθείς εκτατικές καλλιέργειες, μποστανικά (καρπούζια, πεπόνια), κηπευτικά, καθώς και θερμοκήπια – φυτώρια κηπευτικών καλλιεργειών, τριφύλλι, χορτάρι κ.α.. Οι καλλιέργειες αυτές χρήζουν συχνής και οργανωμένα επαναλαμβανόμενης άρδευσης σε συγκεκριμένους κύκλους, τουλάχιστον ανά 2-3 ημέρες, ενώ τα μποστανικά και τα κηπευτικά, τα ακτινίδια και τα φυτώρια έχουν ανάγκη άρδευσης σε καθημερινή βάση.
Δ) Επιπλέον, η διακοπή της ηλεκτροδότησης συντελείται ακριβώς τη χρονική περίοδο που αρχίζει σταδιακά να αποφέρει καρπούς μια πολυετής προσπάθεια για την ανάπτυξη αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που υιοθετούν πιο αποδοτικές καλλιέργειες. Συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών του κάμπου του Δήμου Σουλίου, ήταν οι αροτραίες καλλιέργειες και κυρίως τα χειμερινά σιτηρά, ο αραβόσιτος και η μηδική, καλύπτοντας κυρίως τις ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια συντελείται σταδιακή αλλαγή των καλλιεργειών, η οποία θεωρείται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, συμπληρώνοντας το εισόδημα των γεωργοκτηνοτρόφων.
Η αλλαγή αυτή επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση δενδροκαλλιεργειών, οι οποίες συνοπτικά περιγράφονται παρακάτω:
  • Ακτινιδιά: Δυναμική καλλιέργεια, που απαιτεί υποστύλωση και τοποθέτηση μόνιμου συστήματος άρδευσης, κάτι το οποίο συνεπάγεται και μεγάλο κόστος εγκατάστασης (περίπου 2000 € /στρ ). Έχουν εγκατασταθεί ήδη πάνω από 150 στρ. με συνεχώς αυξανόμενη τάση.
  • Αμπέλια: Καλλιέργεια που απαιτεί υποστύλωση και τοποθέτηση μόνιμου συστήματος άρδευσης, κάτι το οποίο συνεπάγεται και μεγάλο κόστος εγκατάστασης (περίπου 2000 € /στρ ). Έχουν εγκατασταθεί 100 στρ. στην περιοχή.
  • Αμυγδαλές: Την τελευταία πενταετία έχουν εγκατασταθεί περίπου 15.000 αμυγδαλιές. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 500 στρ. μια νεοεισερχόμενη καλλιέργεια στην περιοχή με ενθαρρυντικά πρώτα στοιχεία.
  • Καρυδιές – Αχλαδιές: Περίπου από 50 στρ. ανά είδος.
  • Σπαράγγια: Καλλιέργεια που εγκαταστάθηκε την άνοιξη του 2022 στην περιοχή και έχουν εγκατασταθεί ήδη εκατοντάδες στρέμματα.
Όλες οι παραπάνω καλλιέργειες απαιτούν εγκατεστημένα αρδευτικά συστήματα για την επιτυχή παραγωγή. Η απουσία άρδευσης θα καταστρέψει ολοκληρωτικά όχι μόνο την προσπάθεια αυτή αλλά και συνολικά την ποτιστική αγροτική παραγωγή της περιοχής του Δήμου Σουλίου, ενώ θα επιφέρει επιζήμιες συνέπειες και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς οικονομίας.
Τέλος, απειλούνται όλοι οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε Σχέδια Βελτίωσης, διότι, εξαιτίας της παύσης λειτουργίας του ΤΟΕΒ, κινδυνεύουν να απενταχθούν από προγράμματα, επιστρέφοντας τις οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν».

Read More »
28.000 στρέμματα του κάμπου της Παραμυθιάς εκπέμπουν SOS 28.000 στρέμματα του κάμπου της Παραμυθιάς εκπέμπουν SOS Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Κοπή πίτας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Κοπή πίτας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας
Read More »
Κοπή πίτας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Κοπή πίτας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ερώτηση στην Βουλή για τους ιδιοκτήτες γης στη λίμνη Χότκοβα από την “Ελληνική Λύση”

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ερώτηση στην Βουλή για τους ιδιοκτήτες γης στη λίμνη Χότκοβα από την “Ελληνική Λύση”


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος υπογράφει η Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοττούλου, Βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών με θέμα «Εμπαιγμός των ιδιοκτητών γης στην περίπτωση του υδροβιότοπου της λίμνης Χότκοβα, στην Θεσπρωτία».

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:
Σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την αντιμετώπιση των κατοίκων του Κοινοτικού Διαμερίσματος Γκρίκας, του Δήμου Σουλίου, στην Θεσπρωτία από τους αρμοδίους, ως προς τις ιδιοκτησίες τους, προκύπτει από το υλικό που σας παραθέτουμε ευθύς αμέσως και το οποίο αφορά στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Χότκοβα της Θεσπρωτίας. Ύστερα από τον αναδασμό του έτους 1928 και την διανομή γης στην περιοχή προς τους προγόνους των σημερινών καλλιεργητών (κυρίως καλαμποκιού και συναφών κηπευτικών) και έως το ήμισυ της δεκαετίας του 1960, οι ιδιοκτήτες εξακολουθούσαν να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να «πλημυρίζουν» την αγορά της Παραμυθιάς με πολλά αγροτικά προϊόντα. Όμως, το μεταναστευτικό κύμα των ετών που ακολούθησαν, σε συνδυασμό με τις δυσχερείς συνθήκες ζωής, οδήγησε σταδιακά στην εγκατάλειψη κάθε είδους δραστηριότητας, την στέρηση και ερήμωση της εκεί υπαίθρου, με τους αυτόχθονες νέους να εγκαταλείπουν κατά ομάδες την περιοχή για μια καλύτερη τύχη αλλού.
Την δεκαετία του 1980 οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κάνουν χρήση της γης τους, υπενοικιάζοντάς την σε καλλιεργητή (καλλιέργεια αραβόσιτου). Στις δε αρχές της επόμενης δεκαετίας, με πρωτοβουλία τοπικών παραγόντων και της τότε Νομαρχίας, ξεκίνησαν οι διαδικασίες μελέτης για βελτίωση του αρδευτικού έργου της λίμνης με την ενσωμάτωση ακόμη περισσοτέρων στρεμμάτων στο δίκτυο υδροπότισης. Επρόκειτο για μελέτη χωρίς παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, εναρμονισμένη με την βιοποικιλότητα που φιλοξενούσε, μέχρι την εποχή εκείνη, η λίμνη. Δυστυχώς, όμως, η κατασκευή του αρδευτικού της λίμνης έλαβε άλλη τροπή, διότι για ενταχθούν τα έργα της λίμνης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Νατούρα-2000», και εν αγνοία των ιδιοκτητών γης, περίπου 300 στρέμματα εντάχθηκαν στον υποτιθέμενο υδροβιότοπο (απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης τα 800 στρέμματα, με τα 500 εξ αυτών να είναι από παλαιοτάτων χρόνων υδροβιότοπος ως κοινοτική έκταση της Κρυσταλλοπηγής). Έτσι, η προηγούμενη μελέτη χάθηκε στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.
Ακολούθησε νέα μελέτη και δημοπράτηση του έργου, με τα έργα όμως να ξεκινούν, αλλά να μην περατώνονται, ως νέο «γεφύρι της Άρτας». Επιπλέον, οι εργασίες κατασκευής του αρδευτικού έργου, σύμφωνα με καταγγελίες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, δεν έγιναν όπως προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και ως εκ τούτου, στερούν από χιλιάδες ζώα και πουλιά το καταφύγιό τους. Ακόμη, με την κατασκευή δρόμου κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της λίμνης, στα ριζά του τοπικού βουνού, απομονώθηκε η υγροτοπική εκείνη πλευρά, όπου επίσης, πουλιά και ζώα εύρισκαν καταφύγιο για την αναπαραγωγή τους. Αποτέλεσμα των επιχωματώσεων ήταν και οι δύο από τις τρεις «χωνεύτρες», που υπήρχαν στα ριζά του βουνού, να έχουν. κλείσει.
Κατά καιρούς, οι όποιες παραστάσεις εκπροσώπων των ντόπιων ιδιοκτητών γης στους εκάστοτε νομάρχες και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχες, οι οποίες έγιναν με σκοπό το να προκόψουν αποζημιώσεις, δεν οδήγησαν πουθενά, παρά τις ρητές υποσχέσεις των υπευθύνων. 

Εν γένει, τα αιτήματα των ιδιοκτητών γης στην ανωτέρω περιοχή είναι:
α) Η λήψη αποζημίωσης για τα συγκεκριμένα στρέμματα που δεσμεύτηκαν εν αγνοία τους και
β) Το να δοθεί λύση για τα καλλιεργήσιμα κτήματα που πρόκειται να χαρακτηριστούν ως υδροβιότοπος (είτε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη έκταση στον προβλεπόμενο αναδασμό, είτε να δοθεί η αντίστοιχη γη σε άλλο σημείο, είτε να αποζημιωθούν). Αν και η οικεία Περιφέρεια έχει αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των ανωτέρω ιδιοκτητών, όπως πληροφορούμαστε, παρ’ όλα αυτά, το όλο θέμα δεν προωθείται προς οριστική επίλυση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να μελετήσετε το παραπάνω ήδη χρονίζον ζήτημα, αναφορικά με τα προαναφερόμενα αιτήματα των ιδιοκτητών γης στον ως άνω περιβάλλοντα χώρο της λίμνης Χότκοβα, της Θεσπρωτίας και να προωθήσετε μια δίκαιη, βιώσιμη και οριστική επίλυση των προβλημάτων των τελευταίων, προς όφελος, τόσο των ιδίων, όσο και της ευρύτερης περιοχής, που χρειάζεται την ανάπτυξη μιας ντόπιας πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής;
Read More »
Ερώτηση στην Βουλή για τους ιδιοκτήτες γης στη λίμνη Χότκοβα από την “Ελληνική Λύση” Ερώτηση στην Βουλή για τους ιδιοκτήτες γης στη λίμνη Χότκοβα από την “Ελληνική Λύση” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου


Την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου, την δωρεάν διανομή τροφίμων τους δικαιούχους του προγράμματος για τον Ιανουάριο.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί απο τις 10:00 π.μ έως 02:00 μ.μ.

Το πακέτο περιέχει:
Γάλατα (τρία τεμάχια)
Ζυμαρικά (δυο συσκευασίες)
Σάλτσα ντομάτας
Χυμό (1,5 lt)
Αλεύρι (2 κιλά)
Αλάτι
Ρύζι (500 γρ.)
Φακές (500γρ.)
Φασόλια ξερά ( 500γρ.)
Μπισκότα

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον διπλή ποσότητα των τροφίμων.
Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Διοικητικό Πρωτοδικείο | Στα Ιωάννινα μεταφέρονται οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας από την Κέρκυρα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Διοικητικό Πρωτοδικείο | Στα Ιωάννινα μεταφέρονται οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας από την Κέρκυρα


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Χωροταξική αναδιάταξη των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, την οργάνωση της τηλεματικής συνεδρίασης και την ίδρυση δικαστικών σταθμών τηλεματικής».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιτροπή για την παρακολούθηση της υλοποίησης του νέου δικαστικού χάρτη, εναρμονίζεται η τοπική αρμοδιότητα των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων με την ισχύουσα διοικητική διαίρεση των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με αυτό, στην περιφέρεια του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων έχει έδρα τα Ιωάννινα, εμπίπτουν οι δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης. Ως μεταβατικές έδρες ορίζονται η Άρτα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Άρτας, η Πρέβεζα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Πρέβεζας και η Ηγουμενίτσα, στην οποία εκδικάζονται οι υποθέσεις των Δήμων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μέχρι και σήμερα οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας εμπίπτουν στην Κέρκυρα, ενώ μετά την ψήφιση του νόμου, θα εμπίπτουν στα Ιωάννινα.
Read More »
Διοικητικό Πρωτοδικείο | Στα Ιωάννινα μεταφέρονται οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας από την Κέρκυρα Διοικητικό Πρωτοδικείο | Στα Ιωάννινα μεταφέρονται οι υποθέσεις της Θεσπρωτίας από την Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ζητούνται υπάλληλοι για ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ζητούνται υπάλληλοι για ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων


Το ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ΖΗΤΑΕΙ καμαριέρες για τη σεζόν Μάιος-Οκτώβριος 2023.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ πλήρης απασχόληση με πολύ ικανοποιητικό μισθό, ασφάλιση, πλήρη δώρα και επιδόματα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ οικογενειακό και συνεργασίας.

Πληροφορίες:
Λ. ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ
6936772956-53
Read More »
Ζητούνται υπάλληλοι για ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων Ζητούνται υπάλληλοι για ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Θεσπρωτία


ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
Υπουργό κο Κώστα Καραμανλή

Αξιότιμε κε Υπουργέ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναστολή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Ηγουμενίτσα, η Θεσπρωτία διαθέτει πλέον μόνο ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ το οποίο δεν διαθέτει την σχετική άδεια για την εξέταση επαγγελματικών οχημάτων άνω των 3,5τόνων.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή:
έντονα αγροτική, με μεγάλο αριθμό φορτηγών οχημάτων που διακινούν τα αγροτικά τους προϊόντα,
που λόγω του σύγχρονου λιμένα Ηγουμενίτσας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ προδιαγράφεται ως ένας μελλοντικό κόμβος logistics
με αυξημένο το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση των οχημάτων μεταφοράς (λεωφορείων)
με τεράστια προβλήματα επιβίωσης των εμπορικών επιχειρήσεων διανομής προϊόντων και αγαθών έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα με συνέπειες σχεδόν στο σύνολο της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων άνω των 3,5 τόνων (αγροτικά, φορτηγά και λεωφορεία που συνολικά αριθμούν σε χιλιάδες) οφείλουν πλέον να μεταβούν σε ειδικά αδειοδοτημένα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ σε άλλους νομούς εκτός Θεσπρωτίας για τον έλεγχο των οχημάτων τους με άμεσο αποτέλεσμα:
- την αύξηση των δαπανών τους λόγω μετακίνησης σε άλλο νομό, συνυπολογίζοντας την πιθανή επανεξέταση που σημαίνει νέο κόστος,
- την μεταφορά εργασιών συντήρησης και μικροεπισκευής που πλέον θα πρέπει να πραγματοποιείται όχι στους υπάρχοντες συνεργάτες τους στην Θεσπρωτία αλλά εκτός αυτής,
- την άνευ λόγου ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών οχημάτων
- και κυρίως την απώλεια τουλάχιστον μίας εργάσιμης ημέρας για την ολοκλήρωση του τεχνικού ελέγχου του οχήματός τους.

Κε Υπουργέ
Η επιχειρηματική κοινότητα έχει πραγματική ανάγκη άμεσης στήριξής της και όχι την δημιουργία νέων προσχωμάτων κι επιβαρύνσεων.
Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα αυτού του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προστεθεί στην ακριτική περιοχή της Θεσπρωτίας, δίνοντας λύση στο ανακύψαν πρόβλημα που θα ταλαιπωρήσει το προσεχές διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Θεσπρωτία Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου για την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Σουλίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την τραγωδία που συνέβη στην Τουρκία και τη Συρία.
Στέκεται αλληλέγγυος στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από το φονικό σεισμό.
Ενημερώνουμε ότι δια του Κέντρου Κοινότητας, μέχρι και την Πέμπτη 09/02/2023 θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία εν συνεχεία θα αποσταλούν στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, και με έξοδα της ΚΕΔΕ το υλικό από όλους τους δήμους θα συγκεντρωθεί και θα αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Ειδικότερα οι προσφορές να αφορούν στις εξής κατηγορίες ειδών :Κουβέρτες, παπλώματα
Σκηνές
Ιατροφαρμακευτικό υλικό
Κλινοσκεπάσματα

Παρακαλούνται οι πολίτες να τα παραδίδουν σε καλή κατάσταση.
Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο κτήριο του Κέντρου Κοινότητας, Κ. Καραμανλή 179, Δημαρχιακό Μέγαρο, Παραμυθιά (στο ισόγειο).
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, τηλ.:2666360137 – 2666360138.
Read More »
Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Σουλίου Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία από το Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριάΑπό την Δ/νση Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουμε ότι, βάσει του ΦΕΚ 276/23/1/2023 σχετικά με το <<εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος >> , έχει δοθεί παράταση για της ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών που αποσυνδέθηκαν ή έχουν αποσυνδεθεί από τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 31/12/2022 και παραμένουν αποσυνδεμένη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που ορίζεται στους ν.4508/2017 ,ν.6302/29/12/2021,ν.2567/24/5/2022,ν.276/23/1/2023.

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενεργείας υποβάλουν αίτηση προς τον αρμόδιο κατά τόπο Δήμο ,η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία.
Η ανωτέρω αίτηση υποβάλλεται από τους καταναλωτές προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Μαζί με την αίτηση τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν την τελευταία δήλωση εισοδήματος (Ε1), το Ε9, το εκκαθαριστικό εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α εφόσον υπάρχει άτομο ή άτομα με αναπηρία άνω του 67 % και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, για την ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ :

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ


Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά


Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει τους δημότες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ότι υπάρχει η δυνατότητα επανασύνδεσης τους στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τη δημοσίευση της αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/7422/130/2023 (ΦΕΚ276/Β/23-01-2023) Υπουργικής Απόφασης.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:
Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31/12/2022.
Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 15/2/2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΥΑ.
Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020)

Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του N. 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.
Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιολογητικά μεταβολής των παραπάνω. Σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία, προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που τεκμηριώνει την μεταβολή.

Επισημαίνονται τα εξής:
Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου. Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ειδική αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Κέντρο Κοινότητας Δ.Σουλίου ή απευθείας στο πρωτόκολλο του Δ.Σουλίου (Κ.Καραμανλή 179, Παραμυθιά, Δημαρχειακό Μέγαρο) μαζί με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
Κέντρο Κοινότητας : 2666360137 – 2666360138
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Ο Δήμος Σουλίου για το ειδικό βοήθημα και επανασύνδεση ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Προμήθεια νέου οχήματος στο Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Προμήθεια νέου οχήματος στο Δήμο Φιλιατών


Ένα νέο σύγχρονο όχημα προμηθεύτηκε ο Δήμος Φιλιατών από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" αξίας 31.200€ και το διέθεσε στο τμήμα Ύδρευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας για άμεση και ευκολότερη πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές του Δήμου.

Σκοπός της Δημοτικής αρχής είναι να ανανεωθεί ο στόλος οχημάτων του Δήμου μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών.

Read More »
Προμήθεια νέου οχήματος στο Δήμο Φιλιατών Προμήθεια νέου οχήματος στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Νέο περιστατικό με Ιταλούς κυνηγούς στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Νέο περιστατικό με Ιταλούς κυνηγούς στη Θεσπρωτία
 

Μια ακόμα περίπτωση άσκησης παράνομης θήρας στα χωριά της Θεσπρωτία (η 3η τις τελευταίες ημέρες) απασχόλησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Στην Γκρίκα Παραμυθιάς, σε έλεγχο κλιμακίου της Θηροφυλακής, σε μία ομάδα δέκα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων, διαπιστώθηκε μία περίπτωση, στην οποία ένα άτομο ασκούσε θήρα με χρήση παραποιημένου όπλου.
Το κυνηγετικό όπλο, διαπιστώθηκε πως έφερε τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη έναντι τριών όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, όπως επίσης και η άδεια θήρας.
Read More »
Νέο περιστατικό με Ιταλούς κυνηγούς στη Θεσπρωτία Νέο περιστατικό με Ιταλούς κυνηγούς στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με τους μαθητές της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με τους μαθητές της Ηγουμενίτσας


Παρέα με τους μαθητές του 1ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας γιόρτασε φέτος στις 2 Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Ενενήντα μαθητές των δύο σχολείων επισκέφθηκαν τον υγρότοπο Βατάτσα, στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, όπου ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Μονάδας για τη χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής και για την οικολογική αξία των υγροτόπων, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια και κιάλια διάφορα είδη ορνιθοπανίδας, όπως φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους, κορμοράνους, και διάφορα είδη παπιών, όπως κιρκίρια, βαρβάρες και πρασινοκέφαλες.
Το σύστημα λιμνοθαλασσών του ποταμού Καλαμά είναι ανάμερα στα πιο σημαντικά ρηχά, ημίκλειστα παράκτια οικοσυστήματα στην βορειοδυτική Ελλάδα και περιλαμβάνει τις λιμνοθάλασσες Βόντα, Καλάγκα, Βατάτσα, Αλυκές, Λούτσα - Παπαδιά και Ρηχό.
Η λιμνοθάλασσα Βατάτσα αποτελεί μέρος του εκβολικού συστήματος του ποταμού Καλαμά νότια της παλαιάς κοίτης του. Φιλοξενεί δεκάδες είδη πανίδας μεταξύ των οποίων η παγκοσμίως απειλούμενη βαλτόπαπια και πλήθος χηνόμορφων που τρέφονται σε αυτήν, ενώ εκατοντάδες φλαμίνγκο κουρνιάζουν σε ομάδες καθ΄ όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Η αξία των υγροτόπων
Οι υγρότοποι είναι πλούσιοι και ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή, τη γεωργία και την αλιεία. Λειτουργούν ως φυσικοί ταμιευτήρες που επιβραδύνουν την άνοδο του νερού μετά από έντονη βροχόπτωση αποτρέποντας τις πλημμύρες και διατηρώντας της ροές των ποταμών σε περιόδους ξηρασίας. Επίσης, οι υγρότοποι είναι οι καλύτερες αποθήκες άνθρακα στον πλανήτη, παίζοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ωστόσο, οι πιέσεις που δέχονται τα υγροτοπικά συστήματα είναι πολύ μεγάλες, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο χάνονται τρεις φορές πιο γρήγορα από τα δάση. Μάλιστα, τα τελευταία 50 χρόνια, έχει χαθεί το 35% των υγροτόπων του πλανήτη. Είναι σημαντικό να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τους υγροτόπους για να αντιστραφεί η ταχεία απώλειά τους και να ενθαρρυνθούν ενέργειες για την αποκατάσταση και τη διατήρηση αυτών των ζωτικών οικοσυστημάτων.Read More »
Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με τους μαθητές της Ηγουμενίτσας Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με τους μαθητές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας


Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσπρωτίας διοργανώνει Σχολή Ποδοσφαίρου , σύμφωνα με το άρθρο 47 του Συστήματος Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. υπό την αιγίδα και έγκριση ΚΕΔ/ΕΠΟ για την νέα χρονιά.
Καλούνται οι νέοι και νέες, από 16 έως 32 ετών (γεν. 2007 και μετά) που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να ονομαστούν Διαιτητές , να υποβάλουν τα δικαιολογητικά μέχρι 20/02/2023 στα γραφεία της ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Πλατεία Δημαρχείου- Κ. Κρύσταλλη 3), καθημερινά 9.30 -16.00 ή να τα στείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση e-mail : epsthep@gmail.com.
Πιθανή ημερομηνία έναρξης μαθημάτων, η Παρασκευή 24/02/2023 στην αίθουσα του ΣΔΠ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ (περίπου 12-15 μαθήματα).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Αίτηση με στοιχεία υποψηφίου
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Οι ανήλικοι, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, Υπεύθυνη Δήλωση με γραπτή συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
Πριν τη λήξη των μαθημάτων θα γίνουν εξετάσεις (test) φυσικής κατάστασης. Μέχρι τότε θα πρέπει να προσκομίσουν και τα παρακάτω:
4. Ιατρικές εξετάσεις από Καρδιολόγο και Οφθαλμίατρο.
5. Αντίγραφο ποινικού μητρώου
6. Τίτλο σπουδών (απολυτήριο Λυκείου – οι ανήλικοι Απολ. Γυμνασίου)

Θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις πάνω στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες από τον Υπεύθυνο της Σχολής Διαιτησίας κ. Τσιάκο Σπυρίδων – Τηλ . 6977590172. Πάρε μέρος στο Παιχνίδι!! Γίνε Διαιτητής!!
Read More »
Σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας Σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Επένδυση 10 εκατομμυρίων στο Καρβουνάρι για φαρμακευτική κάνναβη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Επένδυση 10 εκατομμυρίων στο Καρβουνάρι για φαρμακευτική κάνναβη


Στην Παραμυθιά και σε αγροτικές εκτάσεις του Καρβουναρίου ετοιμάζεται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο για την συγκεκριμένη επένδυση. Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο της Sitec Pharma, ύψους €10 εκατ., με την επιχορήγηση να αγγίζει τα € 3,47 εκατ.

Το σχέδιο αφορά τη δημιουργία μιας «νέας σύγχρονης καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και συγκεκριμένα αποξηραμένων ανθών κάνναβης για παρασκευή τσαγιού (πόσιμου διαλύματος)» – καλλιέργεια λιναριού, κάνναβης και ακατέργαστων ινωδών φυτών – σε έκταση 20.200 στρεμμάτων, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (αγρόκτημα Καρβουναρίου).

Η Sitec Pharma είναι μια ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία ανήκει (κατά 80%) στον επενδυτικό όμιλο inter.services GmbH.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Ημερησία» τη διανομή των προϊόντων της Sitec Pharma αναμένεται να αναλάβει από τα τέλη του 2023 – οπότε εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της μονάδας – μια άλλη θυγατρική της γερμανικής εταιρείας, η χονδρεμπορική φαρμακευτική, AstraPharma. Η εν λόγω εταιρεία έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την εισαγωγή και εμπορίου φαρμακευτικής κάνναβης.
Read More »
Επένδυση 10 εκατομμυρίων στο Καρβουνάρι για φαρμακευτική κάνναβη Επένδυση 10 εκατομμυρίων στο Καρβουνάρι για φαρμακευτική κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας 


Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30’ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων καταγραφής της Δημοτικής Περιουσίας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Παροχή γνώμης επί του σχεδίου ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και του σχεδίου ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
«Ενημέρωση για την υπ' αριθμ. 102/2022 απόφαση κατόπιν της ανακοπής που άσκησαν εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κατά της πράξης καταλογισμού εναντίον τους, για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών κατ' εφαρμογή του Ν.4354/2015 και συζήτηση για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης αυτής».
*Θέμα σύμφωνα με την διαδικασία του 1/3, τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Δημητρίου Θωμάς – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρησης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) «LEADER (ΤΑΠΤοΚ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 7/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 8/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 10/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών, για τη σύνταξη και υποβολή ενιαίου αιτήματος χαρακτηρισμού των τριών (3) Δήμων, ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΠΤΠΟΔ), βάσει Ν.4875/2021.
-Εισηγητής: Ελευθέριος Κώστας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση διενέργειας αναγκαστικών εκταφών στο Κοιμητήριο της Δ.Κ. Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12 του Κανονισμού Κοιμητηρίων.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Αστικού Δασυλλίου και Ανάδειξη Ενετικού Κάστρου».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Οικοδομικές Εργασίες στη Δ.Ε. Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Αγροτική Οδοποιία στον κάμπο Ν. Σελεύκειας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Έργα Προστασίας από Πλημμυρικά Φαινόμενα».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Λάκκας».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση της αριθμ. 5/2023 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού Καταστροφής Υλικού 2ου Δημοτικού Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης – Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 15 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρούμενων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID- 19 ( άρθρο 78 του Ν. 4954/2022) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος ( Ε.Δ.Π.) LEADER (ΤΑΠΤοΚ- ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) >> του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

2. «Συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής δημοσίων συμβάσεων έτους 2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ και άρθρο 189 παρ.7».
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

3. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) διάρκεις (3) μηνών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

4. Αίτημα για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ανταποδοτικού χαρακτήρα.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5. Πολυετής προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2024-2027.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

6. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών για την σύνταξη και υποβολή ενιαίου αιτήματος των τριών Δήμων προς το Υπουργείο Τουρισμού περί δυνατότητας μιας περιοχής , ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΠΤΠΟΔ).
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου


Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, την 13η Φεβρουαρίου 2023 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 ,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
ΘΕΜΑ 1ο 
Λήψη απόφασης για έγκριση του πολυετούς προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Σουλίου (2024-2027).
Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης

ΘΕΜΑ 2ο 
Α΄ Κατανομή πιστώσεως ποσού 47.145,00 € έτους 2023 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης

ΘΕΜΑ 3ο 
Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 4ο 
Χορήγηση 12ης παράτασης του έργου: «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΤΟΡΟΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών, για τη σύνταξη και υποβολή ενιαίου αιτήματος χαρακτηρισμού των τριών (3) Δήμων, ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΠΤΠΟΔ), βάσει του Ν.4875/2021.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
Αθανασίου Νικόλαος
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Φιλιατών


Στα πλαίσια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κ.Ε.Δ.Ε. στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία, ο δήμος Φιλιατών θα συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικούς ορούς κ.α.), σκηνές, κλινοσκεπάσματα, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.α.), βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, είδη βρεφικής φροντίδας και είδη ατομικής υγιεινής στο Δημαρχείο Φιλιατών έως και την Δευτέρα 13/2/2023 και ώρα 15:00.
Read More »
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Φιλιατών Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Νεανική επιχειρηματικότητα με επιχορήγηση 14.800 ευρώ | Ξεκινούν αιτήσεις

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Νεανική επιχειρηματικότητα με επιχορήγηση 14.800 ευρώ | Ξεκινούν αιτήσεις


Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».
Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:
1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
2η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
3η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr
Read More »
Νεανική επιχειρηματικότητα με επιχορήγηση 14.800 ευρώ | Ξεκινούν αιτήσεις Νεανική επιχειρηματικότητα με επιχορήγηση 14.800 ευρώ | Ξεκινούν αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Στα 51,3 εκατ. το πακέτο των αποζημιώσεων σε αλιεία και υδατοκαλλιέργεια

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Στα 51,3 εκατ. το πακέτο των αποζημιώσεων σε αλιεία και υδατοκαλλιέργεια


Στα 51.335.000 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό για την στήριξη των επιχειρήσεων στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο της Δράσης 2, Μέτρου 3.4.3 του ΕΠΑλΘ 2014-2020.

Η χρηματική αποζημίωση αφορά στη στήριξη των φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς, η οποία προκλήθηκε από τη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα των δυο κλάδων.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι άμεση, βάσει της ημερομηνίας και ώρας οριστικοποίησης της υποβολής της αίτησης του δικαιούχου.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκδίδονται τμηματικά οι Αποφάσεις Ένταξης ή Απόρριψης και στη συνέχεια ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης που τυγχάνουν θετικής αξιολόγησης και ένταξης, θεωρούνται ταυτόχρονα ότι είναι και αιτήσεις πληρωμής, επομένως δεν απαιτείται η υποβολή ξεχωριστής αίτησης πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων.

Η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση apozimiosi-metro343.alieia.gr, έως και τις 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 μ.μ.
Read More »
Στα 51,3 εκατ. το πακέτο των αποζημιώσεων σε αλιεία και υδατοκαλλιέργεια Στα 51,3 εκατ. το πακέτο των αποζημιώσεων σε αλιεία και υδατοκαλλιέργεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών


Για δεύτερη διαδοχική χρονιά συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διεθνή έκθεση BRUSSELS TRAVEL FESTIVAL (πρώην Salon des Vacances), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου 2023. Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και από τα μέλη της αποστολής προτάχθηκε η προβολή της Ηπείρου ως «προορισμός τεσσάρων (4) εποχών».
Το Βέλγιο, για την Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί μια νέα αγορά – στόχο, μετά από αυτή της Ολλανδίας, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της ταιριάζουν με όσα μπορεί να τους προσφέρει η Ήπειρος.
Αυτό αποτυπώθηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξε ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών που ζήτησε πληροφορίες και ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας, στο οποίο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με tour operators και δημοσιογράφους που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε διεθνή μέσα Ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου, το οποίο προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια στα Ιωάννινα.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ BENELUX κ. Άντζελα Τζίφα, αλλά και πολλοί Ηπειρώτες που ζουν στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν η κ. Ιουλία Μαρκούλα Διευθύντρια Τουρισμού, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, στην οποία είχαν προσκληθεί τα μέλη της αποστολής. Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, όσο και ο Έλληνας Πρόξενος στο Βέλγιο κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, στους χαιρετισμούς τους εξήραν τα σημαντικά βήματα που γίνονται από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο, ως και σε γειτονικές χώρες.
Η κ. Ι. Μαρκούλα μεταφέροντας το χαιρετισμό και τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, βράβευσε εκ μέρους της Περιφέρειας για την συνεισφορά τους στην προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο, δύο νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, την κ. Βασιλική Νάτσιου και τον κ. Κωνσταντίνο Ντιναλέξη.
Read More »
Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Οριστικός ανάδοχος για τα έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίαση της  κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα «έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου» (ή αλλιώς ρέμα Λαδοχωρίου) Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία θα εκτελέσει η ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
Το έργο με προϋπολογισμό 4.180.000 € είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, από το ύψος της Περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και κατάντη μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής».
Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ρέμα περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και Λεκανών απορροής ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

Επίσης η Ο.Ε. κατακύρωσε και τους διαγωνισμούς των έργων:
Κατασκευή νέας γέφυρας στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατία Οδός και Πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)», προϋπολογισμού 320.000. Οριστικός ανάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
«Επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 €. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
«Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 217.500. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.
«Καθαρισμός – άρση προσχώσεων ρεμάτων και τάφρων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 450.000,00 με ΦΠΑ.. Ανάδοχος: «ΜΠΕΖΑΛΗΣ ΓΕΩ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»
«Έργα αντιστηρίξεων, άρσης καταπτώσεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 243.638,70. Ανάδοχος: Ιωάννης Καραμπιτάνης
«Άμεση εγκατάσταση δικτύου ψύξης – θέρμανσης και εξαερισμού του εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου», προϋπολογισμού 135.000 €. Ανάδοχος: Έντι Ράφτης.
Read More »
Οριστικός ανάδοχος για τα έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας Οριστικός ανάδοχος για τα έργα διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 03-02-2023 η εκδήλωση νομικής πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε) στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Εξειδικευμένοι Νομικοί του ΙΝ.Ε- Γ.Σ.Ε.Ε υποδέχτηκαν, κατέγραψαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις επόμενες ημέρες απαντήσεις σε εργαζόμενους και άνεργους που προσήλθαν στην εκδήλωση.

Τέθηκαν σε προσωπικό επίπεδο ερωτήματα και προβληματισμοί σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα όλων των ταμείων (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κ.α.) καθώς και για τα ζητήματα εργατικού δικαίου(συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κ.α.).

Ως Κέντρο Κοινότητας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, τους Νομικούς συνεργάτες της ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε, το ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας και τους πολίτες που προσήλθαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για Εργαζόμενους και Άνεργους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, συγκλονισμένος από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια, για τη στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από την τεράστια καταστροφή. 

Πιο συγκεκριμένα:
- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
- Σκηνές

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 09:00 έως τις 14:00 στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 26650 21438
Read More »
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από το Δήμο Ηγουμενίτσας Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Προσοχή σε απάτες με πρόφαση επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Προσοχή σε απάτες με πρόφαση επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Το τελευταίο διάστημα έγιναν αναφορές για κακόβουλες ενέργειες ψεύτικης τηλεφωνικής επικοινωνίας ή/και παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με θέμα ότι δικαιούστε επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνιστά να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή τηλεφωνικές κλήσεις ή παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.
Read More »
Προσοχή σε απάτες με πρόφαση επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας Προσοχή σε απάτες με πρόφαση επιστροφή χρημάτων από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Ρεμπέτικη βραδιά την Παρασκευή στo Family Tavern στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023
Ρεμπέτικη βραδιά την Παρασκευή στo Family Tavern στο Μαυρούδι ΗγουμενίτσαςRead More »
Ρεμπέτικη βραδιά την Παρασκευή στo Family Tavern στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Ρεμπέτικη βραδιά την Παρασκευή στo Family Tavern στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Σελίδες