Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016


Η τράπεζα αίματος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου την Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016 θα διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». 
Η εθελοντική αιμοδοσία για την πόλη των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του 1ου Π.Σ.Ιωαννίνων από Ω:/09:00 έως Ω:/13:00 και στις υπόλοιπες πόλεις στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της Ηπείρου για λογαριασμό της τράπεζας αίματος Πυροσβεστών Ηπείρου. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων Συναδέλφων ή μελών των οικογενειών. 
Για την Επιτροπή Τράπεζας Αίματος, 
Ο Πρόεδρος 
Στύλιος Β. Γεώργιο

 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Νεκρός 31χρονος κυνηγός από τα πυρά φίλου του

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016

Νεκρός από τα πυρά κυνηγού φίλου του, έπεσε 31χρονος που  είχε πάει για κυνήγι,την ώρα που βρίσκονταν στην περιοχή Άνω Πουρνάρια,στην Σταρτίνιστα του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κυνηγοί βρίσκονταν στο σημείο εκείνο έχοντας στήσει καρτέρι για αγριογούρουνο και ο νεαρός   χτυπήθηκε από τα πυρά 55χρονου φίλου του,ο όποιος νόμιζε πως πυροβόλησε αγριογούρουνο.Άμεσα ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο 55χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς,οι όποιοι και διεξάγουν έρευνα.

Read More »
Νεκρός 31χρονος κυνηγός από τα πυρά φίλου του Νεκρός 31χρονος κυνηγός από τα πυρά φίλου του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Δείτε την αστρολογική εκπομπή "Έχεις Άστρο" με καλεσμένο τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016


Read More »
Δείτε την αστρολογική εκπομπή "Έχεις Άστρο" με καλεσμένο τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Δείτε την αστρολογική εκπομπή "Έχεις Άστρο" με καλεσμένο τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες 1940: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Colonnello Roberto Giovani

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016


Φιλιάτες 30η Οκτωβρίου 1940, σκοτώθηκε ο συνταγματάρχης της «SIENA» ROBERTO GIOVANI

(να τι γράφει στο ημερολόγιο του ο Ιταλός υπαξιωματικός Φερντινάντο Καμπιόνε)

… «Έξαφνα το βράδυ, σαν κεραυνός σε καθαρό ουρανό, έρχεται η ανακοίνωση ότι σκοτώθηκε στους Φιλιάτες ο διοικητής του 32ου συντάγματος. Αποτελεί σημαντικότατη απώλεια ο θάνατός του κατά την αρχική φάση των επιχειρήσεων, γιατί στερεί το σύνταγμα του γέρου διοικητού εκτιμώμενου και αγαπώμενου από τους υφισταμένους του, ιδίως από τους στρατιώτες. Ο συνταγματάρχης είχε πάει στο παρατηρητήριο του πυροβολικού για να εξετάσει ο ίδιος από πού προήρχετο η βολή μίας εχθρικής πυροβολαρχίας, η οποία παρενοχλούσε τα στρατεύματα τα συγκεντρωθέντα στους Φιλιάτες. Εκεί στο παρατηρητήριο τον πέτυχε μια εχθρική οβίδα και τον κομμάτιασε. Ήταν ο μόνος αξιωματικός που έπεσε κατά την πρώτη φάση των επιχειρήσεων. Ο θάνατός του προκάλεσε γενική και ειλικρινή θλίψη, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη, γιατί το τραγικό γεγονός επήλθε ενώ τόσο λαμπρά εξελισσόταν οι επιχειρήσεις.»

Σ.Ιστοσελίδας: Οι Ιταλοί είχαν θάψει τους νεκρούς τους στου «ΤΑΚΑ» και είχαν φτιάξει εκεί νεκροταφείο και μαρμάρινο μνημείο για τον συνταγματάρχη. Αργότερα πήραν τα οστά τους στον Ιταλία. Όπως μας έλεγε ο αείμνηστος δάσκαλος Βασίλης Τσώνης- που μας πήγαινε συχνά στο Ιταλικό κενοτάφιο στου ΤΑΚΑ- η βόμβα έπεσε μέσα στο καζάνι που βράζανε μακαρόνια, την ώρα που δοκίμαζε ο συνταγματάρχης. Η βόμβα είχε ριχτεί απο το Ελληνικό πυροβολικό απο την περιοχή της Ντούλκας κι απο τότε οι Ιταλοί έλεγαν no faca Dulka, δηλαδή να μην έχετε φάτσα τη Ντούλκα- το τραπεζοειδές βουνό του Παραποτάμου. Το μαρμάρινο μνημείο υπάρχει ακόμη- μήπως θα έπρεπε να πάρει μια θέση σε εμφανές σημείο της πόλης να θυμίζει την ιστορία; 


 
Read More »
Φιλιάτες 1940: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Colonnello Roberto Giovani  Φιλιάτες 1940: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο Colonnello Roberto Giovani Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Ένταξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Ηγουμενίτσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016Το ΝΠΔΔ «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός» εντάχθηκε ως δικαιούχος στην Πράξη με Τίτλο «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας» και Κωδικό ΟΠΣ 5001340 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, των δυο Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός (ΠΑΚΠΠΟ) του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για δύο (2) Δομές που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαταριάς και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας και υλοποιούνται από το 2013 στα πλαίσια της Δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της αποσχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΚΤ την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. 
Αντικείμενο είναι η παροχή από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. 
Η πράξη θα παρέχει υπηρεσίες σε 50 ωφελούμενους σε δύο περιφερειακές δομές, στην Πλαταριά και την Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες: Στέρτσου Ευφροσύνη, Τηλ.: 2665360018,
Email: frostertsou@1345.syzefxis.gov.gr


Read More »
Ένταξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Ηγουμενίτσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Ένταξη των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Ηγουμενίτσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμμου Σουλίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 2 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης
  1. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2016
  2. Διάθεση πίστωσης για : «Καθαρισμός ρεμάτων».
  3. Διάθεση πιστώσεων.
Η Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε.
Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα

 
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμμου Σουλίου Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη άμεσα 30χρονος για απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα, προχθές (28-10-2016) αργά το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 30χρονος δράστης αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου και στη συνέχεια εισήλθε σε αυτό από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του χώρου του υπνοδωματίου έγινε αντιληπτός από τον 60χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και αφού τον απείλησε με κατσαβίδι, τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι ενώ κατά την καταρρίχησή του από το μπαλκόνι τραυματίστηκε στο χέρι.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (505) ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση κλοπών.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου εξακριβωθεί πλήρως η δράση του.

Read More »
Συνελήφθη άμεσα 30χρονος για απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα Συνελήφθη άμεσα 30χρονος για απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016


Δύο (02) αλλοδαποί, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αντίστοιχα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν, ο 19χρονος ταξιδιωτικό έγγραφο στο οποίο η σελίδα με τα στοιχεία του κατόχου ήταν πλαστή και ο 21χρονος, πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

 
Read More »
Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συλλήψεις δύο αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες