493 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
493 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 77
ΠΕ Θεσπρωτίας 65
ΠΕ Ιωαννίνων 277
ΠΕ Πρέβεζας 74

Read More »
493 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 493 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Σήμερα ο φιλικός αγώνας προς τιμή του Χουάν Ραμόν Ρότσα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Σήμερα ο φιλικός αγώνας προς τιμή του Χουάν Ραμόν Ρότσα Read More »
Σήμερα ο φιλικός αγώνας προς τιμή του Χουάν Ραμόν Ρότσα Σήμερα ο φιλικός αγώνας προς τιμή του Χουάν Ραμόν Ρότσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Οι 35 αντιπρόσωποι από τη Θεσπρωτία στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
Οι 35 αντιπρόσωποι από τη Θεσπρωτία στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 3 Απριλίου, η προσυνεδριακή διαδικασία, με την εκλογή των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα διεξαχθεί από 14 μέχρι 17 Απριλίου στο γήπεδο Taekwondo στο Π. Φάληρο στην Αθήνα. Τόσο στις Συνελεύσεις που προηγήθηκαν, τον πλούσιο και σε βάθος διάλογο που διεξήχθη, όσο και στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 2 και 3 Απριλίου, η συμμετοχή των μελών ήταν ιδιαίτερα μαζική, με αποτέλεσμα την εκλογή του μέγιστου αριθμού των 35 αντιπροσώπων, από τις τρεις Οργανώσεις Μελών του Νομού Θεσπρωτίας.

Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα είναι συνέδριο συνέχειας και τομής που θα θέσει τις βάσεις για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με την κοινωνία στην Πρώτη Γραμμή. Για ένα κόμμα μαζικό, δημοκρατικό, ανανεωμένο στελεχιακά, ελκυστικό λειτουργικά και ισχυρό, ικανό να εμπνεύσει την κοινωνία, για τη μεγάλη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία σε μια περίοδο που, δυστυχώς, εκ νέου χειμάζεται.

Ν.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)
1 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
2 ΒΑΛΑΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
3 ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΩΝΟΡΑ
4 ΓΙΩΓΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
5 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ
6 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
7 ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
8 ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
9 ΚΟΥΛΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
10 ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
11 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
12 ΛΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
13 ΛΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
14 ΜΑΥΡΟΜΥΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
15 ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16 ΜΠΑΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
17 ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
18 ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
19 ΜΥΛΩΝΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
20 ΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
21 ΝΤΑΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
22 ΝΤΑΝΗΣ ΦΩΚΙΩΝ
23 ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
24 ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛAΪA
25 ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
26 ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
27 ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
28 ΡΑΠΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
29 ΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30 ΤΖΟΜΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
31 ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΣΤΥΡΟΠΗ
32 ΦΛΙΝΔΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
33 ΦΩΤΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
34 ΧΙΣΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
35 ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Read More »
Οι 35 αντιπρόσωποι από τη Θεσπρωτία στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Οι 35 αντιπρόσωποι από τη Θεσπρωτία στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

83χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
83χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της


Τέλος στη ζωή της έβαλε μία ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό του Νομού Πρέβεζας. Την 83χρονη βρήκε κρεμασμένη μέσα στο σπίτι τους συγγενικό της πρόσωπο.

Κλήθηκε αστυνομία και ασθενοφόρο για την 83χρονη όμως ήταν ήδη αργά.

Read More »
83χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της 83χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Γιάννης Παππάς

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Γιάννης Παππάς


Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών 2022.
Αναλυτικά κατά τις κρίσεις Αστυνομίας 2022, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα την 1 Απριλίου 2022 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ 755 – 01.04.2022, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 και της παρ. 5 του άρθρου 33 του π.δ. 24/1997, μετά από πρόταση του Υπουργού και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη,  σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 10, της περ. β’της παρ. 1 του άρθρου 29 , της παρ. 1 του άρθρου 38 και της παρ. 1 του άρθρου 40 και του π.δ. 24/1997, προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, ο σημερινός διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ιωάννης Παππάς.
Του ευχόμαστε κάθε υπηρεσιακή ανέλιξη. 
Read More »
Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Γιάννης Παππάς Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Γιάννης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Οι υποψήφιοι της παράταξης "ENOTHTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" για τις εκλογές της Πανηπειρωτικής

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
Οι υποψήφιοι της παράταξης "ENOTHTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" για τις εκλογές της Πανηπειρωτικής


Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες.
Οι επικείμενες εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, 11 Απριλίου 2022, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν την ιδιαιτερότητα ότι γίνονται χωρίς ακόμη να έχουμε εξέλθει από τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η δοκιμασία του κορωνοϊού, μάς δυνάμωσε ουσιαστικά και θα συνεχίσουμε, με τη θέληση και την εντολή σας, το έργο μας. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι πως λειτουργήσαμε με απόλυτη δημοκρατικότητα, συνέπεια και διαφάνεια στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των αποφάσεων.
Το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» «αφουγκράζεται» τα προβλήματα της Ηπείρου, «ακουμπά» τις ευγενείς παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και «καθοδηγείται» από την αγάπη προς την παράδοση. Ηπειρώτες με αξιόλογη κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δράση εγγυώνται για μια αξιόμαχη δύναμη και ασφαλή συνέχεια ενός αγώνα για το καλό της Πανηπειρωτικής και της Ηπείρου.
Εργάτες, αληθινοί με αγάπη και πάθος για τη γενέτειρα, χωρίς καμιά υστεροβουλία και προκατάληψη, με μόνο χρώμα το πύρωμα της καρδιάς μας για την πατρίδα, την Ήπειρο. Με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα καταφέραμε και επανεκδώσαμε την εφημερίδα μας «Πανηπειρωτική» που είχε σιγήσει για 20 ολόκληρα χρόνια και η επανακυκλοφορία της ήταν ο καημός, ο στόχος και η υπόσχεση κάθε διοικητικού συμβουλίου. Και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, λόγω κορωνοϊού, υψώσαμε ανάστημα και διατηρήσαμε στο ακέραιο θεσμούς κατοχυρωμένους για 40 και πάνω χρόνια από τη λειτουργία της Πανηπειρωτικής.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
Οι εκλογές που θα γίνουν στις 11 Απριλίου 2022 συνιστούν την ύψιστη πράξη των αντιπροσώπων που δεν αφίσταται, φυσικά, της ελληνικής και παγκόσμιας πραγματικότητας. Η Πανηπειρωτική όμως δεν χρωματίζεται και δεν μπορεί να γίνει ο δίαυλος για όποια κομματική ανταπόκριση. Με πολιτική κρίση και με Ηπειρώτικο πάθος ζητάμε όλοι οι αντιπρόσωποι να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα μας που κυριαρχείται από την Ήπειρο, την Ηπειρώτικη παράδοση και την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ».Read More »
Οι υποψήφιοι της παράταξης "ENOTHTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" για τις εκλογές της Πανηπειρωτικής Οι υποψήφιοι της παράταξης "ENOTHTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" για τις εκλογές της Πανηπειρωτικής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της Τετάρτης

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της Τετάρτης


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00πμ

Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς!
Συνάδελφοι-σσες, και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι αυξήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, το αέριο και σε όλα τα βασικά προϊόντα σάρωναν τους έτσι και αλλιώς χαμηλούς μισθούς μας. Μόνο την τελευταία χρονιά οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι 10% και ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5%. Με αφορμή την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, νέα βάρη φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων με τις καθημερινές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα. Ο πόλεμος είναι «ευκαιρία» για βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Αυτούς στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τα αντεργατικά μέτρα που πήραν, αυτούς στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.
Μετά τις μεγάλες ονομαστικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο, της περιόδου 2010-2012, και της συνεχής αύξησης και έντασης της φοροληστείας, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι για χρόνια και χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο απειλούνται με νέα μείωση μισθού με την κατάργηση του επιδόματος για επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.
Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούμε συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.
Συγκεκριμένα καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Η κυβέρνηση Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας. Έτσι, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι που εργάζονται κι επανδρώνουν αυτές τις υπηρεσίες χρησιμοποιούνται για ν΄ανακυκλωνουν την ανεργία και πετιούνται με αναλγησία στο δρόμο, απολύοντας τους, όχι επειδή δεν είναι απαραίτητοι, αλλά γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά θεωρείται «κόστος».
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων εργαζομένων.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο και το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους κι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων όπλων, των εφοπλιστών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.
Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα . Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών. Στον αγώνα των εργαζομένων.
Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!
Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της Τετάρτης Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της Τετάρτης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022 Rating: 5

Σελίδες