"Εγώ διέταξα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ) Της εθνικής συμφιλίωσης ... το "αριστερό" κάγκελο

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
"Εγώ διέταξα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ)
Της εθνικής συμφιλίωσης ... το "αριστερό" κάγκελοRead More »
"Εγώ διέταξα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ) Της εθνικής συμφιλίωσης ... το "αριστερό" κάγκελο "Εγώ διέταξα" (ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ)  Της εθνικής συμφιλίωσης ... το "αριστερό" κάγκελο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

ODYSSEY: Ανοιχτά καθημερινά υπό νέα διεύθυνση

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
ODYSSEY: Ανοιχτά καθημερινά υπό νέα διεύθυνσηΆνοιξε και είναι έτοιμο καθημερινά να σας εξυπηρετήσει, το cafe - bar ODYSSEY στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Απολαύστε το καφέ ή το ποτό σας, κάτω από την δροσερή σκιά των πλατάνων.

Τα βράδια απολαύστε το ποτό και τα κοκτέιλ σας, σε ένα ζεστό περιβάλλον, με τις πιο ψαγμένες μουσικές επιλογές.

Cafe bar ODYSSEY,
Κωστή Παλαμά 5 στην Ηγουμενίτσα
Υπό νέα διεύθυνση του Βασίλη Γκιόκα
Read More »
ODYSSEY: Ανοιχτά καθημερινά υπό νέα διεύθυνση ODYSSEY: Ανοιχτά καθημερινά υπό νέα διεύθυνση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ"

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ"Στις 20/05/2015 διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου .
 
Το νεοεκλεγέντο Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ συγκροτήθηκε σε σώμα σύμφωνα με το άρθρο 21 καταστατικού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ως εξής :


1) ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

2) ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ )

3) ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ( ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ )

4) ΤΣΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( ΤΑΜΙΑΣ)

5) ΠΙΓΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ( ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ)

6) ΕΞΑΡΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ( ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ)

7) ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ)

8) ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΕΛΟΣ )

9) ΤΕΣΣΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ( ΜΕΛΟΣ)
Read More »
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Εξαντλημένος Μικροτσικνιάς από το Δέλτα Καλαμά, στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Εξαντλημένος Μικροτσικνιάς από το Δέλτα Καλαμά, στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής 


Εξαντλημένος από το ταξίδι του και αδύναμος για να πετάξει, βρέθηκε αρσενικός μικροτσικνιάς δίπλα σε αποστραγγιστικό κανάλι στους ορυζώνες της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Καλαμά. 
 
Ο ερωδιός αυτός, είναι καλοκαιρινός επισκέπτης των καλαμιώνων του δέλτα και πολύ σπάνιο να απαθανατίζεται από τόσο κοντινή απόσταση. 
 
Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης , αφού επικοινώνησε με τις τοπικές υπηρεσίες και φρόντισε για τις πρώτες βοήθειες στο πουλί, το έστειλε στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΕΚΠΑΖ) στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει έως ότου ανακτήσει τις δυνάμεις του και συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι.

Read More »
Εξαντλημένος Μικροτσικνιάς από το Δέλτα Καλαμά, στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής Εξαντλημένος Μικροτσικνιάς από το Δέλτα Καλαμά, στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Προκήρυξη πλήρωσης 21 θέσεων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Προκήρυξη πλήρωσης 21 θέσεων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων στη Θεσπρωτία
 
 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας έχοντας υπόψη :

1. τις διατάξεις του κεφαλαίου Γ «Επιλογή στελεχών» του Ν.4327/2015 (Φ.Ε.Κ.50/14-05-2015, τ. Α') «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»,

2. την με αριθ.Φ.361.22/26/79840/Ε3/19-05-2015 Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων.

3. την με αριθ. πρωτ.Φ.361.22/27/80025/Ε3/19-05-2015 εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

την πλήρωση των θέσεων των Διευθυντών των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ήτοι :

1. 12/θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

2. 12/θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

3. 12/θέσιο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

4. 12/θέσιο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

5. 12/θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς

6. 10/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

7. 7/θέσιο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών-«ΚωνσταντίνοςΖάππας»

8. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκληςσίου-Σαγιάδας

9. 6/θέσιο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

10. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καστρίου

11. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου

12. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας

13. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας

14. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ξηρολόφου-«/4ρχαία Ελέα»

15. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας

16. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς

17. 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου

18. 6/θέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών

19. 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γλυκής

20. 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου και

21. 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Συβότων

και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των ανωτέρω σχετικών διατάξεων, να υποβάλουν αίτηση, που συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, από την 20ή Μαΐου 2015 και εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών, ήτοι μέχρι 22/05/2015.

Επιτρέπεται η προσκόμιση των συνοδευτικών δικαιολογητικών της αίτησης εντός προθεσμίας δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας (22/05/2015), ήτοι μέχρι 26/05/2015.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.4327/2015 «Η επιλογή και τοποθέτηση των Διευθυντών θα γίνει για διετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει την 31η Ιουλίου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους. Η επιλογή και τοποθέτηση στις κενούμενες θέσεις γίνεται για το υπόλοιπο της θητείας αυτής. Οι τοποθετούμενοι σε κενές ή κενούμενες θέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας των νέων στελεχών».

Υποψήφιοι για τις θέσεις των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που αναφέρονται στο Π.Δ.323/1993 (ΦΕΚ139/25-08-1993 τ. Α').

Οι προϋποθέσεις επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων αναφέρονται στο άρθρο 17 του Ν.4327/2015 και τα κριτήρια επιλογής στα άρθρα 18 και 19 του ίδιου Νόμου.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τοποθέτηση υποβάλλονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που ανήκει οργανικά ο υποψήφιος και συνοδεύονται από :

1. Βιογραφικό σημείωμα

2. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και μετεκπαίδευσης

3. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών

4. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.

5. Αντίγραφα άλλων σχετικών τίτλων που τυχόν έχει αποκτήσει ο υποψήφιος

6. Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, στην καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.

7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με την οποία βεβαιώνεται ότι : α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007 Α' 26) και β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 17 του Ν.4327/2015.

8. Δήλωση προτίμησης και σειρά προτίμησης Σχολικών μονάδων, όπου θέτει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός. Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων δηλώνουν για τις θέσεις κατ' ανώτατο αριθμό τριών σχολικών μονάδων ως ακολούθως : α) η μία σχολική μονάδα θα μπορεί να

είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση, είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ (8) διδακτικές ώρες την εβδομάδα, β) η δεύτερη σχολική μονάδα εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όπου υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, γ) η επιλογή της τρίτης σχολικής μονάδας δεν υπόκειται σε κανέναν επιπρόσθετο περιορισμό.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, θα ενημερώσει τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τους υποψηφίους, που, ενδεχομένως, εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ.

Οι βεβαιώσεις ή τα υπηρεσιακά έγγραφα, που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, άσκηση διοικητικών καθηκόντων, διδακτικού και καθοδηγητικού έργου, καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε μεταβολή στη δήλωση προτίμησης.

Παράλληλα οι υποψήφιοι αποστέλλουν στις σχολικές μονάδες για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τοποθέτησης όλα εκείνα τα στοιχεία, που προβλέπονται στην παρ.4 του άρθρου 19 του Ν.4327/2015, τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη ο σύλλογος διδασκόντων κατά τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας.

Δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (Κ.Ν.3528/2007, Α' 26) ή για τον οποίον συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου Κώδικα.

Επίσης, δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, του οποίου τα πιστοποιητικά των αντικειμενικών κριτηρίων, που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής, είναι πλαστά ή αναληθή με σκοπό την παραπλάνηση της υπηρεσίας.

Καλούνται οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας να ενημερώσουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανήκουν «οργανικά» ή υπηρετούν για το διδακτικό έτος 2014-2015 στη σχολική τους μονάδα.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ 2015

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΤΣΗΣ
Read More »
Προκήρυξη πλήρωσης 21 θέσεων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων στη Θεσπρωτία Προκήρυξη πλήρωσης 21 θέσεων Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για την προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που πλήττει τα ελαιόδενδρα

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για την προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που πλήττει τα ελαιόδενδρα


Ένα παθογόνο βακτήριο γνωστό με την ονομασία Xyllela fastidiosa, που εμφανίστηκε στη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην επαρχία της Απουλίας έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές μολύνοντας περισσότερα από 1.000.000 ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με στοιχεία επιστημόνων ο μικροοργανισμός αυτός, έφτασε στην Ευρώπη μέσω φυτών που εισήχθησαν από τη Λατινική Αμερική. Η εμφάνισή του στην Ευρώπη και ειδικότερα στη νότια Ιταλία έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2013, όταν οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας ενημέρωσαν τον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό Οργανισμό Φυτοπροστασίας (EPPO) σχετικά με την παρουσία του βακτηρίου σε ελιές στην ευρύτερη περιοχή του Λέτσε. Τα ελαιόδεντρα παρουσίασαν διάσπαρτες ξηράνσεις στην κόμη τους που επεκτείνονταν και ξέραιναν τα δένδρα.

Σε έκθεση του EPPO, στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι η περίπτωση της Ιταλίας ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένης εμφάνισης του βακτηρίου στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έλαβε μέτρα έκτακτης ανάγκης που περιλάμβαναν την κοπή των δένδρων που είχαν ήδη μολυνθεί. Παράλληλα τέθηκαν αυστηρές προϋποθέσεις σ’ ό,τι αφορά τη διακίνηση και την εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού και φυτών που είναι ξενίστες του Xyllela fastidiosa ενώ τα κράτη – μέλη υποχρεώθηκαν να πραγματοποιούν ελέγχους για την πιθανή ύπαρξη του επιβλαβούς οργανισμού με τη υποχρέωση γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων στα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι το βακτήριο μπορεί να ευθύνεται και άλλα είδη όπως είναι τα αμπέλια.

Στην Ελλάδα το Τμήμα Φυτοπαθολογίας Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του παθογόνου βακτηρίου, πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ σύμφωνα με απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Φυτοϋγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα τέλη Απριλίου, ζητήθηκαν πιο αυστηρά μέτρα για την αποφυγή της εισαγωγής και εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού στην Ευρώπη.


Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:

1. Πραγματοποιούνται και τι είδους έλεγχοι για την εμφάνιση του Xyllela fastidiosa, στην Ελλάδα και κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχουν ελαιόδεντρα;

2. Γίνονται εισαγωγές φυτών στην Ελλάδα, από τη Λατινική Αμερική όπου θεωρήθηκε ως η περιοχή όπου πρωτοεμφανίστηκε το παθογόνο βακτήριο;

3. Ποια είναι τα στοιχεία της έκθεσης του EPPO, σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως της Μεσογείου, που είναι πιθανόν να βρίσκονται στην ίδια θέση με την Ελλάδα και κινδυνεύουν από την εξάπλωση του επιβλαβούς οργανισμού;.

4. Έχει καταγραφεί έως τώρα κάποιο κρούσμα προσβολής ελαιόδεντρων στην Χώρα μας, και εάν ναι, σε ποιες περιοχές;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Στέργιος Γιαννάκης
Στέφανος Γκίκας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για την προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που πλήττει τα ελαιόδενδρα Ερώτηση Γιόγιακα για την προληπτική αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που πλήττει τα ελαιόδενδρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Σύλληψη πέντε ατόμων στη Σαγιάδα και στο Χάνι Δελβινακίου, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Σύλληψη πέντε ατόμων στη Σαγιάδα και στο Χάνι Δελβινακίου, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστώνΧθες (20-05-2015) στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και στο Χάνι Δελβινακίου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος, αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε (5) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός οδηγός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής, έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας (ηλικίας 30 ετών).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από αναζητήσεις, συνελήφθη επίσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος παραχώρησε στον 21χρονο το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, με σκοπό τη μεταφορά του λαθρομετανάστη.

Επιπρόσθετα, χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 34 και 27 ετών στο Χάνι Δελβινακίου, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας έναν 29χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου αντίστοιχα.
Read More »
Σύλληψη πέντε ατόμων στη Σαγιάδα και στο Χάνι Δελβινακίου, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών Σύλληψη πέντε ατόμων στη Σαγιάδα και στο Χάνι Δελβινακίου, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην ΠαραμυθιάΣυνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα , συνελήφθησαν:

1. Χθες (20-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (30) μηνών, για κλοπή κατ΄ εξακολούθηση.

2. Χθες (20-05-2015) το βράδυ στην Παραμυθιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Ζ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην Παραμυθιά Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα και στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιώνΣυνελήφθη, χθες (20-05-2015) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Άρτα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του 41χρονου, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένες κάτω από την ταπετσαρία, συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (1,08) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Σχόλιο αναγνώστη για τα Σύβοτα

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Σχόλιο αναγνώστη για τα ΣύβοταΉ ο δήμος θα επιτρέπει σε όλους με κανόνες να κάνουν επεκτάσεις νόμιμες και να εισπράττει λεφτά που είναι πολύ σημαντικό για το δήμο αυτό ή δεν θα επιτρέπει σε κανέναν. Η τρίτη επιλογή μας έχει φτάσει εδώ σαν χώρα.

Θα πρότεινα επίσης να υπάρξει μια άμεση λύση στο λιμάνι των Συβότων και το λιμενικό να βάλει μια τάξη και επίσης να εισπράττει λεφτά για κάθε θέση για να σταματήσει η αναρχία και η ανομία (καβγάδες και άλλες καταστροφές που προκαλούνται από αυτήν την κατάσταση για τα σκάφη που θέλουν να δέσουν με ασφάλεια).

Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το μπάχαλο στα Σύβοτα και από την άλλη να παραπανιόμαστε γιατί δεν έρχεται ο τουρίστας με τα ακριβά σκάφη να αφήσει λεφτά κοκ.

Ας αναρωτηθούμε όλοι στα Σύβοτα τι κάνουμε στραβά τόσα χρόνια με την ασυνεννοησία και με την χαμηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών βλέπε καθαριότητα, δρόμους, κεντρική πλατεία, λιμάνι, το μπάχαλο με τις καρέκλες, σήμανση, σκουπίδια στις παραλίες κλπ.

Αν μπει τάξη είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε να κερδίσουμε και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτόν τον ευλογημένο τόπο προς όφελος τόσο του τουρίστα όσο και δικό μας. 
 
Αυτό σημαίνει Ανάπτυξη και πρόοδος.
Read More »
Σχόλιο αναγνώστη για τα Σύβοτα Σχόλιο αναγνώστη για τα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας, καθώς και το Δήμο Ηγουμενίτσας. 


 
Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά:

· Το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας κ. Ηλία Μπούα

· Τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής-Αρχιμάγειρας Chef για την άψογη και επαγγελματική συμμετοχή τους 


 
· Τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγ/τσας για την αμέριστη συμπαράσταση

· Tους εισηγητές της ημερίδας: κ. Πέτρο Ζουμπούλη-Διοικητικό Προϊστάμενο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, τον κ. Ιωάννη Σουπιό κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο, τον κ. Στέφανο Καζιάνη Chef Patisserie, εκπαιδευτή ΙΕΚ Κέρκυρας, τον κ. Ηλία Δάλλα – Chef Μαγειρικής, εκπαιδευτή ΙΕΚ Κέρκυρας, τον κ. Θωμά Νικολάου Chef Μαγειρικής εκπαιδευτή Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

 
· Τη δ/νση του ξενοδοχείου Angelika Pallas για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» Ηγουμενίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου «Το μήνυμα στην άμμο» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Παρουσίαση του βιβλίου «Το μήνυμα στην άμμο» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα
 
 

«Το μήνυμα στην άμμο» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Φωτεινής Μπαλωμένου, που θα παρουσιαστεί από τη συγγραφέα και τις εκδόσεις ΔΙΩΝΗ στην Ηγουμενίτσα. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 23 Μάη 2015, στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας, στις 8:30 το βράδυ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η διευθύντρια κέντρου ξένων γλωσσών και συγγραφέας Φωτεινή Μπαλωμένου.
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία από τις σμαραγδένιες ακτές του Ιονίου

και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή, Πέρδικας. Το βιβλίο πραγματεύεται την κρίση που διέρχονται οι ανθρώπινες σχέσεις, τον ρομαντισμό που χάθηκε από τη ζωή μας και τέλος το επίμαχο ζήτημα της μοναξιάς, που πλήττει, σύμφωνα με τους ειδικούς έναν στους τρεις ανθρώπους.
«Ένα μήνυμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, γραμμένο... ασυνήθιστα, γίνεται χνάρι, που το παίρνουν καταπόδι η Ειρήνη και ο Ορέστης, κι ύστερα... ποιος ξέρει; Πόσοι άλλοι πριν απ’ αυτούς διέγραψαν την πορεία τους με βάση αυτό; Πόσο ακόμη θα συνέχιζε να γράφει ιστορίες καινούργιες, χαράς ή πόνου, για κείνους που ύφαιναν την τέχνη της ζωής στον καμβά απ’ το νόημά του; Πόσες ελπίδες θα έσπερνε στην άμμο αν...»


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου «Το μήνυμα στην άμμο» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Παρουσίαση του βιβλίου «Το μήνυμα στην άμμο» το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΈνας (01) παράτυπα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να επιχειρεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίον με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Επίσης, ένας παράτυπα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός τους επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε ακι επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο Τσεχίας το οποίο ήταν καταχωρημένο ως “κλαπέν-υπεξαιρεθέν-απωλεσθέν” ενώ κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Την Κυριακή η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Την Κυριακή η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
 
 

Με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Ο.Ε.Σ), στις 30/4/2015 έχουμε εισέλθει στην τελική φάση της πορείας μας προς το 10ο Συνέδριο

Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε:

Το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί την Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή (5,6,7 Ιουνίου 2015) στο Γήπεδο του Πανελληνίου ( Πεδίο του Άρεως).

Το μητρώο Μελών κάθε Οργάνωσης αποτελείται από τα μέλη και φίλους που θα επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους ή θα συμπληρώσουν αίτηση εγγραφής μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Το Μητρώο κάθε Οργάνωσης θα είναι ανοιχτό και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των Συνέδρων με την προϋπόθεση βέβαια, ότι κάθε ενδιαφερόμενος για συμμετοχή του στη διαδικασία, με αίτησή του θα αιτείται την εγγραφή του στο μητρώο Μελών του κόμματος.

Σε Δήμους που οι χώροι ψηφοφορίας είναι παραπάνω του ενός όλοι οι μη εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών μπορούν να ψηφίσουν σε ένα μόνον προκαθορισμένο χώρο, απ΄ τους χώρους που ορίζει η Ν.Ε.

Δικαίωμα του Εκλέγειν έχουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος.

Δικαίωμα του Εκλέγεσθαι ως αντιπρόσωποι στο Συνέδριο έχουν μόνο τα μέλη του Κόμματος.

Την Κυριακή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την Εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο και στους 3 Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας. 
 
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας θα γίνουν στο ΠΑΝΘΕΟΝ, στο Δήμο Φιλιατών στα γραφεία της Δημοτικής Οργάνωσης και στο Δήμο Σουλίου στα γραφεία του Φ.Ο.Π. 

Οι υποψηφιότητες για Σύνεδρους υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 10.00 μμ στις Ν.Ε (6944680801) ή Σ.Ε. ηλεκτρονικά στο email organotiko@pasok.gr ή στο fax 2103665189.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2103665466, 2103665462, στο email organotiko@pasok.gr ή στο fax 2103665189.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ
Read More »
Την Κυριακή η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ Την Κυριακή η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Η Πηγή Δεβετζή στα 4α ΓΙΤΑΝΕΙΑ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Η Πηγή Δεβετζή στα 4α ΓΙΤΑΝΕΙΑ στην ΗγουμενίτσαΣτυς αγώνες στίβου 4α ΓΙΤΑΝΕΙΑ που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας την Κυριακή 31 Μαίου 2015 επίσημη προσκεκλημένη του συλλόγου ΓΣ ΠΡΩΤΕΑ είναι η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή την οποία ο σύλλογος μας θα τιμήσει για την προσφορά στον αθλητισμό !!!!!

Η Πηγή ΔΕΒΕΤΖΉ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν παγκοσμίως αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στις 21 Αυγούστου 2004. 
 
Στον τελικό του αγωνίσματος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15,25 μ. στην τέταρτη από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε στον τελικό. Την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Βουδαπέστη το Μάρτιο με 14,73 μ.

Στις 31 Αυγούστου 2007 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04, την οποία πέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αφού προκρίθηκε με την πρώτη προσπάθεια κατευθείαν στον τελικό του τριπλούν, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 15,23 μ. που αποτέλεσε την καλύτερη επίδοσή της εκείνο το χρόνο.

Η Δεβετζή ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως η κορυφαία της χρονιάς το Δεκέμβριο του 2008 με 2.016 ψήφους και τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για 4η συνεχή χρονιά, που αποτελεί ρεκόρ.
Read More »
Η Πηγή Δεβετζή στα 4α ΓΙΤΑΝΕΙΑ στην Ηγουμενίτσα Η Πηγή Δεβετζή στα 4α ΓΙΤΑΝΕΙΑ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι 
 
 

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε την 28-01-2015 στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών Ρομά, ηλικίας 44 και 35 ετών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες το πρωί της 28-01-2015, εισήλθαν από την ανασφάλιστη κεντρική είσοδο σε σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσαν κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι δύο γυναίκες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για σωρεία κλοπών ενώ η 44χρονη είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης της χώρας, κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο γυναικών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 49χρονος στην Πρέβεζα, ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε 38 μετανάστες

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Συνελήφθη 49χρονος στην Πρέβεζα, ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε 38 μετανάστεςΣυνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με τη διάσωση και τη σύλληψη των τριάντα οκτώ (38) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και του 30χρονου αλλοδαπού, φερόμενου ως διακινητή, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί μεσημβρινές ώρες της 19 Μαϊου 2015, να επιβαίνουν στο πολυεστερικό σκάφος “ΟΜΗΡΟΣ” Σ.Π. 766, στη θαλάσσια περιοχή νότια 11,5 ν.μ. νοτιοδυτικά των Αντίπαξων, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι:

Συνελήφθη ο 49χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του σκάφους “ΟΜΗΡΟΣ” Σ.Π. 766, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται επίσης στην παράνομη μεταφορά των ανωτέρω παράτυπων μεταναστών, πρωινές ώρες εχτές, στην Πρέβεζα, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσήχθη αυθημερόν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Read More »
Συνελήφθη 49χρονος στην Πρέβεζα, ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε 38 μετανάστες Συνελήφθη 49χρονος στην Πρέβεζα, ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε 38 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Ανακλήθηκε πρόγραμμα voucher για 16.620 ανέργους

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015
Ανακλήθηκε πρόγραμμα voucher για 16.620 ανέργους

 

Την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, (voucher) ανέργων 29 έως 64 ετών, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με εγγυημένη απασχόληση στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, αποφάσισε η ειδική γραμματεία διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ανακλήθηκε μετά από αίτημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης».

Το πρόγραμμα, προέβλεπε την ένταξη για πέντε μήνες 16.620 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, σε εταιρείες του κλάδου κατασκευών, της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και των νέων τεχνολογιών (πληροφορική και εφαρμογές πληροφορικής).

Περιλάμβανε επίσης, θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 300 ωρών και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος, να προσλάβουν το 25% για τουλάχιστον δύο επιπλέον μήνες, με ελάχιστες αποδοχές τα 25 ημερομίσθια ανά μήνα.
Read More »
Ανακλήθηκε πρόγραμμα voucher για 16.620 ανέργους  Ανακλήθηκε πρόγραμμα voucher για 16.620 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015 Rating: 5

Σελίδες